contabilitate firme

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Firmele vor putea fi dizolvate din oficiu - iata conditiile

Firmele vor putea fi dizolvate din oficiu - iata conditiile

Firmele vor putea fi radiate in cazul in care nu respecta prevederile referitoare la depunerea situatiilor financiare anuale.

Masura este cuprinsa in modificarile unor acte normative in domeniul inregistrarii in Registrul Comertului, care au fost promulgate de presedintele Klaus Iohannis si urmeaza sa apara in Monitorul Oficial.

Numarul firmelor intrate in insolventa a scazut considerabil in 2015

"Firmele vor putea fi radiate din oficiu sau, spre exemplu, la cererea ANAF sau a creditorilor, in cazul in care societatea nu si-a depus situatiile financiare anuale, si, dupa caz, situatiile financiare anuale consolidate, precum si raportarile contabile la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, in termenul prevazut de lege, daca perioada de intarziere depaseste 60 de zile lucratoare.

Aceeasi sanctiune poate fi aplicata si in ipoteza in care societatea nu si-a depus la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, in termenul prevazut de lege, declaratia ca nu a desfasurat activitate de la constituire, daca perioada de intarziere depaseste 60 de zile lucratoare", a declarat avocatul Daniel Moreanu, potrivit Mediafax.

De asemenea, se poate pronunta dizolvarea, urmata de lichidarea si de radierea societatii, "in ipoteza in care a expirat contractul de inchiriere sau de comodat cu privire la sediul social", a explicat Moreanu.

Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) va publica pe site-ul oficial sau pe portalul de servicii... mai mult


Marti, 30 Iunie 2015, ora 14:24

Perchezitii la firme de consultanta din Bucuresti: Spalare de bani si evaziune de milioane

Perchezitii la firme de consultanta din Bucuresti: Spalare de bani si evaziune de milioane

Peste 40 de perchezitii au loc, marti dimineata, in Capitala si in judetele Ilfov si Dambovita, fiind vizate mai multe firme de consultanta in afaceri, suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani, prejudiciul in acest dosar fiind de 11 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al Politiei Capitalei, peste 120 de politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucuresti, fac 44 de perchezitii in Capitala si in judetele Ilfov si Dambovita, urmand sa fie puse in executare 36 de mandate de aducere, intr-un dosar privind evaziune fiscala si spalare de bani.

Conform sursei citate, suspectii, in calitate de reprezentanti ai unor societati comerciale, au inregistrat contabil si au declarat fiscal cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale, cheltuieli reflectate de servicii fictive de consultanta in afaceri, cu scopul de a se sustrage de la plata obligatiilor fiscale.

Prejudiciul adus bugetului statului este de aproximativ 11.000.000 de lei, reprezentand taxa pe valoare adaugata, conform Politiei.

Persoanele vizate urmeaza sa fie audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice - Sector 4.

Potrivit unor surse din Politie, in acest dosar ar fi vizate firme de consultanta in afaceri, intre care SC Merchandising Provider Company, QB Promotion Company, Pro Communication Advertising si Ferma de idei SRL, iar intre persoanele care vor fi aduse la audieri sunt Madalina... mai mult


Marti, 16 Iunie 2015, ora 09:15

1 comentariu
Cardul de sanatate: Firma care l-a implementat e in insolventa, CNAS apeleaza la solutii improvizate

Cardul de sanatate: Firma care l-a implementat e in insolventa, CNAS apeleaza la solutii improvizate

Blocajul cardului de sanatate, care da peste cap programul de consultatii din cabinetele medicilor si din spitale, are o cauza foarte tehnica, de care conducerea CNAS nu sufla nicio vorba, in ciuda faptului ca presedintele institutiei da asigurari, in fiecare seara la 3-4 televiziuni, ca nu e nicio problema.

Firul - din cabinetul medicului si pana la legislatia care prevede implementarea cardului - trece prin modul in care s-au atribuit serviciile tehnice: compania care s-a ocupat in mod expres de carduri se afla in insolventa, iar CNAS apeleaza, acum, la solutii de rezolvare pe care nu le prevazuse.

In fata blocajelor si a haosului, conducerea CNAS se apara cu jumatati de adevar.

Spuse pana la capat, lucrurile ar echivala cu recunoasterea unor erori comise in trecut si cu asumarea problemelor inca nerezolvate, inclusiv in ceea ce priveste managementul resurselor financiare ale Sanatatii.

Ar fi insa si o demonstratie - si asta pare sa inteleaga greu actuala conducere a CNAS - ca nimeni nu este dispus sa cedeze in fata presiunilor exercitate de cei care au interes ca sistemul sa nu functioneze.

Ponta se bucura ca nu sunt probleme cu cardul de sanatate. Care e situatia din teren

Cardul de sanatate produce haos si disperare: Nu se elibereaza retete sau trimiteri. Cozi interminabile la Casele de Sanatate

Blocaj in sistemul cardurilor de sanatate. "Este inuman ce ni se intampla" (Video)

O trecere in revista a chestiunilor care nu se spun public, ci doar... mai mult


Vineri, 08 Mai 2015, ora 07:45

6 comentarii
Importanta cifrelor furnizate de departamentul contabil in deciziile de management

Importanta cifrelor furnizate de departamentul contabil in deciziile de management

Importanta acestei meserii, precum si a domeniului in sine, demonstreaza evolutia societatii si, implicit, a legii. Toate institutiile, incepand de la start-up-uri pana la multinationale, necesita servicii contabile. O afacere la inceput de drum sau un PFA pot fi administrate usor, insa, si in aceasta ecuatie, contabilul este un element cheie.

"Cert este ca importanta unui contabil a crescut considerabil la orice nivel al domeniului in care este necesara aceasta ramura de administrare", declara reprezentantii site-ului Contabilicesc.ro. "Nu se rezuma totul la o evidenta a tranzactiilor. Se includ analize profunde, complexe, rectificari si diversele legi ce au devenit, de asemenea, parte integrala din domeniul de contabilitate."

Site-ul Contabilicesc.ro include o gama diversa de servicii, ca demonstratie a faptului ca domeniul este intr-o continua extindere (crescand atat interesul manifestat de piata fata de domeniu, cat si diversele posibilitati de a practica aceasta merserie).

Meseria de contabil este indispensabila, iar cererea pentru adevaratii profesionistii in domeniu este in crestere. Serviciile oferite de reprezentantii Contabilicesc.ro dovedesc o vasta expertiza, stapanirea subtilitatilor domeniului, expertii fiind recomandati de experienta in domeniu.

"Avem in vedere legislatia care se schimba si aplicam conform acesteia. Piata este dinamica, ea dictand si 'regulile jocului'", declara reprezentantii Contabilicesc.ro.

Expertiza angajatilor... mai mult


Miercuri, 29 Aprilie 2015, ora 17:56

Frauda de 300 de milioane de euro in Italia: Este implicata si o firma din Romania

Frauda de 300 de milioane de euro in Italia: Este implicata si o firma din Romania

Politia financiara italiana a arestat miercuri opt persoane, in regiunile Campania si Lombardia, membre ale unei grupari infractionale suspectate ca a comis fraude cu TVA si alte impozite in valoare totala de 300 de milioane de euro prin firme din patru tari, inclusiv Romania.

Sapte firme cu sediul in Italia, patru cu sediul in Ungaria si cate una cu sediul in Romania si Elvetia sunt suspectate ca au emis facturi false pentru a evita sa plateasca taxe, relateaza Ansa.

Opt persoane, intre care un om de afaceri si un contabil, au fost arestati in cadrul investigatiei efectuate de catre procurori si politia financiara in Perugia (centru), potrivit Ansa, care nu ofera alte precizari.

Suspectii risca sa fie acuzati de conspiratie in forma agravata in vederea fraudarii taxelor la nivel transnational.

In total, 42 de milioane de euro au fost confiscate de la suspecti, iar peste 31 de milioane de la companiile implicate.

Potrivit site-ului 20min.ch, ancheta a durat peste doi ani si s-a desfasurat in regiunile Napoli si Milano, iar autoritatile italiene au fost ajutate de catre cele elvetiene.

Cifrele, actualizate, sunt importante, comenteaza site-ul elvetian, care precizeaza ca este vorba, intre altele, despre facturi false pentru suma de 160 de milioane de euro, peste 40 de milioane de euro TVA neplatita, 85 de milioane de euro impozabili sustrasi de la plata catre fisc.

Trei persoane au fost plasate in arest preventiv, iar alte cinci sub arest la domiciliu. mai mult


Joi, 12 Februarie 2015, ora 09:49

Patronul Shelter Security, arestat: Firme fantoma pe numele unor consumatori de droguri

Patronul Shelter Security, arestat: Firme fantoma pe numele unor consumatori de droguri

Unele dintre firmele de tip "fantoma" folosite de patronul Shelter Security, Alin Ionescu, pentru evaziune fiscala erau infiintate pe numele unor consumatori de droguri, care primeau in schimb aproximativ 300-400 de euro, arata procurorii in propunerea de arestare preventiva a omului de afaceri.

Alin Ionescu si Roxana Aron, contabila firmei Shelter Security, cercetati pentru evaziune fiscala, au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, de magistratii Tribunalului Bucuresti.

Alin Ionescu, patronul firmei Shelter Security, a fost arestat preventiv

Procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti au aratat, in referatul in care au propus arestarea preventiva a celor doi, ca din probele si marturiile de la dosar rezulta ca Alin Ionescu "a imputernicit pe conturile bancare persoane de incredere, acestia fiind angajati sau fosti angajati ai firmelor controlate de acesta, respectiv CP Shelter Security SRL, SC Lion Guard Security SRL, cele mai importante retrageri de numerar fiind facute de acestia".

"Mai trebuie precizat si faptul ca pentru a nu fi expuse direct, persoanele imputernicite pe conturile bancare, care erau angajati ai CP Shelter Security, si pentru a nu atrage atentia asupra operatiunilor fictive desfasurate de aceasta societate, asociatii si administratorul Ramses Security au fost recrutate din randul persoanelor vulnerabile social, respectiv consumatori de droguri, si anume Marin Florica, sau persoane cu probleme financiare, Ghita Razvan (fiul lui... mai mult


Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 17:55

2 comentarii
Firmele mici vor aplica un sistem simplificat de contabilitate in 2011

Firmele mici vor aplica un sistem simplificat de contabilitate in 2011

Firmele cu afaceri si active mai mici de 35.000 de euro vor putea opta, incepand cu exercitiul financiar al anului 2011, pentru un sistem simplificat de contabilitate, potrivit unui proiect de ordin al Ministerului Finantelor Publice.

Masura privind sistemul simplificat de contabilitate a fost inclusa si in proiectul de modificare a Legii Contabilitatii din primavara acestui an, informeaza Mediafax.

"Persoanele care se incadreaza in criteriile de marime prevazute (...) intocmesc situatii financiare anuale compuse din bilant simplificat si cont de profit si pierdere simplificat", se arata in proiectul de ordin.

Un alt proiect prevede ca firmele inregistrate in Romania, subunitati ale altor entitati din strainatate, vor fi obligate sa depuna raportari contabile la 30 iunie 2011 la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice. mai mult


Marti, 07 Iunie 2011, ora 20:26

Ai studii economice? Poti tine contabilitatea firmelor cu afaceri sub 35.000 euro

Ai studii economice? Poti tine contabilitatea firmelor cu afaceri sub 35.000 euro

Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta, orice absolvent de studii economice superioare va putea intocmi evidenta contabila a firmelor care au cifra de afaceri si active mai mici de 35.000 de euro.

Proiectul de ordonanta de urgenta pentru modificarea legii contabilitatii prevede ca "persoanele care in exercitiul financiar precedent au indeplinit urmatoarele doua criterii: cifra de afaceri neta sub echivalentul in lei al sumei de 35.000 euro si totalul activelor sub echivalentul in lei al sumei de 35.000 euro, pot opta pentru un sistem simplificat de contabilitate, aprobat prin ordin al ministrului finantelor publice. Nivelul indicatorilor prevazuti se poate modifica prin hotarare a Guvernului", informeaza Mediafax.

In cazul acestor firme, contabilitatea ar fi organizata si condusa si pe baza de contracte/conventii civile incheiate potrivit Codului civil cu persoane fizice care au studii economice superioare, si nu doar cu membri ai Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR).

Institutiile publice la care contabilitatea nu este organizata in compartimente distincte sau care nu au persoane incadrate cu contract individual de munca sau numite intr-o functie publica vor putea incheia contracte de prestari de servicii, pentru conducerea contabilitatii si intocmirea situatiilor financiare trimestriale si anuale, cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale CECCAR.

Firmele, persoanele si institutiile... mai mult


Duminica, 27 Martie 2011, ora 17:35

3 comentarii
Propunere legislativa: Fiecare firma sa aiba doi contabili cu norma intreaga

Propunere legislativa: Fiecare firma sa aiba doi contabili cu norma intreaga

41 de deputati au propus o modificare legislativa care, daca va fi aprobata, va obliga firmele sa angajeze doi contabili cu norma intreaga.

Textul propunerii legislative prevede ca orice firma care are nevoie de contabilitate sa aiba un compartiment de contabilitate, iar prin "compartiment" se intelege cel putin doua persoane, relateaza Money.ro.

Deputatii argumenteaza propunerea prin faptul ca serviciul part-time, in cazul contabililor, a dus la proliferarea muncii la negru. Contabilii sunt insa nemultumiti de aceasta propunere, pentru ca nu accepta un program cu norma intreaga la firme.

Printre semnatarii propunerii se afla si Sulfina Barbu, Silviu Prigoana sau Petru Calian.

Deputatul PDL Petru Calian, co-initiator al propunerii legislative, spune ca a fost "o greseala" in text si ca aceasta va fi inlaturata printr-un amendament. mai mult


Marti, 02 Martie 2010, ora 20:57

3 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  2. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  3. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  4. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  5. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  6. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  7. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  8. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  9. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  10. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)