cutremur romania

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Mircea Radulian, despre cutremurele din ultima vreme: Vrancea ma ingrijoreaza cand iese din tipare - Interviu

Mircea Radulian, despre cutremurele din ultima vreme: Vrancea ma ingrijoreaza cand iese din tipare - Interviu

Mircea Radulian, directorul Institutului de Fizica a Pamantului, sustine ca seria de seisme din ultima vreme nu trebuie sa ne ingrijoreze, dar ca este greu de spus, in acest moment, daca exista riscul unui cutremur major.

Acesta a declarat, in exclusivitate pentru Ziare.com, ca este esential ce se va intampla in perioada imediat urmatoare cu activitatea seismica din Vrancea.

Un cutremur a avut loc sambata seara, la ora 21.18, in zona Vrancea. Seismul a fost resimtit in Capitala si alte orase din tara, printre care Iasi, Bacau, Buzau, Barlad, Ploiesti, Galati, Vaslui, Braila, dar si peste Prut, la Chisinau. Este cel mai puternic cutremur din 2014, avand o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului, care initial l-a evaluat la 5 grade.

Cutremur de 5 grade in Vrancea, resimtit si la Bucuresti

Se intampla fenomene ingrijoratoare in Vrancea?

Vrancea este o zona unica. Este caracteristica pentru zona Vrancea o activitate seismica aproape zilnica, in conditiile in care zonele de epicentru sunt foarte apropiate unele de alte. Fenomenele de aici, prin natura lor, sunt unice in lume.

Activitatea seismica, asa cum o consideram noi normala, inseamna in medie, unul-doua seisme cu magnitudinea de peste 4, pe luna. In ultimii 3-4 ani, seismele de aceasta valoarea au fost rare. Am putea spuna ca Vrancea recupereaza. Cert este ca aceste miscari nu sunt anormale pentru Vrancea.

Pot anunta un eventual seism mai mare... mai mult


Duminica, 30 Martie 2014, ora 08:21

12 comentarii
Cutremur in Vrancea, resimtit si la Bucuresti (Video)

Cutremur in Vrancea, resimtit si la Bucuresti (Video)

Un cutremur a avut loc sambata seara, la ora 21.18, in zona Vrancea.

Seismul a fost resimtit in Capitala si alte orase din tara, printre care Iasi, Bacau, Buzau, Barlad, Ploiesti, Galati, Vaslui, Braila, dar si peste Prut, la Chisinau.

Este cel mai puternic cutremur din 2014, avand o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului, care initial l-a evaluat la 5 grade.

Epicentrul a fost localizat la 36 de km de Covasna, la 51 de km de Targu Secuiesc, 54 de km de Ramnicu Sarat, 54 de km de Valenii de Munte si 57 de km de Sacele.

Hipocentrul sesimului a fost localizat la o adancime de 135 de kilometri.

Sambata dimineata, la ora 3.55, un alt seism, cu magnitudine de 4,3 grade, s-a produs tot in zona, fiind urmat de alte trei, de 2,9 (ora 9.59), si de 3 grade la orele 14.36 si respectiv 16.29.

In 2014 s-au produs 58 de seisme in Romania. Doar de la inceputul lunii martie, au mai fost inregistrate 15 cutremure in tara noastra, care au avut loc mai ales in zona seismica Vrancea, dar si in Muntenia.

Vineri dimineata a avut loc un cutremur si in Bulgaria, la granita cu Romania, care s-a resimtit si la noi in zona de sud.

Specialistul Gheorghe Marmureanu a declarat pentru Romania TV ca nu trebuie sa ne ingrijoram, aceste cutremure fiind normale si nepericuloase. "Vrancea este periculoasa doar peste 7 grade pe Richter", a dat asigurari fostul sef al Institutului National pentru Fizica Pamantului, care nu se... mai mult


Sambata, 29 Martie 2014, ora 21:18

15 comentarii
Inca un cutremur in Vrancea

Inca un cutremur in Vrancea

Inca un cutremur s-a produs in zona Vrancea. Seismul cu magnitudinea de 4,3 grade a avut loc vineri noapte, la ora 3.55.

Epicentul cutremurului a fost localizat la o adancime de 147 de kilometri, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului.

In 2014 s-au produs 57 de seisme in Romania. Doar de la inceputul lunii martie, au mai fost inregistrate 14 cutremure in tara noastra, care au avut loc mai ales in zona seismica Vrancea, dar si in Muntenia.

Cutremur in Bulgaria, resimtit si in Romania

Vineri dimineata a avut loc un cutremur si in Bulgaria, la granita cu Romania, care s-a resimtit si la noi in zona de sud.

Cel mai recent seism din zona Vrancea a avut loc miercuri seara si a avut magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter. mai mult


Sambata, 29 Martie 2014, ora 09:04

2 comentarii
Alte articole despre: cutremur Vrancea, cutremur Romania
Cutremur de 4,8 grade in zona Vrancea

Cutremur de 4,8 grade in zona Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter s-a produs, miercuri seara, in zona Vrancea din Romania.

Sismul a fost inregistrat la o adancime de 200 de kilometri, informeaza Institutului National pentru Fizica Pamantului.

Cutremurul a avut loc la ora locala 21:46.

Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Sfantu Gheorghe, Focsani, Onesti.

Acesta este cel mai mare cutremur, ca magnitudine, produs anul acesta in zona Vrancea. Un seism de 4,7 grade a fost inregistrat de asemenea in 23 ianuarie.

La 6 octombrie 2013, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. mai mult


Miercuri, 26 Martie 2014, ora 22:14

11 comentarii
Cutremure in lant in Vrancea: 3 seisme in mai putin de 12 ore

Cutremure in lant in Vrancea: 3 seisme in mai putin de 12 ore

Trei cutremure au avut loc in ultimele 24 de ore in zona seismica Vrancea.

Primul s-a produs duminica seara, la ora 17:56, la o adancime de 109 kilometri si a avut o magnitudine de 3,2 grade pe scara Richter, potrivit Institutului National de Fizica a Pamantului.

Seismul s-a produs la 34 de kilometri de Focsani, 38 de kilometri de Marasesti, 46 de kilometri de Covasna, 49 de kilometri de Adjud si 50 de kilometri de Ramnicu Sarat.

Un al doilea cutremur a avut loc doar cateva ore mai tarziu, la 20:59. Acesta a avut o magnitudine de 2,7 grade pe scara Richter, insa nu a fost un seism de adancime, ci unul de suprafata, producandu-se la doar 3 kilometri in interiorul scoartei terestre.

Un cutremur s-a produs in Calarasi - iata diferenta majora fata de seismele din Vrancea

Cel de-al doilea seism s-a produs la o distanta de 43 de kilometri de Ramnicu Sarat, la 45 de kilometri de Buzau, la 50 de kilometri de Covasna, 51 de kilometri de Valenii de Munte si 54 de kilometri de Mizil.

Un al treilea cutremur s-a produs in noaptea de luni spre duminica, la ora 3:51 si a avut o magnitudine de 3,3 grade pe scara Richer. Seismul s-a produs la o adancime mare, mai exact 129 de kilometri in interiorul scoartei terestre.

Cel de-al treilea cutremur produs in Romania in ultimele 24 de ore s-a inregistrat la o distanta de 40 de kilometri de Focsani si de Covasna, la 43 de kilometri de Marasesti, la 48 de kilometri de Targu Secuiesc si la 51 de kilometri de Adjud.

I.S. mai mult


Luni, 10 Martie 2014, ora 16:59

Un cutremur s-a produs in Calarasi - iata diferenta majora fata de seismele din Vrancea

Un cutremur s-a produs in Calarasi - iata diferenta majora fata de seismele din Vrancea

Un fenomen mai putin obisnuit a avut loc, duminica seara, in Romania. Este vorba despre un cutremur produs in judetul Calarasi, care difera de seismele vrancene, care sunt destul de frecvente.

Seismul a avut loc la ora 18:29 si a avut o magnitudine de 2,5 grade pe Scara Richter, potrivit datelor furnizate de Institutul National pentru Fizica Pamantului.

Seismul s-a produs la 21 de kilometri de Calarasi, 28 de kilometri de Slobozia, 51 de kilometri de Tandarei, 52 de kilometri de Oltenita si 60 de kilometri de Urziceni.

Cutremur de 4,4 grade in zona Vrancea

Totodata, in noaptea de duminica spre luni, un seism s-a produs si in judetul Vrancea. Acesta a avut o magnitudine de 4,4 grade pe Scara Richetr si s-a produs la o adancime de 106 kilometri.

Diferenta majora dintre cutremurul din Calarasi si cele care se produc aproape zilnic in zona Vrancea este adancimea la care s-a produs. Astfel, seismul din Calarasi a avut loc la 8 kilometri sub scoarta terestra, fiind unul de suprafata, in vreme ce cutremurele vrancene se produc intotdeauna la 80 - 100 de kilometri adancime.

Un cutremur s-a produs in Botosani - deosebirea majora fata de cele din Vrancea

Cutremure similare celui din Calarasi au avut loc toamna trecuta in judetul Galati, acolo oamenilor ce fusesera deja afectati de inundatii au inceput sa li se crape casele.

Un cutremur similar celor din Galati si celui din Calarasi a avut la inceputul anului acesta si in judetul Botosani. Acolo, pe 9... mai mult


Luni, 24 Februarie 2014, ora 18:23

9 comentarii
Cutremur de 4,4 grade in zona Vrancea

Cutremur de 4,4 grade in zona Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter s-a produs in noaptea de duminica spre luni, in zona Vrancea.

Seismul a fost inregistrat la o adancime de 106 kilometri, anunta Institutul National pentru Fizica Pamantului.

Duminica seara, un alt cutremur a avut loc in aceeasi zona.

Acesta a avut magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter. A fost inregistrat in apropiere de localitatile Covasna (39km), Ramnicu Sarat (49km), Targu Secuiesc (53km), Focsani (55km) si Buzau (57km). mai mult


Luni, 24 Februarie 2014, ora 07:37

Inca un cutremur in Vrancea

Inca un cutremur in Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 2,9 grade s-a produs, vineri dimineata, in zona Vrancea.

Seismul a fost inregistrat la o adancime de 141 kilometri, anunta Institutul National pentru Fizica Pamantului.

Acesta vine la cateva zile dupa doua cutremure putin mai mari. In noaptea de duminica spre luni s-a produs un seism de 4,3 grade pe scara Richeter. Marti dimineata, Institutul National pentru Fizica Pamantului anunta producerea unuia de 3,3 grade.

Cutremur de 4,3 grade in zona Vrancea (Video)

De la inceputul anului, in zona Vrancea au avut loc peste 20 de cutremure cu magnitudinea cuprinsa intre 2,5 si 4,4 grade.

Cel mai mare seism din ultimii ani a fost inregistrat in octombrie 2013 si a avut 5,5 grade.

A.G. mai mult


Vineri, 07 Februarie 2014, ora 08:13

Nou cutremur in Vrancea

Nou cutremur in Vrancea

Un nou seism a avut loc in zona Vrancea, in noaptea de marti spre miercuri, anunta Institutul National de Fizica Pamantului (INFP).

Cutremurul s-a produs la ora 00.16, la o adancime de 101 kilometri, se precizeaza pe site-ul institutiei. Seismul a avut o magnitudine de 3,5 grade pe scara Richter.

Si luni seara au avut loc doua cutremure in zona seismica Vrancea, pe parcursul unei singure ore.

Vrancea, doua cutremure intr-o ora

Primul a avut 3,2 grade pe scara Richter si s-a produs la ora 23.25, la o adancime de 125 de kilometri, in timp ce al doilea a avut loc la ora 22.29, avand o magnitudine de 2,9 grade.

Cel mai puternic cutremur de anul acesta din zona Vrancea a avut 4,7 grade pe scara Richter si s-a simtit si in Capitala. Acesta s-a produs pe 23 ianuarie si s-a numarat printre cele 20 de cutremure inregistrate in Romania de la inceputul anului.

D.T. mai mult


Miercuri, 29 Ianuarie 2014, ora 08:18

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Doctorii au ramas socati cand au gasit 12 lingouri de aur in stomacul unui om
  2. Jirinovski, indemn la viol in Vinerea Mare: Femeile politician din Ucraina sufera de frenezie uterina (Video)
  3. Fotografia zilei: O performanta incredibila
  4. Bazin urias cu apa potabila, golit dupa ce un adolescent a urinat in el
  5. O linie continua in zig-zag pe mijlocul drumului ii irita pe soferi: Cine a facut-o era beat (Video)
  6. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  7. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface
  8. Primaria lui Boc versus poneiul Rocky
  9. Britanicii sunt terorizati: Sobolani mai mari ca pisicile, rezistenti la otrava
  10. In telefonul tau este aur. Cum poate fi extras cu ajutorul ciupercilor