cont cec bank

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ghetea (CEC Bank): Anul trecut a fost un interes ridicat pentru cumpararea de terenuri agricole

Ghetea (CEC Bank): Anul trecut a fost un interes ridicat pentru cumpararea de terenuri agricole

Apetitul nostru pentru agricultura nu a tinut cont de domeniul de creditare sau de culoarea politica a fermierului, de aceea anul trecut a fost un interes ridicat pentru cumpararea de terenuri agricole, respectiv 30-40 de solicitari de credite, a declarat Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank.

"Anul trecut a fost un interes ridicat pentru credite de la CEC Bank. Erau 30-40 de solicitari de credite similare sau chiar mai mari pentru cumpararea de terenuri agricole, dar despre care nu pot sa dau detalii. Vreau insa sa-i asigur pe toti cei care doresc sa ia credite, ca o pot face, indiferent care este valoare creditului, daca nu se depasesc standardele de prudentialitate impuse de BNR", a spus Ghetea.

Cine il va inlocui pe Radu Ghetea la conducerea CEC Bank (Video)

In ceea ce priveste finantarea unor investitii cu fonduri europene, presedintele CEC Bank a subliniat ca banca a infiintat, in urma cu trei ani, un birou pentru fonduri europene si IMM-uri, unde se ofera consultanta pentru accesarea de fonduri europene indiferent de domeniu.

"Agricultura este prioritara pentru noi si cred ca stim mai mult decat in domeniul confectiilor sau constructiilor de autostrazi. Daca CEC ar fi ramas o institutie de nisa, de luare de depozite de la populatie si plasare de credite pentru populatie, cum era in 2007, probabil acum nu mai exista ca institutie de credite intrucat criza a demonstrat ca a fi o banca de nisa este o mare problema.

Trebuie sa fim o banca comerciala... mai mult


Marti, 15 Aprilie 2014, ora 22:57

Ponta: Ghetea nu va mai fi presedinte CEC, dupa ce i-a dat Ioanei Basescu creditul

Ponta: Ghetea nu va mai fi presedinte CEC, dupa ce i-a dat Ioanei Basescu creditul

Premierul Victor Ponta a declarat duminica seara ca presedintele CEC, Radu Ghetea, va fi schimbat din functie.

CEC Bank i-a acordat recent un imprumut de 4,6 milioane de lei Ioanei Basescu, fiica presedintelui.

Ponta a precizat ca il sustine total pe ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, in verificarea activitatii sale la banca la care actionar este statul, relateaza Mediafax.

Prim-ministrul a facut aceste afirmatii intr-o interventie telefonica la Romania TV, ocazie cu care a fost intrebat de un analist politic aflat in studio daca Radu Ghetea va mai ramane presedinte al CEC dupa "nazbatia" de a acorda un credit ipotecar Ioanei Basescu.

"Nu. Am vorbit cu domnul ministru de Finante, pentru ca este singurul care are competenta de a face schimbari in conducerea CEC, si il sustin total sa verifice foarte clar lucrurile si sa propuna masurile care se impun. O sa-l mai sune domnul Basescu sa-l apere pe cel care i-a dat credit, dar domnul Chitoiu nu e asa usor impresionabil, am totala incredere ca stie sa-si faca treaba", a raspuns Ponta.

Premierul a mentionat ca CEC este o banca al carei capital este suta la suta proprietatea statului, iar ministrul de Finante are dreptul sa examineze activitatea presedintelui acesteia, in AGA si in Consiliul director.

"Activitatea de ansamblu (a CEC - n.red.) este evident in supravegherea Ministerului de Finante, pentru ca Ministerul de Finante e actionarul, e proprietarul. E ca si cand la o televiziune sau o afacere,... mai mult


Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 10:52

23 comentarii
CEC Bank introduce comisionul lunar de administrare a contului curent

CEC Bank introduce comisionul lunar de administrare a contului curent

CEC Bank introduce, de la 1 octombrie, comisionul lunar de administrare a contului curent pentru persoane fizice, in valoare de 2,5 lei, informeaza banca de economii pe pagina sa de Internet.

Banca va percepe un singur comision, indiferent de numarul de conturi curente ale unui deponent.

In cazul in care clientii nu au un cont curent in lei, comisionul va fi perceput echivalent in valuta contului, utilizandu-se ratele de schimb ale BNR valabile in ziua incasarii comisionului, precizeaza CEC Bank. mai mult


Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 20:07

Curtea de Conturi scoate la iveala nereguli la CEC Bank

Curtea de Conturi scoate la iveala nereguli la CEC Bank

CEC Bank a efectuat lucrari de rebranding la unele spatii, care au fost ulterior inchise/relocate, uneori chiar la un interval foarte scurt de timp de la data terminarii lucrarilor, arata Curtea de Conturi in raportul public pe anul 2010.

Curtea de Conturi a descoperit deficiente referitoare la derularea procesului de rebranding operat de CEC Bank, printre care si "lipsa unei prevederi interne referitoare la modul de includere in procesul de rebranding a spatiilor detinute/administrate de banca si, dupa caz, inchiderea/relocarea lor, situatie in care s-a constatat ca unele spatii, la care s-au efectuat lucrari de rebranding, au fost ulterior inchise/relocate, uneori chiar la un interval foarte scurt de timp de la data terminarii lucrarilor".

De asemenea, institutia a mai constat lipsa unor criterii de incadrare a cheltuielilor cu reclama si publicitatea, in categoria cheltuielilor de constituire sau in categoria cheltuielilor de exploatare.

"Astfel, cu privire la cheltuielile privind serviciile de publicitate, productie si relatii publice, efectuate in cadrul procesului de rebranding s-a constatat ca o parte dintre acestea au fost evidentiate in contul 'Cheltuieli de constituire', iar altele au fost inregistrate in conturile de cheltuieli de exploatare, fara a fi precizate criteriile care au stat la baza acestei departajari", se arata in raport.

Potrivit raportului, Curtea de Conturi a constatat nerespectarea reglementarilor interne referitoare la achizitia de... mai mult


Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 19:36

2 comentarii
Serviciu de colectare a taxelor si impozitelor, lansat de CEC Bank si MFP

Serviciu de colectare a taxelor si impozitelor, lansat de CEC Bank si MFP

CEC Bank si Ministerul Finantelor Publice (MFP) au lansat, incepand cu luna septembrie 2011, o noua facilitate prin care persoanele fizice pot plati gratuit impozite, contributii, taxe si alte venituri catre bugetul de stat, bugetele locale si alte bugete, a anuntat, joi, banca, printr-un comunicat.

"Platile pot fi efectuate direct de catre contribuabilii persoane fizice sau pentru acestia de catre alte persoane fizice platitoare - caz in care vor prezenta datele de identificare ale contribuabililor pentru care se efectueaza platile", se arata in comunicat.

Operatiunile de plata se pot efectua atat prin ordin de plata intrabancar in unitatile CEC Bank, cat si prin serviciul de Internet Banking al bancii.

Pentru efectuarea operatiunilor de plata este necesar ca persoanele platitoare sa aiba deschis un cont curent la CEC Bank si sa prezinte ordinul de plata tiparit in formatul stabilit de catre Ministerul Finantelor Publice.

Potrivit bancii, o aplicatie informatica specializata se poate descarca gratuit de la adresa de internet a Ministerului de Finante. "Ca urmare a implementarii acestei modalitati de incasare, institutiile publice vor putea utiliza veniturile bugetare cu o mai mare rapiditate si eficienta, avand totodata si posibilitatea de a dezvolta si completa bazele de date aferente incasarilor creantelor bugetare", se mai arata in comunicat. mai mult


Joi, 22 Septembrie 2011, ora 21:30

Noi facilitati pentru firme de la CEC

Noi facilitati pentru firme de la CEC

CEC Bank a anuntat eliminarea soldului minim intangibil de 10 lei pentru conturile curente in lei ale persoanelor juridice. Conturile curente in valuta nu au prevazut un sold minim intangibil.

Astfel, banca vine in intampinarea a aproape 120.000 de clienti persoane juridice, oferind posibilitatea utilizarii intregului sold disponibil in contul curent.

"Contul curent poate fi deschis in lei/valuta si permite efectuarea operatiunilor de depunere si retragere numerar, a viramentelor catre terti prin ordine de plata, plati externe, constituire de depozite sau schimburi valutare", se arata intr-un comunicat al CEC Bank, remis joi catre Ziare.com.

De asemenea, clientii au posibilitatea de a efectua plati in lei sau valuta, online, prin serviciul Internet-Banking, fara a fi necesara prezenta la ghiseele bancii, in conditii de siguranta si beneficiind de o reducere de 30% a comisioanelor. mai mult


Joi, 09 Iunie 2011, ora 14:15

Alte articole despre: CEC Bank, cont curent
Opinii: Mai sunt oameni buni!

Opinii: Mai sunt oameni buni!

Un strain care ar citi presa romaneasca ar trage concluzia ca ne indreptam spre infern, daca nu cumva am si ajuns acolo. Gripa porcina, talharii, asasinate, accidente, criza economica, concedieri, morti din cauza frigului, trenuri deraiate, spargeri de banci si case de schimb, conturi piratate, ce mai, un tablou de apocalipsa. Mai ca-ti vine sa te lipsesti, sa pleci in alta tara sau, si mai bine, in alta lume.

Si totusi...

Doream de ceva timp sa scriu si despre lucrurile pozitive care mi se intampla. Nu pot trai cu ideea ca suntem condamnati la dezastre si nenorociri. Trebuie sa aratam si ce ne uneste, sa-i laudam pe cei care inteleg ca avem un destin comun si actioneaza in consecinta.

Multumesc, dna politista!

Mai zilele trecute am plecat intempestiv la o inmormantare in provincie. La inapoiere m-a oprit politia rutiera pentru depasirea vitezei. S-a prezentat la masina o dna politista tinerica, mignona, cu ochi albastri si cu un zambet frumos. S-a recomandat, mi-a cerut actele din care imi lipseau cateva (rovigneta, asigurarea obligatorie) si mi-a spus: "va iert pentru asta si asta, dar platiti amenda pentru depasirea vitezei. N-o luati in tragic, platiti jumatate in 24 de ore", tot timpul zambind si incurajundu-ma cu privirea. Mi-a zis sa urc in masina, sa nu stau in frig, mi-a adus procesul verbal. Mi-a urat drum bun si sa am grija in continuare. Am plecat mai departe zambind si eu si uitand de necaz.

Institutie eficienta

Nu stiu ce experiente au... mai mult


Joi, 28 Ianuarie 2010, ora 15:55

20 comentarii
Frauda bancara de 2,2 milioane de lei la CEC Bank

Frauda bancara de 2,2 milioane de lei la CEC Bank

Doua persoane sunt urmarite penal dupa ce si-au insusit, in mod fraudulos, peste 2,2 milioane de lei si aproape 17.000 de euro din conturile clientilor CEC Bank din comuna Peretu, Teleorman.

Persoanele in cauza, amandoua in varsta de 41 de ani, lucreaza la o agentie CEC Bank din comuna Peretu, relateaza Ziua. Acesta este al doilea caz de frauda bancara produsa de functionari ai CEC Bank din Teleorman pe parcursul anului 2009.

"Cele doua angajate ale bancii au efectuat retrageri de sume de bani din conturile clientilor, falsificand semnaturile acestora ori au primit bani de la cetateni, pe incredere, fara a elibera documente justificative de depunere in contul curent. Prin acest mod, au cauzat un prejudiciu total de 2.203.000 de lei si 16.800 de euro, in dauna a 120 de clienti", a declarat subcomisarul Adrian Ilicea, purtatorul de cuvant al IPJ Teleorman.

Conform IPJ, cele doua functionare ale agentiei bancare si-au insusit in mod ilegal si au folosit in scop personal aceste sume intre anii 2006 si 2009. Primul semnal asupra fraudei comise de cele doua functionare bancare a aparut in data de 20 noiembrie, de la un cetatean din comuna Peretu care a sunat la 112 si a solicitat sprijinul politistilor, sesizand lipsa unei sume de bani dintr-un cont de depuneri de la agentia bancara din localitate.

Agentii Postului de Politie din localitate s-au deplasat la agentia bancara pentru a prelua plangerea persoanei respective, iar, in scurt timp, in fata agentiei bancare... mai mult


Sambata, 12 Decembrie 2009, ora 09:21

Profitul CEC Bank s-a injumatatit in primele 4 luni din 2009

Profitul CEC Bank s-a injumatatit in primele 4 luni din 2009

CEC Bank a inregistrat in perioada ianuarie-aprilie 2009 un profit net de 20,3 milioane lei, de doua ori mai mic decat in perioada similara a anului trecut.

In calcularea profitului s-a tinut cont si de suma de 190,9 milioane lei obtinuta din vanzarea participatiei detinute la Asiban, societate de asigurari care a fost preluata de asiguratorul francez Groupama.

In primele patru luni ale anului trecut banca a raportat un profit de 47,4 milioane de lei. mai mult


Joi, 14 Mai 2009, ora 10:00

Alte articole despre: CEC Bank, profit, rezultate financiare

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  2. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  3. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  4. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  5. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  6. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  7. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  8. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  9. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  10. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae