cotizatii membri psd

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
PSD si PDL au fost sanctionate de AEP pentru incalcarea Legii finantarii partidelor politice

PSD si PDL au fost sanctionate de AEP pentru incalcarea Legii finantarii partidelor politice

PSD si PDL au fost sanctionate de Autoritatea Electorala Permanenta, cu amenda, pentru incalcarea Legii finantarii partidelor politice si a prevederilor privind modul in care si-au organizat contabilitatea in anul 2013, in urma unui control efectuat pe parcursul anului trecut.

In urma controlului AEP la sediul central al PSD s-a constatat faptul ca in anul 2013 veniturile partidului "au totalizat 15.203.653 lei si au fost obtinute din cotizatiile membrilor de partid in suma de 10.831.065 lei, din donatii in suma de 813.908 lei din subventii de la bugetul de stat in suma de 2.194.634 lei si din alte surse de venit in suma de 1.364.044 lei".

"De asemenea s-a constatat faptul ca au fost incalcate prevederile art. 3 alin. (3) din Legea nr. 334/2006. Pentru aceste fapte, Partidul Social Democrat - Sediul central a fost sanctionat conform art. 41 alin. (1) din Legea nr. 334/2006", se arata intr-un raport dat publicitatii de AEP.

Astfel, PSD a incalcat prevederile Legii finantarii partidelor politice de la articolul 3, alineatul 3, care mentioneaza: "Partidele politice au obligatia de a-si organiza contabilitate proprie, conform reglementarilor contabile in vigoare".

Sanctiunea indicata de AEP priveste o amenda de la 5.000 lei la 25.000 lei.

Conform documentului, PSD i s-a recomandat sa respecte reglementarile contabile in vigoare, sa verifice documentele transmise de catre organizatii si sa comunice solutiile corecte pentru remedierea erorilor din contabilitate si... mai mult


Vineri, 16 Ianuarie 2015, ora 18:14

Singura sansa a PSD (Opinii)

Singura sansa a PSD (Opinii)

Nu cred ca pot fi suspectata ca as fi o admiratoare a lui Ion Iliescu, dar a pune in carca domniei sale pierderea alegerilor prezidentiale mi se pare aberatia perfecta.

A facut-o explicit Sebastian Ghita si implicit Victor Ponta, care nu si-a contrazis prietenul pe fond, reprosandu-i doar forma si momentul in care a lansat acuzatiile.

Fostul presedinte a fost extrem de discret in aceasta campanie, as spune chiar ostentativ de discret. N-am auzit nici macar un mesaj clar de sustinere a lui Ion Iliescu pentru Victor Ponta. Intre cele doua tururi, Ion Iliescu a fost complet absent din spatiul public.

Dupa cum, in campanie, tema comunismului nu a fost nici macar una marginala. Tema principala a fost coruptia, o zona cu care Ion Iliescu chiar nu are nicio legatura.

Da, este adevarat ca electoratul de baza al PSD este alcatuit din pensionari si populatie rurala, dar asta nu inseamna electorat comunist. Inseamna electorat captiv si mai usor de manipulat. Si marea problema a PSD este ca nu poate sa acceseze electorat dincolo de acest bazin. Nici macar electorat care in mod traditional ar trebui sa apartina stangii.

Tinerii, spre exemplu, care resping masiv PSD, ar trebui sa fie un bazin foarte important pentru o stanga normala. E si vorba aceea, ca daca pana la 30 de ani nu esti de stanga, nu ai inima.

PSD nici macar nu este perceput ca un partid de stanga, nu infrunta o adversitate ideologica anticomunista. Mai degraba cred ca este perceput ca un partid mutant,... mai mult


Luni, 01 Decembrie 2014, ora 14:42

47 comentarii
PSD isi cumpara sediul din Kiseleff, cu un milion de euro

PSD isi cumpara sediul din Kiseleff, cu un milion de euro

Social-democratii isi cumpara sediul din Soseaua Kiseleff nr.10, cladirea in care se afla sediul central al partidului.

Casa va fi cumparata de la RA-APPS cu suma de un milion de euro, potrivit Antena 3.

Social-democratii au achitat deja un avans de 10 la suta din suma, iar restul banilor va fi platit din cotizatii provenite de la sutele de mii de membri ai partidului. Ratele lunare se ridica la 20.000 de euro.

Presedintele PSD, Victor Ponta, declarase joi, ca sediul va fi platit timp de doi ani din cotizatii.

Presedintele executiv al partidului, Liviu Dragnea, spusese ca PSD oricum plateste in prezent 9.000 de euro lunar pentru chiria sediului si a terenului, insa doar cladirea va fi achizitionata, nu si spatiul din jurul ei, considerat prea scump. mai mult


Vineri, 07 Februarie 2014, ora 13:06

10 comentarii
Oana Mizil, printre principalii donatori la bugetul PSD

Oana Mizil, printre principalii donatori la bugetul PSD

Fosta pesedista Oana Niculescu Mizil este unul dintre principalii contribuitori la bugetul PSD pe anul 2011. Asadar, prin demisia lui Mizil din partid, PSD nu a pierdut doar un membru, ci si un sponsor important.

Potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial, PSD a avut la dispozitie, in 2011, 6.958.788 de lei din cotizatii, suma donatiilor confidentiale a fost de 5.000 de lei, iar cuantumul veniturilor din alte surse a ajuns la 948.201 lei. In total, aproape 8 milioane de lei.

Geoana ii transmite lui Ponta ca nu el e vinovat de datoriile din PSD

Lista membrilor PSD ale caror cotizatii cumulate depasesc 10 salarii minime brute pe tara arata un total de 563.136 de lei. Detasat conduce Oana Niculescu Mizil, fosta sefa a PSD Calarasi, cea care a plecat intre timp din partid, dar care a apucat sa cotizeze, in 2011, 31.915 lei. In plus, Oana Niculescu Mizil reapare si pe lista de donatii, cu inca o contributie de 31.659 de lei la visteria partidului.

Alti lideri social-democrati cu cadere de bani pentru partid sunt pesedistii din organizatia de Buzau, care, momentan, nu par a fi in cele mai bune relatii cu sefia partidului.

Liderul interimar al PSD Bucuresti, Ecaterina Andronescu, a contribuit cu 10.150 de lei, deputatul Nicolae Banicioiu cu 16.000 de lei, europarlamentarii Adriana Ticau cu 25.117 lei si Claudiu Tanasescu - 22.954 lei.

Liderul senatorilor PSD si socrul lui Victor Ponta, Ilie Sarbu, a cotizat cu 13.500 lei, in timp ce Marian Vanghelie a... mai mult


Vineri, 30 Martie 2012, ora 14:37

2 comentarii
Vezi cu ce datorii a mai ramas PSD

Vezi cu ce datorii a mai ramas PSD

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri ca partidul a inceput un proces de restructurare a salariatilor, motivat de rationalizarea "la sange a cheltuielilor", iar datoriile partidului s-au redus la o suma aproximativa de un milion de euro.

Dragnea a fost intrebat daca partidul a demarat o serie de restructurari de personal.

"In zilele urmatoare, o sa avem o decizie finala privind lucrul asta, s-au dat cateva preavize. Sunt doua motive principale, competentele fiecarui salariat si banii pe care ii avem disponibili. PSD nu-si mai poate permite sa mearga cum a mers in anii trecuti, avem, n-avem bani trebuie sa platim salarii sau sa platim utilitati, pentru ca n-am facut decat sa marim foarte mult datoriile.

Pe de o parte, am inceput sa rationalizam cheltuielile la sange, pe de alta parte, am inceput sa strangem bani si incet-incet ne achitam obligatiile asumate, chiar daca nu au fost asumate de noi, au fost asumate de partid. Va fi o restructurare destul de sanatoasa", a sustinut Dragnea.

Secretarul general a mai mentionat ca suma de un milion de euro datorii ale PSD "e aproape de adevar", dar social-democratii sunt "in discutii si intr-un fel sau altul" vor gasi o solutie cat de curand pentru reglementarea situatiei.

Cine nu a cotizat

In ceea ce priveste stadiul achitarii cotizatiilor la partid, Dragnea a afirmat ca la nivel central acestea s-ar fi achitat in totalitate, la zi.

"La BPN si la parlamentari la ora asta suntem la zi, de... mai mult


Miercuri, 02 Martie 2011, ora 20:51

39 comentarii
Recensamant la PSD: 1 din 4 pesedisti are peste 60 de ani

Recensamant la PSD: 1 din 4 pesedisti are peste 60 de ani

PSD a finalizat sistemul informatic de evidenta a membrilor de partid, demarand procesul de introducere a datelor in sistem si de eliberare a noilor carduri de membru de partid, primii social-democrati care si-au ridicat cardurile fiind Victor Ponta, Liviu Dragnea si Adrian Nastase.

Dupa inregistrarea in baza de date a circa 102.000 de membri de partid aflati deja in randul social-democratilor, din analiza datelor a reiesit ca cei mai multi membri PSD sunt barbati (59%), femei (41%), dar si faptul ca la capitolul varsta 35% sunt cei intre 35 si 60 de ani. Peste 60 de ani sunt 23% dintre membrii inregistrati, iar intre 18 si 35 de ani - 24%.

In ceea ce priveste studiile, cei mai multi social-democrati au doar studii medii si liceale (43%), urmati de cei cu studii universitare si post universitare (23%), profesionale (14%), gimnaziale (11%), primare (5%) si postliceeale (3%).

De asemenea, in ceea ce priveste posturile de televiziune urmarite de social-democrati, pe primul loc se afla Realitatea TV (33%), urmat de Antena 1 (23%), Pro TV (22%) si Antena 3 (14%).

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a precizat ca "acest sistem permite pentru secretarul general, pentru presedintele partidului, sa aiba permanent o evidenta riguroasa a membrilor (...) Acest sistem contine informatii despre fiecare membru PSD cu toata activitatea profesionala pe care a avut-o pana la data inscrierii, activiatea politica, cu preferinte, cu varsta, cu distinctii, studii".... mai mult


Joi, 24 Februarie 2011, ora 15:11

18 comentarii
PSD isi construieste in plina criza sediu de 400.000 de euro

PSD isi construieste in plina criza sediu de 400.000 de euro

PSD isi construieste in plina criza un sediu de 400.000 de euro, in centrul orasului Timisoara.

Obiectivul PSD pana in decembrie 2012 este sa finalizeze constructia la noul sediu, sustine presedintele PSD Timis, Titu Bojin. Marti, Consiliul Local a aprobat alocarea a 1.500 de metri patrati pe bulevardul Republicii, informeaza
Pressalert.

Liderul PSD Timis spera ca saptamana viitoare sa inceapa turnarea fundatiei la cladire, care va fi construita din cotizatiile membrilor pe trei ani.

"Nu vrem sa fie nici o constructie megalomanica, nici o cocioaba pe care sa scrie PSD, sa-si fie rusine sa intri in ea. O sa fie o cladire care va trebui sa asigure spatiul pentru activitatea partidului in conditii bune, inclusiv pentru birourile parlamentare", a declarat Titu Bojin. mai mult


Vineri, 01 Octombrie 2010, ora 20:16

3 comentarii
Alte articole despre: PSD Timis, sediu PSD Timis
PSD Hunedoara contribuie la factura lui Geoana

PSD Hunedoara contribuie la factura lui Geoana

Organizatia PSD Hunedoara a primit misiunea de a trimite la centru o cotizatie lunara de 5.000 de lei, lucru ce in opinia liderilor locali ar putea atrage probleme serioase din punct de vedere financiar.

Prim vicepresedintele organizatiei PSD Hunedoara Haralambie Vochitoiu sustine ca va fi foarte greu ca in plan local sa se stranga lunar o asemenea suma, in conditiile in care o buna parte din membri au ramas fara locuri de munca, iar cotizatia in cazul lor este simbolica, de 1 leu. Chiar si asa, cotizatia platita in medie de membrii de partid este de 5 lei.

"Decizia este executorie si ne vom supune ei. Este insa dificil sa achitam suma luna de luna, pentru ca criza se adanceste, iar membrii nostri sunt supusi acelorasi greutati", a declarat prim vicepresedintele PSD Hunedoara, Haralambie Vochitoiu.

Liderul politic hunedorean este de parere ca decizia Biroului Permanent National este dificil de pus in practica, pentru ca, la randul lor, organizatiile teritoriale au propriile cheltuieli.

"De exemplu, la Petrosani cheltuielile lunare sunt de aproximativ 1.000 de lei, cu chiria, telefonul, faxul, carnetele de partid, multiplicarea de documente si alte cheltuieli necesare", explica prim vicepresedintele PSD Hunedoara.

Pana acum, din cotizatiile colectate in teritoriu, 33% erau alocate pentru cheltuielile locale, 33% mergeau la organizatia judeteana, iar diferenta merge la nivel national.

Decizia Biroului Permanent National urmeaza sa fie dezbatuta in cadrul... mai mult


Miercuri, 05 Mai 2010, ora 17:56

1 comentariu
Mihalachi: Membrii PSD Vaslui se inghesuie cu whisky pentru functii

Mihalachi: Membrii PSD Vaslui se inghesuie cu whisky pentru functii

Unii membri de partid care au stat in umbra in ultimii ani au luat acum cu asalt sediul PSD, au platit cotizatiile pentru anii anteriori si au oferit diverse cadouri cu scopul de a primi functii in serviciile deconcentrate, sustine presedintele executiv al PSD Vaslui, Vasile Mihalachi.

"Au venit la mine cu diverse cadouri, pentru a obtine acum anumite posturi la serviciile deconcentrate. Am un frigider plin de whisky si de rachiu de la ei.

Sunt si astfel de oameni, nu avem ce face. Au stat ascunsi patru ani de zile si acum au rasarit ca ciupercile dupa ploaie. Nu avem nevoie de asa oameni, ne trebuie persoane care respecta politica noastra, nu se ascund ca sunt membri PSD", a declarat luni, Vasile Mihalachi.

Acesta a precizat ca toti directorii serviciilor deconcentrate vor fi schimbati si ca in cursul acestei saptamani asteapta candidaturi pentru functia de prefect.

"Sa vad eu vreun director de la serviciile deconcentrate din Vaslui care nu va pleca. Ce sa astepte? Sa-i dam afara, sa pierdem vremea? Asa e in viata! Ai fost unde ai fost, ai facut ce ai facut, dar vine o vreme cand trebuie sa pleci. Pana si prefectul judetului a inteles ca trebuie sa plece, isi va da demisia.

Cand cineva si-a pus in gand sa te schimbe, te schimba oricine ai fi si oricate calitati ai avea. Dar daca vezi ca cineva nu te vrea, e normal sa pleci de bunavoie. Aici nu e loc de ambitii prostesti, daca te pui de-a curmezisul drumului esti dat afara ca o masea stricata", a afirmat... mai mult


Luni, 12 Ianuarie 2009, ora 21:36

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba