credite rate electrocasnice

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
O revolutie in creditarea online din Romania

O revolutie in creditarea online din Romania

DCSH Outlet a lansat o noua modalitate de plata pentru clienti, cu ajutorul Online-Online.ro: cumparaturi pe credit, fara sa te ridici din canapea.

De la inceputul lui 2015, magazinele online care intra in parteneriat cu Credius IFN vor oferi clientilor lor, prin tehnologia Online-Online, cea mai simpla metoda din piata de a obtine un credit, folosind numai si numai internetul. Prima tranzactie prin intermediul tehnologiei Online-Online a fost efectuata pe site-ul dcsh.ro.

"Este o revolutie pe piata din Romania. In acest moment nu mai exista nicio alta metoda de a obtine un credit pentru bunuri de consum folosind doar canalul online, fara acte suplimentare, telefoane, deplasari si alte complicatii", declara Andrei Buzgan, CEO Credius IFN.

"Desi se declara credite online, toate celelalte produse concurente sunt semi-online si implica multe drumuri si interactiuni offline. Online-Online face accesarea unui credit incomparabil mai simpla", mai spune acesta

Simplitatea vine in primul rand din integrarea procesului de creditare in procesul de comanda online si livrare. Practic, cumparatorul face comanda pentru bunul pe care si-l doreste, completeaza un minim de date personale pe www.dcsh.ro (DCSH Outlet), si in cel mai scurt timp (max. 10 minute), este contactat de catre un reprezentant Credius, in vederea completarii cererii de credit. In maxim 60 de minute primeste un raspuns la cererea lui de credit! Apoi, primeste cumparaturile acasa, impreuna cu actele pentru... mai mult


Vineri, 13 Martie 2015, ora 16:53

De ce au crescut ratele la creditele in euro si franci cu sute de lei?

De ce au crescut ratele la creditele in euro si franci cu sute de lei?

Pe principiul "v-am spus eu", reprezentantii BNR reamintesc cu fiecare ocazie faptul ca banca centrala a avertizat atat bancile, cat si clientii cu privire la riscul valutar asociat creditelor contractate in alta moneda decat cea in care isi incaseaza veniturile.

Iar astazi reprezentantii BNR pot asista cu satisfactie la implinirea profetiilor proprii, autoabsolvindu-se insa de orice urma de culpa.

Banca centrala a avertizat. Desigur, banca centrala putea face mai mult decat atat, putea sa impuna atunci, in perioada de boom al creditelor, masurile de restrictionare pe care le-a anuntat recent. Si aceasta in momentul in care bancile comerciale au o situatie financiara dificila si ar avea nevoie ca de aer sa poata relua creditarea si catre sectorul de persoane fizice, nu numai catre companii.

Atunci, BNR a permis, in schimb, bancilor sa desfasoare o activitate de creditare mai mult decat laxa. In 2007, BNR admitea un grad de indatorare ce ajungea pana la 70%. Milioane de romani, care astazi nu ar trece de faza preliminara a procesului de analiza a bonitatii, au luat in perioada 2007-2008 bani de la banci pentru a cumpara case si masini, electrocasnice si mobila. Pentru ca se putea si pentru ca toata lumea o facea.

Romanii au cumparat in special locuinte, in conditiile prabusirii preturilor pe piata imobiliara, indatorandu-se pe perioade de pana la 30 de ani. Iar riscul valutar este mai ridicat in cazul imprumuturilor pe termen lung.

Citeste mai multe despre De... mai mult


Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 20:55

Adio credite cu buletinul pentru electrocasnice! Costurile sunt acum uriase

Adio credite cu buletinul pentru electrocasnice! Costurile sunt acum uriase

Daca in urma cu doi ani si jumatate, cei care intentionau sa-si cumpere un aparat electrocasnic faceau credit numai cu buletinul, in prezent, situatia este cu totul alta, iar clientii magazinelor de electrocasnice obtin credite in conditii mult mai grele.

Pratic, criza a facut ca intreprinderile financiare nebancare (IFN), care finanteaza achizitiile in rate, sa puna doritorilor de credite numeroase conditii. Se ajunge in situatia in care o persoana are nevoie de aproape la fel de multe acte ca pentru un credit imobiliar.

De exemplu, la retailerul Altex este nevoie de "adeverinta de venit, dovada de vechime la locul de munca de minimum 3 luni, plata unei utilitati din ultima luna si formularul de credit completat", scrie Puterea.

Cei care sunt liber profesionisti trebuie sa aduca, pe langa toate acestea, si autorizatia de libera practica, certificatul de inregistrare fiscala/codul fiscal, declaratia de venit global pentru anul anterior sau decizia de impunere definitiva pe anul anterior si decizia de impunere provizorie pe anul in curs.

In ciuda tutror acestor numeroase hartii, reprezentantii birourilor de imprumut sustin ca aproape 70% din cererile de credit sunt aprobate.

In ceea ce priveste costurile de imprumut, acestea pot ajunge sa creasca si cu 25%. Acesta situatie este si cazul Depozitului de Calculatoare, care ofera creditare prin intermediul Cetelem.

La Domo, GarantiBank Credite de Consum, care finanteaza achizitiile in rate, ofera mai multe... mai mult


Miercuri, 17 August 2011, ora 08:25

2 comentarii
Ce credit poate lua o familie care castiga doua salarii medii?

Ce credit poate lua o familie care castiga doua salarii medii?

Acum, cand bancile au devenit ceva mai receptive la nevoile persoanelor care vor sa contracteze un credit, este bine sa va faceti un calcul inainte, pentru a nu intra in situatia in care deveniti supraindatorati.

Sunt foarte multi cei care au accesat un credit fara sa faca anumite calcule, in prealabil, si, mai mult, mizand pe un viitor optimist, atat legat de locul de munca, dar si de remuneratia lunara primita. Astfel, va trebui sa puneti in balanta banii castigati versus cheltuielile lunare, pentru a va face idee de rata la care va incadrati.

Pentru acest exemplu, vom lua o familie de doua persoane, cu doua salarii medii nete pe economie, care stau in locuinta personala si vor un credit pentru diferite reamenajari in casa. Acest lucru presupune ca banii care intra in casa in fiecare luna ajung sa insumeze putin peste 2.900 de lei.

Pe celalalt taler vom pune cheltuielile casei. Aici vom avea intretinerea, abonamente la telefoane mobile, la Internet, la TV si RATB. In plus, avem facturile la curent, gaze, economiile depuse lunar la banca, plus banii pentru imbracaminte si cheltuielile neprevazute care apar aproape in fiecare luna.

Cum arata cosul de cheltuieli?

Bancile iau in considerare cheltuieli de subzistenta de 270 de lei. Noi vom incepe prin a calcula in felul urmator. Consideram ca este decent sa mentionam ca si cheltuieli pe mancare si consumabile o suma de 800 de lei pe luna.

Intretinerea am calculat-o pentru un apartament de doua camere, in... mai mult


Marti, 28 Iunie 2011, ora 12:42

2 comentarii
Ce IFN iti ofera cel mai avantajos credit

Ce IFN iti ofera cel mai avantajos credit

Creditele mici, de ordinul catorva mii de lei, sunt la mare cautare printre cei care au nevoie de acesti bani pentru a-si face anumite reparatii in casa sau poate pentru a-si inlocui electrocasnicele care au iesit din uz.

Astfel, pentru imprumuturi de sume mici, dar si pe o perioada scurta, institutiile financiare nebancare (IFN) prezinta cea mai buna alternativa, asta si daca vreti sa luati banii cat mai repede. Daca bancile cer foarte multa documentatie, IFN-urile nu sunt chiar atat de stricte cand vine vorba de actele doveditoare prezentate.

Ziare.com a incercat sa afle pentru dumneavoastra ce IFN va ofera cel mai avantajos credit. Suma pe care am luat-o in calcul este de 2.000 de lei, cu o perioada de creditare de 12 sau 13 luni, in functie de IFN-ul creditor.

De exemplu, good.bee credit cere, in schimbul celor 2.000 de lei creditati pe 12 luni, o rata de 166.67 de lei (vorbim de un credit cu dobanda flat, adica dobanda care se aplica la soldul initial). IFN-ul percepe un comision de acordare de 30 de lei si unul de administrare pentru primul an de 35 de lei. Totodata, good.bee are o dobanda pentru primul an care, contabilizata, ajunge sa fie de 250 de lei.

In cazul good.bee, creditele se orienteaza mai mult pentru investitii. Astfel, este demn de retinut faptul ca simulatorul nu ia in calcul posibilitatea returnarii imprumutului in rate inegale si nici returnarea sa in avans.

Cei de la Simplu Credit se lauda ca va vor da un raspuns pentru credit in... mai mult


Marti, 07 Iunie 2011, ora 12:26

1 comentariu
Alte articole despre: ifn credit mic, rata lunara
Dobanda platita la cumpararea bunurilor de consum s-a dublat in ultimul an

Dobanda platita la cumpararea bunurilor de consum s-a dublat in ultimul an

Dobanda anuala efectiva (DAE) la achizitia de electrocasnice a ajuns in aceasta perioada la 50%, motiv pentru care romanii dornici sa achizitioneze produse electrocasnice ajung sa plateasca chiar si de peste doua ori valoarea lor.

Motivul este cresterea dobanzii anuale efective, de la 20-25% in 2008 la aproape 50% in prezent, scrie Gardianul.

Pentru a face mai atragator un credit de acest tip, intr-o perioada in care romanul de rand isi calculeaza pana la ultimul banut, retailerii au anuntat reduceri de 5% pana la 25% in cazul unor aparate de folosinta indelungata.

In paralel, institutiile financiare nebancare vin si ele cu promotii in aceasta perioada a sarbatorilor de iarna, oferind fie carduri cadou pentru cumparaturile in rate fie rate fixe de 20, 50 sau 100 de lei pentru produse a caror valoare se incadreaza intre 307-2.467 lei.

In primele noua luni ale acestui an, piata bunurilor de folosinta indelungata a inregistrat un declin de 42,3%, potrivit unui studiu realizat de GfK Romania. mai mult


Luni, 07 Decembrie 2009, ora 11:14

Ce patesc rau-platnicii creditelor luate cu buletinul?

Ce patesc rau-platnicii creditelor luate cu buletinul?

Aparitia creditului de consum doar cu buletinul a imbunatatit semnificativ nivelul de trai al multor romani, permitand acestora sa-si cumpere orice produs electronic sau electrocasnic, de la televizoare, frigidere si aspiratoare pana la telefoane mobile, camere video si calculatoare.

S-a ajuns pana acolo incat, in urma cu doi sau trei ani, 80% din produsele vandute de retailerii de electronice si electrocasnice sa fie achitate prin astfel de instrumente financiare. Acest lucru nu poate ramane fara consecinte, in conditiile in care creditele accesate direct de la comerciant au fost mereu mai scumpe decat cele de consum oferite de bancile comerciale.

In plus, disponibilizarile, reducerile de salarii, falimentele si trimiterile in somaj au afectat serios capacitatea de rambursare a multora dintre cei care au apelat la aceste instrumente financiare pentru a achizitiona produse, scrie Business Standard.

Ce risca acele persoane care si-au luat electronice si electrocasnice doar cu buletinul, iar acum nu isi mai pot plati la timp ratele?

Daca ai cumparat produse din reteaua Flanco-Flamingo prin intermediul Cetelem, te alegi cu o penalizare de 4% din valoarea ratei dupa prima luna de intarziere si cu o raportare la Biroul de Credit ca rau-platnic. Daca trece si a doua luna de neplata, atunci penalizarea urca la 8% din valoarea ratei, iar creditorul poate incepe procedurile de recuperare a datoriei in instanta.

Aici, solutiile sunt doar doua: creditorul isi... mai mult


Vineri, 14 August 2009, ora 12:25

14 comentarii
Cine pierde si cine castiga din noile norme de creditare ale BNR

Cine pierde si cine castiga din noile norme de creditare ale BNR

De vineri, 22 august, odata cu publicarea in Monitorul Oficial a noilor nome de creditare ale BNR, conditiile in care se poate lua un credit s-au modificat substantial.

Accesul la credite a devenit mai restrictiv pentru anumite categorii de potentiali clienti ai bancilor, in unele cazuri, sumele care pot fi imprumutate sunt mai mici, iar birocratia a crescut pentru toata lumea.

BNR justifica aceste noi restrictii prin necesitatea de a limita apetitul de nestavilit catre imprumut al romanilor, cat si prin majorarea peste asteptari a restantelor la banci in ultima perioada.

Reprezentantii Bancii Nationale mai sustin ca aceste noi restrictii de creditare vin sa protejeze doritorii de
imprumuturi, bancile fiind cele care, desi dau cu multa usurinta credite, se asigura ca nu vor avea de pierdut in cazul
in care clientul intra in capacitate de plata.

Imprumuturi mai mici, conditii discriminatorii?

Principala modificare pe care o aduc noile norme este ca, la calcularea gradului de indatorare, bancile nu mai pot lua in calcul venituri mai mari cu mai mult de 20% decat cele obtinute de client in anul anterior. BNR incearca astfel sa stopeze o practica frecventa la solicitantii de credite, "umflarea" veniturilor in scopul obtinerii unui credit mai mare.

Pana acum, bancile solicitau, de la caz la caz, adeverinte de venit pe ultimele trei sau sase luni. Nu in putine cazuri,
solicitantul de credit se intelegea cu angajatorul pentru o majorare temporara a... mai mult


Sambata, 23 August 2008, ora 22:30

11 comentarii
Alte articole despre: credite, norme, BNR, restrictii, creditare, banci, dobanzi
Magazine care ofera credite fara dobanzi si comisioane

Magazine care ofera credite fara dobanzi si comisioane

Magazinele au inceput sa-si crediteze clientii pe perioade lungi de timp, fara a le percepe dobanzi si comisioane. Numarul trei pe piata de retail dupa cifra de afaceri, Flamingo a lansat promotia "zero costuri pentru 24 de luni" prin care clientii isi pot achizitiona produse precum LCD-uri, masini de spalat sau combine frigorifice pe credit, platind contravaloarea produsului in doi ani fara costuri aferente imprumutului, relateaaza Cotidianul.

Oferta, realizata impreuna cu institutia de finantare nebancara Cetelem, a inceput de pe 1 februarie si este valabila pina pe 7 aprilie. Valoarea creditului acordat poate varia intre 300 si 12.000 de lei, iar actele necesare obtinerii imprumutului sint buletinul de identitate al solicitantului, adeverinta de salariu si o factura de utilitati.

Si Domo are o oferta similara denumita "credit in zece rate" prin care se pot achizitiona produse cu o valoare cuprinsa intre 799 si 2.000 de lei fara dobinda, dar cu o serie de comisioane. Astfel, Dobinda Anuala Efectiva pentru acest tip de produs de creditare ajunge la 26,3% , clientul fiind obligat sa achite si un avans de 10%.

In ultimele luni, cei trei mari retaileri, Altex, Flamingo, Domo, au lansat o serie de oferte promotionale prin care clientii isi puteau achizitiona anumite produse electrice si electrocasnice platind in rate, dar cu costuri zero.

Pe de alta parte, Altex ofera posesorilor cardului Prompt Activ o rata a dobanzii zero. Se percep insa comisioane pentru... mai mult


Marti, 05 Februarie 2008, ora 08:11

Alte articole despre: credite, electrocasnice, retail

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba