colet posta romana

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Posta Romana a majorat tarifele: Unele servicii s-au scumpit cu 120% (Video)

Posta Romana a majorat tarifele: Unele servicii s-au scumpit cu 120% (Video)

Posta Romana a majorat tarifele pentru unele servicii, motivul invocat de companie fiind faptul ca preturile nu s-au modificat deloc in ultimii 6 ani.

Digi 24 informeaza ca scumpirile se situeaza intre 20 si 120%.

Cea mai mare majorare a avut loc la inchirierea de casute postale nenominale, tariful lunar crescand de la 13,6 lei la 30 de lei. In tara sunt 1.500 de astfel de casute postale.

Purtatorul de cuvant al Postei Romane, Dan Dumitrescu, a aratat ca doar pentru unele servicii s-a inregistrat o crestere a tarifelor.

"De 6 ani de zile acestea au ramas neschimbate, insa absolut toate celelalte costuri au avut o crestere semnificativa, iar pentru a functiona in conditii de profitabilitate pe o piata libera nu ne puteam permite ca preturile sa ramana la fel ca acum 6 ani.

Mai mult, tarifele aferente serviciului postal universal - activitatea noastra de baza - au ramas neschimbate. Scumpirile afecteaza o mica parte din prestatiile Postei", a spus reprezentantul companiei.

Potrivit lui Dan Dumitrescu, relatiile contractuale deja existente nu vor fi afectate.

Totodata, preturile pentru trimiterea de scrisori si a coletelor sub 2 kilograme raman neschimbate.

mai mult


Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 11:33

1 comentariu
Posta Romana modifica tarifele coletelor postale externe de la 1 octombrie

Posta Romana modifica tarifele coletelor postale externe de la 1 octombrie

Compania Nationala Posta Romana (CNPR) modifica, incepand cu 1 octombrie 2012, tarifele coletelor postale din sfera serviciului universal, masura fiind luata in urma ajustarilor tarifare aplicate de administratiile postale care au incheiate acorduri bilaterale cu Posta Romana.

"Incepand cu data de 1 octombrie 2012, cu avizul ANCOM, s-a aprobat modificarea tarifelor coletelor externe prioritare si neprioritare, cu greutatea de pana la 10 kilograme", se arata intr-un comunicat al Postei Romane. Pentru unele tari tarifele coletelor au fost majorate, iar pentru altele au fost micsorate, in functie de ajustarile tarifare pe care administratiile postale cu care CNPR are incheiate acorduri bilaterale le-au efectuat in cursul acestui an.

Potrivit CNPR, pentru Italia un colet prioritar va costa de la 1 octombrie 45,11 lei tarif fix plus 16,35 lei tarif/kg, iar unul neprioritar 43,18 lei tarif fix plus 9,31 lei tarif/kg, fiind mai scump fata de pretul actual de 38,77 lei tarif fix plus 13,38 lei tarif/kg (colet prioritar) si de 37,72 lei tarif fix plus 7,45 lei tarif/kg (colet neprioritar).

In cazul Spaniei, un colet prioritar va costa 48,02 lei tarif fix plus 17,02 lei tarif/kg (43,77 lei tarif fix plus 16,40 lei tarif/kg in prezent), iar unul neprioritar 46,97 lei tarif fix plus 10,54 lei tarif/kg (42,72 lei tarif fix plus 9,19 lei tarif/kg in prezent).

Pentru SUA, clientii vor achita pentru un colet prioritar 37,32 lei tarif fix plus 39,53 tarif fix/kg, fata de 34,50... mai mult


Luni, 01 Octombrie 2012, ora 09:28

1 comentariu
Ce avem voie sa trimitem prin Posta Romana? Nu obiecte imorale!

Ce avem voie sa trimitem prin Posta Romana? Nu obiecte imorale!

Ce avem voie si ce nu avem voie sa trimitem prin Posta Romana? Pe lista obiectelor ce pot fi trimise prin colet se precizeaza ca sunt interzise "obiectele imorale".

Dar ce inseamna, mai exact, ca nu putem trimite "obiecte imorale" prin Posta Romana? Pe baza caror criterii stabilim daca un obiect este sau nu "imoral"? Care este definita imoralitatii privind continutul coletelor livrate de Posta Romana?

Ce avem voie sa trimitem prin Posta Romana? Lista obiectelor

Ca sa aflam ce avem voie si ce nu avem voie sa trimitem prin posta in asa fel incat continutul coletelor noastre sa nu fie unul "imoral", am cerut o explicatie de la Biroul de Presa al Postei Romane.

"In vederea desfasurarii in bune conditii a schimburilor de trimiteri postale intre tarile membre ale Uniunii Postale Universale (UPU), in articolul 15 (fost 25) din conventia U.P.U. sunt descrise succint obiectele interzise la transportul prin posta, printre acestea enumerandu-se si 'obiectele imorale'.

Aceste obiecte 'imorale' sunt cele care, conform legilor aplicabile la nivel national pe teritoriul tarilor membre ale Uniunii, aduc atingere/incalca precepte de ordin public, moral si/sau religios", au raspuns cei de Biroul de Presa al Postei Romane pentru Ziare.com.

"Prin publicarea pe site-ul companiei a prevederilor articolului mai sus mentionat din Conventia UPU, precum si a listelor de obiecte interzise - pe tari, Posta Romana a informat clientii asupra bunurilor interzise la transportul prin... mai mult


Sambata, 28 Aprilie 2012, ora 16:19

3 comentarii
Posta Romana opreste trimiterea de colete spre Libia

Posta Romana opreste trimiterea de colete spre Libia

Din cauza situatiei din Libia, Posta Romana anunta ca va opri de vineri, corespondenta de colete spre aceasta tara.

"C.N. Posta Romana S. A. informeaza ca drept urmare a situatiei din Libia nu se mai poate asigura expedierea trimiterilor postale internationale catre aceasta destinatie", precizeaza compania intr-un comunicat postat pe site-ul sau oficial.

Drept urmare, incepand cu 1 aprilie si pana la confirmarea unei variante de expediere, "se suspenda acceptarea la prezentare a trimiterilor de corespondenta si de colete internationale pentru destinatia Libia", mai precizeaza in document Posta Romana. mai mult


Vineri, 01 Aprilie 2011, ora 23:57

1 comentariu
Posta Romana: Trimiterile postale catre zonele afectate din SUA si Australia au intarzieri

Posta Romana: Trimiterile postale catre zonele afectate din SUA si Australia au intarzieri

Inundatiile si furtunile de zapada ingreuneaza respectarea termenelor de livrare pentru trimiterile postale aferente zonelor afectate din Australia si Statele Unite ale Americii, anunta Posta Romana.

"Urmare a inundatiilor din Queensland-Australia, potrivit mesajelor de urgenta transmise prin intermediul International Post Corporation (IPC), a fost declarata stare de forta majora in zonele cu codurile postale de la 4000 la 4999, localitatile din zona precizata fiind evacuate, iar drumurile blocate", se arata intr-un comunicat al companiei.

IPC precizeaza, de asemenea, ca furtunile de zapada care au avut loc, incepand cu data de 10 ianuarie 2011, in zonele de sud-est, centru-vest si partial in nord-est-ul S.U.A. au dus la inchiderea aeroporturilor si anularea multora dintre cursele aeriene, mai precizeaza documentul.

Ca urmare a dificultatilor intampinate, Posta Romana informeaza ca pot aparea intarzieri in ceea ce priveste livrarea trimiterilor postale (corespondenta, colete, Express Mail Service) pentru zonele mai sus amintite din Australia si Statele Unite ale Americii, incetarea situatiei mentionate urmand a fi comunicata de indata ce va fi cazul. mai mult


Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 07:21

Posta Romana accepta trimiteri postale cu destinatia SUA

Posta Romana accepta trimiteri postale cu destinatia SUA

Compania Nationala Posta Romana anunta ca va accepta, incepand de vineri, la prezentare trimiterile postale cu destinatia SUA cu o greutate mai mare de 453 de grame.

Compania precizeaza ca vor fi acceptate numai scrisorile si coletele postale din categoria Prioritar, precum si trimiterile prin serviciul Express Mail Service (EMS), arata un comunicat al Postei Romane.

"Referitor la aplicarea masurilor de securitate sporita solicitate de SUA pentru transportul expeditiilor postale, va coumicam ca incepand cu 10 decembrie 2010 se vor accepta la prezentare urmatoarele trimiteri postale cu destinatia SUA: posta de scrisori (numai Prioritar), colete postale (numai Prioritar) si EMS. Precizam faptul ca trimiterile din categoriile mai sus amintite vor fi acceptate si pentru o greutate mai mare de 453 de grame", precizeaza documentul.

Reprezentantii companiei mai spun ca "pana la noi dispozitii, nu se vor accepta la prezentare trimiterile postale Neprioritare cu destinatia SUA cu o greutate mai mare de 453 de grame (posta de scrisori, colete postale)".

Compania nu a mai acceptat, incepand cu 18 noiembrie, nicio trimitere postala cu destinatia Statele Unite, avand o greutate egala sau mai mare de 453 de grame. mai mult


Vineri, 10 Decembrie 2010, ora 22:03

Colete pentru sinistrati transportate gratuit de Posta Romana

Colete pentru sinistrati transportate gratuit de Posta Romana

Posta Romana vine in sprijinul oamenilor din Moldova, care au ramas fara agoniseala de o viata si pune la dispozitie serviciul de coletarie, gratuit.

Cei care vor sa-i ajute pe sinistrati trebuie doar sa faca pachete cu alimente si imbracaminte de calitate. Campania poarta numele "Furia apelor, oprita cu suflet" si incepe in aceste zile.

"Campania noastra se adreseaza clientilor care vor sa vina in sprijinul sinistratilor din Moldova. Pot depune la orice oficiu un colet cu haine sau alimente neperisabile, pentru care nu vor plati taxele postale. Ele nici nu trebuiesc ambalate conform stas, ci doar atat cat sa nu se deterioreze continutul in timpul manevrelor", a precizat Maria Czane, diriginta OP 1 Petrosani.

Contul deschis de Posta Romana cu acest scop este RO55 RYBR 0000 0600 0678 5135.
In Valea Jiului, alaturi de Posta Romana mai aduna ajutoare voluntarii de la Crucea Rosie din Vulcan si Lupeni si reprezentantii biroului pentru situatii de urgenta de la Petrosani. mai mult


Vineri, 09 Iulie 2010, ora 08:18

1 comentariu
Posta Romana creste preturile din cauza TVA

Posta Romana creste preturile din cauza TVA

Posta Romana anunta ca incepand de joi, 1 iulie, preturile serviciilor interne si internationale din sfera serviciului postal neuniversal se vor majora odata cu intrarea in vigoare a ordonantei privind majorarea TVA.

De exemplu, clientii care doresc sa expedieze o trimitere de corespondenta cu confirmare de primire avand greutatea de pana la 20 de grame platesc 4,90 lei, in loc de 4,70 lei, cat era tariful inainte de intrarea in vigoare a noii cote TVA, potrivit unui comunicat al Postei Romane.

Tariful pentru o trimitere de curierat rapid Prioripost cu greutatea de pana la 100 de grame este, de la 1 iulie, de 7,75 lei, in loc de 7,45 lei.

Nu sunt afectate de prevederile OUG 58/2010 serviciile de transfer de bani e-mandat, mandate online si mandate postale, dar si serviciile postale incluse in sfera serviciului postal universal, pentru care Posta Romana nu percepe taxa pe valoarea adaugata, conform prevederilor legale.

Printre acestea se numara: trimiterile de corespondenta, imprimatele si trimiterile de publicitate prin posta, interne si internationale, in greutate de pana la 2 kg, coletele postale, interne si internationale, in greutate de pana la 10 kg, colete postale cu limite de greutate intre 10 kg si 20 kg (inclusiv 20 kg) expediate din afara teritoriului Romaniei catre o adresa aflata pe teritoriul acesteia. mai mult


Vineri, 02 Iulie 2010, ora 16:56

Un colet a explodat intr-un oficiu postal din judetul Arad

Un colet a explodat intr-un oficiu postal din judetul Arad

Un colet trimis pe adresa fratelui primarului din comuna aradeana Socodor a explodat in incinta oficiului postal din localitate, dupa ce pachetul a fost deschis de sotia destinarului, fara ca vreo persoana sa fie ranita.

Conform rudelor primarului din Socodor, Ioan Jura, cumnata acestuia a ridicat coletul de la oficiul postal din localitate in data de 22 decembrie, dupa care l-a deschis chiar in incinta oficiului.

"Era un pachet mic, de marimea unei cutii de ciocolata. In el se afla un spray de gaz folosit la incarcatul brichetelor si praf de pusca. A explodat in momentul in care a fost deschis de sotia fratelui meu, ea fiind cea care a ridicat coletul. Nu a fost ranita nici ea, nici alta persoana din oficiu, explozia fiind de mica amploare. Pe colet nu era indicat expeditorul, ci doar numele fratelui meu, la destinatar", a declarat Ioan Jura, primar al comunei aradene Socodor.

Biroul de presa al Inspectoratului de Politie al Judetului Arad a confirmat sambata incidentul, fara a oferi mai multe amanunte despre acest caz.

"In colet se afla un spray care a explodat, fara a rani vreo persoana", a declarat inspector principal Camelia Tuduce, purtator de cuvant al Politiei Arad.

Cazul inregistrat in data de 22 decembrie nu a fost facut public de Politia Arad, singurele informatii despre explozia coletului fiind oferite de rudele primarului din Socodor.

Cercetarile in acest caz au fost preluate de procurori, care incearca sa stabileasca identitatea... mai mult


Sambata, 26 Decembrie 2009, ora 15:27

6 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba