cristian cioaca

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cristian Cioaca, condamnat definitiv pentru uciderea Elodiei. Cat va sta in inchisoare (Video)

Cristian Cioaca, condamnat definitiv pentru uciderea Elodiei. Cat va sta in inchisoare (Video)

Cristian Cioaca a fost condamnat la 15 ani de inchisoare, miercuri, pentru uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu. Totodata, acesta a primit si un spor de pedeapsa de 8 luni de inchisoare pentru profanare de morminte.

Decizia magistratilor Curtii de Apel Pitesti este una definitiva si executorie si nu mai poate fi contestata la o instanta superioara, transmite Romania TV. De asemenea, Cioaca va fi obligat sa plateasca familiei Elodiei Ghinescu despagubiri de 380.000 de euro.

"Aveam incredere in decizia completului care a judecat apelul. Sunt convinsa ca este o hotarare gresita. Va asigur ca vom contesta aceasta hotarare si am incredere ca aceasta hotarare va fi desfiintata. Va asigur ca exista parghiile legii ca aceasta sentinta sa fie desfiintata", a declarat Maria Vasii, avocata lui Cristian Cioaca, la scurt timp dupa pronuntarea sentintei.

Dupa incheierea cercetarii judecatoresti, instanta de apel a amanat de trei ori pronuntarea in dosarul de omor al Elodiei Ghinescu, odata pe 20 mai, apoi pe 27 mai, iar ulterior pe 4 iunie.

Cristian Cioaca a fost eliberat din inchisoare

Pe 14 februarie, Cristian Cioaca a fost eliberat din Penitenciarul Colibasi, dupa ce magistratii Curtii de Apel Pitesti au decis inlocuirea masurii de arest preventiv cu cea a controlului judiciar. Ulterior, el si-a reluat si activitatea in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Arges.

Pe 2 iulie 2013, Cristian Cioaca a fost condamnat, pe fond, de magistratii Tribunalului... mai mult


Miercuri, 18 Iunie 2014, ora 15:36

7 comentarii
Cristian Cioaca, o noua condamnare la inchisoare

Cristian Cioaca, o noua condamnare la inchisoare

Politistul Cristian Cioaca a primit, vineri, o noua condamnare la inchisoare.

Magistratii Judecatoriei Brasov l-au condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul de infractiuni informatice in care este acuzat ca i-a spart email-ul Elodiei Ghinescu, sotia sa considerata moarta, transmite Romania TV.

Totodata, judecatorii au dispus sa ii impuna lui Cristian Cioaca si un termen de incercare de 4 ani. In aceasta perioada, el trebuie sa se prezinte la Serviciul de probatiune ori de cate ori este chemat si sa anunte daca pleaca din localitate pentru o perioada mai mare de 8 zile.

Decizia Judecatoriei Brasov nu este una definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Brasov.

Cioaca, achitat in dosarul legat de violarea corespondentei Elodiei

In aprilie 2012, Cristian Cioaca a fost achitat in dosarul privind violarea corespondentei Elodiei, in motivare aratandu-se ca "fapta nu este prevazuta de legea penala".

Elodia Ghinescu, avocata care i-a fost sotie lui Cristian Cioaca, a disparut in 2007, nu a fost gasita, fiind declarata moarta.

Chiar si asa, Cioaca a fost condamnat la 22 de ani de detentie pentru omor si profanare de morminte, insa avocata lui a reusit sa ii convinga pe magistrati sa il elibereze, intrucat nu exista probe care sa dovedeasca fapta sa.

Dupa eliberare, Cristian Cioaca si-a reluat munca la Politia din Pitesti, insa este privat de anumite drepturi, precum cel de a vorbi cu presa despre caz.

I.S. mai mult


Vineri, 25 Aprilie 2014, ora 15:25

Motivarea judecatorilor in cazul eliberarii lui Cristian Cioaca: De ce i-au dat drumul din inchisoare

Motivarea judecatorilor in cazul eliberarii lui Cristian Cioaca: De ce i-au dat drumul din inchisoare

La aproape o luna de la iesirea lui Cristian Cioaca din inchisoare, judecatorii Curtii de Apel Pitesti au publicat motivarea cererii de eliberare formulata de avocata acestuia.

In primul rand, magistratii considera ca inculpatul "nu reprezinta un pericol social" si ca nu exista date ca el ar putea comite alte infractiuni, daca ar fi judecat in libertate, transmite Romania TV.

Cristian Cioaca a fost eliberat din inchisoare

"Instanta constata ca revocarea masurii arestarii preventive a fost justificata de aparator, in esenta, prin disparitia suspiciunii rezonabile cu privire la savarsirea de catre inculpat a infractiunii de omor calificat pentru care este judecat si cu privire la imprejurarea ca sotia inculpatului ar fi decedat", se arata in documentul redactat de magistrati.

Totodata, magistratii au argumentat ca avocata lui Cristian Cioaca ar putea sesiza la CEDO faptul ca inculpatul statea de mai bine de un an in arest, acolo unde astepta o sentinta definitiva.

Cristian Cioaca va fi eliberat

"Inculpatului i s-a pus in vedere ca poate formula obiectiuni, ca poate cere expertize, i s-a adus la cunostinta faptul ca se efectueaza expertize criminalistice si medico-legale, insa inculpatul nu a vrut sa colaboreze de nicio maniera, speculand probabil faptul ca in timpul judecatii va putea cere refacerea lucrarilor. (...)

Nu pot fi retinute sustinerile reprezentantului Parchetului in sensul ca prin condamnarea nedefinitiva s-ar fi rasturnat partial prezumtia... mai mult


Luni, 10 Martie 2014, ora 20:56

3 comentarii
Cristian Cioaca a fost eliberat din inchisoare

Cristian Cioaca a fost eliberat din inchisoare

Cristian Cioaca a fost eliberat din penitenciarul Colibasi, vineri seara, el urmand a fi cercetat in stare de libertate pentru uciderea sotiei sale, Elodia Ghinescu.

Eliberarea lui Cioaca vine in urma unei decizii de vineri a judecatorilor de la Curtea de Apel Pitesti. Astfel, un complet de divergenta a admis cererea de ridicare a arestarii preventive.

Cristian Cioaca va fi eliberat

Cioaca va fi astfel cercetat in libertate pana la ramanerea definitiva a unei condamnari, el parasind penitenciarul in jurul orei 19.45.

El a fost condamnat la 22 de ani de inchisoare, pe 2 iulie 2013, acuzat ca a ucis-o pe avocata Elodia Ghinescu. Pedeapsa de 22 de ani de inchisoare a lui Cioaca este de 21 de ani de inchisoare pentru omor, la care se adauga un spor de pedeapsa de un an, precum si la doi ani de inchisoare pentru profanare de morminte. Decizia de condamnare nu este insa definitiva.

Cristian Cioaca a fost condamnat si la plata a 250.000 de euro daune morale familiei fostei sale sotii. De asemenea, instanta a decis interzicerea drepturilor civile ale inculpatului.

In luna decembrie 2012, Cristian Cioaca a fost arestat preventiv pentru uciderea Elodiei Ghinescu, dupa ce anchetatorii au gasit urme de sange in casa care a apartinut celor doi soti, precum si pe tocul pistolului si in masina politistului. mai mult


Vineri, 14 Februarie 2014, ora 20:47

4 comentarii
Cristian Cioaca va fi eliberat

Cristian Cioaca va fi eliberat

Cristian Cioaca va fi eliberat, potrivit unei decizii de vineri a judecatorilor de la Curtea de Apel Pitesti. Astfel, un complet de divergenta a admis cererea de ridicare a arestarii preventive.

Cioaca va fi astfel cercetat in libertate pana la ramanerea definitiva a unei condamnari, potrivit Realitatea TV.

El este inchis la penitenciarul Colibasi, fiind condamnat la 22 de ani de inchisoare, pe 2 iulie 2013, acuzat ca a ucis-o pe avocata Elodia Ghinescu, sotia sa.

Decizia de vineri a instantei este insa executorie. Contactata telefonic, avocata lui Cristian Cioaca, Maria Vasii, a spus ca saluta aceasta decizie.

"E un act de justitie corect. Cred in nevinovatia clientului meu. Salut decizia de azi, ca pe o decizie corecta luata de niste judecatori care isi merita statutul de magistrati", a spus aparatorul lui Cristian Cioaca, potrivit Mediafax.

Intrebata daca solutia pronuntata de Curtea de apel Pitesti este definitiva, avocata Maria Vasii a spus ca in acest dosar s-a cerut revocarea arestarii preventive si ca sentinta Curtii de Apel poate fi atacata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, "dar asta nu inseamna ca nu este executorie de indata".

ICCJ a hotarat: Cristian Cioaca ramane in arest

Pedeapsa de 22 de ani de inchisoare a lui Cioaca este de 21 de ani de inchisoare pentru omor, la care se adauga un spor de pedeapsa de un an, precum si la doi ani de inchisoare pentru profanare de morminte. Decizia de condamnare nu este insa definitiva.

Cristian... mai mult


Vineri, 14 Februarie 2014, ora 17:26

7 comentarii
Cristian Cioaca ramane in arest - decizie definitiva

Cristian Cioaca ramane in arest - decizie definitiva

Cristian Cioaca ramane in arest dupa ce Inalta Curtea de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins recursul lui impotriva deciziei Curtii de Apel Pitesti prin care a fost mentinuta masura arestarii preventive a acestuia. Decizia este definitiva.

Curtea de Apel Pitesti, care judeca apelul lui Cristian Cioaca la decizia din 2 iulie a Tribunalului Arges prin care a fost condamnat la 22 de ani de inchisoare pentru uciderea sotiei sale, Elodia Ghinescu, a analizat, in 21 august, legalitatea si temeinicia masurii arestarii preventive dispuse in cazul acestuia.

Judecatorii Curtii de Apel Pitesti au dispus ca masura arestarii preventive sa fie mentinuta si in faza apelului, decizia fiind contestata de Cioaca la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a luat in discutie miercuri recursul acestuia.

Instanta suprema a respins recursul fostului politist, astfel ca acesta va fi judecat in continuare in arest.

In 2 iulie, fostul politist Cristian Cioaca, acuzat de uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, a fost condamnat la 22 de ani de inchisoare, de Tribunalul Arges. Magistratii au dispus condamnarea fostului politist la 21 de ani de inchisoare pentru omor, la care a fost adaugat un spor de pedeapsa de un an, precum si la doi ani de inchisoare pentru profanare de morminte.

Cioaca, un nou dosar penal - Afla de ce este acuzat

Cristian Cioaca se afla in arest preventiv din 5 decembrie 2012 si este incarcerat la Penitenciarul Colibasi de la sfarsitul lunii ianuarie... mai mult


Joi, 29 August 2013, ora 11:26

1 comentariu
Cristian Cioaca, condamnat la 22 de ani de inchisoare pentru uciderea Elodiei

Cristian Cioaca, condamnat la 22 de ani de inchisoare pentru uciderea Elodiei

Cristian Cioaca a fost condamnat, marti, la 22 de ani de inchisoare pentru uciderea Elodiei Ghinescu, desi anchetatorii nu au descoperit cadavrul victimei.

Magistratii Tribunalului Arges s-au pronuntat in cazul disparitiei avocatei Elodiei Ghinescu, condamnandu-l pe sotul acesteia la 22 de ani de inchisoare, respectiv 21 de ani de inchisoare pentru omor, la care se adauga un spor de pedeapsa de un an, precum si la doi ani de inchisoare pentru profanare de morminte.

Sentinta nu este definitiva, ci poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Pitesti.

Cristian Cioaca va plati si 250.000 de euro daune morale familiei fostei sale sotii, Elodia Ghinescu. De asemenea, instanta a decis interzicerea drepturilor civile ale inculpatului.

In luna decembrie a anului trecut, Cristian Cioaca a fost arestat preventiv pentru uciderea Elodiei Ghinescu, dupa ce anchetatorii au gasit urme de sange in casa care a apartinut celor doi soti, precum si pe tocul pistolului si in masina politistului.

Cristian Cioaca, arestat preventiv pentru uciderea Elodiei

Totodata, fostul politist a fost trimis in judecata, pe 30 ianuarie 2013, pentru omor calificat si profanare de morminte in dosarul privind moartea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, disparuta in vara anului 2007. Primul termen al procesului s-a judecat la inceputul lunii martie.

In rechizitoriul procurorilor se arata ca politistul si-ar fi omorat sotia in urma unor certuri conjugale, dupa care i-ar fi transat cadavrul... mai mult


Marti, 02 Iulie 2013, ora 11:49

34 comentarii
Cristian Cioaca ramane in arest. Urmatorul termen, pe 30 aprilie

Cristian Cioaca ramane in arest. Urmatorul termen, pe 30 aprilie

Fostul politist Cristian Cioaca, judecat pentru uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, va ramane in arest, dupa ce Tribunalul Arges a respins solicitarea avocatilor sai de a fi cercetat in libertate.

Potrivit aparatorilor fostului politist, decizia luata marti de magistratii Tribunalului Arges va fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Pitesti.

Magistratii au luat in discutie, la termenul de marti, cand a avut loc si termenul pe fond al procesului in care Cioaca este judecat pentru uciderea sotiei sale, avocata Elodiei Ghinescu, prelungirea arestarii preventive a fostului politist.

Procurorul de sedinta, avocata familiei Ghinescu si avocatul care il reprezinta in calitate de curator pe minorul Patrick Cioaca au cerut mentinerea masurii arestarii preventive, in timp ce avocatii politistului au solicitat revocarea arestarii si inlocuirea ei cu o masura preventiva.

Cristian Cioaca a cerut, la randul sau, motivarea temeinica a unei eventuale decizii de prelungire a arestarii preventive.

Urmatorul termen pe fond al procesului a fost stabilit pentru 30 aprilie.

Cioaca s-a pupat cu avocata sa, mama Elodiei l-a numit criminal

Marti, la Tribunalul Arges a avut loc un nou termen al procesului in care fostul politist Cristian Cioaca este judecat pentru uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

La inceputul sedintei de judecata, politistul s-a pupat cu avocata sa, Maria Vasii, iar la un moment dat, in timpul procesului, intre mama Elodiei Ghinescu... mai mult


Marti, 02 Aprilie 2013, ora 20:19

Avocata lui Cristian Cioaca a solicitat recuzarea instantei

Avocata lui Cristian Cioaca a solicitat recuzarea instantei

Avocata fostului politist Cristian Cioaca a solicitat, marti, recuzarea instantei care judeca pe clientul sau pentru savarsirea infractiunii de omor.

Solicitarea a fost motivata prin faptul ca judecatorul s-ar fi antepronuntat in cauza prin modul in care a validat rechizitoriul intocmit de Parchet. Sedinta de judecata a fost suspendata pentru solutionarea cererii de recuzare.

Fostul politist Cristian Cioaca, trimis in judecata pentru uciderea sotiei sale Elodia Ghinescu, a fost escortat marti de la Penitenciarul Colibasi la Tribunalul Arges, unde urma sa se desfasoare un nou termen in procesul de omor si profanare de morminte.

Dosarul a fost programat la Completul 4 - Fond de la Sectia Penala a Tribunalului Arges, alaturi de alte 15 cauze, conform informatiilor publicate pe portalul instantelor de judecata.

Instanta urma sa se pronunte la termenul de marti si asupra mentinerii arestarii preventive a inculpatului.

La termenul anterior, din 3 martie, instanta de fond a solicitat Judecatoriei Pitesti sa desemneze un curator special pentru minorul Patrick Cioaca, care sa-l reprezinte in procesul penal in care tatal sau este judecat pentru omor calificat si profanare de morminte.

Judecatoria Pitesti a decis, pe 14 martie, ca un avocat sa fie curator special al minorului, care are calitatea de parte vatamata in proces. Avocatul din oficiu, membru al Baroului Arges, a fost tras la sorti de instanta, dupa ce propunerile de curator special formulate de avocatii... mai mult


Marti, 02 Aprilie 2013, ora 13:51

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  2. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  3. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  4. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  5. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  6. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  7. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  8. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  9. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  10. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)