conditii ceata aeroport

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ceata provoaca neplaceri pe aeroportul Otopeni (Video)

Ceata provoaca neplaceri pe aeroportul Otopeni (Video)

Sase zboruri, cinci interne (Timisoara - Bucuresti si cate doua zboruri Cluj - Bucuresti si Iasi - Bucuresti) si unul international (Larnaca - Bucuresti) inregistrau la ora 16:30 intarzieri la aterizare pe Aeroportul Henri Coanda, a anuntat Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.

Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa - Aurel Vlaicu traficul aerian se desfasoara normal, in conditii de vizibilitate redusa.

De asemenea, cursa de la Larnaca, Cipru, a fost redirectionata pe aeroportul Mihai Kogalniceanu, de unde a decolat catre Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB).

Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, compania Tarom a anulat cursele: ROT 605/606 Bucuresti - Timisoara - Bucuresti, ROT 643/644 Bucuresti - Cluj - Bucuresti si ROT 705/706 Bucuresti - Iasi - Bucuresti.

Toate celelalte curse aeriene se desfasoara conform programului de zbor.

"Precizam ca Aeroportul Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul Baneasa - Aurel Vlaicu sunt dotate cu echipamente performante ce permit operarea in conditii de vizibilitate redusa. Pe ambele aeroporturi sunt asigurate conditiile pentru desfasurarea in deplina siguranta a operatiunilor aeriene. Pistele, platformele si caile de rulare ale AIHCB si AIBB AV sunt deschise si operationale", se arata in comunicatul transmis de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.

mai mult


Marti, 15 Ianuarie 2013, ora 18:37

Timisoara: Ceata da peste cap traficul aerian

Timisoara: Ceata da peste cap traficul aerian

Patru curse aeriene operate pe Aeroportul "Traian Vuia" din Timisoara sunt afectate, miercuri, de ceata din zona aerogarii, una dintre acestea fiind redirectionata la Arad, unde nu a reusit insa aterizarea, tot din cauza cetii, aeronava intorcandu-se in aer si indreptandu-se spre Otopeni.

Purtatorul de cuvant al Aeroportului International "Traian Vuia" din Timisoara, Nicoleta Trifan, a declarat ca patru curse aeriene au fost afectate de ceata, vizibilitatea fiind de 100 de metri de-a lungul pistei.

Astfel, sunt afectate cursele Bucuresti-Timisoara, care ar fi trebuit sa aterizeze la ora 8.20 pe Aeroportul din Timisoara si care a fost redirectionata pe Aeroportul din Sibiu, Bergamo-Timisoara, care ar fi trebuit sa aterizeze la ora 10.25.

Initial, aceasta din urma a fost directionata la Arad.

Potrivit directorului Aeroportului International Arad, Dan Balacel, cursa Wizzair Bergamo-Timisoara a fost deviata la Arad, din cauza cetii.

In jurul orei 10.30, pilotii au incercat aterizarea pe pista din Arad, insa la capatul acesteia ceata era densa, astfel ca s-au intors in aer, anuntand ulterior ca aparatul de zbor va pleca spre Otopeni.

"A fost o incercare nereusita de aterizare la Arad din cauza cetii, iar pilotii au decis sa aleaga Otopeni, unde sunt conditii bune", a precizat Balacel.

De asemenea, au fost afectate doua curse care urmau sa decoleze de la Timisoara, una spre Bucuresti, care era programata la ora 8.40, si alta spre Forli, programata la ora 11.... mai mult


Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 12:28

Curse aeriene cu intarzieri pe Aeroportul din Cluj, din cauza cetii

Curse aeriene cu intarzieri pe Aeroportul din Cluj, din cauza cetii

Sase curse aeriene interne si externe sunt afectate, joi dimineata, de ceata de pe Aeroportul International Cluj-Napoca, cinci dintre acestea avand intarzieri, iar una fiind anulata.

Reprezentantii Aeroportului au declarat, joi dimineata, ca au fost afectate zboruri spre Bucuresti, Viena, Munchen si Budapesta, apartinand mai multor companii aeriene.

"Din cauza cetii care s-a lasat in noaptea de miercuri spre joi, sunt afectate joi dimineata mai multe curse aeriene de pe Aeroportul International Cluj-Napoca. Patru zboruri au intarzieri la plecarea de la Cluj-Napoca, si anume cele spre Munchen, de la ora 6.05, a companiei Lufthansa, spre Bucuresti, a companiei Tarom, de la ora 6.10, spre Budapesta, a companiei Malev, de la 6.10, spre Venetia, a companiei WizzAir, de la ora 6.45. De asemenea, cursa Tarom de la Bucuresti la Cluj, care trebuia sa aterizeze la ora 8.40 are intarziere. A fost anulat zborul Tarom de la Cluj spre Viena de la ora 9.05", au precizat reprezentantii aeroportului clujean.

Potrivit acestora, nu se stie cand conditiile de vizibilitate vor face ca activitatea aeroportului sa revina la normal. mai mult


Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 10:07

Intarzieri si curse anulate, din cauza cetii, pe Aeroportul Otopeni

Intarzieri si curse anulate, din cauza cetii, pe Aeroportul Otopeni

Compania TAROM a anulat marti patru curse interne, de la Suceava, Baia Mare, Iasi si Timisoara si alte doua internationale, dinspre Munchen si Chisinau, din cauza conditiilor meteo de pe Aeroportul Otopeni, a declarat, pentru NewsIn, sef departament comunicare CNAB, Mihaela Chiril.

"TAROM a luat decizia ca cele patru curse care au inregistrat intarzieri de peste trei ore in cursul diminetii la aterizare, dinspre Suceava, Baia Mare, Iasi si Timisoara sa fie anulate, la fel ca si alte doua curse internationale, dinspre Munchen si Chisinau" a spus Mihaela Chiril.

De asemenea, compania poloneza Lot a anulat cursa dinspre Varsovia, care trebuia sa aterizeze pe aeroportul Otopeni la ora 13.55, iar o cursa CSA care trebuia sa ajunga la ora 14.30 pe Otopeni a fost anulata din cauza unor probleme tehnice.

Mihaela Chiril a mai precizat ca pe aeroportul Baneasa este doar o cursa Wizz Air dinspre Roma care a fost anulata, din cauza conditiilor meteo din Italia.

De asemenea, si cursa Turkish Airlines are o intarziere de peste trei ore. mai mult


Marti, 18 Ianuarie 2011, ora 15:23

Sase curse au intarzieri la aterizare pe Aeroportul Otopeni, din cauza cetii

Sase curse au intarzieri la aterizare pe Aeroportul Otopeni, din cauza cetii

Directorul de comunicare al Aeroportului Henri Coanda (Otopeni), Valentin Iordache, a declarat luni ca traficul pe acest aeroport se deruleaza normal, dar in conditii de vizibilitate redusa, iar sase curse inregistreaza intarzieri de pana la trei ore la aterizare si una a fost anulata.

"Cursele ce inregistreaza intarzieri la aterizare sunt Aerosvit de la Kiev, doua curse Tarom de la Iasi, Moldavia de la Chisinau si alte doua curse Tarom de la Sibiu si Suceava. Cursa companiei Malev de la Budapesta a fost anulata. Cele sase curse la aterizare trebuiau sa plece de la destinatii in jurul orei 9.00 si trebuie sa mentionez ca, implicit, sunt afectate si decolarile respectivelor aeronave catre aceleasi sau alte destinatii" a spus Iordache.

Acesta a precizat ca majoritatea curselor programate luni au aterizat si decolat normal, iar traficul se deruleaza in conditii de vizibilitate redusa din cauza cetii.

"Pentru operarea in conditii de vizibilitate redusa sunt trei conditii necesare, respectiv echipamentele speciale pe aeroport care exista, echipamente echivalente pe aeronava, si aici precizez ca nu toate detin asemenea echipamente, si categoria pilotului, pentru a putea sa opereze in conditii de ceata densa" a mai precizat directorul de comunicare al Aeroportului Henri Coanda. mai mult


Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 12:16

Peste 20 de curse aeriene au intarzieri din cauza cetii de pe Aeroportul Timisoara (Video)

Peste 20 de curse aeriene au intarzieri din cauza cetii de pe Aeroportul Timisoara (Video)

Mai multe curse aeriene au inregistrat vineri dimineata intarzieri din cauza cetii de pe Aeroportul din Timisoara.

"Peste 20 de curse aeriene au intarzieri din cauza cetii de pe Aeroportul Timisoara. Este vorba de zboruri care trebuiau sa decoleze, dar sa si aterizeze. Intarzierile au aparut dupa ora 09.00. Pana la aceasta ora au decolat si aterizat mai multe avioane", a declarat pentru Ziare.com purtatorul de cuvant al aeroportului Timisoara, Nicoleta Trifan.

Cursele din tara au intregistrat intarzieri de aproximativ 2 ore, din cauza ca a fost ceata pe mai multe aeroporturi din Romania.

"Deoarece aceste curse trebuia sa preia calatori de pe aeroportul Timisoara au fost afectate si cursele de Italia, Germania si Grecia. Insa aterizarea si decolarea in conditii de ceata nu depinde doar de aeroport. Depinde si de regulile interne ale aeronavei, de echipaj si de tipul de nava", a mai completat Nicoleta Trifan.

mai mult


Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 10:33

Intarzieri pe aeroportul din Timisoara din cauza cetei

Intarzieri pe aeroportul din Timisoara din cauza cetei

Din cauza cetei mai multe avioane au avut probleme la aterizare pe aeroportul Traian Vuia, din Timisoara si au fost inregistrate intarzieri la mai multe curse.

Astfel, cursele care veneau de la Bucuresti, Oradea, Cernauti si Chisinau au avut probeleme si au avut intarzieri, informeaza Timis Online.

Aeronavele au asteaptat sa dispara ceata pentru a putea ateriza in conditii de siguranta.

Si decolarile au fost afectate de ceata. Cursele de Dusseldorf, Torino, Roma, Bergamo Munchen sau Verona au avut intarzieri de o ora si jumatate. mai mult


Marti, 12 Ianuarie 2010, ora 12:30

Microundele vor ajuta avioanele sa aterizeze pe timp de ceata

Microundele vor ajuta avioanele sa aterizeze pe timp de ceata

Avioanele care zboara in jurul aeroportului britanic Heathrow, din Londra, vor putea ateriza in conditii de ceata, fiind ghidate de un nou sistem bazat pe microunde.

Noul aparat, numit Instrument Landing System (ILS), este foarte sensibil la interferente si permite ghidarea avioanelor de la o distanta foarte mare, informeaza BBC.

In acelasi timp, aparatele de zbor pot fi ghidate mai repede, cu ajutorul acestui aparat. Sistemul va fi folosit, initial, la aparatele de zbor britanice, dar se asteapta ca si alte companii sa urmeze acest exemplu.

Intr-o zi senina, pe aeroportul Heathrow aterizeaza 44 de avioane, in fiecare ora. In conditii de ceata, folosind acest sistem nou, pot ateriza 24 de avioane pe ora, folosind pilotul automat.

Sistemul ILS permite aterizarea a inca sase avioane, in conditii meteorologice precare, fata de tehnicile de ghidare folosite pana acum. In 2006, patru zile de ceata au paralizat aeroportul londonez, anuland sute de zboruri.

S-a estimat ca pagubele evenimentului s-au situate in jurul sumei de 10 milioane de lire sterline. "Daca am fi avut acest sistem in 2006, acesta ne-ar fi scutit de pierderile financiare enorme suferite", a declarat Tim Price, manager al aeroportului. mai mult


Miercuri, 25 Martie 2009, ora 18:06

2 comentarii
Ceata a blocat mai multe avioane pe aeroportul din Cluj

Ceata a blocat mai multe avioane pe aeroportul din Cluj

Mai multe aeronave din Cluj au inregistrat intarzieri sau au fost nevoite sa aterizeze pe alte aeroporturi din cauza cetei groase, care si-a facut simtita prezenta in Transilvania.

Problemele au inceput de miercuri noaptea, programul mai multor aparate de zbor suferind modificari, informeaza Pro Tv.

Doua aeronave care trebuiau sa aterizeze miercuri noapte la Cluj au ajuns sa foloseasca aeroportul din Timisoara, din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

Pasagerii vor fi transportati pana la destinatia dorita cu un alt aparat de zbor sau cu un autocar pus la dispozitie de compania aeriana.

Un zbor, care pleca din Cluj spre Dortmund, a avut intarzieri de sapte ore, in timp ce mai multe curse, cu destinatia Viena, au intarziat cel putin trei ore.

Pasagerii au asteptat explicatiile conducerii aeroportului, oficialii institutiei precizand ca nu le pot oferi informatii cu ore exacte la care ar putea decola avioanele.

Ceata densa nu s-a ridicat nici pana la pranz, pasagerii fiind obligati sa isi prelungeasca sederea la Cluj.

Faptul care i-a iritat pe pasageri este acela ca aeroportul din Cluj are un sistem de iluminare speciala pentru aceste situatii, dar care nu a fost dat in folosinta.

Investitia s-a ridicat la suma de 2.8 milioane de euro, iar conducerea aeroportului clujean a afirmat ca sistemul anticeata va fi pus in folosire peste doua saptamani. mai mult


Joi, 06 Noiembrie 2008, ora 11:52

Alte articole despre: ceata, aeroport, avioane, Cluj, blocat

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)