curs euro azi

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Curs leu-euro: Leul isi continua avantul - euro si dolarul scad si azi

Curs leu-euro: Leul isi continua avantul - euro si dolarul scad si azi

Euro a scazut usor, miercuri, Banca Nationala a Romaniei afisand un curs oficial de 4,4413 lei/unitate.

Astfel, moneda europeana s-a depreciat cu 0,06% fata de sedinta precedenta.

"Leul continua sa fie lipsit de directie intr-o piata calma ce pare ca a intrat in climatul de vacanta. Totusi, in pofida tonului ultimelor sedinte, continuam sa prognozam ca moneda locala se va aprecia pana la 4,43/EUR in urmatoarele zile pe fondul sentimentului extern persistent pozitiv", se arata in nota ING Bank remisa Ziare.com.

Dolarul american a ajuns la cotatia de 3,2664 lei/unitate, dupa o scadere de 0,41%, iar francul elvetian a urcat usor de la 3,6086 lei/unitate la 3,6092 lei/unitate.

Gramul de aur s-a ieftinit, miercuri, de la 131,9962 lei la 131,3398 lei. mai mult


Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 13:31

Curs euro - leu Leul isi pastreaza avansul in fata euro

Curs euro - leu Leul isi pastreaza avansul in fata euro

Leul a ramas stabil in raport cu moneda unica europeana, miercuri, Banca Nationala a Romaniei anuntand un curs oficial de 4,5358 lei/euro.

Astfel, moneda nationala a castigat 0,03 procente fata de euro, in comparatie cu ziua precedenta.

Leul s-a apreciat semnificativ, insa, in raport cu dolarul american, castigand 0,43 de procente fata de nivelul inregistrat marti. Astfel, miercuri, un dolar este cotat la 3,4873 lei.

In schimb, francul elvetian s-a apreciat usor, de la 3,7541 lei/unitate, marti, la 3,7550 lei/unitate, miercuri.

In acelasi timp, pretul aurului a scazut la 192,7190 lei/gram, fata de 192,9329 lei/gram.

Avand in vedere volumele mari de tranzactionare de marti si faptul ca leul a ramas la 4,54/euro, analistii ING estimeaza ca moneda nationala a ajuns la "rezistenta" la acest nivel.

"De aceea credem ca leul va ramane in jurul lui 4,54/eur azi, in pofida riscului ca BNR sa intervina mai puternic, dat fiind ca vanzarile in spot nu vor aparea in statistica rezervelor valutare pentru octombrie", a spus analistii ING. mai mult


Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 13:27

1 comentariu
Euro, la nivel maxim. Cand va depasi pragul de 5 lei/unitate?

Euro, la nivel maxim. Cand va depasi pragul de 5 lei/unitate?

Euro a atins, vineri, un nou prag istoric, de 4,5848 lei/unitate, iar analistii sunt de parere ca nu este imposibil sa discutam, in acest moment, de aprecierea monedei unice pana la un prag de chiar 5 lei/euro.

In ciuda unui climat international ceva mai calm, moneda nationala nu a reusit sa ramana stabila sau sa se aprecieze, vina putand fi impartita intre scandalul politic si speculatiile facute de jucatorii straini, au explicat analistii.

In plan politic, Universitatea Bucuresti a anuntat ca lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta este plagiata. Desi, in sine, este doar o noua pagina intr-un scandal mai vechi, acest lucru reprezinta "inca o piatra aruncata in directia imaginii tarii", a comentat Vlad Muscalu, economist senior la ING Bank.

Curs euro - leu Euro, un nou maxim istoric - trece de 4,58 lei/unitate

"Greu de spus daca acesta este motivul sau daca este faptul ca USL a hotarat sa depuna acea plangere impotriva domnului Basescu si a altor colegi de partid pentru subminarea economie nationale. Este o situatie care evolueaza de la o zi la alta in noi scandaluri si suntem intr-o perioada in care situatia este foarte dificila din punct de vedere economic, la noi si la partnerii nostri principali pentru comert exterior", a spus Muscalu, pentru Ziare.com. "In cazul nostru, multa energie se pare ca se cosuma pentru luptele politice si nu ramane si pentru alte lucruri pe care participantii la piata le considera prioritare", a adaugat oficialul ING.... mai mult


Vineri, 20 Iulie 2012, ora 16:37

13 comentarii
Curs euro - leu Leul s-a stabilizat in fata euro

Curs euro - leu Leul s-a stabilizat in fata euro

Leul a stagnat, marti, in raport cu moneda unica europeana, Banca Nationala a Romaniei anuntand un curs oficial de 4,4639 lei/unitate.

Potrivit analistilor ING, din divergenta indicilor bursieri europeni de azi reiese ca potentialul de apreciere a leului este limitat. "Credem ca este posibil ca nivelul de la finalul zilei va fi in apropierea valorii curente de 4,4650/euro", au spus analistii.

Moneda nationala s-a depreciat, totusi, in raport cu dolarul american. Astfel, banca centrala a afisat un curs oficial de 3,5607 lei/unitate, cu 0,38 la suta mai mult decat in ziua precedenta, cand un dolar era 3,5473 lei.

De asemenea, francul elvetian s-a apreciat nesemnificativ, de la 3,7134 lei/unitate, luni, la 3,7148 lei/unitate, marti.

In schimb, pretul aurului a scazut usor, ajungand la 180,0406 lei/gram, de la 180,2183 lei/gram. mai mult


Marti, 29 Mai 2012, ora 13:29

Curs euro - leu Leul creste datorita optimismului investitorilor din zona euro

Curs euro - leu Leul creste datorita optimismului investitorilor din zona euro

Moneda nationala s-a apreciat, in prima zi a saptamanii, cu aproape jumatate de procent, pe fondul optimismului investitorilor din zona euro, dupa ce ministrii de Finante au aprobat a cincea transa din imprumutul pentru Grecia.

Luni, Banca Nationala a Romaniei a stabilit un curs de referinta de 4,2217 lei/euro, cu 0,48 la suta sub nivelul inregistrat vineri, cand un euro costa 4,2419 lei.

Totusi, analistii ING avertizeaza ca aprecierea de azi ar putea fi limitata, avand in vedere ca participantii la piata din Statele Unite lipsesc, fiind 4 iulie, Ziua Independentei (ziua nationala a SUA).

De altfel, leul s-a apreciat si in raport cu dolarul american, cu 0,64 la suta, de la 2,9260 lei/unitate, vineri, la 2,9073 lei/unitate, luni.

Nu in ultimul rand, si aurul s-a ieftinit, de la 140,1593 lei/gram, in ultima sedinta de saptamana trecuta, la 139,7158 lei/gram, in prima sedinta din saptamana curenta. mai mult


Luni, 04 Iulie 2011, ora 13:24

Ce se va intampla cu euro in 2011?

Ce se va intampla cu euro in 2011?

Cursul se va stabiliza la nivelul de 4,2 - 4,3 lei euro/leu in anul viitor, daca vor fi mentinute politicile de consolidare fiscala, potrivit analistilor.

Atat bancile comerciale, precum ING si Banca Comerciala Romana, cat si oficiali ai Bancii Nationale a Romaniei estimeaza o stabilitate mai putin intalnita pana acum a cursului euro - leu.

Potrivit lui Eugen Radulescu, directorul bancii centrale, nivelul cursului va depinde de multe lucruri, cel mai important fiind pastrarea politicilor incepute la mijlocul anului acesta.

"Daca politicile vor fi, in continuare, riguroase si nu vom scapa haturile din maini, cursul este posibil sa se aprecieze in a doua jumatate a anului viitor. Daca, dimpotriva, vom scapa haturile si vom avea deficit mai mare, daca vom rata acordul cu Fondul Monetar International, desigur ca ar putea s-o ia in directia cealalta si inca repede", a comentat, pentru Ziare.com, Eugen Radulescu.

Potrivit spuselor sale, daca se mentin politicile "echilibrate" si "rationale" care au inceput la jumatatea anului 2010, Romania va putea sa inregistreze o crestere a productivitatii, a exporturilor si a economiei in general. In acest caz, exista posibilitatea de apreciere a cursului, de la nivelul de 4,3 lei/euro la 4,1 - 4,2 lei/euro.

Pe de alta parte, daca, din diverse motive, nu vom reusi sa indeplinim obiectivele privind deficitul bugetar, exista posibilitatea deprecierii masive a cursului.

"Deficitul bugetar trebuie sa scada in continuare si nu... mai mult


Joi, 16 Decembrie 2010, ora 12:32

2 comentarii
Curs euro - leu: Leul prinde putere in raport cu euro

Curs euro - leu: Leul prinde putere in raport cu euro

Moneda nationala si-a continuat trendul ascendent si marti, Banca Nationala a Romaniei stabilind un curs de referinta de 4,2393 lei/euro.

Astfel, moneda unica europeana a pierdut 0,52 de procente in raport cu leul, fata de ziua precedenta, cand costa 4,2613 lei.

Pe piata interbancara, euro se tranzactiona la nivelul de 4,27 de lei/unitate, in dimineata de marti, scazand, apoi, la 4,25 lei/unitate, iar dupa ora 11.00, la 4,2350 lei/unitate.

De altfel, potrivit ultimelor estimari ale analistilor bancii ING, cursul se va stabiliza la valoarea de 4,3 lei/euro la sfarsitul acestui an, urmand a ajunge la 4,25 lei/euro, in decembrie 2011.

Leul a inceput sa prinda putere dupa ce Fondul Monetar International si-a dat acceptul pentru eliberarea celei de-a cincea transe din imprumut, care ar trebui sa intre in visteria Bancii Nationale in cursul zilei de azi, potrivit oficialilor BNR.

De asemenea, dolarul american s-a depreciat cu 0,92 la suta fata de leu, de la nivelul de 3,4001 lei/unitate, luni, la 3,3687 lei/unitate, marti.

In plus, a scazut si pretul aurului, de la 132,1910 lei/gram la 131,1461 lei/gram, in acelasi interval de timp. mai mult


Marti, 06 Iulie 2010, ora 13:22

3 comentarii
Curs euro-leu: Moneda europeana, la un nou maxim

Curs euro-leu: Moneda europeana, la un nou maxim

Moneda unica europeana a atins un nou record, miercuri, fiind cotata de Banca Nationala a Romaniei la 4,3688 lei/unitate.

Astfel, leul a ajuns la un nou minim istoric in comparatie cu euro, pierzand 0,38 la suta in comparatie cu nivelul de marti, cand un euro costa 4,3523 lei/unitate, pe fondul apropierii momentului intrarii in vigoare a majorarii TVA la 24 la suta.

In schimb, dolarul american s-a depreciat usor, cu 0,22 de procente, de la nivelul de 3,5697 lei/unitate la 3,5617 lei/unitate.

La randul sau, gramul de aur s-a scumpit de la 141,8117 lei, marti, la 142,0403 lei, miercuri.

Cat va ajunge sa coste un euro

Desi cei care au credite in euro se plang de faptul ca au mai multi bani de platit, analistul Ilie Serbanescu crede ca leul ar trebui lasat la "mana" pietei, singura care poate arata valoarea reala, in conditiile economiei romanesti.

"Nu poate sa existe o moneda breaza a unei economii care se prabuseste", a declarat Serbanescu, pentru Ziare.com. "Nici nu stiu daca se va mai devaloriza, pentru ca poate sa intervina Banca Nationala. Eu spun doar ce ar trebui sa se intample, anume sa se devalorizeze, pentru ca nu este un curs real", a mai spus analistul.

Curs euro-leu - Serbanescu: Leul trebuie scada si mai mult

In schimb, Daniel Daianu este de parere ca un curs mult peste nivelul actual este periculos, insa nu trebuie sa ne speriem de cresterea din prezent, fiind mai importanta evolutia pe parcursul intregului an.

"Un euro peste acest... mai mult


Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 13:07

18 comentarii
Leul se apreciaza puternic la sfarsit de saptamana

Leul se apreciaza puternic la sfarsit de saptamana

Leul s-a apreciat semnificativ in raport cu euro si dolarul. Cursul oficial stabilit de BNR este de 4,1073 lei pentru un euro, in scadere cu aproape 2 bani.

Astfel, moneda europeana a pierdut 0,0182 de lei fata de nivelul de referinta de 4,1255 lei pentru un euro, pe care Banca Nationala il anuntase joi.

Si dolarul s-a depreciat puternic fata de leu. Cursul stabilit este de 3,0151 lei pentru un dolar, cu 4 bani mai putin decat joi, cand cotatia stabilita era de 3,0558 lei pentru un dolar.

Doar aurul s-a scumpit, ajungand la 107,9 lei pentru un gram, fata de 107,3 lei cat costa joi. mai mult


Vineri, 26 Februarie 2010, ora 13:54

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Pisica aurie africana, filmata pentru prima data la vanatoare (Foto & Video)
  2. De ce costa un parfum 140.000 de dolari
  3. Staruri surprinse in momente jenante - ce poarta pe sub haine (Galerie foto)
  4. Vezi cum arata ceasul cu diamante de 975.000 de dolari
  5. Cum arata pianul din carbon, cu doua picioare, de un milion de euro
  6. Celebritati despre care poti jura ca sunt gemene, dar n-au nicio legatura (Galerie foto)
  7. Iti place noul Lamborghini Aventador? Stai sa vezi si barca!
  8. Film porno turnat intr-o universitate
  9. Ce s-ar intampla pe Pamant daca oamenii ar disparea (Video)
  10. Scene socante in savana africana: "Nu am mai vazut niciodata asa ceva"