cod galben inundatii oltenia

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cod galben de inundatii pe rauri din 23 de judete

Cod galben de inundatii pe rauri din 23 de judete

Hidrologii au emis o avertizare cod galben pentru rauri din 23 de judete, unde incepand de sambata seara si pana luni dimineata se pot produce inundatii, din cauza scurgerilor pe versanti si a viiturilor rapide.

Potrivit avertizarii emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, de sambata, ora 20.00 si pana luni, la ora 09.00, vor fi sub avertizare cod galben de inundatii raurile din bazinele hidrografice: Bistra (judetul Caras-Severin), Cerna (judetele Gorj si Caras-Severin), Jiu superior si afluentii Jiului din judetele Hunedoara, Gorj si Mehedinti, afluentii Oltului din judetele Covasna, Brasov, Valcea, Arges si nordul judetului Olt, bazinele superioare ale raurilor Vedea si Teleorman (judetele Arges si Olt), Arges superior si afluentii Argesului din judetele Arges si Dambovita, bazinele superioare ale raurilor Ialomita, Prahova si afluentii lor din judetele Dambovita si Prahova, Buzau superior si afluentii sai din judetele Covasna si Buzau, Ramnicu Sarat si Putna (judetele Buzau si Vrancea).

Planuri pentru weekend? Informare meteo de ploi, vijelii si grindina (Video)

De asemenea, de duminica, ora 02.00, vor intra sub avertizare cod galben si afluentii mici ai Barladului si Siretului din judetul Galati.

Avertizarea cod galben a fost emisa si pentru unele rauri mici din bazine hidrografice situate in zonele de deal si munte din judetele Bihor, Alba, Arad, Timis, Hunedoara, Sibiu, Bacau si Vaslui, pentru aceste zone fiind valabila de... mai mult


Sambata, 23 August 2014, ora 17:34

Alte articole despre: cod galben inundatii, inundatii rauri
Codul galben de ploi, prelungit in judete afectate de inundatii

Codul galben de ploi, prelungit in judete afectate de inundatii

Meteorologii au prelungit pana vineri seara avertizarea cod galben de ploi, pentru 9 dintre cele 11 judete aflate initial sub atentionare. 8 dintre acestea sunt si sub avertizare hidrologica de inundatii.

Administratia Nationala de Meteorologie transmite ca, in intervalul joi, ora 23:00 - vineri, ora 20:00, vremea se va mentine instabila.

Cod galben de ploi in 11 judete (Video)

Totodata, in Oltenia, Muntenia si sudul Banatului, cantitatile de apa vor depasi 15-20 l/mp, iar in zona Muntilor Banatului, Carpatilor Meridionali si de Curbura se vor acumula 25-40 l/mp.

Vizate sunt noua judete din jumatatea sudica a tarii: Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau si Vrancea, de joi seara iesind de sub avertizare judetele Hunedoara si Dolj. Cu exceptia judetului Vrancea, toate celelalte se afla si sub avertizare hidrologica de inundatii, valabila pana sambata seara.

Pericol de inundatii in 15 judete - urmeaza 24 de ore critice

In plus, in aceste zone, in perioada amintita, vantul va avea intensificari in regiunile sudice cu viteze ce vor depasi la rafala 50-60 km/h si temporar in restul teritoriului, in principal in timpul averselor.

ANM mai transmite ca manifestari ale instabilitatii atmosferice se vor semnala pe arii restranse si in celelalte regiuni ale tarii, indeosebi in a doua parte a zilei de vineri.

Meteo: Avertizarea de ploi, prelungita pana vineri seara sau sambata

Joi dupa-amiaza, hidrologii au emis noi... mai mult


Joi, 24 Aprilie 2014, ora 19:28

Pastele aduce inundatii. Cod galben si portocaliu in aproape jumatate de tara

Pastele aduce inundatii. Cod galben si portocaliu in aproape jumatate de tara

Hidrologii au emis un cod portocaliu si un cod galben de inundatii pentru pentru raurile din mai multe judete din tara, care intra in vigoare sambata, la ora 16:00, si expira duminica seara, la ora 18:00.

Vizate de codul portocaliu sunt raurile Cosustea (judetul Mehedinti), pe Jiu la Racari (judetul Dolj), pe Oltet, in amonte de Otetelis si pe afluentul sau Cerna (judetul Valcea), pe Vedea, in amonte de Valeni, pe Teleorman, in amonte de Telorman si pe Paraul Valea Cainelui, in aval de Vartoapele (judetele Olt, Arges si Teleorman), pe Dambovnic si pe Neajlov, pe sectorul din aval de confluenta Dambovnic - Vadu Lat (judetele Teleorman si Giurgiu), Teleajen, in aval de Moara Domneasca, pe Cricovul Sarat si pe raul Prahova, in aval de confluenta cu Cricovul Sarat (judetul Prahova).

Vizate de codul galben sunt bazinele hidrografice ale raurilor Caras, Nera, Cerna (judetul Caras-Severin), Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui (judetul Dolj), Jiu - pe sectorul din aval de Sadu (judetele Gorj si Dolj) si pe unii afluenti din bazinul mijlociu si inferior (judetele Gorj, Dolj si Mehedinti), Lotru, Oltet si pe unii afluenti ai Oltului inferior din judetele Gorj, Olt, Valcea si Dolj.

Nou cod galben de inundatii, pana in seara de Inviere

Totodata, vizate de codul galben sunt si raul Vedea, in aval de Valeni si pe celelalte rauri din bazinul Vedea si pe Calmatui (judetele Olt si Teleorman), pe raurile din bazinele superioare ale Argesului si Dambovitei (judetele Arges si... mai mult


Sambata, 19 Aprilie 2014, ora 15:46

7 comentarii
Cod galben de inundatii

Cod galben de inundatii

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o avertizare cod galben de inundatii pentru bazinele raurilor Jiu, Olt si Arges.

Avertizarea intra in vigoare miercuri, la ora 21:00 si expira joi, la 14:00.

Astfel, avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza pentru urmatoarele 24 de ore, exista risc de producere de scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie cu efect de inundatii locale, cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate cu posibile depasiri ale cotelor deatentie.

Se instituie cod galben pe raurile din bazinele hidrografice: Jiu superior si afluentii sai de stanga, in judetele Hunedoara si Gorj, pe afluentii Oltului mijlociu si inferior, in judetele Valcea si Gorj, si pe afluentii Argesului superior, in judetul Arges.

Meteorologii mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe raurile mici din bazinele hidrografice atentionate, afluenti de grad inferior ai raurilor mentionate.

I.S. mai mult


Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 15:13

Cod galben de inundatii in 15 judete - vezi raurile afectate

Cod galben de inundatii in 15 judete - vezi raurile afectate

Hidrologii au emis, mai multe avertizari cod galben de inundatii. Prima este valabila de luni de la ora 18:00 pana marti, la ora 16:00.

Avertizarea hidrologilor vizeaza bazinele hidrografice din Viseu, Iza, Lapus (judetul Maramures), Tur (judetul Satu Mare), Somesul Mare (judetul Bistrita Nasaud), Crasna, Barcau, Crisul Repede, Crisul Negru (judetele Salaj, Satu Mare, Bihor), Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Timis si Caras Severin), Jiu superior si afluenti (judetele Hunedoara, Gorj si Mehedinti) si afluentii Oltului din judetele Gorj, Valcea si Olt.

De asemenea, incepand de marti, de la ora 03:00, pana la ora 16:00, se instituie cod galben pe raurile mici din bazinele hidrografice: Suceava, Moldova si Bistrita (judetul Suceava).

Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, exista risc de producere de scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie, precizeaza hidrologii.

Avertizare cod galben de furtuni, grindina si vijelii pana miercuri - vezi zonele afectate (Video)

Totodata, meteorologii au emis, luni, doua avertizari de tip cod galben de ploi si vijelii.

Astfel, din dupa-amiaza zilei de luni, pana in dimineata zilei de marti 11 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuata in Banat, Crisana, Transilvania,... mai mult


Luni, 10 Iunie 2013, ora 14:57

Cod galben de inundatii - vizate, raurile din zece judete

Cod galben de inundatii - vizate, raurile din zece judete

Hidrologii au emis, joi, o avertizare de cod galben de inundatii pentru mai multe rauri din tara.

Avertizarea intra in vigoare joi la ora 17:00 si este valabila pana vineri, la ora 20.00, conform Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

Sunt vizate judetele Satu Mare, Maramures, Bihor, Cluj, Hunedoara, Gorj, Mehedinti, Dolj, Arges, Prahova.

Bazinele hidrografice afectate vor fi Iza, Tur, Lapus, Crasna, Barcau, Crisul Negru, Crisul Alb, Aries, Mures inferior, Bega Veche, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Jiu, Olt mijlociu si inferior, Arges superior, Prahova.

Fenomenele se pot produce cu intensitate mai mare in bazinele hidrografice din sud-vestul tarii si din zona de deal si munte din Oltenia si Muntenia.

Potrivit hidrologilor, exista risc de producere de viituri pe raurile mici, cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

De asemenea, pentru acelasi interval, meteorologii eu emis o avertizare cod galben de ploi de vant, ninsori viscolite si racire accentuata.

In vestul, centrul si nordul tarii vor predomina ninsorile, iar vantul va avea intensificari, cu viteze de 55-60 de kilometri pe ora si la munte peste 90 de kilometri pe ora, viscolind si spulberand temporar zapada.

Cod galben de vant, ninsori si racire accentuata - vizeaza toata tara

In sud si sud-est vor fi precipitatii sub forma de ploaie si lapovita, iar rafalele vor depasi local 60-70 de kilometri pe ora, conform... mai mult


Joi, 21 Martie 2013, ora 14:51

Cod galben de inundatii in centrul si vestul tarii

Cod galben de inundatii in centrul si vestul tarii

Hidrologii au emis, miercuri, o avertizare cod galben de inundatii valabila pentru centrul si vestul tarii.

Se instituie cod galben pe raurile: Somesul Mic cu principalii afluenti (Somesul Cald, Gadalin, Aghires, Luna, Fizes) in judetul Cluj, pe Crasna judetul Salaj si Satu Mare.

Mai sunt afectate bazinele superioare si mijlocii ale raurilor: Barcau, judetele Salaj si Bihor, Crisul Repede, judetul Cluj si Bihor, Crisul Negru, judetul Bihor, Crisul Alb amonte Gurahont, judetul Arad si Hunedoara, Aries superior, judetele Alba si Cluj, dar si Tarnava Mica curs superior, judetul Harghita si Mures.

Codul este valabil si pentru Strei si afluenti in judetul Hunedoara, Timis superior si afluenti in judetele Hunedoara si Covasna, Barzava, Caras, Nera judetele Caras-Severin si Timisoara, Jiu superior si mijlociu in judetele Hunedoara, Gorj si Mehedinti.

Cotele de atentie vor fi depasite si pe Oltul superior si cu afluentii sai (Homorodul Mare, Homorodul Mic, Raul Negru, Covasna, Baraolt, Varghis, Sercaia), judetele Harghita, Covasna, Brasov, afluentii Oltului inferior in judetele Gorg, Valcea si Olt, pe afluentii Argesului - curs superior, din zona de deal si munte judetul Arges.

In aceste zone meteorologii au avertizat ca se vor produce averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua aspect de vijelie si izolat caderi de grindina in Oltenia, Transilvania, Banat, Crisana, Maramures, nordul Moldovei si in zona de munte.

Institutul National de... mai mult


Miercuri, 04 August 2010, ora 12:23

Cod galben simultan de canicula si vijelii

Cod galben simultan de canicula si vijelii

Administratia Nationala de Meteorologie a emis miercuri cod galben de vijelii pentru Oltenia, Transilvania, Banat, Crisana, Maramures si nordul Moldovei.

Codul este valabil de miercuri de la ora 08:30, pana la 23:00.

In intervalul mentionat se vor semnala descarcari electrice, cantitati de apa insemnate, intensificari ale vantului ce vor lua aspect de vijelie si izolat caderi de grindina.

In acelasi timp se mentine codul galben de canicula si disconfort termic pentru 21 de judete si Capitala. Judetele vizate sunt Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Braila, Tulcea, Buzau, Prahova, Ialomita, Constanta, Calarasi, Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Teleorman, Arges, Olt, Dolj si Mehedinti, lor alaturandu-li-se Capitala. mai mult


Miercuri, 04 August 2010, ora 08:45

2 comentarii
Cod galben de ploi: Romanii, sfatuiti sa nu iasa din casa in week-end

Cod galben de ploi: Romanii, sfatuiti sa nu iasa din casa in week-end

Pompierii ii sfatuiesc pe cetateni sa evite pe cat posibil sa-si paraseasca locuintele, sambata si duminica, pentru a preveni eventuale incidente in conditiile unor prognoze de vant puternic, ploi torentiale si descarcari electrice.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta in intervalul 15 mai, ora 14.00 - 16 mai, ora 9.00, se recomanda "evitarea, pe cat posibil, a parasirii imobilelor".

Daca deplasarea este totusi necesara, se va evita trecerea prin apropierea copacilor, stalpilor, panourilor publicitare, constructiilor cu elemente de arhitectura ce pot fi dislocate, precum si a imobilelor aflate in constructie, adauga IGSU.

Aceste puncte vulnerabile trebuie evitate, pe cat posibil, si in cazul parcarii autovehiculelor. Totodata, se recomanda evitarea adapostirii de intemperii sub copaci izolati.

De asemenea, pompierii ii sfatuiesc pe cetateni sa nu atinga stalpii sau firele cazute la pamant si sa ocoleasca acumularile de apa din zonele de risc cu pericol potential de electrocutare.

IGSU face un apel cetatenilor sa anunte, in cel mai scurt timp posibil, la numarul unic pentru apeluri de urgenta 112, orice situatie deosebita generata de fenomenele hidro-meteorologice, a precizat sursa citata. Aceste recomandari au fost transmise la toate inspectoratele pentru situatii de urgenta judetene.

IGSU a luat aceasta masura dupa ce a primit mesaj de atentionare meteorologica "cod galben" de la Administratia Nationala de... mai mult


Vineri, 14 Mai 2010, ora 22:52

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Un barbat si-a facut 50 de operatii estetice ca sa semene cu Kim Kardashian (Foto)
  2. Suntem campioni la ceva - Un fotograf strain, mut de admiratie (Galerie foto)
  3. A sarit dezbracat in apa inghetata pentru a salva o rata (Galerie foto)
  4. Opt religii sub un singur acoperis
  5. Aparitie incredibila pe strazile din China - oamenii au ras in hohote (Video)
  6. Protest inedit fata de casatoriile gay, cu un cal imbracat in mireasa
  7. Reactie necontrolata a ducesei de Cambridge - moment unic (Video)
  8. Reusita epocala a NASA: Teleportarea cuantica la mare distanta
  9. O capsula a timpului din 1795, dezgropata la Boston
  10. Doi copii au incercat sa jefuiasca o banca avand arme de jucarie