conducere politia capitalei

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Seful Politiei Capitalei si-a dat demisia

Seful Politiei Capitalei si-a dat demisia

Seful Politiei Capitalei, Catalin Dragota, va fi inlocuit din functie, dupa ce a solicitat intreruperea imputernicirii, au declarat miercuri oficiali din Politia Romana.

Potrivit surselor citate, comisarul sef Catalin Dragota a depus miercuri la Directia Management Resurse Umane din Politia Romana un raport in care solicita incetarea imputernicirii.

In locul lui Dragota, la conducerea Politiei Capitalei, ar urma sa fie imputernicit comisarul sef Mihai Pruteanu, care in prezent ocupa functia de sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Olt, au spus surse din Politie.

Potrivit acelorasi surse, Dragota urmeaza sa se intoarca la Directia Generala de Informatii si Potectie Interna, unde activa inainte de a fi imputernicit la conducerea Politiei Capitalei.

In 15 martie, comisarul sef Mihai Pruteanu a castigat concursul pentru sefia IPJ Olt, functie pe care o ocupa, in calitate de imputernicit, din 8 octombrie 2012, fiind desemnat atunci de seful Politiei Romane, Petre Toba.

Pruteanu a fost numit in functia de inspector sef la IPJ Olt dupa ce fostul sef al inspectoratului, Ion Voicu, a fost demis prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe. mai mult


Miercuri, 15 Mai 2013, ora 14:13

Politiei Capitalei are sef nou - vezi cine este Marius Catalin Dragota

Politiei Capitalei are sef nou - vezi cine este Marius Catalin Dragota

Comisarul sef Marius Catalin Dragota a fost imputernicit, miercuri, sa ocupe functia de sef al Politiei Capitalei, printr-un ordin al ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe.

"Prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, comisar sef de politie Marius Catalin Dragota a fost imputernicit sa indeplineasca atributiile functiei de director general al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti", se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Afacerilor Interne.

Marius Catalin Dragota a fost sef al Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, iar la 28 mai 2012 a fost mutat, "in interesul serviciului", la Directia Generala de Informatii si Protectie Interna, printr-o dispozitie a sefului Politiei Romane, chestorul sef Petre Toba.

Imputernicirea comisarului sef Dragota a fost facuta dupa ce, marti, ministrul Radu Stroe a semnat incetarea imputernicirii comisarului sef Cornel Ciocoiu la conducerea Politiei Capitalei.

Cornel Ciocoiu fusese numit la conducerea Politiei Capitalei in iulie 2012.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, miercuri, ca l-a schimbat pe Cornel Ciocoiu de la conducerea Politiei Capitalei din motive de management defectuos si indisciplina. mai mult


Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 16:00

De ce l-a dat afara Stroe pe seful Politiei Capitalei: management defectuos si indisciplina

De ce l-a dat afara Stroe pe seful Politiei Capitalei: management defectuos si indisciplina

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, miercuri, ca l-a schimbat pe Cornel Ciocoiu de la conducerea Politiei Capitalei din motive de management defectuos si indisciplina.

Intrebat, la intrarea in sediul Ministerului Afacerilor Interne, care sunt motivele schimbarii din functie a lui Cornel Ciocoiu, ministrul Radu Stroe a raspuns: "Management defectuos si indisciplina".

Seful Politiei Capitalei, Cornel Ciocoiu, a fost inlocuit de la conducerea institutiei, dupa ce ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, i-a semnat incetarea imputernicirii in functie, au declarat marti seara surse din Politie.

Potrivit surselor citate, imputernicirea lui Ciocoiu la sefia Politiei Capitalei urma sa expire in martie.

Cornel Ciocoiu a fost numit la conducerea Politiei Capitalei in iulie 2012, in locul lui Lucian Guran.

Guran fusese numit la conducerea Politiei Capitalei in 7 martie 2012, in locul lui Viorel Vasile, ca urmare a atacului armat care a avut loc in coaforul din complexul Perla si a aspectelor prezentate in raportul de evaluare a activitatii manageriale din cadrul Politiei Capitalei, intocmit de Corpul de Control al IGPR, preciza atunci Ministerul de Interne. mai mult


Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 10:42

2 comentarii
Seful Politiei Capitalei cere ancheta la Serviciul Arme

Seful Politiei Capitalei cere ancheta la Serviciul Arme

Noul sef al Politiei Capitalei, Lucian Guran, a anuntat, joi, ca va avea intalniri si cu sefii din Politia Capitalei si va cere o analiza la Serviciul Arme, dar si la Sectia 14, sectia la care asasinul din Dorobanti, Gheorghe Vladan, a obtinut permisul de port arma.

"Cunosc problemele principale ale Capitalei, tinand cont ca timp de aproximativ 20 si ceva de ani mi-am desfasurat activitatea la Capitala. Doresc sa aflu care sunt problemele Capitalei la ora actuala si ma refer aici la problemele legate de logistica, de resurse umane, financiare, etc.

Am, joi, o intalnire cu toti factorii de conducere de la nivelul Politiei Capitalei si ma refer aici la sefi de sectoare, sefi de sectii, sefi de servicii din cadrul Politiei Capitalei.

Gabriel Berca: Lucian Guran va reveni la sefia Politei Capitalei

Urmeaza sa fac aceasta evaluare si dupa aceea, in functie de datele pe care le voi avea, logic ca voi lua si deciziile", a declarat Lucian Guran, la conferinta de finalizare a proiectului "Sistemul National de Raportare a Incidentelor", relateaza Evenimentul Zilei.

Chestorul Lucian Guran astepta rezultatele evaluarilor pentu a putea lua masurile legale.

"E normal sa vedem daca s-a gresit, unde s-a gresit si trebuie sa prevenim asemenea fapte pe viitor, poate trebuie sa vedem si procedurile care sunt intocmite, pentru ca, dupa cum bine se cunoaste, la nivelul Politiei Capitalei exista o incarcatura extraordinar de mare in ceea ce priveste numarul de sesizari,... mai mult


Joi, 08 Martie 2012, ora 16:30

1 comentariu
Seful Politiei Capitalei, numit temporar adjunct la Ordine si Siguranta Publica

Seful Politiei Capitalei, numit temporar adjunct la Ordine si Siguranta Publica

Seful Politiei Capitalei, Lucian Florin Guran, a fost numit temporar in functia de adjunct al sefului Departamentului Ordine si Siguranta Publica din Ministerul Administatiei si Internelor, in locul lui Ioan Nicolae Cabulea, cel din urma fiind numit la conducerea IPJ Alba.

Guran a fost imputernicit in noua functie, vineri, prin ordin al ministrului Administratie si Internelor, Traian Igas.

"Incepand cu data de ieri, 25 martie a.c., prin ordin al ministrului Administratie si Internelor, chestor principal de politie GURAN Lucian Florin a fost imputernicit pe o perioada de sase luni sa indeplineasca atributiile functiei de adjunct al sefului Departamentului Ordine si Siguranta Publica din cadrul Ministerului Administatiei si Internelor. Actul managerial la nivelul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti va fi asigurat in conditiile legii", se arata intr-un comunicat al MAI.

Lucian Guran a fost numit sef al Politiei Capitalei in 15 decembrie 2009. Din 12 februarie 2004 si pana in decembrie 2009 el a fost adjunct al sefului institutiei. Anterior, Lucian Guran a fost seful Serviciului Omoruri (2000 - 2004), iar din 1985 a indeplinit functii de executie pe linie de judiciar in cadrul Politiei Capitalei.

A.B. mai mult


Sambata, 26 Martie 2011, ora 19:33

Numire controversata la conducerea Politiei Capitalei

Numire controversata la conducerea Politiei Capitalei

Decizia ministrului interimar de Interne, Vasile Blaga, de a-l numi pe chestorul Lucian Guran la conducerea Politiei Capitalei ridica un semn de intrebare, in conditiile in care numele acestuia a fost implicat in scandalul de la Mall Plaza din primavara acestui an.

Guran va fi ajutat, ca adjunct al Politiei Capitalei, de comisarul-sef Mihai Pitulescu, cel care a fost seful Serviciului de Investigatii Criminale, insa in urma scandalului de la Mall Plaza a fost detasat, pe 7 iulie, pentru trei luni, pe functia de adjunct al sefului Directiei Investigatii Criminale din cadrul IGPR, informeaza Realitatea TV.

Guran, implicat in scandalul de la Plaza Mall, are 48 de ani, iar din 2004 si pana in prezent a fost director general adjunct la Politia Capitalei.

Intre 2000 si 2004, a fost seful serviciului Omoruri, lucrand la Politia Capitalei din 1985.

"Corpul de Control al MAI a finalizat verificarile dispuse de viceprim-ministrul, ministrul Administratiei si Internelor Dan Nica, cu privire la incidentul de la Mall Plaza Romania, in urma acestora fiind solicitata declansarea procedurii cercetarii prealabile pentru neglijenta in indeplinirea indatoririlor de serviciu fata de subcomisarul Catalin Adam (coordonatorul interventiei), chestorul Lucian Guran (ofiter aflat la comanda unitatii) si comisarul sef Constantin Stoian (seful biroului gruparii criminale din cadrul Serviciului Investigatii Criminale al Politiei Capitalei)", informa ministerul pe 10 aprilie.

Guran va fi... mai mult


Sambata, 03 Octombrie 2009, ora 20:06

10 comentarii
Blaga schimba subprefectii PSD si seful Politiei Capitalei

Blaga schimba subprefectii PSD si seful Politiei Capitalei

Vasile Blaga, ministrul interimar de Interne, a anuntat, vineri seara, ca subprefectii sustinuti de PSD in teritoriu vor fi schimbati sambata, iar seful Politiei Capitalei va fi schimbat din functie saptamana viitoare.

"PD-L este singurul partid care isi asuma guvernarea. Ieri am schimbat prefectii, maine voi schimba toti subprefectii", a declarat Blaga la Antena 3.

Ministrul interimar de Interne a mai precizat ca il va numi pe chestorul Lucian Guran sef al Politiei Capitalei saptamana viitoare, demnitarul anuntand si alte schimbari in Politie.

"Nu l-am numit deocamdata pe domnul Guram, dar o sa il numesc in functia de sef la Politia Capitalei cel mai probabil luni. Multi se vor supara dupa aceasta numire. Domnul Guran este un politist foarte bun", a declarat Blaga, precizand ca "trebuie umblat si la sefii de sectii de politie din Capitala".

Chestorul Lucian Guran, directorul adjunct al Politiei Capitalei din 2004, ar putea fi desemnat de ministrul Vasile Blaga sa conduca aceasta unitate, in locul lui Mihai Calinescu, imputernicit in aprilie la comanda unitatii.

De asemenea, Blaga a anuntat ca are de gand sa opereze o serie de schimbari si la Politia de circulatie.

"Voi face schimbari si la Politia de circulatie, nu mi se pare normal ca soferii sa fie opriti in trafic, fara sa li se spuna ce infractiuni au facut", a mai spus ministrul interimar.

Urmeaza directorii de institutii deconcentrate

Prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu a declarat,... mai mult


Vineri, 02 Octombrie 2009, ora 21:51

15 comentarii
Hrebenciuc si Vanghelie l-au decapitat pe Tutilescu

Hrebenciuc si Vanghelie l-au decapitat pe Tutilescu

Liderul PSD Viorel Hrebenciuc si Marian Vanghelie i-ar fi cerut ministrului de Interne Dan Nica inlaturarea chestorului Marian Tutilescu si a echipei sale.

Afirmatiile apartin unor surse din interiorul institutiei conduse de Nica, dar si din Partidul Social Democrat (PSD) citate de Evenimentul Zilei.

Potrivit acestora, "decapitarea" politiei bucurestene ar fi fost pusa la cale "mai demult" si face parte din lupta dusa de aripa Hrebenciuc - Vanghelie pentru a prelua controlul politiei, Dan Nica reusind acum sa gaseasca si pretextul, de altfel destul de discutabil: scandalul "Plaza".

"Decapitarea Politiei Capitalei nu are legatura cu scandalul de la Mall. Este doar un episod al planului prin care cei doi grei ai PSD cauta sa plaseze oamenii din gruparea lor in functiile-cheie din MAI.

Acest plan a debutat cu incercarea de a-i impune pe controversatii Mincu Silvestru (in functia de adjunct la sefului MAI), Catalin Voicu si Ionel Georgescu (la mai mult


Sambata, 11 Aprilie 2009, ora 08:36

6 comentarii
Neregulile de la Serviciul Furturi Auto au ajuns la Politia Capitalei

Neregulile de la Serviciul Furturi Auto au ajuns la Politia Capitalei

Raportul Corpului de Control al Ministerului Internelor privind neregulile de la Serviciul Furturi Auto din Bucuresti a ajuns, luni, la Politia Capitalei.

Mai mult, celor sapte politisti, a caror integritate este pusa la indoiala, li s-a adus la cunostinta ca vor fi cercetati de Comisia de Disciplina.

Potrivit unor surse judiciare, raportul de control al MIRA scoate la iveala un numar de aproximativ 20 de cazuri privind furturile de masini, care nu ar fi fost gestionate, in mod corespunzator, de politistii Serviciului Furturi. Astfel, sapte politisti din cadrul Serviciului, despre care exista suspiciuni ca nu si-ar fi facut corect datoria, vor ajunge in fata Comisiei de Disciplina, din cadrul Politiei Capitalei.

Din raportul controlului, mai reiese si faptul ca politistii de la furturi au gasit mai multe masini furate, insa autorii nu au fost prinsi.

De asemenea, raportul MIRA a fost inaintat si Directiei Generale Anticoruptie (DGA), care desfasoara unele verificari cu privire la cazurile semnalate. Conform raportului, a fost atentionata inclusiv conducerea Politiei Capitalei.

In februarie, ministrul Internelor, Cristian David, a ordonat controale la Serviciul Furturi Auto, dupa ce un politist al acestui departament a cerut bani unui bucurestean pentru a-i recupera masina furata. La momentul respectiv, conducerea Politiei Capitalei a facut sesizarea la DGA in acest caz.

In Bucuresti, potrivit unor surse din cadrul Politiei Capitalei, numarul... mai mult


Luni, 03 Noiembrie 2008, ora 20:00

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Dorel, dezvoltator imobiliar: Cum construiesti un bloc in jurul unui stalp de electricitate
  2. A crezut ca are doi catei - dupa doi ani si-a dat seama ce erau cu adevarat
  3. Proiect inedit realizat de o celebra marca: Adidasi fabricati din gunoaiele oceanului (Foto)
  4. Un german vrea sa faca bani din Grexit intr-un mod inedit (Video)
  5. Cosmarurile se adeveresc? Angajat Volkswagen ucis de un robot
  6. Incident violent la filmarile pentru Piratii in Caraibe: Maimuta a fost scoasa de urgenta din platou
  7. Baza de aparare in fata atacurilor nucleare ale Rusiei, scoasa la vanzare pentru relaxare in familie
  8. Eticheta la nudisti - Cum e sa traiesti un an dezbracat: Am fost spalati pe creier
  9. Viral: Cainele care spune mama - a invatat inaintea copilului familiei (Video)
  10. Papa Francisc face un gest socant: Va mesteca frunze de coca (Video)