concurs functie director scoala

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Concursurile pentru directorii de scoli au ramas in aer

Concursurile pentru directorii de scoli au ramas in aer

Organizarea concursurilor pentru ocuparea functiilor de directori, ceruta de noua lege a Educatiei, s-a amanat pe o perioada nedeterminata din cauza ca nu au fost inca puse la punct metodologiile de organizare si desfasurare a lor.

In plus, inspectorii scolari, numiti politic prin aviz al primarilor locali, nu agreeaza ideea descentralizarii, deoarece pierd autoritatea din campania de numire, de la fiecare inceput de an scolar, si pierd controlul in teritoriu, scrie Gardianul.

In ultimii trei ani nu s-au mai organizat concursuri pentru posturile de director, numirile ajungand sa se faca abuziv, potrivit fostului ministru Ecaterina Andronescu.

In Capitala, peste 90 de directori de scoli au fost schimbati numai la inceputul acestui an scolar. In prezent, peste 6.200 din totalul celor 10.890 de directori si directori adjuncti care conduc scolile romanesti sunt numiti prin delegatie, iar circa 4.500 dintre ei au fost schimbati numai la inceputul acestui an scolar, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educatiei.

Fostul ministru Ecaterina Andronescu a emis, la jumatatea lunii septembrie, un ordin prin care responsabilitatea numirii directorilor de scoala si a adjunctilor acestora trecea de la inspectoratele scolare la Ministerul Educatiei.

Ordinul a fost anulat de ministrul in exercitiu, Emil Boc, iar in prezent numirile se fac tot pe baza de delegatie de la inspectoratele scolare. mai mult


Luni, 26 Octombrie 2009, ora 09:10

Concursurile pentru directori de scoli, blocate pana la promulgarea Legii Educatiei

Concursurile pentru directori de scoli, blocate pana la promulgarea Legii Educatiei

Organizarea concursurilor pentru posturile de directori scolari este amanata pe termen nederminat de promulgarea Legii Educatiei Nationale si de elaborarea metodologiilor necesare, spune, intr-o declaratie pentru NewsIn, inspectorul general scolar, Cristian Alexandrescu.

"Organizarea concursurilor de director depinde de aparitia si promulgarea legii si de elaborarea metodologiiilor, iar in momentul in care baza legala si normativa va fi gata, le voi aplica instantaneu", a precizat seful Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Cristian Alexandrescu.

Concursurile pentru numirea sefilor de scoala au fost suspendate in aprilie 2007 printr-un ordin al ministrului de atunci al Educatiei, Cristian Adomnitei, iar numirile au fost facute, din acel moment, de catre inspectorii scolari generali, numai prin delegatie sau detasare. Astfel, in ultimii trei ani, nu s-au mai organizat concursuri pentru posturile de director, numirile ajungand sa se faca abuziv, potrivit fostului ministru Ecaterina Andronescu. In Capitala, peste 90 de directori de scoli au fost schimbati numai la inceputul acestui an scolar.

In prezent, peste 6.200 din totalul celor 10.890 de directori si directori adjuncti care conduc scolile romanesti sunt numiti prin delegatie, iar circa 4.500 dintre ei au fost schimbati numai la inceputul acestui an scolar, potrivit datelor furnizate agentiei NewsIn de Ministerul Educatiei.

Fostul ministru Ecaterina Andronescu a emis, la jumatatea lunii... mai mult


Vineri, 23 Octombrie 2009, ora 15:17

1 comentariu
Andronescu: Nu trebuie politizata functia de director de scoala

Andronescu: Nu trebuie politizata functia de director de scoala

Trebuie sa avem grija sa nu politizam posturile de director, a declarat ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, in fata comisiei de invatamant din Senat.

Ecaterina Andronescu a prezentat senatorilor modalitatea in care vor fi compuse consiliile scolare, adaugand ca nu s-a ajuns inca la o solutie privind numirea directorului.

"Consiliul va fi compus in proportie de 33% din reprezentanti ai primariei, 33% reprezentanti ai parintilor si 33% reprezentanti ai autoritatilor locale. Consiliul de administratie al scolii va fi condus de un director si aici nu s-a gasit inca o solutie privind numirea sa", a declarat Andronescu.

Ministrul a precizat ca indiferent cine va numi directorul, posturile vor fi acordate prin concurs.

"Directorul va fi desemnat in urma unui concurs. Administratia locala isi doreste ca primarul sa numeasca directorii, sindicatele doresc ca decizia sa fie luata de inspectoratele scolare", a declarat ministrul Educatiei.

Potrivit ministrului, exista o lipsa de comunicare intre directorii de scoli si primar si asta ii determina pe cei din administratia locala sa isi doreasca sa aiba un punct de vedere la numirea directorilor.

"Trebuie sa avem grija sa nu politizam functia de director de scoala", a subliniat Andronescu.

In ceea ce priveste posturile de suplinitori, ministrul a precizat ca exista o mare problema in conditiile in care exista 68.000 de suplinitori si ca se incearca gasirea unei solutii in asa fel incat "cadrele didactice sa... mai mult


Miercuri, 15 Aprilie 2009, ora 10:10

6 comentarii
Zeci de directori scolari din Capitala, schimbati din functie (Video)

Zeci de directori scolari din Capitala, schimbati din functie (Video)

Cu doar o saptamana inainte de deschiderea noului an scolar, conducerea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti a decis sa schimbe din functie zeci de directori scolari din Capitala.

Mai multi directori se plang ca au fost schimbati pe criterii politice, lucru sustinut si de primarul sectorului doi al Capitalei, Neculai Ontanu, informeaza Realitatea TV

Doina Melinte a fost, timp de 18 ani, directorul Liceului Iulia Hasdeu din sectorul doi al Capitalei. De cateva zile nu mai ocupa functia de conducere, iar in aceeasi situatie se afla alti 16 directori din sectorul doi al Capitalei.

Potrivit primarul sectorului doi Neculai Ontanu, "directorii unitatilor de invatamant sunt epurati pe motive politice."

Conducerea Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti spune ca la 31 august contractul de management al directorilor a incetat iar o parte dintre ei au fost inlocuiti, pana la organizarea concursului, din cauza mai multor deficiente.

La nivelul Capitalei, dintre cei 560 de directori, carora le-a incetat contractul, 80 au fost inlocuiti. Concursul pentru ocuparea posturilor de conducere in scoli va avea loc in luna octombrie. mai mult


Sambata, 06 Septembrie 2008, ora 12:31

1 comentariu
Alte articole despre: directori, scoala, Capitala, functie, inlocuire

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba