cotatie pret aur

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Pretul aurului scade - La cat va ajunge si ce se va intampla cu proiectul Rosia Montana

Pretul aurului scade - La cat va ajunge si ce se va intampla cu proiectul Rosia Montana

Pretul aurului va continua sa scada si ar putea ajunge sub 1.000 de dolari uncia, anul viitor, conform estimarilor bancii Goldman Sachs.

Astfel, analistii institutiei sustin ca in 2014, metalul pretios va avea un pret tinta de 1.050 de dolari pe uncie (28,34 grame), iar cotatiile ar putea cobori chiar sub pragul de 1.000 de euro spre finalul anului, scrie Bloomberg

In acest fel, aurul isi va continua declinul, avand in vedere ca in primele opt luni din 2013 valoarea lui a scazut cu 22%.

Ultima data cand metalul pretios a coborat sub 1.000 de dolari uncia a fost in octombrie 2009.

Insa predictiile realizate de Goldman ar putea pune in pericol proiectul de la Rosia Montana, deoarece exploatarile se bazeaza pe o cotatie de 800-900 de dolari pe uncie, iar toate datele prezentate in ultimele zile privind beneficiile proiectului Rosia Montana, aveau la baza un pret al aurului de 1.500 de dolari per uncie. mai mult


Sambata, 14 Septembrie 2013, ora 11:05

4 comentarii
Pariul pe aur nu mai e castigator? Pretul metalului pretios s-a prabusit

Pariul pe aur nu mai e castigator? Pretul metalului pretios s-a prabusit

Pretul aurului, considerat de investitori un activ de refugiu, a scazut puternic de la inceputul anului, in contextul reducerii riscurilor privind inflatia in urmatorii ani.

"Aurul a fost considerat de catre investitori in special un activ de refugiu, cu rol de protectie impotriva inflatiei, mai ales pana in 2011. Masurile luate pe parcursul ultimilor ani de bancile centrale pentru a impulsiona atat relansarea economica, cat si reducerea somajului au condus la cresterea asteptarilor de inflatie, ceea ce a sporit interesul pentru aur", a aratat Silviu Pojar, Sales Manager Noble Securities - sucursala Romania, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Groups of Companies & Getin Holding.

Daca in septembrie 2001 cotatia aurului era de aproximativ 275 USD/uncie, in aceeasi luna a lui 2012 ajunsese la peste 1.770 USD/uncie, ceea ce inseamna in total o crestere de 544%. In acest interval de timp au fost, desigur, si perioade in care pretul aurului a marcat corectii, unele chiar insemnate, cum a fost o buna parte din anul 2008 sau prima parte a anului trecut. In general insa, investitorii pe termen lung, respectiv de peste un an, au avut de castigat.

Aurul a scazut insa destul de consistent in ultimele trei luni ale anului trecut, iar pe parcursul lui 2013, pretul sau a marcat o adevarata prabusire, respectiv de la 1.672,2 USD/uncie la inceputul acestui an, la 1.294 USD/uncie la sfarsitul saptamanii trecute, inregistrand astfel o scadere de aproximativ 22,6%... mai mult


Marti, 25 Iunie 2013, ora 23:50

4 comentarii
Nouriel Roubini anunta un scenariu teribil privind pretul aurului

Nouriel Roubini anunta un scenariu teribil privind pretul aurului

Cunoscutul economist Nouriel Roubini a facut o noua previziune teribila, de data aceasta privind pretul aurului.

Pretul aurului a oscilat intre 800 de dolari uncia la inceputul anului 2009 si incredibila valoare de peste 1.900 de dolari uncia in toamna lui 2011. Nouriel Roubini prevesteste faptul ca pretul aurului se va prabusi si va scadea pana la 1.000 de dolari uncia pana la sfarsitul anului 2015.

La apogeu, unii analisti financiari au estimat ca pretul aurului va atinge valori uriase, mergand pana la 2.000, 3.000 sau chiar 5.000 de dolari, potrivit Project Syndicate.

Dar preturile au scazut foarte mult de atunci, iar in prezent cotatia aurului a coborat sub 1.400 de dolari uncia, ajungand la o depreciere de aproape 30% fata de varful din anul 2011.

Exista multe motive care au influentat "spargerea" acestei bule speculative si posibilitatea scaderii pretului aurului si mai mult, chiar pana la nivelul de 1.000 de dolari uncia pana la sfarsitul anului 2015, apreciaza cunoscutul economist Nouriel Roubini, profesor la Universitatea Stern School of Business din New York.

In primul rand, pretul aurului are tendinta sa scada atunci cand exista riscuri economice, financiare si geopolitice in economia globala. Al doilea motiv este ca tranzactionarea aurului merge cel mai bine atunci cand exista un risc al inflatiei foarte ridicat.

A treia cauza este ca, spre deosebire de alte active, aurul nu ofera niciun venit. In timp ce actiunile produc dividente,... mai mult


Luni, 03 Iunie 2013, ora 08:12

2 comentarii
Fenomen ingrijorator pe pietele financiare: Pretul aurului, cadere masiva

Fenomen ingrijorator pe pietele financiare: Pretul aurului, cadere masiva

Pretul aurului s-a prabusit luni cu inca 8%, ajungand la cel mai scazut nivel din ultimii doi ani. El a cazut pana la un minim de 1356,85 dolari pe uncie, fiind cel mai coborat nivel din februarie 2011 si pana astazi.

Pretul metalului pretios s-a prabusit pur si simplu, cu aproape 30% fata de nivelul record de 1.920 de dolari pe uncie, atins in septembrie 2011, potrivit Financial Times.

"Nu exista nicio cale de a impiedica aceasta cadere a pretului aurului. Trebuie sa-si recapete increderea investitorilor pentru a stopa declinul", a spus Joni Teves, strateg la UBS din Londra.

Metalul galben se apropie de cea mai grava scadere care a avut loc in doua zile, fenomen care s-a petrecut in anul 1983.

De asemenea, argintul si-a continuat trendul descendent, coborand cu 10,2% luni, pana la valoarea de 23,19 dolari uncia.

Alte metale au avut acelasi declin, precum aluminiul, staniul si cuprul. Si petrolul a fost cotat mai slab, cu 3,04 dolari pe baril mai putin, ajungand la 100,07 dolari pe baril.

Starea de spirit negativa de pe piete a fost accentuata de vestea de saptamana trecuta din Cipru, cara a anuntat ca isi va vinde aurul pentru a putea sa-si salveze economia.

Desi cantitatea de aur este mica, in contextul pietei globale, de aproximativ 10 tone, comerciantii de aur au vazut aceasta miscare ca un precedent, care ar permite si altor tari din zona eruo sa-si vanda rezervele de aur, precum Portugalia sau Italia.

Prabusirea pretului a fost prefigurata de... mai mult


Marti, 16 Aprilie 2013, ora 08:54

9 comentarii
Pretul aurului a explodat, dupa deciziile BCE

Pretul aurului a explodat, dupa deciziile BCE

Pretul aurului a explodat, vineri, dupa deciziile anuntate de Banca Centrala Europeana (BCE).

Acesta a inchis sesiunea la cotatia de 1.739,90 dolari pe uncie, la bursa din New York, in crestere cu 1,9% fata de sedinta precedenta.

Saptamana trecuta, o uncie de aur costa 1.660,10 dolari, informeaza Forbes.

Aprecierea masiva a metalului pretios este pusa pe seama deciziilor anuntate de Banca Centrala Europeana.

Mario Draghi, seful acestei institutii, a declarat ca BCE va cumpara nelimitat obligatiuni, pentru a ajuta tarile europene cu probleme, prin reducerea costurilor de imprumut.

Aurul se afla intr-o stransa relatie cu evolutia monedei euro, astfel ca masurile prezentate in aceasta saptamana vor duce si la aprecierea metalului pretios. mai mult


Sambata, 08 Septembrie 2012, ora 18:35

2 comentarii
Pretul aurului urca, principalele valute se depreciaza

Pretul aurului urca, principalele valute se depreciaza

Masurile luate de Banca Nationala a Elvetiei (SNB) pentru a tempera din ascensiunea aproape necontrolata a francului elvetian au avut un efect secundar pe cat de asteptat, pe atat de profitabil pentru cei care au mizat pe aur. Pe masura ce francul se deprecia, interesul investitorilor pentru aur crestea direct proportional, determinand ca metalul pretios sa inregistreze cotatii aproape record.

Analistii citati de Reuters sustin ca pretul aurului ar putea depasi in curand 2000 de dolari/unice si sunt voci care mizeaza chiar pe o evolutie si mai spectaculoasa, de pana la 3000 de dolari/uncie, pana la sfarsitul anului.

Francul a coborat rapid de la cotatiile record obtinute, dupa ce masurile adoptate de banca centrala a Elvetiei au fost implementate. Institutia bancara practic a inundat piata cu un surplus de lichiditate si a vandut valuta prin swap-uri, pentru a diminua avansul monedei elvetiene.

Din 10 august, francul s-a depreciat. Drept urmare, tendinta s-a inversat, dupa ce in ultimele luni, francul elevetian domina cursul valutar.

Citeste mai multe despre "Nu pretul aurului urca, ci principalele valute se depreciaza" pe Business24.ro. mai mult


Vineri, 26 August 2011, ora 08:14

1 comentariu
Alte articole despre: pret aur record, pret aur dolar slab
Aurul a ajuns la o cotatie record

Aurul a ajuns la o cotatie record

Aurul a ajuns, luni, la o cotatie record, de 1.265 de dolari pe uncie, depasind vechiul record, de 1.262,50 dolari pe uncie, inregistrat vineri.

Pe piata asiatica, pretul aurului a fost chiar mai mare, ajungand la 1.265,07 de dolari pe uncie, potrivit Le Figaro.

Aceasta tendinta este explicata de faptul ca, in aceasta perioada, aurul este considerat o investitie sigura. Saptamana trecuta, zvonurile despre dificultatile economice ale Spaniei au pus din nou la indoiala sanatatea financiara a zonei euro si raspandirea potentiala a problemelor legate de datoriile suverane.

Cresterea de luni este in principal explicata de dorinta Bancii Centrale a Chinei de a duce o politica monetara mai flexibila.

Incepand cu 1 ianuarie, pretul aurului a crescut cu 15,01%. Intr-un an, pretul metalului galben a crescut cu 34,97%. mai mult


Luni, 21 Iunie 2010, ora 16:49

4 comentarii
Alte articole despre: cotatie aur pret aur, bani aur
Cat mai valoreaza si de unde poti cumpara aur?

Cat mai valoreaza si de unde poti cumpara aur?

Romanii pot avea propria lor "comoara": aurul. Doua banci le ofera acestora posibilitatea de a deveni investitori in metalul galben.

Astfel, clientii BCR pot tranzactiona certificate de investitii avand ca activ suport aurul emise de Erste Bank si listate la bursele din Viena si din Stuttgart. Valoarea unui asemenea certificat este 1/10 din valoarea cotata de Erste Group Bank a unei uncii de aur.

Atentie insa, nu orice client al acestei banci poate avea acces la asemenea tip de plasament. Produsele sunt destinate doar clientilor serviciului de Private Banking BCR care doresc diversificarea portofoliului investitional.

"Pretul aurului a avut o evolutie crescatoare in ultimii ani. Conform Erste Group Bank, ultimele cotatii au atins 1089,40 USD/uncie, dupa ce in urma cu cinci ani cotatiile se situau la 425,50 USD/uncie", arata reprezentantii BCR.

Produsul ofera investitorilor sofisticati, posibilitatea participarii la evolutia pretului aurului. "Fata de aurul fizic, operatiunile de vanzare si cumparare a certificatelor se desfasoara mai simplu, iar costurile sunt mai mici", afirma Razvan Furtuna, Head of Retail Sales, Group Capital Markets in cadrul BCR.

Acest certificat poate fi tranzactionat prin intermediul BCR. Certificatul aduce un randament al investitiei corelat cu evolutia pretului aurului, din care se scad costurile de tranzactionare si fluctuatiile cursului EUR/USD. Certificatele de investitii avand ca activ suport aurul nu au maturitate, clientii... mai mult


Luni, 29 Martie 2010, ora 10:29

1 comentariu
Aurul continua sa se ieftineasca, ajungand sub 1.110 dolari/uncie

Aurul continua sa se ieftineasca, ajungand sub 1.110 dolari/uncie

Pretul aurului a scazut vineri sub nivelul de 1.110 dolari/uncie pentru prima oara dupa 13 noiembrie, atingand pe piata londoneza o cotatie de 1.106,50 dolari/uncie, fata de 1.117 in sedinta anterioara

Dupa atingerea celor mai inalte cotatii pe piata londoneza pe 3 decembrie, de 1.218,25 dolari, respectiv 805,45 euro, aurul a suferit o corectie de 10,1% in dolari si de 4,5% in euro. In aceeasi perioada, dolarul s-a depreciat cu 4,9% fata de euro, relateaza CercleFinance.com.

Potrivit MKS Finance, "unii analisti considera ca legatura dintre aur si dolar a fost slabita in ultimele luni, insa ca urmeaza sa revina in forta in viitorul apropiat", ceea ce inseamna fie ca aurul a fost supraevaluat fata de dolar si ca urmeaza sa inregistreze corectii, fie ca euro a fost subevaluat si se va ajusta. mai mult


Vineri, 18 Decembrie 2009, ora 18:02

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: O creatura infricosatoare
  2. Scandal in aer: Bataie intre pasagerii unui avion, din cauza unui... bebelus
  3. Gest de aur facut de un om al strazii pentru o tanara disperata
  4. Un barbat si-a facut 50 de operatii estetice ca sa semene cu Kim Kardashian (Foto)
  5. Suntem campioni la ceva - Un fotograf strain, mut de admiratie (Galerie foto)
  6. A sarit dezbracat in apa inghetata pentru a salva o rata (Galerie foto)
  7. Opt religii sub un singur acoperis
  8. Aparitie incredibila pe strazile din China - oamenii au ras in hohote (Video)
  9. Protest inedit fata de casatoriile gay, cu un cal imbracat in mireasa
  10. Reactie necontrolata a ducesei de Cambridge - moment unic (Video)