consulat romania balti

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
PNL arata iar cu degetul spre PSD: Sfideaza romanii prin numirea lui Socaciu drept consul

PNL arata iar cu degetul spre PSD: Sfideaza romanii prin numirea lui Socaciu drept consul

Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat, miercuri, ca PSD a politizat consulatele Romaniei din strainatate pentru a oferi "sinecuri" membrilor de partid, ea afirmand ca numiri precum cea a lui Victor Socaciu la Montreal sunt "o sfidare la adresa cetatenilor romani de acolo".

Potrivit acesteia, setea nemasurata de putere si control a PSD se vede "si in politizarea misiunilor consulare si diplomatice ale Ministerului de Externe".

"Ultima numire si cea mai scandaloasa este cea a domnului Victor Socaciu, trimis in Canada in calitate de consul general al Romaniei la Montreal. Consideram ca astfel de numiri reprezinta o sfidare la adresa cetatenilor romani care locuiesc acolo, cetateni care au nevoie de asistenta si sustinerea statului roman si nu a partidului stat PSD", a sustinut purtatorul de cuvant al PNL.

Consulatul Romaniei din Balti, o fortareata de 750.000 de euro

Ea a mentionat ca toti consulii generali sunt numiti de prim-ministru. Pocora a prezentat o lista a consulilor trimisi de Guvern in strainatate cu sprijin politic dupa ce au fost membri ai PSD sau apropiati acestora: Mihai Zaharescu (Africa de Sud), Mocanu Floricel Paul (Australia), Ovidiu Grecea (Brazilia), Marinescu Antonela (Canada), Pop Sabin (Frata), Boicu Geanina Mihaela (Spania), Popescu Marian (Spania), Mardare Radu Catalin (Spania), Steriu Alexandru (Spania), Vasiloni Trandafir Florin (Ungaria).

"Jumatate din consulate, ocupate de persoane fara statut diplomatic"... mai mult


Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 18:51

9 comentarii
Baconschi va inaugura, sambata, Consulatul Romaniei la Catania

Baconschi va inaugura, sambata, Consulatul Romaniei la Catania

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, va inaugura sambata Consulatul Romaniei la Catania, Italia, informeaza un comunicat al MAE.

Noua misiune este menita sa asigure protectie si asistenta consulara pentru cetatenii romani rezidenti, domiciliati sau aflati in calitate de turisti in cele patru regiuni din sudul Republicii Italiene care constituie circumscriptia consulara a oficiului, respectiv Sicilia, Basilicata, Calabria si Puglia.

Decizia infiintarii noului oficiu vine ca urmare a cresterii constante, din ultima perioada, a numarului solicitarilor de servicii consulare, respectiv din dorinta de a echilibra prezenta consulara in Peninsula si de a o adapta la cerintele comunitatii romanesti din Italia, potrivit MAE.

Potrivit evaluarilor existente, in circumscriptia consulara a noii misiuni se regasesc aproximativ 80.000 de cetateni romani.

Extinderea retelei consulare constituie una dintre principalele prioritati ale mandatului ministrului Teodor Baconschi, pentru a imbunatati continuu serviciile de care pot beneficia cetatenii romani din afara granitelor.

Misiunea de la Catania se adauga noilor consulate inaugurate in 2010 si 2011 la Balti, Cahul, Ungheni, Almeria, Edinburgh, Vancouver. mai mult


Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 09:46

1 comentariu
Mai multe solicitari de vize, in urma deschiderii consulatelor de la Balti si Cahul

Mai multe solicitari de vize, in urma deschiderii consulatelor de la Balti si Cahul

Deschiderea a doua consulate generale ale Romaniei in Republica Moldova, la Balti si Cahul, a avut drept efect majorarea numarului solicitantilor de vize, in schimb s-a redus numarul solicitarilor de permise de mic trafic la sectia consulara de la Chisinau.

In saptamana 12-16 iulie, numarul solicitantilor de vize a crescut cu peste 20% fata de saptamana trecuta, de la 3.303 de solicitari, la aproape 4.100, arata datele prezentate vineri intr-o conferinta de presa la Ambasada Romaniei de la Chisinau.

Aceleasi date releva ca numarul solicitantilor de vize la sectia consulara de la Chisinau nu a suferit modificari esentiale - 3.303 in saptamana 5-9 iulie, fata de 3.169 in saptamana curenta. La Balti au fost inregistrate 557 solicitari de vize, iar la Cahul - 360. mai mult


Vineri, 16 Iulie 2010, ora 23:44

1 comentariu
Consultatele de la Cahul si Balti au fost inaugurate simultan

Consultatele de la Cahul si Balti au fost inaugurate simultan

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a inaugurat astazi, 9 iulie 2010, Consulatul General al Romaniei de la Balti, Republica Moldova.

La ceremonia de inaugurare a participat si ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene al Republicii Moldova, Iurie Leanca, precum si reprezentanti ai autoritatilor locale, ai mediului de afaceri si ai presei, se arata intr-un comunicat al MAE roman.

Simultan cu evenimentul de la Balti, Secretarul General al MAE, Robert Cazanciuc, a inaugurat Consulatul General de la Cahul, impreuna cu omologul sau moldovean, Mihai Capatana.

Seful diplomatiei romane a evidentiat importanta deschiderii acestei reprezentante diplomatice pe teritoriul Republicii Moldova.

"O promisiune indeplinita este mai graitoare decat o mie de discursuri. Ne aflam intr-o astfel de situatie in care increderea intre noi creste, in care demonstram cat de fructuoasa poate fi in relatia de zi cu zi colaborarea cu adevarat sincera dintre Guvernul Romaniei si cel al Republicii Moldova, in care demonstram cat de buna rasfrangere asupra vietii cetatenilor poate avea intelegerea dintre Bucuresti si Chisinau", a declarat ministrul Baconschi, dupa taierea panglicii de inaugurare.

Prin deschiderea acestui nou oficiu consular, in partea de nord a Republicii Moldova, Romania asigura accesul mai usor al solicitantilor de pe intreg teritoriul tarii vecine la serviciile consulare.

Ministrul Baconschi si-a exprimat convingerea ca momentul de astazi... mai mult


Vineri, 09 Iulie 2010, ora 20:03

MAE: Consulatele din Balti si Cahul vor fi inaugurate vineri

MAE: Consulatele din Balti si Cahul vor fi inaugurate vineri

Noile consulate Generale ale Romaniei de la Balti si Cahul, in Republica Moldova, vor fi inaugurate vineri, 9 iulie 2010.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, va participa alaturi de Iurie Leanca, ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene al Republicii Moldova, la ceremonia de la Balti, se arata intr-un comunicat de presa remis redactiei Ziare.com.

Simultan, Secretarul General al MAE, Robert Cazanciuc, va deschide misiunea de la Cahul impreuna cu omologul sau moldovean, Mihai Capatana.

"Cele doua noi consulate reprezinta prima prezenta in Republica Moldova a unui stat membru UE dincolo de Chisinau. Aceasta reusita majora a fost posibila datorita bunei colaborari cu autoritatile de la Chisinau. Necesitatea deschiderii acestora a devenit tot mai evidenta, in special dupa intrarea in vigoare a Acordului privind micul trafic de frontiera incheiat cu Republica Moldova", a declarat ministrul Baconschi.

Dupa inaugurarea Consulatului general de la Balti, seful diplomatiei romane va avea o intrevedere bilaterala cu omologul sau, Iurie Leanca,la Chisinau.

La cele doua evenimente de vineri vor mai participa reprezentanti ai autoritatilor locale precum si membri ai corpului consular si diplomatic roman si din Republica Moldova.

Oficiile consulare de la Cahul si Balti vor oferi intreaga gama de servicii consulare. Totodata, pentru a veni in ajutorul cetatenilor romani care au nevoie de asistenta si sprijin legal, dar si cetatenilor din Republica... mai mult


Joi, 08 Iulie 2010, ora 22:41

Consulatele Romaniei la Cahul si Balti vor fi deschise oficial la 9 iulie

Consulatele Romaniei la Cahul si Balti vor fi deschise oficial la 9 iulie

Consulatele generale ale Romaniei la Cahul si Balti vor fi deschise oficial la 9 iulie, urmand sa primeasca atat dosare pentru obtinerea vizei, cat si pentru redobanirea cetateniei, obtinerea de pasapoarte, acte notariale, inregistrarea actelor de stare civila.

Pentru inceput, consulatul de la Cahul va functiona cu un numar de 12 functionari consulari, in timp ce la Balti activitatea va fi asigurata de noua functionari. Personalul va fi marit corespunzator, in raport cu volumul activitatii.

Odata cu deschiderea consulatelor teritoriale va scadea presiunea de pe sectia consulara de la Chisinau, la care in prezent se elibereaza zilnic aproximativ 700 de vize, in timp ce personalul consulatului a fost redus la jumatate din cauza crizei.

Consulatele generale ale Romaniei la Balti si Cahul au fost infiintate prin decretul presedintelui roman, Traian Basescu, din 1 noiembrie 2009. Consulul numit la Balti, diplomatul Dumitru-Nicanor Teculescu, a fost consul general al Romaniei la Toronto, in perioada 2002-2008. Gentiana Serbu, consulul Romaniei la Cahul, a lucrat in cadrul Reprezentantei Romaniei pe langa UE pana in septembrie anul trecut.

Romania si R. Moldova au parafat la 20 octombrie anul trecut Acordul privind micul trafic de frontiera, Ministerul roman de Externe anuntand atunci si ca autoritatile de la Chisinau si-au dat acordul pentru deschiderea consulatelor Romaniei la Cahul si Balti, care vor facilita aplicarea acordului.

Discutiile pe subiectul... mai mult


Luni, 28 Iunie 2010, ora 21:01

Consulatul Romaniei din Balti, o fortareata de 750.000 de euro

Consulatul Romaniei din Balti, o fortareata de 750.000 de euro

Sediul Consulatul roman de la Balti s-a transformat intr-o "fortareata", cu ziduri groase si sisteme energetice autonome. Casa a fost proprietatea unui mare om de afaceri care l-a vandut, in luna martie, Romaniei, pentru suma de 750.000 de euro.

Ministerul de Externe a platit doar 10% din valoare, restul de 90 la suta fiind achitati de Uniunea Europeana, scrie cotidianul Stirea Zilei.

Basescu a semnat decretele privind infiintarea a doua consulate in R. Moldova

Casa este o cladire cu patru nivele si are o suprafata totala de 860 de metri patrati. La subsol se afla o sauna, o sala de forta si cateva incaperi tehnice. Ca o masura de siguranta suplimentara, casa este aprovizionata cu apa din trei surse si este conectata la trei surse de curent.

Ionel Dumitru, consilier diplomatic la Ambasada Romaniei de la Chisinau, a confirmat, citat de "Stirea zilei" ca Guvernul a cumparat imobilul din Balti. Dumitru a spus ca in prezent casa se afla in proces de reamenajare. Dumitru nu a precizat la cat se ridica valoarea "amenajarilor".

Consulatele Romaniei de la Balti si Cahul au fost create prin decretul presedintelui roman, Traian Basescu, in noiembrie 2009 si urmeaza sa-si inceapa activitatea pe 30 iunie. mai mult


Miercuri, 26 Mai 2010, ora 17:51

7 comentarii
Guvernul a numit consulii generali ai Romaniei la Cahul si Balti

Guvernul a numit consulii generali ai Romaniei la Cahul si Balti

Guvernul in exercitiu a decis, miercuri, numirea consulilor generali ai Romaniei la Cahul si Balti, Republica Moldova, a anuntat, la finalul sedintei de Guvern, purtatorul de cuvant al Guvernului Ioana Muntean.

Gentiana Serbu a fost numita in functia de consul general, sef al Consulatului General al Romaniei la Cahul, consulat infiintat recent prin decret al Presedintelui tarii, arata un comunicat al Guvernului, remis Ziare.com.

Consulul general la Cahul are o experienta de cinci ani in Ministerul Afacerilor Externe, este consilier diplomatic si a lucrat in cadrul Reprezentantei Romaniei pe langa UE pana in septembrie anul acesta, iar, ulterior, la Directia Relatii Externe - Directia Generala UE din MAE. Gentiana Serbu a absolvit mai multe cursuri de perfectionare profesionala in Romania, Statele Unite ale Americii si Ungaria.

De asemenea, Dumitru-Nicanor Teculescu a fost numit consul general, sef al Consulatului General al Romaniei la Balti, consulat infiintat prin decret al Presedintelui, publicat in data de 2 noiembrie in Monitorul Oficial.

Dumitru-Nicanor Teculescu este diplomat de cariera, detinand gradul de ministru-consilier, a fost consul general al Romaniei la Toronto, in perioada 2002-2008.

"Consulatele generale ale Romaniei la Balti si Cahul isi vor incepe activitatea cel mai tarziu in luna ianuarie 2010, iar deschiderea lor este imperioasa, avand in vedere interesul Romaniei de a oferi servicii consulare de calitate pentru cetatenii din Republica... mai mult


Miercuri, 11 Noiembrie 2009, ora 22:25

1 comentariu
MAE confirma negocierile cu Chisinaul cu privire la deschiderea de consulate

MAE confirma negocierile cu Chisinaul cu privire la deschiderea de consulate

Romania si R.Moldova au convenit sa continue dialogul despre deschiderea consulatelor romane la Cahul si Balti, dar si despre deschiderea unui consulat moldovean la Iasi.

Mai mult, Chisinaul a adresat partii romane o nota verbala in acest sens, a confirmat MAE, informeaza NewsIn.

Republica Moldova si-a exprimat dorinta de a deschide un consulat la Iasi in timpul vizitei de luni a ministrului de externe Lazar Comanescu la Chisinau, cand s-a anuntat reluarea discutiilor legate de deschiderea unor consulate romane la Cahul si Balti.

Perspectiva deschiderii acestor consulate este inca in stadiul de negociere. "Cele doua parti au convenit sa continue dialogul referitor la aceste aspecte", a afirmat Cosmin Boiangiu.

Miercuri, la numai doua zile de la vizita lui Lazar Comanescu la Chisinau, MAE moldovean anunta printr-un comunicat de presa ca Republica Moldova ar putea avea consulate la Iasi si Constanta, in timp ce Romania si-ar putea deschide consulate la Cahul si ulterior, dupa semnarea Tratatului de frontiera, pe baza principiului reciprocitatii, la Balti.

Posibilitatea deschiderii unor consulate pe principiul reciprocitatii nu a mai fost mentionata pana acum in discutiile moldo-romane, cel putin din informatiile comunicate presei la nivel oficial. mai mult


Joi, 10 Iulie 2008, ora 17:22

4 comentarii
Alte articole despre: Republica Moldova, consulate, Cahul, Balti, Iasi

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba