chirii garsoniere bucuresti

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Chirii in Bucuresti: Zonele in care s-au ieftinit si in care s-au scumpit

Chirii in Bucuresti: Zonele in care s-au ieftinit si in care s-au scumpit

In Capitala, proprietarii locuintelor din zonele bine cotate au lasat cel mai mult din pret, in ultimul an, conform unei analize Imobiliare.ro.

Tendinta de scadere a chiriilor a fost mai vizibila in zonele "bune" ale Capitalei, in vreme ce preturile cerute pentru locuintele din cartierele "muncitoresti" s-au mentinut mai degraba constante sau chiar au crescut, pe alocuri, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Analiza Imobiliare.ro ia in calcul variatia pretului mediu cerut pentru apartamentele cu una, doua si trei camere in 18 cartiere bucurestene, intre octombrie 2012-octombrie 2013.

Garsoniere

In perioada mentionata, cel mai mult s-au ieftinit garsonierele din cartierul 1 Mai, care au consemnat un declin de 7,1%, pana la un pret mediu cerut de 260 de euro pe luna. Pe locul al doilea in top se situeaza zona Dorobanti-Floreasca, cu un minus de 6,3%, pana la un nivel de 300 de euro pe luna.

Berceni este singurul cartier din categoria celor "low-cost" unde preturile au scazut in ultimele 12 luni. Aiciici a avut loc un declin de 4,3%, pana la un pret de 220 de euro pe luna.

In cele mai multe dintre cartierele bucurestene, chiriile pentru garsoniere s-au mentinut relativ constante in ultimul an, insa in unele zone au fost inregistrate si scumpiri. Insa cele mai semnificative majorari au avut loc in zonele cu cele mai mici preturi.

Cap de afis este cartierul Militari, cu un avans de 8,3% al preturilor pentru apartamentele monocamerale, pana la o valoare... mai mult


Marti, 03 Decembrie 2013, ora 13:41

PDL Bucuresti le cere primarilor de sectoare sa stea "atarnati" de gatul lui Ponta

PDL Bucuresti le cere primarilor de sectoare sa stea "atarnati" de gatul lui Ponta

PDL Bucuresti il someaza pe Ponta sa stopeze suprataxarea chiriilor si le cere lui Oprescu, celor sase primari USL de sectoare si celor 38 de parlamentari USL de Bucuresti sa stea "atarnati" de gatul lui Ponta pana cand acesta renunta la suprataxarea chiriilor, actiune denumita de organizatia politica "talharirea bucurestenilor".

"Prin supraimpozitarea chiriilor, Ponta da lovitura de gratie unei piete imobiliare bucurestene si asa la pamant. In Bucuresti, inchirierea de imobile
(spatii locative sau de afaceri) reprezinta o sursa importanta de venituri, atat pentru proprietari, cat si pentru stat, care colecteaza, fara sa faca nimic, impozitul de 16% pe chiriile percepute.

Desi Guvernul Ponta nu a reusit sa revitalizeze absolut deloc piata imobiliara din Capitala, acum Ponta vrea sa o ingroape definitiv", se afirma intr-un comunicat al PDL Bucuresti remis Ziare.com.

PDL Bucuresti atrage atentia premierului Victor Ponta ca taxarea si impozitarea chiriilor va afecta iremediabil atat persoanele cat si firmele.

"Sunt oameni in Capitala care traiesc exclusiv din inchirierea unui apartament sau a unei garsoniere, dupa cum exista mari companii care au investit milioane de euro in proiecte imobiliare care sunt inchiriate altor companii. Ambele categorii vor fi afectate serios de masura dezastruoasa a lui Ponta, insa acestuia nu-i pasa", se mai afirma in document.

Tariceanu, despre taxa pe chirii: O masura paguboasa (Video)

Intr-un comunicat transmis marti de... mai mult


Joi, 08 August 2013, ora 14:46

3 comentarii
Chirii in Capitala: Diferente uriase intre nord si sud

Chirii in Capitala: Diferente uriase intre nord si sud

In timp ce in zona de sud chiriile nu depasesc cateva sute de euro, in nordul Capitalei chiriasii trebuie sa achite o renta lunara cu pana la 70% mai mare decat in cartierele din sud.

La cat ajung chiriile in diferite cartiere bucurestene:

Chiria medie in sud pentru apartament cu 3 camere: 302 euro

Ferentari, Giurgiu si Berceni sunt trei cartiere in care de-a lungul timpului s-au inregistrat cele mai mici chirii comparativ cu media intregului oras. Discrepanta este insa si mai mare daca ne raportam la Baneasa, Herastrau sau Floreasca, amplasate in partea de nord, potrivit raportului de monitorizare AnunturiPaticulari.ro.

Cum te pregatesti pentru cumpararea unui apartament

Astfel, daca in cartierul Ferentari o garsoniera este data spre inchiriere cu 115 euro, in Herastrau, pentru acelasi tip de locuinta un proprietar solicita o chirie de 374 de euro. Pe segmentul apartamentelor cu doua camere, chiria medie solicitata de catre proprietarii din cartierul Berceni este de 268 de euro, in timp ce o chirie pentru o locuinta cu 2 camere este de 381 de euro pe luna in Floreasca, 449 de euro pe luna in Baneasa si 656 de euro in Herastrau.

Viata in cel mai scump oras din lume - chiria pentru o garsoniera este 1.500 euro/luna

Diferenta este si mai mare pentru chiriile solicitate de proprietari pentru apartamentele cu 3 camere. In timp ce un proprietar din Ferentari cere 302 euro pe luna pentru a inchiria o locuinta cu 3 camere, o persoana care inchirieaza o... mai mult


Luni, 05 August 2013, ora 12:37

2 comentarii
Pleaca chiriasii din apartamentele din Bucuresti

Pleaca chiriasii din apartamentele din Bucuresti

Bucurestenii au inceput sa renunte la chirii, in conditiile in care un credit ipotecar sau unul prin "Prima Casa" este mai avantajos.

Astfel, dintr-un total estimat la 5.500 de locuinte date spre inchiriere la nivelul intregului Bucuresti, 2.726 de oferte sunt intrate pe piata numai in luna mai 2013, conform raportului lunar de monitorizare realizat de AnunturiParticulari.ro, remis Ziare.com.

Explicatia pentru aceasta tendinta este ca, in momentul de fata, chiriasii au inceput sa se mute, avand in vedere ca rata pentru un apartament printr-un credit bancar, mai ales prin programul guvernamental "Prima Casa", este cu mult sub chiria pentru aceeasi locuinta.

Numarul de oferte

In luna mai a acestui an, pe piata inchirierilor s-a inregistrat un numar de 2.726 de oferte noi, cu 13,4% mai mult decat in aceeasi perioada din anul 2012. Asadar, luna trecuta cele mai multe oferte noi au venit din partea proprietarilor de apartamente cu 2 camere - 1.175 de oferte.

Tot in luna mai, circa 997 de bucuresteni si-au dat spre inchiriere garsonierele. In cazul locuintelor cu 3 camere, numarul ofertelor noi a fost de 450. In timp ce pe segmentul apartamentelor cu 4 camere, numarul ofertelor a fost de doar 104.

Evolutia preturilor

Raportul indica pentru luna mai 2013 scaderi in cazul chiriilor pentru garsoniere, apartamente cu 2 si 3 camere, fata de aceeasi perioada din 2012. In timp ce inchirierea unei locuinte cu 4 camere a fost mai scumpa in mai 2013 cu 5% fata de mai... mai mult


Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 10:47

Chiriile din Bucuresti, in crestere in februarie - Afla cu cat

Chiriile din Bucuresti, in crestere in februarie - Afla cu cat

Chiriile din Bucuresti au crescut, in februarie, cu 2%, situatie care nu s-a mai repetat din 2008 incoace.

Ferentari a fost, luna trecuta, cartierul cu cea mai scazuta chirie, in medie, din Capitala, iar zona Dorobanti s-a situat printre primele intr-un top al celor mai ridicate chirii, chiria in cel mai scump cartier bucurestean ajungand sa fie si cu peste 60% mai mare decat chiria din cea mai ieftina zona pe segmentul apartamentelor de doua camere, conform unui comunicat al Anunturiparticulari.ro.

Raportand chiria medie din Ferentari la media intregii Capitale se observa insa ca persoanele interesate de inchirierea unui apartament in aceasta zona pot plati o chirie cu 30% mai mica la garsoniere si apartamente de 3 camere si pana la 48% sub nivelul mediu al orasului pe segmentul unitatilor de doua camere.

Proprietarii de garsoniere din aceasta zona solicita in prezent o chirie medie de 161 euro pe luna. Pentru doar opt euro in plus, cei interesati pot inchiria un apartament cu doua camere, in timp ce pretul de strigare la chiria pentru o unitate de trei camere ajunge la 328 euro.

Dorobanti, pe de alta parte, se situeaza in ceea ce priveste chiriile cu 30-35% peste media Bucurestiului pe segmentul garsonierelor si al apartamentelor de doua camere. Chiria medie solicitata de proprietari pentru o garsoniera in Dorobanti atinge 294 euro, ajungand in cazul apartamentelor de doua camere pana la 440 euro. Pentru o unitate de trei camere aflata intr-un bloc din... mai mult


Marti, 12 Martie 2013, ora 16:41

1 comentariu
Chirii de la 34 de lei pentru locuintele ANL

Chirii de la 34 de lei pentru locuintele ANL

Un numar de 292 de locuinte ANL au fost inchiriate in 2012 in Capitala, prin programul "Locuinte pentru tineri", toate in Sectorul 3, chiriile pornind de la 34 lei pentru o garsoniera si 59 lei pentru un apartament de 2 camere, sume si de zece ori mai mici fata de preturile cerute pe piata libera.

Potrivit informatiilor transmise de reprezentantii Primariei Sectorului 3 la solicitarea Agentiei NewsIn, chiriile percepute sunt in functie de suprafata locuibila. Astfel, chiria lunara pentru o garsoniera variaza de la 34 de lei pana la 225 de lei, in timp ce pentru un apartament de doua camere aceasta porneste de la 59 de lei pana la 323 de lei.

In ceea ce priveste celelalte sectoare, Primaria Sectorului 1 nu are in administrare locuinte ANL construite prin programul "Locuinte pentru tineri", iar la Primaria Sectorului 2 nu au fost incheiate in acest an contracte de inchiriere.

Reprezentantii Primariei Sectorului 2 au declarat pentru NewsIn ca, pentru locuintele deja inchiriate, chiriile lunare percepute pentru o garsoniera sunt de 66,24 lei, iar pentru un apartament cu doua camere sunt de 91,15 lei.

La sectorul 4, programul de repartizare a locuintelor ANL pentru tineri nu poate continua in acest an, deoarece blocul care urmeaza a fi alocat, situat in cartierul Tonitza, nu este inca finalizat. Reprezentantii Primariei Sectorului 4 au declarat ca, pentru garsoniere, chiriile percepute nu depasesc 70 de lei/luna, iar pentru doua camere 100 lei/luna (in functie de... mai mult


Marti, 25 Septembrie 2012, ora 20:36

3 comentarii
Cat costa sa inchiriati o garsoniera in marile orase?

Cat costa sa inchiriati o garsoniera in marile orase?

Potrivite mai mult pentru persoanele singure, cupluri fara copii sau persoane cu venituri mai reduse, garsonierele reprezinta, in continuare, unul din cele mai cautate tipuri de locuinta pentru inchiriere, alaturi de apartamentele cu doua camere.

In cele mai mari orase din tara, chiriile, chiar daca luam in calcul doar segmentul de garsoniere, au o mare varietate, adresandu-se atat persoanelor cu venituri mici, dar si celor care au bani, dar probabil mai putina nevoie de spatiu larg.

Bucuresti

In Capitala, chiriile variaza intre 100 si peste 1.000 de euro, in functie de pozitie, suprafata si dotari, conform anunturilor de pe site-ul Imobiliare.ro.

In zona Titan, la trei minute de statia de metrou, puteti inchiria o garsoniera mobilata si utilata complet, cu gresie, faianta, parchet, termopan, aer conditionat, frigider, masina de spalat si aragaz la pretul de 100 de euro pe luna. De altfel, chiria este negociabila, potrivit anuntului.

Garsoniera se afla la etajul al doilea al unui bloc cu 4 etaje, construit inainte de 1990, avand 39 de metri patrati si balconul inchis.

Pentru 150 de euro pe luna, puteti inchiria o garsoniera aflata intr-un bloc nou, construit in 2010, aflat in zona Drumul Taberei. Locuinta are o suprafata de 40 mp, aflandu-se la etajul 3 din 4. Un dezavantaj l-ar putea constitui faptul ca nu este complet mobilata. In schimb, este dotata cu ferestre cu geam termopan, parchet si centrala proprie pentru incalzire si apa calda.

In... mai mult


Joi, 07 Iulie 2011, ora 12:15

2 comentarii
Criza imobiliara ii obliga pe proprietari sa fie corecti - vezi cat mai costa chiria

Criza imobiliara ii obliga pe proprietari sa fie corecti - vezi cat mai costa chiria

Criza de pe piata imobiliara a reusit sa schimbe comportamentul romanilor si sa diminueze, cel putin in acest domeniu, tendinta de specula si imbogatire de pe urma celor care au nevoie urgenta de o locuinta.

Dupa ce apartamentele s-au ieftinit cu 45% fata de nivelul la care ajunsesera in 2008, acelasi lucru se intampla si cu chiriile. In Bucuresti, garsonierele sunt cu cel putin 100 de euro mai ieftine si asta in conditiile in care studentii au inceput deja sa caute unde vor sta de la toamna.

Daca in anii trecuti, cresterea chiriilor inainte de intoarcerea studentilor era si de 25%, anul asta ei pot sta linistiti pentru ca oferta e atat de mare incat proprietarii nu mai risca sa scumpeasca. Situatia poate fi explicata prin piata imobiliara blocata care i-a obligat pe cei care au locuinte de vanzare sa se indrepte spre inchiriere.

"Daca inainte de criza, in 2007 de exemplu, am inregistrat o crestere in septembrie de circa 25% a pretului chiriilor, in 2008 cresterea a fost mai mica, de 15-20%. In 2009, cresterea a fost de cateva procente, nesemnificativa. Si asta din pricina faptului ca exista foarte multe oferte pe piata, iar aceste multe oferte exista din cauza faptului ca proprietarii de apartamente scoase la vanzare nu au obtinut pretul pe care il voiau si prefera sa le puna pe piata inchirierilor pana cand sperau ei sa obtina un pret mult mai bun", a declarat analistul imobiliar Ion Radu Zilisteanu, pentru Ziare.com.

Proprietarii mai lasa la bani, chiriasii... mai mult


Joi, 05 August 2010, ora 07:04

2 comentarii
Au scazut chiriile la garsoniere

Au scazut chiriile la garsoniere

Chiria medie a unei garsoniere din Bucuresti a scazut de la 306 euro, in septembrie, la 286 euro, in octombrie, potrivit specialistilor.

Pentru imobilele de doua camere, chiria medie s-a redus in septembrie (415 euro), fata de august (422 euro) cu 1,6 la suta.

In cazul apartamentelor de trei camere, reducerea a fost mai mare. Comparativ cu august, chiria medie in septembrie a scazut cu 5,8 la suta, de la 637 euro (august) la 600 euro (septembrie), iar in intervalul septembrie octombrie reducerea a fost de trei la suta, de la 600 euro (septembrie) la 581 euro (octombrie). mai mult


Luni, 26 Octombrie 2009, ora 21:05

6 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Reclama socanta in ajun de Inviere: Iisus fumeaza marijuana si ...
  2. Capre cu trei, patru si cinci coarne in Mehedinti
  3. Doctorii au ramas socati cand au gasit 12 lingouri de aur in stomacul unui om
  4. Jirinovski, indemn la viol in Vinerea Mare: Femeile politician din Ucraina sufera de frenezie uterina (Video)
  5. Fotografia zilei: O performanta incredibila
  6. Bazin urias cu apa potabila, golit dupa ce un adolescent a urinat in el
  7. O linie continua in zig-zag pe mijlocul drumului ii irita pe soferi: Cine a facut-o era beat (Video)
  8. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  9. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface
  10. Primaria lui Boc versus poneiul Rocky