concurs director scoala

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Scandal in cercetare: Institut al Academiei Romane, acuzat ca a trucat un concurs

Scandal in cercetare: Institut al Academiei Romane, acuzat ca a trucat un concurs

Peste 250 de cercetatori post-doctorali din toata tara au semnat o petitie prin care solicita anularea concursului organizat recent de Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii (ICCV) si reluarea lui, acuzand grave deficiente in modul de organizare, care sugereaza un aranjament.

Intitulata "Simulacru de concurs la un institut al Academiei Romane: ICCV, mai 2014", petitia este adresata directorului ICCV, Catalin Zamfir, presedintelui Academiei Romane, Valentin Vlad, ministrului Fondurilor Europene, Eugent Teodorovici, dar si Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU), pentru ca proiectul in cauza este unul de tip POSDRU, adica finantat din bani europeni.

"Date fiind deficientele grave ale modului in care a fost organizat acest concurs, va solicitam anularea acestuia si organizarea unui nou concurs, care sa urmeze o metodologie clara si transparenta si in cadrul caruia evaluarea sa fie realizata de o noua comisie, alcatuita din membri care sa nu se afle in conflict de interese", se arata in documentul adresat autoritatilor mentionate, in care semnatarii prezinta pe larg numeroase nereguli si abuzuri comise de organizatorii concursului.

Pentru cele 40 de burse post-doctorale oferite de proiectul "Pluri si interdisciplinaritate in programe doctorale si postdoctorale", pentru care toate detaliile pot fi regasite pe site-ul ICCV, au candidat peste 300 de cercetatori post-doctorali din toata tara, fara sa... mai mult


Sambata, 31 Mai 2014, ora 23:55

27 comentarii
Profi te premiaza: Ai mai putin de o luna sa-ti inscrii scoala pentru a castiga un laborator IT

Profi te premiaza: Ai mai putin de o luna sa-ti inscrii scoala pentru a castiga un laborator IT

Doar 27 de zile au mai ramas pentru inscrierea scolilor care vor sa concureze la castigarea celor peste 160 de laboratoare IT daruite prin intermediul campaniei de responsabilitate sociala "PROFI te premiaza". Numai scolile care se inscriu pot participa la editia din acest an a competitiei, iar data limita de inscriere este 15 iulie.

"Pana acum, formularul de inscriere de la adresa http://www.profitepremiaza.ro/editia_2013.php a fost completat de 1686 de scoli si ideal ar fi ca si celelalte sa le urmeze exemplul in cursul acestei saptamani", a declarat Pawel Musial, directorul general al magazinelor PROFI. "Odata inceputa vacanta, lumea se va gandi la altceva decat la scoala si ar fi pacat ca din acest motiv sa rateze sansa de a se dota cu un laborator informatic modern."

Reactiile la aceasta noua invitatie difera de la scoala la scoala. "Ne-am inscris ca sa castigam! Suntem foarte increzatori si vom face tot ce trebuie pentru asta!", afirma Ingrid Radulescu, directoarea Scolii Gimnaziale nr. 7 "Remus Opreanu" din Constanta care, desi nu s-a numarat printre castigatorii editiilor precedente, stie ca in acest an poate schimba lucrurile in favoarea institutiei pe care o conduce. "Elevii sunt mai stimulati cand e vorba de o competitie. Atunci cand beneficiaza de conditii mai bune si mai performante de educatie au mai mult drag sa invete si au o motivatie superioara. In acelasi timp, avem nevoie de o dotare mai buna pentru scoala."

Cu totul altfel se prezinta scoala... mai mult


Marti, 18 Iunie 2013, ora 15:45

Verisoara lui Ponta si sotia lui Cazanciuc, director la Autoritatea Aeronautica

Verisoara lui Ponta si sotia lui Cazanciuc, director la Autoritatea Aeronautica

Verisoara prim-ministrului Victor Ponta si totodata sotia ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, este noul director de reglementare la Autoritatea Aeronautica Civila Romana (AACR).

Rodica Cazanciuc a castigat concursul pentru functia director al AACR, ea trecand de selectia dosarelor, de un interviu si de un test de specialitate, transmite Realitatea Tv. Singurul candidat care se mai inscrisese pentru post s-a retras, iar rezultatul a fost publicat pe 5 aprilie.

Numai ca pentru a ocupa o functie obisnuita de executie in autoritatea aeronautica este nevoie de opt ani vechime in aviatie si pregatire specifica, scoala de aviatie superioara sau facultatea de aeronave, potrivit lui Sorin Stoicescu, expert in aviatie civila.

Sotia ministrului Justitiei nu are insa experienta necesara, ea absolvind Facultatea de Mecanica Fina a Universitatii Politehnica din Bucuresti, dupa care a urmat un master in marketing, la ASE. Ea a ocupat functia de director comercial la Tarom, din iunie 2011 pana in aprilie 2013, precum si functia de ticketing coordinator, tot la Tarom, intre anii 2007 si 2011.

Cum o ataca PSD in 2012 pe verisoara lui Ponta

Departamentul de transporturi din PSD publica un comunicat de presa, in luna februarie 2012, prin care preciza ca "Rodica Cazanciuc nu stie ce inseamna sa concepi si sa implementezi o strategie de dezvoltare a unei companii de anvergura Tarom".

In plus, sociali-democratii aratau ca "acest management de proasta calitate pune in... mai mult


Miercuri, 17 Aprilie 2013, ora 17:47

16 comentarii
Prima scoala europeana din Valea Jiului

Prima scoala europeana din Valea Jiului

Scoala I G Duca din Petrosani si-a trecut in portofoliu inca o realizare: a devenit prima scoala europeana din Valea Jiului, titlu conferit in urma unui concurs la care au particpat 148 de unitati scolare din Romania.

Proiectele in urma carora copiii si dascalii de aici au luat contact cu lumea Europeni au primat in conferirea titlului in luna aprilie a acestui an.
Elevii si profesorii au marcat evenimentul printr-o actiune cultural-artistica la care au fost invitati sa participe toti cei care si-au adus contributia la realizarile scolii.

Sala de spectacole a Casei de Cultura "Ion Dulamita" din Petrosani a fost neincapatoare la sfarsitul saptaminii trecute pentru cei care vrut sa participe la festivitatea organizata de cei din conducerea scolii.

"Titlul de scoala europeana este o mandrie pentru noi. Este rezultatul muncii noastre de 10 ani, in care am participat la proiecte comune cu tari europene si am facut programe comunitare. Performantele obtinute in acest timp au dus la promovarea imaginii scolii noastre si situarea ei in clasamentul scolilor participante", a spus Elena Garjob, director Scoala Gnerala "I.G. Duca".

Cu acest prilej a fost lansat si primul numar al revistei "EDUCATIE", realizata de un colectiv de dascali, dar si cu sprijinul copiilor. In paginile revistei se regaesc cei mai buni elevi ai scolii - premiantii, cei pe care toti copiii ii apreciaza si care au dus in acest an numele scolii pana la Balcaniada. mai mult


Duminica, 30 Mai 2010, ora 15:40

1 comentariu
Concursurile pentru directorii de scoli au ramas in aer

Concursurile pentru directorii de scoli au ramas in aer

Organizarea concursurilor pentru ocuparea functiilor de directori, ceruta de noua lege a Educatiei, s-a amanat pe o perioada nedeterminata din cauza ca nu au fost inca puse la punct metodologiile de organizare si desfasurare a lor.

In plus, inspectorii scolari, numiti politic prin aviz al primarilor locali, nu agreeaza ideea descentralizarii, deoarece pierd autoritatea din campania de numire, de la fiecare inceput de an scolar, si pierd controlul in teritoriu, scrie Gardianul.

In ultimii trei ani nu s-au mai organizat concursuri pentru posturile de director, numirile ajungand sa se faca abuziv, potrivit fostului ministru Ecaterina Andronescu.

In Capitala, peste 90 de directori de scoli au fost schimbati numai la inceputul acestui an scolar. In prezent, peste 6.200 din totalul celor 10.890 de directori si directori adjuncti care conduc scolile romanesti sunt numiti prin delegatie, iar circa 4.500 dintre ei au fost schimbati numai la inceputul acestui an scolar, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educatiei.

Fostul ministru Ecaterina Andronescu a emis, la jumatatea lunii septembrie, un ordin prin care responsabilitatea numirii directorilor de scoala si a adjunctilor acestora trecea de la inspectoratele scolare la Ministerul Educatiei.

Ordinul a fost anulat de ministrul in exercitiu, Emil Boc, iar in prezent numirile se fac tot pe baza de delegatie de la inspectoratele scolare. mai mult


Luni, 26 Octombrie 2009, ora 09:10

Concursurile pentru directori de scoli, blocate pana la promulgarea Legii Educatiei

Concursurile pentru directori de scoli, blocate pana la promulgarea Legii Educatiei

Organizarea concursurilor pentru posturile de directori scolari este amanata pe termen nederminat de promulgarea Legii Educatiei Nationale si de elaborarea metodologiilor necesare, spune, intr-o declaratie pentru NewsIn, inspectorul general scolar, Cristian Alexandrescu.

"Organizarea concursurilor de director depinde de aparitia si promulgarea legii si de elaborarea metodologiiilor, iar in momentul in care baza legala si normativa va fi gata, le voi aplica instantaneu", a precizat seful Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Cristian Alexandrescu.

Concursurile pentru numirea sefilor de scoala au fost suspendate in aprilie 2007 printr-un ordin al ministrului de atunci al Educatiei, Cristian Adomnitei, iar numirile au fost facute, din acel moment, de catre inspectorii scolari generali, numai prin delegatie sau detasare. Astfel, in ultimii trei ani, nu s-au mai organizat concursuri pentru posturile de director, numirile ajungand sa se faca abuziv, potrivit fostului ministru Ecaterina Andronescu. In Capitala, peste 90 de directori de scoli au fost schimbati numai la inceputul acestui an scolar.

In prezent, peste 6.200 din totalul celor 10.890 de directori si directori adjuncti care conduc scolile romanesti sunt numiti prin delegatie, iar circa 4.500 dintre ei au fost schimbati numai la inceputul acestui an scolar, potrivit datelor furnizate agentiei NewsIn de Ministerul Educatiei.

Fostul ministru Ecaterina Andronescu a emis, la jumatatea lunii... mai mult


Vineri, 23 Octombrie 2009, ora 15:17

1 comentariu
Andronescu: Ordinul de ministru este o incercare de a stopa politizarea directorilor

Andronescu: Ordinul de ministru este o incercare de a stopa politizarea directorilor

Ministrul Educatiei, Elena Andronescu, a declarat ca ordinul de ministrul privind numirea directorilor in scoli este menita sa diminueze numirile pe baze politice.

"Initiativa este menita sa stopeze incercarea de a politiza. Foarte multi au incercat sa schimbe directorii, pe criterii politice, sau cel putin asa reclama cei care trimit mesaje la Ministerul Educatiei", a declarat Andronescu, la Realitatea FM.

Potrivit spuselor sale, un director poate fi numit in functie in doua moduri: in urma castigarii unui concurs organizat de consiliul de administratie al scolii respective, sau prin delegatie, de catre inspectorul general.

Ordinul se adreseaza celei de-a doua situatii, ridicand dreptul inspectorului general de a numi directori.

Astfel, doar ministrul de resort poate numi un director in functie, in urma recomandarilor consiliului de administratie al scolii, pe baza unui CV si a performantei candidatului. mai mult


Joi, 17 Septembrie 2009, ora 21:18

10 comentarii
Profesorii nu vor ca directorii de scoli sa fie numiti de Primarie

Profesorii nu vor ca directorii de scoli sa fie numiti de Primarie

Sindicalistii din invatamant nu sunt de acord cu propunerea Executivului ca directorii de scoli sa fie numiti de primari.

In plus, acestia ameninta cu blocarea anului scolar daca nu le se aplica majorarea promisa de salariu, informeaza Antena3.

Profesorii afirma ca posibila numire a directorilor de scoala de catre primari ar duce la politizarea Educatiei.

"Se merge pe o idee de descentralizare complet gresita. Este clar ca primarii vor sa dispuna in totalitate de patrimoniul invatamantului si sa faca ce doresc cu el si, culmea, ministrul Andronescu le face tot felul de promisiuni primarilor. Numirea directorilor de catre primari inseamna o politizare fara precedent a invatamantului. Directorul trebuie sa fie cadru didactic numit prin concurs", declara liderul sindical Marius Nistor.

Sindicalistii mai reclama si faptul ca nu au fost consultati de minister inainte ca legea privind invatamantul preuniversitar sa fie trimisa in Parlament. mai mult


Luni, 30 Martie 2009, ora 16:16

5 comentarii
Zeci de directori scolari din Capitala, schimbati din functie (Video)

Zeci de directori scolari din Capitala, schimbati din functie (Video)

Cu doar o saptamana inainte de deschiderea noului an scolar, conducerea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti a decis sa schimbe din functie zeci de directori scolari din Capitala.

Mai multi directori se plang ca au fost schimbati pe criterii politice, lucru sustinut si de primarul sectorului doi al Capitalei, Neculai Ontanu, informeaza Realitatea TV

Doina Melinte a fost, timp de 18 ani, directorul Liceului Iulia Hasdeu din sectorul doi al Capitalei. De cateva zile nu mai ocupa functia de conducere, iar in aceeasi situatie se afla alti 16 directori din sectorul doi al Capitalei.

Potrivit primarul sectorului doi Neculai Ontanu, "directorii unitatilor de invatamant sunt epurati pe motive politice."

Conducerea Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti spune ca la 31 august contractul de management al directorilor a incetat iar o parte dintre ei au fost inlocuiti, pana la organizarea concursului, din cauza mai multor deficiente.

La nivelul Capitalei, dintre cei 560 de directori, carora le-a incetat contractul, 80 au fost inlocuiti. Concursul pentru ocuparea posturilor de conducere in scoli va avea loc in luna octombrie. mai mult


Sambata, 06 Septembrie 2008, ora 12:31

1 comentariu
Alte articole despre: directori, scoala, Capitala, functie, inlocuire

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)