clinica fertilizare vitro

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
In Romania sunt cele mai multe clinici de fertilizare in vitro

In Romania sunt cele mai multe clinici de fertilizare in vitro

Si dupa izbucnirea scandalului Sabyc, clinica de fertilitate acuzata ca racola tinere pentru prelevarea de ovocite, piata neagra a fertilizarii in vitro functioneaza in continuare.

"In Romania sunt cele mai multe clinici de fertilizare in vitro acreditate din Europa, desi legislatia este atat de punitiva", a declarat Victor Zota, fost director al Agentiei Nationale de Transplant, miercuri seara, la TVR.

Victor Zota precizeaza ca este ilegal sa cumperi ovule, dar multe tinere se lasa supuse procedurilor medicale de stimulare ovariana si apoi de prelevare de ovule, in schimbul unor sume modice.

Fertilizarea in vitro, la romani: 52 de proceduri, in 4 luni

"Cumpararea nu numai de ovule, ci de orice fel de produse biologice in scopul efectuarii unor proceduri de transplant e pedepsita cu inchisoare de la 3 la 10 ani", a afirmat medicul Zota.

Aceste clinici de fertilizare in vitro sunt acreditate de Agentia Nationala de Transplant si au dotari dintre cele mai moderne. Insa activitatea agentiei se limiteaza aici: "Agentia de Transplant poate doar sa faca evaluarea acestei unitati, fara a avea dreptul sa faca control sau inspectii. Noi putem sa vedem doar daca activitatea medicala se desfasoara in conditii acreditate. Faptul ca acolo se intamplau niste fapte care incalcau legea, nu este treaba Agentiei Nationale de Transplant", a subliniat Victor Zota. mai mult


Joi, 21 Februarie 2013, ora 08:23

2 comentarii
Fertilizarea in vitro, la romani: 52 de proceduri, in 4 luni

Fertilizarea in vitro, la romani: 52 de proceduri, in 4 luni

Ministerul Sanatatii anunta ca in patru luni au fost realizate 52 de proceduri in cadrul programului de fertilizare in vitro si embriotransfer.

Din cele 451 dosare care au fost aprobate pentru finanatare in cele 4 luni de derulare a programului gratuit al ministerului, un numar de 52 de proceduri au fost deja realizate, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Suntem multumiti ca programul a inceput sa functioneze intr-un timp relativ scurt. Totusi, procentul de aproximativ 12% a procedurilor realizate este unul destul de mic. Asteptam mai multa implicare din partea unitatilor sanitare acceptate in program, dar si a beneficiarilor si atragem atentia ca, daca nu sunt grabite procedurile, exista riscul de a nu mai fi timp pana la sfarsitul anului pentru finantare, chiar daca dispunem de fondurile necesare", a declarat ministrul Sanatatii Ritli Ladislau.

Anul acesta, Ministerul Sanatatii a lansat, in premiera, Programul de fertilizare in vitro si embriotransfer, care dispune de un buget de 4 milioane de lei.

Un numar de opt clinici din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Brasov si Sibiu au fost admise, pana la aceasta data, pentru a derula programul Ministerului Sanatatii. Lista unitatilor care se pot inscrie in program ramane deschisa, iar in aceasta perioada Ministerul Sanatatii este in curs de includere a unei noi clinici, respectiv MedLife. mai mult


Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 20:29

In ce spitale se poate face fertilizare in vitro pe banii statului

In ce spitale se poate face fertilizare in vitro pe banii statului

Ministerul Sanatatii a dat publicitatii lista spitalelor incluse in programul national de fertilizare in vitro si embriotransfer: in aceste unitati, persoanele care indeplinesc anumite conditii pot beneficia de o incercare de fertilizare in vitro pe banii statului.

In program sunt incluse Spitalul clinic de Obstetrica si Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sabu" si clinicile "Dacia International Medical Center" si "Promed System" din Bucuresti, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, clinica "Vivamed" din Brasov, clinica "Gynatal" din Timisoara, clinica "Polisano" din Sibiu si clinica "Newlife" din Iasi.

Ministerul Sanatatii sustine financiar o sigura procedura de fertilizare in vitro (FIV), in limita a 1.500 de euro pentru un cuplu. Daca procedura se finalizeaza cu o nastere, clinica primeste un stimulet financiar de la stat.

In program sunt cuprinse femeile cu varsta intre 24 si 40 de ani, insa doar daca indicele de masa corporala este intre 20 si 30 (sa nu fie supraponderale). In acest interval de varsta, rata de succes pentru procedura este de aproximativ 30%. Este vorba doar de cupluri casatorite de cel putin doi ani, care nu au niciun copil in viata.

Cel putin un membru al cuplului trebuie sa detina cetatenie romana, cu domiciliul stabil in Romania si sa fie asigurat de cel putin 24 luni. mai mult


Joi, 22 Septembrie 2011, ora 11:00

4 comentarii
Fertilizare in vitro gratuita, pentru inca 138 de cupluri

Fertilizare in vitro gratuita, pentru inca 138 de cupluri

Inca 138 de cupluri vor putea beneficia de finanatare gratuita pentru o procedura de fertilizare in vitro, in cadrul Programului de fertilizare in vitro si embriotransfer al Ministerului Sanatatii.

Comisia pentru includerea cuplurilor solicitante in programul Ministerului Sanatatii a aprobat un numar de 138 de dosare, dintre cele 178 de dosare depuse in cursul lunii august, se arata intr-un comunicat MS, remis luni Ziare.com.

De la debutul programului de sustinere a cuplurilor pentru fertilizare in vitro, din 1 iunie 2011 si pana in prezent, Ministerul Sanatatii a aprobat un numar de 330 dosare, din cele 464 depuse.

Ministerul Sanatatii mentine recomandarea adresata unitatilor sanitare care deruleaza subprogramul FIV/ET sa efectueze o verificare preliminara a dosarelor depuse de cuplurile interesate inainte de transmiterea dosarelor catre Ministerul Sanatatii, intrucat Comisia pentru includerea cuplurilor in Subprogramul FIV/ET nu este in masura sa aprobe dosare care nu intrunesc conditiile impuse prin Ordinul ministrului sanatatii nr. 765/2011.

Anul acesta, Ministerul Sanatatii a lansat, in premiera, programul de fertilizare in vitro si transfer embrionar. Bugetul programului este de 4 milioane de lei, se mai arata in comunicat.

Ministerul Sanatatii va sustine financiar o singura procedura de FIV, in doua etape: 4.920 lei dupa realizarea procedurii de fertilizare (prelevarea ovocitelor prin punctie foliculara; recoltarea spermei si procesarea acesteia;... mai mult


Luni, 05 Septembrie 2011, ora 23:53

2 comentarii
Fertilizarea in vitro prinde in Romania: zeci de cupluri s-au inscris in program

Fertilizarea in vitro prinde in Romania: zeci de cupluri s-au inscris in program

Ministerul Sanatatii a anuntat vineri ca un numar de 106 dosare medicale ale cuplurilor care au optat pentru inscrierea in Programul de fertilizare in vitro si embriotransfer au fost depuse de unitatile sanitare, pana la data de 30 iunie.

Aceste dosare urmeaza sa fie evaluate de Comisia de analiza a Ministerului Sanatatii si cele care indeplinesc criteriile prevazute de program vor fi admise pentru finantare, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Numarul mare de solicitari ne da certitudinea ca programul era necesar si asteptat de multe familii", a declarat ministrul Sanatatii Cseke Attila.

Anul acesta, Ministerul Sanatatii a lansat, in premiera, Programul de fertilizare in vitro si transfer embrionar.

Bugetul programului este de 4 milioane de lei. Ministerul Sanatatii va sustine financiar o singura procedura de FIV, in doua etape: 4.920 lei dupa realizarea procedurii de fertilizare (prelevarea ovocitelor prin punctie foliculara, recoltarea spermei si procesarea acesteia; inseminarea ovocitelor, transferul embrionar), 1.230 lei dupa confirmarea finalizarii procedurii FIV/ET cu o sarcina, urmata de nastere.

In anul 2011, MS estimeaza ca aproximativ 800 de cupluri vor putea beneficia de acest program.

Opt clinici din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Brasov si Sibiu au fost admise, pana la aceasta data, pentru a derula programul Ministerului Sanatatii, lista unitatilor care se pot inscrie in program ramanand deschisa. mai mult


Vineri, 01 Iulie 2011, ora 16:29

1 comentariu
Alte doua clinici au fost admise in programul gratuit de fertilizare in vitro

Alte doua clinici au fost admise in programul gratuit de fertilizare in vitro

Comisia Ministerului Sanatatii a admis inca doua unitati medicale pentru a derula programul gratuit de fertilizare in vitro si embriotransfer pe care Ministerul Sanatatii l-a demarat in primavara acestui an.

In urma analizei documentelor depuse la minister, au primit aviz favorabil clinica SC PROMED SYSTEM SRL Bucuresti si SC NEWLIFE - BM SRL din Iasi, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

Ministerul Sanatatii a lansat, in premiera, programul de fertilizare in vitro si transfer embrionar de care vor beneficia in 2011 circa 800 de cupluri.

Pana in prezent, doar opt unitati medicale au indeplinit criteriile pentru a derula acest program.

Bugetul programului este de 4 milioane de lei. Ministerul Sanatatii va sustine financiar o singura procedura de FIV, in doua etape:

-4.920 lei dupa realizarea procedurii de fertilizare (prelevarea ovocitelor prin punctie foliculara; recoltarea spermei si procesarea acesteia; inseminarea ovocitelor; transferul embrionar)

- 1.230 lei dupa confirmarea finalizarii procedurii FIV/ET cu o sarcina, urmata de nastere. mai mult


Joi, 30 Iunie 2011, ora 17:12

2 comentarii
Dosarele pentru feritilizare in vitro gratuita, depuse de miercuri

Dosarele pentru feritilizare in vitro gratuita, depuse de miercuri

Cuplurile care doresc sa acceseze programul Ministerului Sanatatii (MS) de fertilizare in vitro gratuita pot depune dosarele incepand de miercuri.

Astfel, fiecare cuplu poate avea un singur dosar medical, care va fi inscris la clinicile de specialitate, au precizat oficialii din MS, citati de Realitatea Tv.

Programul derulat de Ministerul Sanatatii are un buget de patru milioane de lei, iar de fertilizarea in vitro vor beneficia aproximativ 800 de cupluri.

Pentru a beneficia de acest program insa, cuplurile trebuie sa indeplineasca o serie de criterii. Trebuie sa fie casatorite legal de cel putin doi ani, femeia trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 24 si 40 de ani si sa aiba o greutate normala.

De asemenea, cei doi posibili parinti trebuie sa fie platitori de asigurari de sanatate. mai mult


Luni, 13 Iunie 2011, ora 18:21

La Iasi s-a nascut primul copil in vitro din Moldova

La Iasi s-a nascut primul copil in vitro din Moldova

La maternitatea "Cuza Voda" din Iasi a venit pe lume, in aceasta saptamana, primul copil conceput prin fertilizare in vitro din Moldova.

Este vorba de o fetita nascuta prematur, care a cantarit la nastere doar 850 de grame, dar, medicii sunt optimisti ca va supravietui.

Parintii fetitei au cerut confidentialitate in acest caz, dar medicul care s-a ocupat de monitorizarea fertilizarii si evolutia sarcinii, prof. dr. Mircea Onofriescu a declarat ca este vorba de un cuplu din localitatea Onesti, judetul Bacau.

"Este vorba de parinti din Onesti, mama este in varsta de 37 de ani si tatal de 38 de ani. Au incercat mai bine de un deceniu sa faca copii, au urmat chiar si tratamente in acest sens, fara nici un rezultat insa. Diagnosticati cu sterilitate, au apelat in cele din urma la fertilizarea in vitro, realizata la Omni Clinic din Iasi, iar dupa efectuarea procedurilor s-a reusit cu succes initierea unei sarcini gemelare, dar celalalt bebelus nu a supravietuit la nastere", a declarat prof. dr. Mircea Onofriescu.

El a adaugat ca este primul caz reusit de fertilizare in vitro realizat in Iasi, dar si in intreaga Moldova si ca putine cupluri solicita in aceasta regiune a tarii fertilizarea in acest mod din cauza saraciei si a prejudecatilor religioase. mai mult


Marti, 14 Septembrie 2010, ora 15:20

5 comentarii
A fost inaugurata prima clinica de fertilizare in vitro din Iasi

A fost inaugurata prima clinica de fertilizare in vitro din Iasi

La Iasi a fost deschis primul Centru de Reproducere Asistata din Moldova.

"Costurile aparaturii s-au ridicat la peste 100.000 de euro. Putem sa efectuam fertilizarea in vitro la standarde ridicate. Costurile efective ale interventiilor nu sunt ridicate, comparativ cu cele practicate in strainatate.

Poate asa se exeplica numarul de cereri venite chiar de la paciente din tari precum Marea Britanie, Spania sau Grecia", a declarat dr. Mircea Onofriescu, directorul Centrului, informeaza Ieseanul.

In prezent medicii de la centru au demarat procedurile medicale pentru inseminarea a patru din pacientele care au venit la Clinica, mentionand ca este mult prea devreme pentru a se discuta de o reusita.

"Este permatur sa discutam de reusita suta la suta. Procentul de reusita in astfel de interventii se situeaza in primele trei luni de sarcina in jurul procentului de 25 - 30 %", a mentionat Onofriescu.

In cadrul centrului va exista si o banca de sperma. Probele pentru banca de sperma vor fi aduse din Danemarca. mai mult


Marti, 12 Mai 2009, ora 17:51

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Iubire cu aripi. Care este cea mai fidela pasare din lume
  2. Fotografii din trecut, care azi par complet deplasate sau ireale (Galerie foto)
  3. Ametitor: Cel mai rapid lift din lume - Ce viteza prinde
  4. Baronul Munchausen a ajuns erou in...Transnistria
  5. Incredibil: Un copil a zburat 5 ore ascuns langa trenul de aterizare al unui avion
  6. Cum combati evaziunea, varianta Grecia: Tombola cu Ferrari, Lamborghini si Porsche
  7. Un nou soc in serialul care a cucerit lumea. Fanii Game of Thrones sunt revoltati
  8. Experimentele lui Minovici: Omul care a sfidat moartea
  9. Inundatii la Valcea: Dorel asfalteaza o canalizare. Il ajuta si localnicii, cu o bancheta
  10. Reclama socanta in ajun de Inviere: Iisus fumeaza marijuana si ...