curtea apel ploiesti

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Fostul primar al Ploiestiului Iulian Badescu ramane in arest preventiv

Fostul primar al Ploiestiului Iulian Badescu ramane in arest preventiv

Fostul primar al Ploiestiului Iulian Badescu, acuzat de luare de mita si abuz in serviciu, ramane in arest preventiv, a decis, marti, Curtea de Apel Ploiesti care a respins contestatia acestuia impotriva aceleiasi decizii stabilite de Tribunalul Prahova.

Magistratii Curtii de Apel Ploiesti au judecat, marti, contestatia fostului primar Iulian Badescu la masura arestului preventiv dispusa, saptamana trecuta, de Tribunalul Prahova.

Instanta a respins solicitarea fostului edil, astfel ca acesta ramane in arest prevenitv, decizia fiind definitiva.

Tot marti, Iulian Badescu si-a dat demisia din functia de primar al Ploiestiului, anuntul fiind facut de unul din avocatii acestuia, William Branza, la Curtea de Apel Ploiesti.

"Am abordat atat probleme de ordin tehnic cat si probleme de ordin procedural. Ca element de noutate vreau sa va spun ca de astazi (n.r. - marti) Primaria Ploiesti nu mai are primar. Domnul primar Badescu si-a dat demisia", spunea avocatul.

Reprezentantii Primariei Ploiesti si ai Prefecturii Prahova au afirmat ca la cele doua institutii a fost primita si inregistrata demisia edilului, in conditiile in care, potrivit legii, un primar trebuie sa isi inainteze demisia atat la Prefectura, cat si la Consiliul Local.

Potrivit reprezentantilor Prefecturii Prahova, in urma demisiei, urmeaza sa fie parcursi pasii legali intr-o astfel de situatie, respectiv prefectul trebuie sa constate incetarea mandatului inainte de termen.

Iulian Badescu, lider... mai mult


Marti, 10 Martie 2015, ora 16:02

Omar Hayssam ramane cu pedeapsa de 23 de ani si 4 luni de inchisoare

Omar Hayssam ramane cu pedeapsa de 23 de ani si 4 luni de inchisoare

Curtea de Apel Ploiesti, care a rejudecat, la solicitarea instantei supreme, dosarul de contopire a pedepselor la care a fost condamnat Omar Hayssam, a mentinut pedeapsa finala de 23 de ani si 4 luni data initial, magistratii explicand ca aceasta este mai mica decat cea aplicata in baza vechii legi.

Magistratii Curtii de Apel Ploiesti, care au rejudecat dosarul in care pedepsele primite de Omar Hayssam in cele trei procese in care a fost condamnat definitiv au fost contopite, stabilindu-se o pedeapsa finala de 23 de ani si 4 luni, au decis, luni, sa mentina pedeapsa rezultanta data initial.

In sentinta publicata pe portalul instantelor de judecata se arata ca pedeapsa aplicata in baza noului Cod Penal este mai mica decat cea care ar fi rezultat in urma aplicarii vechii legi in materie penala.

"Instanta (- n.red.) constata ca pedeapsa rezultanta (principala si complementara) aplicata potrivit legii vechi depaseste maximul la care se poate ajunge in baza legii noi conform art. 39 Cod penal si, drept urmare, va fi redusa la acest maxim si anume: - pedeapsa principala de 23 (douazecisitrei) ani si 4 (patru) luni inchisoare; (...) deduce din durata pedepsei principale rezultante perioada executata de la data de 6 aprilie 2005 la data de 27 aprilie 2006, precum si de la data de 19 iulie 2013 la zi", se arata in sentinta data de Curtea de Apel Ploiesti.

Solutia data luni nu este definitiva, ea putand fi contestata in termen de trei zile de la comunicare.

Hayssam,... mai mult


Luni, 02 Februarie 2015, ora 16:31

1 comentariu
Dan Voiculescu cere stramutarea procesului sau (Video)

Dan Voiculescu cere stramutarea procesului sau (Video)

Avocatii lui Dan Voiculescu au cerut Inaltei Curti de Casatie si Justitie stramutarea procesului pe care acesta il are la Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit unor surse judiciare citate de Realitatea Tv, avocatii lui Dan Voiculescu au pus la indoiala impartialitatea judecatoarei Camelia Bogdan, care, in cursul procesului de marti, a respins pe banda rulanta toate exceptiile invocate de apararea acestuia.

Curtea Suprema a decis: Cine sunt judecatorii care preiau dosarul ICA al lui Dan Voiculescu (Video)

Procedura in cazul acestor cereri presupune ca magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa dezbata cererea avocatilor lui Dan Voiculescu si apoi, daca sunt de acord, sa acorde stramutarea procesului la o instanta de aceeasi competenta in apropierea Capitalei.

Un episod asemanator s-a petrecut in cazul omului de afaceri Gruia Stoica, patronul companiei GFR, care a obtinut stramutarea procesului sau la Curtea de Apel Ploiesti, dupa ce a invocat faptul ca procesul sau este mediatizat excesiv in Bucuresti.

Marti, la ultimul termen din dosarul ICA, in care este judecat Dan Voiculescu, a fost contestat felul in care s-a judecat dosarul pe calea de atac, s-a cerut introducerea Ministerului Finantelor ca parte civila, s-a cerut trimiterea dosarului la Inalta Curte pentru ca sa decida cum se aplica noul Cod Penal in acest caz si s-a cerut anularea Hotararii de Guvern prin care s-a privatizat Institutul de Cercetari Alimentare (ICA).

Lovitura pentru... mai mult


Joi, 03 Iulie 2014, ora 10:18

48 comentarii
Omar Hayssam nu e ajutat de legea mai favorabila - contopirea pedepselor, respinsa

Omar Hayssam nu e ajutat de legea mai favorabila - contopirea pedepselor, respinsa

Instanta a respins ca nefondata sesizarea formulata de Comisia de Evaluare a dosarelor din cadrul Penitenciarului Margineni privind aplicarea legii penale mai favorabile in cazul pedepselor definitive referitoare la condamnatul Omar Hayssam.

Conform reprezentantilor Curtii de Apel Ploiesti, Omar Hayssam solicitase contopirea pedepselor pe care le-a primit in raport cu aplicarea legii mai favorabile in cazul sau.

Avocatul lui Hayssam: O parte din infractiuni s-au prescris in urma noului Cod Penal

Decizia magistratilor nu este definitiva, putand fi contestata in termen de trei zile de la comunicare.

Omar Hayssam a fost condamnat definitiv de instantele din Romania in trei dosare, el primind 20 de ani de inchisoare pentru rapirea jurnalistilor romani in Irak, 16 ani de inchisoare in dosarul "Volvo Truck" si trei ani de inchisoare in dosarul "Foresta Nehoiu".

El a reusit sa fuga din Romania in anul 2006, fiind adus in tara pe 19 iulie anul trecut. Este incarcerat in prezent in Penitenciarul Margineni. mai mult


Luni, 28 Aprilie 2014, ora 20:03

1 comentariu
Judecatorii Curtii de Apel Ploiesti, de acord cu revocarea Alinei Ghica din CSM

Judecatorii Curtii de Apel Ploiesti, de acord cu revocarea Alinei Ghica din CSM

Adunarea Generala a Judecatorilor Curtii de Apel Ploiesti a aprobat, vineri, revocarea din CSM a judecatorului Alina Ghica si a respins propunerile de revocare a judecatorilor Nicolae Horatius Dumbrava si Alexandru Serban.

Revocrea Alinei Ghica a fost votata cu 43 de voturi "pentru" si trei "impotriva", informeaza agentia Mediafax, citata de Antena3.

In favoarea revocarii lui Horatius Dumbrava au votat 30 de judecatori si doar 16 voturi au fost impotriva revocarii. Pentru ca nu s-a atins pragul cerut de lege, de 34 de voturi, Dumbrava ramane membru CSM.

De asemenea, Adunarea Generala a Judecatorilor Curtii de Apel Ploiesti a votat impotriva revocarii din functia de membru al CSM a judecatorului Alexandru Serban, 21 de voturi fiind pentru revocare si 25 impotriva revocarii.

Alina Ghica, fostul presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, in prezent candidat la functia de vicepresedinte al consiliului, declara ca nu s-a invocat niciunul dintre cazurile prevazute de lege pentru revocarea sa din functia de membru al CSM, precizand ca va respecta deciziile luate in adunarilor generale ale judecatorilor.

Magistratul a reamintit ca in 2012 a fost pentru prima data cand evolutia CSM a fost evidentiata pozitiv in rapoartele Comisiei Europene din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare. mai mult


Vineri, 18 Ianuarie 2013, ora 19:00

1 comentariu
Curtea de Apel Ploiesti a decis ca Daniel Uta ramane in arest

Curtea de Apel Ploiesti a decis ca Daniel Uta ramane in arest

Curtea de Apel Ploiesti a decis, vineri, ca Daniel Uta, cercetat dupa ce ar fi agresat un politist intr-un bar din Targoviste, va ramane in arest, dupa ce a respins recursul tanarului impotriva arestarii pentru 29 de zile, hotarata de Tribunalul Dambovita, potrivit unui comunicat al Curtii.

Decizia de vineri a Curtii de Apel Ploiesti este definitiva.

Curtea de Apel Ploiesti a judecat vineri recursul declarat de Daniel Uta, arestat pentru 29 de zile de magistratii Tribunalului Dambovita, fiind cercetat pentru tentativa de omor, dupa ce a lovit un politist, intr-un bar din Targoviste.

Daniel Uta, arestat dupa ce a lovit un politist intr-un bar din Targoviste, a sustinut in declaratia data in instanta ca a crezut ca politistul pe care l-a lovit este o alta persoana, insa martorii audiati spun ca tanarul il cunostea pe agent, potrivit motivarii deciziei Tribunalului Dambovita.

Astfel, potrivit motivarii deciziei de luni a Tribunalului Dambovita, privind arestarea petnru 29 de zile a lui George Daniel Uta, tanarul a recunoscut, in declaratia data cu ocazia judecarii propunerii de arestare, ca a lovit o persoana in baia barului Irish Pub din Targoviste, insa cu un pahar si nu cu o sticla, dupa cum sustin procurorii, crezand ca era vorba despre un dusman de-al sau, "Vampirul". "Insusi inculpatul in ultima declaratie data in fata procurorului, dar si in declaratia luata in instanta, a recunoscut ca a lovit in incinta grupului sanitar din Irish Pub o persoana cu un... mai mult


Vineri, 10 Septembrie 2010, ora 19:01

2 comentarii
Cornel Penescu ramane in arest preventiv

Cornel Penescu ramane in arest preventiv

Curtea de Apel Ploiesti a decis ca Presedintele Clubului FC Arges Pitesti, Cornel Penescu, sa ramana in arest preventiv.

Acelasi lucru se va intampla si cu administratorul Societatii Comerciale Pic, Liviu Facaleata si fostul presedinte al Comisiei Centrale de Arbitrii din cadrul FRF, Gheorghe Constantin, informeaza Adevarul.

Instanta de judecata a admis recursul formulat de DNA Ploiesti impotriva deciziei Tribunalului Prahova, formulata in urma cu trei zile, care prevedea inlocuirea starii de arest preventiv a celor trei cu obligativitatea de a nu parasi tara in timpul procesului. mai mult


Duminica, 18 Octombrie 2009, ora 13:46

Doar patru Curti de Apel din tara au decis sa isi reia activitatea

Doar patru Curti de Apel din tara au decis sa isi reia activitatea

Doar Curtile de apel Galati, Pitesti, Ploiesti si Oradea au decis luni, in cadrul adunarilor generale ale judecatorilor, suspendarea protestului judecatorilor si reluarea activitatii incepand de marti.

Acestea sunt datele pe care le arata o situatie remisa NewsIn de Reteaua Nationala a Adunarilor Generale a Judecatorilor.

In privinta Curtii de Apel Ploiesti, decizia este valabila si pentru toate instantele arondate acesteia, respectiv tribunalele Prahova, Buzau si Dambovita, precum si pentru cele 14 judecatorii arondate acestora, a declarat luni, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Retelei Nationale a Adunarilor Generale (RNAG), judecatorul Cristi Danilet.

De asemenea, potrivit lui Danilet, in judetul Bihor, in afara de Curtea de Apel Oradea si Adunarile generale de la Tribunalul Bihor si de la Judecatoria Oradea au decis suspendarea protestului.

Mai mult, potrivit lui Danilet, judecatorii de la Tribunalul Bihor vor participa si la alegerile prezidentiale din aceasta toamna.

Decizia Curtii de Apel Galati este valabila si pentru Tribunalul Galati si judecatoriile din subordinea acestora, astfel incat instantele din Galati, Tecuci, Targu Bujor si Liesti isi vor relua marti activitatea de judecata.

Curtea de Apel Galati a decis si ca pe 20 noiembrie va evalua masurile luate pentru solutionarea crizei din sistem, avand in vedere ca principiile Pactului pentru Justitie au fost semnate, in cursul saptamanii trecute.

Si tribunalele Braila, Oradea, Dolj,... mai mult


Luni, 28 Septembrie 2009, ora 23:00

Accidentul de la Valea Calugareasca: Curtea de Apel Ploiesti a preluat ancheta

Accidentul de la Valea Calugareasca: Curtea de Apel Ploiesti a preluat ancheta

Ancheta privind accidentul feroviar de la Valea Calugareasca ar putea dura cateva luni, a anuntat luni procurorul care instrumenteaza cazul, dupa ce investigatiile au fost declinate Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, transmite NewsIn.

"Evenimentul feroviar petrecut in data de 10 mai, la Valea Calugareasca a impus interventia dintr-o dubla perspectiva. In primul rand avem de-a face cu deraierea unui tren, urmata de degradarea infrastructurii feroviare si a materialului rulant, si in al doilea rand exista o persoana decedata, precum si patru alte persoane care au suferit vatamari corporale grave.

Astfel, Ministerul Public a actionat prin toti procurorii sai de la toate Parchetele ierarhice pe plan local, si a fost deschisa o ancheta in care se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa, distrugere si semnalizare falsa, infractiuni de vatamare corporala din culpa, dar si infractiuni la regimul legislatie privind securitatea si sanatatea in munca", a declarat, luni, procurorul Aurelian Mihaila.

El a adaugat ca au fost deja audiati mecanicul locomotivei si victimele accidentului, care se vor constitui in caz dupa cum doresc, fie ca persoane vatamate, parte vatamata sau parte civila.

In derularea anchetei, procurorii prahoveni colaboreaza cu o comisie de cercetare formata din reprezentanti ai AFER, CFR SA, CFR Calatori. mai mult


Luni, 12 Mai 2008, ora 20:28

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  2. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  3. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  4. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  5. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  6. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  7. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  8. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  9. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  10. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)