cota dunare

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Nivelul Dunarii continua sa scada, provocand perturbari ale traficului fluvial

Nivelul Dunarii continua sa scada, provocand perturbari ale traficului fluvial

Nivelul Dunarii Inferioare continua sa scada, intr-o repetare a situatiei din vara trecuta, care a afectat grav transportul comercial pe al doilea fluviu european ca marime.

Nivelul cotelor Dunarii a scazut cu 12 centimetri, in ultimele 24 de ore, pana la 85 de centimetri, in localitatea Silistra, din Bulgaria, transmite Novinite, citand autoritatile bulgare. In urma cu numai doua zile, nivelul din acea zona era de 102 centimetri.

Vapoarele si splepurile transporta deja o cantitate redusa de incarcatura, pe sectorul romano-bulgar al Dunarii, pentru a evita sa ramana impotmolite pe vreo portiune a fluviului.

Peste 20 de locuri cu probleme sunt monitorizate in sectorul bulgar al Dunarii, potrivit autoritatilor, iar transportul comercial este substantial afectat. In urma cu numai cateva zile, un vas de croaziera cu turisti straini a ramas blocat pentru putin timp langa Svishtov, fiind remorcat de o alta ambarcatiune. mai mult


Marti, 21 August 2012, ora 12:37

Dunarea, un fluviu din ce in ce mai firav - cotele continua sa scada

Dunarea, un fluviu din ce in ce mai firav - cotele continua sa scada

Cotele Dunarii sunt in scadere in continuare si au ajuns la o valoare sub media multianuala a lunii septembrie, dupa ce in ultima perioada nivelul scazut al apei a produs un blocaj in traficul fluvial.

Duminica, debitul Dunarii la intrarea in tara, in sectiunea Bazias, era intr-o usoara scadere fata de zilele precedente, respectiv de 2.450 mc/s, fiind sub media multianuala a lunii septembrie (3.800 mc/s), conform unui comunicat al Administratiei Nationale "Apele Romane", remis Ziare.com.

Specialistii de la "Apele Romane" estimeaza ca Dunarea isi va mentine tendinta de scadere, ajungand in data de 25 septembrie, la un debit de 2.250 mc/s. Cel mai scazut debit din ultimii 50 de ani a fost inregistrat in anul 2003, cand Dunarea, la intrarea in tara, a avut un debit de 1.600 mc/s.

Aval de Portile de Fier, debitele au fost in scadere pe sectoarele Calafat-Oltenita si Cernavoda-Harsova si la Galati, stationare la Gruia si la Calarasi in crestere pe sectoarele Vadu Oii-Braila si Isaccea-Tulcea.

Administratia "Apele Romane" adauga ca debitele sunt suficiente pentru asigurarea cerintelor de apa pentru toate folosintele, atat pentru populatie, cat si pentru industrie si ca nu sunt semnalate cazuri de mortalitate piscicola.

Blocaj pe Dunare din cauza cotelor scazute - celula de criza la Transporturi

Alerta maxima pe Dunare: Fluviul, in continua scadere

O celula de criza a fost infiintata, saptamana trecuta, la nivelul Ministerului Transporturilor, dupa ce nivelul... mai mult


Luni, 19 Septembrie 2011, ora 14:52

1 comentariu
Alte articole despre: cote Dunare scadere, cote Dunare
Turismul in Delta, afectat de cotele reduse ale Dunarii

Turismul in Delta, afectat de cotele reduse ale Dunarii

Operatorii turistici tulceni inregistreaza pierderi dupa ce mai multe nave de croaziera fluviala si-au anulat sosirea in Delta, pe fondul scaderii cotelor Dunarii.

Conform Ministerului Transporturilor, 257 de nave sunt blocate pe Dunare din cauza scaderii debitului fluviului.

Presedintele grupului de firme Europolis, Victor Iancu, a declarat miercuri ca, de la inceputul lunii, 23 de sosiri de nave in Portul Tulcea au fost anulate, la bordul acestora aflandu-se circa 4.255 de turisti.

"Pentru 70-80% din acesti turisti am reusit sa asiguram transportul cu autocarele pana la Tulcea unde li s-a asigurat cazare in unitatile hoteliere din municipiu. Acest artificiu este destul de greu de suportat atat de noi, operatorii din turism, cat si de turisti, avand in vedere ca multi dintre ei sunt persoane de varsta a treia pentru care cei 500-600 de kilometri parcursi pe caldura aceasta nu sunt deloc o fericire, oricat de bune conditii ar avea in autocar", a afirmat presedintele Victor Iancu.

El a mai spus ca, daca situatia se mentine, lucrul cel mai probabil, luand in considerare prognoza meteorologica, pana la finele anului vor mai fi anulate alte 42 de sosiri de nave in Portul Tulcea, care ar fi adus in judet circa 7.770 de turisti.

"Estimarea valorii incasarilor pe care le-am fi facut, grupul nostru de firme si hotelul Delta, din aceste sosiri de nave este de circa 300.000 de euro, venituri la care se adauga si valoarea celorlalte servicii oferite in porturile... mai mult


Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 18:28

Dunarea a depasit cota de aparare de la Bechet

Dunarea a depasit cota de aparare de la Bechet

Dunarea a depasit, miercuri, cota de aparare la statia hidrometrica de la Bechet, in judetul Dolj. Specialistii Administratiei Bazinale a Apelor "Jiu" prognozeaza cresterea debitului apei in urmatoarele zile.

Debitul Dunarii a depasit media multianuala de 5.200 metri cubi pe secunda stabilita pentru aceasta perioada a lunii decembrie, ajungand la 9.900 de metri cubi pe secunda, informeaza Mediafax.

Din acest motiv, Dunarea a depasit cu noua centimetri cota de aparare la Bechet si va continua sa creasca.

In plus, pe afluentii raului Jiu din cauza temperaturilor scazute a aparut fenomenul de gheata la mal si s-au format poduri de gheata. Astfel, fenomenul de gheata la mal a fost semnalat pe afluentii Jiului in localitatile Breasta Calugarei, Dragoia si Gabru, iar la Fantanele au aparut podurile de gheata. mai mult


Miercuri, 29 Decembrie 2010, ora 20:37

Dunarea continua sa creasca peste cotele de atentie, in Teleorman

Dunarea continua sa creasca peste cotele de atentie, in Teleorman

Dunarea a continuat sa creasca usor sambata pe sectorul sau din Teleorman, mentinandu-se peste cotele de atentie in cele doua puncte de masurare hidrologica din acest judet.

Potrivit datelor centralizate la Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) Teleorman, in zona portului Turnu Magurele, la un debit de 10.600 m/s, nivelul fluviului a ajuns la 525 cm, in comparatie cu 500 cm, cat este stabilita cota de atentie.

Si la Zimnicea, fata de cota de atentie, care este aici 530 cm, nivelul Dunarii a urcat la 565 cm, in conditiile unui debit de 10.500 m/s.

La Turnu Magurele cota de inundatie este de 550 cm, iar la Zimnicea de 610 cm.

Actuala situatie de pe Dunare este monitorizata permanent prin comisiile locale pentru situatii de urgenta, in incintele indiguite administrate de SGA si ANIF-Filiala Teleorman aplicandu-se in continuare masurile prevazute in faza I din planul judetean de aparare impotriva inundatiilor. mai mult


Sambata, 11 Decembrie 2010, ora 15:33

Alte articole despre: cote Dunare inundatii
Circulatia reluata in Tulcea, dupa restrictia impusa de cresterea Dunarii

Circulatia reluata in Tulcea, dupa restrictia impusa de cresterea Dunarii

Circulatia in centrul orasului Tulcea a fost reluata luni, dupa ce timp de aproape o saptamana a fost restrictionata pentru a preveni aparitia unor probleme cauzate de cresterea cotelor Dunarii.

In urma cu o saptamana, Primaria municipiului Tulcea a decis restrictionarea traficului pentru autoturisme pe o portiune de circa 200 de metri de pe strada Isaccei si inaltarea gurilor de canalizare care ar fi putut deversa pe aceasta artera apele uzate care ajung de obicei in Dunare.

Dupa ce aproape doua saptamani faleza orasului Tulcea a fost acoperita de apele Dunarii, in momentul de fata principalul loc de promenada al tulcenilor este acoperit de namol, Directia de Servicii Publice urmand sa curete zona.

Cotele Dunarii au scazut, luni, cu pana la sapte centimetri pe raza judetului Tulcea, dupa ce timp de aproape trei zile au fost in stationare.

Conform informatiilor furnizate de Administratia Fluviala a Dunarii de Jos (AFDJ), la Isaccea, fluviul a scazut luni fata de cota inregistrata in ziua precedenta cu sapte centimetri, ajungand la 515 centimetri.

La Tulcea, nivelul Dunarii a scazut cu patru centimetri, cota fiind luni de 425 de centimetri, iar, la Sulina, nivelul Dunarii a scazut cu doi centimetri, cota fiind de 120 de centimetri. mai mult


Luni, 12 Iulie 2010, ora 19:06

Cotele Dunarii sunt in scadere, in Giurgiu si Tulcea

Cotele Dunarii sunt in scadere, in Giurgiu si Tulcea

Cotele Dunarii sunt in scadere in Giurgiu si Tulcea, dupa ce mai multe zile localitatile din apropiere de apa au fost inundate.

Judetul Giurgiu a iesit, luni, din dispozitivul de aparare instituit ca urmare a cresterii cotelor apelor Dunarii dupa ce cotele au ajuns luni, in Portul Giurgiu, la 528 de centimetri, situandu-se sub cota de atentie, de 570 de centimetri.

Potrivit specialistilor din cadrul Sistemului de Gospodarire a Apelor Giurgiu, Dunarea a ajuns luni la 528 de centimetri si un debit de 10.200 metri cubi pe secunda, dupa ce o perioada de aproximativ doua saptamani s-a mentinut peste cota de inundatie de 640 de centimetri.

In continuare, terenurile din zona dig mal se mentin cu exces de umiditate, dar apele se retrag si autoritatile urmeaza sa evalueze pagubele dupa ce au fost inundate peste patru mii de hectare de padure si peste o sute de hectare de plantatii agricole.

Cotele Dunarii au scazut, luni, cu pana la sapte centimetri pe raza judetului Tulcea. Astfel, Dunarea a scazut luni fata de cota inregistrata in ziua precedenta cu sapte centimetri, ajungand la 515 centimetri.

La Tulcea, nivelul Dunarii a scazut cu patru centimetri, cota fiind luni de 425 de centimetri, iar, la Sulina, nivelul Dunarii a scazut cu doi centimetri, cota fiind de 120 de centimetri. mai mult


Luni, 12 Iulie 2010, ora 13:08

Dunarea va atinge nivelul maxim la Galati pe 10 iulie

Dunarea va atinge nivelul maxim la Galati pe 10 iulie

Administratia Nationala "Apele Romane" anunta ca Dunarea va atinge nivelul maxim la Galati in data de 10 iulie, fiind prognozat un nivel de 687 cm, cu 24 cm peste cota istorica atinsa in anul 2006.

Marti, la intrarea in tara, Dunarea avea un debit de 12.120mc/s, fiind in scadere, comparativ cu maximul atins de 13.300 mc/s (al doilea debit maxim atins pe Dunare in ultima perioada), dar peste media multianuala a lunii iulie (5350 mc/s), se arata intr-un comunicat remis presei.

Pe sectoarele aval Portile de Fier, nivelele Dunarii au fost intr-o usoara crestere pe sectorul Giurgiu si aval, urmand ca unda de viitura sa se propage pe sectorul Oltenita pana in aval.

Dunarea a depasit cotele de pericol in numeroase puncte de pe traseul sau.

Astfel, in ultimele 24 ore, la Fetesti, Dunarea a inregistrat o crestere cu 10 cm, nivelul fiind de 752 cm (+ 42 cm peste CP), la Braila, inregistreaza o crestere cu 4 cm (un nivel de 713 cm (+ 53 cm peste CP), iar la Galati o crestere cu 1 cm. un nivel de 678 cm (+ 18 cm peste CP). Dunarea depaseste cotele istorice din anul 2006 in trei sectiuni: Braila cu 24 cm, Galati cu 14 cm si Fetesti cu 32 cm.

In intreaga tara sunt mobilizati, in total, 1450 de oameni din cadrul Apelor Romane (de la Siret, Prut, ABA Arges-Vedea, Mures, Dobrogea Litoral, Buzau, Crisuri, Banat), echipe care actioneaza in cinci bazine hidrografice, Siret, Prut, Buzau, Dobrogea Litoral si Arges Vedea si montorizeaza peste 300 de sectiuni de pe toate cursurile... mai mult


Marti, 06 Iulie 2010, ora 12:28

2 comentarii
Dunarea a depasit cotele istorice la Braila, Galati si Fetesti

Dunarea a depasit cotele istorice la Braila, Galati si Fetesti

Dunarea a depasit cotele istorice inregistrate in anul 2006 la Braila, Galati si Fetesti, cu 15, 11, si respectiv 12 centimetri, informeaza, duminica, reprezentantii Administratiei Nationale "Apele Romane".

Potrivit "Apele Romane" duminica, la intrarea in tara, Dunarea are un debit de 12.800 de metri cubi pe secunda, fiind in scadere comparativ cu maximul atins de 13.300 de metri cubi pe secunda.

Pe sectoarele aval Portile de Fier nivelurile sunt intr-o usoara crestere, cu doi-trei centimetri pe zi, conform Newsin.

Astfel, Dunarea se situeaza peste cotele de pericol la statiile Bechet, cu un nivel de 735 cm (35 de centimetri peste cota de pericol), Corabia - 665 cm (15 centimetri peste cota de pericol), Turnu Magurele - 650 cm (41 de centimetri peste cota de pericol), Fetesti - 732 cm (cu 22 de centimetri peste cota de pericol), Cernavoda - 678 cm (38 ce centimetri peste cota de pericol), Harsova - 719 cm (59 de centimetri peste cota de pericol), Braila - 704 de cm (39 de centimetri peste cota de pericol), Galati - 673 cm (13 centimetri peste cota de pericol), Isaccea - 520 de cm (10 centimetri peste cota de pericol) si Grindu - 648 cm (18 centimetri peste cota de pericol).

Dunarea se situeaza peste cotele de inundatie la statiile Zimnincea, cu un nivel de 744 cm (cu 1,40 metri peste cota de inundatie), Giurgiu - 640 de cm (77 de centimetri peste cota de inundatie), Oltenita - 630 cm (83 de centimetri peste cotele de inundatie), Chiciu-Calarasi - 672 cm (cu 52... mai mult


Duminica, 04 Iulie 2010, ora 11:30

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)