cetatenie spaniola

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Romanii, campioni europeni la schimbatul cetateniei

Romanii, campioni europeni la schimbatul cetateniei

Romanii reprezinta cel mai mare grup de cetateni europeni (26.000 de persoane) care au primit in anul 2011 cetatenia unui alt stat membru al Uniunii Europene, urmati de polonezi (11.000), italieni (7.500) si portughezi (6.900), potrivit cifrelor publicate miercuri de Biroul de statistica al UE (Eurostat).

In 2011, statele Uniunii Europene au acordat cetatenia unui numar de 783.100 de persoane, cu 4% mai putin fata de 2010. Scaderea, care intervine dupa trei ani consecutivi de crestere, are loc ca urmare a acordarii unui numar mai mic de cetatenii in patru state importante ale UE: Marea Britanie (177.600 de persoane, mai putin cu 9% decat in 2010), Franta (114.600, in scadere cu 20%), Spania (114.600, in scadere cu 7%) si Italia (56.200, in scadere cu 15%), relateaza AFP.

Doar in Germania s-a inregistrat o crestere a numarului de cetatenii acordate (109.600, +5%). Aproape trei sferturi dintre cetateniile acordate de tarile UE provin din aceste cinci tari.

In raport cu populatia totala a fiecarui stat membru, Luxemburgul a acordat cel mai mare numar de cetatenii (6,6 cetatenii acordate la 1.000 de locuitori), Suedia (3,9), Marea Britanie (2,8) si Belgia (2,7).

Zece state membre ale UE, intre care si Italia, au acordat mai putin de o cetatenie la 1.000 de locuitori, in timp ce media UE este stabilita la 1,6 de cetatenii acordate.

In 2011, noii cetateni UE au provenit in principal din Africa (26% din total), Asia (23%), din tarile europene din afara UE (19%),... mai mult


Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 22:33

2 comentarii
Ce popoare isi mai vand tara si cu cat. Cat dau chinezii bogati pe o cetatenie europeana

Ce popoare isi mai vand tara si cu cat. Cat dau chinezii bogati pe o cetatenie europeana

Un numar tot mai mare de straini bogati isi cumpara statutul de european pe masura ce, fortate de criza, un numar in crestere de tari vand pasapoarte contra banilor cash. Portugalia, Spania, Grecia si Cipru dau vize de sedere strainilor bogati, daca acestia cumpara proprietati de minim 250.000 de euro.

Cetatenii chinezi sunt in fruntea celor care cumpara aceste bilete de intrare in Europa, spun expertii in imigratie. Dupa ei, urmeaza cetatenii Rusiei, Emiratelor Arabe Unite si Africii de Sud, scrie CNN.

Investitorilor straini care cumpara proprietati imobiliare le este garantat dreptul de sedere si, in unele cazuri, cetatenia deplina a Uniunii Europene. Limita minima variaza de la 250.000 de euro la 500.000 de euro.

In Portugalia, dreptul de rezidenta e vandut cu 250.000 de euro, prin cumpararea unei proprietati. Dupa 5 ani, strainii pot cere drept de rezidenta permanenta, iar dupa inca un an, cetatenie UE.

Portugalia mai face comert cu vize cu cei care investesc capital sau creeaza locuri de munca in tara, un program care exista si in SUA, care are oferte pentru cei ce investesc minimum 500.000 de dolari.

Vizele spaniole si portugheze ofera detinatorilor acces liber in zona Schengen, cu exceptia Marii Britanii. Conform datelor oficiale, 330 de vize au fost tranzactionate in Portugalia in primele 12 luni ale programului, de pe urma carora au fost castigati 225 de milioane de euro. In Grecia, a fost aprobata doar o astfel de viza.

Francisco Barata... mai mult


Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 17:57

2 comentarii
Cetatenie de vanzare - care sunt tarile cu cele mai bune oferte

Cetatenie de vanzare - care sunt tarile cu cele mai bune oferte

Numeroase tari sunt dispuse sa ofere o noua cetatenie persoanelor cu suficiente resurse financiare.

CNBC a intocmit o lista cu cele mai convenabile oferte pentru cei care nu au milioane de cheltuit.

Recent, parlamentul Maltei a aprobat un program prin care oricine poate deveni cetatean cu drepturi depline al Uniunii Europene pentru suma de 650.000 de euro.

De asemenea, la inceputul verii, Irlanda a redus investitia minima necesara pentru obtinerea cetateniei in aceasta tara cu 50%, la 500.000 de euro. In schimbul sumei, se acorda permis de sedere, iar cinci ani mai tarziu pasaport.

O oferta buna are Letonia, unde permisul de sedere pe cinci ani poate fi obtinut cu doar 70.000 de euro. Solicitantii obtin si acces la spatiul Schengen. Totusi, acest privilegiu ar putea fi anulat curand, ca urmare a opozitie politice din aceasta tara.

Bulgaria acorda drepturi depline de cetatenie pentru 500.000 de dolari (370.000 de euro). Acelasi tarif este practicat si de Macedonia, insa aici cei interesati trebuie sa angajeze cel putin zece oameni.

Cererea pentru a doua cetatenie a crescut partial ca urmare a tensiunilor din Orientul Mijlociu, din partea familiilor bogate din Siria, Libia, Egipt si Irak.

In tarile stabile din Orientul Mijlociu este aproape imposibil sa obtii pasaport. Desi aceste informatii au fost date publicitatii foarte rar, in cazuri izolate s-au acordat pasapoarte celor care au facut donatii semnificative de-a lungul timpului.

In Dubai,... mai mult


Sambata, 23 Noiembrie 2013, ora 15:19

12 comentarii
Primar spaniol, acuzat de rasism fata de rromii romani

Primar spaniol, acuzat de rasism fata de rromii romani

Primarul orasului spaniol Badalona, aflat langa Barcelona, Xavier Garcia Albiol, a fost interogat de judecatori, miercuri, fiind acuzat de rasism impotriva rromilor romani, in timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din anul 2011.

Concret, Garcia Albiol este acuzat ca a fi distribuit pliante prin care facea legatura dintre imigrantii romani si infractionalitatea din Spania, inainte de a fi ales primar.

Avocatul acuzarii cere un an de inchisoare pentru edilul spaniol, care insa a admis ca folosit expresii "inadecvate" despre rromii romani, declarand ca nu a vrut sa "discrediteze" comunitatea de romani prin distribuirea de pliante electorale, informeaz El Pais

Primarul s-a aflat miercuri in boxa acuzatilor pentru incitare la ura rasiala, pentru faptele petrecute in luna aprilie 2010.

"Nu vrem romani!", sloganul unui partid din Spania

Atunci, membrii Partidului Popular spaniol au impartit circa 25.000 de pliante cu sloganul "Nu vrem romani" si in care conservatorii ii intreaba pe localnici: "Cartierul tau este sigur?".

De asemenea in paginile manifestelor impartite au aparut, sub mesajul "siguranta?" si sub insemnele partidului, mai multe fotografii in care se vede o strada murdara, un accident de masina sau localnici care protesteaza fata de autoritatile locale.

Pe cealalta pagina a brosurii era imaginea presedintelui conservatorilor din Badalona, Xavier Garcia Albiol, care spunea ca, daca va deveni primar, cetatenii orasului vor putea iesi... mai mult


Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 23:20

3 comentarii
NSA: Agentiile europene si-au ascultat propriii cetateni. Noua doar ne-au trimis datele

NSA: Agentiile europene si-au ascultat propriii cetateni. Noua doar ne-au trimis datele

Servicii secrete europene au efectuat interceptari in state europene si au transmis informatiile Agentiei americane pentru Securitatea Nationala, afirma directorul NSA, Keith Alexander, explicand ca ipotezele prezentate de ziarele Le Monde, L'Espresso si El Mundo sunt "total false".

"Dezvaluirile facute de publicatiile Le Monde, El Mundo si L'Espresso despre interceptarea comunicatiilor cetatenilor europeni de catre NSA sunt total false", a spus generalul Keith Alexander.

"Pentru a fi perfect clar, noi nu am colectat informatii despre cetateni europeni; informatiile au fost furnizate NSA de parteneri europeni", a explicat generalul Alexander in cursul audierilor in Comisia de Informatii a Camerei Reprezentantilor.

Alti oficiali americani au declarat, marti, ca operatiunile de interceptare a comunicatiilor atribuite Agentiei americane pentru Securitatea Nationala (NSA) in Franta si Spania au fost efectuate de serviciile de spionaj din tarile respective.

"Interceptarile efectuate de servicii europene de spionaj (...) erau transmise NSA", ca parte a eforturilor de protejare a cetatenilor de amenintarea terorismului, au explicat oficialii americani.

Ministerul spaniol de Externe si ambasada Frantei la Washington au refuzat sa comenteze aceste informatii.

Noile dezvaluiri par sa invalideze versiunea prezentata in ultimele zile de presa europeana privind amploarea activitatilor serviciilor americane de spionaj.

Publicatii europene au relatat, citand... mai mult


Marti, 29 Octombrie 2013, ora 23:18

4 comentarii
Spaniolii fug din propria tara din cauza crizei

Spaniolii fug din propria tara din cauza crizei

In primele noua luni ale anului, fenomenul emigrarii a crescut in Spania cu 22%, in raport cu aceeasi perioada a anului trecut.

Urmare a crizei din tara, se constata ca este al doilea an consecutiv cand numarul emigrantilor este mai mare decat cel al imigrantilor, noteaza La Tribune.

Conform datelor Institutului National de statistica din Spania, in primele noua luni ale anului au parasit tara 54.912 cetateni spanioli - respectiv cu 21,6% mai multi decat in aceeasi perioada a anului trecut - si 365.238 cetateni straini, care lucrau cu acte in regula pe teritoriul spaniol.

Acestia din urma provin in principal din America Latina si din Europa de Est, inclusiv Romania. Totusi, tinand seama de faptul ca, odata cu emigrarea are loc si o imigrare, soldul negativ este de circa 50.000 persoane, respectiv triplu fata de anul 2011.

Trendul se prezinta mai accentuat in 2012 fata de 2011 si este de asteptat sa creasca simtitor in 2012, pe fondul crizei europene, mai profunda in Spania decat in alte tari, dar si ca o consecinta a cresterii somajului in tara, care a ajuns la 25% - cel mai ridicat din toata Uniunea Europeana.

Linistitor este faptul ca majoritatea celor care pleaca sunt originari din alte tari latine, incetateniti in Spania. Ajungand in diferite zone, lovite si ele de criza, sunt destule sanse ca ei sa se intoarca totusi in peninsula Iberica, unde exista numeroase oferte de angajare, in conditii mai modeste decat cele cu care erau obisnuiti.

Mai trebuie... mai mult


Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 08:54

1 comentariu
AP: Romania, Bulgaria si Ungaria ar putea baga inca 5 milioane de cetateni in UE

AP: Romania, Bulgaria si Ungaria ar putea baga inca 5 milioane de cetateni in UE

Trei state membre UE - Romania, Bulgaria si Ungaria - acorda usor cetatenie, ceea ce ar putea extinde indirect granitele blocului european, in care ar putea intra cinci milioane de persoane, majoritatea din tarile sarace, relateaza AP.

Posibilul aflux reprezinta cea mai imediata provocare pentru Uniunea Europeana, care se confrunta cu o restrangere a pietei muncii si cu un val de sentimente antiimigranti.

Nu exista un bilant complet al persoanelor care traiesc in afara UE, dar au dreptul la pasapoarte europene. Iar cifrele disponibile sugereaza ca politicile privind acordarea cetateniei ar putea pune UE intr-o situatie dificila, in conditiile in care majoritatea tarilor membre vor sa suspenda extinderea, pana cand isi pun afacerile economice in ordine.

Romania si Bulgaria ofera deja pasapoarte persoanelor cu legaturi etnice sau membre ale minoritatilor din afara granitelor lor, in timp ce Ungaria intentioneaza sa faca acelasi lucru din ianuarie.

Cine beneficiaza?

Principalii beneficiari sunt cetatenii Republicii Moldova, Macedoniei, Serbiei, Ucrainei si Turciei - circa 4,7 milioane de persoane cu standarde de viata mult mai scazute decat media europeana si ale caror tari mai au ani de zile pana la aderare.

Aceasta cifra a rezultat prin adunarea numarului de moldoveni si macedoneni care vorbesc romana, maghiari din Serbia si Ucraina si turci care au fugit din Bulgaria pentru a scapa de campania de asimilare fortata din timpul epocii comuniste. Toti pot... mai mult


Joi, 05 August 2010, ora 17:43

9 comentarii
Un spaniol a fost prins cu droguri pe Aeroportul Otopeni

Un spaniol a fost prins cu droguri pe Aeroportul Otopeni

Un cetatean spaniol a fost arestat, marti, de catre Tribunalul Arges, sub acuzatia de trafic international de droguri de mare risc, dupa ce in bagajul barbatului, care a aterizat luni seara pe Aeroportul Otopeni, procurorii DIICOT Pitesti au gasi cateva zeci de grame de stupefiante.

Miguel Romero Lago a primit marti mandat de arestare pentru 29 de zile, avand posibilitatea sa atace decizia magistratilor cu recurs.

Miguel Romero Lago a aterizat luni seara la Bucuresti, fiind insotit de prietena sa, care locuieste in orasul Mioveni, din Arges, iar, la verificarea bagajelor, autoritatile au gasit disimulate in mai multe pachetele zeci de grame de cocaina si hasis, atat pentru consumul propriu, cat si pentru vanzare.

Cetateanul spaniol era monitorizat de mai multa vreme, iar ofiterii BCCO Arges, coordonati de procurorii DIICOT Pitesti, au avut informatii ca barbatul intra in tara cu droguri.

Potrivit procurorului Nicolae Blaga, seful DIICOT- Serviciul Teritorial Pitesti, cetateanul spaniol este acuzat de trafic international de droguri de risc si mare risc, intrucat a introdus in tara aproximativ 15 grame de cocaina si 10 grame de hasis. Acuzatia respectiva va fi conexata cu infractiunea de detinere pentru consum propriu de droguri de risc si mare risc. mai mult


Marti, 15 Iunie 2010, ora 18:35

Numarul romanilor care solicita cetatenie italiana sau spaniola a scazut

Numarul romanilor care solicita cetatenie italiana sau spaniola a scazut

Odata cu admiterea Romaniei in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007, numarul compatriotilor care au decis sa solicite cetatenia italiana sau spaniola a scazut simtitor.

Potrivit datelor statistice oficiale, in Spania, dupa integrarea oficiala a Romaniei in UE, doar unul din o mie de cetateni romani a solicitat acordarea cetateniei spaniole, scrie Adevarul.

Aceasta tara nu permite dubla cetatenie, astfel ca un asemenea demers implica renuntarea la documentele romanesti.

In Italia, stat care permite dubla cetatenie, procentul compatriotilor care solicita documente italiene este de asemenea in scadere.

In anul 2007, doar 3.509 romani au primit cetatenia italiana. La acea data, comunitatea romaneasca din Peninsula numara in jur de 650.000 de persoane.

S-a redus numarul mariajelor aranjate

Pentru orice imigrant in Spania, obtinerea dreptului de munca este unul dintre principalele scopuri urmarite. Una dintre cele mai usoare modalitati de a obtine acest drept este casatoria cu o persoana de nationalitate spaniola.

La implinirea unui an de la casatorie, strainul primeste, la cerere, cetatenia mult-dorita. Au existat numeroase persoane care, in schimbul unei sume de bani, si-au "cumparat" un sot sau o sotie cu buletin de Spania.

Acum, odata cu ridicarea moratoriului privind accesul pe piata muncii impus cetatenilor din Romania si Bulgaria, aceasta practica nu-si mai are rostul.

Acte pentru cetatenia spaniola:

cerere tip de solicitare a cetateniei... mai mult


Vineri, 09 Ianuarie 2009, ora 12:56

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Politia, alertata de cetateni la Toronto: OZN-uri filmate pe cer (Video)
  2. Un actor de top a luat masa cu Bear Grylls: viermi si alte taratoare (Video)
  3. Situatii extreme incredibile pe care oamenii le-au suportat
  4. Avertisment al NASA: Pamantul ar putea fi lovit catastrofal din spatiu (Video)
  5. Un copil de trei ani s-a urcat in jeep-ul familiei si a plecat cu el... pana in primul zid
  6. Adevarul despre asteroidul care a ucis dinozaurii: Daca n-ar fi lovit atunci, oamenii n-ar fi existat
  7. Doua noi cratere misterioase, descoperite in Siberia: Asa ceva nu a fost facut de oameni
  8. Californienii isi vopsesc pajistile in verde, ca sa nu mai vada ravagiile secetei
  9. Deputat moldovean, daramat ca nu poate aniversa 10 ani de casatorie: Sotia imi spune ca nu sunt romantic (Video)
  10. Incaltamintea inteligenta, care iti controleaza mersul prin Bluetooth