cfr marfa disponibilizari

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
CFR Marfa disponibilizeaza masiv - mii de angajati pleaca acasa

CFR Marfa disponibilizeaza masiv - mii de angajati pleaca acasa

Transportatorul feroviar de stat CFR Marfa a disponibilizat pana in prezent 2.296 de salariati, cei mai multi de la sucursala Banat - Oltenia (622), din totalul de 2.500 de persoane care sunt concediate in acest an, efectivul companiei numarand in prezent 6.561 de angajati.

Pana in acest moment au fost operate concedieri la sucursalele Muntenia - Dobrogea (570 salariati), Banat - Oltenia (622 salariati), Transilvania (540 salariati), Moldova (291 salariati), Centrul de Intretinere si Reparatii Vagoane (207 salariati) si structura centrala CFR Marfa (66 salariati), potrivit informatiilor transmise de companie.

"Procesul de disponibilizare se va incheia la data plecarii ultimului salariat vizat a fi disponibilizat. Pot aparea diferite situatii datorita carora concedierea colectiva sa nu aiba un termen precis de finalizare (salariati cu contracte individuale de munca suspendate din diferite motive, salariati care si-au depus dosarul de pensionare si urmeaza sa le soseasca decizia de pensionare) ", au precizat reprezentantii CFR Marfa.

Disponibilizari masive la CFR Marfa: Cati angajati vor fi dati afara si ce compensatii primesc

Ministerul Transporturilor a solicitat, printr-un proiect lansat recent in dezbatere, rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli CFR Marfa din acest an, in varianta revizuita veniturile fiind aceleasi, respectiv 1,117 miliarde lei, dar cheltuielile mai mari cu 58 milioane lei, din cauza inceperii cu intarziere a concedierilor... mai mult


Marti, 28 Octombrie 2014, ora 16:13

2 comentarii
Ultima statie pentru CFR Marfa? Sindicatele denunta "o magarie" a conducerii companiei

Ultima statie pentru CFR Marfa? Sindicatele denunta "o magarie" a conducerii companiei

Conducerea CFR Marfa a anuntat recent ca 2.500 de angajati vor fi disponibilizati in perioada urmatoare, in ciuda protestelor sindicatelor.

In urma unei analize realizate in ianuarie-februarie 2014 s-a ajuns la concluzia ca o mie de muncitori sunt in plus, a explicat Viorel Istrate, liderul sindicatului Federatia Nationala Feroviara Miscare Comercial pentru Ziare.com.

Insa in lunile urmatoare situatia s-a schimbat, astfel ca cei dati afara vor fi mai multi cu 1.500.

"Anul trecut am fost sabotati si nu am putut sa rezolvam problema CFR Marfa, acum probabil 2.500 de oameni o sa-si piarda locul de munca, dar asta e pretul pentru sabotajele pe care le-am tot suferit anul trecut", a motivat premierul Victor Ponta decizia luata de Guvern.

Ponta are o veste foarte proasta pentru mii de angajati CFR Marfa: Am fost sabotati

Viorel Istrate a amintit si faptul ca intre timp au avut loc discutii si negocieri cu Fondul Monetar International (FMI).

Consecinte grave ale disponibilizarilor

Inca din aprilie 2014, sindicatul a avertizat conducerea CFR Marfa ca renuntarea la 2.500 de angajati va avea consecinte grave pentru companie, avand in vedere ca personalul va fi insuficient pentru a onora toate contractele si pentru a mentine intr-o stare decenta infrastructura feroviara de transport de marfa.

Cele mai importante efecte ale disponibilizarilor vor fi, conform sindicalistilor:

- modificarea programului de lucru in subunitati, cu consecinte in nerealizarea... mai mult


Marti, 08 Iulie 2014, ora 08:42

3 comentarii
Vacanta lui Victor Ponta (Opinii)

Vacanta lui Victor Ponta (Opinii)

Premierul, ministru interimar al Transporturilor, a plecat in vacanta ceea ce, desigur, avea tot dreptul sa faca, la fel ca oricare angajat. Ceea ce nu avea dreptul era sa plece lansand in aer o chestiune atat de importanta precum privatizarea CFR Marfa.

Care este acum situatia acestui proces nu poate explica nimeni exact. Licitatia a fost adjudecata, organizatorul ei, Relu Fenechiu, s-a declarat mai mult decat multumit, seful lui, Victor Ponta, l-a laudat in mod repetat pentru acest mare succes. Atat de mare incat Hotararea de Guvern care aproba privatizarea nu a fost inca publicata in Monitorul Oficial.

Intai a umblat zvonul ca se asteapta un raspuns de la Consiliul Concurentei. Apoi a aparut povestea halucinanta cu avizul CSAT. Niciuna nu sta in picioare. Daca premierul era convins ca face un lucru bun si are curajul sa isi asume raspunderea pentru acest lucru pe care-l considera bun, ar fi trebuit sa semneze contractul pentru a vedea apoi daca in 60 de zile Gruia Stoica vine cu banii. Daca da, sa-i incaseze, daca nu, sa pastreze garantia si sa rupa contractul. E simplu.

Si, totusi, premierul nu semneaza. A lungit-o cat a putut, sub toate pretextele, si acum a plecat in vacanta vreo doua saptamani. Ce lasa in urma?

In primul rand, perplexitatea lumii de afaceri serioase, care vede intamplandu-se in Romania numai bazaconii: contracte valabil incheiate se pierd, datoriile se sterg dupa inceperea licitatiei, marii investitori nu au acces la datele oficiale ale... mai mult


Sambata, 03 August 2013, ora 12:40

63 comentarii
CFR Marfa disponibilizeaza luni 4.800 de angajati

CFR Marfa disponibilizeaza luni 4.800 de angajati

CFR Marfa disponibilizeaza luni, 8 martie, aproximativ 4.800 de angajati, urmand ca in aprilie sa fie restructurate alte 1.000 de posturi de la CFR Calatori, iar in luna mai - alte 2.500 de la CFR Infrastructura.

Celor aproximativ 4.800 de angajati ai CFR Marfa ce vor fi disponibilizati de luni li se vor acorda intre 12 si 15 salarii compensatorii, in functie de vechime. Alti 1.500 de salariati din cadrul institutiei si-au dat demisia sau au iesit la pensie si nu vor mai primi salarii compensatorii.

De asemenea, circa 1.000 de salariati de la CFR Calatori vor primi preavizele pentru disponibilizare in luna aprilie, iar circa 2.500 de angajati de la CFR Infrastructura, ce urmeaza sa fie disponibilizati, le vor primi in luna mai, declara recent pentru NewsIn, presedintele Federatiei Nationale Feroviare Miscare Comercial (FNFMC), Gheorghe Fratica.

El preciza ca peste 500 din cei 6.380 de angajati care urmeaza sa fie disponibilizati de la CFR Marfa sustin ca au fost trecuti pe lista abuziv, fara respectarea Codului Muncii, motiv pentru care vor contesta in instanta aceasta decizie.

La randul sau, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, declara la sfarsitul lui ianuarie ca salariatii CFR care urmeaza sa fie disponibilizati vor beneficia de doua salarii medii pe economie, iar in perioada de somaj vor primi diferenta dintre indemnizatia de somaj si valoarea salariul mediu pe economie, potrivit unei Ordonante adoptate de Guvern.

Ministerul Transporturilor... mai mult


Duminica, 07 Martie 2010, ora 23:22

11 comentarii
CFR Marfa da afara 4.758 de angajati, incepand de luni

CFR Marfa da afara 4.758 de angajati, incepand de luni

CFR Marfa va disponibiliza incepand de luni, 8 martie, circa 4.758 de angajati, a anuntat Gheorghe Popa, secretar de stat in Ministerul Transporturilor.

Executivul a aprobat in sedinta de Guvern de miercuri Ordonanta de Urgenta cu privire la acordarea de plati compensatorii pentru cei disponibilizati.

In total, circa 10.300 de angajati vor parasi companiile de cale ferata. Pana la sfarsitul lunii martie vor mai fi disponibilizati circa 1.317 de angajati de la CFR Calatori, iar in aprilie circa 1.000 de salariati de la CFR SA.

In total, la nivelul companiilor din caile ferate vor fi concediati 10.300 angajati, suma alocata de la bugetul de stat pentru efectuarea platilor compensatorii ridicandu-se la 152 milioane de lei.

Pentru cei care au o vechime in munca de pana la 15 ani, se vor plati 12-13 salarii compensatorii, pentru cei cu o vechime intre 15 si 25 de ani, 14 salarii, iar cei cu o vechime de peste 25 de ani primesc 15 salarii compensatorii, raportate la salariul mediu al angajatului disponibilizat. mai mult


Vineri, 05 Martie 2010, ora 15:59

CFR Marfa incepe disponibilizarile in 8 martie

CFR Marfa incepe disponibilizarile in 8 martie

CFR Marfa va incepe disponibilizarile in 8 martie, iar 1.500 de persoane nu vor mai primi salarii compensatorii pentru ca si-au dat demisia sau au iesit la pensie, a anuntat, joi, secretarul de stat in Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Gheorghe Popa.

Ministerul Transporturilor intentioneaza sa disponibilizeze in acest an circa 10.000 de angajati din cadrul CFR, majoritatea, 6.380 de persoane, urmand sa plece de la CFR Marfa.

Ministrul Transporturilor Radu Berceanu declara, in 29 ianuarie, ca salariatii CFR care urmeaza sa fie disponibilizati vor beneficia de doua salarii medii pe economie, iar in perioada de somaj vor primi diferenta dintre indemnizatia de somaj si valoarea salariul mediu pe economie, potrivit unei Ordonante adoptate de Guvern. mai mult


Joi, 25 Februarie 2010, ora 17:51

CFR Marfa, sabotata din interior ?

CFR Marfa, sabotata din interior ?

Conducerea Companiei CFR Marfa admite, intr-un document oficial, ca starea jalnica in care se afla societatea e cauzata de politici tarifare neflexibile, de consolidarea operatorilor privati si de "traseismul" fostilor directori.

Peste 6.000 de angajati se afla acum in pragul disponibilizarii, iar sindicalistii acuza managementul defectuos, uneori vecin cu sabotajul, scrie Evenimentul Zilei.

Ei spun ca fostii directori au fost "racolati", uneori cu contractele CFR cu tot, de companiile private de profil.

Liderul Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, da si exemple concrete in acest sens: ultimul director al CFR Marfa, Calin Gratian, care a demisionat si a preluat sefia Rail Cargo Austria, compania de stat austriaca, si fostul sef al serviciului vanzari din CFR Marfa, Madalin Ionescu.

"Dupa ce au plecat, cei doi au incercat sa ia de la CFR Marfa contractele pentru transportul de tabla din Portul Constanta spre uzinele auto de la Pitesti. Au incercat sa ia, la fel, si transportul de masini de la Pitesi. Dar fara succes. Au incercat sa ia de la noi si contractele pentru transportul de sare", spune Mantescu.

"Operatorul CFR e condus de Sorin Chinde, fost director comercial la CFR Marfa. La Unifertrans il gasim pe Constanin Pestrea, fost vicepresedinte la SNCFR, iar la Serv Trans, pe George Buruiana, fost director general la CFR Marfa", mai spune sindicalistul.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Gheorghe Popa,... mai mult


Marti, 19 Ianuarie 2010, ora 09:27

7 comentarii
CFR Marfa incepe disponibilizarile din 2010

CFR Marfa incepe disponibilizarile din 2010

Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa - CFR Marfa SA va disponibiliza peste 6.000 de angajati, incepand din primul trimestru al anului 2010.

CFR Marfa a trimis in decembrie o notificare sindicatelor prin care anunta disponibilizarea a 6.380 de angajati ai societatii, acestea urmand sa plece fara a primi plati compensatorii.

Potrivit procedurii, dupa cele 10 zile in care sindicatele trebuie sa se pronunte asupra masurii si dupa alte 30 de zile de preaviz, concedierile vor fi colective.

Deocamdata, avand in vedere ca nu exista un buget aprobat, Ministerul Muncii nu a trimis Ministerului un raspuns cu privire la solicitarea MTI de acordare a unor plati compensatorii. mai mult


Luni, 04 Ianuarie 2010, ora 10:22

9 comentarii
CFR Marfa incepe disponibilizarile

CFR Marfa incepe disponibilizarile

Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa - CFR Marfa SA va disponibiliza peste 6.000 de angajati, incepand din primul trimestru al anului 2010.

CFR Marfa a trimis in decembrie o notificare sindicatelor prin care anunta disponibilizarea a 6.380 de angajati ai societatii.

130 persoane din cele concediate ocupa functii de conducere in operatorul feroviar de transport de Marfa.

In 2009, afacerile CFR Marfa s-au prabusit cu 60%.

A.B. mai mult


Vineri, 01 Ianuarie 2010, ora 12:14

3 comentarii
Alte articole despre: CFR Marfa disponibilizari

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba