contestatie

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cazul Sova, din nou pe masa CCR: Cand judeca magistratii contestatia PNL

Cazul Sova, din nou pe masa CCR: Cand judeca magistratii contestatia PNL

Curtea Constitutionala a Romaniei va judeca pe 6 mai contestatia PNL privind hotararea Senatului referitoare la rezultatul votului exprimat in urma cererii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a senatorului Dan Sova.

Viceliderul grupului PNL din Senat, Tudor Barbu, a anuntat joi ca liberalii depun la Curtea Constitutionala o contestatie cu privire la hotararea Camerei superioare a Parlamentului referitoare la rezultatul votului exprimat in cazul Sova.

"Grupul senatorial liberal depune o contestatie adresata Curtii Constitutionale in ceea ce priveste hotararea Senatului in cazul Dan Sova. Sunt foarte multe temeiuri legale, lucruri legate de jurisprudenta CCR, sunt foarte multe pagini de argumente pe care liberalii le-au pus la dispozitia judecatorilor Curtii pentru a sustine un demers firesc de altfel, acela de contestare a unei hotarari care sfideaza legile si in primul rand Constitutia", a declarat Tudor Barbu.

Hotararea in cazul lui Sova, publicata in Monitorul Oficial: PNL, liber la contestatie

El a afirmat ca este un "caz unic in istoria post-decembrista", fiindca, in cazul Sova, Regulamentul Senatului a fost utilizat de Putere ca un "subterfugiu" pentru a evita prevederile constitutionale.

Liberalul a explicat ca articolele 1, 72 si respectiv 76 din Constitutie stabilesc cadrul legal referitor la incuviintarea cererilor de retinere si arestare preventiva cu privire la parlamentari.

"Articolul 1 din Constitutie spune ca aceasta... mai mult


Vineri, 24 Aprilie 2015, ora 12:24

2 comentarii
Contestatia lui Sova, respinsa de instanta suprema

Contestatia lui Sova, respinsa de instanta suprema

Contestatia senatorului PSD Dan Sova privind durata de desfasurare a anchetei procurorilor anticoruptie in dosarul "Turceni-Rovinari" a fost respinsa joi de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Decizia poate fi contestata la aceeasi instanta.

Contestatia a fost depusa de Sova in 9 aprilie si analizata, joi de un judecator de drepturi si libertati de la Inalta Curte de Casasie si Justitie.

Senatorul a cerut, astfel, accelerarea procedurilor de urmarire penala.

DNA cere de la Senat actele in cazul Sova si toate celelalte dosare cu alesi penali din 2014 pana in prezent

Potrivit Codului de procedura penala, contestatia privind durata procesului penal poate fi depusa daca activitatea de urmarire penala sau de judecata "nu se indeplineste intr-o durata rezonabila".

Conform sursei citate, contestatia poate fi formulata dupa cel putin un an de la inceperea urmaririi penale, pentru cauzele aflate in cursul urmaririi penale.

Dan Sova este urmarit penal, din august 2014, pentru trei fapte de complicitate la abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dupa ce in perioada 2007-2008 firma "Sova si Asociatii" a incheiat trei contracte de asistenta juridica cu complexurile Turceni si Rovinari, in urma carora acestea ar fi fost prejudiciate cu aproape 3,5 milioane de lei.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada ianuarie - 13 februarie 2008, Dan Sova, cu stiinta, in contextul litigiului dintre Complexul Energetic Turceni... mai mult


Joi, 16 Aprilie 2015, ora 22:59

2 comentarii
Udrea depune o noua contestatie in dosarul Gala Bute

Udrea depune o noua contestatie in dosarul Gala Bute

Fostul ministru al Turismului si Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, solicita inlocuirea masurii de arest preventiv cu una mai blanda, in dosarul "Gala Bute". Contestatia se va judeca pe data de 10 aprilie.

Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, a explicat ca "mai sunt acte de urmarire penala de facut. E vorba de audierea Elenei Udrea, audierea martorilor propusi de noi. Aceste chestiuni se constituie in lucruri noi care vor fi folosite in cadrul cererii de inlocuire a masurii preventive.

Cererea de inlocuire va fi prezentata doar pentru doamna Udrea si este o alta discutie atunci cand vii cu un singur inculpat in fata instantei fata de atunci cand DNA prezinta un lot de inculpati, cu toate acuzatiile la comun, fara sa arate pe fiecare in parte pentru ce trebuie sa stea in arest preventiv in continuare", potrivit Realitatea.

Judecatorii au decis: Udrea face Pastele in arest (Video)

Elena Udrea isi petrece Pastele in spatele gratiilor, dupa ce magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au hotarat, joi seara, mentinerea arestului preventiv, in dosarul Gala Bute. Verdictul este final.

In arest preventiv raman si Rudel Obreja si Tudor Breazu, iar Gheorghe Nastasia va sta in continuare in arest la domiciliu, decizia instantei fiind definitiva.

In dosarul "Gala Bute", Elena Udrea a fost acuzata initial de abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul... mai mult


Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 18:41

11 comentarii
Elena Udrea, dupa gratii de Paste? Cand judeca ICCJ contestatia

Elena Udrea, dupa gratii de Paste? Cand judeca ICCJ contestatia

Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca joi contestatia formulata de Elena Udrea fata de prelungirea cu 30 de zile a arestului preventiv in dosarul "Gala Bute".

Tot atunci, Instanta Suprema dezbate si contestatiile lui Rudel Obreja, Tudor Breazu si Gheorghe Nastasia fata de prelungirea masurilor preventive.

Elena Udrea, inca 30 de zile in arest - nu i-a convins pe judecatorii de la ICCJ (Video)

In 23 martie, ICCJ a admis cererea DNA de prelungire cu 30 de zile a arestului preventiv in cazul fostului ministru Elena Udrea pusa sub acuzare in dosarul "Gala Bute".

In acelasi dosar, instanta a prelungit arestul preventiv pentru fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja si Tudor Breazu, administratorul mosiei de la Nana, detinuta de Elena Udrea.

Cum a incercat Udrea sa ii convinga pe judecatori sa o lase in libertate - Instanta a ramas in pronuntare

De asemenea, instanta a prelungit arestul la domiciliu pentru Stefan Lungu (fost consilier al Elenei Udrea), Gheorghe Nastasia (fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului) si Cornel Resmerita (primarul municipiului Lupeni).

Udrea a fost arestata preventiv in acest dosar pe data de 25 februarie.

Elena Udrea spune "povestea gentii cu 900.000 de euro"

In dosarul "Gala Bute", Elena Udrea a fost acuzata initial de abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul... mai mult


Luni, 30 Martie 2015, ora 17:55

3 comentarii
Monica Macovei, contestatie la BEC: S-a incalcat dreptul constitutional de a vota

Monica Macovei, contestatie la BEC: S-a incalcat dreptul constitutional de a vota

Candidatul independent la prezidentiale Monica Macovei a depus o contestatie la Biroul Electoral Central (BEC), care vizeaza problemele intampinate de alegatorii din provincie in sectiile de votare din Capitala, dupa ce mai multe dintre acestea au ramas fara formulare pentru declarati pe propria raspundere.

Astfel, Macovei a depus la BEC o sesizare "impotriva refuzului presedintilor sectiilor de votare de a lasa alegatorii avand domiciliul in alt oras sa voteze prin inscriere pe listele suplimentare, invocand, cu rea-credinta, lipsa formularelor de declaratii pe proprie raspundere ce trebuiau semnate inainte de vot", precum si "impotriva masurii (luate, cu rea-credinta, de presedintii sectiilor de votare), de a trimite votantii, in mod fraudulos si ilegal, catre alte sectii de votare, sectii la care acestia intampinau exact aceleasi probleme", se arata intr-un comunicat al candidatului la presedintie, remis Ziare.com.

De asemenea, Macovei a invocat in documentul citat si faptul ca autoritatile electorale nu au asigurat "conditii legale pentru votantii de la sectiile de votare din strainatate, sub aspectul, incapacitatii reprezentantilor sectiilor de a-i primi pe acestia in sectie, in timp util, cu consecinta aparitiei riscului interzicerii dreptului acestora de a vota".

"Prin urmare, considerand incalcarea dreptul constitutional de a vota (ca drept fundamental in cadrul statului de drept), fiind de o gravitate deosebita, ceea ce poate determina anularea alegerilor... mai mult


Duminica, 02 Noiembrie 2014, ora 20:48

2 comentarii
Alegeri prezidentiale: CCR a mai respins o contestatie impotriva unui candidat

Alegeri prezidentiale: CCR a mai respins o contestatie impotriva unui candidat

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins duminica o contestatie formulata de un cetatean impotriva inregistrarii candidaturii lui Zsolt Szilagyi la alegerile pentru Presedintia Romaniei din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania.

Hotararea este definitiva si se comunica Biroului Electoral Central.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

Argumentatiile retinute in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul hotararii, care se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, se arata intr-un comunicat de presa transmis de CCR.

CCR a respins si vineri 20 de contestatii impotriva candidatilor. mai mult


Duminica, 28 Septembrie 2014, ora 19:26

1 comentariu
Tribunalul Bucuresti respinge contestatia Cameliei Voiculescu

Tribunalul Bucuresti respinge contestatia Cameliei Voiculescu

Tribunalul Bucuresti a respins luni, ca neintemeiata, contestatia la executare depusa de fiica lui Dan Voiculescu, in legatura cu sechestrul pus pe mai multe bunuri in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare.

Decizia nu este insa definitiva, iar Camelia Voiculescu poate ataca hotararea tribunalului in termen de trei zile de la comunicare.

In sala de judecata, avocata familiei Voiculescu, Maria Vasii, a cerut instantei admiterea contestatiei pe motiv ca fiicele lui Dan Voiculescu nu au fost parte in procesul ICA, insa bunurile lor au fost confiscate de Curtea de Apel Bucuresti.

Ea a subliniat faptul ca decizia de punere sub sechestru si confiscare a bunurilor din dosarul ICA incalca legislatia europeana.

Curtea de Apel Bucuresti a dispus, pe 8 august, printr-o decizie definitiva, confiscarea mai multor proprietati, terenuri si imobile apartinand lui Dan Voiculescu, "care vor trece in patrimoniul statului libere de orice sarcini". mai mult


Luni, 25 August 2014, ora 19:34

4 comentarii
CAB judeca o noua contestatie in dosarul ICA, depusa de Camelia Voiculescu

CAB judeca o noua contestatie in dosarul ICA, depusa de Camelia Voiculescu

Magistrati de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) judeca joi o noua contestatie in dosarul ICA, depusa de Camelia Voiculescu (foto), una dintre fiicele lui Dan Voiculescu, referitoare la sechestrul impus in dosarul ICA.

In acest dosar au fost inregistrate pana acum 12 contestatii, atat la CAB, cat si la Tribunalul Bucuresti si la Judecatoria Sectorului 1, dar avocatii celor condamnati in dosarul ICA au anuntat ca urmeaza un alt val de procese.

Pana acum, instanta a solutionat doua dintre contestatii, hotarand ca o solutie poate fi data de sectia civila de la Judecatoria Sectorului 1, informeaza B1TV.

Fostul Institut de Cercetari Alimentare, in prezent Compania de Cercetari Aplicative si Investitii, precum si compania Grivco, fondata de Dan Voiculescu, au contestat sechestrul, primind ca termene 26 august, respectiv 1 septembrie.

Si fiicele lui Dan Voiculescu, Camelia si Corina Voiculescu, au depus la Tribunalul Bucuresti doua contestatii la executare in legatura cu sechestrul pus pe mai multe bunuri in dosarul ICA, iar magistratii au fixat ca termene de judecata 25 si respectiv 29 august, informeaza Antena3.

Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti care l-au condamnat definitiv pe Dan Voiculescu la zece ani de inchisoare cu executare pentru privatizarea frauduloasa a ICA au decis si instituirea sechestrului pe averea lui Voiculescu, dar si a altor inculpati, iar DNA a demarat, in premiera, procedura confiscarii extinse.

Avocatul Mihaela Olaru: Antena 3 nu... mai mult


Joi, 21 August 2014, ora 10:26

6 comentarii
Gigi Becali vrea in libertate - a depus o contestatie la executarea pedepsei

Gigi Becali vrea in libertate - a depus o contestatie la executarea pedepsei

Gigi Becali, condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare, a depus, la sfarsitul acestei saptamani, la Tribunalul Constanta, o contestatie la executarea pedepsei, primul termen in acest dosar fiind stabilit pentru 6 august.

Gigi Becali are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul "Valiza" si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana in 29 octombrie 2013, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finantatorul FC Steaua executa pedeapsa in regim deschis.

El a depus, in timpul detentiei, cereri de permisie sau de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o solicitare de intrerupere a executarii pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i insa respinse.

Instanta a respins si cererea de intrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv ca acesta ar avea nevoie de o interventie chirurgicala la coloana. mai mult


Duminica, 06 Iulie 2014, ora 14:35

4 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Mai ceva ca-n Star Trek: Oamenii vor deveni cyborgi super-puternici, fara Dumnezeu
  2. Obama, oferta ... greu de refuzat: 50 de vaci, 70 de oi si 30 de capre pentru mana fiicei sale Malia
  3. De ce sunt plini de haine unii copaci din Marea Britanie (Galerie foto)
  4. Locul unde femeile isi lasa sutienul pe gard (Galerie foto)
  5. Oferta incredibila in SUA: ce primesc americanii care-si cumpara o masina
  6. Campanie electorala la americani: Hillary Clinton da lectii de... selfie
  7. Avion AirAsia prabusit: Un inginer de la Airbus s-a spanzurat, obsedat de ideea ca e vinovat
  8. Barack Obama, lasat masca de... o fetita cu acces de furie chiar la Casa Alba
  9. Cum iti va controla Google toata casa cu ajutorul unor jucarii de plus
  10. Afacerea unui rabin ultra-ortodox: "Nu e vorba de orgasmul meu, ci de orgasmul nostru"