certificate handicap

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Spaga pentru certificate de handicap, in Prahova

Spaga pentru certificate de handicap, in Prahova

Sefa Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, Viorica Oniga, a fost arestata, miercuri, pentru 30 de zile.

Aceasta este acuzata ca ar fi primit bani si bunuri de peste 97.000 de lei pentru ca 68 de persoane sa fie incadrate ilegal cu diferite grade de handicap.

Potrivit Mediafax, alaturi de Oniga a fost arestata si Georgeta Oprea, acuzata de dare de mita, trafic de influenta si complicitate la inselaciune, toate in forma continuanta.

Procurorii DNA Ploiesti au retinut-o pe Viorica Oniga, presedinta Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, functionar angajat cu contract de munca la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din cadrul Consiliului Judetean Prahova, pentru luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul si fals intelectual, toate in forma continuata.

Procurorii au cerut Tribunalului Prahova arestarea preventiva a Vioricai Oniga si a Georgetei Oprea, instanta admitand aceasta solicitare.

Decizia Tribunalului nu este definitiva.

Potrivit acuzatiilor procurorilor, in perioada 2006-2012, in calitate de presedinte al Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, Viorica Oniga a primit, in mod repetat, de la Georgeta Oprea si de la alti cinci intermediari, printre care Sorin Octavian Gabor si Neacsu Georgeta, ambii arestati preventiv in cauza, sume de bani si bunuri in valoare totala de aproximativ 97.200 de lei pentru a incadra... mai mult


Miercuri, 29 Mai 2013, ora 08:12

3 comentarii
Scandalul bolnavilor umiliti: Sefa de la Asistenta Sociala Prahova, retinuta pentru mita

Scandalul bolnavilor umiliti: Sefa de la Asistenta Sociala Prahova, retinuta pentru mita

Sefa Comisiei de evaluare de la Directia de Generala asistenta Sociala din Prahova, care ii punea pe bolnavii cu handicap sever sa se deplaseze la comisia de evaluare, dar elibera certificate de handicap persoanelor perfect sanatoase, precum si complicea acesteia au fost de DNA pentru luare de mita.

Viorica Oniga este acuzata de luare de mita in forma continuata, abuz in serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul in forma calificata si in forma continuata si de fals intelectual in forma continuata. Complicea acesteia, Georgeta Oprea, a fost si ea retinuta pentru dare de mita, trafic de influenta si complicitate la inselaciune, toate in forma continuata.

Cele doua au fost retinute pentru 24 de ore, urmand a fi prezentate Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

"In perioada 2006 - 2012, in calitate de presedinta a Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, inculpata Oniga Viorica a primit, in mod repetat, de la Oprea Georgeta si de la alti cinci intermediari (dintre care inculpatii Gabor Sorin Octavian si Neacsu Georgeta - ambii arestati preventiv in cauza), sume de bani si bunuri in valoare totala de aproximativ 97.200 lei, pentru ca, in schimb, sa isi incalce atributiile de serviciu prin aceea ca a incadrat in grad de handicap si a eliberat certificatele medicale aferente pentru un numar de 68 de persoane, in conditiile in care acele persoane nu sufereau de bolile mentionate in... mai mult


Marti, 28 Mai 2013, ora 18:23

3 comentarii
Certificate de handicap anulate: sute de sibieni au de returnat cate 20.000 de lei

Certificate de handicap anulate: sute de sibieni au de returnat cate 20.000 de lei

Circa 1.000 de sibieni cu dizabilitati au de returnat statului cate 20.000 de lei, dupa ce acestora le-au fost anulate certificatele de incadrare intr-un grad de handicap in urma unui control efectuat de Comisia Superioara din cadrul Ministerului Muncii.

Potrivit Romania TV, dupa ce persoanele cu dizabilitati au primit instiintari de la Casa de Pensii sa returneze ajutoarele primite in ultimii ani, au inceput sa depuna contestatii, motivand ca certificatele le-au fost anulate pe nedrept. Cea mai mica suma care trebuie restituita este de aproximativ 12.000 de lei, iar cea mai mare este de 40.000 de lei.

Persoanele vizate sustin ca acest control, efectuat in urma cu un an de o comisie de la Ministerul Muncii, a fost ilegal si abuziv si nu au de unde sa plateasca aceste sume. mai mult


Marti, 03 Iulie 2012, ora 22:16

Sibiu: Peste opt milioane de euro, platiti pentru persoane fals incadrate cu handicap

Sibiu: Peste opt milioane de euro, platiti pentru persoane fals incadrate cu handicap

Peste opt milioane de euro au fost platiti in patru ani, pentru persoane fals incadrate cu handicap la Sibiu, arata rezultatele Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap in judetul Sibiu.

"Subliniez faptul ca prejudiciul estimat reprezinta drepturi si facilitati acordate ilegal din fondul bugetului de stat doar la 4% din totalul persoanelor adulte cu handicap din judetul Sibiu, respectiv cei pe care noi i-am reevaluat.

Aceasta situatie nu mai poate fi tolerata. Ca ministru al Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, refuz sa mai aruncam cu milioane de euro pe fereastra, pentru false persoane cu handicap. Resursele noastre, si asa mici, trebuie folosite pentru cei cu adevarat nevoiasi", a spus Ministrul Muncii, Claudia Boghicevici.

Ministrul Muncii a precizat ca din cele 1.057 de persoane reevaluate, doar 140 de persoane au, in realitate, un handicap. Prin urmare, au fost anulate 917 certificate de handicap.

In acelasi timp, din 732 de pensionari cu certificate de handicap din judetul Sibiu, 679 persoane, adica 92,76%, nu prezentau niciun handicap si le-au fost anulate certificatele de handicap.

Ministrul a anuntat si ca a fost stabilit un plan national prin care vor fi controlate certificatele, printre judetele vizate numarandu-se Iasi, Arges, Bistrita Nasaud si Vrancea. mai mult


Joi, 22 Martie 2012, ora 23:30

3 comentarii
Sibiu: Consilieri locali cu certificate de handicapat

Sibiu: Consilieri locali cu certificate de handicapat

Peste 300 de sibieni, printre care se numara si personalitati locale, au primit fraudulos certificate de handicapat.

Printre acuzati se afla presedintele Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Sibiu, consilieri ai Consiliului Judetean, fosti directori din cadrul primariei Sibiu si fostul director general al Directiei Muncii, potrivit Antena 3.

Comisia Superioara de Evaluare a estimat ca prejudiciul ajunge la zeci de milioane de lei.

Afectiunile invocate de persoanele care au obtinut fraudulos certificate au fost retardul mental si astmul bronsic. mai mult


Joi, 27 Octombrie 2011, ora 09:23

6 comentarii
Lazaroiu, despre fraude cu certificate medicale: Saracia a devenit un handicap si trebuie platit?

Lazaroiu, despre fraude cu certificate medicale: Saracia a devenit un handicap si trebuie platit?

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a prezentat, marti, la Deva, fraudele de amploare care se fac in domeniul asigurarilor sociale si "increngatura" formata din angajati de la primarie, medici, dar si judecatori. Lazaroiu a aratat ca astfel se produc fraude de milioane de lei de la bugetul de stat.

Ministrul si-a inceput conferinta de presa prezentand doua cazuri de persoane cu handicap grav, dementa Alzheimer in forma grava cu asistent personal, detinatoare in acelasi timp de permise de conducere.

"Au fost verificate 180 de dosare ale persoanelor cu handicap din judetul Hunedoara, 130 au fost gasite deja cu probleme pe hartie, nu s-au facut analize pe teren (...) Deci 72% din dosarele cu probleme, trimise spre reevaluare evident", a declarat Lazaroiu, precizand ca aceasta constatare s-a facut cu ajutorul inspectiei sociale si a Comisiei Superioare de Evaluare a persoanelor cu handicap de la Bucuresti.

Alte 21 de persoane au fost verificate si in teren, fizic, iar 9 aveau carnet de conducere.

"In toate cazurile este vorba despre persoane incadrate in loc de handicap accentuat, la handicap grav cu insotitor, pentru ca se primesc mai multi bani, in primul caz 234 lei, in al doilea 413 lei plus 500 lei salariu pentru insotitor, plus celelalte facilitati. Ele par sume mici, dar cand se aduna sunt foarte mari", a declarat ministrul Muncii, precizand ca daca s-ar extrapola procentul de 72% la cele 18.600 de dosare ale beneficiarilor incadrati cu handicap grav in... mai mult


Marti, 02 August 2011, ora 13:21

10 comentarii
Sute de bucuresteni din Sectorul 2 vor circula gratuit cu transportul in comun

Sute de bucuresteni din Sectorul 2 vor circula gratuit cu transportul in comun

Peste 2.000 de bucuresteni din sectorul 2 al Capitalei, care au obtinut certificate de handicap, vor primi indemnizatii gratuite pentru transportul urban si interurban cu mijloace de transport in comun de suprafata si cu metroul.

Incadrarea intr-un grad de handicap a fost facuta in urma evaluarii de catre o comisie speciala a primariei, anunta reprezentantii Primariei Sectorului 2.

Inregistrarea dosarului in vederea incadrarii unei persoane intr-un grad de handicap se face la Serviciul de Evaluare Complexa a Persoanelor Adulte cu Handicap, situat pe Calea Mosilor nr. 229, in fiecare zi de luni in intervalul orar 9.00-16.00, marti si joi intre 9.00 si 13.00, iar vineri intre orele 9.00 si 12.00.

Dupa evaluarea psiho-socio-medicala, dosarele sunt transmise Comisiei de Evaluare pentru incadrarea in grad de handicap.

Din comisie fac parte un medic specialist, un medic de familie, un psiholog, un asistent social si un reprezentant desemnat de organizatiile neguvernamentale autorizate care desfasoara activitati in beneficiul persoanelor cu dizabilitati.

Potrivit legislatiei in vigoare, persoanele care beneficiaza de certificate de handicap pentru care Comisia de Evaluare a stabilit revizuirea situatiei medicale sunt obligate sa se prezinte cu actele medicale solicitate, cu 30 de zile inainte de termenul de revizuire precizat pe certificat. mai mult


Luni, 20 Iunie 2011, ora 16:02

Ministerul Muncii: 30% dintre posesorii de certificat de handicap sunt sanatosi

Ministerul Muncii: 30% dintre posesorii de certificat de handicap sunt sanatosi

Dintre aproape 300 000 de dosare de handicap verificate pana incepand de anul trecut, aproximativ 90.000 s-au dovedit suspecte. In acelasi timp, aproape 11.000 de dosare de pensionare pe caz de boala au fost suspendate pentru ca posesorii s-au dovedit a fi buni de munca.

Mai precis, conform datelor oficiale, din 291.433 de dosare verificate, 88.319 au fost cu probleme, informeaza ProTV.

Situatia a pus pe ganduri autoritatile care au decis sa inaspreasca toate controalele si sa ii verifice chiar si pe cei cu dizabilitati reale. "Regretam acest lucru", spun autoritatile, "dar pe de alta parte nu-i putem lasa in spinarea statului pe cei necinstiti".

Mai mult, se inaspresc si regulile prin care sunt acordate si pensiile pe caz de boala, anunta autoritatile. Asta dupa ce controalele au aratat ca 10.830 de persoane s-au pensionat fara sa aiba vreo afectiune.

Un prim efect al acestor controale este acela ca certificatele pentru cei care vor sa iasa la pensie pe caz de boala nu vor mai putea fi eliberate la orice dispensar, ci doar de medicii Caselor de Pensii. mai mult


Joi, 17 Februarie 2011, ora 17:41

1 comentariu
Din 600 de locuitori ai unui sat valcean, 400 au certificat de handicapat

Din 600 de locuitori ai unui sat valcean, 400 au certificat de handicapat

Nu mai putin de 400 de locuitori din cei 600 ai comunei Bujoreni, din judetul Valcea, au certificat de handicapat, iar primaria nu mai poate face fata platii indemnizatiilor.

Oamenii spun ca nu pot renunta la indemnizatie pentru ca este singura lor sursa de venit, informeaza Realitatea TV.

Printre cei 400 de bolnavi exista si 100 de copii, desiunii dintre ei sunt perfect sanatosi.

Pentru acesti bolnavi, statul plateste aproximativ 60.000 de euro pe luna.

Unui minor cu handicap grav statul trebuie sa angajeze unul dintre parinti ca asistent social cu un salariu 630 de lei sau sa ii plateasca o indeminzatie de insotitor de 460 de lei, la care se adauga alocatia copilului de 84 de lei, plus bugetul complementar de 91 de lei. mai mult


Vineri, 19 Iunie 2009, ora 21:13

15 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  2. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  3. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  4. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  5. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  6. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  7. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  8. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  9. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  10. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)