complex energetic hunedoara

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Plan pentru salvarea de la faliment a doua companii esentiale

Plan pentru salvarea de la faliment a doua companii esentiale

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat, luni, ca statul incearca sa salveze de la faliment complexurile energetice Oltenia si Hunedoara.

"Suntem intr-o situatie ingrata. La Complexul Energetic Hunedoara este o noua conducere, putem spune ca si un nou Consiliu de Aministratie, care sper sa gaseasca solutii. Eu sunt un pic optimist din fire, sper ca intr-o luna sa avem o linie, sa salvam aceste doua entitati esentiale (complexurile Oltenia si Hunedoara - n.red.) pentru sistemul energetic", a spus Gerea la o conferinta de presa, potrivit Mediafax.

Ponta critica FMI: Nu vom pune in pericol sistemul energetic si locurile de munca!

De asemenea, el a prezentat si planul pe care il are cu Complexul Energetic Oltenia.

"Incercam sa impuscam doi iepuri deodata, sa vedem cum o anumita parte ineficienta poate capata valoare in alta zona, adica minele de la Berbesti sa fuzioneze cu CET Govora, astfel Complexul Energetic Oltenia scapa de presiunea mare legata de problema de personal.

Aceste mine produc o pierdere apreciabila, dar CET Govora va putea sa asigure caldura la Oltchim si la Ramnicu-Valcea, totul conform unui program stabilit de CET Govora si Complexul Energetic Oltenia. La Complexul Energetic Oltenia raman probleme de eficientizare, investitii", a spus Gerea.

Pe de alta parte, ministrul a transmis ca Complexul Energetic Hunedoara este necompetitiv, asa ca nu poate face cerintelor de pe piata, cu toate ca este esential pentru securitatea sistemului... mai mult


Luni, 23 Februarie 2015, ora 13:38

1 comentariu
Peste 19.000 de angajati dintr-o companie din Romania, in purgatoriu: Nu renuntam la proteste!

Peste 19.000 de angajati dintr-o companie din Romania, in purgatoriu: Nu renuntam la proteste!

Ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, s-a intalnit, miercuri, la Targu Jiu, cu sindicalistii si cu administratia Complexului Energetic Oltenia (CEO). La finalul discutiilor, sindicatele au anuntat ca nu renunta la proteste, iar conducerea companiei a precizat ca 3.000 de angajati urmeaza sa fie disponibilizati.

Liviu Pop le-a transmis sindicalistilor din CEO ca Guvernul nu doreste sa inchida nici CE Oltenia, nici Complexul Energetic Hunedoara (CEH).

In acest context, ministrul s-a referit si la solicitarea delegatiei FMI si CE privind restructurarea masiva a companiilor energetice Hunedoara si Oltenia.

"Dupa cum ati putut vedea nu s-a ajuns la un acord in acest sens. Guvernul nu doreste inchiderea celor doua companii, de asta va pot asigura", a spus ministrul Liviu Pop.

Mai mult, ministrul delegat pentru Dialog Social a adaugat ca isi doreste ca producatorul de energie Oltenia sa revina pe profit, apreciind ca sunt necesare anumite programe de eficientizare in acest sens.

Sindicalistii au reclamat conducerea CEO ca a propus reduceri salariale si disponibilizari de personal. Printre altele, acestia i-au solicitat ministrului Liviu Pop modificarea Legii 62/2011 privind Dialogul Social si deblocarea negocierilor pe noul contract colectiv de munca.

"Solutionarea problemelor nu se face in strada, ci prin comunicare, printr-un dialog permanent intre toti actorii implicati", a spus Liviu Pop, in contextul in care Primaria Targu Jiu a avizat un nou miting de... mai mult


Miercuri, 11 Februarie 2015, ora 18:37

4 comentarii
Statul imprumuta 18 milioane de euro pentru Complexul Energetic Hunedoara

Statul imprumuta 18 milioane de euro pentru Complexul Energetic Hunedoara

Ministerul Finantelor Publice imprumuta 18 milioane de euro, bani pe care ii va investi in totalitate in Complexul Energetic Hunedoara.

Cu jumatate din imprumut oficialii companiei de stat vor acoperi necesarul de investitii pentru tehnologizarea minei de carbune de la Paroseni.

Mina trebuie adusa la standarde europene pana in 2015. Restul banilor vor fi folositai pentru continuarea procesului de reorganizare a complexului energetic, un proces inceput in luna iunie a acestui an.

Complexul Energetic Hunedoara face parte din lista lunga a companiilor de stat care trebuiau privatizate la cererea Fondului Monetar International. Lipsa investitorilor interesati de preluarea companiei a determinat insa autoritatile sa incerce varianta reorganizarii.

Citeste mai multe despre Statul se imprumuta de 18 milioane de euro pentru Complexul Energetic Hunedoara pe Digi 24. mai mult


Sambata, 12 Octombrie 2013, ora 18:13

Complexul Energetic Hunedoara a fost infiintat

Complexul Energetic Hunedoara a fost infiintat

Complexul Energetic Hunedoara a luat fiinta miercuri. Responsabilii in acest domeniu au semnat actul de infiintare in 26 septembrie, acesta fiind primul pas in constituirea viitorului colos energetic ce va cuprinde minele viabile si cele doua termocentrale din Hunedoara.

"Complexul Energetic Hunedoara este pe calea cea buna. Astazi, miercuri, Complexul a luat nastere, prin fuziunea initial a celor doua termocentrale Mintia si Paroseni. Este azi un punct de unde pornim si pana in data de 31 ianuarie intra in aceasta structura si cele 4 mine viabile", a declarat in cadrul unei conferinte de presa Cristian Resmerita, deputat in colegiul de Vest al Vaii Jiului.

Sediul viitorului Complex Energetic Hunedoara va ramane la Paroseni, iar minele viabile nu mai au nici datoriile istorice.

"Am reusit sa scapam minele viabile, Lupeni, Vulcan, Livezeni si Lonea de datoriile istorice, printr-o legatura intre AVAS si ANAF, iar acum este momentul sa-i dam Complexului Energetic o sansa de a deveni viabil si a se dezvolta", a mai adaugat Resmerita.

Complexul Energetic Hunedoara va functiona ca un tot unitar, iar minele din Valea Jiului vor livra carbune catre termocentralele Mintia si Paroseni. mai mult


Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 23:44

2 comentarii
Ponta vrea management privat la CE Oltenia si sediul la Targu Jiu

Ponta vrea management privat la CE Oltenia si sediul la Targu Jiu

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la Targu Jiu, ca sustine infiintarea Complexului Energetic Oltenia (CEO) pe formula discutata pana in prezent si ca vrea management privat la aceasta companie, iar sediul sa se mute de la Turceni la Targu Jiu.

"In programul nostru de guvernare este mentionata si realizarea Complexului Energetic Oltenia si vom face toate demersurile pentru infiintare. Sediul Complexului Energetic Oltenia va fi la Targu Jiu, nu la Turceni, pentru ca municipiul Targu Jiu are infrastructura necesara functionarii unei astfel de companii. Vom veni in Gorj, in perioada imediat urmatoare, cu ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, pentru a fi discutate problemele din sectorul minier si energetic", a spus prim-ministrul Victor Ponta.

Seful Guvernului a precizat ca nu vor mai exista numiri pe criterii politice la noua entitate economica, ci management privat.

In luna martie, Ministerul Economiei a anuntat ca noul Complex Energetic Oltenia, care va cuprinde actualele complexuri Turceni, Craiova si Rovinari, precum si Societatea Nationala a Lignitului Otenia, va fi functional incepand din luna mai a acestui an si va avea sediul la Turceni.

In data de 21 martie, Consiliile de Administratie ale celor patru companii care vor forma CE Oltenia au votat infiintarea noii companii.

"Tinand cont de aspectele legate de functionarea operativa, dar si de optimizarea activitatii de coordonare si conducere administrativa, sediul S.C.Complexul Energetic... mai mult


Miercuri, 09 Mai 2012, ora 19:26

2 comentarii
Cresteri salariale pentru mineri, posibil din mai

Cresteri salariale pentru mineri, posibil din mai

Minerii din Valea Jiului care lucreaza la minele viabile Lonea, Livezeni, Lupeni si Vulcan ale Companiei Nationale a Huilei ar putea primi o majorare cu 100 de lei a sporului de conditii grele dupa formarea Complexului Energetic Hunedoara, programata pentru luna mai.

"Cresterea sporului de conditii grele cu 100 de lei ar putea fi inclusa in noul buget de venituri si cheltuieli, care trebuie aprobat in luna mai, dupa formarea Complexului Energetic Hunedoara. O eventuala modificare a acestei anvelope salariale va fi posibila doar dupa formarea Complexului Energetic Hunedoara, care va include si cele patru mine considerate viabile, termenul fiind mai 2012.

In acest moment legislatia este clara si nu permite majorari salariale intr-o companie de stat clasificata ca fiind institutie bugetara si care inregistreaza pierderi", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei remis presei joi.

Restructurarea activitatii miniere din Valea Jiului va fi posibila prin separarea activelor viabile de cele considerate neviabile.

Minele viabile sunt Lonea, Livezeni, Lupeni si Vulcan, iar cele neviabile sunt Petrila, Paroseni si Uricani, aflate intr-un proces de eficientizare si restructurare care se va finaliza in 2018.

In cadrul procesului de separare a activelor au avut loc trei runde de intalniri, pe 27 februarie, pe 1 martie si pe 7 martie, precizeaza institutia.

"In cadrul primelor doua intalniri au fost analizate posibilitatile adoptarii unei hotarari de guvern,... mai mult


Joi, 08 Martie 2012, ora 22:52

Guvernul infiinteaza Complexul Energetic Hunedoara si CE Oltenia

Guvernul infiinteaza Complexul Energetic Hunedoara si CE Oltenia

Guvernul a decis miercuri sa infiinteze Complexul Energetic Hunedoara si Complexul Energetic Oltenia, in cadrul unui proiect menit sa reorganizeze sistemul energetic.

Complexul Energetic Hunedoara se va infiinta prin fuziunea societatilor Electrocentrale Deva si Electrocentrale Paroseni si va avea ca obiect principal de activitate producerea si furnizarea energiei electrice si termice si exploatarea minelor de huila, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Complexul Energetic Hunedoara preia toate drepturile si toate obligatiile fostelor societati comerciale supuse fuziunii si va participa la licitatia ce va fi organizata pentru achizitionarea activelor viabile din Compania Nationala a Huilei.

E vorba despre minele Lonea, Livezeni, Lupeni si Vulcan, Unitatea de Exploatare si
Preparare a Carbunelui, Statia Miniera de Salvare si partea administrativa a
CNH.

Complexul Energetic Oltenia se va infiinta prin fuziunea urmatoarelor companii: Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Craiova si Complexul Energetic Rovinari.

Obiectul principal de activitate a noului complex va fi producerea si furnizarea energiei electrice si termice si exploatarea minelor si carierelor de lignit.

"In prezent, in Romania nu exista companii de electricitate pe baza de huila si pe baza de lignit care sa fie suficient de mari pentru a putea sa participe in proiecte regionale si internationale, in beneficiul pietei din Romania;... mai mult


Joi, 13 Octombrie 2011, ora 09:39

1 comentariu
Ministerul Economiei vrea alte doua complexuri energetice: Oltenia si Hunedoara

Ministerul Economiei vrea alte doua complexuri energetice: Oltenia si Hunedoara

Ministerul Economiei intentioneaza sa infiinteze doua complexuri energetice, Oltenia si Hunedoara, care sa includa producatori de energie si de carbune.

Acest proiect a fost discutat de ministrul Economiei, Ion Ariton, cu seful pe Romania al Franklin Templeton si manager al Fondului Proprietatea, Greg Konieczny, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Cei doi au discutat despre aspecte referitoare la implicarea Fondului Proprietatea in activitatea companiilor din portofoliul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), la care acesta detine actiuni.

Potrivit unor informatii obtinute de Evenimentul Zilei, complexul energetic Oltenia s-ar putea forma din complexurile Turceni, Rovinari si Craiova, alaturi de Societatea Nationala a Lignitului Oltenia.

De altfel, se afla in faza de negociere un memorandum cu Fondul Proprietatea, care ar urma sa detina, probabil, aproximativ 20 de procente din noua companie.

Astfel, CE Oltenia ar urma sa aiba dubla conducere, cu un comitet director si un consiliu de supraveghere, pe modelul OMV Petrom si BCR. De asemenea, listarea pe bursa ar trebui sa fie efectua la scurt timp dupa infiintare.

Infiintarea celor doua companii nationale in domeniul energiei, Electra si Hidroenergetica, a fost blocat definitiv in instanta. Proiectul nu era sustinut nici de Fondul Monetar International, nici de Banca Mondiala. mai mult


Vineri, 03 Iunie 2011, ora 17:35

Chinezii ar putea construi un complex energetic la Uricani

Chinezii ar putea construi un complex energetic la Uricani

Un complex energetic ar putea fi construit la Uricani, judetul Hunedoara, de catre investitori chinezi, pe locul fostei mine de la Valea de Brazi.

Cel putin asta spera autoritatile de la Uricani, care spun ca au decis sa ia legatura cu investitori chinezi, pentru ca zacamantul din mina inchisa acum cativa ani sa fie din nou exploatat.

Mai mult, primarul din Uricani, Danut Buhaescu, spune ca acolo e loc si de un complex energetic ecologic si ca toate ar putea deveni realitate, daca chinezii accepta colaborarea.

"La fosta mina Valea de Brazi doar 5 la suta din zacamant a fost exploatat. Am lansat la Ambasada Chinei propunerea de a exploata acest zacamant pentru ca, chinezii ar vinde energie dupa ce ar crea in locul unde a existat mina Valea de Brazi un complex energetic care sa cuprinda exploatarea carbunelui si o termocentrala ecologica, cu zero emisii de carbon. In China exista un astfel de proiect pilot, iar noi mizam pe faptul ca aici, la Valea de Brazi, exista foarte mult carbune", spune Danut Buhaescu, primarul orasului Uricani.

Mina de la Valea de Brazi a fost inchisa, insa primarul orasului Uricani, care a si lucrat timp de mai multi ani la acea exploatare de huila, sustine ca rezervele neexploatate ajung pentru o jumatate de secol.

Mina Valea de Brazi a fost deschisa in august 1986 si a functionat vreme de 12 ani, pana in anul 1998, cand a fost inchisa. mai mult


Marti, 05 Aprilie 2011, ora 17:26

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Campanie electorala inedita in Finlanda - candidatul fara chip
  2. Furtuna de nisip apocaliptica, in Beijing (Video)
  3. Elogiu inedit pentru Star Wars - cum va fi pictat un Boeing 787
  4. Cursa nebuna in Bruxelles: De cati oameni e nevoie pentru a prinde trei zebre (Video)
  5. Fotografia zilei: Oile rezidentiale
  6. Apple lucreaza la un produs pe care Steve Jobs il ura: "Daca ai asa ceva, esti mort"
  7. O fetita de 8 ani castiga peste 1,5 milioane de dolari din clipuri pe YouTube (Video)
  8. A mancat carne de vaca acum cateva decenii si a murit acum
  9. Povestea omului care intr-o zi a decis sa-si faca o tara si are deja zeci de mii de cereri de cetatenie
  10. Semnal de alarma de la experti: Un avion cu sute de pasageri poate fi prabusit de pe laptop