cet sud

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Fara caldura si apa calda in Bucuresti: Cand va fi remediata avaria de la CET Grozavesti

Fara caldura si apa calda in Bucuresti: Cand va fi remediata avaria de la CET Grozavesti

Mai multe cartiere din Capitala au ramas, vineri seara, fara apa calda si caldura la parametri normali din cauza unei avarii la CET Grozavesti. Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) a anuntat ca avaria ar putea fi remediata sambata seara.

Din cauza incidentului, au fost afectate mai multe cartiere din sectoarele 1, 2, 5 si 6.

In aceste conditii, ELCEN a propus RADET sa creasca sarcina termica si zonele de acoperire din CET Sud si CET Progresu, pentru a suplini lipsurile din sectoarele mai sus mentionate, insa s-au izbit de un refuz, fiind invocata starea tehnica precara a retelelor de transport si distributie, informeaza Mediafax.

"Din acest motiv, ELCEN este nevoita sa furnizeze agent termic la parametri scazuti pana la remedierea avariei. In acest moment, estimam ca centrala din Grozavesti va reveni la parametri normali in decursul acestei seri", se arata in comunicatul ELCEN.

Bucurestenii, din nou fara incalzire si apa calda - sunt afectate patru sectoare

Potrivit unui comunicat RADET remis presei vineri seara, zonele afectate sunt:

sector 1: Aviatiei, Radu Beller, Iancu de Hunedoara, Dorobanti, Banu Manta, Nicolae Titulescu, Piata Garii, Piata Victoriei, Dinicu Golescu si strazile adiacente;sector 2: Sos. Stefan cel Mare, Aleea Circului si strazile adiacente;sector 5: Calea 13 Septembrie, Panduri, Drumul Sarii, Petre Ispirescu si strazileadiacente;sector 6: Drumul Taberei, Timisoara, Iuliu Maniu, Virtutii, Timonierului, Piata Gorjului si strazile adiacente. mai mult


Sambata, 20 Decembrie 2014, ora 18:02

Bucurestiul, fara incalzire si apa calda - care sunt cartierele afectate inca de avaria RADET (Video)

Bucurestiul, fara incalzire si apa calda - care sunt cartierele afectate inca de avaria RADET (Video)

Mai multi locuitori ai Bucurestiului nu au, nici vineri dimineata, caldura si apa calda, din cauza unei avarii grave la reteaua CET Sud.

Dupa ce bucurestenii din mai multe zone au ramas, de joi seara, fara caldura in apartamente, RADET anunta ca in sectorul 3 a fost reluata furnizarea agentului termic la parametri normali, iar in sectorul 2, livrarea agentului termic nu se va resimti imediat.

"In sectorul 2, din cauza distantei mari de la sursa la consumatori precum si a inertiei sistemului, livrarea agentului termic se va resimti dupa o perioada mare de timp, la blocurile cele mai indepartate", se arata intr-un comunicat al RADET, remis vineri dimineata Ziare.com.

Bucurestiul ramane fara incalzire si apa calda la noapte - sute de blocuri afectate

Mai raman blocuri afectate in zonele: Mihai Bravu, Vulcan Judetul, Aurel Botea, Dristor, Camil Ressu, unde problema se va remedia vineri, pana la 20:00.

Afectata este si zona Foisorului, Emil Garleanu, Nerva Traian, Octavian Goga, Mircea Voda, Splaiul Unirii, unde RADET spune ca pana la miezul noptii se va remedia problema.

Daca inca nu aveti apa calda la robinet si caldura in calorifere, sunati la 0800.820.002, linie verde.


D.R. mai mult


Vineri, 12 Decembrie 2014, ora 09:56

2 comentarii
Bucurestiul ramane fara incalzire si apa calda la noapte - sute de blocuri afectate

Bucurestiul ramane fara incalzire si apa calda la noapte - sute de blocuri afectate

Bucurestenii din sectoarele 2 si 3, partial si cei din sectoarele 1, 4, 5 si 6 raman fara caldura in apartamente, dar si fara apa calda la robinete, joi seara, din cauza unei avarii grave la reteaua CET Sud.

"Urmare a unei avarii survenite pe reteaua termica primara aferenta CET SUD, RADET intampina dificultati pentru a se asigura furnizarea apei calde de consum si incalzirii pe aria Sectorul ui 2, Sectorului 3 si partial Sectoarele 4, 5. Echipele de interventie depun toate eforturile pentru normalizarea situatiei in cel mai scurt timp", se arata intr-un comunicat al RADET.

CET Sud deserveste urmatoarele zone: Colentina, Doamna Ghica, Mosilor, Fundeni, Stefan cel Mare (intre Obor si Spitalul Colentina), Dorobanti, Perla, Beller, Aviatiei, Pantelimon, Iancului, Mihai Bravu, Socului, Theodor Pallady, Camil Ressu, Basarabia, Catelu, Labirint, Foisor, Decebal-Unirii (pana la magazinul Unirea), Nerva Traian, Octavian Goga, Mircea cel Mare si Calea Vitan.Alimentarea cu apa calda si caldura va fi oprita in 114 de blocuri din zona Aviatiei, precum si in 131 de blocuri din zonele Basarabia, Mihai Bravu, Calea Calarasilor, 1 Decembrie (Baraje / Camil Ressu), Dristor si Tineretului.

In aceeasi situatie se afla si Stadionul National "Lia Manoliu", precum si Spitalul Victor Gomoiu, Aeroportul Baneasa (zona Romaero) si Palatul Copiilor.

In comunicatul RADET se precizeaza ca alimentarea cu agent termic a inceput sa fie oprita treptat in sectoarele Bucurestiului inca... mai mult


Joi, 11 Decembrie 2014, ora 22:04

12 comentarii
Porturile Constanta, inchise din cauza cetii

Porturile Constanta, inchise din cauza cetii

Porturile Constanta Nord si Constanta Sud au fost inchise traficului maritim si fluvial, sambata, incepand cu ora 07.00.

Cele doua porturi au fost inchise din cauza cetii dense, anunta Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane.

Autoritatile preconizeaza redeschiderea lor in jurul orei 09.00. mai mult


Sambata, 09 Martie 2013, ora 08:49

Explozie la termocentrala CET Sud Bucuresti - 4 raniti (Video)

Explozie la termocentrala CET Sud Bucuresti - 4 raniti (Video)

Patru persoane au fost ranite, luni dimineata, in urma unei explozii produse in sudul Bucurestiului, la termocentrala CET Sud.

Din primele informatii, se pare ca doua dintre victime se afla in stare grava, suferind arsuri pe 40% din suprafata corpului, conform Romania Tv.

Cele doua persoane care sunt mai grav ranite se aflau la doar cativa metri de zona in care a avut loc explozia.

Mai multe echipaje SMURD au ajuns la locul incidentului pentru a acorda ingrijiri medicale ranitilor. Nu a fost solicitata interventia pompierilor.

Explozia s-ar fi produs in timpul curatarii unui arzator. Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Daniel Vasile, a declarat ca doua dintre persoanele ranite au fost duse la Spitalul de Urgenta "Bagdasar Arseni", una la Spitalul "Sf. Ioan", iar o alta victima, cea care a suferit arsurile cele mai grave, a fost transportata la Spitalul de arsi.

Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti face cercetari in cazul exploziei la CET Sud, din informatiile primite de la fata locului fiind vorba de o explozie la unul dintre cazane, a declarat, luni, pentru Mediafax directorul ITM, Constantin Bujor.

CET Sud a fost data in folosit in anul 1965, iar in anul 2006 s-au investit 47 de milioane de euro in retehnologizarea centralei. CET Sud este cel mai important punct energetic din Romania.

mai mult


Luni, 03 Decembrie 2012, ora 09:10

4 comentarii
Oprescu va negocia cu Guvernul preluarea CET-urilor de la ELCEN

Oprescu va negocia cu Guvernul preluarea CET-urilor de la ELCEN

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) l-a imputernicit, miercuri, pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, sa negocieze cu Guvernul memorandumul pentru preluarea de catre muncipalitate a celor cinci CET-uri de la ELCEN.

Potrivit proiectului de hotarare referitor la imputernicire, prin preluarea de catre Primaria Capitalei a celor cinci CET-uri se urmareste realizatea unui sistem integrat de alimentare cu energie termica in Bucuresti.

Oprescu a explicat ca ELCEN-ul si RADET-ul ar urma sa fuzioneze intr-o singura societate pe actiuni, ceea ce va face ca productia, distributia si transportul energiei termice sa se realizeze "sub aceeasi comanda".

Intrebat in legatura cu organizarea unei licitatii pentru preluarea acestui serviciu, Oprescu a declarat ca deocamdata nu se discuta despre aceasta. "Deocamdata unim lucrurile acestea pentru ca gigacaloria sa nu mai coste 328 de lei", a spus primarul general al Capitalei.

De asemenea, Oprescu a aratat ca s-a analizat situatia datoriilor ELCEN, constatandu-se ca aceasta isi poate achita aceste obligatii. "Am produs o harta a datoriilor si am constatat, spre surprinderea noastra, ca ELCEN-ul poate sa-si lichideze datoriile pe care le are", a declarat Oprescu.

Cele cinci CET-uri vizate pentru preluare sunt CET Vest, CET Sud, CET Progresul, CET Titan si CET Grozavesti. mai mult


Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 19:32

4 comentarii
Primarul Nichita sustine ca CET Iasi ar putea fi privatizata pana in iarna

Primarul Nichita sustine ca CET Iasi ar putea fi privatizata pana in iarna

Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, a sustinut, miercuri, ca Centrala Electrica de Termoficare (CET) ar putea fi administrata de un operator privat pana in iarna, in conditiile in care unitatea se confrunta cu o situatie financiara dificila.

"Vom trece la organizarea de licitatie. Cautam parteneri privati care sa-nteleaga bine serviciul si sa nu urmareasca neaparat profitul. Cu primaria va fi o relatie de asociere", a spus Nichita.

Acesta a adaugat ca licitatia va fi organizata, cel mai probabil, pentru concesionarea intregului serviciu, subliniind ca pana la iarna unitatea ar putea fi administrata de un operator privat.

"Trebuie sa luam solutii imediate pentru ca Guvernul nu ne mai da subventii", a adaugat primarul.

Primarul Nichita s-a intalnit in urma cu o saptamana cu o delegatie a firmei franceze Dalkia, condusa de directorul general pe Europa Centrala, Jean-Michel Mazalerat. Compania franceza a investit deja in cateva centrale din Romania, in orase precum Alba Iulia, Tulcea sau Brazi.

Miercuri, Nichita a primit o delegatie a consortiului format din companiile BKB Busan si KPS-Kepco, din Coreea de Sud, la municipalitatea ieseana urmand sa ajunga si reprezentanti ai unor firme din Finlanda si Rusia care sunt de asemenea interesate de un parteneriat cu CET Iasi.

La inceputul lunii martie, prefectul Dragomir Tomaseschi i-a cerut primarului Iasiului sa urgenteze procedurile pentru adoptarea unei solutii tehnice pentru redresarea unitatii, in conditiile... mai mult


Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 19:55

1 comentariu
Se cauta ingineri minieri pentru Africa de Sud si Bolivia - Vezi salariul oferit

Se cauta ingineri minieri pentru Africa de Sud si Bolivia - Vezi salariul oferit

O firma din Craiova cauta ingineri minieri, geologi si topografi care sa lucreze in minele de bauxita si carbune din Africa de Sud si Bolivia. Pentru munca prestata, romanii vor primi salarii de aproximativ 2.500 de euro pe luna, potrivit directorului de resurse umane de la Complexul Energetic Turceni, Corneliu Girjoaba.

In minele de bauxita si carbune din Africa de Sud si Bolivia sunt disponibile sase posturi de ingineri.

"Un reprezentant al acestei firme a venit in urma cu cateva zile si ne-a spus ca se cauta ingineri minieri, ingineri topografi si ingineri geologi pentru slujbe in Africa de Sud si Bolivia. Pentru fiecare din cele trei categorii de ingineri se ofera cate doua posturi.

Cei care vor aplica trebuie sa aiba pana in 52 de ani, sa aiba cunostinte medii de limba engleza. Ei ar urma sa castige aproximativ 2.500 euro pe luna", a declarat, marti, directorul de resurse umane al CET Turceni, Corneliu Girjoaba, pentru Mediafax.

Se pare ca romanii nu sunt prea incatanti de slujbele oferite, avand in vedere ca pana acum un singur inginer minier s-a interesat de aceste posturi.

"La noi, din zona miniera Turceni, a venit un singur inginer minier sa se intereseze de aceste slujbe. Este hotarat sa plece. Am mai trimis informatia si unui inginer topograf, dar nu stiu daca se duce sau nu", a completat Corneliu Girjoaba. mai mult


Marti, 05 Aprilie 2011, ora 19:59

3 comentarii
Cosul de fum de la CET Sud va fi consolidat cu 35 de milioane de euro

Cosul de fum de la CET Sud va fi consolidat cu 35 de milioane de euro

Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) va consolida cosul de fum de la CET Sud cu aproape 35 milioane lei.

Aceasta este cea mai mare investitie a companiei stabilita pentru 2009, informeaza NewsIn.

Finantarea acestui proiect va fi asigurata din surse proprii, cosul de fum al CET Sud nu a mai fost reparat in ultimii 20 de ani.

"La un seism puternic, cosul de fum ar cadea. Restul investitiilor programate sunt micute, aceasta este cea mai mare pentru anul viitor. Insa, daca nu ne primim banii de la datornici, s-ar putea intampla sa nu mai putem efectua aceste investitii", au declarat reprezentantii companiei.

Cosul de fum are o inaltime de circa 80-90 metri si, in timp ce acesta este consolidat, vor fi instalate alte cosuri in schimb.
Centralele vor lucra in permanenta in timpul lucrarilor, care nu vr afecta activitatea companiei.

Contractul pentru aceste lucrari a fost atribuit prin licitatie deschisa companiilor Energoconstructia din Bucuresti si GIP Grup din Bucuresti. mai mult


Luni, 15 Decembrie 2008, ora 13:12

2 comentarii
Alte articole despre: cos fum, CET Sud, consolidat

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba