credit cu buletinul

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cum poti lua credit in 24 de ore: Te ajuta ANAF

Cum poti lua credit in 24 de ore: Te ajuta ANAF

Dupa ce faimosul credit cu buletinul a fost desfiintat acum cativa ani, nimeni nu ar mai fi crezut ca in Romania se va mai putea obtine vreodata un imprumut in 24 de ore. Insa iata ca acest lucru devine posibil, cu ajutorul neasteptat al... Fiscului.

Bancile pot stabili linie directa cu ANAF, prin care ii verifica pe cei care solicita imprumuturi, fara sa le mai ceara adeverinte de venit sau fise fiscale, iar acestia pot obtine finantarea de care au nevoie intr-o singura zi.

Trei mari banci au facut deja legatura directa cu Fiscul, iar acum clientii lor pot lua astfel creditul de care au nevoie imediat.

Initiativa este avantajoasa si pentru bancile care in felul acesta se asigura ca au capatat un client serios, de la care sigur isi vor putea recupera banii, informeaza Digi 24.

Bancile, in fata unui paradox: Cum sa dea credite, fara sa riste?

Pana acum, in majoritatea cazurilor, pentru a acorda un credit, bancile cereau trei documente: adeverinta de salariu, fisa fiscala si dovada platii unei facturi recente la utilitati.

Insa cei interesati de astfel de credite luate aproape instant trebuie doar sa isi exprime acordul ca ANAF sa trimita direct la banca toate datele privind veniturile pe care le-au realizat.

"Fac o simulare pentru un client care se prezinta pentru un credit, am o legatura electronica, online, cu ANAF, care-mi spune care este venitul acelei persoane", a declarat Gheorghe Marinel, director intr-o banca, pentru postul TV citat.

Exista... mai mult


Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 07:22

1 comentariu
Alte articole despre: credite banci ANAF, credit banca Fisc
BNR: Copiii cred ca banii sunt facuti de zane. La fel si-au inchipuit si parintii care au luat credite

BNR: Copiii cred ca banii sunt facuti de zane. La fel si-au inchipuit si parintii care au luat credite

Copiii din gradinite si invatamantul primar au raspuns la un test ca banii sunt fabricati de zane si personaje din desene animate, a afirmat economistul-sef al BNR, Valentin Lazea, care apreciaza ca si parintii lor si-au inchipuit acelasi lucru cand au luat credite cu buletinul in 2005-2006.

"La un test dat copiiilor de gradinita si invatamant primar, acestia au spus ca banii sunt fabricati de zane si personaje din desene animate. Problema este ca si multi dintre parintii lor, adulti, cand s-au dus sa ceara credite cu buletinul prin 2005-2006, probabil isi inchipuiau la fel, ca banii sunt fabricati de zane si de personaje din desene animate.

Si, pentru ca au avut experienta ca banii nu sunt fabricati de zane si mai trebuie dati si inapoi, au inteles cat de importanta este educatia financiara si au fost de acord sa-si dea copiii la acest curs optional", a declarat miercuri Lazea, la un seminar pe tema unui curs optional de educatie financiara pentru elevii din clasele III-IV.

Creditele toxice din Romania, dezvaluite in 2011 - interviu cu Theodor Stolojan

Proiectul este derulat in prezent de Ministerul Educatiei si Banca Nationala a Romaniei, in cadrul caruia s-au inscris in acest an scolar peste 45.000 de elevi si cadre didactice din Bucuresti si 41 de judete, fata de circa 12.500 de elevi in anul scolar precedent. Cei care participa la aces curs optional reprezinta putin peste 10% din totalul elevilor din clasele III-IV la nivel national.

Lazea apreciaza ca... mai mult


Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 15:04

4 comentarii
Cu salariile marite, se vor arunca romanii din nou la imprumuturi?

Cu salariile marite, se vor arunca romanii din nou la imprumuturi?

Restrangerea creditarii persoanelor fizice si companiilor, fenomen declansat odata cu criza economica si accentuat de masurile de austeritate adoptate de autoritati in vederea atingerii tintelor bugetare, ar putea cunoaste o turnura in perioada urmatoare, daca majorarea salariilor bugetarilor si tendinta de reducere a costurilor imprumuturilor in lei, observata pana in prezent, ar reprezenta schimbari suficient de consistente pentru repornirea creditarii.

"Personal, cred ca exista premisele pentru relansarea creditarii. Avem programul 'Prima Casa', care, iata, continua. in urmatoarele saptamani, se vor majora salariile in zona bugetarilor. In opinia mea, bugetarii isi vor aminti de indeplinirea unor obiective, gen casa, masina, mobila etc. In ultima perioada, s-au redus dobanzile atat la depozite, cat si la creditele in lei. Lumea este din ce in ce mai constienta ca a lua credite in lei este mai bine decat in valuta, unde riscul valutar este mai mare. Bancile vor avea tot timpul apetit pentru creditare", sustine presedintele ARB, Radu Gratian Ghetea.

Guvernul a decis, recent, cresterea salariilor in sectorul bugetar cu 8%, de la 1 iunie, si cu inca 7,4%, de la 1 decembrie, a doua majorare urmand sa fie operata doar daca situatia bugetara o va permite.

De asemenea, rata medie dobanzilor in lei pentru persoanele fizice a scazut de la 15,78%, la inceputul anului, la 15,19%, in aprilie, pe segmentul creditelor de consum, si de la 8,58% la 7,06%, pentru creditele... mai mult


Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 13:01

5 comentarii
Noua inventie a bancilor: Card de credit doar cu buletinul

Noua inventie a bancilor: Card de credit doar cu buletinul

Desi a disparut de 4 ani, creditul acordat doar cu buletinul a revenit sub o noua forma. Multe din noile carduri de credit pot fi obtine doar cu cartea de identitate si cu un telefon la angajatori pentru a confirma datele oferite de solicitant. In plus, acestea pot fi facute direct in magazine.

Cardul de credit reprezinta pentru multi romani singura solutie salvatoare, insa putini sunt cei care stiu ca o intarziere la plata mai mare de 30 de zile ii trimite in biroul de credite, scrie Puterea.

De exemplu, daca ai facut un credit de 10.000 de lei, pe care l-ai cheltuit si nu a fost acoperit pana la scadenta, dobanda pe care trebuie s-o platesti este de 17,5% si esti obligat sa depui in cont inca 5% din suma. Fiecare zi de intarziere la plata te poate costa 25 de lei in plus.

De asemenea, retragerea de la bancomat te poate costa mai mult decat in cazul altor tipuri de carduri. Daca la un card de debit, comisionul este de maximum 0,5% din suma retrasa, la cel de credit poate fi si dublu. O alta facilitate pusa la dispozitie de banci este refinantarea acestuia, cu o dobanda mai mica.

Limita maxima de creditare este de trei salarii si nu mai mult de 75.000 lei, iar unele banci le pot realiza chiar in magazine. Daca ai buletinul si adeverinta de venit, reprezentantul institutiei creditoare poate suna la angajator pentru a confirma datele, iar apoi iti poate emite cardul pe loc. mai mult


Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 12:34

1 comentariu
Adio credite cu buletinul pentru electrocasnice! Costurile sunt acum uriase

Adio credite cu buletinul pentru electrocasnice! Costurile sunt acum uriase

Daca in urma cu doi ani si jumatate, cei care intentionau sa-si cumpere un aparat electrocasnic faceau credit numai cu buletinul, in prezent, situatia este cu totul alta, iar clientii magazinelor de electrocasnice obtin credite in conditii mult mai grele.

Pratic, criza a facut ca intreprinderile financiare nebancare (IFN), care finanteaza achizitiile in rate, sa puna doritorilor de credite numeroase conditii. Se ajunge in situatia in care o persoana are nevoie de aproape la fel de multe acte ca pentru un credit imobiliar.

De exemplu, la retailerul Altex este nevoie de "adeverinta de venit, dovada de vechime la locul de munca de minimum 3 luni, plata unei utilitati din ultima luna si formularul de credit completat", scrie Puterea.

Cei care sunt liber profesionisti trebuie sa aduca, pe langa toate acestea, si autorizatia de libera practica, certificatul de inregistrare fiscala/codul fiscal, declaratia de venit global pentru anul anterior sau decizia de impunere definitiva pe anul anterior si decizia de impunere provizorie pe anul in curs.

In ciuda tutror acestor numeroase hartii, reprezentantii birourilor de imprumut sustin ca aproape 70% din cererile de credit sunt aprobate.

In ceea ce priveste costurile de imprumut, acestea pot ajunge sa creasca si cu 25%. Acesta situatie este si cazul Depozitului de Calculatoare, care ofera creditare prin intermediul Cetelem.

La Domo, GarantiBank Credite de Consum, care finanteaza achizitiile in rate, ofera mai multe... mai mult


Miercuri, 17 August 2011, ora 08:25

2 comentarii
O treime din creditele "cu buletinul" sunt restante

O treime din creditele "cu buletinul" sunt restante

33% din totalul imprumuturilor acordate de institutiile financiare nebancare erau neperformante la sfarsitul anului 2009. Ponderea este in crestere fata de nivelul de 15% inregistrat la jumatatea anului trecut si de cel de 7% din anul 2007.

"Cifra atinsa la finele anului trecut este foarte mare si are un impact negativ ridicat asupra provizioanelor", a declarat secretarul general al Asociatiei Societatilor Financiare (ALB), Adriana Ahciarliu, potrivit Adevarul.

Oficialul ALB a precizat ca care intarzie rambursarea sumelor imprumutate provin din toate domeniile de activitate ale economiei nationale si sunt atat persoane fizice, cat si companii. Cel mai mare rau platnic a devenit, insa, statul.

Adriana Ahciarliu a adaugat ca in cursul acestui an vom asista la fuziuni sau inchideri de institutii financiare nebancare, pe fondul caderii pietei de profil din 2009.

Si piata de leasing a cazut in 2009 cu 72% fata de 2008, pe fondul scaderii pietii auto. In 2009, membrii ALB au finantat active in valoare totala de 1,307 miliarde euro (98%), iar companiile neafiliate de 26,045 milioane de euro (2%). mai mult


Marti, 09 Martie 2010, ora 21:48

A ajuns sa aiba o datorie de 8.000 de lei dupa un credit de 900

A ajuns sa aiba o datorie de 8.000 de lei dupa un credit de 900

Atentie la creditul cu buletinul! Imprumutul obtinut in baza unui card de credit emis de Institutii Financiare Nebancare este extrem de costisitor, iar fiecare intarziere cat de mica la plata atrage dupa sine alte taxe impovaratoare.

Daca detinatorul cardului intarzie mai mult de 18 zile cu plata ratei, va achita nu doar comisionul de penalizare, ci si alte costuri suplimentare, care provin din depasirea liniei de credit, informeaza Capital.

Revista ofera cateva exemple de clienti patiti ai acestor IFN-uri. Un barat a cumparat, acum doi ani, electronice de 3.300 de lei Timp de doi ani, a achitat in total 1.700 de lei, pentru ca apoi sa constate ca mai are de plata "doar" 4.120 de lei din cauza unor depasiri ale limitei de credit.

O femeie din Capitala a ajuns sa aiba o datorie de 8.000 de lei pentru o masina de spalat cumparata cu 900 de lei. Dupa doi ani in care a platit ratele cu unele intarzieri, a aflat ca mai are de dat 3.000 de lei. A cerut sa achite integral creditul in sase luni, rata crescand astfel de la 12 lei, la 150 de lei. Dupa alte doua luni, datoria a urcat la 3.700 lei, iar cand a cerut o noua prelungire a termenului de rambursare la 6 luni i s-a spus ca rata va creste la 300 de lei lunar. A refuzat sa mai plateasca, datoria a ajuns la 8.000 de lei, motiv pentru care va da IFN-ul in judecata.

Reprezentantii EFG Retail Services, emitentul cardului Euroline, explica de unde apar aceste sume fabuloase.

Daca ai intarziat o data, compania aplica... mai mult


Luni, 02 Noiembrie 2009, ora 08:10

12 comentarii
Ce patesc rau-platnicii creditelor luate cu buletinul?

Ce patesc rau-platnicii creditelor luate cu buletinul?

Aparitia creditului de consum doar cu buletinul a imbunatatit semnificativ nivelul de trai al multor romani, permitand acestora sa-si cumpere orice produs electronic sau electrocasnic, de la televizoare, frigidere si aspiratoare pana la telefoane mobile, camere video si calculatoare.

S-a ajuns pana acolo incat, in urma cu doi sau trei ani, 80% din produsele vandute de retailerii de electronice si electrocasnice sa fie achitate prin astfel de instrumente financiare. Acest lucru nu poate ramane fara consecinte, in conditiile in care creditele accesate direct de la comerciant au fost mereu mai scumpe decat cele de consum oferite de bancile comerciale.

In plus, disponibilizarile, reducerile de salarii, falimentele si trimiterile in somaj au afectat serios capacitatea de rambursare a multora dintre cei care au apelat la aceste instrumente financiare pentru a achizitiona produse, scrie Business Standard.

Ce risca acele persoane care si-au luat electronice si electrocasnice doar cu buletinul, iar acum nu isi mai pot plati la timp ratele?

Daca ai cumparat produse din reteaua Flanco-Flamingo prin intermediul Cetelem, te alegi cu o penalizare de 4% din valoarea ratei dupa prima luna de intarziere si cu o raportare la Biroul de Credit ca rau-platnic. Daca trece si a doua luna de neplata, atunci penalizarea urca la 8% din valoarea ratei, iar creditorul poate incepe procedurile de recuperare a datoriei in instanta.

Aici, solutiile sunt doar doua: creditorul isi... mai mult


Vineri, 14 August 2009, ora 12:25

14 comentarii
A aparut "creditul doar cu buletinul" cu dobanda fixa

A aparut "creditul doar cu buletinul" cu dobanda fixa

Credex, compania de servicii financiare a grupului Altex, a lansat pe piata creditul de nevoi personale cu dobanda fixa pe intreaga perioada de creditare, informeaza retailerul.

Creditul se poate intinde pe o perioada de pana la 60 de luni, dar nu mai putin de un an. Sumele acordate in baza acestui credit pot varia intre 500 lei si 18.000 lei. In acelasi timp, expunerea maxima (suma datoriilor catre institutiile de credit) acceptata pe client este de 18.000 lei.

Dobanda creditului este de 11,9% pe an, la care se adauga comisioanle. Pentru un imprumut pe 60 de luni, dobanda anuala efectiva (DAE)se ridica la 25,3%.

Produsul se adreseaza clientilor Altex si Media Galaxy, a caror varsta nu depaseste 65 de ani. Accesarea acestuia se face in baza buletinului de identitate si a adeverintei de venit. Creditorul mai solicita o factura de utilitati si extrasul contului in care se doreste viramentul bancar.

Pentru valori peste 5.500 lei se mai solicita copia dupa cartea de munca.

Credex Finantari IFN este compania de credit de consum creata de catre Altex Romania, in parteneriat cu Raiffeisen Bank. Credex crediteaza pentru finantarea produselor electronice si electrocasnice, IT&C, ofera si solutii de finantare pentru achizitionarea autoturismelor. mai mult


Duminica, 17 August 2008, ora 11:55

Alte articole despre: credex, Altex, credit, dobanda fixa

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  2. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  3. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  4. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  5. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  6. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  7. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  8. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  9. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  10. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii