concursuri

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ziua cand s-a nascut concursul Miss World

Ziua cand s-a nascut concursul Miss World

In 15 aprilie 1951 a fost organizat la Londra, pentru prima oara in lume, concursul "Miss World", care de atunci a devenit o traditie neintrerupta. Selectia si etapele au durat pana la 29 iulie, cand au fost decernate premiile, atat castigatoarei trofeului, cat si urmatoarelor 4 clasate, distinse cu medalii.

S-au selectat 26 concurente, din care 21 britanice si 5 din alte tari. In ciuda ponderii mari de participante britanice, trofeul nu le-a revenit lor. A fost declarata Miss World 1951 - prima asemenea Miss din istorie - suedeza Kikki Hakansson, informeaza Infoniac.

Senzatia evenimentului a fost cu siguranta faptul ca participantele se prezentau in tinuta bikini, ceea ce constituia o premiera. Asta atragea atentia unora, dar provoca si reactia altora, hotarati sa ceara interzicerea indecentei manifestari.

Se pare insa ca n-au prea fost bagati in seama, de vreme ce succesul concursului a venit imediat. Mai mult, ideea a fost reluata rapid si de altii, pe masura ce bagau de seama incontro se indreapta marele business, avand la baza bikini.

Ca urmare, chiar in anul urmator, o firma americana de textile lanseaza, la concurenta cu Miss World, concursul Miss Universe, desfasurat la Long Beach, in California. Prima laureata a fost finlandeza Armi Kuusela. Evenimentul s-a repetat timp de 8 ani in aceeasi locatie, in urmatorii 12 ani la Miami, iar ulterior in diferite tari ale lumii, de pe toate meridianele.

Afacerea capata proportii nebanuite si, ca urmare, alti... mai mult


Luni, 15 Aprilie 2013, ora 23:35

1 comentariu
Cele mai stranii competitii din lume (Galerie foto)

Cele mai stranii competitii din lume (Galerie foto)

Exista in lume competitii, concursuri si campionate care frizeaza scranteala. Unele au fost atat de indragite si de promovate, incat au ajuns chiar la stadiul de campionate mondiale.

Iata cateva exemple cu adevarat nebunesti, in care trebuie sa ai extrem de mult umor ca sa te poti inscrie. In afara de o doza buna de "mal a la tete", ca sa participi iti trebuie de multe ori si oase foarte sanatoase.

Jocurile Rednecks

"Rednecks" este o denumire data in bataie de joc americanilor din mediul rural, din cauza gaturilor (necks) arse de soare (red = rosu). Luna iulie a fiecarui an ii gaseste pe locuitorii din East Dublin, Georgia, SUA, in febra pregatirilor pentru unul dintre cele mai ciudate festivaluri competitionale din lume.

Probele de concurs sunt de-a dreptul ilare: aruncarea tigarii cu bobarnacul, alergatul cu piftia de porc, scuipatul semintelor in lungime, aruncarea la tinta cu colacul de WC, plonjonul pe burta in groapa cu noroi, cea mai lunga chica, cantatul cu palma la subtioara, scuipatul la tinta in gandaci, aruncarea buturugii sunt momentele cele mai fierbinti ale evenimentului.

Se pare ca succesul cel mai mare il are groapa cu noroi...Campionatul Mondial de Skandenberg cu degetele de la picioare

O alta trasnaie care cucereste teren in lumea intreaga este proba de muschi a degetelor de la picioare. Regulile competitiei sunt aproape identice cu acelea ale skandenbergului cu bratele. Dovada ca acest "sport" se bucura de o reputatie crescanda... mai mult


Sambata, 13 Aprilie 2013, ora 14:55

2 comentarii
Concursurile pentru ocuparea posturilor de inspectori scolari, suspendate

Concursurile pentru ocuparea posturilor de inspectori scolari, suspendate

Ministerul Educatiei a suspendat concursurile pentru ocuparea celor 42 de posturi de inspector scolar general, care ar fi trebuit sa aiba loc in perioada 20 iulie - 15 septembrie, potrivit reprezentantilor institutiei.

"Concursurile se amana pentru alta data. Sunt foarte multe activitati care se desfasoara acum - definitivatul, concursul de titularizare, a doua sesiune de bacalaureat, si cei care sunt acum trebuie sa se concentreze pe aceste activitati. Concursurile vor avea loc in septembrie, dupa ce incepe scoala", a declarat secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Stelian Fedorca.

Potrivit unei situatii prezentatela 5 iunie de Ministerul Educatiei, pana la aceasta data au fost emise ordine de eliberare din functie pentru 24 de inspectori scolari generali, dintre care 13 prin demisie si 11 prin incetarea detasarii.

Inscrierea candidatilor pentru concurs urma sa aiba loc in perioada 27 iulie - 3 august 2012. Desfasurarea concursului si afisarea rezultatelor erau programate pentru intervalul 20-27 august. Emiterea ordinelor de numire era prevazuta pentru data de 15 septembrie. mai mult


Luni, 23 Iulie 2012, ora 13:26

Ponta: Duta a semnat facturi de 420 mil. euro

Ponta: Duta a semnat facturi de 420 mil. euro

Premierul Victor Ponta a reiterat luni ca nu va da afara decat pe cei dovediti ca fac parte din "grupul ilicit de interese din zona PDL" si a povestit ca vechea putere a organizat concursuri pentru oamenii sai in weekend-ul de dinaintea investirii sau ca Lucian Duta a semnat facturi de 420 mil. euro.

"Criteriul competentei a fost considerat de noi inaintea celui al apartenentei politice. Din acest motiv, doi secretari de stat de la MAE, dl Aurescu si doamna Odobescu, raman in functii. Din acest motiv, noul sef al ANAF nu a fost schimbat imediat si astept sa indeplineasca criteriile de performanta pe care in mod corect i le stabilise si fostul prim ministru, dl Ungureanu.

Criteriul de pericol pentru buna functionare a institutiilor publice, l-am avut in vedere atunci cand am luat decizia de a demite sefi de institutii. Si am demis-o pe sefa de la ANRMAP, pe cei de la Cadastru, pe cei de la Inspectoratul in Constructii, pe seful de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, fara a numi pe altcineva in loc. Daca va uitati, stiti la fel de bine ca acei sefi apartineau toti unui grup ilicit de interese din zona PDL si a liderilor PDL. Acestor oameni din prima zi le-am luat dreptul de semnatura pentru a nu mai semna", a acuzat Ponta.

El l-a aratat cu degetul pe fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Lucian Duta, despre care spune ca a semnat facturi de 420 de milioane de euro in ultima sa zi in functie. Ponta a mai facut asemenea acuzatii la... mai mult


Luni, 14 Mai 2012, ora 15:38

10 comentarii
Concursurile pentru directorii de scoli au ramas in aer

Concursurile pentru directorii de scoli au ramas in aer

Organizarea concursurilor pentru ocuparea functiilor de directori, ceruta de noua lege a Educatiei, s-a amanat pe o perioada nedeterminata din cauza ca nu au fost inca puse la punct metodologiile de organizare si desfasurare a lor.

In plus, inspectorii scolari, numiti politic prin aviz al primarilor locali, nu agreeaza ideea descentralizarii, deoarece pierd autoritatea din campania de numire, de la fiecare inceput de an scolar, si pierd controlul in teritoriu, scrie Gardianul.

In ultimii trei ani nu s-au mai organizat concursuri pentru posturile de director, numirile ajungand sa se faca abuziv, potrivit fostului ministru Ecaterina Andronescu.

In Capitala, peste 90 de directori de scoli au fost schimbati numai la inceputul acestui an scolar. In prezent, peste 6.200 din totalul celor 10.890 de directori si directori adjuncti care conduc scolile romanesti sunt numiti prin delegatie, iar circa 4.500 dintre ei au fost schimbati numai la inceputul acestui an scolar, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educatiei.

Fostul ministru Ecaterina Andronescu a emis, la jumatatea lunii septembrie, un ordin prin care responsabilitatea numirii directorilor de scoala si a adjunctilor acestora trecea de la inspectoratele scolare la Ministerul Educatiei.

Ordinul a fost anulat de ministrul in exercitiu, Emil Boc, iar in prezent numirile se fac tot pe baza de delegatie de la inspectoratele scolare. mai mult


Luni, 26 Octombrie 2009, ora 09:10

Concursuri de debating, la scoala de iarna a studentilor liberali

Concursuri de debating, la scoala de iarna a studentilor liberali

Tinerii studenti liberali vor participa in februarie la scoala de iarna, care va include concursuri de dezbateri, castigatorii urmand sa isi reprezinte regiunea la Cercul National de Debating.

Evenimentul se va desfasura intre 18 si 22 februarie la Hotel piatra Craiului din Paraul Rece, judetul Brasov, potrivit www.Liberalii1.ro.

La scoala de iarna "Octavian Paler" vor fi invitati sa participe 37 de studenti liberali din care 34 reprezentanti ai filialelor CSL din Romania si 3 reprezentanti a organizatiilor studentesti din Republica Moldova, Bulgaria si Ungaria.

Participantii vor fi impartiti in echipe de lucru, sesiunile de lucru in echipe fiind conduse de trei traineri care vor lucra fiecare cu cate o echipa.

Activitatea participantilor va include plenare de teorie si dezbateri practice in grupele de lucru. In ultimele trei zile ale evenimentului participantii vor fi implicati intr-o competitie de debate.

Cei mai buni debater-i vor fi propusi sa coordoneze competitiile regionale ale cercului. Finala nationala este programata sa aiba loc in septembrie 2009. mai mult


Marti, 17 Februarie 2009, ora 14:39

CNA interzice TVR sa mai difuzeze concursuri interactive cu premii

CNA interzice TVR sa mai difuzeze concursuri interactive cu premii

Televiziunea publica nu va mai difuza concursuri interactive cu premii, fie in bani sau in obiecte, se precizeaza intr-o adresa primita de Consiliul National al Audiovizualului (CNA) publicata in sedinta de joi.

'Societatea Romana de Televiziune a luat act de observatiile formulate de Consiliul National al Audiovizualului fata de emisiunea 'Apel castigator', consemnate prin decizia din 8 ianuarie 2009 si avand in vedere criteriile exprimate opinam ca in actuala formula emisiunea nu este potrivita pentru grila de programe a postului public de televiziune', se spune in adresa.

CNA a decis pe 8 ianuarie ca toate concursurile interactive cu premii, fie in bani sau in obiecte, sa fie difuzate dupa ora 22,00, in acest sens, toate posturile care transmit asemenea emisiuni fiind somate sa intre in legalitate in decurs de o saptamana.

CNA a considerat la momentul respectiv ca TVR nu a respectat cerintele deontologice, difuzand un astfel de concurs la ora 13,00.

Publicul este indus in eroare, ceea ce se exprima nu corespunde adevarului, iar atata timp cat optional poti sa iei banii este impotriva deciziei CNA, care stipuleaza ca, dupa ora 22,00, sa fie difuzate concursurile cu bani, sustin reprezentantii CNA. mai mult


Joi, 15 Ianuarie 2009, ora 17:18

1 comentariu
Alte articole despre: TVR, concursuri interactive, decizie CNA
A fost lansat primul portal de concursuri educationale

A fost lansat primul portal de concursuri educationale

Elevii pot participa la concursuri educationale pe portalul www.CarePeCare.ro, primul de acest gen din Romania realizat de Intuitext.

Elevii care se inscriu pe portal pot sa recapituleze notiunile insusite la scoala, sa invete altele noi si sa intre in competitii pentru a castiga premii, informeaza Agerpres.

In functie de rezultatele obtinute la teste, exercitii si jocuri, ei primesc puncte si au posibilitatea de a provoca la "Duelul mintii" alti colegi.

Sunt premiati atat elevii, cat si dascalii care ii pregatesc la scoala.

Pe toata durata concursului, cadrele didactice au acces la statistici si rapoarte care prezinta evolutia elevilor lor.

Primul concurs deschis in cadrul portalului de teste si jocuri educationalewww.carepecare.ro se numeste "Convocarea numerelor" si are ca scop aprofundarea operatiilor cu numerele naturale, pe care elevii le invata in clasa a III-a. Acesta se va desfasura in perioada 21 noiembrie 2008 - 21 februarie 2009.

Accesul la concurs se face pe baza codului de activare valabil pe o perioada de trei luni, care poate fi achizitionat cu 15 lei pe luna. mai mult


Vineri, 28 Noiembrie 2008, ora 10:53

Alte articole despre: CarepeCare, portar, concursuri, Intuitext
Vasila Blaga afirma ca, la Craiova, concursurile din politie sunt de forma

Vasila Blaga afirma ca, la Craiova, concursurile din politie sunt de forma

Vasile Blaga, fostul ministru de Interne, a declarat, joi, la Craiova, ca in acest municipiu concursurile pentru posturile de conducere din Politie se dau "de forma".

Membrul PD-L a adaugat ca unii dintre generalii pe care acesta i-a trimis in rezerva, in timpul mandatului sau, se gasesc din nou pe statele de plata ale Minsiterului de Interne, informeaza NewsIn.

"La Craiova se dau concursuri de forma pentru posturile de conducere din politie. Cand candidatii ajung acolo, ministrul intreaba "este de-al nostru?".

Daca raspunsul este nu, atunci se repeta imediat concursul. Ce s-a intamplat in ultimul an si jumatate de nu exista buletine de stiri fara reglari de conturi cu arme de foc in toata tara?

Nu numai la Craiova, unde s-a intamplat marea inmormantare, dar si la Pitesti si chiar sub geamul ministrului de Interne. Cum s-au pierdut oameni buni si competenti din sistem", a declarat Blaga.

Pedelistul a adaugat ca a descoperit pe statele de plata, ale ministerului condus de Crsitian David, generali de politie pe care acesta i-a trimis in rezerva cand ocupa functia de ministru de Interne. mai mult


Joi, 30 Octombrie 2008, ora 17:55

5 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. O maimuta resusciteaza o alta primata care s-a electrocutat (Video)
  2. Viitoarea casa a omenirii va fi Venus? Proiect NASA neobisnuit (Video)
  3. Premiera: Un tribunal a stabilit ce drepturi are un urangutan
  4. Fotografia zilei: O creatura infricosatoare
  5. Scandal in aer: Bataie intre pasagerii unui avion, din cauza unui... bebelus
  6. Gest de aur facut de un om al strazii pentru o tanara disperata
  7. Un barbat si-a facut 50 de operatii estetice ca sa semene cu Kim Kardashian (Foto)
  8. Suntem campioni la ceva - Un fotograf strain, mut de admiratie (Galerie foto)
  9. A sarit dezbracat in apa inghetata pentru a salva o rata (Galerie foto)
  10. Opt religii sub un singur acoperis