cod galben ploi

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cod galben de ploaie si vijelii in mai multe judete - Update (Video)

Cod galben de ploaie si vijelii in mai multe judete - Update (Video)

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a lansat, duminica dimineata, mai multe coduri galbene de ploaie si vijelie pentru mai multe zone din tara.

Astfel, intre orele 04:40 si 07:00, a fost emis cod galben pentru cea mai mare parte a judetelor Dambovita, Prahova si Buzau. Cantitatile cele mai importante se vor inregistra in zonele de deal si de munte aferente acestora. Se vor semnala: averse ce vor totaliza la nivel local 25 l/mp si izolat 50 l/mp, frecvente descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni,intensificari de scurta durata ale vantului, ce pot lua si aspect de vijelie

Tot cod galben a fost emis si pentru municipiul Bucuresti, intre orele 05:40 si 06:40. Se vor semnala: intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni, averse ce vor totaliza, izolat 20 l/mp.

Intre orele 05:35 si 07:35, a fost emis cod galben pentru zona de munte din judetul Brasov, mai ales in zona localitatiilor Zarnesti, Moieciu, Fundata, Bran, Predeal Sacele, Vama Buzaului - zona de munte din judetul Covasna, mai ales in zona localitatiilor Sita Buzaului, barcani, Zagon, Covasna, Zabala, Comandau, Ghelinda. Se vor semnala: cantitati de precipitatii care vor depasi 25-30 l/mp, descarcari electrice, intensificari ale vantului,

Cod galben a fost emis si pentru jumatatea de vest a judetelor Calarasi (inclusiv localitatile Oltenita, Fundulea si Lehliu Gara) si Ialomita (inclusiv localitatile Urziceni,... mai mult


Duminica, 24 August 2014, ora 06:10

Alte articole despre: cod galben vijelii, cod galben ploi
Vin iar vijeliile: Cod galben de ploi pentru mai multe judete si Bucuresti

Vin iar vijeliile: Cod galben de ploi pentru mai multe judete si Bucuresti

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis avertizari cod galben de ploi pentru mai multe judete ale tarii, inclusiv municipiul Bucuresti.

Astfel, in Capitala, pana la ora 20:30, se vor semnala frecvente descarcari electrice, averse ce vor cumula pana la 15 l/mp, grindina de mici dimensiuni si intensificari de scurta durata ale vantului.

De asemenea, pana la 21:00, in jumatatea estica a judetului Olt, zona delimata de localitatile Colonesti, Scornicesti, Potcoava, Municipiul Slatina, Maruntei, Caracal, Visina, Corabia, Draganesti-Olt, Valeni, Corbu, sunt asteptate averse ce vor depasi 25...30 l/mp, grindina, intensificari de scurta durata ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si descarcari electrice.

Pana la 20.15, sub cod galben de ploi se afla centrul si vestul judetului Giurgiu si jumatatea de nord a judetului Teleorman, unde se vor semnala frecvente descarcari electrice, averse ce vor cumula 25 l/mp, grindina si vijelie.

Totodata, pana la 20.15, partea de nord-est a judetului Cluj, indeosebi in zona delimitata de localitatile: Catcau, Mintiu Gherlii, Iclod, Bontida, Caianu, Ceanu Mare, Tritenii de Jos, va fi sub incidenta codului galben de ploi. Cantitati de apa vor depasi local 20...25 l/mp, fiind asteptate grindina de dimensiuni mici si medii, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului.

Pana la ora 20:00, in vestul extrem al judetului Ialomita si estul judetului Ilfov se vor semnala frecvente descarcari... mai mult


Miercuri, 06 August 2014, ora 19:43

Si tot ploua, ploua, ploua: Cod portocaliu si cod galben de furtuni

Si tot ploua, ploua, ploua: Cod portocaliu si cod galben de furtuni

Meteorologii au emis o noua avertizare de tip cod portocaliu de ploi, valabila pentru judetele Caras-Severin, Mehedinti si Dolj, precum si una de tip cod galben, pentru Timis, Hunedoara, Gorj, Valcea si Olt.

Astfel, potrivit ANM, in intervalul joi, ora 3.00 - vineri, ora 3.00, va ploua torential si se vor cumula local cantitati de apa de 40-50 l/mp si izolat peste 70 l/mp, in cursul noptii de miercuri spre joi (30/31 iulie) in judetul Caras-Severin, iar pe parcursul zilei de joi, 31 iulie si in judetele Mehedinti si Dolj.

Romania, sub puhoaie: Cod rosu prelungit - LIVE

De asemenea, in intervalul joi, ora 3.00 - vineri, ora 10.00, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in sud-vestul tarii, precum si in Muntii Banatului si vestul Carpatilor Meridionali, iar sub avertizare cod galben de ploi se vor afla judetele din aceste zone - Timis, Hunedoara, Gorj, Valcea si Olt.

In aceste judete vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in Banat, Oltenia si sud-vestul Transilvaniei. Cantitatile de apa vor depasi local 20-25 l/mp si izolat 50 l/mp, mai transmite ANM.

Vijeliile nu se lasa: Codul portocaliu a fost extins in mai multe judete

mai mult


Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 11:05

Cod galben de furtuna: Se apropie de Bucuresti

Cod galben de furtuna: Se apropie de Bucuresti

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de furtuna, valabila vineri dupa-amiaza, pentru cea mai mare parte a judetului Ilfov, precum si pentru patru judete din centrul tarii.

Potrivit Administratiei Nationale de Meterologie, intre orele 13:55 si 15:55, in cea mai mare parte a judetului Ilfov, incepand din nord-est, se vor semnala descarcari electrice, intensifcari ale vantului, grindina de dimensiuni mici si medii, cantitatile de apa urmand sa depaseasca izolat 25 l/mp.

De asemenea, sub cod galben de ploi se afla si judetul Sibiu, inclusiv municipiul Sibiu, precum si judetul Alba, inclusiv orasele Alba Iulia si Sebes, precum si judetul Covasna, inclusiv municipiul Sfantu Gheorghe.

Cele trei judete din centrul tarii se vor afla sub avertizare intre orele 14:30 si 16:30, cand se vor semnala cantitati de precipitatii care pot depasi 25 l/mp, descarcari electrice, intensificari ale vantului si grindina de dimensiuni mici si medii.

Nu in ultimul rand, sub avertizare cod galben de furtuna se afla si judetul Hunedoara, intre orele 14:45 si 15:45, inclusiv orasele Deva si Hunedoara, unde se vor semnala averse de ploaie care vor cumula izolat peste 25 l/mp, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, precum si grindina de dimensiuni mici.

F.N. mai mult


Vineri, 18 Iulie 2014, ora 14:39

1 comentariu
Cod galben de furtuna in 12 judete

Cod galben de furtuna in 12 judete

Meteorologii au emis mai multe avertizari cod galben de furtuna, valabile pentru mai multe judete din jumatatea sudica si din centrul tarii.

Astfel, intre orele 17:20 si 19:00, local in judetul Olt - zona localitatilor Scornicesti, Potcoava, Piatra-Olt (inclusiv municipiul Slatina) si local in judetul Dolj se vor semnala averse ce pot depasi 15-20 l/mp, grindina de dimensiuni mici, frecvente descarcari electrice, precum si intensificari ale vantului ce pot lua si aspect de vijelie, transmite Administratia Nationala de Meteorologie.

Si sudul judetului Giurgiu, inclusiv municipiul Giurgiu se afla sub cod galben de furtuna intre orele 18:00 si 19:00, perioada in care se vor semnala intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice, grindina de dimensiuni mici si averse in cantitati ce vor depasi 20-25 l/mp.

De asemenea, intre orele 17:10 si 18:30, local in jumatatea vestica a judetului Teleorman, local in judetul Dambovita, precum si local in sudul judetului Arges, se vor semnala intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice, grindina de dimensiuni mici si averse in cantitati ce vor depasi 20-25 l/mp.

Nu scapam de furtuni: Cod galben de ploi si vijelii in sudul tarii

Totodata, intre orele 16:20 si 18:20, in jumatatea vestica a judetului Harghita, in nordul judetului Brasov, precum si in jumatatea estul, centrul si sudul judetului Mures, inclusiv in municipiile Targu Mures si... mai mult


Marti, 15 Iulie 2014, ora 17:32

1 comentariu
Nu scapam de furtuni: Cod galben de ploi si vijelii in sudul tarii

Nu scapam de furtuni: Cod galben de ploi si vijelii in sudul tarii

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare cod galben de ploi si vijelii pentru patru judete din sudul tarii.

Astfel, intre orele 11:50 si 13:50, va ploua in nordul judetelor Arges, Dambovita, Prahova si Buzau, arata meteorologii.

In aceste zone se vor semnala averse ce vor putea depasi 15-20 de litri pe metru patrat, descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni si intensificari ale vantului cu aspect de vijelie.

D.T. mai mult


Luni, 14 Iulie 2014, ora 12:13

Cod galben de ploi in aproape toata tara (Video)

Cod galben de ploi in aproape toata tara (Video)

Meteorologii au emis, joi dimineata, doua avertizari de tip cod galben pentru urmatoarele 24 de ore, care acopera cea mai mare parte a tarii.

Astfel, primul cod galben este valabil de joi, ora 18:00, pana vineri, la ora 9:00, si acopera sud-vestul, centrul si nord-estul tarii. Intervalul va fi marcat de instabilitate atmosferica si ploi insemnate cantitativ.

Meteorologii spun ca instabilitatea atmosferica va fi accentuata in seara zilei de joi si in noaptea de joi spre vineri (10/11 iulie), la inceput in Crisana, Banat, Oltenia si zonele de munte, apoi si in cea mai mare parte a Munteniei si jumatatea de nord a Moldovei.

Vor fi averse cu caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, ce vor lua si aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20-25 l/mp si izolat 50-60 l/mp. Specialistii ne atentioneaza ca astfel de manifestari vor fi posibile si in restul teritoriului, dar pentru intervale scurte de timp.


Al doilea cod galben este valabil incepand de vineri dimineata, de la ora 9:00, pana vineri seara, la ora 23:00, si acopera jumatatea de nord a tarii. Intervalul va fi marcat de instabilitate atmosferica, ploi insemnate cantitativ.


Astfel, pe parcursul zilei de vineri, 11 iulie, vor fi intervale cu instabilitate atmosferica accentuata in jumatatea de nord a tarii si in zona de munte. Vor fi averse ce vor avea caracter torential, se vor semnala descarcari electrice,... mai mult


Joi, 10 Iulie 2014, ora 10:16

1 comentariu
Alte articole despre: cod galben ploi, cod galben vijelii
Ploile nu ne dau pace: Cod galben in aproape toata tara

Ploile nu ne dau pace: Cod galben in aproape toata tara

Meteorologii au emis doua avertizari de tip cod galben de ploi, valabile pentru mai bine de jumatate de tara.

Astfel, incepand de luni, de la ora 20:00, pana marti dimineata, la ora 9:00, va fi cod galben de instabilitate atmosferica si ploi insemnate cantitativ in jumatatea de vest a tarii, adica in Oltenia, Banat, Crisana, Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei si in nord-vestul Munteniei.

Avertizarea vizeaza judetele Satu Mare, Maramures, Bihor, Salaj, Cluj, Bistrita Nasaud, Harghita, Mures, Alba, Arad, Timis, Hunedoara, Sibiu, Brasov, nordul judetlui Dambovita, Arges, Valcea, Gorj, Caras Saverin, Mehedinti, Dolj si Olt.

Aici se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si, pe arii restranse, caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20 de litri pe metrul patrat si izolat 40 - 50 de litri pe metrul patrat.Ploile nu ne dau pace: Cod galben de furtuni in toata tara

Marti, de la ora 9:00 dimineata pana la ora 21:00, in mai multe judete din nordul, nord-estul si centrul tarii va fi cod galben de instabilitate atmosferica si ploi insemnate cantitativ.

Este vorba despre judetele Maramures, Suceava, Botosani, Bistrita Nasaud, Mures, Harghita, Neamt, Iasi, Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, nordul judetelor Arges, Dambovita, Prahova si Buzau, precum si vestul judetului Vrancea.

In aceste judete vor fi averse ce pot capata caracter... mai mult


Luni, 30 Iunie 2014, ora 10:31

Nu scapam de ploi: Nou cod galben de vijelii pentru mai mult de jumatate de tara Update

Nu scapam de ploi: Nou cod galben de vijelii pentru mai mult de jumatate de tara Update

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, marti, o avertizare de tip cod galben de ploi si vijelii pentru mai mult de jumatate din judetele tarii.

Atentionarea meteorologilor este valabila marti, de la ora 14:00 la ora 23:00, in 26 de judete semnalandu-se ploi insemnate cantitativ si instabilitate atmosferica accentuata.

Astfel, in intervalul mentionat, instabilitatea atmosferica va fi accentuata indeosebi in regiunile estice, centrale si in zona de munte.

Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, ce vor lua trecator aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25-30 l/mp si izolat 50-60 l/mp.

ANM adauga ca manifestari de instabilitate atmosferica se pot semnala si in celelalte regiuni, dar pe arii restranse.

De asemenea, in a doua parte a zilei de miercuri si in noaptea de miercuri spre joi, vremea va fi instabila in cea mai mare parte a tarii si, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va emite un nou mesaj de atentionare.

Cele 26 de judete afectate de codul galben sunt Alba, Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Braila, Brasov, Buzau, Cluj, Caras-Severin, Covasna, Dambovita, Gorj, Galati, Hunedoara, Harghita, Iasi, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Tulcea, Timis, Valcea, Vrancea, Vaslui.UPDATE: ANM a mai emis, marti, doua avertizari cod galben de vijelii pentru inca patru judete.

Astfel, pana la ora 16:30, in... mai mult


Marti, 24 Iunie 2014, ora 14:31

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Indicator de efect in Cehia: Urinezi in public? Ajungi pe YouTube!
  2. Descoperire epocala: O lume extraterestra precum Pamantul, cu nori de apa (Video)
  3. Canadienii rad de rusii care au intrat din greseala in Ucraina: le-au desenat o harta (Foto)
  4. Tehnologie uimitoare testata la Londra: Cum sunt autobuzele viitorului
  5. Boala ciudata care ii afecteaza pe oameni noaptea: Betia in somn
  6. Militar ramas agatat de avion, la 1.000 de metri inaltime (Video)
  7. Cum arata cel mai scump penthouse din lume (Galerie foto)
  8. Inca un smartphone a explodat in buzunar - proprietarul se afla in metrou
  9. Ice Bucket Challenge: Oameni de afaceri din Romania care si-au turnat apa rece in cap
  10. Inteligenta artificiala se afirma: Sisteme SF care au intrat deja in vietile noastre