contrabanda tigari 2010

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Politisti si angajati MApN trimisi in judecata de DIICOT - contrabanda cu tigari

Politisti si angajati MApN trimisi in judecata de DIICOT - contrabanda cu tigari

Mai multi politisti si angajati ai MApN au fost trimisi in judecata de DIICOT, dupa ce s-a descoperit ca acestia aduceau ilegal in tara tigari.

Prejudiciul ar fi de 3 milioane de lei, informeaza Romania TV.

Aceeasi sursa, citand Mediafax, informeaza ca ar fi vorba despre 24 de persoane, intre care angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor si ai Ministerului Apararii Nationale. In plus, tigarile erau aduse din Republica Moldova.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT)- Biroul Teritorial Braila au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor pentru savarsirea infractiunilor de constituire sau aderare la un grup infractional organizat si contrabanda.

Membrii grupului, romani si cetateni ai Republicii Moldova, au introdus pe teritoriul Romaniei, in mod repetat, in perioada 2010 - 2012, prin Punctul de Control si Trecere a Frontierei Galati Rutier - Giurgiulesti sau peste raul Prut, diferite cantitati de tigari din Moldova. Cauza a fost timisa Tribunalului Galati. mai mult


Duminica, 24 Iunie 2012, ora 11:09

4 comentarii
Contrabanda cu tigari a scazut in septembrie

Contrabanda cu tigari a scazut in septembrie

Piata neagra a tigaretelor din Romania a scazut in septembrie 2011 la 11,8%, acesta fiind cel mai mic procent al contrabandei din ultimii trei ani, comparabil cu cel din alte tari europene, arata datele companiei de cercetare Novel.

In ianuarie 2010, contrabanda reprezenta peste 36% din totalul vanzarilor.

Zona cea mai afectata de contrabanda este, in prezent, vestul tarii, ce detine 33,7% din comertul ilicit.

Principalele surse ale tigaretelor de contrabanda sunt Republica Moldova, piata duty free, Ucraina si Serbia.

"Sper sa reusim sa scadem contrabanda la mai putin de 10%. Ar fi fabulos, pentru ca am reusi astfel inclusiv sa atragem mai multi bani la buget prin incasarea accizelor la tutun", spune presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar.

"In ianuarie 2010, contrabanda reprezenta peste 36% din totalul vanzarilor, devenind astfel liderul pietei de tigarete din Romania. Nivelul pietei negre a ingrijorat atat producatorii de tigarete, cat si autoritatile, pierderile anuale la bugetul de stat fiind estimate atunci la peste un miliard de Euro. In prezent, comertul ilicit cu tigarete este in scadere, ajungand la aproximativ 13%, ceea ce inseamna ca autoritatile actioneaza fem pentru descurajarea contrabandei cu tigarete si ca, in acest moment, piata neagra se afla la un nivel comparabil cu cel din alte tari europene", a declarat Neil Coupland, General Manager JTI Romania, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.... mai mult


Marti, 11 Octombrie 2011, ora 22:11

Blejnar: Contrabanda cu tigari a scazut la o treime fata de 2009

Blejnar: Contrabanda cu tigari a scazut la o treime fata de 2009

Directorul ANAF, Sorin Blejnar, a anuntat miercuri ca, din 2009 pana in luna mai 2011, contrabanda cu tigari a scazut la o treime, de la 36,2% pana la 12%, ca urmare a actiunilor intreprinse de Vama, Parchet, DNA, producatorii de tigarete si presa.

"Eforturile comune dau rezultate. Cand am preluat mandatul, la inceputul lui 2009, cota de evaziune fiscala pe tigari era de 36,2%. Acum a ajuns la 12%", a afirmat presedintele ANAF, prezent miercuri la Vama Giurgiu la absolvirea cursurilor de dresaj al unui lot de zece caini specializati in depistarea tigarilor de contrabanda, informeaza Mediafax.

Blejnar a precizat ca valoric fiecare punct procentual reprezinta aproximativ 30 milioane de euro, ceea ce ar insemna ca evaziunea s-ar ridica in acest an la 360 milioane de euro.

Presedintele ANAF a mai spus ca din accizele de la tigari in bugetul de stat au intrat 3,6 miliarde de lei, fata de 2,3 miliarde lei in primul semestru din 2010.

"Si aceste cresteri nu sunt din majorarea de taxe (...) Aproximativ 10% din tigarile confiscate de catre ANV se realizeaza cu ajutorul echipelor canine", a conchis Blejanar. mai mult


Miercuri, 06 Iulie 2011, ora 20:32

3 comentarii
Politist retinut pentru trafic de tigari, in Buzau (Video)

Politist retinut pentru trafic de tigari, in Buzau (Video)

Un politist bucurestean a fost retinut, duminica, in timp de transporta aproape 23.000 de tigari de contrabanda.

Anchetatorii au stabilit ca acesta se aproviziona cu tigari din Bucuresti si Galati si le depozita la domiciului mamei sale, de unde erau comercializate pe piata neagra din Buzau prin intermediul altor persoane.

Politistul, mama acestuia si cele doua persoane din Buzau sunt suspectate ca au facut contrabanda cu tigari in perioada 2010-2011, noteaza Evenimentul Zilei.

Oamenii legii au confiscat tigarile care aveau banderole de marcaj din Republica Moldova.

Politistul si mama acestuia au fost retinuti, urmand sa fie prezentati instantei cu propunerea de arestare preventiva, in timp ce ceilalti doi membri ai gruparii, sot si sotie, sunt cercetati in libertate.

Politistul, in varsta de 30 ani, era monitorizat de mai mult timp de colegii sai din Buzau, fiind suspectat de trafic cu tigari. La scurt timp dupa prinderea barbatului, politistii din Buzau au facut mai multe perchezitii domiciliare si asupra unor autoturisme.

In urma perchezitiilor au ridicat peste 86.000 de tigari de provenienta Republica Moldova si Ucraina, precum si suma de aproape 4.400 de lei, bani care ar putea proveni din comercializarea ilegala a tigarilor. De asemenea, au fost ridicate mai multe inscrisuri privind acte de comert desfasurate cu astfel de produse.

Politistul retinut a absolvit Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" in 2004 si lucra la structura de ordine... mai mult


Luni, 14 Martie 2011, ora 14:51

La fiecare tigara confiscata, doua pachete jumatate scapa de controlul vamesilor

La fiecare tigara confiscata, doua pachete jumatate scapa de controlul vamesilor

In fiecare zi a anului 2010, cate doua camioane pline cu tigari de contrabanda au scapat de controlul vamilor, astfel scapand de control aproximativ 740 de camioane pe an.

Calculele au fost facute de jurnalistii de la Gandul, care au pornit de la cateva date oficiale: volumul de tigari de contrabanda care a intrat in tara (care, potrivit reprezentantilor industriei de tutun, se ridica la 7,4 miliarde de tigarete) si volumul de tigari confiscate in vami de autoritati (145 de milioane de tigarete).

Anul trecut, in vami au fost confiscate doar 145 de milioane de tigarete. Astfel, la un calcul simplu, rezulta ca pentru fiecare tigareta de contrabanda confiscata, alte 50 de tigarete au scapat de controlul din vami.

Astfel, autoritatile responsabile de securitatea vamilor au reusit sa confiste doar 2% din totalul tigaretelor de contrabanda.

Doar 1-3% dintre camioanele care trec granita sunt scanate, in momentul de fata, iar oficialii de vami motiveaza ca "asa este practica europeana".

"Au dreptate. In UE asa se face. Se scaneaza pana la 3% dintre camioane prin aplicarea unei grile de risc. Romania are insa granite cu Ucraina, Republica Moldova si Serbia, cu un grad de risc foarte ridicat in ceea ce priveste contrabanda, mai ales cand vine vorba despre cea cu tigarete si tutun", a declarat un reprezentant al industriei tutunului.

Pe de alta parte, contrabanda cu tigari aduce anual un prejudiciu de circa un miliard de euro, conform estimarilor oficialilor... mai mult


Duminica, 20 Februarie 2011, ora 19:37

2 comentarii
Cat pierde Romania din contrabanda cu tigari?

Cat pierde Romania din contrabanda cu tigari?

Producatorii de tigari din Romania sustin ca tigarile de contrabanda descoperite de autoritati reprezinta doar 4% din totalul celor aduse ilegal in tara.

Astfel, in fiecare zi intra in tara un camion cu tigarete de contrabanda, dar numai unul pe luna este descoperit. Statul pierde anual intre 500 milioane de euro si un miliard de euro, scrie Romania Libera.

ANAF a anuntat ca in primele 9 luni din 2010 au fost descoperite 6,6 milioane de pachete de tigari de contrabanda, dar intr-un camion incap 600.000 de pachete de tigari, ceea ce inseamna ca este depistat un singur camion pe luna.

Adrian Popa, director corporate affairs al British American Tobacco, spune ca la televizor se vede doar contrabanda mica. "Consumul de tigarete de contrabanda este de 8,9 miliarde tigarete. Daca socotim 7 milioane tigarete intr-un container,, inseamna ca anual intra in Romania 1.271 containere. Unde sunt acestea? Vama reuseste sa descopere doar 4% din total", afirma el.

Pierderile la bugetul de stat sunt estimate numai pentru 2010 la aproximativ 900 milioane de euro. Luand in calcul un nivel al evaziunii fiscale in PIB de 24-26%, aceasta ar insemna ca tigarile de contrabanda sunt responsabile de aproximativ 3% din PIB. mai mult


Sambata, 12 Februarie 2011, ora 12:27

9 comentarii
Numarul tigarilor confiscate in 2010, cu peste 55% mai mare ca anul trecut

Numarul tigarilor confiscate in 2010, cu peste 55% mai mare ca anul trecut

In 2010, numarul de tigarete confiscate de structurile Ministerului Administratiei si Internelor a depasit cu peste 55% cantitatea confiscata pe parcursul anului 2009.

Astfel, in 2010, au fost confiscate la nivel national 372.813.484 de tigarete (aproximativ 18.640.674 pachete), comparativ cu 240.060.638 de tigarete (aproximativ 12.003.031 pachete) confiscate pe tot parcursul anului 2009.

Efectivele M.A.I. au actionat in colaborare cu reprezentantii administratiei fiscale, realizandu-se, astfel, o coordonare unitara, scopul fiind eliminarea paralelismelor si concentrarea resurselor in vederea combaterii eficiente a contrabandei, contrafacerii si comertului ilegal cu produse de tutun, se arata intr-un comunicat de presa al MAI.

In perioada 20 - 26 decembrie au fost confiscate 11.777.060 de tigarete (588.853 pachete), cea mai mare parte a acestora - 800.020 de tigarete - fiind descoperite in mijloacele de transport, restul fiind indisponibilizate in urma actiunilor desfasurate in piete/targuri, a perchezitiilor domiciliare si a controalelor in magazinele duty-free.

In acest interval, au fost aplicate 377 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 270.250 lei si au fost inregistrate 36 de lucrari penale, in care sunt cercetate 51 de persoane. Impotriva a 37 dintre acestea a fost inceputa urmarirea penala, 4 sunt cercetate in stare de retinere, iar 2 sunt arestate. De asemenea, au fost indisponibilizate 14 de mijloace de transport implicate in activitati... mai mult


Marti, 28 Decembrie 2010, ora 18:56

Patronul unei televiziuni din Targoviste, acuzat de contrabanda cu tigari

Patronul unei televiziuni din Targoviste, acuzat de contrabanda cu tigari

Afaceristul Dan Ciobanu, patron al televiziunii Columna TV, din Targoviste, este acuzat de contrabanda cu tigari.

Politistii si comisarii Garzii Financiare au descins in luna octombrie 2010 la sediul firmei acestuia din orasul Titu, unde au gasit o fabrica ilegala de tigarete, iar in urma testului cu detectorul de minciuni, Ciobanu si fratele lui au fost acuzati de savarsirea infractiunilor de contrafacere de tigari si evaziune fiscala, informeaza Click Tgv.

Afacersitul a recunoscut ca a fost testat poligrafic, insa, sustine ca este nevinovat si ca nu are nicio legatura cu fosta fabrica de tigari.

"Da. Am fost testat cu aparatul poligraf. Nu este adevarat! Nu este adevarat! Asta ramane de vazut. Deci, testul respectiv nu este o proba care sa fie incriminatorie..... Nu e probatorie!. Nu se pune la dosar ca si proba. Aia tine foarte mult de starea de spirit, daca esti obosit, daca esti....ai inteles? Eu iti spun sincer si la modul cat se poate de obiectiv ca astea sunt niste chestiuni politice. Toata lumea stie cine sunt si probabil ca vrea sa mi se faca rau.

Iar eu nu eram prostul prostilor sa stau cu mortul in casa daca intr-adevar era afacerea mea. M-ai inteles? Asta una la mana. Doi la mana, daca ei, intr-adevar vroiau sa depisteze si sa ma incrimineze de un anumit lucru, trebuiau sa astepte, trebuiau sa vada ce si cum , trebuiau sa-mi puna arest, trebuiau sa-mi faca un arest pana la momentul doi. M-ai inteles? Da? Deci e o chestiune strict politica!", a... mai mult


Joi, 09 Decembrie 2010, ora 14:56

Politistii au confiscat 5 milioane de tigari intr-o saptamana

Politistii au confiscat 5 milioane de tigari intr-o saptamana

Politistii au confiscat, saptamana trecuta, peste 5 milioane de tigari, adica aproape 260.000 de pachete de tigari.

Aproape 3.000 de politisti, sute de jandarmi si politisti de frontiera participa in fiecare zi la activitatile de combatere a contrabandei cu tigari, informeaza Ministerul de Interne, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Angajatii MAI au intocmit 43 de dosare penale, in care sunt cercetate 95 de persoane, si au dat peste 1.100 de amenzi in valoare totala de 2,2 milioane de lei.

De la inceputul anului pana in prezent, la nivel national, structurile M.A.I. au confiscat un numar de 159.490.829 tigari (aproximativ 7.974.541 pachete), reprezentand 66 la suta din cantitatea confiscata pe parcursul anului 2009. mai mult


Marti, 22 Iunie 2010, ora 18:55

3 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  2. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  3. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  4. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  5. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  6. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  7. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  8. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  9. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  10. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii