cn posta romana

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
TB: Posta Romana, atitudine pasiva privind recuperarea prejudiciului, in dosarul lui Mihail Toader

TB: Posta Romana, atitudine pasiva privind recuperarea prejudiciului, in dosarul lui Mihail Toader

Posta Romana a avut o atitudine pasiva in dosarul lui Mihail Toader, fapt care dovedeste ca "nici actuala conducere nu se preocupa indeajuns de patrimoniul acesteia", iar in fata unei instante civile nu ar fi avut nicio sansa sa recupereze prejudiciul constatat de anchetatori, potrivit Tribunalului Bucuresti.

Tribunalul Bucuresti (TB) l-a condamnat, in 9 februarie, pe fostul director al Postei Romane Mihail Toader la zece ani si sase luni de inchisoare, pentru abuz in serviciu, dupa ce a cumparat produse informatice de la o firma din Cipru, la un pret supraevaluat de 12 ori, prejudiciul fiind de aproximativ 6,5 milioane de euro.

Directorul Postei Romane sustine ca este nevinovat

Prin aceeasi decizie a Tribunalului Bucuresti au fost condamnati Emanoil Lepadatu, fost director executiv economic al Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), Andrei Marinescu, fost director executiv dezvoltare strategica, si Vasile Barbulet, fost sef al Departamentului IT in CN Posta Romana, toti trei primind cate zece ani si sase luni de inchisoare, pentru abuz in serviciu.

Conform hotararii instantei, cei patru trebuie sa achite Companiei Nationale Posta Romana 6.583.000 de euro, cu dobanda legala aferenta de la data savarsirii infractiunii si pana la achitarea integrala a debitului.

Judecatorul care a dat sentinta in acest dosar a aratat, in motivarea deciziei, ca cei patru inculpati, in calitate de inalti functionari ai unei importante companii de stat, in loc sa apere... mai mult


Duminica, 03 Mai 2015, ora 12:33

Sindicalistii de la Posta Romana protesteaza joi, cu cagule pe fata, in toata tara

Sindicalistii de la Posta Romana protesteaza joi, cu cagule pe fata, in toata tara

Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania (SLPR) continua joi actiunile de protest, anuntand ca vor picheta cu cagule pe fata prefecturile din toate judetele, dar si sediul Companiei Nationale Posta Romana.

Liderul SLPR, Matei Bratianu, a declarat ca participantii vor purta cagule in semn de protest fata de actiunile de "intimidare si prigoana de dupa mitingul din 12 februarie" din Bucuresti.

"Dupa miting, au inceput o campanie de prigonire si actiuni de intimidare in unele judete. Au fost chemati la Comisia de abateri disciplinare chiar si cei care atunci se aflau in concediu sau aveau liber", a spus Bratianu.

In acest context, Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania (SLPR) anunta ca va continua actiunile de protest incepute in 7 februarie 2013.

"In data de 28 februarie 2013, in fiecare judet, la prefecturi, va fi organizata o actiune de protest la care vor participa membrii SLPR din judetul respectiv. Actiunea din Bucuresti se va desfasura la sediul CN Posta Romana din B-dul Dacia nr. 140, incepand cu ora 10.30", precizeaza SLPR.

In tara, sindicalistii vor stabili pe plan local ora de incepere a protestului in fiecare judet.

Sindicalistii amintesc ca, in 7 ianuarie, conducerea companiei a solicitat sindicatului acordul pentru modificarea unor articole din contractul colectiv de munca, in sensul diminuarii unor drepturi de personal, iar doua zile mai tarziu a transmis la SLPR o adresa prin care solicita sindicatului analiza pentru diminuarea... mai mult


Joi, 28 Februarie 2013, ora 07:20

1 comentariu
Aproximativ 1.500 de angajati de la Posta Romana protesteaza in Piata Constitutiei

Aproximativ 1.500 de angajati de la Posta Romana protesteaza in Piata Constitutiei

Aproximativ 1.500 de angajati de la Posta Romana protesteaza, marti, in Piata Constitutiei din Capitala, cerand demisia conducerii, pe care o acuza de "incapacitate si nepasare", care vor duce la reducerea salariilor, la desfiintarea de oficii postale urbane si a tuturor ghiseelor postale rurale.

Protestatarii au steaguri cu insemnul Federatiei Lucratorilor Postali din Romania si bannere pe care scrie "Nica, demisia!", "Nu vinde Posta!, "Dispretul vostru, protestul nostru", "Ion Smeeianu, sluga lui Nica", "Vrem sa muncim", "Director general = 8000 euro/luna, postas 800 lei/luna, "Ultima reduta, Posta Romana", striga "Demisia" si huiduie.

Potrivit liderului Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania, Matei Bratianu, la mitingul din Piata Constitutiei sunt sindicalisti din aproape toata tara.

Matei Bratianu a spus ca angajatii Companiei Posta Romana trebuie sa cumpere din banii lor consumabile, iar soferii trebuie sa repare singuri masinile de serviciu.

In 7 februarie, aproximativ 100 de angajati ai Companiei Nationale Posta Romana au pichetat sediul institutiei.

Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania (SLPR) acuza de "incapacitate si rea-vointa asa-zisii mari experti ai Postei Romane", care nu au produs si implementat "nici macar o singura masura coerenta si concreta de functionare durabila a acestei companii in piata serviciilor postale din Romania".

Totodata, sindicalistii ii acuza de nepasare si pe responsabilii din centralul CNPR cu sarcini in... mai mult


Marti, 12 Februarie 2013, ora 11:40

1 comentariu
Rovinieta se poate cumpara din nou de la Posta Romana

Rovinieta se poate cumpara din nou de la Posta Romana

Rovinieta se poate cumpara din nou de la oficiile Postei Romane, au anuntat, miercuri, reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

"Incepand cu data de 03.10.2012 s-a reinoit conventia intre CNADNR si CN Posta Romana, ca urmare a indeplinirii conditiilor prevazute de legislatia in vigoare.

Astfel, tariful de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania (rovinieta) poate fi achitat si la punctele de lucru ale CN Posta Romana, afisate pe site-ul www.cnadnr.ro, la sectiunea Roviniete - Puncte de distributie", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Rovinieta nu mai poate fi cumparata de la Posta Romana si Rompetrol

Anuntul vine la doua zile dupa ce CNADNR a precizat ca rovinietele nu se mai pot cumpara de la punctele de lucru ale Postei Romane si Rompetrol.

C.P. mai mult


Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 11:34

Rovinieta nu mai poate fi cumparata de la Posta Romana si Rompetrol

Rovinieta nu mai poate fi cumparata de la Posta Romana si Rompetrol

Rovinietele nu mai pot fi cumparate de la Posta Romana sau din benzinariile Rompetrol, au anuntat, luni, reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

"Incepand cu data prezentei (01.10.2012), tariful de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania (rovinieta) nu mai poate fi achizitionata din punctele de lucru ale CN Posta Romana si SC Rompetrol Downstream SRL", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Din motive care tin de respectarea legislatiei in vigoare, conventiile incheiate de catre CNADNR-SA cu CN Posta Romana si cu SC Rompetrol Downstream SR, nu au putut fi prelungite", au mai precizat oficialii CNADNR.

Institutia a tinut sa precizeze ca rovinieta se poate plati la ceilalti parteneri:

SC Pasaj SRL
SC OMV Petrom Marketing SRL
SC MOL Romania SRL
Automobil Clubul Roman
SC Carisma SRL
SC Medina Trans Spedition SRL
SC Scala Assistance SRL
SC Speedy Driver SRL
UNTRR
THD MAX Insurance SRL
PETER SM 2012

C.P. mai mult


Luni, 01 Octombrie 2012, ora 18:23

1 comentariu
Sindicalistii din Posta Romana acuza conducerea companiei de dezinformare

Sindicalistii din Posta Romana acuza conducerea companiei de dezinformare

Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania (SLPR) acuza conducerea Postei Romane de dezinformare si manipulare a opiniei publice precum si de tentativa de intimidare a liderilor de sindicat si a salariatilor Postei Romane.

Intr-un comunicat, reprezentantii SLPR considera ca fiind mincinoasa afirmatia directorului general al CNPR, Ion Smeeianu, potrivit careia nu vor mai fi facute disponibilizari colective sau reduceri salariale in 2012, in conditiile in care documentele primite de sindicat confirma masurile de disponibilizare si reduceri salariale decise de conducerea Postei.

"Aceasta afirmatie mincinoasa este contrazisa fara drept de apel de documentele, pe care le atasam acestui comunicat, prin care conducerea, temporara, a CN Posta Romana informeaza Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania cu privire la intentiile de a reduce salariile si alte drepturi de natura salariala precum si de a proceda la concedieri colective si de a diminua cu 10% - 12% veniturile salariatilor, prin impunerea - in virtutea noului Cod al muncii, contestat anul trecut de catre PSD (partidul care detine Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale si C.N. Posta Romana) - a doua zile 'libere' neplatite, conform articolului 52.3 din Codul Muncii. Am pus 'libere' intre ghilimele deoarece peste 30% din salariati - factori postali, soferi ori agenti de insotire - nu pot lua ziua libera deoarece nu au inlocuitori, ceea ce inseamna ca in cele 2 zile muncesc insa nu sunt platiti", se... mai mult


Vineri, 31 August 2012, ora 08:05

Valerian Vreme: Posta Romana e o companie cu care nu ai voie sa te joci

Valerian Vreme: Posta Romana e o companie cu care nu ai voie sa te joci

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, considera ca Posta Romana este una dintre cele mai mari companii romanesti si ca aceasta necesita o atentie speciala din partea statului.

El a declarat, duminica, la Botosani, ca Posta Romana este companie cu 35.000 de romani "cu care nu ai voie sa te joci".

Ministrul a criticat tendintele guvernarilor anterioare de a vinde Compania Nationala Posta Romana.

"Posta Romana era pregatita si ea de altii, si va spun cu toata responsabilitatea, sa o ia vantul, ca sa nu spun mai mult. Asta este realitatea. Eu, de un an si doua luni, girez conducerea acestei companii si, de doua luni, este pe profit", a afirmat Vreme.

Ministrul a subliniat ca este pentru prima data in ultimii trei ani cand compania are profit doua luni consecutiv si "in continuare este pe crestere". mai mult


Duminica, 06 Noiembrie 2011, ora 20:04

4 comentarii
Ministerul Comunicatiilor verifica finantarea "team building-ului" de la Posta Romana

Ministerul Comunicatiilor verifica finantarea "team building-ului" de la Posta Romana

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a demarat un control la Compania Nationala Posta Romana pentru a verifica modul cum s-a efectuat finantarea petrecerii organizate la sfarsitul saptamanii trecute la Cheile Gradistei cu ocazia Zilei Postasului.

Controlul a fost dispus, marti, chiar de ministrul Valerian Vreme, care priveste totusi petrecerea sefilor de la Posta Romana ca un "team building necesar in companii".

"Aceasta problematica poate fi privita din doua puncte de vedere, in primul rand a avut loc un team building, in termeni mai actuali. A fost Ziua Postasului, care se sarbatoreste in Posta de 35 de ani. Referitor la modul cum s-a desfasurat si cum a fost prezentat, lasati-ma sa cred ca se fac totusi foarte multe speculatii pe marginea acestui subiect, mai ales ca era in weekend si nu afecta programul, nici al Postei, nici al celor care lucreaza acolo (...)

Exista acest element de suspiciune privind finantarea pentru care astazi am si demarat o actiune de control pentru a vedea daca aceasta finantare este in cadrul legal, daca nu are si alte fete. Referitor la prima fata a acestei problematici, eu cred ca in companii exista nevoia si de team-building-uri", a declarat Valerian Vreme pentru Ziare.comCompania Nationala Posta Romana, societate care a incheiat anul trecut cu pierderi de milioane de euro, a rezervat, la sfarsitul saptamanii trecute, 120 de camere intr-un complex de la Cheile Gradistei, unde sefii au petrecut cu prilejul... mai mult


Marti, 21 Iunie 2011, ora 12:27

6 comentarii
Mihai Toader, schimbat cu Marius Vatavu la conducerea Postei

Mihai Toader, schimbat cu Marius Vatavu la conducerea Postei

Marius Vatavu l-a inlocuit pe Dan Mihai Toader in functia de Director General al Companiei Nationale Posta Romana, in urma unei decizii a Consiliului de Administratie al companiei.

"Consiliul de Administratie al Postei Romane a mandatat astfel o conducere care urmareste cresterea profitului, scaderea cheltuielilor si imbunatatirea conditiilor de munca pentru salariati", se mentioneaza intr-un comunicat al Postei Romane.

De asemenea, incepand cu data de 23 ianuarie, Marius Vatavu indeplineste si functia de Presedinte al Consiliului de Administratie.

Noul director general al Postei Romane are experienta in administratia locala, fiind ales de doua ori in functia de consilier judetean, intre 2004 si ianuarie 2009. Marius Vatavu a ocupat functia de director al Agentiei Teritoriale a Taberelor si Turismului Scolar Suceava si al Directiei Judetene pentru Tineret Suceava. mai mult


Miercuri, 04 Februarie 2009, ora 15:24

3 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  2. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  3. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  4. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  5. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  6. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  7. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  8. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  9. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  10. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)