cnadnr licitatii

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Parapeti in valoare de 24,7 milioane de euro - Cum vrea CNADNR sa faca drumurile mai sigure

Parapeti in valoare de 24,7 milioane de euro - Cum vrea CNADNR sa faca drumurile mai sigure

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) vrea sa cumpere parapeti in valoare de 24,7 milioane de euro, inclusiv TVA.

Acestia vor fi folositi pentru portiunile din drumurile nationale unde este pusa in pericol siguranta participantilor la trafic.

Achizitia se va realiza printr-un contract-cadru, de o durata de doi ani, informeaza Mediafax.

Dragnea, despre un drum din Romania: Daca nu il termina, cei de la CNADNR o sa dispara

"Produsele vor fi utilizate atat pentru eliminarea punctelor periculoase de pe reteaua de drumuri administrate de CNADNR, cat si pentru inlocuirea parapetilor deteriorati din anumite locatii", arata sursa citata.

Contractul de 24,7 milioane de euro va fi finantat cu bani de la bugetul de stat, dar si din veniturile proprii ale CNADNR.

Furnizorul de parapeti va fi ales printr-o licitatie deschisa, care va fi castigata de cel care ofera pretul cel mai mic.

Companiile care doresc sa se implice pot depune ofertele pana la 15 aprilie. mai mult


Joi, 26 Februarie 2015, ora 14:11

1 comentariu
Dragnea, despre un drum din Romania: Daca nu il termina, cei de la CNADNR o sa dispara

Dragnea, despre un drum din Romania: Daca nu il termina, cei de la CNADNR o sa dispara

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea, spune ca daca "cei de la CNADNR" nu vor termina soseaua DN76, atunci "o sa dispara". Vicepremierul confunda insa drumul.

Presedintele executiv al PSD porneste de la exemplul Transalpinei, sosea care nu este deschisa oficial, din cauza lucrarilor care nu au fost finalizate de CNADNR.

"Cazul Transalpina este similar altor doua cazuri din tara. Asta este legislatia. Lucrarea este sub contract. Daca se cere rezilierea, o sa urmeze un proces in instanta. Pe de alta parte, constructorii nici nu sunt in stare sa o finalizeze, dar asta nu inseamna ca noi suntem indiferenti.

Eu sper sa existe mai multa fermitate din partea celui care ar trebui sa initieze rezilierea contractului. Si daca o sa fie proces, o sa fie proces, pe noi nu ne intereseaza sa ne ascundem in spatele unor hartii, pe noi ne intereseaza sa se realizeze obiectivele de infrastructura", a scris pe Facebook Liviu Dragnea.

Ponta, despre modernizarea Transalpinei: Orban trebuie sa raspunda juridic

In continuare, vicepremierul da un singur exemplu, si anume DN76, care face legatura intre orasele Deva si Oradea, prin Muntii Apuseni, si care trece prin judetele Hunedoara, Alba si Bihor. Ministrul il confunda, afirmand ca este "vital pentru judetele Maramures si Satu Mare", in conditiile in care nu trece prin acestea si nici nu este o ruta directa de acces catre cele doua judete.

"Mai este o situatie pe DN76, daca nu gresesc: in... mai mult


Duminica, 12 Octombrie 2014, ora 18:36

14 comentarii
Licitatie pentru o centura de 11 milioane de lei kilometrul

Licitatie pentru o centura de 11 milioane de lei kilometrul

CNADNR cauta un constructor pentru finalizarea centurii Tecuci din judetul Galati.

"Contractul este unul de tip executie, iar lucrarile principale din cadrul acestui contract constau in finalizarea Variantei de Ocolirea a Municipiului Tecuci", se arata in informarea publicata pe site-ul CNADNR.

Valorea estimata a contractului se situeaza intre 67.702.189,07 de lei si 77.490.659,66 de lei, fara TVA.

In aceste sume intra si cele aproape 5 milioane de lei ce reprezinta "cheltuieli diverse si neprevazute in procent de 10% din valoarea articolelor de lucrari, fara valoarea aferenta articolelor generale".

Valoarea contractului poate fi crescuta cu 9,78 milioane lei, fara TVA, daca CNADNR decida sa realizeze si lucrari suplimentare.

Finalizarea proiectului trebuie sa aiba loc in decurs de 36 de luni incepand de la data atribuirii contractului.

Centura Tecuci - o sosea de 7 km - se va realiza din bani proveniti din fonduri europene (85% din total) si de la bugetul de stat, iar companiile care doresc sa participe la licitatie pot depune ofertele pana pe 9 octombrie.

Initial, proiectul a fost atribuit portughezilor de la Soares da Costa, insa contractul a fost reziliat in noiembrie 2013.

Italienii construiesc centura Caracalului - cate milioane de euro costa

Avantajele implementarii proiectului

- reducerea timpului de calatorie de tranzit prin zona municipiului Tecuci, echivalenul unei reduceri prin crearea unui sistem care permite o crestere a vitezei... mai mult


Luni, 25 August 2014, ora 20:38

Firma ginerelui lui Blaga, contract fara licitatie de la stat. Seful PDL: Nu l-am ales eu!

Firma ginerelui lui Blaga, contract fara licitatie de la stat. Seful PDL: Nu l-am ales eu!

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a comentat, sambata, contractul atribuit de CNADNR firmei detinute de ginerele sau, Ionut Rudeanu.

Politicianul a dat de inteles ca nu a avut nicio implicare in aceasta afacere.

"Care aveti familii... stiti ca nu iti alegi ginerii. S-a legat la cap pentru un contract. Daca as putea, l-as exporta, dar asta e situatia", a comentat Vasile Blaga, potrivit Digi 24.

In 28 ianuarie, cand s-a emis cod rosu pentru judetele din sud-estul tarii, Compania Natiomala de Autostrazi si Drumuri Nationale a atribuit fara licitatie si fara anunt public un contract pentru servicii de paza, protectie si securitate a drumurilor nationale din vestul Romaniei.

Firma castigatoare a fost Axis Corporate Security, detinuta de ginerele lui Vasile Blaga. CNADNR si-a motivat decizia prin faptul ca a fost o situatia extrem de urgenta, care nu putea fi prevazuta.

Totusi, meteorologii au aratat ca temperaturile din vestul tarii s-au incadrat in limitele normale. "Pentru aceasta zona nu ne asteptam la coduri galbene sau rosii", a spus Carmen Moisa, meteorolog.

Expertii in achizitii publice contrazic, insa, motivatia CNADNR.

"Daca ar fi fost un atentat cu bomba, poate atunci exista aceasta justificare, insa ea ar trebui sa fie foarte clara", a precizat Otilia Nutu, analist de politici publice.

Institutia nu a dat explicatii suplimentare referitoare la atribuirea contractului, iar reprezentantii firmei au transmis Digi24 ca toate licitatiile pentru... mai mult


Sambata, 01 Februarie 2014, ora 18:51

31 comentarii
Sova: Vom face licitatii internationale pentru deszapezire. Firmele noastre vor sa doarma

Sova: Vom face licitatii internationale pentru deszapezire. Firmele noastre vor sa doarma

Ministrul delegat pentru Marile Proiecte, Dan Sova, a anuntat, joi seara, ca se vor organiza licitatii internationale pentru contractele de deszapezire incepand cu luna aprilie a anului viitor.

El a precizat, la Digi 24, ca a luat aceasta decizie impreuna cu reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), din cauza faptului ca firmele nu s-au mai prezentat la licitatii dupa inasprirea masurilor de supraveghere.

Dan Sova a mentionat ca a bugetul pe 2014 pentru deszapezire a fost redus cu 20% fata de anul 2013, dar au fost intensificate controalele pentru a se vedea "cine face treaba si cine doarme". Astfel, firmele nu s-au mai prezentat ca lictatii "cand si-au dat seama ca nu mai pot face prea multe nereguli", iar 44% din reteaua de drumuri a Romaniei a ramas neacoperita.

"Nu vom ramane cu reteaua neacoperita, le vom incredinta contractele direct companiilor care vor dori sa vina. Putem face acest lucru, pentru ca noi am parcurs toate etapele, dar firmele de deszapezire nu s-au prezentat. Sau vom apela la cei care au castigat deja, sa vedem daca au capacitate si pentru alte drumuri. Nu m-am asteptat ca introducere unor masuri de corectitudine sa duca la acest lucru, dar noi vrem sa platim pentru ce deszapezim, nu pentru ce dormim. Daca firmele vor sa doarma...", a lamurit Sova.

Brasov: In prag de iarna, primariile nu au bani pentru deszapezire

Intrebat daca vor dori sa vina companii internationale sa deszapezeasca... mai mult


Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 23:48

6 comentarii
Firma milionarului Maftei "a avut prioritate" la un contract de 9 milioane de euro

Firma milionarului Maftei "a avut prioritate" la un contract de 9 milioane de euro

Compania Metalbac & Farbe, detinuta de milionarul Ionel Maftei, a castigat, prin licitatie, doua contracte pentru executarea de lucrari de marcaje rutiere pe reteaua de autostrazi si drumuri nationale aflate in administrarea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR).

Licitatia, organizata de CNADR, a avut ca scop atribuirea de contracte pentru lucrari de marcaje rutiere pe autostrazi si drumuri nationale impartite pe sapte loturi administrate de Directiile Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Bucuresti, Craiova, Timisoara, Cluj, Brasov, Iasi si Constanta.

Tipul procedurii pentru atribuirea contractului a fost licitatia deschisa, iar criteriul de atribuire a fost "pretul cel mai scazut". La cele doua licitatii au fost depuse cate sapte oferte, din care au fost admise cate trei.

Vezi cum a reusit aceasta companie sa castige contractul de 9 milioane de euro, in continuarea articolului Firma milionarului Maftei "a avut prioritate" la un contract de 9 milioane de euro, pentru marcaje rutiere in toata tara pe Business24.ro mai mult


Marti, 03 Septembrie 2013, ora 19:13

Licitatie de 7 milioane de euro a Companiei de Autostrazi, anulata de instanta

Licitatie de 7 milioane de euro a Companiei de Autostrazi, anulata de instanta

Licitatia initiata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) pentru servicii juridice la exproprierea de imobile in cadrul lucrarilor de infrastructura rutiera, contract in valoare estimata de 7,4 milioane euro, a fost anulata de Curtea de Apel Bucuresti, pentru nereguli de procedura.

Licitatia a fost anulata dupa ce casa de avocatura "Bostina si Asociatii" a reclamat nelegalitatea procedurii organizate de CNADNR si nepublicarea anuntului de participare in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), precum si probleme legate de intocmirea documentatiei de participare.

In urma cu o luna, Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC) a analizat problemele reclamate, dar a decis ca licitatia sa continue. Avocatii s-au adresat insa Curtii de Apel Bucuresti, iar instanta a decis, miercuri, ca procedura de atribuire sa fie anulata.

Posibil cartel la licitatiile pentru drumuri: Concurenta a demarat patru investigatii la "regii asfaltului"

Reprezentantii casei de avocatura nu au dorit sa comenteze informatia. Hotararea Curtii de Apel este definitiva si, conform procedurii, poate fi atacata cu recurs.

Valoarea totala estimata a acordului-cadru pe care CNADNR intentioneaza sa il atribuie se ridica la 7,42 milioane euro fara TVA pe o perioada de patru ani, pentru servicii juridice la exproprierea a minimum 4.000 de imobile si maximum 18.000 de imobile in acest interval. mai mult


Joi, 29 August 2013, ora 19:20

Licitatia pentru autostrada Comarnic-Brasov, reluata dupa ce Ponta a acuzat "smecherii"

Licitatia pentru autostrada Comarnic-Brasov, reluata dupa ce Ponta a acuzat "smecherii"

Procedura de atribuire a contractului de concesionare pentru realizarea autostrazii Comarnic-Brasov a fost deblocata de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC).

Decizia a fost luata imediat dupa ce premierul Victor Ponta l-a acuzat pe seful Consiliului de "abuzuri" si "smecherii", informeaza Antena 3.

Premierul Victor Ponta a lansat acuze dure la adresa Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor, sustinand ca acesta se face vinovat de blocarea licitatiei demarate la inceputul lunii decembrie de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Licitatia este destinata selectiei unui concesionar care sa finanteze, construiasca si exploateze viitoarea autostrada timp de 20-30 de ani.

La sfarsitul saptamanii trecute, premierul a spus ca licitatia a fost iar suspendata "pentru Sfantul Asteapta" de catre Consiliul de Solutionare a Contestatiilor si ca nu mai accepta "abuzurile si smecheriile" sefului institutiei. Ponta a lasat sa se inteleaga ca blocarea licitatiei ar avea conotatii politice. mai mult


Duminica, 06 Ianuarie 2013, ora 22:38

8 comentarii
Se pregateste un nou tun de zeci de milioane de euro la Compania de Drumuri?

Se pregateste un nou tun de zeci de milioane de euro la Compania de Drumuri?

Contractele pentru marcajele pe drumurile nationale au expirat, asa ca o noua licitatie va fi facuta in saptamanile ce urmeaza de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Surse pentru Ziare.com au declarat, insa, ca directorul CNADNR Daniela Draghia a dat dispozitie, acum doua saptamani, ca fiecare director de regionala sa faca licitatiile individual. Astfel, licitatia nu va fi una unitara, ci sparta in sapte loturi, cate regionale sunt. Informatia a fost confirmata pentru Ziare.com de CNADNR.

Iar valoarea totala a licitatiei nu este deloc de neglijat, fiind vorba de cateva zeci de milioane de euro.

O situatie similara a mai fost intalnita in ultimii 17 ani o singura data si exact acea licitatie face obiectul unei ample investigatii a Consiliului Concurentei.

Pe cine avantajaza?

Pentru a explica situatia, sa reamintim putin cazul din 2006, cel care a atras atentia Consiliului Concurentei.

Si atunci licitatia a fost sparta in 7 loturi. Cateva firme au fost prezente la toate cele sapte licitatii - Plastidrum SRL, SC Swarco Romania SRL, Swarco Heoscont Strassenmarkierung GmbH si Eleftherios Kokkinakis LTD.

Swarko si Kokkinakis au fost descalificate pe motiv ca nu indeplineau criteriile, iar Plastidrum le-a castigat pe toate cele sapte, lucru deloc surprinzator avand in vedere ca Plastidrum detine monopolul la aceasta licitatie, castigand-o de 17 ani incoace.

Cele doua firme care au fost descalificate tehnic se... mai mult


Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 19:01

11 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Tribul izolat care traieste de 800 de ani in Marele Canion (Galerie foto)
  2. Si-a otravit familia dupa ce a preparat ciocolata calda expirata de 25 de ani
  3. Se angajeaza pisica. Nu e gluma. Salariul - 200 de euro - Vezi cerintele jobului
  4. Exorcizare in masa intr-o tabara religioasa: Un preot a vrut sa scoata Diavolul din copii
  5. Politistii britanici au ramas uimiti: ce-au descoperit intr-o Toyota
  6. Un cantaret legendar vrea sa isi lanseze propria marca de marijuana
  7. A mintit ca i-au murit 12 rude pentru a beneficia de concediu
  8. Explicatia Ruxandrei Dragomir pentru ploaie: Pana si vremea plange ca Elena este in arest
  9. Un desen animat cu Putin a devenit viral in Rusia (Video)
  10. Facebook isi face sute de drone solare mai mari ca un Boeing 767