chirii garsoniere bucuresti

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Chiriile au crescut in Bucuresti - Cati bani platim in plus fata de anul trecut

Chiriile au crescut in Bucuresti - Cati bani platim in plus fata de anul trecut

Chiriile apartamentelor cu 3 si 4 camere din Bucuresti au crescut cel mai mult in ultimul an, cu pana la 8%, ca urmare a numarului mic de oferte in raport cu cererea.

Astfel, in luna aceasta s-a inregistrat un pret mediu de 620 de euro pentru apartamentele cu 3 camere si de 981 de euro pentru apartamentele cu 4 camere.

Si pretul mediu al chiriei in cazul apartamentelor cu 2 camere este intr-o usoara crestere in ultimele douasprezece luni, ajungand la 389 de euro, in timp ce singurele care se afla in regres sunt garsonierele, cu un pret mediu in martie de 245 de euro.

Explicatia consta in cresterea numarului de oferte de vanzare de pe piata in dauna celor de inchiriere. Acest lucru a condus la micsorarea si imposibilitatea ofertei de a face fata cererii, efectul fiind de majorare a preturilor, arata o analiza Imobiliare.net.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, pretul mediu al chiriei apartamentelor cu 4 camere s-a marit cu 8%, cea mai mare crestere dintre toate tipurile de locuinte.

Si apartamentele cu 3 camere au facut un salt important in ultimele douasprezece luni, pretul mediu de inchiriere al acestora marindu-se cu 5%.

In cazul apartamentelor cu 2 camere si al garsonierelor, pretul mediu de inchiriere a ramas destul de constant in ultimele douasprezece luni, primele inregistrand o crestere de 1,2%, in timp ce garsonierele sunt singurele care au avut un usor regres, de sub 1%.

Vin studentii: Ce chirii sunt in Bucuresti si in alte orase mari... mai mult


Luni, 16 Martie 2015, ora 16:24

Cu 200 de euro te muti din Rahova in centru. Chiriile au scazut in toate orasele mari

Cu 200 de euro te muti din Rahova in centru. Chiriile au scazut in toate orasele mari

Daca in 2008, cu o suma de 200 de euro, un chirias se putea indrepta, in Bucuresti, doar spre o garsoniera intr-un cartier precum Rahova, in prezent, cu acelasi buget poate fi inchiriata o garsoniera din zona Universitatii.

O situatie asemanatoare poate fi intalnita si in celelalte mari orase ale tarii, potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro.

Bucuresti

In zona centrala a Capitalei, chiriile cerute de proprietarii de garsoniere pornesc de la 190-200 de euro pe luna. Atat costa, spre exemplu, o unitate locativa de 22 de metri patrati, situata intr-un bloc din 1940 de pe Bulevardul Magheru, langa Hotel Lido.

Pentru apartamentele cu doua camere, preturile pornesc de la un nivel minim de 200 de euro pe luna. Acesta este pretul cerut pentru o unitate locativa de 70 de metri patrati situata la primul etaj al unui bloc vechi din zona Universitate; locuinta se inchiriaza mobilata.

Pe segmentul locuintelor cu trei camere, pretentiile proprietarilor incep de la aproximativ 300 de euro pe luna. Cu atat poate fi inchiriat un apartament cu o suprafata de 60 de metri patrati in zona Cotroceni; acesta este situat la etajul al treilea al unui bloc vechi si este mobilat si utilat.

Timisoara

In centrul orasului din vestul tarii, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 160 de euro pe luna, conform Imobiliare.ro. Atat costa, spre exemplu, o locuinta mobilata, cu o suprafata de 35 de metri patrati, situata in apropiere de Parcul Rozelor.

La doua camere,... mai mult


Luni, 14 Aprilie 2014, ora 11:52

2 comentarii
Chirii in Bucuresti: Zonele in care s-au ieftinit si in care s-au scumpit

Chirii in Bucuresti: Zonele in care s-au ieftinit si in care s-au scumpit

In Capitala, proprietarii locuintelor din zonele bine cotate au lasat cel mai mult din pret, in ultimul an, conform unei analize Imobiliare.ro.

Tendinta de scadere a chiriilor a fost mai vizibila in zonele "bune" ale Capitalei, in vreme ce preturile cerute pentru locuintele din cartierele "muncitoresti" s-au mentinut mai degraba constante sau chiar au crescut, pe alocuri, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Analiza Imobiliare.ro ia in calcul variatia pretului mediu cerut pentru apartamentele cu una, doua si trei camere in 18 cartiere bucurestene, intre octombrie 2012-octombrie 2013.

Garsoniere

In perioada mentionata, cel mai mult s-au ieftinit garsonierele din cartierul 1 Mai, care au consemnat un declin de 7,1%, pana la un pret mediu cerut de 260 de euro pe luna. Pe locul al doilea in top se situeaza zona Dorobanti-Floreasca, cu un minus de 6,3%, pana la un nivel de 300 de euro pe luna.

Berceni este singurul cartier din categoria celor "low-cost" unde preturile au scazut in ultimele 12 luni. Aiciici a avut loc un declin de 4,3%, pana la un pret de 220 de euro pe luna.

In cele mai multe dintre cartierele bucurestene, chiriile pentru garsoniere s-au mentinut relativ constante in ultimul an, insa in unele zone au fost inregistrate si scumpiri. Insa cele mai semnificative majorari au avut loc in zonele cu cele mai mici preturi.

Cap de afis este cartierul Militari, cu un avans de 8,3% al preturilor pentru apartamentele monocamerale, pana la o valoare... mai mult


Marti, 03 Decembrie 2013, ora 13:41

PDL Bucuresti le cere primarilor de sectoare sa stea "atarnati" de gatul lui Ponta

PDL Bucuresti le cere primarilor de sectoare sa stea "atarnati" de gatul lui Ponta

PDL Bucuresti il someaza pe Ponta sa stopeze suprataxarea chiriilor si le cere lui Oprescu, celor sase primari USL de sectoare si celor 38 de parlamentari USL de Bucuresti sa stea "atarnati" de gatul lui Ponta pana cand acesta renunta la suprataxarea chiriilor, actiune denumita de organizatia politica "talharirea bucurestenilor".

"Prin supraimpozitarea chiriilor, Ponta da lovitura de gratie unei piete imobiliare bucurestene si asa la pamant. In Bucuresti, inchirierea de imobile
(spatii locative sau de afaceri) reprezinta o sursa importanta de venituri, atat pentru proprietari, cat si pentru stat, care colecteaza, fara sa faca nimic, impozitul de 16% pe chiriile percepute.

Desi Guvernul Ponta nu a reusit sa revitalizeze absolut deloc piata imobiliara din Capitala, acum Ponta vrea sa o ingroape definitiv", se afirma intr-un comunicat al PDL Bucuresti remis Ziare.com.

PDL Bucuresti atrage atentia premierului Victor Ponta ca taxarea si impozitarea chiriilor va afecta iremediabil atat persoanele cat si firmele.

"Sunt oameni in Capitala care traiesc exclusiv din inchirierea unui apartament sau a unei garsoniere, dupa cum exista mari companii care au investit milioane de euro in proiecte imobiliare care sunt inchiriate altor companii. Ambele categorii vor fi afectate serios de masura dezastruoasa a lui Ponta, insa acestuia nu-i pasa", se mai afirma in document.

Tariceanu, despre taxa pe chirii: O masura paguboasa (Video)

Intr-un comunicat transmis marti de... mai mult


Joi, 08 August 2013, ora 14:46

3 comentarii
Chirii in Capitala: Diferente uriase intre nord si sud

Chirii in Capitala: Diferente uriase intre nord si sud

In timp ce in zona de sud chiriile nu depasesc cateva sute de euro, in nordul Capitalei chiriasii trebuie sa achite o renta lunara cu pana la 70% mai mare decat in cartierele din sud.

La cat ajung chiriile in diferite cartiere bucurestene:

Chiria medie in sud pentru apartament cu 3 camere: 302 euro

Ferentari, Giurgiu si Berceni sunt trei cartiere in care de-a lungul timpului s-au inregistrat cele mai mici chirii comparativ cu media intregului oras. Discrepanta este insa si mai mare daca ne raportam la Baneasa, Herastrau sau Floreasca, amplasate in partea de nord, potrivit raportului de monitorizare AnunturiPaticulari.ro.

Cum te pregatesti pentru cumpararea unui apartament

Astfel, daca in cartierul Ferentari o garsoniera este data spre inchiriere cu 115 euro, in Herastrau, pentru acelasi tip de locuinta un proprietar solicita o chirie de 374 de euro. Pe segmentul apartamentelor cu doua camere, chiria medie solicitata de catre proprietarii din cartierul Berceni este de 268 de euro, in timp ce o chirie pentru o locuinta cu 2 camere este de 381 de euro pe luna in Floreasca, 449 de euro pe luna in Baneasa si 656 de euro in Herastrau.

Viata in cel mai scump oras din lume - chiria pentru o garsoniera este 1.500 euro/luna

Diferenta este si mai mare pentru chiriile solicitate de proprietari pentru apartamentele cu 3 camere. In timp ce un proprietar din Ferentari cere 302 euro pe luna pentru a inchiria o locuinta cu 3 camere, o persoana care inchirieaza o... mai mult


Luni, 05 August 2013, ora 12:37

2 comentarii
Chiriile din Bucuresti, in crestere in februarie - Afla cu cat

Chiriile din Bucuresti, in crestere in februarie - Afla cu cat

Chiriile din Bucuresti au crescut, in februarie, cu 2%, situatie care nu s-a mai repetat din 2008 incoace.

Ferentari a fost, luna trecuta, cartierul cu cea mai scazuta chirie, in medie, din Capitala, iar zona Dorobanti s-a situat printre primele intr-un top al celor mai ridicate chirii, chiria in cel mai scump cartier bucurestean ajungand sa fie si cu peste 60% mai mare decat chiria din cea mai ieftina zona pe segmentul apartamentelor de doua camere, conform unui comunicat al Anunturiparticulari.ro.

Raportand chiria medie din Ferentari la media intregii Capitale se observa insa ca persoanele interesate de inchirierea unui apartament in aceasta zona pot plati o chirie cu 30% mai mica la garsoniere si apartamente de 3 camere si pana la 48% sub nivelul mediu al orasului pe segmentul unitatilor de doua camere.

Proprietarii de garsoniere din aceasta zona solicita in prezent o chirie medie de 161 euro pe luna. Pentru doar opt euro in plus, cei interesati pot inchiria un apartament cu doua camere, in timp ce pretul de strigare la chiria pentru o unitate de trei camere ajunge la 328 euro.

Dorobanti, pe de alta parte, se situeaza in ceea ce priveste chiriile cu 30-35% peste media Bucurestiului pe segmentul garsonierelor si al apartamentelor de doua camere. Chiria medie solicitata de proprietari pentru o garsoniera in Dorobanti atinge 294 euro, ajungand in cazul apartamentelor de doua camere pana la 440 euro. Pentru o unitate de trei camere aflata intr-un bloc din... mai mult


Marti, 12 Martie 2013, ora 16:41

1 comentariu
Chirii de la 34 de lei pentru locuintele ANL

Chirii de la 34 de lei pentru locuintele ANL

Un numar de 292 de locuinte ANL au fost inchiriate in 2012 in Capitala, prin programul "Locuinte pentru tineri", toate in Sectorul 3, chiriile pornind de la 34 lei pentru o garsoniera si 59 lei pentru un apartament de 2 camere, sume si de zece ori mai mici fata de preturile cerute pe piata libera.

Potrivit informatiilor transmise de reprezentantii Primariei Sectorului 3 la solicitarea Agentiei NewsIn, chiriile percepute sunt in functie de suprafata locuibila. Astfel, chiria lunara pentru o garsoniera variaza de la 34 de lei pana la 225 de lei, in timp ce pentru un apartament de doua camere aceasta porneste de la 59 de lei pana la 323 de lei.

In ceea ce priveste celelalte sectoare, Primaria Sectorului 1 nu are in administrare locuinte ANL construite prin programul "Locuinte pentru tineri", iar la Primaria Sectorului 2 nu au fost incheiate in acest an contracte de inchiriere.

Reprezentantii Primariei Sectorului 2 au declarat pentru NewsIn ca, pentru locuintele deja inchiriate, chiriile lunare percepute pentru o garsoniera sunt de 66,24 lei, iar pentru un apartament cu doua camere sunt de 91,15 lei.

La sectorul 4, programul de repartizare a locuintelor ANL pentru tineri nu poate continua in acest an, deoarece blocul care urmeaza a fi alocat, situat in cartierul Tonitza, nu este inca finalizat. Reprezentantii Primariei Sectorului 4 au declarat ca, pentru garsoniere, chiriile percepute nu depasesc 70 de lei/luna, iar pentru doua camere 100 lei/luna (in functie de... mai mult


Marti, 25 Septembrie 2012, ora 20:36

3 comentarii
Cat costa sa inchiriati o garsoniera in marile orase?

Cat costa sa inchiriati o garsoniera in marile orase?

Potrivite mai mult pentru persoanele singure, cupluri fara copii sau persoane cu venituri mai reduse, garsonierele reprezinta, in continuare, unul din cele mai cautate tipuri de locuinta pentru inchiriere, alaturi de apartamentele cu doua camere.

In cele mai mari orase din tara, chiriile, chiar daca luam in calcul doar segmentul de garsoniere, au o mare varietate, adresandu-se atat persoanelor cu venituri mici, dar si celor care au bani, dar probabil mai putina nevoie de spatiu larg.

Bucuresti

In Capitala, chiriile variaza intre 100 si peste 1.000 de euro, in functie de pozitie, suprafata si dotari, conform anunturilor de pe site-ul Imobiliare.ro.

In zona Titan, la trei minute de statia de metrou, puteti inchiria o garsoniera mobilata si utilata complet, cu gresie, faianta, parchet, termopan, aer conditionat, frigider, masina de spalat si aragaz la pretul de 100 de euro pe luna. De altfel, chiria este negociabila, potrivit anuntului.

Garsoniera se afla la etajul al doilea al unui bloc cu 4 etaje, construit inainte de 1990, avand 39 de metri patrati si balconul inchis.

Pentru 150 de euro pe luna, puteti inchiria o garsoniera aflata intr-un bloc nou, construit in 2010, aflat in zona Drumul Taberei. Locuinta are o suprafata de 40 mp, aflandu-se la etajul 3 din 4. Un dezavantaj l-ar putea constitui faptul ca nu este complet mobilata. In schimb, este dotata cu ferestre cu geam termopan, parchet si centrala proprie pentru incalzire si apa calda.

In... mai mult


Joi, 07 Iulie 2011, ora 12:15

2 comentarii
Au scazut chiriile la garsoniere

Au scazut chiriile la garsoniere

Chiria medie a unei garsoniere din Bucuresti a scazut de la 306 euro, in septembrie, la 286 euro, in octombrie, potrivit specialistilor.

Pentru imobilele de doua camere, chiria medie s-a redus in septembrie (415 euro), fata de august (422 euro) cu 1,6 la suta.

In cazul apartamentelor de trei camere, reducerea a fost mai mare. Comparativ cu august, chiria medie in septembrie a scazut cu 5,8 la suta, de la 637 euro (august) la 600 euro (septembrie), iar in intervalul septembrie octombrie reducerea a fost de trei la suta, de la 600 euro (septembrie) la 581 euro (octombrie). mai mult


Luni, 26 Octombrie 2009, ora 21:05

6 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Un presedinte lovit in cap de un mango ofera un apartament agresoarei (Video)
  2. Campanie inedita a Politiei in Gara de Nord: Un geamantan vorbitor
  3. Polonezii au rupt Ucraina in doua pe harta
  4. Culmea stupiditatii: A imitat un atac cu bomba intr-o scoala ca sa invite o fata la bal
  5. Ancheta la spital: La cantina se gateste pentru nunti si botezuri
  6. Culmea concurentei: Mascota Android urineaza pe logo-ul Apple (Foto)
  7. Primul cinematograf cu pisici
  8. Culmea cucerniciei: Preotul Dollar cere bani enoriasilor pentru a-si cumpara un nou avion de lux
  9. Motivul pentru care un american evadat in 1976 a cerut acum sa se intoarca la inchisoare
  10. O celebra revista medicala, acuzata de propaganda extremista