chirii ieftine

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Vine toamna, cresc chiriile - care sunt preturile in marile orase

Vine toamna, cresc chiriile - care sunt preturile in marile orase

Preturile medii ale chiriilor din apartamentele construite pana in anul 2000 in Bucuresti si in patru dintre cele mai mari orase ale tarii au inregistrat o tendinta de crestere fata de sfarsitul anului 2013, se arata intr-un studiu recent.

Analiza efectuata de site-ul Imobiliare.ro ia in calcul preturile medii cerute la nivel de cartier sau de oras pentru apartamente cu una, doua si trei camere si compara luna decembrie 2013 cu luna iunie 2014.

De asemenea, se precizeaza ca exista si exceptii de la regula scumpirilor, dar acestea sunt restranse la anumite categorii de locuinte, se arata in comunicatul remis miercuri Ziare.com.

Bucuresti

Una dintre cele mai scumpe zone din Capitala este Tineretului - Timpuri Noi, unde chiria medie la o garsoniera a ajuns la 280 de euro pe luna, in timp ce un apartament cu doua camere poate fi inchiriat cu 375 de euro pe luna, iar unul cu trei camere cu 471 de euro pe luna.

In Dristor-Vitan Vechi, garsonierele au ajuns la un pret mediu de 282 de euro pe luna, fata de 249 de euro pe luna, la finele anului trecut, in timp ce chiriile la apartamentele cu doua camere s-au ieftinit de la 340 la 328 de euro pe luna. In schimb, un apartament cu trei camere poate fi inchiriat cu 389 de euro pe luna.

In Titan, garsonierele s-au ieftinit in prima jumatate a anului, de la o medie de 258 de euro pe luna la 225 de euro. Pretul cerut pentru apartamentele cu doua camere a crescut usor, de la 314 la 327 de euro pe luna, iar chiriile pentru... mai mult


Miercuri, 06 August 2014, ora 12:36

4 comentarii
Cu 200 de euro te muti din Rahova in centru. Chiriile au scazut in toate orasele mari

Cu 200 de euro te muti din Rahova in centru. Chiriile au scazut in toate orasele mari

Daca in 2008, cu o suma de 200 de euro, un chirias se putea indrepta, in Bucuresti, doar spre o garsoniera intr-un cartier precum Rahova, in prezent, cu acelasi buget poate fi inchiriata o garsoniera din zona Universitatii.

O situatie asemanatoare poate fi intalnita si in celelalte mari orase ale tarii, potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro.

Bucuresti

In zona centrala a Capitalei, chiriile cerute de proprietarii de garsoniere pornesc de la 190-200 de euro pe luna. Atat costa, spre exemplu, o unitate locativa de 22 de metri patrati, situata intr-un bloc din 1940 de pe Bulevardul Magheru, langa Hotel Lido.

Pentru apartamentele cu doua camere, preturile pornesc de la un nivel minim de 200 de euro pe luna. Acesta este pretul cerut pentru o unitate locativa de 70 de metri patrati situata la primul etaj al unui bloc vechi din zona Universitate; locuinta se inchiriaza mobilata.

Pe segmentul locuintelor cu trei camere, pretentiile proprietarilor incep de la aproximativ 300 de euro pe luna. Cu atat poate fi inchiriat un apartament cu o suprafata de 60 de metri patrati in zona Cotroceni; acesta este situat la etajul al treilea al unui bloc vechi si este mobilat si utilat.

Timisoara

In centrul orasului din vestul tarii, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 160 de euro pe luna, conform Imobiliare.ro. Atat costa, spre exemplu, o locuinta mobilata, cu o suprafata de 35 de metri patrati, situata in apropiere de Parcul Rozelor.

La doua camere,... mai mult


Luni, 14 Aprilie 2014, ora 11:52

2 comentarii
Unde exista cele mai mari chirii din lume: 11.440 de dolari pe luna, pentru un apartament cu trei camere

Unde exista cele mai mari chirii din lume: 11.440 de dolari pe luna, pentru un apartament cu trei camere

Cele mai mari preturi din lume pentru inchirierea unui apartament cu trei camere se gasesc in Hong Kong, in pofida tendintei de ieftinire cunoscute recent, conform unei analize publicate joi de compania de resurse umane ECA International.

Aici, un apartament nemobilat cu trei camere intr-o zona pentru care exista cerere costa in jur de 11.440 de dolari americani pe luna, in scadere cu 1% fata de anul trecut, dar dublu fata de Singapore, care a fost desemnat de curand cel mai scump oras din lume si unde o locuinta similara costa aproximativ 5.630 de dolari, potrivit CNBS.

Efectul taxei pe masini: A devenit cel mai scump oras din lume. Pe ce loc e Bucurestiul

Avand in vedere densitatea mare a populatiei si numarul limitat de locuinte, chiriile medii din Hong Kong au fost de-a lungul timpului mai mari decat cele din alte zone cu un cost ridicat al nivelului de trai.

Topul cinci al zonelor cu cele mai ridicate chirii este completat de Moscova, Caracas, New York si Londra.

Analiza ECA a fost realizata pe baza preturilor din 180 de regiuni si orase in care companiile isi deleaga cel mai frecvent angajatii.

In regiunea asiatica, pretul mediul pentru inchirierea unui apartament cu trei camere de lux este de 3.600 de dolari, peste media globala de 3.000 de dolari. mai mult


Joi, 06 Martie 2014, ora 11:24

4 comentarii
Cu cat se mai ieftinesc locuintele in 2014 si cand e momentul sa cumperi Interviu

Cu cat se mai ieftinesc locuintele in 2014 si cand e momentul sa cumperi Interviu

In lipsa unor evenimente neprevazute, preturile locuintelor vor continua sa scada usor in 2014, urmand o tendinta similara celei din anii precedenti.

In ansamblu, conditiile generale pentru cumpararea unei locuinte au fost mai favorabile in ultima perioada, fiind vizibile semne de stabilizare, iar ofertele de locuinte noi au devenit mai atractive.

Insa o decizie de achzizitie trebuie sa fie dictata in mare masura si de factori personali, recomanda Ionut Balau, managing partner in cadrul firmei de consultanta in imobiliare Coldwell Banker Affiliates of Romania.

"Este indicat ca o persoana sa isi achizitioneze o locuinta atunci cand are o nevoie in acest sens. Achizitionarea unei noi locuinte este determinata de doua categorii de factori: cei personali si cei generali", a spus Ionut Balau intr-un interviu acordat Ziare.com.

Cum estimati ca vor evolua preturile locuintelor in 2014?

In absenta unor evenimente negative macroeconomice la nivel national sau global, care nu pot fi anticipate si care chiar si-ar putea pune puternic amprenta in mod negativ asupra economiei locale si, implicit, asupra pietei rezidentiale, preturile locuintelor ar trebui sa urmeze in 2014 o tendinta similara cu cea din acest an sau din 2012: scaderea usoara cu semne de stabilizare pe anumite segmente si in anumite momente.

In ultimii doi ani - incluzand aici si 2013 - preturile au scazut in medie cu circa 5% anual. Tendinta este in continuare de scadere dar, daca raportam un procent... mai mult


Miercuri, 01 Ianuarie 2014, ora 12:54

Vrei chirie mica? Cum poti gasi oferte direct de la proprietar

Vrei chirie mica? Cum poti gasi oferte direct de la proprietar

Este o adevarata bataie de cap atunci cand vrei sa te multi in alt oras si trebuie sa achiti chiria propriu-zisa, eventual pe doua luni in avans, dar si un comision agentului imobiliar care intermediaza afacerea. Insa exista unele site-uri care ofera posibilitatea sa gasesti anunturi direct de la proprietar.

Principalul avantaj al acestora este neplata comisionului perceput de agentie, insa cel mai dificil lucru este sa gasesti astfel de anunturi, deoarece acest lucru necesita mult timp.

"De regula, procesul este unul destul de anevoios, pe piata fiind putine anunturi actuale, ceea ce de multe ori ii face pe multi chiriasi sa renunte la ideea de a inchiria direct de la proprietari si apeleaza la un profesionist care cauta pentru ei in schimbul unui comision negociabil", a declarat Daniel Crainic, director de marketing la portalul Imobiliare.ro, pentru Ziare.com.

El a aratat ca ofertele la un pret foarte mic se dau de regula in cateva ore de la publicarea lor. In consecinta, chiriasul se gaseste intr-o cursa contra-cronometru alaturi de alti chiriasi.

O alta problema este ca doar apeland proprietar cu proprietar poti verifica valabilitatea anunturilor, insa acest proces devine anevoios si de multe ori frustrant, mai sustine reprezentantul Imobiliare.ro.

"Un agent bun filtreaza insa proprietatile, scurteaza timpul, te ajuta in negociere, dar si cu efectuarea unui contract", a punctat Daniel Crainic.

Totusi, agentii imobiliari percep un comision, care poate... mai mult


Marti, 17 Decembrie 2013, ora 07:41

2 comentarii
Care sunt cele mai ieftine chirii, in cele mai cautate locatii

Care sunt cele mai ieftine chirii, in cele mai cautate locatii

Faptul ca o buna parte dintre studentii din Capitala si marile orase sunt plecati in vacanta pune o presiune importanta asupra ofertei si-i face pe proprietari mai flexibili in negociere. Astfel, perioada de vara este una propice pentru cautarea unei chirii.

Iata un clasament al celor mai ieftine chirii in cele mai cautate cartiere bucurestene si din alte mari orase din tara, potrivit imobiliare.ro.

Bucuresti

1. Drumul Taberei:

In cel mai cautat dintre cartierele Capitalei, chiriile la garsoniere pornesc de la 180-190 de euro pe luna. Pentru o asemenea suma poate fi inchiriata o locuinta complet mobilata si utilata, cu o suprafata de 32 de metri patrati, situata la un etaj intermediar. Acelasi pret cerut il are insa si o garsoniera nemobilata, cu o suprafata utila ceva mai mare (40 de metri patrati), situata la parterul unui bloc cu noua nivele.

La doua camere, chiriile incep de la 210-220 de euro pe luna. Cu o asemenea suma poate fi inchiriat un apartament cu o suprafata utila cuprinsa intre 40 si 48 de metri patrati, complet mobilat si utilat.

Pe segmentul locuintelor cu trei camere, chiriile cerute de proprietari pornesc de la 250 de euro. La acest pret poate fi inchiriat un apartament cu o suprafata utila de 68 de metri patrati, situat la etajul al optulea dintr-un bloc cu zece nivele. Locuinta este utilata, dar doar partial mobilata.

2. Militari:

Aici, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 150 de euro pe luna. La acest pret este scoasa pe... mai mult


Joi, 19 Iulie 2012, ora 11:56

1 comentariu
Chiriile nu au de ce sa creasca, dar proprietarii cer mai mult

Chiriile nu au de ce sa creasca, dar proprietarii cer mai mult

Evolutia slaba a agriculturii sau reducerea exporturilor ar putea avea ca efect stagnarea economiei nationale. Implicit, piata imobiliara ar trebui sa faca acelasi lucru, iar chiriile nu ar trebui sa creasca.

Reducerea exporturilor sau evolutia slaba a agriculturii ar putea determina o stagnare a economiei in acest an. Deci, consumul, inclusiv chiriile, nu ar avea de ce sa creasca.

Chiriile la nivel national vor stagna sau vor scadea in acest an, potrivit opiniilor specialistilor chestionati de Evenimentul Zilei.

"Nu s-a intamplat nimic consistent in economie pentru a avea motive sa credem ca vor creste chiriile in acest an. In 2011, cresterea economica s-a bazat pe exporturi si agricultura, nu pe consum, de aceea au si scazut chiriile", a explicat analistul imobiliar Ion Radu Zilisteanu.

In 2011, desi a existat o crestere economica estimata la 2,5%, iar majorarea reala a salariilor a fost de circa 4%, chiriile au scazut in Bucuresti, la garsoniere, cu circa 1%, potrivit datelor imobiliare.ro.

Situatia a fost mai buna decat in 2010, cand chiriile la garsonierele din Bucuresti au scazut cu circa 30%. Un minus mai accentuat, de 7%, l-au avut in 2011 chiriile la apartamentele de trei camere.

In ianuarie, potrivit raportului lunar de monitorizare relalizat de site-ul anunturiparticulari.ro, s-a inregistrat o crestere a chiriilor solicitate de proprietari la apartamentele de 3 si 4 camere din Capitala. mai mult


Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 08:03

1 comentariu
In ce zone se gasesc cele mai ieftine chirii

In ce zone se gasesc cele mai ieftine chirii

Chiriile pentru garsonierele din cartierele bucurestene pornesc de la 150 de euro/luna, in timp ce in Cluj-Napoca si Timisoara, cu aceeasi suma pot fi inchiriate garsoniere chiar si in zone semi-centrale.

In Brasov, preturile practicate sunt chiar mai mici, chiriile pentru garsoniere pornind de la 120 de euro/luna. In Constanta si Iasi, chiriile practicate la garsoniere incep de la 140 de euro/luna, se arata intr-o analiza imobiliare.ro, remisa joi Ziare.com.

"Pe fondul prelungirii crizei imobiliare, tot mai multi proprietari au preferat sa isi inchirieze apartamentele ceea ce a determinat o crestere a numarului de oferte si implicit scaderea preturilor. Nici volumul cererii nu exceleaza in aceasta perioada. In comparatie cu inceputul toamnei trecute, chiriile sunt cu pana la 12% mai mici. Cele mai mari diferente exista la garsonierele din Constanta (-11,9%) si Timisoara (-8,9%), dar si la apartamentele cu doua (-7,2%) si trei camere (-8,3%) din Cluj-Napoca", explica Adrian Erimescu, director general imobiliare.ro.

Bucuresti. In prezent, chiria unei garsoniere in zone precum Rahova, Militari sau Berceni porneste de la 150 de euro/luna. Pe de alta parte, pot fi gasite apartamente cu doua camere la preturi incepand de la 200-220 de euro/luna in zone precum 13 Septembrie, Stefan cel Mare, Mihai Bravu, Crangasi sau Drumul Taberei.

Chiriile in cazul apartamentelor cu trei camere pornesc de la 250 de euro/luna in Berceni, Colentina sau Camil Ressu.

Brasov In... mai mult


Joi, 17 Martie 2011, ora 15:42

2 comentarii
Piata chiriilor din Capitala: unde poti sa stai mai ieftin?

Piata chiriilor din Capitala: unde poti sa stai mai ieftin?

In Capitala nu mai gasesti sa inchiriezi o garsoniera cu mai putin de 300-350 euro pe luna. Cei care intentioneaza sa se inhame la asa ceva trebuie sa stie ca de obicei proprietarii solicita chiria in avans pe minim 3-4 luni, dar si o garantie, din care la sfarsitul perioadei de inchiriere se retin sumele necesare eventualelor reparatii.

In schimb, cat priveste confortul, majoritatea apartamentelor scoase la inchiriat in Bucuresti sunt dotate cu gresie, faianta, termopan, sunt mobilate si utilate, unii dintre proprietari asigurand si acces la internet, sau aer conditionat.

Cele mai mici chirii sunt in cartiere precum Rahova, Berceni, Dristor. Astfel, o garsoniera in Dristor se inchiriaza cu 330 euro, daca este mobilata si utilata. In zona 1 Mai, chiria urca la 400 euro pe luna pentru o garsoniera mobilata, cu acces la internet, iar la Piata Alba Iulia chiria lunara ajunge la 500 euro, pentru o garsoniera de 42 mp, utilata si mobilata.

Alti proprietari prefera sa inchirieze garsonierele in regim hotelier, cu preturi de 30-50 euro pe zi, daca sunt in zone precum 1 Mai, Tineretului, Sala Palatului, si de 95-125 lei pe zi in zone centrale precum Piata Romana, Magheru. In schimb, exista si proprietari care prefera sa inchirieze pe un an intreg, pentru care cer 4.700 euro, pentru o garsoniera intr-o zona considerata buna a Capitalei.

Cat priveste apartamentele cu doua camere, aici chiriile in Bucuresti pleaca in general de la 450 euro, in zone marginase, putand... mai mult


Miercuri, 14 Mai 2008, ora 21:15

20 comentarii
Alte articole despre: chirii, ieftine, Bucuresti

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  2. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  3. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  4. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  5. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  6. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  7. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  8. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  9. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  10. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii