clasa intai

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Clasa pregatitoare si clasa intai: Cate locuri libere sunt in Bucuresti

Clasa pregatitoare si clasa intai: Cate locuri libere sunt in Bucuresti

Scolile bucurestene aveau, la inceputul lunii august, peste 2.100 de locuri libere in clasele I si pregatitoare, in cele cu predare in limbile minoritatilor fiind in total 84 de locuri, dintre care zece la Colegiul German Goethe, unde au fost foarte multe cereri, potrivit ISMB.

Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Daniel Malaelea, a declarat, luni, ca inscrierile continua, intrucat toti copiii trebuie cuprinsi in sistemul de invatamant.

"Desi s-au terminat cele patru etape de inscriere in clasa pregatitoare si clasa I, acestea vor continua. Niciun copil nu poate ramane in afara sistemului de invatamant", a spus inspectorul general adjunct.

Potrivit acestuia, printre motivele invocate de parinti pentru intarzierea inscrierii copiilor este faptul ca au fost plecati in strainatate. Alti parinti si-au inscris copiii, dar acum solicita, din diverse motive, retragerea de la clasa pregatitoare si inscrierea in clasa I.

Datele ISMB la data de 8 august indica faptul ca in scolile bucurestene sunt 1.094 de locuri libere la clasa pregatitoare si 1.018 la clasa I.

In scolile cu predare in limbile minoritatilor sunt 84 de locuri libere. Astfel, in scolile cu predare in limba maghiara, respectiv, Liceul Teoretic "Ady Endre", erau disponibile 11 locuri in clasa I.

La scolile cu predare in germana erau 23 de locuri, toate pentru clasa I. Colegiul German Goethe avea 10 locuri, Liceul Teoretic "Alexandru Vlahuta" - trei... mai mult


Luni, 13 August 2012, ora 23:00

Clasa pregatitoare si clasa intai: Listele finale, afisate luni

Clasa pregatitoare si clasa intai: Listele finale, afisate luni

Listele finale ale copiilor inscrisi in clasa pregatitoare sau in clasa I vor fi afisate, luni, la fiecare unitate de invatamant.

In intervalul 11-18 mai - ultima etapa - a avut loc inscrierea copiilor care nu au fost cuprinsi in nicio unitate in etapele anterioare, potrivit calendarului aprobat de MECTS.

Cine merge la clasa pregatitoare si cine la clasa I

Toti copiii care vor implini sapte ani pana la data de 31 august vor fi inscrisi in clasa I, iar cei care vor avea sase ani la aceeasi data, in clasa pregatitoare, conform sursei citate.

Vrei sa iti inscrii copilul in clasa pregatitoare sau in clasa intai? Ce pasi trebuie sa urmezi

In cazul in care parintii copiilor care vor implini sase ani la data de 31 august vor totusi sa-i inscrie in clasa I, au aceasta posibilitate daca acestia au fost inscrisi si au frecventat grupa mare pregatitoare pentru scoala (in anul scolar 2011-2012) sau daca in urma evaluarii psihosomatice sunt considerati apti pentru parcurgerea clasei I. De asemenea, copiii care vor implini sase ani intre 1 septembrie si 31 decembrie 2012 pot fi inscrisi la clasa pregatitoare daca in urma evaluari sunt considerati apti.

Ce invata copiii de la clasa pregatitoare

Ministerul Educatiei a publicat, de asemenea, pachetul curricular aferent clasei pregatitoare. Astfel, acesta contine urmatoare discipline: Comunicare in limba romana, Educatie pentru societate, Religie, Matematica si explorarea mediului, Muzica si miscare, TIC, Educatie... mai mult


Luni, 21 Mai 2012, ora 08:56

1 comentariu
Inscrierea copiilor in clasa intai, un calvar - De la cititori

Inscrierea copiilor in clasa intai, un calvar - De la cititori

Inscrierea copiilor in clasa intai creaza, ca in fiecare an, discutii interminabile, panica, nesiguranta si multa ingrijorare in randul parintilor. Televiziunile arata imagini cu parinti nervosi, speriati, debusolati, asteptand sa le vina randul sa depuna dosarul copiilor lor.

Presa nu face altceva decat sa accentueze aceasta stare creata artificil, mai ales, de parinti. Daca presa o face intentionat, nu vad ce motive ar avea sau ce-ar avea de castigat. Mai curand, este vorba de lipsa de cunoastere a realitatilor ori din neinformare a jurnalistilor.

Daca mergeti la scolile de cartier, la scolile marginase, nu veti vedea absolut nicio o coada si asta pentru ca parintii, in intentia lor laudabila, de altfel, vor sa-si inscrie copiii la scoli cu "staif" sau la un anumit invatator, despre care au auzit ei de pe la altii, cum ca ar fi foarte bun.

Invatatorii, toti, absolut toti, sunt buni, constiinciosi, isi fac datoria doar ca foarte multi parinti nici nu se gandesc sa ia in calcul potenta intelectuala a copilului lor si asa se ajunge la cozi si la panica.

Pana sa ajunga la scoala pe care o prefera, parintii trec, mai intai, pe langa cea mai apropiata scoala de langa casa lor, pe langa alte cateva scoli si apoi ingroasa randul celor existenti deja la coada si care au exact aceeasi dorinta. Doar ca scoala poate primi un numar limitat de elevi. La fel si invatatorul.

Si dintr-o data, auzi parintele, plangand si vaitandu-se ca nu mai sunt locuri la scoala, un alt... mai mult


Sambata, 05 Mai 2012, ora 12:12

Vrei sa iti inscrii copilul in clasa pregatitoare sau in clasa intai? Ce pasi trebuie sa urmezi

Vrei sa iti inscrii copilul in clasa pregatitoare sau in clasa intai? Ce pasi trebuie sa urmezi

Clasa pregatitoare, obligatorie din anul scolar 2012-2013, da batai de cap parintilor. "De ce se introduce acesta clasa?", "ce copii pot fi inscrisi in aceasta clasa?", "ce trebuie sa contina dosarul de inscriere?" sau "ce se intampla cand nu mai sunt locuri disponibile la scoala arondata?" - sunt intrebarile care se afla, in aceste zile, cel mai des pe buzele parintilor.

Evaluarea psihosomatica a copiilor a inceput pe 20 februarie si, potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educatiei, se va incheia pe 29 februarie.

Prescolarii, evaluati inainte de a fi inscrisi in grupa pregatitoare sau in clasa I

Cum se face evaluarea prescolalilor?

Evaluarea dezvoltarii psihosomatice a copiilor se efectueaza sub coordonarea centrului Judetean/al municipiului Bucuresti de resurse si asistenta educationala, in perioada prevazuta de calendarul inscrierii in clasa pregatitoare si in clasa I, se arata in metodologia MECTS.

Parintii pot face programare pentru realizarea evaluarii psihosomatice a copiilor. Inainte de a se prezenta la testare, parintii trebuie sa obtina o adeverinta medicala de la pediatrul copilului, prin care se atesta ca prescolarul este "clinic sanatos"/"apt pentru scoala". Documentul va fi prezentat comisiei de evaluare.

Ce se intampla la evaluare?

Fiecare copil va fi evaluat de catre un psiholog, timp de 40 de minute, in prezenta parintelui sau a tutorelui legal instituit care il insoteste, insa acesta nu poate interveni in procesul de evaluare.... mai mult


Vineri, 24 Februarie 2012, ora 14:49

7 comentarii
Inscrierea in clasa intai, la pomul laudat - De la cititori

Inscrierea in clasa intai, la pomul laudat - De la cititori

Discutiile pentru inscrierea copiilor in clasa I deja au inceput. Unii parinti, speriati ca nu vor mai gasi "loc" in scoala, ori avand vreo preferinta pentru o anumita scoala sau cadru didactic, au actionat inca din toamna anului trecut sau imediat dupa sarbatorile de iarna.

Parintii care au preferinte pentru o scoala cu "staif" sau un anumit invatator nu stiu in ce capcane intra singuri, pentru ca nu sunt informati ori pentru ca ignora, cu buna stiinta, ceea ce li s-a spus ori au auzit de la altii.

Pretentiile cadrelor didactice preferate sunt foarte mari si, cel mai adesea, acestea sunt in relatii excelente cu conducerea scolii, multumita ca are copii pentru ca scoala sa functioneze, si se pun de acord in anumite privinte si cerinte.

Parintii vor fi solicitati sa mobileze clasa, sa cumpere material didactic, sa cumpere diferite carti, caiete, reviste, culegeri, care nu folosesc la nimic, editate de ani de zile, dar care trebuie vandute, pentru ca autorul, indiferent ca e din scoala ori de la ISJ, sa-si scoata cheltuiala.

Chiar daca de la Ministerul Educatiei se spune ca nu este permisa perceperea de taxe sau sponsorizari din partea parintilor, directorii de scoli gasesc tot felul de scuze si explicatii care sa arate cu degetul spre parinti, ca asa au vrut parintii si nu ca li s-a sugerat sa vrea asa.

In clasa I, cheltuielile parintelui cu scoala aleasa ori invatatorul preferat vor fi foarte mari si parintii trebuie sa gandeasca in perspectiva daca vor face... mai mult


Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 12:34

2 comentarii
Are 78 de ani si este elev in clasa intai

Are 78 de ani si este elev in clasa intai

Un bulgar in varsta de 78 de ani a mers joi pentru prima data la scoala. Barbatul a fost analfabet, insa a inceput sa invete singur literele.

Apostol Stoyanov a povestit ca distanta si costurile l-au impiedicat sa se duca sa invete, potrivit Time.

Stoyanov a muncit toata viata si locuieste singur. Acum vrea sa fie "un intelectual".

A spus ca cel mai mult se teme de ora de matematica. Se gandeste deja ca ar putea sa faca pregatiri suplimentare.

Barbatul nu va invata impreuna cu ceilalti copii, ci va beneficia de cursuri separate cu profesorii de la scoala. Va primi insa si el teste. mai mult


Marti, 20 Septembrie 2011, ora 11:04

Alte articole despre: clasa intai, scoala bulgari, cursuri
O bunicuta de 102 ani s-a inscris in clasa intai

O bunicuta de 102 ani s-a inscris in clasa intai

O bunicuta din China, in varsta de 102 ani, a devenit cel mai batran elev din ciclul primar dupa ce s-a inscris in clasa intai.

Ma Xiuxian, din Jinan, provincia Shandong, a inceput sa lucreze la varsta de 13 ani, la o moara de bumbac, scrie Ananova. Totusi, ea si-a dorit intotdeauna sa aiba sansa la o educatia si acum s-a intors la scoala pentru a-si implini aceasta ambitie.

"Sunt foarte fericita ca la aceasta varsta in sfarsit pot sa imi indeplinesc visul de a ma intoarce la scoala", a spus Ma, care in prima zi de scoala a mers sprijinita de cel mai tanar dintre fii, Yi Fengxin, in varsta de 58 de ani.

Ma Xiuxian foloseste dispozitive care sa o ajute sa auda ce spune invatatoarea si citeste ce scrie in cartile sale utilizand o lupa.

Ma s-a maritat la 18 ani si a devenit canica, crescand noua copii, dintre care sapte au studii universitare. Scoala l-a care s-a inscris i-a oferit un loc dupa ce in ziarul local a fost publicat un interviu in care bunicuta povestea despre visul ei de a primi o educatie. mai mult


Marti, 06 Aprilie 2010, ora 21:16

1 comentariu
S-a dat startul la inscrierea in clasa intai

S-a dat startul la inscrierea in clasa intai

Incepand de miercuri, parintii isi pot inscrie in clasa intai copiii care vor implini varsta de 6 ani pana la data inceperii anului scolar 2009/2010.

La cererea scrisa a parintelui, tutorelui sau a sustinatorilor legali pot fi inscrisi in clasa I si copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la sfarsitul anului 2009, daca dezvoltarea lor psiho-somatica este corespunzatoare, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Potrivit reglementarilor legale, la inscriere au prioritate copiii care locuiesc in apropierea scolii, dar, in limita locurilor disponibile, sunt primiti si elevii care au domiciliul in afara circumscriptiei scolare, cu aprobarea Consiliului de Administratie al unitatii de invatamant.

Pentru asigurarea transparentei procesului de inscriere la clasa I, fiecare unitate scolara va afisa, pana la data de 16 martie 2009, numarul de clase disponibil, in conformitate cu planul de scolarizare, iar, saptamanal, situatia inscrierilor in unitatea de invatamant.

ISMB interzice conditionarea inscrierii in clasa I de sustinerea unor teste precum si perceperea unor taxe sau sponsorizari din partea parintilor.

Conform proiectului planului de scolarizare, pentru anul scolar 2009/2010, pentru clasa I, in municipiul Bucuresti vor functiona 524 clase cu 13.100 locuri. mai mult


Miercuri, 11 Februarie 2009, ora 09:46

1 comentariu
Un barbat este cursant in clasa intai alaturi de fiicele lui

Un barbat este cursant in clasa intai alaturi de fiicele lui

Un tanar de 29 de ani, din Iasi, este elev in clasa intai si coleg cu cele trei fiice alea sale, de 7, 8 si 10 ani.

Barbatul s-a apucat de scoala la aceasta varsta din cauza conditiilor grele din copilarie care l-au facut sa abandoneze studiile, informeaza Ziarul de Iasi.

La cei 29 de ani ai sai,barbatul are deja cu o familie numeroasa, trei fete, de 10, 8 si 7 ani, toate in clasa intai ca si el, si un baietel mai mic, de doar 4 ani.

"Sotia mea nu munceste pentru ca are in ingrijire un copil de pana in 7 ani", a precizat tanarul. El s-a apucat de scoala pentru ca vrea sa invete sa scrie si sa citeasca.

Datorita unui program special, el va face 2-4 ore pe zi, si va parcurge in doi ani ciclul primar. Programul celei de-a doua sanse se adreseaza elevilor care au depasit cu 4 ani varsta clasei primare in care ar trebui sa invete, si care au peste 14 ani - in cazul programului celei de-a doua sanse pentru gimnaziu. mai mult


Marti, 28 Octombrie 2008, ora 11:06

2 comentarii
Alte articole despre: elev, clasa, intai, barbat, Iasi, fiica

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba