cutremur octombrie romania

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cutremur de 4,8 grade in zona Vrancea

Cutremur de 4,8 grade in zona Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter s-a produs, miercuri seara, in zona Vrancea din Romania.

Sismul a fost inregistrat la o adancime de 200 de kilometri, informeaza Institutului National pentru Fizica Pamantului.

Cutremurul a avut loc la ora locala 21:46.

Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Sfantu Gheorghe, Focsani, Onesti.

Acesta este cel mai mare cutremur, ca magnitudine, produs anul acesta in zona Vrancea. Un seism de 4,7 grade a fost inregistrat de asemenea in 23 ianuarie.

La 6 octombrie 2013, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. mai mult


Miercuri, 26 Martie 2014, ora 22:14

11 comentarii
Cutremur la granita dintre Romania si Serbia

Cutremur la granita dintre Romania si Serbia

Un cutremur cu magnitutidea de 3,8 grade a avut loc duminica dimineata, in Serbia, in apropiere de granita cu Romania.

Adancimea cutremurului a fost una mica, potrivit Intitutului National de Fizica a Pamantului, citat de Romania Tv.

In ultima saptamana, Romania a simtit mai multe cutremure de mica intensitate (in jur de 3 grade) in zona Vrancea, ultimul dintre ele inregistrandu-se vineri, imediat dupa miezul noptii.

Anul acesta, in zona Vrancea s-au mai produs sapte cutremure cu magnitudinea de cel putin 4 grade, la 15 octombrie (4,7 grade), 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) si 6 martie (4,2 grade). mai mult


Duminica, 17 Noiembrie 2013, ora 12:40

1 comentariu
Un nou cutremur in Vrancea (Video)

Un nou cutremur in Vrancea (Video)

Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter s-a produs, miercuri dimineata, la ora 3.16, in zona Vrancea din Romania.

Acesta a fost inregistrat la o adancime de 145 de kilometri, informeaza Institutul National pentru Fizica Pamantului.

Cutremur de 3,8 grade in Vrancea (Video)

Si marti a avut loc un seism cu o magnitudine de 3,8 grade pe scara Richeter. De asemenea, pe 15 octombrie in aceeasi zona a fost inregistrat un cutremur de 4,7 grade.

Cel mai puternic din ultimele luni a fost inregistrat tot in octombrie si a avut 5,5 grade.

A.G.

mai mult


Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 08:55

Japonezii ne-ar putea ajuta in problema cutremurelor (Video)

Japonezii ne-ar putea ajuta in problema cutremurelor (Video)

Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, i-a propus miercuri omologului sau nipon, in cadrul unei intalniri bilaterale, initierea unui program de colaborare intre Japonia si Romania in domeniul seismologiei, avand in vedere experienta si traditia Japoniei in acest sector de cercetare.

"Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, care participa in aceasta perioada la Forumul Stiintei si Tehnologiei in Societate (The Science and Technology in Society Forum) de la Kyoto, a avut astazi, 9 octombrie, o intalnire bilaterala cu ministrul japonez pentru politici stiintifice si tehnologice, Ichita Yamamoto.

Cu acest prilej, ministrul roman a propus omologului nipon initierea unui program de colaborare intre Japonia si Romania in domeniul seismologiei avand in vedere experienta si traditia pe care Japonia le are in acest sector de cercetare", se arata intr-un comunicat de presa al MEN remis miercuri.

Cutremurele din Vrancea, prevestite de o broasca testoasa. Seismologii o monitorizeaza zilnic (Video)

Potrivit sursei citate, propunerea de cooperare a fost primita cu deschidere si presupune schimburi de informatii stiintifice, expertiza si specialisti, sesiuni de pregatire pentru fizicienii romani.

Agenda ministrului Mihnea Costoiu a inclus si vizitarea Japan Meteorological Agency, institutie specializata in studierea fenomenelor... mai mult


Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 17:37

2 comentarii
Cutremur de 5,5 grade in Vrancea. Replica de 2,7 grade (Video)

Cutremur de 5,5 grade in Vrancea. Replica de 2,7 grade (Video)

Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter s-a produs duminica, la ora 4.37, in Vrancea.

Seismul s-a produs la o adancime de 140 de kilometri si a avut intensitatea cinci in zona epicentrala, fiind simtit si la Bucuresti.

Potrivit directorului stiintific al Institutului National pentru Fizica Pamantului, Mircea Radulian, sunt posibile replici de pana in 4 grade. De altfel, la 08.10 a avut loc o replica de 2,7 grade.

Cutremurul s-a produs la 40 de kilometri de Covasna, la 46 de kilometri de Focsani, la 47 de kilometri de Ramnicu Sarat, la 52 de kilometri de Targu Secuiesc si la 55 de kilometri de Marasesti.

Primaria Capitalei: Nu sunt pagube in urma cutremurului

Anul acesta, in zona Vrancea s-au mai produs sase cutremure cu magnitudinea de cel putin 4 grade, la 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) si 6 martie (4,2 grade).

Din 23 septembrie, in Galati s-au produs peste 30 de cutremure cu magnitudine de peste 2,5 grade pe scara Richter. Cel mai puternic a avut 3,9 grade si s-a produs pe 29 septembrie.

Sambata, in Galati s-au produs trei cutremure de 2,9, 3,3 si 3,5 grade pe scara Richter, iar vineri au fost sase seisme, cu magnitudini intre 2,5 si 3,8 grade.

mai mult


Duminica, 06 Octombrie 2013, ora 07:40

30 comentarii
Sase cutremure in cateva minute, in apropiere de Ploiesti

Sase cutremure in cateva minute, in apropiere de Ploiesti

Sase cutremure s-au produs, joi, in Romania, in decurs de 20 de minute. Toate seismele au avut o intensitate usoara, iar epicentrul a fost localizat in aceeasi zona a tarii, la o adancime de 14-17 kilometri. Intervalul orar in care s-au produs seismele este 15.23-15.41, in Campia Romana - Sinaia, informeaza Institutul National pentru Fizica Pamantului.

Potrivit B1 TV, primul seism care a avut magnitudinea de 2,0 s-a resimtit la ora locala 15:28, epicentrul fiind in judetul Prahova, la o distanta de 32 de kilometri de Ploiesti.

Al doilea cutremur, tot in judetul Prahova, a avut loc la ora 15:31 si a avut magnitudinea de 2,2. Seismul s-a produs la o distanta de 34 km de orasul Ploiesti.

Al treilea cutremur, cu magnitudinea de 2,6, s-a produs la ora locala 15:36. Seismul s-a resimtit in acelasi judet, la 34 kilometri distanta de Ploiesti.

Localitatile apropiate epicentrului cutremurului au fost Campina, Valea Doftanei, Comarnic, Baicoi si Slanic. Nu au fost inregistrate victime sau pagube materiale.

Tot joi, cu aproximativ doua ore mai devreme, la 13.51, a avut loc un cutremur cu o intensitate de 2,6 grade pe Richter in Transilvania, la o adancime de 84 km. Localitatile apropiate au fost Sfantu Gheorghe, Bod, Feldioara, Cernat si Apata. mai mult


Joi, 27 Octombrie 2011, ora 20:19

3 comentarii
Cutremur de 3,6 grade in Vrancea

Cutremur de 3,6 grade in Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter s-a produs joi seara, la ora 23:03, in zona Vrancea.

Potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului, seismul s-a produs la o adancime de 137 de kilometri si a avut o intensitate in zona epicentrala de I grad pe scara Mercalli.

Orasele apropiate epicentrului au fost Gura Teghii (2 km), Lopatari (13 km), Nereju (17 km), Siriu (18 km), Manzalesti (20 km).

Cutremurul din noaptea de joi spre vineri a fost precedat de un altul, marti, 11 octombrie, de 4,1 grade pe scara Richter, produs in Marea Neagra. Acest seism s-a produs la 15 kilometri adancime si a fost inregistrat la ora 19:49.

Cutremur de 3,9 grade in Vrancea

In luna octombrie a mai avut loc un cutremur, la 06.10, de 3,9 grade pe scara Richter, in zona Vrancea.

Specialistii precizeaza ca nu exista niciun motiv de ingrijorare, aceste cutremure de magnitudine mica fiind destul de frecvente. mai mult


Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 10:27

1 comentariu
Un cutremur ca cel din \'77 ar putea provoca pagube de 4,8 miliarde de euro

Un cutremur ca cel din '77 ar putea provoca pagube de 4,8 miliarde de euro

Un seism similar celui din 1977 ar putea provoca pierderi de 4,8 miliarde de euro.

Cutremurul din 4 martie 1977 a avut o magnitudine de 7,2 grade pe scara Richter si a generat pierderi de peste doua miliarde de dolari, respectiv 5% din Produsul Intern Brut al Romaniei din acel an, potrivit datelor Bancii Mondiale.

Din totalul pierderilor, peste 50% au fost la locuinte, in Bucuresti fiind 90% din victime si 70% din pierderi. Seismul a provocat decesul unui numar de 1.570 de persoane, la care s-au adaugat 11.300 raniti.

"Expunerea rezidentiala totala in Romania este estimata la 105,6 miliarde de euro, din care valoarea locuintelor din mediul urban depaseste 60 miliarde de euro. Valoarea expunerii rezidentiale in Bucuresti este estimata la peste 12 miliarde de euro.

Potrivit ultimelor studii realizate de experti internationali, pierderea modelata in sectorul rezidential, in cazul unui eveniment similar celui din 1977, se ridica la 4,8 miliarde euro la nivel national", a declarat luni directorul general al PAID, Marius Bulugea, citat de Mediafax.

Datele Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) arata ca, la 6 octombrie, numarul politelor obilgatorii in vigoare se ridica la 789.096 de contracte, cu un ritm mediu de subscriere diminuat semnificativ dupa data de 4 august.

Proprietarii de imobile sunt obligati sa incheie o polita de asigurare, prima fiind diferentiata in functie de tipul de locuinta (A sau B), intre 10 si 20 de euro. Valoarea... mai mult


Luni, 10 Octombrie 2011, ora 14:50

4 comentarii
Cutremur de 3,9 grade in Vrancea

Cutremur de 3,9 grade in Vrancea

Un cutremur de 3,9 grade pe scara Richter a avut loc joi, in jurul orei 16:05, in zona Vrancea.

Potrivit Realitatea TV, miscarea seismica nu a fost resimtita in Bucuresti.

Epicentrul cutremurului a avut loc la o adancime de 114 kilometri.

Marti, un cutremur de 4,8 grade a fost resimtit si in Bucuresti. Cu o zi inainte, adica luni, un alt cutremur s-a produs, tot in zona Vrancea, maginitudinea sa fiind de 2,9 grade pe scara Richter.

Marmureanu, despre eventuale cutremure: Nu trebuie sa ne facem probleme

Specialistii precizeaza ca nu exista nici un motiv de ingrijorare, aceste cutremure de magnitudine mica fiind destul de frecvente.

Gheorghe Marmureanu, directorul onorific al Institutului National de Fizica a Pamantului, a afirmat, pentru TVR Info, ca nici cutremurul de joi nu este motiv de ingrijorare.

"Este tot la Lopatari, la 114 km adancime, dar inca o data va spun ca intra in traditie. Eu am mai spus ca avem mult de asteptat pana cand va exista un cutremur care sa provoace necazuri pentru oameni.

Daca nu ar fi existat aparatura performanta, stiam numai noi, seismologii, despre acest ultim cutremur. Vor mai fi cutremure, am mai spus ca in fiecare zi exista cel putin 65 de cutremure, in intreaga lume. Pentru ca un cutremur produs in Vrancea sa se simta peste tot, trebuie sa aiba peste cinci grade pe scara Richter", a declarat profesorul Marmureanu.

Pe de alta parte insa, Victorian Toader, seful laboratorului de avertizare seismica din cadrul... mai mult


Joi, 06 Octombrie 2011, ora 17:00

3 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Politistii au ramas cu gura cascata: de ce a sunat o britanica la politie
  2. Reactia uluitoare a unui reporter care filma langa tone de droguri arzand (Video)
  3. O maimuta resusciteaza o alta primata care s-a electrocutat (Video)
  4. Viitoarea casa a omenirii va fi Venus? Proiect NASA neobisnuit (Video)
  5. Premiera: Un tribunal a stabilit ce drepturi are un urangutan
  6. Fotografia zilei: O creatura infricosatoare
  7. Scandal in aer: Bataie intre pasagerii unui avion, din cauza unui... bebelus
  8. Gest de aur facut de un om al strazii pentru o tanara disperata
  9. Un barbat si-a facut 50 de operatii estetice ca sa semene cu Kim Kardashian (Foto)
  10. Suntem campioni la ceva - Un fotograf strain, mut de admiratie (Galerie foto)