cod galben ploi

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cod galben de furtuni: Vezi zonele afectate

Cod galben de furtuni: Vezi zonele afectate

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, sambata, mai multe atentionari de tip cod galben de furtuna valabile pentru numeroase zone ale tarii.

Una a intrat in vigoare la 16:45 si expira la 17:45, fiind valabila pentru judetul Covasna, local, mai ales localitatile Dalnic, Cernat, Catalina, Zabala, Covasna, Zagon, Brates, Borosneu Mare, Reci, Moacsa, Ghidfalau si Bodoc.

In intervalul mentionat se vor semnala descarcari electrice, averse de ploaie ce pot cumula 25 l/mp, grindina de dimensiuni mici si medii, intensificari ale vantului, anunta ANM.

Cel de-al doilea cod galben a intrat in vigoare la 16:30, expira la 18:00 si vizeaza sud-estul judetului Bihor, indeosebi zona de munte: Stana de Vale - Rosia - Nucet. Se anunta cantitati de precipitatii care pot depasi 20-25 l/mp, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, grindina de dimensiuni mici.

Nu stati la soare! Weekend de foc cu cod portocaliu si nicio sansa de racorire

Un alt cod, valabil pentru zonele Cugir, Sugag, Sasciori si Arieseni, Garda de Sus, Horea, Scarisoara, Albac, Vadau Motilor, Poiana Vadului, Avram Iancu din judetul Alba, a intrat deja in vigoare si este valabil pana la 17:30. Aici se vor semnala: descarcari electrice, averse de ploaie ce pot cumula 25 l/mp, grindina de dimensiuni mici si medii, intensificari ale vantului.

A.G. mai mult


Sambata, 25 Iulie 2015, ora 17:20

Nu toata tara fierbe: Cod galben de ploi, furtuna si inundatii in anumite judete

Nu toata tara fierbe: Cod galben de ploi, furtuna si inundatii in anumite judete

Patru judete din centrul tarii se afla vineri dupa-amiaza sub cod galben de instabilitate atmosferica, iar judetul Suceava sub cod galben de inundatii.

Meteorologii au emis, vineri, o serie de atentionari cod galben de instabilitate atmosferica in mai multe zone din centrul tarii, in timp ce judetul Suceava s-a aflat sub cod portocaliu, urmat de cod galben de inundatii.

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), intre orele 15:00 si 16:30, in judetul Harghita (in zona localitatilor Toplita, Bilbor, Borsec, Tulghes, Gheorgheni, Balan, Joseni, Remetea, Galautasi, Sarmas) si in judetul Mures (in zona localitatilor Stanceni, Ibanesti, Hodac, Lapusna, Gurghiu) au fost prognozate descarcari electrice, averse de ploaie ce pot cumula 25 l/mp, grindina de dimensiuni mici si medii, si intensificari ale vantului.

De asemenea, pana la ora 17:00, local in zona de munte a judetelor Maramures si Bistrita-Nasaud sunt asteptate frecvente descarcari electrice, averse de ploaie ce vor depasi pe arii restranse 25 l/mp si grindina de dimensiuni mici si izolat medii.

Dupa ce pe parcursul amiezii, judetul Suceava s-a aflat sub cod portocaliu de ploi si furtuna, hidrologii au emis o atentionare de cod galben de inundatii pe rauri mici din bazinul superior al raului Bistrita, in judetul Suceava, atentionare valabila pana vineri seara la ora 18:00.

Astfel, ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri... mai mult


Vineri, 24 Iulie 2015, ora 16:29

Cod galben de furtuna, in Bucuresti si Ilfov

Cod galben de furtuna, in Bucuresti si Ilfov

Meteorologii au emis, marti la pranz, un cod galben de furtuna, valabil pentru sudul Bucurestiului si al judetului Ilfov.

Astfel, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, avertizarea cod galben de furtuna este valabila intre orele 12:40 si 13:40, in sudul municipiului Bucuresti si in sudul judetului Ilfov, mai ales in zona localitatilor Magurele, Alunisu, Jilava, Popesti Leordeni, Sintesti, Berceni si Vidra.

In acest interval, in zonele indicate se vor semnala averse ce vor depasi 20-25 l/mp, descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni si intensificari de scurta durata ale vantului.

F.N. mai mult


Marti, 14 Iulie 2015, ora 12:40

Noutati de la ANM: Codul galben de ploi a fost actualizat - ce judete scapa de averse

Noutati de la ANM: Codul galben de ploi a fost actualizat - ce judete scapa de averse

Meteorologii au anuntat, vineri dimineata, ca avertizarea cod galben de ploi pentru centrul tarii a fost restransa, in sensul ca aversele vor afecta mai putin judete.

Daca atentioneare meteo viza, joi, 14 judete, acum numarul acestora s-a redus la 11. Astfel, in regiunle centrale ale tarii se vor semnala ploi insemnate cantitativ pana vineri, la ora 18:00.In intervalul mentionat, va continua sa ploua in cea mai mare parte a tarii, iar in sudul Transilvaniei, zona Carpatilor Meridionali si in nordul Munteniei se vor cumula peste 20-25 l/mp si pe arii restranse peste 50 l/mp. In celelalte regiuni, cantitatile de apa vor depasi izolat 15-20 l/mp.

Initial, specialistii meteo anuntau ca, pana vineri seara, va ploua abundent in 14 judete, insa trei dintre acestea, Bistrita-Nasaud, Harghita si Mures, au fost scoase de sub avertizare.

Vine iarasi ploaia: Cod galben in 14 judeteD.T. mai mult


Vineri, 26 Iunie 2015, ora 10:21

Vine iarasi ploaia: Cod galben in 14 judete

Vine iarasi ploaia: Cod galben in 14 judete

Meteorologii au emis o avertizare de tip cod galben de ploi pentru centrul tarii, valabila de joi dupa-amiaza pana vineri seara.

Astfel, in intervalul joi, ora 16.00 - vineri, ora 18.00, se vor inregistra ploi insemnate cantitativ.

Va ploua in cea mai mare parte a tarii, iar in Transilvania, zona Carpatilor Meridionali si nordul Munteniei se vor cumula peste 20-25 l/mp si pe arii restranse peste 50-70 l/mp. In celelalte regiuni cantitatile de apa vor depasi izolat 15-20 l/mp.Judetele vizate sunt Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Covasna, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Brasov, Sibiu, Alba, Hunedoara, jumatatea nordica a judetului Valcea si nordul judetului Gorj.

F.N. mai mult


Joi, 25 Iunie 2015, ora 10:12

Tot nu scapam de ploi: Inca doua avertizari de tip cod galben in jumatate de tara

Tot nu scapam de ploi: Inca doua avertizari de tip cod galben in jumatate de tara

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis miercuri doua noi avertizari de tip cod galben care vizeaza ploi, vant si descarcari electrice.

Daca aversele isi vor face aparitia, in prima parte a zilei de miercuri, in regiunile de nord si centrale, precipitatiile se muta spre seara in sud-vest.

Astfel, meteorologii au emis o avertizare cod galben valabila de la ora 11:00 pana la 20:00, in mai multe judete din nordul si centrul tarii.Pe parcursul zilei, va continua sa ploua in zona Carpatilor Orientali si Meridionali si in estul Transilvaniei, unde cantitatile de apa vor depasi local 15 l/mp si izolat 30 - 40 l/mp.

La orele dupa-amiezii, in restul tarii, pe arii restranse vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

A doua avertizare intra in vigoare miercuri seara, de la ora 20:00, si este valabila pana joi, la ora 22:00, vizand judete din sud si vest.In intervalul mentionat, in Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei si in sud-vestul Transilvaniei vor fi intervale de timp in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului care pot lua si aspect de vijelie si izolat caderi de grindina.

Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp, iar izolat se vor cumula peste 50-60 l/mp.

D.T. mai mult


Miercuri, 17 Iunie 2015, ora 11:31

Alte articole despre: cod galben ploi, avertizare ploi
Cod galben de inundatii in sapte judete

Cod galben de inundatii in sapte judete

Hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundatii pe rauri din judetele Maramures, Satu Mare, Bistrita-Nasaud, Salaj, Bihor, Cluj si Alba, valabila de luni seara pana marti dupa-amiaza.

Inundatii locale se pot produce pe raurile din bazinele hidrografice Viseu, Iza, Tur, Lapus (judetele Maramures si Satu Mare), Somesul Mare (judetul Bistrita-Nasaud), afluentii mici ai Somesului (judetele Maramures si Satu Mare), Crasna (judetele Salaj si Satu Mare), precum si pe raurile din bazinele superioare si de pe afluentii raurilor Barcau (judetele Salaj si Bihor), Somesul Mic (judetul Cluj), Aries (judetele Alba si Cluj), Crisul Negru (judetul Bihor) si Crisul Repede (judetele Cluj si Bihor).

Vin ploile: Cod galben de furtuni pentru doua treimi din tara

Avertizarea cod galben emisa de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor pe raurile din cele sapte judete intra in vigoare luni, la ora 19.00 si este valabila pana marti, la ora 16.00.

Cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai raurilor aflate sub avertizare.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 27 de judete din nordul, estul si centrul tarii, unde incepand de marti la pranz si pana miercuri seara se pot produce ploi torentiale, vijelii si descarcari electrice. Cantitatile de apa vor depasi local 25-30 de litri pe metru patrat si izolat 50-60 de litri pe metru patrat.

Avertizarea va intra in... mai mult


Luni, 15 Iunie 2015, ora 16:53

Alte articole despre: cod galben inundatii, cod galben ploi
Cod galben de ploi si vijelii in patru judete din jurul Capitalei

Cod galben de ploi si vijelii in patru judete din jurul Capitalei

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi, vijelii si grindina valabila luni, intre orele 12.00 si 13.00, pentru patru judete: Ilfov, Prahova, Neamt si Vrancea.

Astfel, in jumatatea de nord a judetului Ilfov (la nord de localitatile Bolintin Vale, Chiajna, Pantelimon, Branesti) si jumatatea de sud a judetului Prahova (la sud de aliniamentul Breaza, Campina, Slanic si Valenii de Munte), se vor inregistra frecvente descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni si intensificari de scurta durata ale vantului cu aspect de vijelie.

Vor fi si averse de ploaie ce vor depasi izolat 25 l/mp.

Totodata, in judetul Neamt - zona de munte, inclusiv orasele Piatra Neamt si Bicaz si localitatile Tarcau si Bicazu Ardelean, si judetul Vrancea - zona de munte, inclusiv localitatile Nereju, Reghiu, Paltin, Vrancioaia si Tulnici, vor fi ploi, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, descarcari electrice si grindina.

Cantitatile de apa pot atinge 25 l/mp. mai mult


Luni, 15 Iunie 2015, ora 12:13

Meteo: Cod galben de vreme urata - ploi si ninsori

Meteo: Cod galben de vreme urata - ploi si ninsori

Meteorologii au emis, luni dimineata, o avertizare de tip cod galben pentru vreme rea valabila pentru mai multe zone din tara.

Avertizarea intra in vigoare luni, la ora 15:00, si expira marti, la ora 20:00, anunta Administratia Nationala de Meteorologie. In acest interval se vor semnala precipitatii insemnate cantitativ, ninsori la munte, intensificari ale vantului.

"In intervalul mentionat, in regiunile estice si sud-estice vor fi precipitatii sub forma de ploaie si trecator lapovita sau ninsoare, iar vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de peste 50...60 km/h.

Cantitatile de apa vor depasi local 20...25 l/mp, iar in judetele Galati, Braila, Tulcea si Constanta, pe arii restranse, 40...50 l/mp. In zona Carpatilor Orientali si Meridionali va ninge, se va depune strat nou de zapada si vor fi intervale in care ninsoarea va fi viscolita", se arata in comunicatul meteorologilor.

Judetele vizate de codul galben sunt Maramures, Suceava, Bistrita Nasaud, Harghita, Neamt, Bacau, Covasna, Brasov, Sibiu, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Galati, Vrancea si Mures.


Foto: Administratia Nationala de Meteorologie

Cum va fi vremea de Florii si de Paste - prognoza meteo pe doua saptamani

In Capitala va ploua toata ziua, iar temperatura maxima va ajunge la 4 grade. In timpul noptii vor fi 3 grade.

In vestul tarii va ploua, dar o sa fie si putin soare in anumite zone, precum Satu Mare (8 grade), Oradea (11 grade), Arad... mai mult


Luni, 06 Aprilie 2015, ora 09:55

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  2. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  3. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  4. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  5. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  6. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  7. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  8. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  9. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  10. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)