clinica fertilizare vitro

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Programul de fertilizare in vitro va fi reluat

Programul de fertilizare in vitro va fi reluat

Programul de fertilizare in vitro ar putea fi reluat din 2015, a anuntat sambata Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, precizand ca sunt necesare unele modificari.

"Undeva dupa 2011, dupa foarte multe timp si asteptari, a fost lansat un astfel de program, pe care predecesorul meu nu a mai simtit sa il continue, dar pe care sper ca din anul 2015 sa il cuprindem in buget si va putea fi redeschis", a spus ministrul Nicolae Banicioiu, la lansarea primului program de e-learning pe teme de infertilitate.

Ministrul Sanatatii a precizat ca, in anul 2011, programul de fertilizare in vitro a avut o rata foarte mica de reusita, respectiv dupa 1.129 de proceduri de fertilizare s-au nascut doar 197 de copii.

"Este bine ca il vom redeschide, dar trebuie sa fim atenti, pentru ca banii pe care ii alocam, o suma considerabila, sa aiba efectele scontate si sa ajunga la acele persoane care au nevoie de el si care merita", a spus Banicioiu.

Ministrul Sanatatii a precizat ca trebuie stabilite mult mai atent criteriile de selectare a clinicilor si a cuplurilor. El a precizat ca statul va finanta dosarele care vor fi depuse de catre cupluri, iar aceste dosare vor fi aprobate doar dupa o verificare temeinica de catre Comisia de Specialitate, pentru ca Ministerul Sanatatii nu are cum sa se substituie acesteia.

Banicioiu a mai aratat ca aceasta Comisie are datoria sa fie atenta la modalitatea de selectie a dosarelor care vor intra in programul de fertilizare, precizand ca... mai mult


Sambata, 27 Septembrie 2014, ora 17:01

Clinica din Bucuresti, premiata la New York: Am riscat, dar a fost o alegere vizionara

Clinica din Bucuresti, premiata la New York: Am riscat, dar a fost o alegere vizionara

Doctorul Laura Dracea a pus bazele uneia dintre cele mai performante clinici de fertilizare in vitro din lume, chiar in Bucuresti. Desi nu a privit proiectul ca pe un business, compania sa a fost recompensata atat pe plan local cat si international, la New York.

"Am riscat, dar a fost o alegere vizionara", isi aminteste acesta inceputurile proiectului sau.

Dupa castigarea timp de doi ani consecutiv a locului 1 in Topul firmelor din Romania, premii acordate de Camera de Comert si Industrie a Romaniei in 2012 si 2013 (Premiul National si primul loc in Topul Firmelor din Romania, la categoria servicii de asistenta medicala), urmate de premiile acordate dr. Laura Dracea de catre IBC Cambridge, UK si revista "Business Women", Clinica Gynera a obtinut si recunoastere internationala.

In mai 2014, clinica a castigat "International Quality Award", categoria Gold, trofeu care i-a fost decernat la sfarsitul lunii mai in cadrul unei ceremonii prestigioase desfasurata la New York.

"In acest moment, pot afirma cu convingere ca, cel putin in domeniul nostru, al reproducerii asistate, avem cea mai avansata tehnologie si servicii personalizate, la standarde atinse in putine clinici din lume", spune managerul medical.

Care sunt, insa, impedimentele in calea "tursimului medical" spre Romania, cum s-a nascut acest proiect ambitios si care au fost riscurile cu care s-a confruntat in fiecare pas, vorbeste Laura Dracea, intr-un interviu acordat Business24.

Citeste interviul... mai mult


Sambata, 21 Iunie 2014, ora 17:41

1 comentariu
In Romania sunt cele mai multe clinici de fertilizare in vitro

In Romania sunt cele mai multe clinici de fertilizare in vitro

Si dupa izbucnirea scandalului Sabyc, clinica de fertilitate acuzata ca racola tinere pentru prelevarea de ovocite, piata neagra a fertilizarii in vitro functioneaza in continuare.

"In Romania sunt cele mai multe clinici de fertilizare in vitro acreditate din Europa, desi legislatia este atat de punitiva", a declarat Victor Zota, fost director al Agentiei Nationale de Transplant, miercuri seara, la TVR.

Victor Zota precizeaza ca este ilegal sa cumperi ovule, dar multe tinere se lasa supuse procedurilor medicale de stimulare ovariana si apoi de prelevare de ovule, in schimbul unor sume modice.

Fertilizarea in vitro, la romani: 52 de proceduri, in 4 luni

"Cumpararea nu numai de ovule, ci de orice fel de produse biologice in scopul efectuarii unor proceduri de transplant e pedepsita cu inchisoare de la 3 la 10 ani", a afirmat medicul Zota.

Aceste clinici de fertilizare in vitro sunt acreditate de Agentia Nationala de Transplant si au dotari dintre cele mai moderne. Insa activitatea agentiei se limiteaza aici: "Agentia de Transplant poate doar sa faca evaluarea acestei unitati, fara a avea dreptul sa faca control sau inspectii. Noi putem sa vedem doar daca activitatea medicala se desfasoara in conditii acreditate. Faptul ca acolo se intamplau niste fapte care incalcau legea, nu este treaba Agentiei Nationale de Transplant", a subliniat Victor Zota. mai mult


Joi, 21 Februarie 2013, ora 08:23

2 comentarii
Fertilizarea in vitro, la romani: 52 de proceduri, in 4 luni

Fertilizarea in vitro, la romani: 52 de proceduri, in 4 luni

Ministerul Sanatatii anunta ca in patru luni au fost realizate 52 de proceduri in cadrul programului de fertilizare in vitro si embriotransfer.

Din cele 451 dosare care au fost aprobate pentru finanatare in cele 4 luni de derulare a programului gratuit al ministerului, un numar de 52 de proceduri au fost deja realizate, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Suntem multumiti ca programul a inceput sa functioneze intr-un timp relativ scurt. Totusi, procentul de aproximativ 12% a procedurilor realizate este unul destul de mic. Asteptam mai multa implicare din partea unitatilor sanitare acceptate in program, dar si a beneficiarilor si atragem atentia ca, daca nu sunt grabite procedurile, exista riscul de a nu mai fi timp pana la sfarsitul anului pentru finantare, chiar daca dispunem de fondurile necesare", a declarat ministrul Sanatatii Ritli Ladislau.

Anul acesta, Ministerul Sanatatii a lansat, in premiera, Programul de fertilizare in vitro si embriotransfer, care dispune de un buget de 4 milioane de lei.

Un numar de opt clinici din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Brasov si Sibiu au fost admise, pana la aceasta data, pentru a derula programul Ministerului Sanatatii. Lista unitatilor care se pot inscrie in program ramane deschisa, iar in aceasta perioada Ministerul Sanatatii este in curs de includere a unei noi clinici, respectiv MedLife. mai mult


Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 20:29

In ce spitale se poate face fertilizare in vitro pe banii statului

In ce spitale se poate face fertilizare in vitro pe banii statului

Ministerul Sanatatii a dat publicitatii lista spitalelor incluse in programul national de fertilizare in vitro si embriotransfer: in aceste unitati, persoanele care indeplinesc anumite conditii pot beneficia de o incercare de fertilizare in vitro pe banii statului.

In program sunt incluse Spitalul clinic de Obstetrica si Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sabu" si clinicile "Dacia International Medical Center" si "Promed System" din Bucuresti, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, clinica "Vivamed" din Brasov, clinica "Gynatal" din Timisoara, clinica "Polisano" din Sibiu si clinica "Newlife" din Iasi.

Ministerul Sanatatii sustine financiar o sigura procedura de fertilizare in vitro (FIV), in limita a 1.500 de euro pentru un cuplu. Daca procedura se finalizeaza cu o nastere, clinica primeste un stimulet financiar de la stat.

In program sunt cuprinse femeile cu varsta intre 24 si 40 de ani, insa doar daca indicele de masa corporala este intre 20 si 30 (sa nu fie supraponderale). In acest interval de varsta, rata de succes pentru procedura este de aproximativ 30%. Este vorba doar de cupluri casatorite de cel putin doi ani, care nu au niciun copil in viata.

Cel putin un membru al cuplului trebuie sa detina cetatenie romana, cu domiciliul stabil in Romania si sa fie asigurat de cel putin 24 luni. mai mult


Joi, 22 Septembrie 2011, ora 11:00

4 comentarii
Fertilizare in vitro gratuita, pentru inca 138 de cupluri

Fertilizare in vitro gratuita, pentru inca 138 de cupluri

Inca 138 de cupluri vor putea beneficia de finanatare gratuita pentru o procedura de fertilizare in vitro, in cadrul Programului de fertilizare in vitro si embriotransfer al Ministerului Sanatatii.

Comisia pentru includerea cuplurilor solicitante in programul Ministerului Sanatatii a aprobat un numar de 138 de dosare, dintre cele 178 de dosare depuse in cursul lunii august, se arata intr-un comunicat MS, remis luni Ziare.com.

De la debutul programului de sustinere a cuplurilor pentru fertilizare in vitro, din 1 iunie 2011 si pana in prezent, Ministerul Sanatatii a aprobat un numar de 330 dosare, din cele 464 depuse.

Ministerul Sanatatii mentine recomandarea adresata unitatilor sanitare care deruleaza subprogramul FIV/ET sa efectueze o verificare preliminara a dosarelor depuse de cuplurile interesate inainte de transmiterea dosarelor catre Ministerul Sanatatii, intrucat Comisia pentru includerea cuplurilor in Subprogramul FIV/ET nu este in masura sa aprobe dosare care nu intrunesc conditiile impuse prin Ordinul ministrului sanatatii nr. 765/2011.

Anul acesta, Ministerul Sanatatii a lansat, in premiera, programul de fertilizare in vitro si transfer embrionar. Bugetul programului este de 4 milioane de lei, se mai arata in comunicat.

Ministerul Sanatatii va sustine financiar o singura procedura de FIV, in doua etape: 4.920 lei dupa realizarea procedurii de fertilizare (prelevarea ovocitelor prin punctie foliculara; recoltarea spermei si procesarea acesteia;... mai mult


Luni, 05 Septembrie 2011, ora 23:53

2 comentarii
Fertilizarea in vitro prinde in Romania: zeci de cupluri s-au inscris in program

Fertilizarea in vitro prinde in Romania: zeci de cupluri s-au inscris in program

Ministerul Sanatatii a anuntat vineri ca un numar de 106 dosare medicale ale cuplurilor care au optat pentru inscrierea in Programul de fertilizare in vitro si embriotransfer au fost depuse de unitatile sanitare, pana la data de 30 iunie.

Aceste dosare urmeaza sa fie evaluate de Comisia de analiza a Ministerului Sanatatii si cele care indeplinesc criteriile prevazute de program vor fi admise pentru finantare, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Numarul mare de solicitari ne da certitudinea ca programul era necesar si asteptat de multe familii", a declarat ministrul Sanatatii Cseke Attila.

Anul acesta, Ministerul Sanatatii a lansat, in premiera, Programul de fertilizare in vitro si transfer embrionar.

Bugetul programului este de 4 milioane de lei. Ministerul Sanatatii va sustine financiar o singura procedura de FIV, in doua etape: 4.920 lei dupa realizarea procedurii de fertilizare (prelevarea ovocitelor prin punctie foliculara, recoltarea spermei si procesarea acesteia; inseminarea ovocitelor, transferul embrionar), 1.230 lei dupa confirmarea finalizarii procedurii FIV/ET cu o sarcina, urmata de nastere.

In anul 2011, MS estimeaza ca aproximativ 800 de cupluri vor putea beneficia de acest program.

Opt clinici din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Brasov si Sibiu au fost admise, pana la aceasta data, pentru a derula programul Ministerului Sanatatii, lista unitatilor care se pot inscrie in program ramanand deschisa. mai mult


Vineri, 01 Iulie 2011, ora 16:29

1 comentariu
Alte doua clinici au fost admise in programul gratuit de fertilizare in vitro

Alte doua clinici au fost admise in programul gratuit de fertilizare in vitro

Comisia Ministerului Sanatatii a admis inca doua unitati medicale pentru a derula programul gratuit de fertilizare in vitro si embriotransfer pe care Ministerul Sanatatii l-a demarat in primavara acestui an.

In urma analizei documentelor depuse la minister, au primit aviz favorabil clinica SC PROMED SYSTEM SRL Bucuresti si SC NEWLIFE - BM SRL din Iasi, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

Ministerul Sanatatii a lansat, in premiera, programul de fertilizare in vitro si transfer embrionar de care vor beneficia in 2011 circa 800 de cupluri.

Pana in prezent, doar opt unitati medicale au indeplinit criteriile pentru a derula acest program.

Bugetul programului este de 4 milioane de lei. Ministerul Sanatatii va sustine financiar o singura procedura de FIV, in doua etape:

-4.920 lei dupa realizarea procedurii de fertilizare (prelevarea ovocitelor prin punctie foliculara; recoltarea spermei si procesarea acesteia; inseminarea ovocitelor; transferul embrionar)

- 1.230 lei dupa confirmarea finalizarii procedurii FIV/ET cu o sarcina, urmata de nastere. mai mult


Joi, 30 Iunie 2011, ora 17:12

2 comentarii
A fost inaugurata prima clinica de fertilizare in vitro din Iasi

A fost inaugurata prima clinica de fertilizare in vitro din Iasi

La Iasi a fost deschis primul Centru de Reproducere Asistata din Moldova.

"Costurile aparaturii s-au ridicat la peste 100.000 de euro. Putem sa efectuam fertilizarea in vitro la standarde ridicate. Costurile efective ale interventiilor nu sunt ridicate, comparativ cu cele practicate in strainatate.

Poate asa se exeplica numarul de cereri venite chiar de la paciente din tari precum Marea Britanie, Spania sau Grecia", a declarat dr. Mircea Onofriescu, directorul Centrului, informeaza Ieseanul.

In prezent medicii de la centru au demarat procedurile medicale pentru inseminarea a patru din pacientele care au venit la Clinica, mentionand ca este mult prea devreme pentru a se discuta de o reusita.

"Este permatur sa discutam de reusita suta la suta. Procentul de reusita in astfel de interventii se situeaza in primele trei luni de sarcina in jurul procentului de 25 - 30 %", a mentionat Onofriescu.

In cadrul centrului va exista si o banca de sperma. Probele pentru banca de sperma vor fi aduse din Danemarca. mai mult


Marti, 12 Mai 2009, ora 17:51

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Socat dupa ce si-a vazut sotia pentru prima data nemachiata: Ii cere daune de zeci de mii de euro
  2. A pictat in verde un munte inalt de 900 de metri pentru a "imbunatati feng-shui-ul" (Video)
  3. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  4. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  5. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  6. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  7. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  8. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  9. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  10. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli