criterii performanta salarizare

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Salarizarea bugetarilor dupa performante, imposibila - De ce am putea ajunge ca Grecia

Salarizarea bugetarilor dupa performante, imposibila - De ce am putea ajunge ca Grecia

Salarizarea bugetarilor dupa performante nu poate fi aplicata, deoarece ar fi imposibila cuantificarea rezultatelor angajatilor. In plus, Romania ar putea avea soarta grecilor daca nu se da suficienta atentie contributiei mediului privat la incasarile statului, considera sindicalistii.

"E greu sa vii acum si sa faci ordine intr-un sistem bulversat total. In primul rand, trebuia de la inceput sa dea pe baze corecte tot ceea ce inseamna loc de munca bugetar, sa vedem daca e nevoie de toate, iar apoi sa existe o ierarhie corecta, dupa o anumita grila, facuta de specialisti", a precizat Nicolae Coman, secretar general al FSS Metarom, pentru Ziare.com.

El atentioneaza ca bugetul salariatilor de la stat e dat de ceea ce se incaseaza de la privat, astfel ca bugetarii nu ar trebui sa mai ceara in mod necontrolat mariri.

"Daca cei de la privat sunt multi si au salarii mari si platesc corect taxele, atunci si bugetarii au de castigat. Asta e singurul sens, insa din pacate, din 2008 s-a facut pe plac bugetarilor, fara a se tine cont de valoarea adaugata adusa de cei de la privat.

Aici e de fapt cheia. Daca bugetarii nu vor sa se uite cat incaseaza statul din salariile de la privat, ci ii intereseaza doar felia lor, atunci vom ajunge ca in Grecia si nu mai apucam toamna", a avertizat Nicolae Coman.

Potrivit unui document obtinut de Mediafax, salariile bugetarilor ar putea include atat o suma fixa, dar si o parte variabila care va depinde de performantele profesionale... mai mult


Luni, 08 Iulie 2013, ora 14:25

5 comentarii
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Salarizarea bugetarilor

Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Salarizarea bugetarilor

Surprinzator anuntul premierului Victor Ponta, ca vrea sa schimbe salarizarea bugetarilor incepand cu 2014, simultan cu o regandire totala a ideii de administratie. Adica salariile sa fie stabilite dupa performanta salariatului si nu dupa grile care n-au nicio legatura cu performanta si rezultatele muncii.

Declaratia se adauga desfiintarii a 60.000 de posturi neocupate si a 3.000 de posturi ocupate din administratia centrala.

Lucru de salutat, dupa multe critici severe pe care i le-am adus este prima oara cand sunt de acord cu premierul, si eu sustin de cativa ani acelasi lucru.

Contextul

Romania, si ca ea multe alte tari, nu-si calibreaza riguros raportul intre cheltuielile bugetare si cele de dezvoltare, pentru infrastructura, bunaoara. Nici cum facea Ceausescu, 67% din buget la dezvoltare si 33% in "consum", dar nici 90% in cheltuieli de functionare ale statului, in era informaticii.

Din acest motiv Grecia, Spania, Italia si alte tari au luat-o pe calea pierzaniei economice si e mare lucru daca Victor Ponta a inteles cum stau lucrurile.

Taietori de frunza la caini sunt si in sistemul nostru bugetar cu gramada. De ce trebuie sa fac cerere, sa platesc taxe si sa pierd timpul pentru obtinerea cazierelor judiciare si fiscale, statul sa plateasca mii de angajati pentru asta, cand problema poate fi rezolvata foarte simplu prin dialogul intre doua computere, cu minim de timp si cheltuiala?

De ce chitanta care sa confirme plata unei amenzi de circulatie... mai mult


Sambata, 29 Iunie 2013, ora 15:50

12 comentarii
Alte articole despre: salarii bugetari, salarizare bugetari
Nicolaescu: Salarizarea medicilor dupa performanta ar putea fi introdusa in acest an

Nicolaescu: Salarizarea medicilor dupa performanta ar putea fi introdusa in acest an

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat, miercuri seara, la Realitatea TV, ca pentru a opri migratia medicilor se are in vedere introducerea platii acestora in functie de performanta, sistem care care ar putea fi introdus chiar din acest an.

"De acum acolo, incercand sa le spunem oamenilor 'mai aveti putina rabdare', noi credem ca lucrul cel mai important este sa stopam migratia. Intre 2009 si 2012, pe datele pe care le avem, au plecat intre 5.000 si 7.000 de medici din Romania.

S-ar putea, la un moment dat, sa facem investitii, sa avem un sistem minunat, dar sa nu avem cu cine pentru ca medicii pleaca, drept pentru care noi ne-a gandit sa introducem, poate chiar din acest an, sistemul de plata pe performanta, adica sa incercam sa-i dam unui medic cat se poate oferi daca el face mai mult decat altul, sa micsoram, daca vreti, acest sistem asa-zis socialist de plata, acest sistem rigid de grila de salarizare bugetara si sa incercam sa spunem: 'dumneata esti medic chirurg, faci 1.000 de operatii pe an - o cifra ipotetica - o sa ai 10.000 de euro, faci 20 de operatii pe an, o sa ai 200 de euro'", a spus Nicolaescu.

Potrivit ministrului Sanatatii, acest sistem ii va face pe cei care sunt buni si "cei care fac intr-adevar ceea ce trebuie" sa simta ca sunt apreciati si ca nu are rost sa mai plece, urmand sa ramana aici si sa-i "creasca" si pe altii.

Potrivit lui Nicolaescu, sistemul de plata a medicilor ar trebui schimbat complet in sensul eliminarii grilei... mai mult


Joi, 21 Februarie 2013, ora 07:27

4 comentarii
Comunismul din portofele (Opinii)

Comunismul din portofele (Opinii)

Cand copilul, cam zurbagiu si mereu pus pe chiul si copiat, cere bani pentru bicicleta, parintele responsabil ii pune conditii: Da, daca inveti bine, daca ajuti in gospodarie, daca iti faci zilnic patul si saluti vecinii.

Cam asa si cu majorarea salariilor. Guvernului ii frige buza sa o faca, FMI nu-i spune nu, dar ii pune conditii. Adica puteti majora, cat timp ramaneti in parametrii bugetari conveniti. Iar asta nu se poate face decat daca majorarile salariale sunt insotite de continuarea restructurarii aparatului bugetar, inca modesta. E simplu, dar e antielectoral.

Guvernul stie ca nu-si permite prea multe, dar parlamentarii dau din pinteni. Au in fata o campanie electorala in care vor deconta fiecare banut din salariile bugetarilor. Ca dovada, anuntul privind majorarea lefurilor a venit de la un deputat PDL. Iar majoritatea este suficient de fragila incat orice pierdere sa poata fi fatala la voturi esentiale.

Prinsa in menghina, coalitia se balbaie ingrozitor. Ca s-a discutat, ca nu s-a discutat, ca o fi la toamna, ca o fi la anul, ca n-o fi deloc si tot asa. Asta pot intelege, intr-un fel, caci traditia electorala romaneasca e toxica si e teribil de greu sa o rupi mai ales cand stai foarte prost in sondaje. Altceva mi se pare chiar mai grav in toata aceasta poveste. Din nou se vorbeste doar despre majorari otova. Pentru toata lumea, de la medic, la profesor, de la femeia de serviciu, la presedinte, de la cel mai vrednic bugetar, la cel mai puturos si... mai mult


Miercuri, 03 August 2011, ora 23:50

24 comentarii
Dupa ce criterii vor fi platiti profesorii?

Dupa ce criterii vor fi platiti profesorii?

Noile criterii de salarizare ale profesorilor propuse de Ministerul Educatiei si ARACIP arata ca acestia vor fi platiti in functie de munca depusa, astfel ca salariile vor scadea cu 10% sau vor creste cu pana la 50%.

Activitatea profesorilor la clasa va fi supravegheata, dar si felul in care isi adapteaza planul de invatamant la clasa, timpul pe care il aloca explicandu-le elevilor despre progresul realizat la invatatura, activitatile extrascolare, realizarea unui orar diferentiat pe categorii de elevi, se vor regasi incepand din 2010, in salarii, informeaza Ziarul de Iasi.

Si in functie de calificativele obtinute la evaluari salariile vor creste sau vor scadea.

Propunerile criteriilor de performanta apartin Ministerului Educatiei si au fost realizate in colaborare cu Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP).

Evaluarea cadrelor didactice va fi realizata anual, dupa incheierea anului scolar, prin completarea fisei de evaluare de catre insusi dascalul evaluat, apoi de catre seful direct, fie ca este vorba despre seful de catedra ori cel de comisie metodica si de catre directorul de scoala.

Apoi, va avea loc un interviu de evaluare la care profesorul va aparea in fata unei comisii stabilite de catre consiliul de administratie al unitatii scolare, in care va fi completata fisa finala de evaluare, prin medierea diferentelor existente intre cele trei aprecieri anterioare. Vor fi prezentate dovezile si va fi stabilit... mai mult


Joi, 19 Februarie 2009, ora 12:35

4 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba