cnadnr

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Dragnea, despre un drum din Romania: Daca nu il termina, cei de la CNADNR o sa dispara

Dragnea, despre un drum din Romania: Daca nu il termina, cei de la CNADNR o sa dispara

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea, spune ca daca "cei de la CNADNR" nu vor termina soseaua DN76, atunci "o sa dispara". Vicepremierul confunda insa drumul.

Presedintele executiv al PSD porneste de la exemplul Transalpinei, sosea care nu este deschisa oficial, din cauza lucrarilor care nu au fost finalizate de CNADNR.

"Cazul Transalpina este similar altor doua cazuri din tara. Asta este legislatia. Lucrarea este sub contract. Daca se cere rezilierea, o sa urmeze un proces in instanta. Pe de alta parte, constructorii nici nu sunt in stare sa o finalizeze, dar asta nu inseamna ca noi suntem indiferenti.

Eu sper sa existe mai multa fermitate din partea celui care ar trebui sa initieze rezilierea contractului. Si daca o sa fie proces, o sa fie proces, pe noi nu ne intereseaza sa ne ascundem in spatele unor hartii, pe noi ne intereseaza sa se realizeze obiectivele de infrastructura", a scris pe Facebook Liviu Dragnea.

Ponta, despre modernizarea Transalpinei: Orban trebuie sa raspunda juridic

In continuare, vicepremierul da un singur exemplu, si anume DN76, care face legatura intre orasele Deva si Oradea, prin Muntii Apuseni, si care trece prin judetele Hunedoara, Alba si Bihor. Ministrul il confunda, afirmand ca este "vital pentru judetele Maramures si Satu Mare", in conditiile in care nu trece prin acestea si nici nu este o ruta directa de acces catre cele doua judete.

"Mai este o situatie pe DN76, daca nu gresesc: in... mai mult


Duminica, 12 Octombrie 2014, ora 18:36

14 comentarii
Ponta, despre taxa de la Cernavoda: CNADNR este atat de incompetenta... (Video)

Ponta, despre taxa de la Cernavoda: CNADNR este atat de incompetenta... (Video)

Prim-ministrul Victor Ponta a spus despre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania ca este "atat de incompetenta" incat nu poate rezolva problema taxei de pod de la Cernavoda.

Premierul a subliniat ca taxa respectiva trebuie suspendata de vineri pana luni, si nu doar pe anumite intervale orare, pentru a fluidiza traficul catre si dinspre litoral.

"CNADNR e atat de incompetent incat nu poate sa faca un sistem ca sa faca lumea sa plateasca mai repede, nu e vina oamenilor", a spus Ponta, in sedinta de Guvern de joi.

Acesta a facut un apel si catre ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

"Domnule Rus, n-am gasit un om suficient de inteligent care sa imi spuna cum sa rezolv fara sa stau 2-3 ore la coada. Deocamdata o rezolvam romaneste: ridicam bariera", a mai afirmat premierul.

Drum lin spre mare: De cand este scoasa taxa la podul Cernavoda

In prezent, sistarea platii taxei este valabila, in lunile iulie si august, pe sensul Bucuresti-Constanta, in zilele de vineri, intre orele 18:00-24:00, si sambata, in intervalul 6:00-12:00, precum si duminica, pe sensul Constanta-Bucuresti, intre orele 16:00 si 24:00.

F.N.
mai mult


Joi, 31 Iulie 2014, ora 19:27

4 comentarii
Tanara care a primit un milion de euro de la CNADNR cere daune de inca doua milioane de lei

Tanara care a primit un milion de euro de la CNADNR cere daune de inca doua milioane de lei

Tanara care a primit un milion de euro despagubiri pentru ca si-a pierdut o mana din cauza unui parapet de pe un drum din judetul Brasov da din nou CNADNR in judecata.

Georgiana Ghegheliu solicita Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) inca doua milioane de lei despagubire, transmite Digi 24.

Avocatul tinerei a depus o cerere in acest sens la Tribunalul Constanta, in care se arata ca aceasta are nevoie de bani pentru a achita niste proteze medicale.

Compania Nationala de Autostrazi i-a platit milionul de euro tinerei ramase fara o mana

CNADNR i-a platit Georgianei Ghegheliu un milion de euro (circa 4,4 milioane de lei) daune morale, ca urmare a unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Magistratii au decis ca vina pentru faptul ca bratul fetei a fost sectionat si amputat apartine CNADNR, care nu a fixat cum trebuia parapetul de pe marginea drumului.

Despagubiri record: O tanara care si-a pierdut mana intr-un accident va primi 1 milion de euro de la stat

Accidentul in care tanara si-a pierdut mana dreapta s-a produs in anul 2006, cand aceasta mergea impreuna cu prietenul ei catre Brasov. Tanarul a tras de volan pentru a evita o masina intrata pe sensul sau de mers, iar vehiculul in care se aflau a intrat intr-un parapet metalic de pe marginea drumului.

Bucata de fier care a trecut prin portiera i-a sectionat bratul drept tinerei, iar medicii de la spitalul unde a fost transportata au fost nevooti sa ii... mai mult


Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 19:28

6 comentarii
Salarii mai mari la CNADNR. Cat primesc in plus angajatii

Salarii mai mari la CNADNR. Cat primesc in plus angajatii

Cei aproximativ 6.000 de angajati ai Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) vor primi cate 150 de lei in plus la salariu.

De asemenea, conform unei intelegeri semnate de CNADNR cu sindicalistii din companie, angajatii vor primi si o serie de sporuri, ajutoare in caz de deces in familia angajatilor sau prime pentru "Ziua drumarului", relateaza Digi 24.

De exemplu, pentru situatia in care ii moare soacra sau socrul, un angajat poate primi un ajutor de 2.500 de lei, noteaza TIR Magazin.

Cresterile salariale se adauga la salariile de baza de dinaintea diminuarii operate in perioada 01.06.2013-01.09.2013.

Conform procesului verbal incheiat la data de 28 mai 2014, citat de sursa citata, "partile convin, de comun acord, modificarea art. 142, care va avea urmatoarea formulare:

(1) Incepand cu drepturile salariale aferente lunii iunie 2014, salariatii carora li s-au diminuat salariile de baza in perioada 01.06.2013-01.09.2013, prin act aditional la CIM, vor reveni la salariile de baza avute inaintea diminuarii. Aceasta reintregire nu se aplica si salariilor de baza majorate conform art. 95 din CCM.

(2) Incepand cu data de 01.07.2014, salariul de baza lunar al fiecarui angajat al CNADNR SA se majoreaza cu 150 lei". mai mult


Luni, 30 Iunie 2014, ora 17:53

2 comentarii
Despagubiri de un milion de euro: Filmul evenimentelor - cum si-a pierdut o fata mana din vina CNADNR

Despagubiri de un milion de euro: Filmul evenimentelor - cum si-a pierdut o fata mana din vina CNADNR

Georgiana Elena Ghegeliu, in varsta de 25 de ani, va primi o despagubire de un milion de euro de la Compania Nationala de Drumuri, potrivit unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

CNADNR este considerata responsabila de mutilarea fetei, care a ramas fara un brat dupa un cumplit accident.

Georgiana a primit vestea de la avocatul sau. Ea poate acum sa-si aduca acasa mama, care lucreaza in Spania, informeaza ProTV.

Despagubiri record: O tanara care si-a pierdut mana intr-un accident va primi 1 milion de euro de la stat

"E la o colega, stiu ca dormea, mi-a spus ca aseara nu s-a odihnit ca a durut-o mana. Cea disparuta, atentie. Inalta Curte a dat o decizie corecta. Se va bucura enorm. In primul rand, o va aduce pe mama ei din Spania, care lucreaza acolo sa le puna o paine pe masa", a povestit avocatul Viorel Paslaru despre felul in care fata a primit vestea.

Georgiana a ramas fara o mana dupa ce a fost implicata intr-un accident rutier produs in decembrie 2006.

Despagubiri record: O tanara care si-a pierdut mana intr-un accident va primi 1 milion de euro de la stat

Georgiana si prietenul ei mergeau cu masina spre Brasov, in 2006, cand un alt autoturism a intrat pe banda lor din directia opusa. Baiatul a tras dreapta de volan pentru a evita masina ce-i venea din fata si a intrat intr-un parapet de pe marginea drumului. Acesta era desfacut, iar banda metalica a strapuns portiera si i-a strivit Georgianei bratul. Medicii au fost nevoiti sa i-l... mai mult


Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 23:21

6 comentarii
Cate mii de angajati are CNADNR - numarul inginerilor, egal cu cel al economistilor si consilierilor

Cate mii de angajati are CNADNR - numarul inginerilor, egal cu cel al economistilor si consilierilor

CNADNR are 6.009 de angajati, iar peste jumatate dintre acestia intra la personal tehnic, economic, de specialitate si administrativ (TESA).

De asemenea, numarul de ingineri (524) este aproape egal cu totalul economistilor (418) si consilierilor juridici (129) angajati.

De asemenea, in cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), personalul de conducere totalizeaza 1.072 de persoane (sef tura taxare, sef atelier, sef agentie taxare, sef district, sef formatie, sef sector, adjunct sef sectie, contabil sef sectie, sef birou, sef compartiment, sef serviciu, sef laborator, sef sectie, director adjunct, director economic, director comercial, director regional, director si director general adjunct).

La nivelul CNADNR sunt aprobate 6.094 de posturi, iar la sfarsitul anului trecut erau ocupate 6.009 dintre ele, rezulta dintr-un document oficial.

Din cei 6.009 angajati ai companiei, 2.767 sunt muncitori, iar personalul TESA este format din 3.242 de angajati. Din numarul total de angajati TESA, 2.170 reprezinta personal de executie.

In documentul citat se arata ca sunt 524 de ingineri, 418 de economisti, 129 de consilieri juridici si 849 de specialisti cu studii medii (controlor trafic, casier taxare, laborant, arhivar, secretar, casier, inspector resurse umane etc.).

De asemenea, exista 75 specialisti cu studii superioare de scurta durata (subingineri si ingineri colegiu si asimilati), 175 de specialisti medii lunga durata... mai mult


Luni, 12 Mai 2014, ora 23:40

1 comentariu
Esti prins in zapada si n-ai rovinieta? CNADNR: Platesti amenda daca nu faci dovada inzapezirii!

Esti prins in zapada si n-ai rovinieta? CNADNR: Platesti amenda daca nu faci dovada inzapezirii!

Directorul CNADNR, Narcis Neaga, a cerut transportatorilor inzapeziti, carora le expira rovinieta, sa faca prin orice mijloace dovada ca au ramas blocati, pentru a evita sa fie amendati. Vicepremierul Liviu Dragnea i-a atras insa atentia ca nu poate cere asa ceva soferilor prinsi in nameti.

Directorul CNADNR a prezentat o astfel de solicitare duminica, la finalul comandamentului de iarna, convocat la Guvern sub conducerea vicepremierului Liviu Dragnea.

"Pentru transportatorii care sunt blocati in trafic, in parcari sau pe marginea drumului, si carora le expira rovinieta, ii rugam sa obtina prin orice metode o dovada ca au fost prinsi acolo, locul in care au fost, in cazul in care le vine amenda dupa aceea sa...", a cerut directorul CNADNR, dar a fost imediat intrerupt de vicepremierul Dragnea.

"Nu puteti sa propuneti asa ceva, domnul director, sa mearga oamenii sa isi faca dovada", a spus Dragnea, care a cerut prefectilor ca in astfel de situatii sa intocmeasca toate formalitatile si sa le transmita CNDANR.

A doua zi de iarna - Cod rosu in 3 judete, drumuri ingropate in zapada, scoli inchise

Intrebat ulterior de jurnalisti cum poate sa faca o astfel de propunere, Narcis Neaga a aratat ca nu cere soferilor sa mearga undeva sa cumpere rovinieta, avand in vedere ca aceasta poate fi achizitionata prin telefon, iar singura lui preocupare este ca ei sa nu fie amendati.

"M-am gandit la o varianta ca ei sa nu fie supusi ulterior unei penalitati pe care nu o... mai mult


Duminica, 26 Ianuarie 2014, ora 17:26

10 comentarii
Carambol cu 40 de masini pe cea mai noua autostrada din Romania - cad primele capete in CNADNR

Carambol cu 40 de masini pe cea mai noua autostrada din Romania - cad primele capete in CNADNR

Conducerea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a dispus inceperea imediata a cercetarii disciplinare a celor care s-ar face responsabili pentru accidentul in lant de pe A1, pe sensul Sebes - Cunta, de duminica dimineata.

40 de masini au fost avariate in accidentul in lant care a avut loc pe segmentul de autostrada abia inaugurat de autoritati pe 19 decembrie. Conducerea generala CNADNR a dispus si suspendarea din functie a lui Mallasz Robert, seful Centrului de Intretinere si Coordonare Pianu, pana la finalizarea anchetei interne, scrie Evenimentul Zilei.

CNADNR a anuntat ca actiunea de combatere a producerii poleiului a inceput, duminica, la ora 3:00 atunci cand trei utilaje au aruncat pe jos 16 tone de material antiderapant. La ora 8:40, pe sectorul de autostrada cuprins intre km 293-km 316, adica in zona unde a avut loc accidentul in lant, s-au mai aruncat 32 tone de sare cu doua autobasculante cu lama si raspanditor pe sensul Pianu-Cunta si cu doua Unimog-uri pe sensul Cunta-Pianu.

Paula Seling, marturie de la accidentul in lant cu 40 de masini: Au fost clipe de cosmar

Circulatia pe Autostrada Sibiu-Orastie se desfasoara normal pe sensul de mers Cunta-Sebes, fiind inchisa pe sensul de mers Sebes-Cunta pana la finalizarea cercetarilor Politiei.

CNADNR va anunta reluarea circulatiei pe Autostrada Sibiu-Orastie imediat dupa finalizarea cercetarilor Politiei Rutiere. mai mult


Duminica, 22 Decembrie 2013, ora 16:36

23 comentarii
CNADNR, obligata la despagubiri record de un milion de euro

CNADNR, obligata la despagubiri record de un milion de euro

Tribunalul Bucuresti a stabilit in premiera ca CNADNR (Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania) trebuie plateasca un milion de euro despagubiri unei studente din Constanta.

Fata si-a pierdut mana dreapta in urma unui accident rutier, potrivit B1 Tv. Suma de un milion de euro reprezinta despagubiri record pentru compania nationala.

Tanara a ramas fara un brat dupa a suferit un accident pe DN1, in 2006. Atunci, fata se afla in masina cu prietenul ei. Autoturismul a scapat de sub control dupa ce soferul a incercat sa evite coliziunea cu un alt autoturism.

Masina s-a izbit imediat de un parapet de pe marginea drumului.

Potrivit expertizei tehnice efectuate dupa accident, parapetul era deteriorat, fiind astfel spulberata portiera care i-a ranit bratul fetei.

Medicii au fost nevoiti apoi sa-i amputeze bratul fetei, iar tanara a dat acum CNADNR in judecata.

Compania va ataca decizia magistratilor cu recurs. mai mult


Sambata, 26 Octombrie 2013, ora 13:30

7 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Ziua de salariu te poate ucide - studiu
  2. Actrita de la Bollywood, 26 de ani de inchisoare pentru blasfemie
  3. Avion inghetat pe pista: Pasagerii se dau jos si imping (Video)
  4. Dorel loveste pe aeroportul Baneasa: A intrat cu masina in avion
  5. Au plecat sa culeaga ciuperci, dar au gasit marijuana
  6. Campusul Microsoft, pazit de roboti inteligenti
  7. La ce poate conduce teama de un atac militar al Rusiei
  8. Creatura marina "diavolul negru", filmata in premiera mondiala (Video)
  9. Ursuletul Winnie the Pooh, interzis intr-un oras european pentru ca e "hermafrodit"
  10. Supravietuire miraculoasa: A cazut de la etajul 11 pe o masina in miscare