conditii examen auto

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Examenul pentru permisul auto: Traseul, filmat pentru a eradica mita

Examenul pentru permisul auto: Traseul, filmat pentru a eradica mita

Dupa ce Ministerul Afacerilor Interne a propus inregistrarea examenului auto, oficialii au lamurit ca masura va duce la eliminarea mitei si nu numai.

MAI a supus dezbaterii publice modificare Codului Rutier printr-un proiect care prevede instalarea unei camere de filmat la bordul masinilor pentru examene auto. Purtatorul de cuvant al Directiei Regim Permise de Conducere, Mihai Enache, a declarat pentru Romania TV, ca acesta initiativa ar ajuta la eliminarea spagii.
Potrivit proiectului, la bordul autoturismelor vor fi montate sisteme de inregistrare audio-video.

Proba de traseu a examenului auto, supravegheata video

Acestea vor filma prestatia celui care se afla in spatele volanului, dar si conversatiile dintre examinator si candidat. Drept urmare, posibilitatea de a da spaga este ingradita in aceste conditii, insa acesta nu este sigurul obiectiv al autoritatilor. "Masura nu este in primul rand pentru eliminarea spagii, cat pentru a fi asigurata legalitatea examenului pentru permisul auto", a subliniat Mihai Enache.

De asemenea, inregistrarile audio-video ar fi folositoare in caz ca un candidat respins depune contestatie, acestea putand fi utilizate ca probe pentru o solutionare corecta. Clipurile vor fi pastrate timp de un, insa nu vor avea acces la ele decat institutiile autorizate.

"Noi propunem ca aceste materiale sa se studieze de catre serviciul public comunitar judetean care organizeaza examenul de obtinere a permisului de conducere pentru cel mult... mai mult


Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 19:48

2 comentarii
Soferii se inghesuie sa-si schimbe permisul auto

Soferii se inghesuie sa-si schimbe permisul auto

Soferii se inghesuie zilele acestea pentru a-si schimba permisul auto, pana la intrarea in vigoare a noilor reguli, ce ii obliga sa faca si un control medical.

Astfel, pana pe 19 ianuarie, un permis nou poate fi obtinut cu un formular si cu o taxa de 70 de lei, iar apoi va fi obligatorie vizita medicala, anunta TVR News.

In plus, carnetul pentru soferii profesionisti va fi valabil doar cinci ani, nu zece, cat este in prezent.

In aceste conditii, s-au format deja cozi imense, iar pentru a face fata autoritatile au deschis mai multe ghisee unde pot fi depuse actele. mai mult


Vineri, 04 Ianuarie 2013, ora 16:35

2 comentarii
Traseul, proba la examenul pentru permisul de conducere a motocicletei

Traseul, proba la examenul pentru permisul de conducere a motocicletei

Examenul pentru obtinerea permisului de conducere a motocicletei, respectiv pentru categoria A si subcategoria A1, ar putea include, din 2013, si proba practica, traseul, se arata intr-un proiect de hotarare de guvern lansat in dezbatere publica, marti, de MAI.

Masura ar putea intra in vigoare de la 19 ianuarie 2013, relateaza Pro TV. Potrivit proiectului, examenul pentru obtinerea permisului de conducere va consta in: a) proba teoretica, de cunoastere a reglementarii circulatiei rutiere, a notiunilor elementare de mecanica si a notiunilor de prim ajutor.

Examinarea la proba teoretica se poate face, in conditiile legii, in limba minoritatii nationale sau intr-o limba de circulatie internationala, potrivit solicitarii celui examinat; b) proba practica de conducere in poligon, pentru vehiculele din categoria A si subcategoria A1; c) proba practica de conducere a autovehiculului in traseu, corespunzatoare categoriei de permis solicitat.

Pentru categoria A (motociclete) si subcategoria A1 (motocicleta usoara cu o capacitate care nu depaseste 125 cm3 si o putere de cel mult 11 kW), examenul nu include, in prezent, si proba de traseu.

Proiectul de HG se afla in dezbatere publica timp de 20 de zile. mai mult


Marti, 21 August 2012, ora 23:37

1 comentariu
Senat: Poti da traseul la examenul auto fara a repeta proba scrisa

Senat: Poti da traseul la examenul auto fara a repeta proba scrisa

Senatul a adoptat miercuri o propunere legislativa care prevede ca persoanele admise la proba teoretica pentru permis auto, dar respinse la cea practica, sa-si poata reprograma, in limita unui an, doar acest examen, fara sa fie obligati, ca in prezent, sa refaca ambele probe.

Initiativa de modificare a Ordonantei de urgenta 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, a senatorilor PD-L Anca Boagiu si Mircea Andrei, a fost aprobata cu 78 de voturi "pentru" si o abtinere.

Punctul de vedere al Guvernului a fost negativ, secretarul de stat MAI Irina Alexe motivand ca sistemul actual de examinare este gandit ca un "tot unitar", astfel incat respingerea la o proba a examenului ar trebui sa atraga dupa sine picarea examenului.

Mai mult, considera Guvernul, modificarea procedurii actuale de sustinere a examenului auto ar necesita revizuirea aplicatiei informatice care asigura programarea la examen.

"In aceste conditii apreciem ca materializarea dezideratului exprimat de initiatori ar genera cheltuieli bugetare suplimentare. Daca veti decide sa adoptati un raport de adoptare, va trebui sa luam masurile tehnice necesare pentru implementarea, daca va trece si de Camera, acestui sistem si sa asiguram resursele financiare", a spus Alexe.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a raspuns, "cu titlu personal", ca propunerea legislativa este "de bun simt" si considera ca este obligatia Ministerului si a Guvernului sa puna in practica ceea ce Parlamentul decide.

"Fac... mai mult


Miercuri, 31 Martie 2010, ora 18:44

1 comentariu
Examenul auto nu se da nici marti si miercuri, in Bucuresti si Ilfov

Examenul auto nu se da nici marti si miercuri, in Bucuresti si Ilfov

Proba practica a examenului pentru permisul de conducere nu va fi sustinuta, in Bucuresti si Ilfov, nici marti si nici miercuri, din cauza vremii nefavorabile, a declarat, pentru NewsIn, seful Serviciului Regim Permise Auto si Inmatriculari Vehicule, Dan Mosescu.

Din acelasi motiv, proba a fost suspendata si luni, candidatii urmand sa fie reprogramati.

Proba scrisa a examenului auto s-a desfasurat insa, luni, conform graficului.

Seful Directiei Regim Permise si Inmatriculari Vehicule, Alina Dragomir, a declarat, luni, pentru NewsIn, ca masura suspendarii probei practice poate fi luata de fiecare serviciu din tara, in functie de conditiile meteo. mai mult


Marti, 09 Februarie 2010, ora 11:14

1 comentariu
Proba practica a examenului auto din Bucuresti si Ilfov, suspendata

Proba practica a examenului auto din Bucuresti si Ilfov, suspendata

Proba practica a examenului pentru permisul de conducere auto a fost suspendata, luni, in Bucuresti si Ilfov, din cauza vremii, a declarat pentru Newsin seful Serviciului Regim Permise Auto si Inmatriculari Vehicule, Dan Mosescu.

Mosescu a precizat ca examenul auto ar putea fi suspendat si marti, in functie de evolutia vremii.

Concurentii vor fi reprogramati, insa proba scrisa a examenului auto se va tine, luni, conform graficului.

Seful Directiei Regim Permise si Inmatriculari Vehicule, Alina Dragomir, a declarat, luni, pentru NewsIn, ca astfel de masuri pot fi luate de fiecare serviciu din tara, in functie de conditiile meteo. mai mult


Luni, 08 Februarie 2010, ora 09:24

Examenele moto au fost suspedate pana in martie 2010

Examenele moto au fost suspedate pana in martie 2010

Examenul pentru obtinerea permisului pentru categoria/subcategoria A si A1 (motocicleta) a fost suspendat de pe 15 decembrie 2009, pana in luna martie 2010.

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti a luat aceasta decizie din cauza conditiilor meteorologice, informeaza Ziua.

Decizia a fost luata in conformitate cu prevederile art. 1 alin 7 din Ordinul Prefectului nr. 125/04.03.2009 privind sustinerea examenului pentru categoria/subcategoria A si A1 in perioada de iarna, precum si in conditii meteorologice nefavorabile. mai mult


Miercuri, 16 Decembrie 2009, ora 09:44

Examenul auto se va da cu camera video in masina

Examenul auto se va da cu camera video in masina

Incepand de vineri, examenele pentru permisul de conducere se vor da, in Bucuresti, cu ajutorul camerelor de luat vederi montate chiar in masina de testare.

Proiectul-pilot pentru monitorizarea probei practice a examenului auto va dura trei luni. Dupa aceasta perioada, daca rezultatele vor fi satisfacatoare, proiectul ar putea fi extins la nivel national si reglementat printr-un proiect de lege, anunta Adevarul.

Costul echiparii complete a unei masini de examen este de aproximativ 350 de euro.
In prezent, patru masini de la tot atatea scoli de soferi din Bucuresti sunt dotate cu sisteme de supraveghere video, GPS si aparate care vor inregistra manevrele executate de elevi.

Sistemul de supraveghere este format dintr-o camera montata in interiorul masinii, intre cele doua scaune din fata si are un unghi de cuprindere de 120 de grade.

Camera inregistreaza video si audio tot ce se intampla in interiorul masinii, dar si prin parbriz si geamurile laterale. Un sistem GPS va inregistra traseul pe care se deplaseaza candidatul, iar un dispozitiv special va reda manevrele principale ale elevului, respectiv semnalizarea si frana.

In ultimul an, peste un milion de persoane au fost testate la examenul auto. Dintre acestea, doar 26% au fost declarate admise. mai mult


Vineri, 23 Octombrie 2009, ora 07:55

8 comentarii
Fiul lui Geoana a dat examenul pentru permis pe un triciclu

Fiul lui Geoana a dat examenul pentru permis pe un triciclu

Alexandru Geoana a sustinut, potrivit Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Permiselor, proba practica a examenului de conducere pe un tricilu, vehicul corespondent categoriei B1.

Potrivit Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, Alexandru Geoana poseda permis de conducere subcategoria B1, obtinut prin examen care a avut loc la Serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor din cadrul Institutiei Prefectului municipiului Bucuresti la data de 1 iulie 2009.

Examinarea practica a candidatului s-a desfasurat la data de 1 iulie 2009, utilizandu-se un autovehicul corespunzator subcategoriei B1, respectiv un triciclu marca Piaggio, care apartine scolii de soferi la care acesta a urmat cursurile de pregatire.

Candidatul a efectuat cursurile de pregatire in vederea obtinerii permisului de conducere la o scoala de soferi din afara municipiului Bucuresti, oficiali ai Directiei declarand ca este vorba de judetul Ilfov.

Scoala respectiva ar avea si un Logan modificat, care se incadreaza in categoria B1, insa oficialii Directiei de Permise sustin ca Alexandru Geoana a sustinut proba practica pe triciclul Piaggio, un tip de moped cu trei roti.

209 romani au permis B1

La nivel national, sunt 209 persoane care au permise B1. 13 sunt din Bucuresti.

Alexandru Geoana, fiul de 16 ani al presedintelui PSD, a fost surprins de reporterii de la revista "Academia Catavencu" conducand un... mai mult


Vineri, 18 Septembrie 2009, ora 21:54

46 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Iubire cu aripi. Care este cea mai fidela pasare din lume
  2. Rusia deschide un "Disneylandov" la Soci
  3. Fotografii din trecut, care azi par complet deplasate sau ireale (Galerie foto)
  4. Ametitor: Cel mai rapid lift din lume - Ce viteza prinde
  5. Baronul Munchausen a ajuns erou in...Transnistria
  6. Incredibil: Un copil a zburat 5 ore ascuns langa trenul de aterizare al unui avion
  7. Cum combati evaziunea, varianta Grecia: Tombola cu Ferrari, Lamborghini si Porsche
  8. Un nou soc in serialul care a cucerit lumea. Fanii Game of Thrones sunt revoltati
  9. Experimentele lui Minovici: Omul care a sfidat moartea
  10. Inundatii la Valcea: Dorel asfalteaza o canalizare. Il ajuta si localnicii, cu o bancheta