cfr ministerul transporturilor

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Protest CFR la Ministerul Transporturilor (Video)

Protest CFR la Ministerul Transporturilor (Video)

Aproximativ 100 de membri ai Federatiei Mecanicilor de Locomotiva din Romania (FMLR) picheteaza marti, intre orele 9.00-14.00, Ministerul Transporturilor, pentru a cere stoparea procesului de privatizare a CFR Marfa si reluarea evaluarii acestei societati.

Potrivit lui Iulica Mantescu, presedintele FMLR, oamenii sunt nemultumiti de evaluarea CFR Marfa, care nu reflecta realitatea. De asemenea, in dosarul de prezentare nu exista o prevedere referitoare la protectia celor 10.700 de salariati, in cadrul procesului de privatizare si post privatizare.

mai mult


Marti, 18 Iunie 2013, ora 09:27

2 comentarii
CFR nu va creste salariile in 2013, dar nici nu va face disponibilizari

CFR nu va creste salariile in 2013, dar nici nu va face disponibilizari

Compania Nationala de Cai Ferate CFR nu a programat cresteri salariale in 2013, desi a inregistrat profit anul trecut, fondul de salarii mentinandu-se la 631,765 milioane de lei, la fel ca in 2012, dar nici nu a prevazut disponibilizari, potrivit Hotararii de Guvern privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2013 al societatii.

Valoarea bonusurilor prevazuta in Bugetul de Venituri si Cheltuieli este de 11,98 milioane de lei.

In aceste conditii, castigul mediu lunar al unui salariat de la CFR, determinat pe baza fondului de salarii, este de 2.299 lei, in timp ce acelasi indicator influentat de bonificatiile si bonusurile in lei sau natura se ridica la 2.342,60 lei.

Numarul de personal prognozat la finele anului 2013 este de 22.900.

Veniturile totale prevazute in bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2013 al CFR sunt egale cu cheltuielile totale, de 4,422 miliarde de lei.

CFR SA previzioneaza pentru 2013 cheltuieli cu investitii de 3,171 miliarde de lei. mai mult


Luni, 20 Mai 2013, ora 18:56

Reabilitarea tronsonului Sighisoara - Coslariu va costa peste 1 miliard de euro

Reabilitarea tronsonului Sighisoara - Coslariu va costa peste 1 miliard de euro

Ministerul Transporturilor a semnat un contract in valoare de 4,98 de miliarde de lei (1,1 miliarde de euro) cu CFR SA, pentru reabilitarea tronsonului de cale ferata Sighisoara - Coslariu.

Contractul este finantat partial de Uniunea Europeana, respectiv cu 740 de milioane de euro, avand drept obiectiv reabilitarea a 89,5 kilometri de linie dubla electrificata de cale ferata, relateaza Mediafax.

Potrivit ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, acesta este cel mai mare contract de finantare semnat prin Programul Operational Sectorial de Transport. In total, CFR are semnate contracte in valoare de 11,5 miliarde de lei prin acest program.

Tronsonul face parte din linia de cale ferata dintre Brasov si Simeria, din Coridorul IV paneuropean.

In urma reabilitarii, trenurile ar trebui sa poata circula pe aceasta bucata cu o viteza maxima de 160 de kilometri pe ora, pentru cele de calatori, si 120 de kilometri pe ora, pentru cele de marfa. mai mult


Vineri, 08 Februarie 2013, ora 19:25

1 comentariu
Spitalele CFR din tara trec in subordinea Ministerului Sanatatii - proiect

Spitalele CFR din tara trec in subordinea Ministerului Sanatatii - proiect

Cele 13 spitale CFR din tara vor trece din subordinea Ministerului Transporturilor (MT) in cea a Ministerului Sanatatii (MS), in timp ce Casa Asigurarilor de Sanatate a MT isi va inceta activitatea, conform unui proiect de ordonanta aflat in dezbatere publica pana la 30 ianuarie.

Reteaua sanitara a Ministerului Transporturilor numara 15 unitati sanitare cu paturi, amplasate in zonele in care se afla regionalele Cailor Ferate, dintre care doua in Bucuresti, conform Romania Tv.

Cele 13 spitale din provincie ar urma sa fie preluate de Ministerul Sanatatii pe baza de protocol predare-preluare in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a ordonantei.

Surse guvernamentale, citate de Mediafax, au explicat ca spitalele Ministerului Transporturilor din Bucuresti vor ramane in subordinea acestui minister intrucat detin echipamente speciale investigatiilor medicale necesare angajatilor din transporturi cu atributii in siguranta circulatiei si navigatiei. mai mult


Joi, 24 Ianuarie 2013, ora 08:24

Stergerea datoriei CFR scuza contractele politice

Stergerea datoriei CFR scuza contractele politice

Copilul cu probleme al statului Roman, CFR Calatori, a primit de curand o veste buna, urmand sa i se stearga toate datoriile inregistrate la sfarsitul anului 2011, acestea fiind tranformate in actiuni care vor fi preluate de Ministerul Transporturilor.

Decizia luata de guvern nu ar fi una condamnabila, daca s-ar fi realizat un audit in prealabil si o ancheta a Curtii de Conturi care sa scoata la lumina toate contractele cu probleme incheiate de CFR, a declarat, pentru Business24, analistul economic Ionel Blanculescu, care adauga ca odata cu stergerea datoriei, se cimenteaza si toate faradelegile care au dus la prostul mers al companiei.

Creantele ce vor fi convertite reprezinta sume datorate bugetului de stat, bugetului de asigurari sociale, taxe, contributii si alte venituri bugetare, in valoare totala de 3,99 miliarde lei, din care 2,05 miliarde lei reprezinta penalitati si majorari pentru neplata sau plata cu intarziere.

Citeste mai multe despre Stergerea datoriei CFR scuza contractele politice pe Business24.ro mai mult


Marti, 13 Martie 2012, ora 19:12

1 comentariu
Peste 8.000 de persoane, date afara de la CFR

Peste 8.000 de persoane, date afara de la CFR

Ministerul Transporturilor intentioneaza sa disponibilizeze intre 7.100 si 8.300 de persoane, din cadrul regiilor de transport feroviar.

Cei mai multi disponibilizati, intre 3.400 si 4.600, vor fi la CFR Marfa, iar sindicalistii negociaza planul de restructurare cu cei din conducerea companiei, anunta Antena 3.

Alte peste 2.000 de persoane vor fi date afara de la CFR Calatori, iar alte peste 1.000 din cadrul CFR SA.

Se pare ca ministrul Berceanu a prezentat sindicalistilor planul de restructurari, urmand ca disponibilizarile sa fie facute in functie de beneficiile la care renunta angajatii, precum bonurile de masa, primele de Craciun, Paste sau de Ziua Feroviarului.

Ministerul intentioneaza sa reduca cheltuielile cu 300 de milioane de lei prin comasarea directiei CFR Marfa cu cea de intretinere si reparatii, dar si prin compensarea datoriilor statului catre unele CET-uri cu datoriile CFR Marfa catre stat.

Ministerul Transporturilor mai are in plan si reducerea accizelor la motorina, dar si introducerea automatelor de bilete in statii si inchirierea liniilor apartinand infrastructurii feroviare neinteroperabile si inchiderea sectiilor care nu pot fi inchiriate. mai mult


Luni, 23 August 2010, ora 15:04

14 comentarii
Negocieri intre sindicalistii CFR si Ministerul Transporturilor

Negocieri intre sindicalistii CFR si Ministerul Transporturilor

Dupa ce in ultimele doua zile pe caile ferate au avut loc mai multe proteste, sindicalistii din CFR si oficialii Ministerului Transporturilor se intalnesc joi pentru negocieri.

Miercuri, angajatii de la caile ferate Brasov au oprit lucrul fiind nemultumiti ca nu si-au primit salariile pe luna mai, iar circulatia s-a reluat abia dupa o ora si jumatate de protest, transmite Antena 3.

Si la Sibiu, sase trenuri au ramas pe loc, iar acceleratul Bucuresti Nord - Timisoara Nord a avut o intarziere de peste o ora.

In Alba si Harghita, alte cinci trenuri au fost oprite, iar la Iasi ceferistii au anuntat ca vor declansa o greva spontana, dar au renuntat dupa negocieri cu sefii regionalei.

Secretarul de stat Constantin Axinia a dat asigurari ca lefurile restante vor fi platite pana luni si i-a avertizat pe ceferisti ca oprirea trenurilor este un atentat la siguranta circulatiei. mai mult


Joi, 02 Iulie 2009, ora 10:05

4 comentarii
Sindicalistii din CFR se intalnesc cu reprezentantii de la Transporturi

Sindicalistii din CFR se intalnesc cu reprezentantii de la Transporturi

Sindicalistii de la Caile Ferate si reprezentantii Ministerului Transporturilor se intalnesc, joi, pentru a discuta planul de restructurare in CFR.

Intalnirea are loc dupa ce ministrul de resort Radu Berceanu a declarat ca peste 90% din veniturile Cailor Ferate se cheltuiesc pe salarii si a anuntat ca aproape 5.000 de angajati vor fi disponibilizati, transmite Realitatea TV.

Ministrul Transporturilor a spus ca este nevoie de un plan de restructurare prin care sa se reduca atat numarul angajatilor, cat si cheltuielile.

Planul va fi trimis joi sindicatelor, care il vor analiza pana luni, cand se vor intalni cu Radu Berceanu. In cazul in care foarte multi angajati vor fi disponibilizati, sindicalistii CFR au anuntat ca vor organiza proteste, deoarece, spun ei, in contractul lor de munca nu se prevad nici macar plati compensatorii.

Ei au precizat ca au avut rabdare cu autoritatile, au acceptat un salariu minim de sub 600 de lei, iar angajatii de la infrastructura nu si-au mai primit bonurile din luna noiembrie 2008. mai mult


Joi, 19 Martie 2009, ora 11:29

1 comentariu
Sindicatele CFR au ajuns la un compromis cu Ministerul Transporturilor

Sindicatele CFR au ajuns la un compromis cu Ministerul Transporturilor

Sindicatele CFR au facut un compromis cu reprezentantii Ministerului Transportului si Infrastructurii, solicitand o crestere salariala cu 5,6%, dupa ce au intrat la negocieri cu o cerere de 11% pentru CFR Calatori si CFR Infrastructura si 5-6% pentru CFR Marfa.

In urma intalnirii sindicatelor cu reprezentantii MTI, care a durat peste doua ore, oficialii MTI au prezentat sindicatelor necesitatea unui program de restructurare a unitatilor pentru ca salariatii sa poata beneficia de majorari de salariale, informeaza Newsin.

Potrivit presedintelui Federatiei National Feroviare Miscare Comercial, Gheorghe Popa, sindicatele au cerut ca ministerul sa le prezinte un program concret pentru a veni cu solutii intrucat considera ca nu pot fi facute disponibilizari de personal.

"Discutia cu sindicatele a fost benefica deoarece au fost intelese problemele majore de la calea ferata. Acestea trebuie rezolvate intr-un timp cat mai scurt. Sindicatele au solicitat ca Guvernul sa investeasca in infrastructura feroviara si in materialul rulant", a spus subsecretar de stat in MTI, Constantin Axinia.

Reprezentantii sindicatelor CFR sustin ca disponibilizarea unei parti din personal ar aduce prejudicii bugetului de stat, deoarece trebuie asigurate plati compensatorii si ajutor de somaj, iar sumele ar putea fi mai mari decat salariile actuale.

"Dupa discutii, putem spune ca nu putem semna un contract colectiv de munca pentru ca nu avem buget. Daca nu putem avea un contract semnat,... mai mult


Joi, 29 Ianuarie 2009, ora 16:55

9 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Oameni ucisi de lucruri cazute din cer
  2. Un avion era prea greu ca sa decoleze: 10 pasageri, rugati sa coboare
  3. Gest socant al unui artist rus. Si-a taiatul lobul urechii in semn de protest
  4. Descoperiri uluitoare despre Tutankhamon: A fost rodul unui incest
  5. Spanzurata pentru un pahar cu apa - un ministru si un guvernator au murit pentru ea
  6. Mango, in centrul unui scandal imens, din cauza bluzei "naziste" (Foto)
  7. Scandal cu inregistrari in bikini in armata americana (Video)
  8. Televiziunea la care se uita cainii, Dog TV, ajunge si in Europa
  9. Ingenios: Cum rezolva chinezii lipsa spatiului (Foto)
  10. Jucarii Ebola, vandute de americani