cupoane rabla

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cum iti iei masina cu Rabla: 4 pasi si cel putin 10 documente

Cum iti iei masina cu Rabla: 4 pasi si cel putin 10 documente

Romanii care vor sa-si achizitioneze un automobil nou prin programul Rabla vor putea sa inceapa demersurile la sfarsitul lunii martie.

Proprietarii de masini uzate trebuie insa sa se inarmeze cu rabdare si sa se pregateasca pentru cel putin 4 drumuri la o firma tip Remat, la politie, la circa financiara si la dealer, unde vor plimba cel putin 10 documente, insotite de copii legalizate si copii xerox.

PASUL 1: Colectorul de masini uzate

Detinatorul unei rable trebuie sa mearga cu autovehiculul uzat, talonul, cartea de identitate a autoturismului si buletinul la una din societatile agreate de Ministerul Mediului. El va obtine un tichet in valoare de 3.800 lei si un certificat de distrugere a masinii.

PASUL 2: Notariat

De la colector, beneficiarul trebuie sa mearga la un notar, pentru a obtine copii legalizate ale certificatelor de inmatriculare si de distrugere a autovehiculului uzat.

PASUL 3: Radierea masinii

Prezentarea proprietarului/mostenitorului cu certificatul de distrugere si adeverinta de primire - eliberate de societatea colectoare la Circa Financiara (Impozite si Taxe Locale) si la Politia Rutiera pentru stergerea rolului privind plata impozitului si scoaterea din circulatie (radierea) a autoturismului.

PASUL 4 : Dealer

Ultimul drum pentru achizitia masinii este la dealerul autorizat, insa nici aici nu scapati de documente si verificari.

Citeste mai mult despre 4 pasi si peste 10 documente pentru a cumpara o masina prin programul... mai mult


Joi, 17 Februarie 2011, ora 20:32

1 comentariu
Rabla 2011 incepe saptamana viitoare, dar numai pe hartie

Rabla 2011 incepe saptamana viitoare, dar numai pe hartie

Programul Rabla 2011 va incepe cel mai probabil saptamana viitoare, dar procesul de validare pentru colectori si vanzatorii de masini va dura inca o luna.

Astfel, chiar daca programul va fi reluat, pe hartie, de saptamana viitoare, romanii vor putea merge cu masinile vechi la centrele REMAT abia din 18-20 martie, scrie Evenimentul Zilei.

"Saptamana viitoare va fi tiparit in Monitorul Oficial bugetul Fondului de Mediu si va fi publicat si ghidul progamului. Urmeaza sesiunea de validare pentru colectori si vanzatorii de masini, proces ce va dura circa o luna de zile" a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Anul trecut s-au alocat 722 de milioane de lei din bugetul Fondului de Mediu. Borbely a adaugat ca in 2011 va fi alocata o suma echivalenta, iar programul va fi ca cel de anul trecut: cupoanele vor valora 3.800 de lei si vor putea fi folosite cel mult trei cupoane pentru cumpararea unei masini. mai mult


Joi, 10 Februarie 2011, ora 14:52

Pretul tichetelor "Rabla" s-a dublat pe ultima suta de metri

Pretul tichetelor "Rabla" s-a dublat pe ultima suta de metri

Pretul cerut pe tichetele "Rabla" s-a dublat fata de lunile precedente, posesorii cupoanelor cerand acum si 2.000 de lei.

Detinatorii de cupoane nu sunt dispusi sa lase prea mult la pret, dat fiind ca multi spera sa mai apuce inca sa isi cumpere o masina noua anul acesta, inainte de a intra in vigoare noua taxa auto, informeaza Evenimentul Zilei.

Pe site-ul vouchererabla.ro, se gasesc insa foarte multe anunturi ale unora dispusi sa plateasca urgent aceste preturi.

"Din ce-am auzit, ar mai fi vreo 20-25 mii de tichete in piata, din care jumatate ar avea probleme, pentru ca nu au toate actele in regula. Poate si de aceea au crescut preturile", ne-a spus un dealer auto.

La inceputul lunii noiembrie, inainte ca ministrul Mediului Laszlo Borbely sa anunte prelungirea valabilitatii lor pana la 31 ianuarie, tichetele se vindeau si cu 800-850 lei. Acum cine vrea astfel de cupoane rar mai gaseste pe cineva dispus sa vanda macar cu 1.700 lei. mai mult


Duminica, 19 Decembrie 2010, ora 11:51

Cum functioneaza mafia voucherelor, in programul Rabla

Cum functioneaza mafia voucherelor, in programul Rabla

Noua configuratie a programului "Rabla" a adus cu sine specializarea unei categorii de intermediari care actioneaza organizat si profita de portitele din legislatie. Acesti intermediari cumpara de pe piata libera masini uzate la preturi intre 1.000 si 1.200 de lei.

Cei care vand sunt multumiti cu acest pret, pentru ca nu au timp si nervi sa umble dupa avize sau stampile si sa gaseasca un client final. Intermediarul cumpara trei "rable" si le transforma in trei vouchere. In total a cheltuit intre 3.000 si 3.600 de lei. De aici isi pune in miscare legaturile pe care le are la celalalt capat al circuitului comercial, scrie Financiarul.

Adica, relatia cu dealerii de autoturisme. Un dealer ii faciliteaza clientului relatia cu intermediarul, pentru a beneficia de reducerea de 2.700 de euro la achizitia unei masini noi. Intermediarul ii vinde clientului pachetul de trei vouchere la un pret mediu de 4.800 de lei.

Asta inseamna un profit de minimum 300 de euro pentru intermediar. Si astfel toata lumea e multumita: clientul, pentru ca a beneficiat de reducerea de 2.700 de euro, cheltuind doar 4.800 de lei, intermediarul, pentru ca a ciupit si el 1.000-1.200 de lei la afacere, iar dealerul pentru ca isi ia comisioanele din vanzarea autoturismului nou.

Cel putin 50.000 de cupoane valorice obtinute in urma predarii catre centrele de colectare a autoturismelor mai vechi de zece ani, reprezinta un excedent pe piata libere.

Potrivit datelor oficiale, pana la sfarsitul... mai mult


Miercuri, 16 Iunie 2010, ora 10:27

4 comentarii
Alte articole despre: programul Rabla, voucher Rabla 2010
Programul Rabla, suplimentat cu inca 50.000 de vouchere

Programul Rabla, suplimentat cu inca 50.000 de vouchere

Programul Rabla va fi suplimentat cu inca 50.000 de vouchere, printr-o hotarare de Guvern ce va fi adoptata saptamana viitoare, a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, care a afirmat ca editia 2010 a programului guvernamental este una "spectaculoasa".

"Odata cu aceasta noua suplimentare, suma banilor alocati programului Rabla de la Administratia Fondului pentru Mediu ajunge la mai mult de 600 de milioane de lei. Suntem extrem de multumiti de editia din acest an, de rezultatele ei de pana acum", a spus Borbely, citat de Mediafax.

Din cele 110.000 de vouchere tiparite pana in prezent pentru programul "Rabla", editia 2010, 105.000 sunt destinate persoanelor fizice si 5.000 firmelor.

Prin programul Rabla 2010 au fost cumparate, pana joi, 11.693 de masini noi, fiind trimise spre validare la AFM 33.914 bonuri.

"Asta se intampla cand il faci pe om sa fie interesat. Daca va uitati, avem o medie de 2,9 vouchere folosite la cumpararea fiecarei masini noi. Vedem ca, practic, fiecare om care si-a cumparat o masina noua s-a agitat, a cautat, a mai gasit doua bonuri de cumparat... Sistemul functioneaza", a spus Borbely.

Editia 2010 a programului Rabla a inceput in 18 februarie, principalele modificari fata de anii anteriori fiind faptul ca in schimbul masinii casate proprietarul primeste un voucher care poate fi valorificat la liber, dar si posibilitatea de a folosi maximum trei astfel de cupoane pentru cumpararea unei masini noi.... mai mult


Joi, 22 Aprilie 2010, ora 19:20

Inca 50.000 de masini pot intra in programul Rabla

Inca 50.000 de masini pot intra in programul Rabla

Numarul de vouchere pentru programul Rabla va fi suplimentat cu 50.000 a anuntat miercuri, ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

"Am discutat cu premierul si vom veni saptamana viitoare cu o hotarare de Guvern prin care vom suplimenta cu inca 50.000 numarul masinilor pentru casarea carora vom acorda vouchere. Pana atunci REMAT-urile din tara inca mai au cupoane si inca mai pot primi la casat masini de la persoane", a declarat Borbely, potrivit Mediafax.

Ministrul Mediului spera ca in 2010 sa se bata toare recordurile in ceea ce priveste numarul de masini vechi casate prin programul Rabla.

"Mesajul meu este simplu: avem bani. O sa avem bani si tichete tot anul, asa ca oamenii nu trebuie sa se inghesuie", a declat Laszlo Borbely.

Guvernul suplimenteaza cu peste 40 de mii voucherele pentru Rabla

Toate cele 50.000 de tichete valorice din programul Rabla 2010 disponibile pentru persoanele fizice au fost livrate la cele 240 de unitati REMAT din tara. Pana luni, romanii au casat circa 25.000 de vehicule, cu toate ca la doua saptamani de la introducerea programului Rabla au fost inregistrate doar 456 de dosare de achizitie de masini noi si cetatenii au casat 2.020 de vehicule mai vechi de zece ani pe zi.

S-au epuizat tichetele Rabla pentru persoane fizice

Marti s-au epuizat toate cele 50.000 de tichete pentru persoanele fizice din cadrul programului guvernamental "Rabla". mai mult


Miercuri, 10 Martie 2010, ora 16:13

S-au epuizat tichetele Rabla pentru persoane fizice

S-au epuizat tichetele Rabla pentru persoane fizice

Marti s-au epuizat toate cele 50.000 de tichete pentru persoanele fizice din cadrul programului guvernamental "Rabla".

Administratia Fondului de Mediu a anuntat marti ca a epuizat toate cele 50.000 de tichete destinate persoanelor care-si caseaza masinile mai vechi de zece ani prin programul "Rabla, ultimele vouchere fiind distribuite de institutie reprezentantilor REMAT-urilor din toata tara in cursul zilei de marti, informeaza Mediafax.


Voucherele destinate persoanelor fizice care doresc sa-si caseze masinile in editia 2010 a programului "Rabla" vor fi distribuite in totalitate pana la mijlocul saptamanii viitoare, a declarat, vineri, directorul Administratiei Fondului pentru Mediu, Gheorghe Popescu.

"Am distribuit deja catre REMAT-uri 45.000 din cele 50.000 de vouchere pentru persoane fizice. Cel mai probabil luni sau marti le vom epuiza pe toate", a declarat Popescu, citat de Mediafax.

El a mai spus ca, in aceste conditii, nu intentioneaza sa propuna modificarea regulii de alocare a voucherelor catre unitatile REMAT - cate maximum o suta pentru fiecare, cuantum ce poate fi suplimentat doar dupa epuizarea a 80 dintre ele.

"Nu are rost sa modificam acum regula aceasta. Mai sunt doar cateva mii de vouchere si am putea sa generam dezechilibre intre unitatile REMAT, in cazul in care acum am da unora mai multe cupoane decat celorlalte. Nu este corect sa schimbi regulile in timpul jocului", a spus Popescu. mai mult


Marti, 09 Martie 2010, ora 16:59

2 comentarii
Aproape 16.000 de masini, casate in primele 9 zile ale programului Rabla

Aproape 16.000 de masini, casate in primele 9 zile ale programului Rabla

Aproape 16.000 de masini au fost casate in primele noua zile ale programului "Rabla" de innoire a parcului auto 2010, a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely, aflat in vizita, alaturi de premierul Emil Boc, la sediul Remat Holding Ploiesti, unul dintre operatorii care caseaza masini in programul "Rabla".

Ministrul Mediului a remarcat afluxul mare de proprietari de masini vechi la Remat, unii dintre acestia stand la coada si o zi intreaga, insa a apreciat ca in perioada urmatoare afluxul va mai scadea. El a dat asigurari ca fondurile pentru programul "Rabla" sunt suficiente si vor fi suplimentate daca va fi nevoie.

La randul sau, premierul Emil Boc a asigurat ca programul "Rabla" dispune in acest moment de resurse pentru cel putin 60.000 de masini casate.

"Avem resurse financiare pentru cel putin 60.000 de masini si daca va fi nevoie avem resurse sa suplimentam programul. Afluxul mare de masini duse la casare este in primul rand efectul flexibilizarii programului. Mai departe romanii sa nu isi faca probleme, pentru ca existe resurse financiare pentru program", a mentionat premierul.

Potrivit cifrelor oferite de ministrul Borbely, 15.950 de masini au fost predate la casare in primele noua zile ale programului "Rabla", fiind predate la rematuri 32.600 de cupoane valorice.

In forma sa initiala, programul "Rabla" 2010 prevede casarea a 60.000 de masini vechi, din care 40.000 din partea persoanelor fizice si 20.000 din partea persoanelor juridice.

"La... mai mult


Marti, 02 Martie 2010, ora 19:04

Fondurile pentru "Programul Rabla" ar putea fi suplimentate

Fondurile pentru "Programul Rabla" ar putea fi suplimentate

Guvernul are suficiente resurse financiare pentru a colecta cel putin 60.000 de masini uzate in cursul acestui an, iar daca va fi nevoie va suplimenta fondurile pentru "Programul Rabla", a anuntat, marti, premierul Emil Boc.

Declaratia a fost facuta in cadrul vizitei la Ploiesti, la Remat Holding, firma unde sunt colectate autovehiculele in cadrul "Programului Rabla", unde premierul a vorbit cu oamenii aflati in curtea companiei pentru a-si preda masinile uzate contra cupoanelor din programul de reinnoire a parcului auto.

Emil Boc a asistat, de asemenea, la procesul de compactare a unui autoturism in cadrul "Programului Rabla", informeaza Mediafax.

Premierul a mers la Ploiesti la volanul unui autoturism Dacia Logan, iar cand a coborat din masina a spus ca vrea sa le arate romanilor ce se poate cumpara prin "Programul Rabla".

La randul sau, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a precizat ca de la relansarea programului au fost colectate 15.950 de rable, in conditiile in care Guvernul a tiparit 40.000 de cupoane si a predat catre Remat, pana acum, 32.600 de cupoane. mai mult


Marti, 02 Martie 2010, ora 17:30

Alte articole despre: program rabla, masini Rabla, program remat

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba