cod galben inundatii oltenia

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cod galben de inundatii pe mai multe rauri din tara

Cod galben de inundatii pe mai multe rauri din tara

Hidrologii au emis o atentionare de cod galben de inundatii pe rauri mici din judetele Neamt, Sibiu, Brasov si Mures, valabila pana joi seara.

Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe unele rauri mici din bazinele hidrografice: Olt (sector mijlociu) si Tarnava Mare, bazine hidrografice aferente judetelor Sibiu, Brasov, Mures, se arata in atentionare.

Tot joi, hidrologii au emis o atentionare de cod galben de inundatii si pentru judetul Neamt, valabila tot pana seara.

Potrivit atentionarii, inundatii locale se pot produce pe afluentii mici ai raului Bistrita, in sectorul statiei hidrologice Brosteni - acumularea Izvorul Muntelui, pe Grinties, pe afluenti mici de pe cursul inferior al Bistricioarei, precum si in bazinele superioare ale raurilor Ozana si Cracau.

Potrivit unei informari transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, pana joi, la ora 21.00, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferica accentuata, manifestata prin averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua aspect de vijelie si, pe arii restranse, caderi de grindina.

Cantitatile de apa vor depasi local 15-20 de litri pe metru patrat si izolat 30-40 de litri pe metru patrat. In cursul... mai mult


Joi, 07 Mai 2015, ora 19:30

Alte articole despre: cod galben inundatii, cod galben
Ploile abundente provoaca risc de inundatii: Mai multe judete vizate de cod galben

Ploile abundente provoaca risc de inundatii: Mai multe judete vizate de cod galben

Hidrologii au emis, vineri noaptea, o atentionare de cod galben de inundatii pe raul Vedea si afluenti ai sai si pe raul Teleorman, in judetele Olt, Arges si Teleorman, valabila pana sambata la ora 14.00.

Potrivit atentionarii, ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, cedarii apei din stratul de zapada si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe rauri din cele trei judete.

Fenomenele sunt anuntate pentru bazinul superior al raului Vedea in amonte de statia hidrografica Valeni (judetele Olt si Arges), Teleorman (judetele Arges si Teleorman) si pe alti afluenti mici ai Vedei din judetul Teleorman.

Avertizari cod galben de ninsori - meteorologii au actualizat prognoza pentru weekend

Bucurestiul si zece judete din sudul si sud-estul tarii sunt sub cod galben de ninsori si viscol, pana sambata dimineata, la ora 10.00, potrivit unei atentionari meteorologice.

Sambata dimineata va ninge in sudul Olteniei, vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare in sudul si in estul Munteniei si mixte in Dobrogea. Vantul va avea intensificari locale in sudul si in sud-estul tarii, cu viteze ce vor depasi la rafala 50-60 de kilometri pe ora, au anuntat meteorologii. mai mult


Sambata, 07 Martie 2015, ora 07:00

Ploile aduc si inundatii: Cod galben in 5 judete

Ploile aduc si inundatii: Cod galben in 5 judete

Hidrologii au emis cod galben de inundatii pe rauri din judetele Caras Severin, Timis, Mehedinti, Gorj si Dolj, de joi pana sambata, putand sa apara scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale.

Avertizarea vizeaza raurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Bega, Timis mijlociu si inferior si afluentii sai, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras Severin si Timis), Drincea, Desnatui, Jiu mijlociu si inferior si afluentii sai (judetele Mehedinti, Gorj si Dolj).

Hidrologii avertizeaza ca, avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 72 de ore, incepand de joi, ora 12.00, in aceste bazine se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri importante de niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, ca urmare a efectului combinat al precipitatiilor prognozate, cedarii apei din stratul de zapada din zona de munte si propagarii. Aceste fenomene ar putea sa apara pana sambata la ora 16.00.

"Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate mai mare pe raurile din judetele Mehedinti si Dolj", precizeaza hidrologii.

Vine iarna inapoi: Doua avertizari cod galben de ploi abundente si ninsori (Video)

Meteorologii au emis, miercuri, o atentionare de cod galben de vreme rea valabila de joi pana sambata dupa-amiaza, in... mai mult


Miercuri, 04 Martie 2015, ora 17:43

Alte articole despre: cod galben inundatii, cod galben ploi
Cod galben de inundatii in sudul si vestul tarii

Cod galben de inundatii in sudul si vestul tarii

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a anuntat ca de miercuri noapte intra in vigoare un cod galben de inundatii, valabil pana vineri dupa-amiaza, pentru sudul si vestul tarii.

Astfel, codul intra in vigoare in noaptea de miercuri spre joi, de la orele 03.00, si ramane valabil pana vineri, 27 februarie, la orele 16.00.

Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 36 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri importante de niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, ca urmare a efectului combinat al precipitatiilor lichide prognozate, cedarii apei din stratul de zapada din zona de munte.

Se asteapta astfel de fenomene pe raurile din bazinele hidrografice: Timis superior si unii afluenti ai sai din bazinul mijlociu si inferior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras Severin si Timis), Drincea, Desnatui, Jiu superior si mijlociu - amonte Podari si afluentii sai (judetele Mehedinti, Gorj, Hunedoara si Dolj), afluentii Oltului inferior din judetele Valcea, Dolj, Olt si Arges), Arges superior (judetele Arges si Dambovita) si Prahova (judetul Prahova).

Meteorologii au emis, miercuri dimineata, o informare de vreme rea pentru toata tara. Atentionarea este valabila de miercuri, ora 20.00, pana joi la ora 12.00.

In intervalul mentionat va ploua in... mai mult


Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 18:45

1 comentariu
Weekend cu pericol de inundatii: Cod galben si portocaliu in 9 judete

Weekend cu pericol de inundatii: Cod galben si portocaliu in 9 judete

Raul Barzava, pe sector aval de statia hidrometrica Gataia, respectiv in judetul Timis, se va afla pana duminica seara sub cod portocaliu de inundatii, potrivit unei avertizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Avertizarea este valabila in intervalul sambata, ora 18.00 - duminica, ora 18.00.

Hidrologii mai anunta ca raurile Bega Veche, Moravita, Poganis si afluentii mici de pe cursul mijlociu si inferior al Timisului, din judetele Caras-Severin si Timis, se afla, tot pana duminica la ora 18.00, sub cod galben.

O atentionare similara este mentinuta, pana duminica seara, pe raurile din bazinele hidrografice: Timis superior, Barzava, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras-Severin si Timis), Jiu superior si mijlociu (judetele Mehedinti, Gorj, Hunedoara si Dolj) si pe unii afluenti ai Oltului din judetele Valcea, Dolj, Gorj, Olt si Arges.

Meteo: Se intorc ploile si ninsorile in aproape toata tara

Meteorologii au atentionat, vineri, ca pana duminica dimineata va ploua in cea mai mare parte a tarii, in Banat si Oltenia cantitatile de precipitatii vor depasi 15-20 l/mp, in zona montana, in Moldova si local in Transilvania va ninge, iar vantul va atinge la rafala viteze de 70-80 de kilometri pe ora. mai mult


Sambata, 24 Ianuarie 2015, ora 15:27

Cod galben de inundatii pe rauri din 23 de judete

Cod galben de inundatii pe rauri din 23 de judete

Hidrologii au emis o avertizare cod galben pentru rauri din 23 de judete, unde incepand de sambata seara si pana luni dimineata se pot produce inundatii, din cauza scurgerilor pe versanti si a viiturilor rapide.

Potrivit avertizarii emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, de sambata, ora 20.00 si pana luni, la ora 09.00, vor fi sub avertizare cod galben de inundatii raurile din bazinele hidrografice: Bistra (judetul Caras-Severin), Cerna (judetele Gorj si Caras-Severin), Jiu superior si afluentii Jiului din judetele Hunedoara, Gorj si Mehedinti, afluentii Oltului din judetele Covasna, Brasov, Valcea, Arges si nordul judetului Olt, bazinele superioare ale raurilor Vedea si Teleorman (judetele Arges si Olt), Arges superior si afluentii Argesului din judetele Arges si Dambovita, bazinele superioare ale raurilor Ialomita, Prahova si afluentii lor din judetele Dambovita si Prahova, Buzau superior si afluentii sai din judetele Covasna si Buzau, Ramnicu Sarat si Putna (judetele Buzau si Vrancea).

Planuri pentru weekend? Informare meteo de ploi, vijelii si grindina (Video)

De asemenea, de duminica, ora 02.00, vor intra sub avertizare cod galben si afluentii mici ai Barladului si Siretului din judetul Galati.

Avertizarea cod galben a fost emisa si pentru unele rauri mici din bazine hidrografice situate in zonele de deal si munte din judetele Bihor, Alba, Arad, Timis, Hunedoara, Sibiu, Bacau si Vaslui, pentru aceste zone fiind valabila de... mai mult


Sambata, 23 August 2014, ora 17:34

Alte articole despre: cod galben inundatii, inundatii rauri
Codul galben de ploi, prelungit in judete afectate de inundatii

Codul galben de ploi, prelungit in judete afectate de inundatii

Meteorologii au prelungit pana vineri seara avertizarea cod galben de ploi, pentru 9 dintre cele 11 judete aflate initial sub atentionare. 8 dintre acestea sunt si sub avertizare hidrologica de inundatii.

Administratia Nationala de Meteorologie transmite ca, in intervalul joi, ora 23:00 - vineri, ora 20:00, vremea se va mentine instabila.

Cod galben de ploi in 11 judete (Video)

Totodata, in Oltenia, Muntenia si sudul Banatului, cantitatile de apa vor depasi 15-20 l/mp, iar in zona Muntilor Banatului, Carpatilor Meridionali si de Curbura se vor acumula 25-40 l/mp.

Vizate sunt noua judete din jumatatea sudica a tarii: Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau si Vrancea, de joi seara iesind de sub avertizare judetele Hunedoara si Dolj. Cu exceptia judetului Vrancea, toate celelalte se afla si sub avertizare hidrologica de inundatii, valabila pana sambata seara.

Pericol de inundatii in 15 judete - urmeaza 24 de ore critice

In plus, in aceste zone, in perioada amintita, vantul va avea intensificari in regiunile sudice cu viteze ce vor depasi la rafala 50-60 km/h si temporar in restul teritoriului, in principal in timpul averselor.

ANM mai transmite ca manifestari ale instabilitatii atmosferice se vor semnala pe arii restranse si in celelalte regiuni ale tarii, indeosebi in a doua parte a zilei de vineri.

Meteo: Avertizarea de ploi, prelungita pana vineri seara sau sambata

Joi dupa-amiaza, hidrologii au emis noi... mai mult


Joi, 24 Aprilie 2014, ora 19:28

Pastele aduce inundatii. Cod galben si portocaliu in aproape jumatate de tara

Pastele aduce inundatii. Cod galben si portocaliu in aproape jumatate de tara

Hidrologii au emis un cod portocaliu si un cod galben de inundatii pentru pentru raurile din mai multe judete din tara, care intra in vigoare sambata, la ora 16:00, si expira duminica seara, la ora 18:00.

Vizate de codul portocaliu sunt raurile Cosustea (judetul Mehedinti), pe Jiu la Racari (judetul Dolj), pe Oltet, in amonte de Otetelis si pe afluentul sau Cerna (judetul Valcea), pe Vedea, in amonte de Valeni, pe Teleorman, in amonte de Telorman si pe Paraul Valea Cainelui, in aval de Vartoapele (judetele Olt, Arges si Teleorman), pe Dambovnic si pe Neajlov, pe sectorul din aval de confluenta Dambovnic - Vadu Lat (judetele Teleorman si Giurgiu), Teleajen, in aval de Moara Domneasca, pe Cricovul Sarat si pe raul Prahova, in aval de confluenta cu Cricovul Sarat (judetul Prahova).

Vizate de codul galben sunt bazinele hidrografice ale raurilor Caras, Nera, Cerna (judetul Caras-Severin), Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui (judetul Dolj), Jiu - pe sectorul din aval de Sadu (judetele Gorj si Dolj) si pe unii afluenti din bazinul mijlociu si inferior (judetele Gorj, Dolj si Mehedinti), Lotru, Oltet si pe unii afluenti ai Oltului inferior din judetele Gorj, Olt, Valcea si Dolj.

Nou cod galben de inundatii, pana in seara de Inviere

Totodata, vizate de codul galben sunt si raul Vedea, in aval de Valeni si pe celelalte rauri din bazinul Vedea si pe Calmatui (judetele Olt si Teleorman), pe raurile din bazinele superioare ale Argesului si Dambovitei (judetele Arges si... mai mult


Sambata, 19 Aprilie 2014, ora 15:46

7 comentarii
Cod galben de inundatii

Cod galben de inundatii

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o avertizare cod galben de inundatii pentru bazinele raurilor Jiu, Olt si Arges.

Avertizarea intra in vigoare miercuri, la ora 21:00 si expira joi, la 14:00.

Astfel, avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza pentru urmatoarele 24 de ore, exista risc de producere de scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie cu efect de inundatii locale, cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate cu posibile depasiri ale cotelor deatentie.

Se instituie cod galben pe raurile din bazinele hidrografice: Jiu superior si afluentii sai de stanga, in judetele Hunedoara si Gorj, pe afluentii Oltului mijlociu si inferior, in judetele Valcea si Gorj, si pe afluentii Argesului superior, in judetul Arges.

Meteorologii mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe raurile mici din bazinele hidrografice atentionate, afluenti de grad inferior ai raurilor mentionate.

I.S. mai mult


Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 15:13

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  2. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  3. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  4. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  5. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  6. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  7. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  8. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  9. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  10. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala