colectare deseuri electrice electronice

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Aproape 680 tone de deseuri electrice si electronice, colectate in februarie-iulie

Aproape 680 tone de deseuri electrice si electronice, colectate in februarie-iulie

Organizatia RoRec, specializata in colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) a anuntat finalizarea campaniei "Locul deseurilor nu e in casa. Trimite-le la plimbare!", in urma careia au fost colectate aproape 680 tone de astfel de echipamente uzate.

In perioada februarie-iulie 2012, actiunile de colectare DEEE din toata tara au oferit unui numar de peste sase milioane de romani posibilitatea de a se debarasa de echipamentele electrice si electronice vechi.

Astfel, in cadrul celor 222 de actiuni desfasurate pana la finalul lunii iulie si-au adus aportul peste 1.600 de voluntari, iar cantitatile colectate s-au ridicat la aproape 680 de tone, provenite din cele 536 de localitati care au avut acces facil la actiunile RoRec de colectare DEEE.

Potrivit statisticii oficiale a organizatiei, in acest an, in cadrul actiunilor derulate, au fost colectate peste 400.000 kilograme de deseuri de echipamente electrice si electronice.

In 2011, au fost stranse peste un milion de kilograme DEEE, colectate in 220 actiuni din 39 de judete si in sectoarele 4 si 6 din Bucuresti, la care au participat, in total, peste 66.000 de cetateni.

RoRec este o organizatie non-profit, infiintata de zece dintre cei mai cunoscuti fabricanti europeni de aparatura electrocasnica prezenti pe piata din Romania. mai mult


Luni, 20 August 2012, ora 08:33

Scapa de televizorul vechi - lasa-l in fata blocului!

Scapa de televizorul vechi - lasa-l in fata blocului!

Primaria Sectorului 1 si firma Romprest - prestatorul serviciului de salubritate din aceasta zona administrativa - in colaborare cu Asociatia "Environ" continua in acest weekend campania de colectare a echipamentelor electrice, electronice si electrocasnice (DEEE).

Duminica, cetatenii sectorului 1 pot depozita in fata casei televizoarele, radiourile, frigiderele, masinile de spalat sau alte echipamente electrocasnice vechi, care le ocupa inutil spatiul in locuinte, se arata intr-un comunicat al Primariei Sectorului 1 remis Ziare.com.

Toate deseurile vor fi ridicate gratuit de firma Romprest. Echipamentele electrocasnice colectate sunt preluate in vederea tratarii lor ecologice, valorificarii si reciclarii in conformitate cu legislatia europeana de mediu.

Primaria Sectorului 1 solicita locuitorilor sa nu arunce, alaturi de echipamentele electrocasnice vechi, resturi menajere sau materiale de constructii.

Administratia locala a lansat, inca din martie 2008, un program de colectare gratuita a deseurilor electrice, electronice si electrocasnice, in urma caruia locuitorii Sectorului 1 s-au putut debarasa de aparatura nefolositoare: monitoare de calculator, televizoare, aparate de radio, frigidere sau masini de spalat.

Pana in prezent, Primaria Sectorului 1 a colectat peste 200 de tone de deseuri EEE. Numai in cursul anului 2011, locuitorii Sectorului 1 s-au debarasat de peste 30 de tone de echipamente electrocasnice vechi care le ocupau inutil spatiul din casa.... mai mult


Sambata, 10 Decembrie 2011, ora 11:08

O treime dintre romanii de la oras nu renunta la aparatele defecte -studiu

O treime dintre romanii de la oras nu renunta la aparatele defecte -studiu

Mai mult de o treime dintre romanii care locuiesc in orase continua sa tina in casa echipamentele electrice si electronice chiar si dupa ce acestea s-au defectat.

Cel putin asa reiese dintr-un studiu al companiei de cercetare de piata Daedalus Millward Brown, realizat la solicitarea Asociatiilor ECOTIC si Recolamp, informeaza Mediafax.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 800 de persoane, in orasele cu peste 50.000 de locuitori.

El arata ca romanii pastreaza in locuinte aceste echipamente cu intentia de a le repara (25%), pentru ca nu stiu ce ar putea face cu acestea dupa scoaterea din uz (25%), pentru ca nu au avut timp sa se ocupe de ele (21%) sau din cauza ca nu exista facilitati de debarasare in zona in care locuiesc (11%).

Totodata, peste 65% din romanii din mediul urban nu stiu despre existenta unui punct de colectare selectiva a acestor echipamente, in timp ce majoritatea cetatenilor (53%) considera ca responsabilitatile realizarii infrastructurii revin autoritatilor publice locale direct sau cu ajutorul firmelor de salubritate.

Din punct de vedere al dotarilor, conform rezultatelor inregistrate, majoritatea gospodariilor din mediul urban sunt dotate cu aparate electrice si electronice, precum frigider (98,8%), masina de spalat (96,8%), televizor (98.8%), aspirator (93%), computer sau laptop (77%) sau becuri economice (70%).

In ceea ce priveste durata de la achizitia bunurilor mentionate anterior, majoritatea produselor sunt in gospodariile... mai mult


Joi, 20 Octombrie 2011, ora 15:56

1 comentariu
Scapa de electronicele uzate, sambata, in sectorul 4

Scapa de electronicele uzate, sambata, in sectorul 4

Bucurestenii din sectorul 4 au ocazia, sambata, sa scape de echipamentele electrice si electronice uzate in cadrul campaniei organizate de Primaria Sectorului 4, alaturi de Asociatia Romana pentru Reciclare (RoRec) si Bosch Siemens Electrocasnice.

Proiectul pilot a fost demarat in luna iunie, iar pe 23 iulie, actiunea se va derula in zona delimitata de Bulevardul Alexandru Obregia - str. Nitu Vasile - Bdul. Constantin Brancoveanu - strada Turnu Magurele, conform unui comunicat al Primariei Sectorului 4.

Echipaje mobile vor prelua comenzile de la domiciliu si vor patrula in perimetru, urmand sa existe si puncte fixe unde pot fi aduse deseurile de mai mici dimensiuni, la Piata Covasna si Piata Straduintei - in parcarea Serviciului Parcari Sector 4.

Pana acum, in primele 5 saptamani de la lansarea proiectului, s-au colectat 5.670 de kilograme de deseuri electrice de la 380 de cetateni. La punctele fixe de colectare au venit sa depuna deseuri electrice si cetateni din alte sectoare ale Capitalei.

Campania va continua pana pe data de 3 septembrie, in fiecare sambata, dupa un program bine stabilit ce este anuntat pe pagina RoRec.

Pentru toti deponentii ce participa la aceasta campanie, exista 30 de seturi de premii ce constau intr-o masina de spalat si un fier de calcat.

Primele 10 pachete de premii au fost deja inmanate castigatorilor in cadrul unei intalniri festive ce a avut loc sambata trecuta la punctul de colectare din Piata Straduintei. Urmatoarea... mai mult


Sambata, 23 Iulie 2011, ora 08:21

Marea Debarasare, in weekend in 25 de judete si sectorul 1

Marea Debarasare, in weekend in 25 de judete si sectorul 1

Campania Marea Debarasare, organizata sambata, se va desfasura in 25 de judete, atat in mediul urban, cat si in 532 de localitati rurale, informeaza Ministerul Mediului si Padurilor.

Cele cinci organizatii colective (Ecotic, Environ, Recolamp, Asociatia Romana pentru Reciclare - ROREC, CCR Logistics System) si patru procesatori (Rematholding, Greenwefe International, Gremlin Computer, Stena DTM ) vor ridica deseurile de echipamente electrice si electronice din orase si din localitatile rurale, parcurgand 74 de trasee.

In aceasta campanie sunt cuprinse judetele Alba, Arad, Bacau, Bihor, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Harghita, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Satu Mare, Salaj, Sibiu, Timis, Tulcea, Vrancea.

Primaria Sectorului 1 se alatura si ea campaniei nationale "Marea Debarasare". Cetatenii Sectorului 1 pot depozita in fata imobilului de domiciliu televizoarele, radiourile, frigiderele, masinile de spalat sau alte echipamente electrocasnice vechi care le ocupa inutil spatiul in locuinte. Toate deseurile vor fi ridicate gratuit de firma Romprest.

Echipamentele electrocasnice colectate sunt preluate de catre Asociatia "Environ" in vederea tratarilor ecologice, valorificarii si reciclarii in conformitate cu legislatia europeana de mediu. mai mult


Sambata, 26 Iunie 2010, ora 08:26

Prima zi din campania "Marea Debarasare" pe 2010

Prima zi din campania "Marea Debarasare" pe 2010

Campania "Marea Debarasare" initiata de Ministerul Mediului continua si in acest an, sambata 9 ianuarie fiind prima zi in care romanii sunt invitati sa scape in mod civilizat de deseurile electrice si electronice.

Colectarea acestor tipuri de deseuri se va face in toate localitatile cu peste 20.000 de locuitori, unde societatile de salubritate vor ridica din fata locuintelor, incepand cu orele 10.00, toate aparatele electrice, electronice si electrocasnice defecte.

Potrivit reprezentantilor ministerului Mediului, fiecare roman poate scoate in fata locuintei sau in locurile anuntate de primarii aparate de uz casnic, echipamente informatice si de comunicatii, aparatura uzata sau defecta de iluminat, deseurile urmand sa fie preluate si transportate spre punctele de colectare.

Toate cantitatile de DEEE colectate sunt preluate de asociatiile producatorilor de echipamente electrice si electronice, care asigura si supervizeaza procesul de preluare, transport, dezmembrare, tratare si reciclare, astfel incat, in final, DEEE-urile sa devina inofensive pentru mediul inconjurator.

Procesul de reciclare consta in dezmembrarea manuala sau automatizata a DEEE-urilor, in sortarea si tratarea acestora si, in final, in reintroducerea in circuitul de fabricatie a materiilor prime.

Organizatorii pun la dispozitie celor interesati un numar TelVerde gratuit - 0800.888.666, ce poate fi apelat pentru a se solicita informatii suplimentare legate de campanie. mai mult


Sambata, 09 Ianuarie 2010, ora 13:15

1 comentariu
Campania de colectare a deseurilor electrice continua

Campania de colectare a deseurilor electrice continua

Campania de colectare a echipamentelor electrice, electronice si electrocasnice (DEEE), organizata de Primaria Sectorului 1 si firma Romprest, in colaborare cu Asociatia "Environ", continua.

Astfel, duminica, cetatenii Sectorului 1 pot depozita in fata imobilului de domiciliu televizoarele, radiourile, frigiderele, masinile de spalat sau alte echipamente electrocasnice vechi, care le ocupa inutil spatiul in locuinte, informeaza Amos News.

Toate deseurile vor fi ridicate gratuit de firma Romprest. Deseurile se ridica de la domiciliu, in a doua duminica a fiecarei luni.

Primaria Sectorului 1 solicita locuitorilor Sectorului 1 sa nu arunce, alaturi de echipamentele electrocasnice vechi, si resturi menajere sau materiale de constructii. mai mult


Vineri, 07 August 2009, ora 16:11

Campanie de colectare a deseurilor electrice, duminica, in sectorul 1

Campanie de colectare a deseurilor electrice, duminica, in sectorul 1

Campania de colectare a deseurilor electrice, electronice si electrocasnice (DEEE) continua in sectorul 1 al Capitalei.

Astfel, duminica, 8 martie, cetatenii din acest sector pot depozita in fata locuintei televizoarele, radiourile, frigiderele, masinile de spalat sau alte echipamente electrocasnice vechi, de care nu mai au nevoie.

Toate deseurile vor fi ridicate gratuit de firma Romprest, informeaza Primaria sectorului 1.

Autoritatile le solicita locuitorilor sa nu arunce, alaturi de echipamentele electrocasnice vechi, si resturi menajere sau materiale de constructii.

Primaria sectorului 1, impreuna cu Romprest si Asociatia Environ, ridica deseurile de la domiciliu, in a doua duminica a fiecarei luni.

Informatii suplimentare pot fi obtinute la Tel Verde 0800.800.111, numar de telefon apelabil gratuit 24 de ore din 24. mai mult


Sambata, 07 Martie 2009, ora 22:47

Doua tone de deseuri electronice colectate in sectorul 2

Doua tone de deseuri electronice colectate in sectorul 2

Doua tone de deseuri electrice si electrocasnice au fost colectate, sambata, de echipele Primariei Sectorului 2.

Pe primele locuri in obiectele adunate de la populatie s-au aflat, ca de obicei, computerele, frigiderele si televizoarele scoase din uz si devenite nefolositoare, informeaza Amos News.

Locuitorii sectorului 2 au fost invitati sa depuna in fata imobilelor in care locuiesc toate aparatele de care nu mai au nevoie pentru a fi ridicate gratuit si transportate la sediul de colectare amenajat special de Primaria Sectorului 2 pentru a fi predate firmelor de reciclare.

Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a decis ca in fiecare ultima zi de sambata din fiecare luna calendaristica sa se colecteze gratuit de la populatie aparatele vechi de care aceasta nu mai au nevoie. mai mult


Sambata, 31 Ianuarie 2009, ora 19:56

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Bazin urias cu apa potabila, golit dupa ce un adolescent a urinat in el
  2. O linie continua in zig-zag pe mijlocul drumului ii irita pe soferi: Cine a facut-o era beat (Video)
  3. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  4. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface
  5. Primaria lui Boc versus poneiul Rocky
  6. Britanicii sunt terorizati: Sobolani mai mari ca pisicile, rezistenti la otrava
  7. In telefonul tau este aur. Cum poate fi extras cu ajutorul ciupercilor
  8. Un istoric uimeste lumea: Evanghelia dupa Luca, dictata de Fecioara Maria?
  9. Incredibilele ciudatenii ale Coreei de Nord
  10. Ministerul Culturii, in lupta cu statuile: "Prea sexoasa" Aretha Tatarescu are sanii cam mari