curs euro azi

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Curs euro-leu: Leul creste spectaculos, in asteptarea summitului despre Grecia

Curs euro-leu: Leul creste spectaculos, in asteptarea summitului despre Grecia

Leul a inregistrat, luni, un salt spectaculos fata de principalele valute.

Banca Nationala a Romaniei a afisat un curs de 4,4830 lei pentru un euro, ceea ce inseamna un avans de 0,11% pentru moneda nationala.

De asemenea, leul s-a apreciat si fata de dolar, cu 0,35%, care a fost cotat la 3,9524 lei/unitate.

"Perechea EUR/RON este probabil sa urmeze o tendinta descendenta pe fondul unor stiri incurajatoare privind planul trimis de guvernul grec inainea negocierilor de la summit-ul de urgenta european de azi. Stirile zilei vor domina evolutia cursului de schimb cu asteptarile inclinate in directia unei solutii pozitive prinvind criza elena ceea ce poate determina aprecierea leului pe fondul disiparii incertitudinii.

Totusi, in cazul unui deznodamant negativ, perechea EUR/RON este probabil sa testeze nivelul de 4,52 cu banca centrala cel mai probabil prezenta in piata pentru a tempera volatilitatea. Vineri, perechea valutara s-a tranzactionat in intervalul 4,4865-4,4975 pe fondul unor volume reduse", se arata in analiza ING Bank remisa Ziare.com.

Grecii o calca pe nervi pe Merkel, dar supraestimeaza dorinta ei de a tine zona euro intreaga

Leul a castiat teren si in fata francului elvetian, de la 4,2977 lei/unitate la 4,2939 lei/unitate.

Aurul s-a scumpit, luni, de la 152,7885 lei/gram la 151,6461 lei/gram.

C.P. mai mult


Luni, 22 Iunie 2015, ora 13:16

1 comentariu
Curs euro-leu: Euro creste pe fondul temerilor legate de Grexit

Curs euro-leu: Euro creste pe fondul temerilor legate de Grexit

Euro s-a apreciat, miercuri, Banca Nationala a Romaniei afisand un curs oficial de 4,4420 lei/unitate.

Astfel, moneda unica s-a apreciat cu 0,11% fata de sedinta precedenta.

"Impulsul pentru depreciere a continuat ieri, iar leul a pierdut aproximativ 0,2% si a inchis sesiunea in apropierea nivelului de 4,4370/EUR. Deprecierea a fost in linie cu dinamica unor valute regionale. Ingrijorarile si incertitudinile privind Grecia par a fi, din nou, motivul din spatele acestei miscari. Factorii externi ar trebui sa dicteze evolutia leului si in perioada urmatoare, in conditiile in care ministrii de Finante ai zonei euro se intalnesc astazi si conflictul din estul Ucrainei continua, in ciuda tentativelor liderilor UE de a gasi o solutie diplomatica.

In ceea ce priveste primul aspect (care a parut sa se afle in spatele deprecierii recente a leului), cele mai recente declaratii din partea decidentilor europeni si a guvernului grec sugereaza ca exista, in continuare, diferende mari, ceea ce arata ca un impas pare tot mai probabil. In aceasta situatie, credem ca am putea vedea o depreciere a leului peste 4,44/EUR astazi si o miscare catre 4,46/EUR pe termen scurt", se arata in analiza ING Bank remisa Ziare.com.

Grecia zgaltaie zona euro: Miza intalnirii cruciale de azi de la Bruxelles

Pe de alta parte, dolarul a scazut cu 0,08%, pana la o cotatie de 3,9270 lei/unitate, in timp ce francul elvetian a scazut de la 4,2451 lei/unitate la 4,2388 lei/unitate.

Aurul s-a... mai mult


Miercuri, 11 Februarie 2015, ora 13:12

Curs euro - leu Leul isi pastreaza avansul in fata euro

Curs euro - leu Leul isi pastreaza avansul in fata euro

Leul a ramas stabil in raport cu moneda unica europeana, miercuri, Banca Nationala a Romaniei anuntand un curs oficial de 4,5358 lei/euro.

Astfel, moneda nationala a castigat 0,03 procente fata de euro, in comparatie cu ziua precedenta.

Leul s-a apreciat semnificativ, insa, in raport cu dolarul american, castigand 0,43 de procente fata de nivelul inregistrat marti. Astfel, miercuri, un dolar este cotat la 3,4873 lei.

In schimb, francul elvetian s-a apreciat usor, de la 3,7541 lei/unitate, marti, la 3,7550 lei/unitate, miercuri.

In acelasi timp, pretul aurului a scazut la 192,7190 lei/gram, fata de 192,9329 lei/gram.

Avand in vedere volumele mari de tranzactionare de marti si faptul ca leul a ramas la 4,54/euro, analistii ING estimeaza ca moneda nationala a ajuns la "rezistenta" la acest nivel.

"De aceea credem ca leul va ramane in jurul lui 4,54/eur azi, in pofida riscului ca BNR sa intervina mai puternic, dat fiind ca vanzarile in spot nu vor aparea in statistica rezervelor valutare pentru octombrie", a spus analistii ING. mai mult


Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 13:27

1 comentariu
Euro, la nivel maxim. Cand va depasi pragul de 5 lei/unitate?

Euro, la nivel maxim. Cand va depasi pragul de 5 lei/unitate?

Euro a atins, vineri, un nou prag istoric, de 4,5848 lei/unitate, iar analistii sunt de parere ca nu este imposibil sa discutam, in acest moment, de aprecierea monedei unice pana la un prag de chiar 5 lei/euro.

In ciuda unui climat international ceva mai calm, moneda nationala nu a reusit sa ramana stabila sau sa se aprecieze, vina putand fi impartita intre scandalul politic si speculatiile facute de jucatorii straini, au explicat analistii.

In plan politic, Universitatea Bucuresti a anuntat ca lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta este plagiata. Desi, in sine, este doar o noua pagina intr-un scandal mai vechi, acest lucru reprezinta "inca o piatra aruncata in directia imaginii tarii", a comentat Vlad Muscalu, economist senior la ING Bank.

Curs euro - leu Euro, un nou maxim istoric - trece de 4,58 lei/unitate

"Greu de spus daca acesta este motivul sau daca este faptul ca USL a hotarat sa depuna acea plangere impotriva domnului Basescu si a altor colegi de partid pentru subminarea economie nationale. Este o situatie care evolueaza de la o zi la alta in noi scandaluri si suntem intr-o perioada in care situatia este foarte dificila din punct de vedere economic, la noi si la partnerii nostri principali pentru comert exterior", a spus Muscalu, pentru Ziare.com. "In cazul nostru, multa energie se pare ca se cosuma pentru luptele politice si nu ramane si pentru alte lucruri pe care participantii la piata le considera prioritare", a adaugat oficialul ING.... mai mult


Vineri, 20 Iulie 2012, ora 16:37

13 comentarii
Curs euro - leu Leul s-a stabilizat in fata euro

Curs euro - leu Leul s-a stabilizat in fata euro

Leul a stagnat, marti, in raport cu moneda unica europeana, Banca Nationala a Romaniei anuntand un curs oficial de 4,4639 lei/unitate.

Potrivit analistilor ING, din divergenta indicilor bursieri europeni de azi reiese ca potentialul de apreciere a leului este limitat. "Credem ca este posibil ca nivelul de la finalul zilei va fi in apropierea valorii curente de 4,4650/euro", au spus analistii.

Moneda nationala s-a depreciat, totusi, in raport cu dolarul american. Astfel, banca centrala a afisat un curs oficial de 3,5607 lei/unitate, cu 0,38 la suta mai mult decat in ziua precedenta, cand un dolar era 3,5473 lei.

De asemenea, francul elvetian s-a apreciat nesemnificativ, de la 3,7134 lei/unitate, luni, la 3,7148 lei/unitate, marti.

In schimb, pretul aurului a scazut usor, ajungand la 180,0406 lei/gram, de la 180,2183 lei/gram. mai mult


Marti, 29 Mai 2012, ora 13:29

Curs euro - leu Leul creste datorita optimismului investitorilor din zona euro

Curs euro - leu Leul creste datorita optimismului investitorilor din zona euro

Moneda nationala s-a apreciat, in prima zi a saptamanii, cu aproape jumatate de procent, pe fondul optimismului investitorilor din zona euro, dupa ce ministrii de Finante au aprobat a cincea transa din imprumutul pentru Grecia.

Luni, Banca Nationala a Romaniei a stabilit un curs de referinta de 4,2217 lei/euro, cu 0,48 la suta sub nivelul inregistrat vineri, cand un euro costa 4,2419 lei.

Totusi, analistii ING avertizeaza ca aprecierea de azi ar putea fi limitata, avand in vedere ca participantii la piata din Statele Unite lipsesc, fiind 4 iulie, Ziua Independentei (ziua nationala a SUA).

De altfel, leul s-a apreciat si in raport cu dolarul american, cu 0,64 la suta, de la 2,9260 lei/unitate, vineri, la 2,9073 lei/unitate, luni.

Nu in ultimul rand, si aurul s-a ieftinit, de la 140,1593 lei/gram, in ultima sedinta de saptamana trecuta, la 139,7158 lei/gram, in prima sedinta din saptamana curenta. mai mult


Luni, 04 Iulie 2011, ora 13:24

Curs euro - leu: Leul prinde putere in raport cu euro

Curs euro - leu: Leul prinde putere in raport cu euro

Moneda nationala si-a continuat trendul ascendent si marti, Banca Nationala a Romaniei stabilind un curs de referinta de 4,2393 lei/euro.

Astfel, moneda unica europeana a pierdut 0,52 de procente in raport cu leul, fata de ziua precedenta, cand costa 4,2613 lei.

Pe piata interbancara, euro se tranzactiona la nivelul de 4,27 de lei/unitate, in dimineata de marti, scazand, apoi, la 4,25 lei/unitate, iar dupa ora 11.00, la 4,2350 lei/unitate.

De altfel, potrivit ultimelor estimari ale analistilor bancii ING, cursul se va stabiliza la valoarea de 4,3 lei/euro la sfarsitul acestui an, urmand a ajunge la 4,25 lei/euro, in decembrie 2011.

Leul a inceput sa prinda putere dupa ce Fondul Monetar International si-a dat acceptul pentru eliberarea celei de-a cincea transe din imprumut, care ar trebui sa intre in visteria Bancii Nationale in cursul zilei de azi, potrivit oficialilor BNR.

De asemenea, dolarul american s-a depreciat cu 0,92 la suta fata de leu, de la nivelul de 3,4001 lei/unitate, luni, la 3,3687 lei/unitate, marti.

In plus, a scazut si pretul aurului, de la 132,1910 lei/gram la 131,1461 lei/gram, in acelasi interval de timp. mai mult


Marti, 06 Iulie 2010, ora 13:22

3 comentarii
Curs euro-leu: Moneda europeana, la un nou maxim

Curs euro-leu: Moneda europeana, la un nou maxim

Moneda unica europeana a atins un nou record, miercuri, fiind cotata de Banca Nationala a Romaniei la 4,3688 lei/unitate.

Astfel, leul a ajuns la un nou minim istoric in comparatie cu euro, pierzand 0,38 la suta in comparatie cu nivelul de marti, cand un euro costa 4,3523 lei/unitate, pe fondul apropierii momentului intrarii in vigoare a majorarii TVA la 24 la suta.

In schimb, dolarul american s-a depreciat usor, cu 0,22 de procente, de la nivelul de 3,5697 lei/unitate la 3,5617 lei/unitate.

La randul sau, gramul de aur s-a scumpit de la 141,8117 lei, marti, la 142,0403 lei, miercuri.

Cat va ajunge sa coste un euro

Desi cei care au credite in euro se plang de faptul ca au mai multi bani de platit, analistul Ilie Serbanescu crede ca leul ar trebui lasat la "mana" pietei, singura care poate arata valoarea reala, in conditiile economiei romanesti.

"Nu poate sa existe o moneda breaza a unei economii care se prabuseste", a declarat Serbanescu, pentru Ziare.com. "Nici nu stiu daca se va mai devaloriza, pentru ca poate sa intervina Banca Nationala. Eu spun doar ce ar trebui sa se intample, anume sa se devalorizeze, pentru ca nu este un curs real", a mai spus analistul.

Curs euro-leu - Serbanescu: Leul trebuie scada si mai mult

In schimb, Daniel Daianu este de parere ca un curs mult peste nivelul actual este periculos, insa nu trebuie sa ne speriem de cresterea din prezent, fiind mai importanta evolutia pe parcursul intregului an.

"Un euro peste acest... mai mult


Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 13:07

18 comentarii
Leul se apreciaza puternic la sfarsit de saptamana

Leul se apreciaza puternic la sfarsit de saptamana

Leul s-a apreciat semnificativ in raport cu euro si dolarul. Cursul oficial stabilit de BNR este de 4,1073 lei pentru un euro, in scadere cu aproape 2 bani.

Astfel, moneda europeana a pierdut 0,0182 de lei fata de nivelul de referinta de 4,1255 lei pentru un euro, pe care Banca Nationala il anuntase joi.

Si dolarul s-a depreciat puternic fata de leu. Cursul stabilit este de 3,0151 lei pentru un dolar, cu 4 bani mai putin decat joi, cand cotatia stabilita era de 3,0558 lei pentru un dolar.

Doar aurul s-a scumpit, ajungand la 107,9 lei pentru un gram, fata de 107,3 lei cat costa joi. mai mult


Vineri, 26 Februarie 2010, ora 13:54

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba