colectarea hartiei

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Patrula de reciclare: Cine trebuie sa colecteze deseurile electrice si cum?

Patrula de reciclare: Cine trebuie sa colecteze deseurile electrice si cum?

Legislatia europeana transpunsa la nivel national ne impune sa colectam deseurile electrice si electronice (DEEE) - cel putin 4 kg anual pe cap de locuitor. Insa obligativitatea colectarii o au nu doar cetatenii, ci si autoritatile locale, precum si persoanele juridice, firmele sau institutiile.

Legislatia obliga fiecare primarie sa amenajeze un centru de colectare a DEEE in fiecare localitate. Mai mult decat atat, in orasele mari, in municipii, trebuie sa existe un centru de colectare la fiecare 50.000 de locuitori, iar responsabilitatea acestui demers revine autoritatilor publice locale.

La randul lor, cetatenii au obligatia de a colecta selectiv deseurile electrice la aceste centre de colectare sau puncte special amenajate. Legea cadru a deseurilor nr. 211/2011, stabileste ca penalitate pentru abandonarea deseurlor electrice de catre persoane fizice o amenda ce poate ajunge si la 2.000 lei! Practic, eliminarea deseurilor in locuri neamenajate special pentru colectare selectiva este strict interzisa. Legislatia specifica deseurilor electrice mentioneaza ca "se interzice eliminarea prin depozitare finala a DEEE", astfel ca prioritara este colectarea selectiva in vederea reciclarii.

Aceeasi legislatie a deseurilor electrice obliga persoanele juridice sa aiba un sistem coerent de management al deseurilor electrice, atat prin colectare selectiva, cat si prin predarea lor spre reciclare catre operatori autorizati.

Persoanele juridice, firmele si institutiile... mai mult


Joi, 14 August 2014, ora 12:10

Patrula de reciclare: De ce sa colectam si reciclam bateriile uzate?

Patrula de reciclare: De ce sa colectam si reciclam bateriile uzate?

Stiati ca o baterie contine in medie 20 de grame de metal, iar 50 de baterii contin 1 kilogram de metal ce poate fi reutilizat, dar in acest moment el se pierde in deseuri?

Stiati ca o baterie uzata, ajunsa la cosul de gunoi, apoi la ghena din spatele blocului si in final la groapa de gunoi, poate polua 1 metru patrat de pamant si 10 l de apa?

Colectand separat bateriile uzate, impreuna cu Asociatia RoRec, contribuim la prevenirea unor efecte majore asupra mediului inconjurator si sanatatii noastre, a tuturor.

Patrula de reciclare: Cum scapam de aparatele si deseurile electrice si electronice?

Prin colectarea separata, bateriile sunt stocate in siguranta si transferate apoi catre instalatiile de tratare, incetand astfel a fi un pericol pentru mediul inconjurator. Totodata, materialele si substantele continute pot fi reutilizate, contribuind in acelasi timp si la conservarea resurselor naturale.

Ce efecte au asupra mediului?

In medie, o persoana detine in jur de 2 baterii (pastila) si 10 baterii normale (A, AA, AAA, C, D, 9V, etc) si arunca in jur de 8 baterii pe an (sursa: CECED Romania). Raportat la populatia Romaniei, efectul devine ingrijorator!

Bateriile uzate pot contine metale grele extrem de toxice, care, odata ajunse in natura sau eliminate necorespunzator, pot contamina solul si panza freatica. Incinerate, o parte din materiale sunt degajate in aer sau intra in contact cu apa, devenind nocive pentru mediul inconjurator si mai ales pentru om.... mai mult


Marti, 15 Iulie 2014, ora 08:14

1 comentariu
Let\'s Clean Up Romania-La Magurele, primul kilometru de saci pentru colectarea selectiva a deseurilor

Let's Clean Up Romania-La Magurele, primul kilometru de saci pentru colectarea selectiva a deseurilor

Sambata, 10 mai 2014 orasul cunoscut mai mult ca locatia celui mai mare laser din lume, a bifat un nou proiect pe harta Europei. HBP EKO Distribution pune la dispozitia locuitorilor din Magurele un kilometru de saci pentru colectarea selectiva a deseurilor, sub indemnul deja celebru la nivel european "Let's Clean Up Europe!".

A fost prima actiune de acest gen dintr-o serie de evenimente cu caracter social prin care HBP EKO Distribution isi propune sa atraga atentia asupra protejarii mediului inconjurator.

Experienta arata ca oamenii sunt adesea surprinsi de cantitatea de deseuri care este generata si aruncata in cartierul lor. Insa deseurile pot fi valoroase. Hartia, sticla, metalele si plasticul, toate aceste materiale pot fi reutilizate sau reciclate daca sunt colectate. Astfel se reduce impactul asupra mediului, se creeaza oportunitati economice si locuri de munca, contribuind la transformarea Europei intr-o economie mai circulara.

Initiativa "Let's Clean Up Europe!" (Pentru o Europa mai curata) este un proiect coordonat de Asociatia Oraselor si Regiunilor pentru Reciclare si Gestionarea Durabila a Resurselor, organizatie ce raspunde inclusiv de Saptamana europeana pentru reducerea deseurilor, marcata prin diverse evenimente, in aceeasi zi, pe intreg continentul european.

Evenimentele au avut loc in 15 state membre ale UE, precum si in Andorra, Bosnia si Hertegovina, Norvegia, Serbia si Turcia. HBP EKO Distribution a decis sa sprijine aceasta initiativa... mai mult


Luni, 12 Mai 2014, ora 10:55

Project Tango, telefonul Google cu intelegere umana a spatiului, care genereaza harti 3D

Project Tango, telefonul Google cu intelegere umana a spatiului, care genereaza harti 3D

Google a construit un prototip de smartphone Android care poate constientiza lumea din jur si poate genera harti 3D.

Noul dispozitiv face parte din initiativa Project Tango, din cadrul diviziei de proiecte si tehnologii avansate de la Motorola, pe care Google a decis sa nu o vanda, noteaza The Verge.

Telefonul retine dimensiunile incaperilor si spatiilor prin simpla miscare a dispozitivului in interiorul lor.

"Scopul Project Tango este de a da dispozitivelor mobile capacitate de intelegere a spatiului si miscarii asemanatoare celei umane" a afirmat Johnny Lee, liderul proiectului.

Google va trimite intr-o prima faza 200 de telefoane dezvoltatorilor de aplicatii interesati, in luna martie a acestui an.

Tango functioneaza cu ajutorul unei camere care monitorizeaza miscarea si unor senzori de adancime, iar infomatiile colectate vor fi utilizate pentru construirea de harti 3D ale spatiului din jur.C.S. mai mult


Vineri, 21 Februarie 2014, ora 17:24

2 comentarii
Fotografie de colectie: Dan Negru, Alessandra Stoicescu, Radu Cosarca, Firea si Zaharescu, in 2002

Fotografie de colectie: Dan Negru, Alessandra Stoicescu, Radu Cosarca, Firea si Zaharescu, in 2002

Dan Negru si-a incantat prietenii virtuali cu o fotografie de colectie in care apare alaturi de Alessandra Stoicescu, Radu Cosarca, Gabriela Firea si Andrei Zaharescu. Poza poza a fost facuta in anul 2002.

"Mama are o colectie zdravana cu ziarele si revistele prin care am aparut de-a lungul anilor...Copiii mei se vor uita la ele ca la Stan si Bran. Cine-i va crede cand vor povesti ca ziarele si revistele se tipareau pe hartie si se vindeau la chioscuri?", a scris Dan Negru, duminica, pe Facebook.

"Sunt un bou impacat cu mine" - ce vedeta a ajuns la aceasta concluzie

Dan Negru a declarat de mai multe ori ca epoca Internetului stirbeste din frumusetile vietii.

"George Pruteanu mi-a spus candva ca suntem abia in 'zorii netului' si ca 'urgia asta numita net va schimba multe obiceiuri de consum'.Ce vizionar! Coperta de mai jos e din 2002, cand Zuckerberg (Mark Zuckerberg - n.red.) inca nu-si nascocise inventia", a continuat Negru.

Dan Negru, Alessandra Stoicescu, Radu Cosarca, Gabriela Firea si Andrei Zaharescu au aparut impreuna pe coperta revistei TV Mania din decembrie 2002.A.G. mai mult


Luni, 03 Februarie 2014, ora 11:53

6 comentarii
Vezi in timp real harta atacurilor malware - HoneyMap

Vezi in timp real harta atacurilor malware - HoneyMap

Realizata de Honeynet Project, harta cu acelasi nume ofera o privire de ansamblu, in timp real, asupra originii si destinatiei atacurilor malware.

Proiectul HoneyMap combina modul de colectare a informatiilor cu tehnologiile HTML5 si CSS3 pentru a oferi o harta a globala a atacurilor malware.

Pe harta, punctele rosii arata originea atacurilor online, in timp ce punctele galbene reprezinta locatia nodurilor ce strang informatiile.

Utilizatorii interesati pot contribui la proiect, prin informatiile stranse pe propriul computer despre atacurile malware respinse.

In plus, implicarea in proiect inseamna si castigarea unor cunostinte legate de modul in care malware-ul ajunge si se raspandeste pe Internet.

Citeste mai multe despre harta atacurilor malware - HoneyMap pe Hit.ro. mai mult


Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 08:09

Primaria Bucuresti vrea harta obiectivelor realizate in ultimii 5 ani - vezi cat ar costa

Primaria Bucuresti vrea harta obiectivelor realizate in ultimii 5 ani - vezi cat ar costa

Primaria Capitalei a lansat luni o cerere de oferte pentru editarea si realizarea unei harti cu obiectivele realizate si in curs de realizare pentru ultimii cinci ani, valoarea estimata a contractului fiind de 320.161,29 lei.

"Editarea si realizarea hartii privind obiectivele realizate si in curs de realizare privind Municipiul este o prioritate in contextul in care Primaria Municipiului trebuie sa aiba la dispozitie o diagnoza a stadiului de indeplinire a obiectivelor pe care si le-a propus, pentru a fundamenta deciziile viitoare. Un astfel de demers ar facilita vizualizarea stadiului de realizare a obiectivelor municipalitatii, pentru a deservi atat personalului si decidentilor, cat si mediului asociativ, societatii civile si cetatenilor, care ar putea fi astfel la curent cu un audit actualizat al realizarii acestor obiective", se arata in Caietul de sarcini care insoteste anuntul de cerere de oferte publicat pe site-ul guvernamental de licitatii publice.

"Proiectul va presupune o componenta cartografica, principala, care tine de geografie urbana si sociala, precedata de o componenta de dezvoltare sociala, secundara, sociologica, care va face diagnoza situatiei curente pe baza datelor primite de la primarie si va recomanda un set de masuri generale pentru actiunile viitoare, in contextul furnizat de harta propriu-zisa", se mai arata in document.

Setul de harti privind obiectivele realizate de Primarie va permite vizualizarea indeplinirii obiectivelor privind... mai mult


Luni, 03 Septembrie 2012, ora 21:27

2 comentarii
PDL recicleaza hartie: intr-o singura zi a colectat 1,1 tone

PDL recicleaza hartie: intr-o singura zi a colectat 1,1 tone

Duminica, in prima zi a campaniei PDL "Bucurestiul recicleaza" au fost colectate 1,1 tone de hartie.

Peste 300 de bucuresteni s-au alaturat demersului, se mentioneaza intr-un comunicat al Organizatiei PDL Bucuresti.

Semnatarii comunicatului arata ca au fost unele televiziuni care au incercat sa impuna "imaginea unui eveniment parazitat", insa bucurestenii au inteles mesajul si au dus hartie folosita la cele 56 de corturi amplasate in Capitala.

"Sincer, nu ma asteptam ca actiunea sa se bucure de un asemenea succes. Dar cu cat sunt eu mai surprins, cu atat este mai bine. Bucurestenii transmit un mesaj clar: vor un oras mai curat si mai verde, care sa fie al cetateanului. Si exact asta le promit prin candidatura mea la Primaria Generala - voi face curatenie in oras si-l voi face sigur pentru toti cetatenii sai. In felul acesta, Bucurestiul va fi redat bucurestenilor", a declarat deputatul Silviu Prigoana, candidatul PDL Bucuresti la Primaria Generala.

Cu banii obtinuti de pe urma hartiei reciclate, se vor cumpara puieti care vor fi plantati in parcurile bucurestene. Campania "Bucurestiul recicleaza" declansata de Ziua Pamantului va continua pana pe 3 iunie. mai mult


Luni, 23 Aprilie 2012, ora 22:33

25 comentarii
"Impreuna pentru o padure curata", campanie demarata de elevi

"Impreuna pentru o padure curata", campanie demarata de elevi

Elevii claselor de Protectia Mediului de la Grupul Scolar Simion Stolnicu din Comarnic au demarat, in luna ianuarie 2008, campania "Impreuna pentru o padure curata", prin intermediul careia au reusit sa colecteze si sa vanda peste doua tone de maculatura.

Cu banii stransi vor cumpara, incepand de luni, 2 martie, copaci pe care ii vor planta in fata liceului, informeaza NewsIn.

"A fost o campanie de colectare a hartiei in scoala, noi aveam foarte multa maculatura stransa, de la biblioteca, de pe la arhiva, secretariar, contabilitate. Decat s-o aruncam sau sa-i dam foc, am luat legatura cu o firma de colectare a hartiei din Banesti", a precizat, vineri, directorul Grupului Scolar Simion Stolnicu, Cornelia Piciorea.

Ea a mai spus ca, in urma valorificarii tonelor de maculatura, copiii au reusit sa stranga cateva milioane de lei.

"Din banii adunati, vrem sa cumparam copacei pe care urmeaza sa-i plantam pe raza localitatii Comarnic, in locul celor taiati in toamna anului trecut. De asemenea, vrem sa amenajam parcurile din fata celor doua cladiri ale liceului", a mai spus Cornelia Piciorea. mai mult


Vineri, 27 Februarie 2009, ora 12:48

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Cum a reusit Justin Bieber sa prabuseasca actiunile Arden
  2. Un danez a mers cu taxiul pana la ... Roma - Cat l-a costat cursa
  3. Primar suspendat dupa ce si-a facut selfie-uri dezbracat, in birou
  4. Cosmarul unor naufragiati: Au inotat ore intregi pana la o insula ... pe care erupea un vulcan
  5. Cel mai "gaurit" om din lume, expulzat din Dubai. Acuzat ca practica magia neagra
  6. Sex in ruine - s-au furisat in cel mai mare bordel din Pompei
  7. Asteroidul ce sfideaza fizica: S-a aflat data posibilului impact cu Pamantul
  8. Fotografia zilei: O masina cum nu s-a mai vazut
  9. Doi morti la Olimpiada de Sah
  10. O lume nebuna, nebuna, nebuna: bungee jumping cu o masina de curse F1 (Video)