concursuri

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Concursurile cu taxa, interzise in scoli: Adio, Cangurul sau Euclid!

Concursurile cu taxa, interzise in scoli: Adio, Cangurul sau Euclid!

Concursurile organizate in scoli care presupuneau taxa de inscriere, precum Cangurul, Euclid sau Smart, au fost interzise de Ministerul Educatiei.

Decizia a fost luata dupa ce mai multi profesori au fost acuzati ca ii obligau pe elevi sa se inscrie, iar parintii erau nevoiti sa plateasca o taxa, de aproximativ 20 de lei, potrivit Stirile Pro TV.

Totusi, astfel de competitii vor putea fi organizate in afara unitatilor de invatamant, la cerea parintilor sau a elevilor.

"Nu se vor mai desfasura in unitatile preuniversitare de stat. Pot fi alese alte locatii, pentru ca nu putem interzice organizarea lor definitiva", a declarat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

Asadar, concursurile scolare se vor desfasura de acum doar prin intermediul asociatiilor de parinti sau daca acestia isi vor inscrie individual copiii.

Parintii vor fi nevoiti sa se intereseze din timp unde vor avea loc astfel de competitii si sa isi inscrie copiii pe cont propriu.

Concursurile vor putea fi organizate in scoli private, centre educationale sau universitati.

Competitii precum Cangurul sau Euclid erau organizate de 2-3 ori pe semestru, in aproape toate scolile din Romania. Cadrele didactice erau platite cu circa trei lei pentru supravegherea fiecarul elev, iar profesorii care corectau lucrarile primeau circa cinci lei pentru fiecare test. In scolile din Romania existau, in total, 15 competitii de acest fel. mai mult


Marti, 27 Ianuarie 2015, ora 11:42

1 comentariu
Lista olimpiadelor si concursurilor care pot echivala o proba de la Bac, publicata de MECS

Lista olimpiadelor si concursurilor care pot echivala o proba de la Bac, publicata de MECS

Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS) a publicat, marti, lista olimpiadelor si concursurilor internationale pentru care castigatorii pot echivala o proba scrisa la Bacalaureat.

"Elevii care, in una din clasele a IX-a - a XII-a, au obtinut premii individuale la
concursuri/olimpiade scolare internationale recunoscute de catre MECTS au posibilitatea de a-si echivala, la cerere, proba scrisa de examen la disciplina la care au obtinut premiul. Echivalarea se face cu nota maxima", se arata in Metodologia de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat, aprobata cu OMECTS nr. 4799/31.08.2010, valabila si pentru anul 2015.

Conform aceluiari ordin, "recunoasterea/echivalarea probelor se face de catre directorul unitatii respective, in urma solicitarii scrise a candidatului si a prezentarii dovezilor privind obtinerea premiului la concursul/ olimpiada internationala. Documentele mentionate se depun, in momentul inscrierii, la secretariatul unitatii de invatamant".


Pe lista olimpiadelor si concursurilor internationale figureaza urmatoarele olimpiade si concursuri:

LIMBA SI COMUNICARE

Olimpiada internationala de lectura
Olimpiada internationala de lingvistica
Olimpiada internationala de limba si literatura maghiara
Olimpiada internationala de limba turca
Olimpiada internationala de limba si creatie literara rromani
Olimpiada internationala de limba germana
Olimpiada internationala de limba rusa
Olimpiada internationala a elenismului... mai mult


Marti, 13 Ianuarie 2015, ora 15:05

Ziua cand s-a nascut concursul Miss World

Ziua cand s-a nascut concursul Miss World

In 15 aprilie 1951 a fost organizat la Londra, pentru prima oara in lume, concursul "Miss World", care de atunci a devenit o traditie neintrerupta. Selectia si etapele au durat pana la 29 iulie, cand au fost decernate premiile, atat castigatoarei trofeului, cat si urmatoarelor 4 clasate, distinse cu medalii.

S-au selectat 26 concurente, din care 21 britanice si 5 din alte tari. In ciuda ponderii mari de participante britanice, trofeul nu le-a revenit lor. A fost declarata Miss World 1951 - prima asemenea Miss din istorie - suedeza Kikki Hakansson, informeaza Infoniac.

Senzatia evenimentului a fost cu siguranta faptul ca participantele se prezentau in tinuta bikini, ceea ce constituia o premiera. Asta atragea atentia unora, dar provoca si reactia altora, hotarati sa ceara interzicerea indecentei manifestari.

Se pare insa ca n-au prea fost bagati in seama, de vreme ce succesul concursului a venit imediat. Mai mult, ideea a fost reluata rapid si de altii, pe masura ce bagau de seama incontro se indreapta marele business, avand la baza bikini.

Ca urmare, chiar in anul urmator, o firma americana de textile lanseaza, la concurenta cu Miss World, concursul Miss Universe, desfasurat la Long Beach, in California. Prima laureata a fost finlandeza Armi Kuusela. Evenimentul s-a repetat timp de 8 ani in aceeasi locatie, in urmatorii 12 ani la Miami, iar ulterior in diferite tari ale lumii, de pe toate meridianele.

Afacerea capata proportii nebanuite si, ca urmare, alti... mai mult


Luni, 15 Aprilie 2013, ora 23:35

1 comentariu
Concursurile pentru ocuparea posturilor de inspectori scolari, suspendate

Concursurile pentru ocuparea posturilor de inspectori scolari, suspendate

Ministerul Educatiei a suspendat concursurile pentru ocuparea celor 42 de posturi de inspector scolar general, care ar fi trebuit sa aiba loc in perioada 20 iulie - 15 septembrie, potrivit reprezentantilor institutiei.

"Concursurile se amana pentru alta data. Sunt foarte multe activitati care se desfasoara acum - definitivatul, concursul de titularizare, a doua sesiune de bacalaureat, si cei care sunt acum trebuie sa se concentreze pe aceste activitati. Concursurile vor avea loc in septembrie, dupa ce incepe scoala", a declarat secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Stelian Fedorca.

Potrivit unei situatii prezentatela 5 iunie de Ministerul Educatiei, pana la aceasta data au fost emise ordine de eliberare din functie pentru 24 de inspectori scolari generali, dintre care 13 prin demisie si 11 prin incetarea detasarii.

Inscrierea candidatilor pentru concurs urma sa aiba loc in perioada 27 iulie - 3 august 2012. Desfasurarea concursului si afisarea rezultatelor erau programate pentru intervalul 20-27 august. Emiterea ordinelor de numire era prevazuta pentru data de 15 septembrie. mai mult


Luni, 23 Iulie 2012, ora 13:26

Concursurile pentru directorii de scoli au ramas in aer

Concursurile pentru directorii de scoli au ramas in aer

Organizarea concursurilor pentru ocuparea functiilor de directori, ceruta de noua lege a Educatiei, s-a amanat pe o perioada nedeterminata din cauza ca nu au fost inca puse la punct metodologiile de organizare si desfasurare a lor.

In plus, inspectorii scolari, numiti politic prin aviz al primarilor locali, nu agreeaza ideea descentralizarii, deoarece pierd autoritatea din campania de numire, de la fiecare inceput de an scolar, si pierd controlul in teritoriu, scrie Gardianul.

In ultimii trei ani nu s-au mai organizat concursuri pentru posturile de director, numirile ajungand sa se faca abuziv, potrivit fostului ministru Ecaterina Andronescu.

In Capitala, peste 90 de directori de scoli au fost schimbati numai la inceputul acestui an scolar. In prezent, peste 6.200 din totalul celor 10.890 de directori si directori adjuncti care conduc scolile romanesti sunt numiti prin delegatie, iar circa 4.500 dintre ei au fost schimbati numai la inceputul acestui an scolar, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educatiei.

Fostul ministru Ecaterina Andronescu a emis, la jumatatea lunii septembrie, un ordin prin care responsabilitatea numirii directorilor de scoala si a adjunctilor acestora trecea de la inspectoratele scolare la Ministerul Educatiei.

Ordinul a fost anulat de ministrul in exercitiu, Emil Boc, iar in prezent numirile se fac tot pe baza de delegatie de la inspectoratele scolare. mai mult


Luni, 26 Octombrie 2009, ora 09:10

Concursuri de debating, la scoala de iarna a studentilor liberali

Concursuri de debating, la scoala de iarna a studentilor liberali

Tinerii studenti liberali vor participa in februarie la scoala de iarna, care va include concursuri de dezbateri, castigatorii urmand sa isi reprezinte regiunea la Cercul National de Debating.

Evenimentul se va desfasura intre 18 si 22 februarie la Hotel piatra Craiului din Paraul Rece, judetul Brasov, potrivit www.Liberalii1.ro.

La scoala de iarna "Octavian Paler" vor fi invitati sa participe 37 de studenti liberali din care 34 reprezentanti ai filialelor CSL din Romania si 3 reprezentanti a organizatiilor studentesti din Republica Moldova, Bulgaria si Ungaria.

Participantii vor fi impartiti in echipe de lucru, sesiunile de lucru in echipe fiind conduse de trei traineri care vor lucra fiecare cu cate o echipa.

Activitatea participantilor va include plenare de teorie si dezbateri practice in grupele de lucru. In ultimele trei zile ale evenimentului participantii vor fi implicati intr-o competitie de debate.

Cei mai buni debater-i vor fi propusi sa coordoneze competitiile regionale ale cercului. Finala nationala este programata sa aiba loc in septembrie 2009. mai mult


Marti, 17 Februarie 2009, ora 14:39

CNA interzice TVR sa mai difuzeze concursuri interactive cu premii

CNA interzice TVR sa mai difuzeze concursuri interactive cu premii

Televiziunea publica nu va mai difuza concursuri interactive cu premii, fie in bani sau in obiecte, se precizeaza intr-o adresa primita de Consiliul National al Audiovizualului (CNA) publicata in sedinta de joi.

'Societatea Romana de Televiziune a luat act de observatiile formulate de Consiliul National al Audiovizualului fata de emisiunea 'Apel castigator', consemnate prin decizia din 8 ianuarie 2009 si avand in vedere criteriile exprimate opinam ca in actuala formula emisiunea nu este potrivita pentru grila de programe a postului public de televiziune', se spune in adresa.

CNA a decis pe 8 ianuarie ca toate concursurile interactive cu premii, fie in bani sau in obiecte, sa fie difuzate dupa ora 22,00, in acest sens, toate posturile care transmit asemenea emisiuni fiind somate sa intre in legalitate in decurs de o saptamana.

CNA a considerat la momentul respectiv ca TVR nu a respectat cerintele deontologice, difuzand un astfel de concurs la ora 13,00.

Publicul este indus in eroare, ceea ce se exprima nu corespunde adevarului, iar atata timp cat optional poti sa iei banii este impotriva deciziei CNA, care stipuleaza ca, dupa ora 22,00, sa fie difuzate concursurile cu bani, sustin reprezentantii CNA. mai mult


Joi, 15 Ianuarie 2009, ora 17:18

1 comentariu
Alte articole despre: TVR, concursuri interactive, decizie CNA
A fost lansat primul portal de concursuri educationale

A fost lansat primul portal de concursuri educationale

Elevii pot participa la concursuri educationale pe portalul www.CarePeCare.ro, primul de acest gen din Romania realizat de Intuitext.

Elevii care se inscriu pe portal pot sa recapituleze notiunile insusite la scoala, sa invete altele noi si sa intre in competitii pentru a castiga premii, informeaza Agerpres.

In functie de rezultatele obtinute la teste, exercitii si jocuri, ei primesc puncte si au posibilitatea de a provoca la "Duelul mintii" alti colegi.

Sunt premiati atat elevii, cat si dascalii care ii pregatesc la scoala.

Pe toata durata concursului, cadrele didactice au acces la statistici si rapoarte care prezinta evolutia elevilor lor.

Primul concurs deschis in cadrul portalului de teste si jocuri educationalewww.carepecare.ro se numeste "Convocarea numerelor" si are ca scop aprofundarea operatiilor cu numerele naturale, pe care elevii le invata in clasa a III-a. Acesta se va desfasura in perioada 21 noiembrie 2008 - 21 februarie 2009.

Accesul la concurs se face pe baza codului de activare valabil pe o perioada de trei luni, care poate fi achizitionat cu 15 lei pe luna. mai mult


Vineri, 28 Noiembrie 2008, ora 10:53

Alte articole despre: CarepeCare, portar, concursuri, Intuitext
Vasila Blaga afirma ca, la Craiova, concursurile din politie sunt de forma

Vasila Blaga afirma ca, la Craiova, concursurile din politie sunt de forma

Vasile Blaga, fostul ministru de Interne, a declarat, joi, la Craiova, ca in acest municipiu concursurile pentru posturile de conducere din Politie se dau "de forma".

Membrul PD-L a adaugat ca unii dintre generalii pe care acesta i-a trimis in rezerva, in timpul mandatului sau, se gasesc din nou pe statele de plata ale Minsiterului de Interne, informeaza NewsIn.

"La Craiova se dau concursuri de forma pentru posturile de conducere din politie. Cand candidatii ajung acolo, ministrul intreaba "este de-al nostru?".

Daca raspunsul este nu, atunci se repeta imediat concursul. Ce s-a intamplat in ultimul an si jumatate de nu exista buletine de stiri fara reglari de conturi cu arme de foc in toata tara?

Nu numai la Craiova, unde s-a intamplat marea inmormantare, dar si la Pitesti si chiar sub geamul ministrului de Interne. Cum s-au pierdut oameni buni si competenti din sistem", a declarat Blaga.

Pedelistul a adaugat ca a descoperit pe statele de plata, ale ministerului condus de Crsitian David, generali de politie pe care acesta i-a trimis in rezerva cand ocupa functia de ministru de Interne. mai mult


Joi, 30 Octombrie 2008, ora 17:55

5 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Cimitirele din Guatemala, adevarate atractii turistice (Galerie foto)
  2. Niste rusi vor sa traiasca in orasul Putin: Raspunsul neasteptat al sefului de la Kremlin
  3. Ce face PETA cu hainele de blana: Asternut pentru maidanezii de la Craiova
  4. Tara care a dat liber la adulter: Nu se astepta nimeni la ce a urmat
  5. Isterie pe Internet: Goana dupa doua lame care l-a prins in joc pana si pe John McCain (Galerie video)
  6. Cum a furat curent o primarie de sector din Bucuresti
  7. Inchisoare pe viata pentru un asistent care a ucis peste 30 de pacienti, "din plictiseala"
  8. Megalomania lui Erdogan: Peste 1.000 de politisti ii pazesc palatul!
  9. Secretul longevitatii unui miliardar de 84 de ani: Cinci doze de Cola pe zi
  10. Doi renumiti oameni de stiinta au dat verdictul: Creationistii trebuie inchisi pentru sanatatea mintala a copiilor