cod galben ploi

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ploi, vijelii si grindina: Cod galben pentru mai multe judete

Ploi, vijelii si grindina: Cod galben pentru mai multe judete

Meteorologii au emis, joi dimineata, mai multe avertizari de tip cod galben de ploi si vijelii.

In jumatatea de nord a judetului Ilfov se vor inregistra, pana la ora 8:15, cantitati de apa ce vor depasi 25 l/mp, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului si grindina, anunta Administratia Nationala de Meteorologie.

De asemenea, pana la ora 08:30, se afla sub incidenta codului galben nord-estul judetului Teleorman - zona localitatilor Tatarestii de Sus, Poeni, Silistea, Scurtu Mare, nordul judetului Giurgiu - zona localitatilor Marsa, Bucsani, Crevedia, Vanatorii Mici, Stoenesti, Gaiseni, sudul judetului Dambovita - zona localitatilor Racari, Contesti, Cornatelu, Cojeasca, Butimanu si nord-vestul judetului Prahova - zona localitatilor Ologeni, Podu Valeni, Poienarii Apostoli, Habud.

Si in aceste zone, meteorologii anunta cantitati de apa ce vor depasi 25 l/mp, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului si grindina.

D.R. mai mult


Joi, 24 Iulie 2014, ora 07:42

Cod galben de furtuna, langa Bucuresti

Cod galben de furtuna, langa Bucuresti

Meteorologii au emis un cod galben de furtuna, miercuri seara, valabil pentru judetele Ilfov si Giurgiu.

Avertizarea emisa de Administratia Nationala de Meteorologie vizeaza vestul judetului Ilfov, in zona localitatilor Gradinari, Darvari, Ciorogarla si Teghes, precum si estul judetului Giurgiu, in zona localitatilor Mihai Voda, Crivina, Tantava, Ograzeni si Hobaia.

Vremea schimba foaia: Cod galben de ploi, vijelii si grindina

In aceste zone, intre orele 20.10 si 21.10 se vor semnala cantitati de apa ce vor depasi 25-30 l/mp, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului si grindina.

F.N. mai mult


Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 20:08

Cod galben de furtuna: Se apropie de Bucuresti

Cod galben de furtuna: Se apropie de Bucuresti

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de furtuna, valabila vineri dupa-amiaza, pentru cea mai mare parte a judetului Ilfov, precum si pentru patru judete din centrul tarii.

Potrivit Administratiei Nationale de Meterologie, intre orele 13:55 si 15:55, in cea mai mare parte a judetului Ilfov, incepand din nord-est, se vor semnala descarcari electrice, intensifcari ale vantului, grindina de dimensiuni mici si medii, cantitatile de apa urmand sa depaseasca izolat 25 l/mp.

De asemenea, sub cod galben de ploi se afla si judetul Sibiu, inclusiv municipiul Sibiu, precum si judetul Alba, inclusiv orasele Alba Iulia si Sebes, precum si judetul Covasna, inclusiv municipiul Sfantu Gheorghe.

Cele trei judete din centrul tarii se vor afla sub avertizare intre orele 14:30 si 16:30, cand se vor semnala cantitati de precipitatii care pot depasi 25 l/mp, descarcari electrice, intensificari ale vantului si grindina de dimensiuni mici si medii.

Nu in ultimul rand, sub avertizare cod galben de furtuna se afla si judetul Hunedoara, intre orele 14:45 si 15:45, inclusiv orasele Deva si Hunedoara, unde se vor semnala averse de ploaie care vor cumula izolat peste 25 l/mp, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, precum si grindina de dimensiuni mici.

F.N. mai mult


Vineri, 18 Iulie 2014, ora 14:39

1 comentariu
Cod galben de furtuna in 12 judete

Cod galben de furtuna in 12 judete

Meteorologii au emis mai multe avertizari cod galben de furtuna, valabile pentru mai multe judete din jumatatea sudica si din centrul tarii.

Astfel, intre orele 17:20 si 19:00, local in judetul Olt - zona localitatilor Scornicesti, Potcoava, Piatra-Olt (inclusiv municipiul Slatina) si local in judetul Dolj se vor semnala averse ce pot depasi 15-20 l/mp, grindina de dimensiuni mici, frecvente descarcari electrice, precum si intensificari ale vantului ce pot lua si aspect de vijelie, transmite Administratia Nationala de Meteorologie.

Si sudul judetului Giurgiu, inclusiv municipiul Giurgiu se afla sub cod galben de furtuna intre orele 18:00 si 19:00, perioada in care se vor semnala intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice, grindina de dimensiuni mici si averse in cantitati ce vor depasi 20-25 l/mp.

De asemenea, intre orele 17:10 si 18:30, local in jumatatea vestica a judetului Teleorman, local in judetul Dambovita, precum si local in sudul judetului Arges, se vor semnala intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice, grindina de dimensiuni mici si averse in cantitati ce vor depasi 20-25 l/mp.

Nu scapam de furtuni: Cod galben de ploi si vijelii in sudul tarii

Totodata, intre orele 16:20 si 18:20, in jumatatea vestica a judetului Harghita, in nordul judetului Brasov, precum si in jumatatea estul, centrul si sudul judetului Mures, inclusiv in municipiile Targu Mures si... mai mult


Marti, 15 Iulie 2014, ora 17:32

1 comentariu
Nu scapam de furtuni: Cod galben de ploi si vijelii in sudul tarii

Nu scapam de furtuni: Cod galben de ploi si vijelii in sudul tarii

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare cod galben de ploi si vijelii pentru patru judete din sudul tarii.

Astfel, intre orele 11:50 si 13:50, va ploua in nordul judetelor Arges, Dambovita, Prahova si Buzau, arata meteorologii.

In aceste zone se vor semnala averse ce vor putea depasi 15-20 de litri pe metru patrat, descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni si intensificari ale vantului cu aspect de vijelie.

D.T. mai mult


Luni, 14 Iulie 2014, ora 12:13

Cod galben de ploi in aproape toata tara (Video)

Cod galben de ploi in aproape toata tara (Video)

Meteorologii au emis, joi dimineata, doua avertizari de tip cod galben pentru urmatoarele 24 de ore, care acopera cea mai mare parte a tarii.

Astfel, primul cod galben este valabil de joi, ora 18:00, pana vineri, la ora 9:00, si acopera sud-vestul, centrul si nord-estul tarii. Intervalul va fi marcat de instabilitate atmosferica si ploi insemnate cantitativ.

Meteorologii spun ca instabilitatea atmosferica va fi accentuata in seara zilei de joi si in noaptea de joi spre vineri (10/11 iulie), la inceput in Crisana, Banat, Oltenia si zonele de munte, apoi si in cea mai mare parte a Munteniei si jumatatea de nord a Moldovei.

Vor fi averse cu caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, ce vor lua si aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20-25 l/mp si izolat 50-60 l/mp. Specialistii ne atentioneaza ca astfel de manifestari vor fi posibile si in restul teritoriului, dar pentru intervale scurte de timp.


Al doilea cod galben este valabil incepand de vineri dimineata, de la ora 9:00, pana vineri seara, la ora 23:00, si acopera jumatatea de nord a tarii. Intervalul va fi marcat de instabilitate atmosferica, ploi insemnate cantitativ.


Astfel, pe parcursul zilei de vineri, 11 iulie, vor fi intervale cu instabilitate atmosferica accentuata in jumatatea de nord a tarii si in zona de munte. Vor fi averse ce vor avea caracter torential, se vor semnala descarcari electrice,... mai mult


Joi, 10 Iulie 2014, ora 10:16

1 comentariu
Alte articole despre: cod galben ploi, cod galben vijelii
Ploile nu ne dau pace: Cod galben in aproape toata tara

Ploile nu ne dau pace: Cod galben in aproape toata tara

Meteorologii au emis doua avertizari de tip cod galben de ploi, valabile pentru mai bine de jumatate de tara.

Astfel, incepand de luni, de la ora 20:00, pana marti dimineata, la ora 9:00, va fi cod galben de instabilitate atmosferica si ploi insemnate cantitativ in jumatatea de vest a tarii, adica in Oltenia, Banat, Crisana, Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei si in nord-vestul Munteniei.

Avertizarea vizeaza judetele Satu Mare, Maramures, Bihor, Salaj, Cluj, Bistrita Nasaud, Harghita, Mures, Alba, Arad, Timis, Hunedoara, Sibiu, Brasov, nordul judetlui Dambovita, Arges, Valcea, Gorj, Caras Saverin, Mehedinti, Dolj si Olt.

Aici se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si, pe arii restranse, caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20 de litri pe metrul patrat si izolat 40 - 50 de litri pe metrul patrat.Ploile nu ne dau pace: Cod galben de furtuni in toata tara

Marti, de la ora 9:00 dimineata pana la ora 21:00, in mai multe judete din nordul, nord-estul si centrul tarii va fi cod galben de instabilitate atmosferica si ploi insemnate cantitativ.

Este vorba despre judetele Maramures, Suceava, Botosani, Bistrita Nasaud, Mures, Harghita, Neamt, Iasi, Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, nordul judetelor Arges, Dambovita, Prahova si Buzau, precum si vestul judetului Vrancea.

In aceste judete vor fi averse ce pot capata caracter... mai mult


Luni, 30 Iunie 2014, ora 10:31

Nu scapam de ploi: Nou cod galben de vijelii pentru mai mult de jumatate de tara Update

Nu scapam de ploi: Nou cod galben de vijelii pentru mai mult de jumatate de tara Update

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, marti, o avertizare de tip cod galben de ploi si vijelii pentru mai mult de jumatate din judetele tarii.

Atentionarea meteorologilor este valabila marti, de la ora 14:00 la ora 23:00, in 26 de judete semnalandu-se ploi insemnate cantitativ si instabilitate atmosferica accentuata.

Astfel, in intervalul mentionat, instabilitatea atmosferica va fi accentuata indeosebi in regiunile estice, centrale si in zona de munte.

Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, ce vor lua trecator aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25-30 l/mp si izolat 50-60 l/mp.

ANM adauga ca manifestari de instabilitate atmosferica se pot semnala si in celelalte regiuni, dar pe arii restranse.

De asemenea, in a doua parte a zilei de miercuri si in noaptea de miercuri spre joi, vremea va fi instabila in cea mai mare parte a tarii si, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va emite un nou mesaj de atentionare.

Cele 26 de judete afectate de codul galben sunt Alba, Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Braila, Brasov, Buzau, Cluj, Caras-Severin, Covasna, Dambovita, Gorj, Galati, Hunedoara, Harghita, Iasi, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Tulcea, Timis, Valcea, Vrancea, Vaslui.UPDATE: ANM a mai emis, marti, doua avertizari cod galben de vijelii pentru inca patru judete.

Astfel, pana la ora 16:30, in... mai mult


Marti, 24 Iunie 2014, ora 14:31

Nu doar ploi, ci si inundatii: Cod galben pentru mai multe rauri

Nu doar ploi, ci si inundatii: Cod galben pentru mai multe rauri

Hidrologii au emis o atentionare de tip cod galben de inundatii, valabila marti pentru mai multe rauri din jumatatea vestica a tarii.

Astfel, incepand de marti dimineata, de la ora 3:00 pana la ora 24:00, va fi in vigoare un cod galben de inundatii in bazinele hidrografice ale raurilor Bega superioara (judetul Timis), Timis superior, Barzava superioara, Caras, Nera, Cerna (judetul Caras-Severin), Jiu superior si afluentii sai din judetele Hunedoara, Gorj si Mehedinti.

Pe raurile mentionate se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu depasiri ale cotelor de atentie.

Izolat, aceste fenomene pot aparea si pe alte rauri mici din zonele de deal si munte, cu probabilitate mai mare pe cele din judetele Arad, Alba, Bihor, Cluj si Hunedoara.

Ploile nu se opresc: Cod galben de vijelii in aproape toata tara

La randul lor, meteorologii au emis, luni, o avertizare cod galben de vijelii pentru 29 de judete ale tarii, care va intra in vigoare in aceasta noapte. Atentionarea este valabila marti, de la ora 03:00 pana la ora 23:00. In cele mai multe dintre regiunile tarii, cu exceptia sudului si sud-estului tarii, se vor semnala ploi insemnate cantitativ si instabilitate atmosferica accentuata.

I.S. mai mult


Luni, 23 Iunie 2014, ora 17:07

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza zilei: Dansul nebunesc al unui batran simpatic (Video)
  2. Nunta care a uimit o lume intreaga: Un baiat de 9 ani si o femeie de 62
  3. Fenomen spectaculos la Mamaia, deasupra lacului Siutghiol (Foto)
  4. Aparatul care-ti calca singur hainele in doar 10 minute
  5. Modul bizar prin care un barbat vrea sa devina o celebritate mondiala (Video)
  6. Fototeca de aur: Sapte regi intr-un cliseu si alte momente inedite (Galerie foto)
  7. Pomul lui Matusalem a renascut, dupa doua milenii
  8. Fizicienii sustin o teorie neobisnuita: Omenirea traieste in universuri multiple (Video)
  9. Omul care explica rotatia Pamantului cand Copernic si Galileo nici nu erau nascuti
  10. Misterul craterului urias de la "sfarsitul lumii", din Rusia, a fost descifrat (Video)