clasa pregatitoare

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
S-a terminat prima etapa de inscriere in clasa pregatitoare - Cand incepe a doua

S-a terminat prima etapa de inscriere in clasa pregatitoare - Cand incepe a doua

Un procent de 99,24% dintre cererile de inscriere in clasa pregatitoare au fost admise, anunta Ministerul Educatiei Nationale (MEN), dupa prima etapa de inscriere in clasa pregatitoare.

Incepe inscrierea la clasa pregatitoare - cate locuri sunt disponibile in Capitala

Din totalul celor 172.682 de cereri depuse, au fost admise 171.362.

Dintre acestea, 145.581 reprezinta cereri de inscriere la scoala de circumscriptie. In ceea ce priveste cele 27.101 cereri pentru alta unitate decat cea de circumscriptie, situatia se prezinta astfel: 25.031 de cereri au fost admise, 750 de cereri au fost admise la scoala de circumscriptie, dupa ce nu au avut loc la scoala dorita, iar 1.320 de cereri nu au putut fi admise, deoarece parintii/tutorii legali nu au bifat optiunea de revenire la scoala de circumscriptie.

Potrivit MEN, pentru cererile respinse in aceasta prima etapa exista, insa, locuri si solicitarile vor putea fi solutionate in a doua etapa de inscriere, care debuteaza in data de 25 martie. mai mult


Vineri, 21 Martie 2014, ora 21:33

Incepe inscrierea la clasa pregatitoare - cate locuri sunt disponibile in Capitala

Incepe inscrierea la clasa pregatitoare - cate locuri sunt disponibile in Capitala

Inscrierea la clasa pregatitoare pentru anul scolar 2014-2015 incepe luni, zi incepand cu care parintii pot completa cererile-tip, in Capitala fiind disponibile aproximativ 12.600 de locuri, a declarat purtatorul de cuvant al ISMB, prof. Marian Banu.

"Important de subliniat este faptul ca toti parintii care vor solicita inscrierea in scolile din Bucuresti isi vor putea inscrie copiii la unitatile de invatamant din Capitala. Astfel, daca vor fi mai multe cereri decat locurile disponibile, copiii aceia vor fi oricum inscrisi, pentru ca este dreptul lor la educatie", a mai spus purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Marian Banu.

In privinta locurilor disponibile la clasa I, pentru care inscrierea incepe tot luni, Banu a precizat ca numarul acestora este "infim", in conditiile in care majoritatea lor vor fi ocupate de copiii care sunt, in prezent, in clasa pregatitoare.

Potrivit Calendarului inscrierii in invatamantul primar pentru anul scolar 2014 - 2015, listele cu elevii inscrisi vor fi publicate in 11 aprilie.

In 17 februarie, au fost afisate circumscriptiile scolare si numarul de clase pregatitoare alocate la unitatile de invatamant, pe site-ul acestora si pe cel al inspectoratului scolar.

Totodata, au fost prezentate informatii cum ar fi posibilitatea organizarii procesului de invatamant in cadrul unei gradinite aflate in structura scolii sau in consortiu cu scoala si posibilitatea organizarii programului "Scoala... mai mult


Duminica, 23 Februarie 2014, ora 14:33

Incep inscrierile pentru clasa pregatitoare

Incep inscrierile pentru clasa pregatitoare

Inscrierile pentru clasa pregatitoare pentru anul scolar 2013 - 2014 incep marti si vor dura cateva saptamani.

Potrivit calendarului disponibil pe site-ul Inspectoratului Scolar Bucuresti, pana pe 7 aprilie, in fiecare unitate de invatamant va avea loc o "Zi a portilor deschise", in care parintii, copiii si alte persoane interesate pot vizita spatiile destinate claselor pregatitoare.

In perioada 1-12 aprilie, au loc intalniri pentru informarea si consilierea parintilor, iar intre 2 si 19 aprilie copiii sunt supusi unor evaluari ale nivelului de dezvoltare psihosomatica.

Rezultatul evaluarii este trimis, pe 19 aprilie, catre autoritatile competente.
Pe 23 aprilie va avea loc procesarea, de catre comisia nationala de inscriere a copiilor in invatamantul primar (comisia nationala), a cererilor-tip de inscriere si repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor, insa doar in cazul in care parintii au solicitat acest lucru in scris.

Dupa sase zile se vor afisa in unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratului scolar si al unitatilor de invatamant candidatii inmatriculati, numarul de locuri ramase libere si lista copiilor neinscrisi dupa prima etapa.

Urmatoarea etapa de inscriere va incepe pe 7 mai.

Afla mai multe detalii din documentul urmator:

A.G. mai mult


Luni, 01 Aprilie 2013, ora 08:18

Clasa pregatitoare va putea fi organizata si in gradinite. Inscrierile incep in 2 aprilie - proiect (Video)

Clasa pregatitoare va putea fi organizata si in gradinite. Inscrierile incep in 2 aprilie - proiect (Video)

Clasa pregatitoare ramane in invatamantul primar si poate fi organizata atat in spatiile scolilor, cat si in incinta gradinitelor, inscrierile pentru anul scolar 2013-2014 urmand sa inceapa la 2 aprilie, potrivit unor proiecte lansate in dezbatere publica, sambata, de Ministerul Educatiei.

Proiectele se refera la metodologia de inscriere in invatamantul primar pentru anul scolar urmator si la calendarul inscrierilor.



Potrivit propunerilor aflate in dezbatere publica pana la 24 martie, pentru informarea parintilor si a publicului interesat si pentru a permite parintilor luarea unor decizii in cunostinta de cauza privitoare la optiunea pentru o unitate de invatamant sau alta, fiecare unitate de invatamant va pune la dispozitie si informatii referitoare la locul de desfasurare a activitatii corespunzatoare clasei pregatitoare (in spatiul scolilor sau a gradinitelor), la posibilitatea organizarii programului "Scoala dupa scoala", la organizarea si dotarea spatiului scolar etc.

Ministerul Educatiei precizeaza ca nu sunt diferente intre clasele pregatitoare organizate in scoli si cele din incinta gradinitelor.

In clasa pregatitoare se vor putea inscrie, pentru anul scolar 2013-2014, copiii care implinesc 6 ani pana la 31 august 2013, inclusiv, dar si, la solicitarea parintilor, cei care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2013, inclusiv, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea cu succes a clasei... mai mult


Duminica, 17 Martie 2013, ora 09:27

Linia telverde pentru informatii privind clasa pregatitoare va fi disponibila din 1 aprilie

Linia telverde pentru informatii privind clasa pregatitoare va fi disponibila din 1 aprilie

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti va pune la dispozitie de la 1 aprilie o linie gratuita televerde la care vor putea fi obtinute informatii despre inscrierea in clasa pregatitoare, potrivit unui anunt publicat pe site-ul institutiei.

In anunt se mai precizeaza ca metodologia privind inscrierea in invatamantul primar pentru anul scolar 2013-2014 va fi aprobata prin ordin al ministrului Educatiei Nationale in data de 31 martie.

La aceeasi data va fi anuntat si calendarul inscrierii in invatamantul primar pentru anul scolar 2013-2014, se mai spune in anunt. mai mult


Marti, 12 Martie 2013, ora 07:26

Pricopie vrea recensamant pentru clasa pregatitoare

Pricopie vrea recensamant pentru clasa pregatitoare

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat ca ministerul pe care il conduce intentioneaza sa faca "un recensamant cat mai aproape de realitate", sperand ca astfel sa simplifice procedurile de inscriere in clasa pregatitoare.

"Parintii vor avea din start doua optiuni, in sensul ca locul corespunzator circumscriptiei va fi rezervat, astfel incat parintele sa nu-si puna problema ca daca incearca sa-si dea copilul la o alta scoala sau intr-o alta locatie pierde locul din propria circumscriptie. (...)

Am stabilit ca Ministerul Educatiei impreuna cu inspectoratele scolare vor face un recensamant cat mai aproape de realitate, apoi vom stabili exact cum procedam. Anul acesta avem mai multe situatii, nu este doar inscrierea la clasa pregatitoare, sunt si ceilalti copii care nu au fost dati de parinti in clasa pregatitoare pentru ca nu stiau ce se intampla acolo si i-au mentinut in grupa mare", a declart ministrul, citat de Agerpres.

Potrivit lui Pricopie, ministerul trebuie sa gaseasca o solutie prin care copii din grupa mare sa treaca acum in clasa intai.

"m discutat cu inspectorii scolari si am insistat pe ideea de dialog, pentru ca multe dintre problemele de anul trecut au aparut pentru ca pur si simplu nimeni nu a stat de vorba cu nimeni", a spus Pricopie exprimandu-si speranta ca 99% dintre problemele care ar putea sa apara la inscrierea in clasa pregatitoare vor fi rezolvate din prima etapa", a adaugat ministrul Educatiei.

Patru ore de sport pentru toti... mai mult


Marti, 26 Februarie 2013, ora 09:47

Funeriu: Clasa pregatitoare nu se mai poate muta la gradinita

Funeriu: Clasa pregatitoare nu se mai poate muta la gradinita

Mutarea clasei pregatitoare la gradinita este imposibila fizic, iar consultarea parintilor pe aceasta tema este o simpla pierdere de vreme menita sa asigure o iesire acceptabila premierului, a declarat pentru Ziare.com fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu.

Daca am muta clasele pregatitoare inapoi in gradinitele acum pline, ar insemna ca la toamna nu ar mai putea fi inscris niciun copil in grupa mica. Adica 160-170 de mii de copii de 3 ani nu ar mai avea loc in invatamantul prescolar, a explicat Daniel Funeriu.

In plus, nu ar exista o solutie legala pentru cele aproximativ 9.000 de invatatoare care vor termina in vara de predat la clasa a patra. Ele ar trebui sa preia clasa pregatitoare, iar mutarea lor la gradinita este imposibila. In schimb, scolile au pierdut au pierdut un milion de copii in ultimii zece ani, deci au locuri suficiente.

"Domnul ministru Pricopie stie acest lucru. Stie ca introducerea clasei pregatitoare s-a discutat si decis inca din Guvernul Nastase 2002. Era in Ministerul Educatiei pe atunci, motiv pentru care a si spus care ar fi varianta corecta - mentinerea clasei pregatitoare la scoala. Dar Victor Ponta, fiind urechist, a vorbit gura fara el si a apucat sa promita intoarcerea la gradinita.

Ministrul i-a explicat ca nu se poate si atunci Victor Ponta, probabil, i-a spus: 'vezi cum faci sa ma scoti din incurcatura'. Dar parintii nu vor avea de ales. Va fi o consultare formulata astfel incat raspunsurile sa iasa asa cum trebuie sa... mai mult


Joi, 14 Februarie 2013, ora 20:13

15 comentarii
Ce se intampla cu clasa pregatitoare - Si la scoala, si la gradinita

Ce se intampla cu clasa pregatitoare - Si la scoala, si la gradinita

Clasa pregatitoare va putea fi organizata in anul de invatamant viitor fie la scoala, fie la gradinita, potrivit unui acord semnat miercuri de reprezentantii Ministerului Educatiei, cei ai federatiilor sindicale din invatamantul preuniversitar si de cei ai asociatiilor de parinti.

Astfel, in acord se prevede mentinerea clasei pregatitoare in anul scolar 2013-2014 ca parte in invatamantul primar obligatoriu, incepand cu varsta de sase ani. Totodata, in acord este prevazuta organizarea clasei pregatitoare intr-un mod mult mai flexibil, astfel incat, din puncte de vedere al locului de desfasurare a activitatii, aceasta sa se poata afla fie la scoala, fie la gradinita, dar cu acelasi curriculum si cadre didactice calificate pentru invatamantul primar.



Potrivit documentului, aceste optiuni "sunt justificate de necesitatea de a sigura stabilitatea si predictibilitatea in sistemul de invatamant". Implementarea acestor masuri se va face pe baza consultarii parintilor si a celorlalti actori implicati.

Metodologia de inscriere a copiilor in clasa pregatitoare va fi aprobata pana la data de 31 martie, iar inscrierile vor avea loc in luna aprilie. Totodata, in acest an va fi permisa inscrierea in clasa I si a acelor copii care nu au parcurs clasa pregatitoare, desi aveau varsta prevazuta de lege pentru aceasta. In acest sens, in luna aprilie va fi elbaorat un ordin de ministru, iar inscrierea copiilor va avea loc in aceeasi luna.

Conform documentului, copiii cu varsta... mai mult


Miercuri, 30 Ianuarie 2013, ora 14:57

3 comentarii
Ponta, despre clasa pregatitoare: Un nebun a aruncat o piatra si zece intelepti se chinuie sa o scoata

Ponta, despre clasa pregatitoare: Un nebun a aruncat o piatra si zece intelepti se chinuie sa o scoata

Prim-ministrul Victor Ponta a comentat, miercuri, din nou, situatia clasei pregatitoare, amintindu-l in acest context pe fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu.

Premierul a fost intrebat daca clasa pregatitoare ar trebui sa ramana la scoala sau sa treaca la gradinita, afirmand ca este clar doar un singur lucru: "clasa pregatitoare trebuie sa faca parte din ciclul scolar".

"Marea problema a parintilor, asa cum am inteles, este aceea legata de locul in care se desfasoara clasa pregatitoare, ce se intampla cu copilul dupa ora 12. (...) O sa stabilim cati dintre parinti vor sa ramana (clasa pregatitoare - n.red.) la scoala si cati vor sa fie la gradinita", a spus Victor Ponta.

Acesta l-a reamintit pe Daniel Funeriu, ministrul Educatiei din perioada 2009-2012, din Guvernul Boc, despre care afirma ca "a dat cu toporul" in ce priveste clasa pregatitoare: "Un nebun a aruncat o piatra si zece intelepti se chinuie sa o scoata".

Clasa pregatitoare, la scoala sau la gradinita? Noua idee a lui Ponta - sa decida parintii

Totodata, vorbind despre bacalaureatul diferentiat, premierul a reiterat ca este o idee pe care o sustine, deoarece "nu toti absolventii de liceu din tara asta sunt olimpici, olimpici sunt doar cativa".

"Sigur ca sunt unii nepregatiti care nu trebuie sa ia BAC-ul. Sustin supravegherea cu camere video", a mai spus Victor Ponta, argumentand ca nu se poate "sa ai pretentia ca toti elevii din aceasta tara, fie ca termina un liceu din nu stiu ce... mai mult


Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 12:06

19 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba