curs euro franc elvetian

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Curs euro-leu: Leul incheie saptamana prost - principalele valute au prins avant

Curs euro-leu: Leul incheie saptamana prost - principalele valute au prins avant

Leul incheie saptamana prost. Moneda nationala s-a depreciat, vineri, in raport cu principalele valute.

Banca Nationala a Romaniei a afisat un curs oficial de 4,4143 lei/euro, ceea ce inseamna un avans de 0,12% fata de sedinta precedenta. Joi un euro era cotat la 4,4088 lei.

Si dolarul a crescut cu 0,11%, pana la o cotatie de 3,8583 lei/unitate.

Francul elvetian a crescut si el si a ajuns vineri la 4,1808 lei/unitate fata de 4,1522 lei/unitate.

In schimb, gramul de aur s-a ieftinit de 156,8716 lei/gram la 156,6320 lei/gram.

I.O. mai mult


Vineri, 06 Februarie 2015, ora 13:23

Curs valutar: Francul elvetian a scazut sub euro

Curs valutar: Francul elvetian a scazut sub euro

Francul elvetian a scazut, marti, cursul monedei din Tara Cantoanelor ajungand sub cel inregistrat de euro.

Cotatia publicata de Banca Nationala a Romaniei (BNR) este de 4,4269 lei/franc, mai mica decat cea inregistrata in sedinta precedenta, de 4,4840 lei/franc.

Si euro a facut un salt in spate, de 0,20%, pana la un curs de 4,4709 lei/unitate, in timp ce dolarul s-a depreciat pana la 3,9644 lei/unitate.

Pe de alta parte, aurul s-a ieftinit de la 164,4222 lei/gram la 162,8549 lei/gram.

FMI, discutii cu BNR

Evolutia valutelor are loc in contextul in care misiunea Fondului Monetar International (FMI), aflata la Bucuresti, are discutii cu oficialii BNR.

Anterior, institutia a cerut studiu de impact pentru a evalua efectele pe care le-ar avea legea falimentului personal, care ar putea veni in ajutorul romanior cu credite in franci elvetieni, afectati de aprecierea cu peste 20% a monedei din Tara Cantoanelor.

FMI, discutii cu reprezentantii BNR - falimentul personal, pe agenda

"FMI sustine eforturile autoritatilor de a promova o legislatie in domeniu, dar suntem profund ingrijorati ca adoptarea legii insolventei fara un studiu de impact adecvat, fara consultarea asociatiilor implicate, ar putea sa nu isi atinga obiectivele.

Daca nu este planificata cu atentie, bine structurata si bine implementata, o astfel de lege poate avea un impact negativ pe piata financiara", se arata intr-o scrisoare a FMI transmisa ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc,... mai mult


Marti, 27 Ianuarie 2015, ora 13:15

1 comentariu
Curs valutar: Francul sare de 4,5 lei. Nou record pentru moneda elvetiana

Curs valutar: Francul sare de 4,5 lei. Nou record pentru moneda elvetiana

Francul elvetian a ajuns la un nou record, miercuri, depasind pragul de 4,5 lei/unitate.

Mai exact, moneda din Tara Cantoanelor a fost cotata de Banca Nationala a Romaniei la 4,5054 lei/unitate, in crestere fata de sedinta anterioara, cand era de 4,4354 lei/unitate.

Precedentul maxim a fost atins, luni: 4,4716 lei/unitate.

Aprecierea afecteaza romanii cu credite in franci, iar miercuri au loc discutii la Comisia de Buget-Finante, unde se incearca gasirea unor solutii pentru cei afectati.

Darius Valcov, ministrul Finantelor, propune majorarea plafonului pentru care s-ar putea aplica reesalonarea creditelor ("electorata"), de la un salariu brut de 2.200 de lei la 3.000 de lei, care ar acoperi peste 75% dintre cei cu imprumuturi in franci.

Criza francului elvetian: Solutia Guvernului - "Electorata" din 1 martie cu noi criterii

Mai mult, de miercuri pana vineri au loc discutii si in Comisia Juridica, legate de legea falimentului personal.

Ce se intampla cu celelalte valute

Pe de alta parte, euro a fost cotat, miercuri, la 4,5110 lei/unitate, consemnand un avans de 0,16% fata de sedinta precedenta.

"Leul s-a depreciat ieri dincolo de 4,51/EUR in a doua parte a zilei, a atins minimul ultimelor doua saptamani si a inchis cu o depreciere de 0,1%, la 4,5150/EUR. Desi volumele au fost destul de mari in apropierea nivelului de 4,5130/EUR, nu s-au vazut semne ale unor interventii valutare semnificative.

Avand in vedere datele putine de pe calendarul... mai mult


Miercuri, 21 Ianuarie 2015, ora 13:10

4 comentarii
Curs euro-leu: Francul scade. Ce se intampla cu euro

Curs euro-leu: Francul scade. Ce se intampla cu euro

Francul elvetian s-a depreciat, marti, dupa trei sedinte consecutive de crestere.

Banca Nationala a Romaniei a cotat moneda din Tara Cantoanelor la 4,4354 lei/unitate, in scadere fata de sedinta precedenta.

Francul a atins, luni, un nou maxim istoric, de 4,4716 lei/unitate.

Pe de alta parte, euro s-a apreciat usor, marti, pana la 4,5037 lei/unitate.

"Leul s-a intarit, ieri, cu aproximativ 0,1% in primele doua ore de tranzactionare, dar a pierdut teren in a doua parte a zilei, urmand o miscare similara a unor valute regionale, si a inchis in apropierea lui 4,50/EUR.

Leul pare sa se afle intr-o atitudine expectativa, iar participantii la piata asteapta anuntul BCE privind un program de achizitii de obligatiuni suverane si, poate mai important, detaliile acestuia. Pentru astazi credem ca exista perspectiva unei usoare aprecieri pentru leu", se arata in analiza ING Bank remisa Ziare.com.

Dolarul a facut un mic pas in spate, marti, avand in vedere ca s-a depreciat cu 0,09%, pana la o cotatie de 3,8780 lei/unitate.

Mai mult, aurul s-a scumpit de la 159,1885 lei/gram la 161,2499 lei/gram.

Problema romanilor cu credite in franci, in Parlament

Presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea a anuntat, marti, ca sesiunea extraordinata pentru legea insolventei personale va avea loc dupa ce Comisia juridica va intocmi un raport in acest sens.

"In 24 de ore de la intocmirea raportului, vom convoca sesiunea extraordinara pentru legea insolventei", a... mai mult


Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 13:07

6 comentarii
Aprecierea francului, o surpriza de proportii. Ce cred specialistii

Aprecierea francului, o surpriza de proportii. Ce cred specialistii

Decizia Elvetiei de a se debarasa de politica monetara care a impus timp de trei ani cursul monedei la valoarea fixa de 1,2 franci/ euro a declansat o adevarata furtuna in Europa.

Moneda europeana a incasat un soc puternic fiind cotata in prezent la doar 0,85 franci elvetieni, iar Banca Nationala a Elvetiei a anuntat scaderea dobanzilor la depozitele la vedere, in conditiile in care acestea erau deja negative, arata Wall Street Journal.

Grecul Vasileios Gkionakis, de la UniCredit, sustine ca este surprins de rapiditatea cu care elvetienii au decis sa adopte aceste masuri si crede ca Banca Nationala a Elvetiei risca sa-si piarda credibilitatea in acest fel.

"Este un semnal cu totul divergent fata de retorica fraza 'stabilizarea ratei de schimb cu maxima determinare'. Este cu atat mai neasteptat cu cat intreaga zona euro fierbe in asteptarea alegerilor anticipate din Grecia.

Scaderea dobanzilor la depozitele la vedere de la 0,5% la -0,75% nu va stabiliza in niciun fel cursul de schimb euro/franc elvetian sau dolar/franc elvetian".

Alex Dryden, strateg in cadrul JP Morgan Asset Management vede insa in aceste masuri inca un factor de crestere a volatilitatii pe pietele financiare globale.

Citeste continuarea articolului "Aprecierea francului, o surpriza de proportii. Ce cred specialistii" pe Business24. mai mult


Vineri, 16 Ianuarie 2015, ora 17:02

13 comentarii
Curs euro-leu: Euro, in crestere usoara. Cum va evolua in perioada urmatoare

Curs euro-leu: Euro, in crestere usoara. Cum va evolua in perioada urmatoare

Euro s-a apreciat usor, miercuri, Banca Nationala a Romaniei afisand un curs oficial de 4,4378 lei/unitate.

Astfel, moneda unica a inregistrat o crestere de 0,08% fata de sedinta precedenta.

Analistii ING Bank considera ca euro va fi tranzactionat in jurul valorii de 4,45 lei/unitate, in perioada urmatoare, potrivit analizei remise Ziare.com.

Similar, dolarul a avansat si el putin, cu 0,02%, pana la o cotatie de referinta de 3,2380 lei/unitate.

Francul elvetian a urcat de la 3,6278 lei/unitate la 3,6318 lei/unitate, in timp ce gramul de aur s-a ieftinit, de la 134,5050 lei la 134,4973 lei. mai mult


Miercuri, 21 Mai 2014, ora 13:28

Francul elvetian este tinut in chingi. Cum va evolua moneda in 2013?

Francul elvetian este tinut in chingi. Cum va evolua moneda in 2013?

Banca centrala elvetiana a impus in 2011, atunci cand francul ajunsese la paritate cu euro, un plafon de 1,20 pentru cursul euro/franc.

In 2012, din cauza crizei financiare din tarile europene, banca a intervenit pe piata pentru a mentine acest plafon. Ce se va intampla in 2013 cu raportul euro/franc, de care depind ratele multor romani?

Din 2011 si pana in prezent moneda Elvetiei a urmat un trend descendent generat de relaxarea crizei datoriilor suverane din Europa.

Desi francul elvetian s-a depreciat cu 1,6 procente in raport cu moneda unica europeana, este inca cu 11% mai mare decat nivelul mediul din ultimii cinci ani si cu 27% peste nivelul din octombrie 2007.

Citeste mai multe despre Francul elvetian este tinut in chingi. Cum va evolua moneda in 2013? pe Business24.ro mai mult


Marti, 12 Februarie 2013, ora 16:23

1 comentariu
Francul elvetian ingenuncheaza in fata leului: Cat va dura minunea?

Francul elvetian ingenuncheaza in fata leului: Cat va dura minunea?

Leul s-a apreciat puternic in fata francului elvetian, dupa ce cursul valutar a atins cel mai scazut nivel din ultimul an. La ce sa ne asteptam de la aceasta moneda?

Banca Nationala a Romaniei a anuntat, luni, un curs de 3,5695 lei/franc. Un curs mai mic pentru moneda elvetiana a fost inregistrat in 6 ianuarie 2012, cand francul a fost cotat la de 3,5656 lei/unitate.

De la inceputul acestui an, francul elvetian a pierdut teren in fata leului. Pe 8 ianuarie, cursul oficial afisat de BNR a fost de 3,6474 lei/franc. O saptamana mai tarziu, pe 11 ianuarie, cursul a ajuns la 3,6010 lei/franc.

Economistii contactati de Business24 au explicat ca aceasta depreciere a fost determinata de doi factori: evolutia euro-franc elvetian si evolutia leu-euro.

"In ultima perioada Banca Centrala a Elvetiei se lupta sa tina francul la 1,20. Daca nu era banca Elvetiei, ar fi cazut sub acel plafon. Acum vad ca euro incepe sa castige teren si fara ajutorul bancii Elvetiei", a explicat Melania Hancila, economist sef Volksbank pentru Business24.

Citeste mai multe despre Francul elvetian ingenunchiaza in fata leului: Cat va dura minunea? pe Business24.ro mai mult


Marti, 15 Ianuarie 2013, ora 22:51

3 comentarii
Euro pierde teren in fata dolarului si francului elvetian

Euro pierde teren in fata dolarului si francului elvetian

Moneda euro a inregistrat in aceasta sapatamana un minim al lunii fata de dolar, dupa ce rapoartele privind criza din regiune arata o agravare in ceea ce priveste datoria suverana si semnele de recuperare globala sunt ezitante.

Moneda euro a scazut cu 1,7 la suta la 1,2679 dolari, de la 1,2896 dolari, cat s-a inregistrat pe 3 septembrie. Aceasta a fost cea mai mare scadere a monedei de pe 13 august si pana in prezent, anunta Bloomberg.

Yenul japonez a ajuns la un nou maxim al ultimilor 15 ani, iar francul elvetian a cunoscut si el o crestere considerabila in raport cu euro.

Astfel, francul elvetian a crescut in fata euro pentru cea de-a cincea saptamana consecutiv, cu 1,4 la suta, ajungand la 1.2930 franci pentru un euro.

La randul sau, yenul a crescut cu 0,2 la suta, la 84,15 yeni pe dolar, cel mai puternic nivel din mai 1995. mai mult


Duminica, 12 Septembrie 2010, ora 09:59

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Tribul izolat care traieste de 800 de ani in Marele Canion (Galerie foto)
  2. Si-a otravit familia dupa ce a preparat ciocolata calda expirata de 25 de ani
  3. Se angajeaza pisica. Nu e gluma. Salariul - 200 de euro - Vezi cerintele jobului
  4. Exorcizare in masa intr-o tabara religioasa: Un preot a vrut sa scoata Diavolul din copii
  5. Politistii britanici au ramas uimiti: ce-au descoperit intr-o Toyota
  6. Un cantaret legendar vrea sa isi lanseze propria marca de marijuana
  7. A mintit ca i-au murit 12 rude pentru a beneficia de concediu
  8. Explicatia Ruxandrei Dragomir pentru ploaie: Pana si vremea plange ca Elena este in arest
  9. Un desen animat cu Putin a devenit viral in Rusia (Video)
  10. Facebook isi face sute de drone solare mai mari ca un Boeing 767