cladire monument istoric bucuresti

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Monument istoric din Bucuresti, demolat pe sest: Primaria sesizeaza Parchetul

Monument istoric din Bucuresti, demolat pe sest: Primaria sesizeaza Parchetul

O casa veche de peste 100 de ani din zona protejata Armeneasca a fost demolata, in weekend, fara ca proprietarii sa aiba autorizatie de desfiintare si urmand ca, pana in mai 2016, sa fie construita in locul ei o locuinta cu etaj, Primaria Capitalei sesizand organele de urmarire penala.

Casa din strada Semilunei nr. 1 situata in zona construita protejata nr. 39 Armeneasca a fost demolata in totalitate, weekend-ul trecut.

La adresa respectiva, pe gardul santierului este pus un anunt potrivit caruia se construieste o locuinta formata din subsol, parter si un etaj, in baza autorizatiei nr. 183/1226399 din 2 aprilie 2014. Inceperea lucrarilor a avut loc pe 15 mai anul acesta, iar termenul pentru finalizarea lor este 15 mai 2016, potrivit aceluiasi anunt.

Monument istoric, demolat in Capitala cu aprobarea primariei

Potrivit presedintelui Asociatiei "Salvati Bucurestiul", Nicusor Dan, sambata, membrii ONG-ului au sunat la 112 pentru a sesiza demolarea. La fata locului s-au prezentat pe rand oficiali ai Politiei Capitalei, Politiei Locale a Sectorului 2 si ai Politiei Locale a Capitalei, fiecare aratand ca sesizarea nu este de competenta sa.

Inspectoratul de Stat in Constructii nu a putut fi sesizat, intrucat nu lucreaza in weekend, perioada in care au loc numeroase demolari in Capitala, a mai aratat Nicusor Dan.

Ce spun reprezentantii Primariei

Reprezentantii Primariei Municipiului Bucuresti (PMB) au raspuns ca Directia Control a Directiei Generale de Politie... mai mult


Vineri, 11 Iulie 2014, ora 23:02

Sapte monumente istorice din Bucuresti, in renovare in aceasta vara

Sapte monumente istorice din Bucuresti, in renovare in aceasta vara

Sapte monumente istorice din Capitala sunt in reabilitare in aceasta vara, dintre acestea Hanul Gabroveni fiind aproape de inaugurare, a aratat primarul general Sorin Oprescu, duminica, intr-o conferinta de presa.

Patru monumente istorice ale Capitalei - Arcul de Triumf, Muzeul "Nicolae Minovici", Observatorul Astronomic si Casa Cesianu - vor fi reabilitate cu fonduri europene.

La Arcul de Triumf, s-a intrat efectiv la lucru in urma cu trei luni, iar stadiul lucrarii este de 25%.

"Este obligatoriu ca anul viitor acest monument sa isi redeschida portile pentru vizitatori, iar de Ziua Nationala, de 1 decembrie 2015, aici trebuie sa se desfasoare parada militara", a spus Oprescu.

La Muzeul "Nicolae Minovici", in aceste zile, a inceput organizarea de santier. Aici vor fi facute lucrari de consolidare, reabilitare, restaurare si amenajarea curtii.

"E vorba despre un monument care are peste 109 ani. Va fi repus in circuitul turistic, anul viitor", a spus Oprescu.

Anul trecut, in noiembrie, au fost incepute lucrarile si la Casa Cesianu, iar stadiul lucrarii este de 50 la suta.

Potrivit primarului, in luna august ar trebuie finalizata reabilitarea cladirii si inceputa reabilitarea curtii si constructia unui lapidarium, pentru expunerea obiectelor mari de patrimoniu.

Si Observatorul Astronomic va intra in reabilitare, in iulie, data de finalizare a lucrarilor fiind aprilie 2015.

Care sunt santierele rutiere anuntate de Oprescu pentru Bucuresti, in aceasta... mai mult


Duminica, 29 Iunie 2014, ora 20:41

Primarul Negoita isi muta sediul intr-o prestigioasa scoala din vremea lui Cuza

Primarul Negoita isi muta sediul intr-o prestigioasa scoala din vremea lui Cuza

O scoala din epoca lui Alexandru Ioan Cuza, declarata monument istoric, va fi transformata in sediul Primariei Sectorului 3.

Fosta Scoala Nr.80, cunoscuta ca Scoala Bosianu, a fost scoasa din lista imobilelor protejate, ulterior fiind demarata consolidarea cladirii, in vederea transformarii acesteia in sediu de primarie, transmite Digi 24.

Lucrarile urmeaza sa fie finalizate anul viitor. Primarul Sectorului 3 este Robert Negoita.

"Cladirea a fost declarata monument istoric, in urma cu cateva luni a fost scoasa din lista monumentelor istorice, ceea ce este un gest incalificabil, pentru ca nu poti ca una din cele mai vechi scoli din Bucuresti sa o scoti pur si simplu din lista monumentelor istorice, plus ca valoarea arhitecturala a cladirii merita aceasta calificare", acuza Nicusor Dan, presedintele Asociatiei "Salvati Bucurestiul".

Cladirea a functionat ca scoala timp de peste 150 de ani. mai mult


Duminica, 15 Iunie 2014, ora 18:51

1 comentariu
Monument istoric, demolat in Capitala cu aprobarea primariei

Monument istoric, demolat in Capitala cu aprobarea primariei

Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) a aprobat demolarea unei cladiri din centrul Capitalei, clasata ca monument istoric. Motivul? Investitorul sustine ca il costa mai putin sa o darame decat sa o restaureze.

Este vorba despre un imobil aflat la intersectia dintre strada Ion Campineanu si Bulevardul Magheru, construit in 1920, potrivit B1 TV.

Primaria Capitalei a demolat un monument istoric pe timpul noptii

Locuitorii din zona sustin ca sunt nemultumiti ca Primaria Capitalei i-au dat investitorului autorizatie de demolare. Ei spun ca transformarea cladirilor istorice in imobile noi duce la distrugerea culturii Bucurestiului.

Monument istoric demolat pentru constructia unui bloc turn in Capitala

Initial, proprietarul nu isi propusese sa demoleze cladirea, ci sa o restaureze, insa a decis ca este mai ieftin sa o puna la pamant, asa ca primaria i-a dat unda verde. Viitorul imobil va gazdui birouri si spatii comerciale. mai mult


Marti, 23 Iulie 2013, ora 11:30

4 comentarii
Bucurestiul care moare (Opinii)

Bucurestiul care moare (Opinii)

Ceausescu ii pusese gand rau si incepuse sa-l puna doboare strada cu strada. In decembrie 1989 am rasuflat usurati crezand ca pericolul trecuse, ca atat cat a mai ramas din vechiul Bucuresti era salvat.

Fals! O forta la fel de malefica si puternica a continuat dupa foarte putin timp aceeasi operatiune criminala impotriva a tot ce reprezinta traditie si valoare in acest oras parca blestemat.

Mafia imobiliara cu ramificatii pana la cele mai inalte nivele politice, cu complicitati in toate primariile, distruge temeinic cladire dupa cladire pentru a elibera terenuri extrem de valoroase. Cazul Morii lui Assan este doar cel mai recent. Cladirea, construita in 1853, declarata monument istoric, a ajuns o ruina desi are o foarte mare valoare istorica si arhitectonica. Anual, studenti de la Institutul de Arhitectura studiaza detaliile ei remarcabile. Sau ce a mai ramas din ele.

Dar Moara lui Assan are marele ghinion de a ocupa un termen in valoare de cateva zeci de milioane de euro. Proprietarii nu pot sa puna la pamant cladirea deja foarte subreda, dar nici nu fac nimic pentru a o consolida.

Purtatorul de cuvant al Primariei Sectorului 2, Anatol Albu, spune ca ea este practic abandonata. Incendii anterioare, ultimul in 2008, au lasat-o fara acoperis, iar peretii sunt atat de instabili incat pompierilor le este teama sa intre in ea pentru interventii. Oamenii din zona povestesc ca ii vad des pe reprezentantii proprietarilor stand cordial de vorba cu oamenii strazii si... mai mult


Sambata, 09 Iunie 2012, ora 13:43

42 comentarii
Cladire monument istoric, demolata pentru a face loc bulevardului Uranus

Cladire monument istoric, demolata pentru a face loc bulevardului Uranus

Primaria Capitalei a inceput demolarea cladirii din Calea Grivitei nr. 119 pentru a face loc noului bulevard Uranus, desi instanta a suspendat autorizatia de demolare.

Imobilul face parte din ansamblul monument istoric Calea Grivitei, au explicat arhitectii contactati de EVZ.

Pana in prezent, muncitorii au scoas tamplaria de la parter si etajul doi si au "imbracat" cladirea in panza.

"Demolarea se face in baza autorizatiei de desfiintare nr. 38/04.02.2011 si a unui aviz emis de Directia pentru Cultura Bucuresti pe 15 martie 2011. Atat autorizatia, cat si avizul se bazeaza pe PUZ Berzei-Buzesti, anulat de Tribunalul Bucuresti pe 12 aprilie 2011 si suspendat de Tribunalul Cluj pe 26 aprilie 2011" potrivit presedintelui Asociatiei "Salvati Bucurestiul", Nicusor Dan.

"Chemat pe santier, sambata, 14 mai 2011, Inspectoratul de Stat in Constructii a refuzat sa sisteze lucrarile, afirmand ca este responsabilitatea Ministerului Culturii sa sisteze lucrarile care se fac in baza unui aviz pe care l-a dat prin structura sa locala Directia pentru Cultura Bucuresti", au explicat reprezentantii ONG-ului.

In cazul demolarii cladirii, Asociatia Salvati Bucurestiul a precizat ca va face plangere penala impotriva semnatarilor autorizatiei de construire (Sorin Oprescu, Gheorghe Patrascu, Tudor Toma, Madalin Dumitru) si a semnatarilor avizului de desfiintare (Daniel Chereches, directorul Directiei pentru Cultura Bucuresti si specialistul care a intocmit avizul de desfiintare). mai mult


Duminica, 15 Mai 2011, ora 18:32

9 comentarii
Primaria Capitalei a demolat un monument istoric pe timpul noptii

Primaria Capitalei a demolat un monument istoric pe timpul noptii

Primaria Capitalei a demolat o cladire monument istoric de pe strada Stirbei Voda chiar la miezul noptii. Locuitorii din zona au chemat politistii din cauza zgomotului produs, dar acestia nu au putut decat sa dea o amenda pentru deranjarea linistii publice.

Reprezentantii ONG-urilor sustin ca imobilul face parte din ansamblul arhitectural "Stirbei Voda", care se afla pe lista monumentelor istorice, transmite Realitatea TV.

Prin zona va trece bulevardul care va face legatura intre Palatul Parlamentului si Piata Victoriei.

Reprezentantii Primariei Capitalei nu au putut fi contactati pentru a comenta situatia imobilelor de pe strada Stirbei Voda.

Se pare ca respectiva cladire a apartinut primarului Bucurestiului Dem Dobrescu. "Daca aceasta informatie este adevarata, demolarea este emblematica pentru modul in care semidoctismul de la conducerea Primariei Capitalei trateaza Bucurestiul istoric", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de Nicusor Dan, presedintele asociatiei Salvati Bucurestiul.

Potrivit unor informatii, cladirile din str. Berzei nr. 32 si 30 vor fi demolate pana la sfarsitul saptamanii.

"Locatarii din aceste cladiri, 10-12 familii, au primit pe 6 decembrie 2010 somatie de parasire a imobilului in 72 de ore. Somatia este ilegala, intrucat articolului 578^1 din Legea 202/2010 (a micii reforme in justitie) interzice evacuarea intre 1 decembrie si 1 martie", se mai arata in comunicatul din partea asociatiei Salvati Bucurestiul. mai mult


Sambata, 11 Decembrie 2010, ora 13:52

4 comentarii
Bucuresti: Demolarea necontrolata a unei cladiri monument istoric

Bucuresti: Demolarea necontrolata a unei cladiri monument istoric

O cladire monument istoric din Capitala a fost daramata necontrolat, fapt ce a dus la afectarea imobilelor din apropierea sa.

Cladirea de pe strada Dionisie Lupu nr. 72 s-a prabusit in cateva secunde si a afectat imobilul vecin, relateaza Realitatea TV.

In cazul in care demolarea va continua tot necrontrolat, blocul de la numarul 74 nu este in siguranta. mai mult


Duminica, 27 Septembrie 2009, ora 16:21

1 comentariu
Imobilul din apropierea Palatului Victoria care a ars, este monument istoric

Imobilul din apropierea Palatului Victoria care a ars, este monument istoric

Imobilul din apropierea Palatului Victoria care a ars vineri-dimineata este clasat ca monument istoric de catre Ministerul Culturii, iar primaria sectorului 1 va depune plangere penala impotriva proprietarului care nu a asigurat paza acestuia.

Potrivit Primariei sectorului 1, proprietarii imobilului situat pe bulevardul Aviatorilor nr. 8 au fost somati in luna ianuarie sa asigure paza, intretinerea, conservarea, consolidarea si restaurarea acestuia, ca urmare a unei sesizari primite cum ca imobilul era distrus din interior de anumite persoane, informeaza NewsIn.

In urma somatiei, proprietarii au comunicat primariei ca a incheiat un contract cu o firma de paza pentru protejarea imobilului inscris pe lista monumentelor istorice.

"In realitate insa, proprietarul nu a luat masuri de paza si protectie a acestui monument istoric, motiv pentru care, astazi dimineata (vineri, n.r.), i s-a dat foc", se arata in comunicatul primariei.

Din acest motiv, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a dispus vineri intocmirea unor plangeri penale impotriva proprietarului si a firmei de paza. De asemenea, primaria a solicitat Ministerului Culturii si Guvernului Romaniei sa initieze procedurile legale pentru exproprierea imobilului, pe care proprietarul urmareste sa il distruga pentru construirea unui turn de peste 100 de metri, pentru care incerca sa obtina un Plan Urbanistic Zonal de mai mult de patru ani.

Casa parasita, situata in apropierea Palatului Victoria, a ars,... mai mult


Vineri, 20 Februarie 2009, ora 22:00

4 comentarii
Alte articole despre: incendiu, cladire Guvern, monument istoric

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  2. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  3. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  4. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  5. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  6. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  7. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  8. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  9. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  10. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii