cod galben ploi

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ploile nu pleaca din vestul tarii: Cod galben prelungit

Ploile nu pleaca din vestul tarii: Cod galben prelungit

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a prelungit, luni dimineata, atentionarea cod galben de ploi valabila pentru cinci judete din sud-vestul tarii.

Astfel, precipitatii insemnate cantitativ isi vor face aparitia intre orele 10:00 - 18:00, in judetele Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti si Dolj.

In aceste zone vor fi averse care vor avea si caracter torential. Cantitatile de apa vor depasi local 20...25 l/mp si izolat 40...50 l/mp.

In sud-vestul tarii va continua sa ploua si in noaptea de luni spre marti, dar cantitatile de apa vor fi in diminuare.D.T. mai mult


Luni, 15 Septembrie 2014, ora 10:10

Cod galben de ploi in sud vestul tarii

Cod galben de ploi in sud vestul tarii

Meteorologii au emis o atentionare cod galben de ploi insemnate cantitativ valabila incepand de sambata, ora 20.00, pana luni ora 10.00.

In intervalul mentionat, temporar, in sudul Crisanei, in Banat si in sud-vestul Olteniei vor fi averse, care vor avea si caracter torential, intensificari ale vantului si caderi de grindina.

Cantitatile de apa vor depasi local 25...30 l/mp si izolat 50...60 l/mp.

Aceste manifestari ale instabilitatii atmosferice se vor semnala in seara zilei de sambata indeosebi in judetele Timis si Caras-Severin, apoi si in judetele Arad, Mehedinti si Dolj. mai mult


Sambata, 13 Septembrie 2014, ora 10:43

Alte articole despre: cod galben ploi, cod galben sud vest
Avertizare cod galben de ploi si vijelii

Avertizare cod galben de ploi si vijelii

Meteorologii avertizeaza ca incepand de miercuri, de la ora 11, si pana joi, la aceeasi ora, se vor semnala ploi insemnate cantitativ si vijelii in patru judete din sud-vestul tarii, motiv pentru care au emis o avertizare de tip cod galben.

ANM informeaza ca in intervalul mentionat va ploua in sud-vestul si sudul tarii, precum si la munte, unde se vor cumula cantitati de apa de 15...20 l/mp. In judetele Dolj, Mehedinti, Olt si Teleorman.

Local, cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si izolat 50...60 l/mp.

Mai mult, in regiunile sudice si la munte, vantul va avea intensificari temporare, cu viteze de 50...70 km/h, iar izolat, mai ales in zona montana inalta, vor fi rafale de peste 70...80 km/h.Ne asteapta doua zile ploioase, dar cu temperaturi placute.

Miercuri, avem parte de o zi cu vreme instabila, semnalandu-se innorari si averse insotite de descarcari electrice in regiunile sudice, la munte si pe arii restranse in restul tarii. Pe langa ploaie, isi face aparitia si vantul, care va sufla puternic.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 22 de grade in Oltenia si 29-30 de grade in estul si nord-vestul teritoriului, in timp ce valorile termice nocturne vor fi cuprinse intre 11 si 21 de grade.

Vreme instabila si in Bucuresti, unde cerul va fi plin de nori si va ploua, mai ales dupa-amiaza si noaptea. Aversele vor fi insotite de tunete si fulgere, precum si de vant puternic. Cele mai ridicate temperaturi vor atinge 28-29 de grade, iar... mai mult


Miercuri, 03 Septembrie 2014, ora 10:06

2 comentarii
Alte articole despre: cod galben ploi septembrie 2014
Vin iar vijeliile: Cod galben de ploi pentru mai multe judete si Bucuresti

Vin iar vijeliile: Cod galben de ploi pentru mai multe judete si Bucuresti

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis avertizari cod galben de ploi pentru mai multe judete ale tarii, inclusiv municipiul Bucuresti.

Astfel, in Capitala, pana la ora 20:30, se vor semnala frecvente descarcari electrice, averse ce vor cumula pana la 15 l/mp, grindina de mici dimensiuni si intensificari de scurta durata ale vantului.

De asemenea, pana la 21:00, in jumatatea estica a judetului Olt, zona delimata de localitatile Colonesti, Scornicesti, Potcoava, Municipiul Slatina, Maruntei, Caracal, Visina, Corabia, Draganesti-Olt, Valeni, Corbu, sunt asteptate averse ce vor depasi 25...30 l/mp, grindina, intensificari de scurta durata ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si descarcari electrice.

Pana la 20.15, sub cod galben de ploi se afla centrul si vestul judetului Giurgiu si jumatatea de nord a judetului Teleorman, unde se vor semnala frecvente descarcari electrice, averse ce vor cumula 25 l/mp, grindina si vijelie.

Totodata, pana la 20.15, partea de nord-est a judetului Cluj, indeosebi in zona delimitata de localitatile: Catcau, Mintiu Gherlii, Iclod, Bontida, Caianu, Ceanu Mare, Tritenii de Jos, va fi sub incidenta codului galben de ploi. Cantitati de apa vor depasi local 20...25 l/mp, fiind asteptate grindina de dimensiuni mici si medii, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului.

Pana la ora 20:00, in vestul extrem al judetului Ialomita si estul judetului Ilfov se vor semnala frecvente descarcari... mai mult


Miercuri, 06 August 2014, ora 19:43

Si tot ploua, ploua, ploua: Cod portocaliu si cod galben de furtuni

Si tot ploua, ploua, ploua: Cod portocaliu si cod galben de furtuni

Meteorologii au emis o noua avertizare de tip cod portocaliu de ploi, valabila pentru judetele Caras-Severin, Mehedinti si Dolj, precum si una de tip cod galben, pentru Timis, Hunedoara, Gorj, Valcea si Olt.

Astfel, potrivit ANM, in intervalul joi, ora 3.00 - vineri, ora 3.00, va ploua torential si se vor cumula local cantitati de apa de 40-50 l/mp si izolat peste 70 l/mp, in cursul noptii de miercuri spre joi (30/31 iulie) in judetul Caras-Severin, iar pe parcursul zilei de joi, 31 iulie si in judetele Mehedinti si Dolj.

Romania, sub puhoaie: Cod rosu prelungit - LIVE

De asemenea, in intervalul joi, ora 3.00 - vineri, ora 10.00, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in sud-vestul tarii, precum si in Muntii Banatului si vestul Carpatilor Meridionali, iar sub avertizare cod galben de ploi se vor afla judetele din aceste zone - Timis, Hunedoara, Gorj, Valcea si Olt.

In aceste judete vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in Banat, Oltenia si sud-vestul Transilvaniei. Cantitatile de apa vor depasi local 20-25 l/mp si izolat 50 l/mp, mai transmite ANM.

Vijeliile nu se lasa: Codul portocaliu a fost extins in mai multe judete

mai mult


Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 11:05

Cod galben de furtuna: Se apropie de Bucuresti

Cod galben de furtuna: Se apropie de Bucuresti

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de furtuna, valabila vineri dupa-amiaza, pentru cea mai mare parte a judetului Ilfov, precum si pentru patru judete din centrul tarii.

Potrivit Administratiei Nationale de Meterologie, intre orele 13:55 si 15:55, in cea mai mare parte a judetului Ilfov, incepand din nord-est, se vor semnala descarcari electrice, intensifcari ale vantului, grindina de dimensiuni mici si medii, cantitatile de apa urmand sa depaseasca izolat 25 l/mp.

De asemenea, sub cod galben de ploi se afla si judetul Sibiu, inclusiv municipiul Sibiu, precum si judetul Alba, inclusiv orasele Alba Iulia si Sebes, precum si judetul Covasna, inclusiv municipiul Sfantu Gheorghe.

Cele trei judete din centrul tarii se vor afla sub avertizare intre orele 14:30 si 16:30, cand se vor semnala cantitati de precipitatii care pot depasi 25 l/mp, descarcari electrice, intensificari ale vantului si grindina de dimensiuni mici si medii.

Nu in ultimul rand, sub avertizare cod galben de furtuna se afla si judetul Hunedoara, intre orele 14:45 si 15:45, inclusiv orasele Deva si Hunedoara, unde se vor semnala averse de ploaie care vor cumula izolat peste 25 l/mp, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, precum si grindina de dimensiuni mici.

F.N. mai mult


Vineri, 18 Iulie 2014, ora 14:39

1 comentariu
Cod galben de furtuna in 12 judete

Cod galben de furtuna in 12 judete

Meteorologii au emis mai multe avertizari cod galben de furtuna, valabile pentru mai multe judete din jumatatea sudica si din centrul tarii.

Astfel, intre orele 17:20 si 19:00, local in judetul Olt - zona localitatilor Scornicesti, Potcoava, Piatra-Olt (inclusiv municipiul Slatina) si local in judetul Dolj se vor semnala averse ce pot depasi 15-20 l/mp, grindina de dimensiuni mici, frecvente descarcari electrice, precum si intensificari ale vantului ce pot lua si aspect de vijelie, transmite Administratia Nationala de Meteorologie.

Si sudul judetului Giurgiu, inclusiv municipiul Giurgiu se afla sub cod galben de furtuna intre orele 18:00 si 19:00, perioada in care se vor semnala intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice, grindina de dimensiuni mici si averse in cantitati ce vor depasi 20-25 l/mp.

De asemenea, intre orele 17:10 si 18:30, local in jumatatea vestica a judetului Teleorman, local in judetul Dambovita, precum si local in sudul judetului Arges, se vor semnala intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice, grindina de dimensiuni mici si averse in cantitati ce vor depasi 20-25 l/mp.

Nu scapam de furtuni: Cod galben de ploi si vijelii in sudul tarii

Totodata, intre orele 16:20 si 18:20, in jumatatea vestica a judetului Harghita, in nordul judetului Brasov, precum si in jumatatea estul, centrul si sudul judetului Mures, inclusiv in municipiile Targu Mures si... mai mult


Marti, 15 Iulie 2014, ora 17:32

1 comentariu
Cod galben de ploi in aproape toata tara (Video)

Cod galben de ploi in aproape toata tara (Video)

Meteorologii au emis, joi dimineata, doua avertizari de tip cod galben pentru urmatoarele 24 de ore, care acopera cea mai mare parte a tarii.

Astfel, primul cod galben este valabil de joi, ora 18:00, pana vineri, la ora 9:00, si acopera sud-vestul, centrul si nord-estul tarii. Intervalul va fi marcat de instabilitate atmosferica si ploi insemnate cantitativ.

Meteorologii spun ca instabilitatea atmosferica va fi accentuata in seara zilei de joi si in noaptea de joi spre vineri (10/11 iulie), la inceput in Crisana, Banat, Oltenia si zonele de munte, apoi si in cea mai mare parte a Munteniei si jumatatea de nord a Moldovei.

Vor fi averse cu caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, ce vor lua si aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20-25 l/mp si izolat 50-60 l/mp. Specialistii ne atentioneaza ca astfel de manifestari vor fi posibile si in restul teritoriului, dar pentru intervale scurte de timp.


Al doilea cod galben este valabil incepand de vineri dimineata, de la ora 9:00, pana vineri seara, la ora 23:00, si acopera jumatatea de nord a tarii. Intervalul va fi marcat de instabilitate atmosferica, ploi insemnate cantitativ.


Astfel, pe parcursul zilei de vineri, 11 iulie, vor fi intervale cu instabilitate atmosferica accentuata in jumatatea de nord a tarii si in zona de munte. Vor fi averse ce vor avea caracter torential, se vor semnala descarcari electrice,... mai mult


Joi, 10 Iulie 2014, ora 10:16

1 comentariu
Alte articole despre: cod galben ploi, cod galben vijelii
Ploile nu ne dau pace: Cod galben in aproape toata tara

Ploile nu ne dau pace: Cod galben in aproape toata tara

Meteorologii au emis doua avertizari de tip cod galben de ploi, valabile pentru mai bine de jumatate de tara.

Astfel, incepand de luni, de la ora 20:00, pana marti dimineata, la ora 9:00, va fi cod galben de instabilitate atmosferica si ploi insemnate cantitativ in jumatatea de vest a tarii, adica in Oltenia, Banat, Crisana, Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei si in nord-vestul Munteniei.

Avertizarea vizeaza judetele Satu Mare, Maramures, Bihor, Salaj, Cluj, Bistrita Nasaud, Harghita, Mures, Alba, Arad, Timis, Hunedoara, Sibiu, Brasov, nordul judetlui Dambovita, Arges, Valcea, Gorj, Caras Saverin, Mehedinti, Dolj si Olt.

Aici se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si, pe arii restranse, caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20 de litri pe metrul patrat si izolat 40 - 50 de litri pe metrul patrat.Ploile nu ne dau pace: Cod galben de furtuni in toata tara

Marti, de la ora 9:00 dimineata pana la ora 21:00, in mai multe judete din nordul, nord-estul si centrul tarii va fi cod galben de instabilitate atmosferica si ploi insemnate cantitativ.

Este vorba despre judetele Maramures, Suceava, Botosani, Bistrita Nasaud, Mures, Harghita, Neamt, Iasi, Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, nordul judetelor Arges, Dambovita, Prahova si Buzau, precum si vestul judetului Vrancea.

In aceste judete vor fi averse ce pot capata caracter... mai mult


Luni, 30 Iunie 2014, ora 10:31

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Cazare gratuita in creierii muntilor - dar cum ajungi acolo? (Galerie foto)
  2. Terapie nud: Ramane goala in fata pacientilor ca sa-i vindece de obsesii porno
  3. Creatura marina gigantica, ce poate ajunge la 50 de metri lungime (Video)
  4. Un pestisor auriu a fost operat pe creier
  5. Minune la Caracal: Ce a facut un barbat cu o servieta plina de bani gasita in parc
  6. O votca "criminala" pentru Freddie Mercury (Foto)
  7. Cocaina si marijuana, intr-o masina a Vaticanului
  8. Orasul proscrisilor, unde traiesc condamnatii pentru delicte sexuale (Galerie foto)
  9. Sexul in aer liber, permis intr-un parc european
  10. Lumini misterioase deasupra Americii: Nimeni nu stie de unde provin (Video)