concurs spitale

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Demisii la spitalul groazei din Ploiesti - au plecat inainte sa fie dati afara

Demisii la spitalul groazei din Ploiesti - au plecat inainte sa fie dati afara

Presedintele Consiliului de Administratie al Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti si cei doi membri in CA al SJU din partea Consiliului Judetean Prahova au demisionat din functii, in urma recomandarilor reprezentantilor Ministerului Sanatatii care au facut ancheta de la SJU Ploiesti.

Presedintele Consiliului de Administratie (CA) al Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Ploiesti, medicul Mirela Neagu, care fusese numita in CA de catre presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, si ceilalti doi membri ai CA numiti din partea Consiliului Judetean au demisionat din functii, ei fiind inlocuiti, miercuri, prin vot al CJ Prahova, joi urmand sa se constituie noul Consiliu de Administratia al spitalului.

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a declarat, joi, ca cei trei membri din partea CJ au demisionat din CA al SJU Ploiesti ca urmare a recomandarilor facute de catre comisia care efectuat controlului la spitalul din Ploiesti.

"In raportul Corpului de Control a fost o recomandare de schimbare a componentei Consiliului de Administratie. Eu le-am citit aceasta recomandare si ei si-au dat demisia", a spus Mircea Cosma.

Fosta presedinta a CA a SJU Ploiesti, Mirela Neagu, este medic de familie si a fost numita in CA de catre presedintele CJ Prahova, ea fiind si consilier personal al lui Mircea Cosma.

Noi dezvaluiri din spitalul groazei din Ploiesti: Pazeam bolnavii sa nu le intre gandacii in gura

In locul Mirelei Neagu, presedintele... mai mult


Joi, 19 Decembrie 2013, ora 12:06

1 comentariu
Ancheta la spitalul groazei din Ploiesti: Cad primele capete - managerul clinicii a demisionat

Ancheta la spitalul groazei din Ploiesti: Cad primele capete - managerul clinicii a demisionat

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) din Ploiesti, Adrian Strambeanu, a demisionat, vineri dimineata, cu putin timp inainte de prezentarea rezultatelor finale ale anchetei desfasurate in clinica groazei.

Conducerea interimara a spitalului a fost preluata de directorul medical al spitalului, Florin Puscariu, urmand ca in termen de 90 de zile postul sa fie scos la concurs, potrivit Mediafax. Conform aceleiasi surse, contractul lui Strambeanu expira peste cateva zile, mai exact pe 13 decembrie.

Ancheta la spitalul groazei din Ploiesti: Managerul, greu de inlaturat. De ce e inca in functie?

Ancheta demarata de Corpul de Control al ministerului Sanatatii a scos la iveala mai multe nereguli in ceea ce priveste lista de achizitii, dar si probleme organizatorice sau de igiena, transmite Digi 24.

Membrii Corpului de Control a stat de vorba cu pacientii si cu rudele acestora, au verificat clinica, au ridicat mai multe documente si au constatat ca fondurile spitalului nu au fost administrate corespunzator.

Bisturiurile de unica folosinta refolosite, pacienti paziti de gandacii care misuna peste tot

Raportul final al anchetei coordonate de secretarul de stat in ministerul Sanatatii, Raed Arafat, va fi facut public in cadrul unei conferinte de presa.

Secretarul de stat propunea, in urma cu doar cateva zile, suspendarea managerului spitalului, cel putin pe durata anchetei, insa reprezentantii Consiliului Judetean Prahova, in administrarea caruia se afla... mai mult


Vineri, 06 Decembrie 2013, ora 10:50

9 comentarii
Ce aduce 2012: Clasa pregatitoare, spitale privatizate, prestatii sociale schimbate

Ce aduce 2012: Clasa pregatitoare, spitale privatizate, prestatii sociale schimbate

Anul 2012 va aduce schimbari majore pe plan social, printre cele mai importante numarandu-se introducerea evaluarilor la clasele a II-a si a IV-a, privatizarea spitalelor, sau schimbarile privind calculul prestatiilor sociale.

De exemplu, in educatie, se va introduce clasa pregatitoare obligatorie incepand din anul scolar 2012-2013, iar liceele cu promovabilitate sub 15% la examenul de bacalaureat din 2011 vor elabora pentru clasa a IX-a un plan de scolarizare diminuat cu cel putin o clasa, informeaza Mediafax.

In plus, tot in educatie, va incepe sa se aplice masura privind introducerea costului standard per elev si a principiului "finantarea urmeaza elevul" si va incepe evaluarea de la finalul clasei a II-a precum si evaluarea, prin esantionare, a elevilor clasei a IV-a.

In invatamantul superior in 2012 vor fi terminate alegerile pentru noile structuri de conducere ale universitatilor si va fi analizata oportunitatea reintroducerii concursului de admitere la facultate .

In sanatate: privatizare pe paine

In domeniul sanatatii, in 2011 miza este privatizarea, cea a serviciilor de ambulanta, a spitalelor si a caselor de asigurari de sanatate.

Casele de asigurari de sanatate publice vor disparea, iar locul lor va fi luat de casele private care se interpun intre CNAS si funizorii de servicii medicale. La fel si spitalele care se pot transforma in fundatii sau societati comerciale, unde angajatii vor putea primi mai multi bani decat este prevazut acum in grila... mai mult


Luni, 02 Ianuarie 2012, ora 13:23

12 comentarii
Fiul ministrului Sanatatii a devenit manager al Spitalului Clinic Judetean din Oradea

Fiul ministrului Sanatatii a devenit manager al Spitalului Clinic Judetean din Oradea

Fiul ministrului Sanatatii, Ritli Ladislau Csongor, a castigat, luni, concursul pentru functia de manager al Spitalului Clinic Judetean din Oradea, dupa ce a ramas singurul candidat.

Ritli Ladislau Csongor a obtinut 9,20 la testul grila sustinut luni si note de 10 la sustinerea proiectului de management si la interviul cu membrii comisiei de examinare.

Ultimele doua probe erau, de fapt, programate pentru miercuri si joi, insa, dupa retragerea lui Gavril Grebenisan, ele au fost devansate.

Fiul ministrului Sanatatii a ramas singurul candidat la sefia Spitalului Judetean din Oradea, dupa ce contracandidatul sau, Gavrila Grebenisan, managerul interimar al Spitalului Clinic Judetean din Oradea, si-a retras candidatura cu numai doua ore inainte de concursul pentru post.

"Mi-am retras candidatura. Fiecare sa inteleaga din asta ce doreste", a declarat managerul interimar al Spitalului Clinic Judetean din Oradea, iar Ritli Ladislau Csongor a refuzat sa faca orice comentariu legat de unicitatea sa, scrie Jurnalul National.

Ritli Ladislau Csongor, fiul ministrului Sanatatii, Ritli Ladislau (foto), si-a depus candidatura, in urma cu o saptamana, in ultima zi de depunere a dosarelor, la concursul organizat pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Judetean din Oradea, alaturi de Gavril Grebenisan, care detine interimar aceasta functie.

Ritli Ladislau Csongor a fost manager al Spitalului Clinic de Recuperare din Baile Felix pana in anul 2009, dupa care a... mai mult


Luni, 24 Octombrie 2011, ora 19:00

6 comentarii
Primarul Chereches face lobby pentru spitalul condus de mama sa

Primarul Chereches face lobby pentru spitalul condus de mama sa

Autoritatile din Baia Mare solicita Ministerului Sanatatii sa revina asupra deciziei prin care Spitalul de Boli Infectioase a fost arondat Spitalului Judetean si a devenit doar o sectie a acestuia.

Solicitarea a fost facuta dupa ce Catalin Chereches a devenit primarul municipiului, in conditiile in care unitatea medicala in cauza este condusa de mama lui, Viorica Chereches.

Catalin Chereches a precizat insa ca daca Ministerul Sanatatii va accepta varianta propusa de primarie, ca Spitalul de Boli Infectioase, Dermatovenerice si Psihiatrie sa devina unitate medicala municipala, pentru evitarea oricaror interpretari, mama sa va demisiona din functia detinuta si va participa la concursul pentru ocuparea postului de manager al noii unitati, scrie Romania Libera.

Desi cei din Primaria Baia Mare sustin ca proiectul infiintarii unui spital municipal este mai vechi si ca aceasta ar presupune atragerea unei finantari mai mari de la Ministerul Sanatatii, oficialii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Maramures nu au primit nici un document oficial in acest sens.

Catalin Chereches si mama sa, Viorica, au intrat recent si in vizorul Agentiei Nationale de Integritate, dupa ce "Alianta pentru o Romanie curata" a sesizat faptul ca declaratia de avere a noului primar baimarean contine posibile nereguli, printre care si o donatie de 1,5 milioane de euro facuta de Viorica Chereches fiului ei.

Pe de alta parte, inspectorii au constatat faptul ca mama primarului, Viorica... mai mult


Miercuri, 25 Mai 2011, ora 20:49

7 comentarii
Primul spital din tara cu management privat

Primul spital din tara cu management privat

Spitalul Judetean din Drobeta Turnu Severin este prima unitate spitaliceasca din tara care beneficiaza de un management asigurat de o companie profesionista.

"Tetraedru" se numeste compania care a castigat licitatia organizata de Consiliul Judetean si care si-a prezentat, in cadrul unei conferinte de presa, obiectivele dupa preluarea managementului spitalului, scrie Informatia de Severin.

Conform legislatiei in vigoare, dupa descentralizare, managementul unitatilor spitalicesti trecute sub tutela Consiliilor Judetene poate fi asigurat de o persoana juridica, desemnata prin licitatie publica, sau de una fizica, desemnata prin concurs.

In cazul Spitalului Judetean din Severin, in urma licitatiei prin portalul public de achizitii, compania Tetraedru a preluat managementul prin procedura de achizitie publica.

Un rol important in managementul spitalului ii revine insa si Consiliului Judetean Mehedinti, care a stipulat clauzele contractuale. "Exista si clauze contractuale, in sensul ca de doua ori pe an se face o evaluare a debitelor asumate pe caietele de sarcini, iar, la doua evaluari succesive negative, suntem in posibilitatea de reziliere unilaterala a contractului", a specificat Marius Balu, presedintele Consiliului Judetean. mai mult


Vineri, 25 Februarie 2011, ora 14:28

2 comentarii
Cseke Attila: Rezidentiatul ar putea fi organizat la nivelul de spitalelor

Cseke Attila: Rezidentiatul ar putea fi organizat la nivelul de spitalelor

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a declarat joi, la Iasi, ca, in cativa ani, examenul de rezidentiat ar putea fi organizat la nivel de spital, subliniind ca descentralizarea decisa pentru acest an este un pas inainte.

"La un moment dat, undeva intr-o perspectiva mai larga, in cativa ani de zile, ar trebui sa ajungem, in viziunea mea, dar cred ca si rectorii sunt de acord, ca rezidentiatul sa se desfasoare la nivelul spitalului care doreste sa lucreze cu rezidentii, asa cum este in multe alte state europene, pentru ca trebuie, oarecum, sa responsabilizam si spitalul, care va pregati, practic, acel rezident", a declarat ministrul, in conferinta de presa, la finalul unei intalniri cu rectorii universitatilor de medicina din tara.

Potrivit acestuia, rezidentiatul nu poate fi inca organizat la nivel de spital pentru ca sistemul nu este pregatit.

"Nu este cazul deocamdata pentru ca nu suntem pregatiti nici ca sistem, nici ca mentalitate. Dar, este o strategie la care ar trebui sa ajungem", a mai spus ministrul.

Ministrul a precizat ca examenul de rezidentiat de anul acesta se va desfasura pe 20 noiembrie in cele sase centre regionale din Bucuresti, Iasi, Timisoara, Targu Mures, Craiova si Cluj.

"Important de retinut, si pentru viitorii candidati, este ca acest concurs se va face pe baza unei bibliografii si tematici unice, indiferent in care centru regional se desfasoara. Din punctul nostru de vedere, este un pas inainte, cele sase universitati de prestigiu din... mai mult


Joi, 27 Ianuarie 2011, ora 19:26

1 comentariu
Posturile de manager in spitalele bucurestene, scoase la concurs

Posturile de manager in spitalele bucurestene, scoase la concurs

Posturile de manager in spitalele aflate in administrarea Primariei Capitalei vor fi scoase la concurs, candidatii urmand sa sustina, la 29 ianuarie, testul grila, la care nota minima de promovare este 7, iar in perioada 7-9 februarie, proba orala.

Cei care doresc sa participe la concurs trebuie sa depuna dosarul de concurs pana in 22 ianuarie, se arata intr-o dispozitie a primarului Sorin Oprescu.

Dosarul de inscriere poate fi acceptat sau respins.

In dosar candidatii trebuie sa demonstreze, printre altele, ca sunt absolventi de invatamant de lunga durata si ai cursurilor de perfectionare in management sau management sanitar agreate de Ministerul Sanatatii sau de Ministerul Educatiei.

In plus, candidatii trebuie sa aiba varsta mai mica decat cea de pensionare, in perioada organizarii concursului.

In cadrul probei orale vor fi evaluate capacitatile manageriale ale candidatilor. Proba va consta in sustinerea unui proiect de management pe un studiu de caz ipotetic si a unui interviu de evaluare a aptitudinilor manageriale si a personalitatii candidatului.

Rezultatele finale ale concursului vor fi facute publice la 13 februarie.

In urma concursului, candidatii castigatori vor incheia contracte de management cu primarul municipiului Bucuresti pe o perioada de maximum trei ani.

In administrarea Primariei Capitalei, mai exact a Administratiei Spitalelor, se afla 21 de unitati sanitare publice: Spitalul Clinic "Sfanta Maria", Spitalul Clinic de Obstetrica... mai mult


Luni, 03 Ianuarie 2011, ora 15:00

1 comentariu
Director de casa de cultura, numit manager de spital

Director de casa de cultura, numit manager de spital

Dupa trei runde de concurs, Spitalul de Boli Infectioase Movila din Ploiesti (foto) are de miercuri un nou manager general, in persoana lui Catalin Visean, cel care, pana in prezent, desi este absolvent de medicina, n-a profesat nici macar un minut in domeniu.

Ultimul loc de munca al lui Visean a fost Casa de Cultura a Studentilor de pe langa UPG Ploiesti, unde a ocupat functia de director, anterior fiind angajatul unei firme distribuitoare de utilaje alimentare si frigorifice apartinand deputatului democrat-liberal, Andrei Sava.

Conform presei prahovene, noul sef al Spitalului Movila ar fi un apropiat al principalului partid aflat la Putere, dar, oficiali ai PD-L-ului local sustin ca Visean si-a castigat actualul job in mod corect, trecand cu brio probele, fara ca la mijloc sa existe vreo influenta de ordin politic.

Trebuie precizat ca la primul examen, fostul manager interimar, dr. Florentin Georgescu, nu a obtinut nota de trecere, iar la cel de-al doilea, desi candidata Denisa Rosu a luat concursul, pana la urma a renuntat sa preia postul. mai mult


Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 13:43

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Bazin urias cu apa potabila, golit dupa ce un adolescent a urinat in el
  2. O linie continua in zig-zag pe mijlocul drumului ii irita pe soferi: Cine a facut-o era beat (Video)
  3. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  4. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface
  5. Primaria lui Boc versus poneiul Rocky
  6. Britanicii sunt terorizati: Sobolani mai mari ca pisicile, rezistenti la otrava
  7. In telefonul tau este aur. Cum poate fi extras cu ajutorul ciupercilor
  8. Un istoric uimeste lumea: Evanghelia dupa Luca, dictata de Fecioara Maria?
  9. Incredibilele ciudatenii ale Coreei de Nord
  10. Ministerul Culturii, in lupta cu statuile: "Prea sexoasa" Aretha Tatarescu are sanii cam mari