cutremur vrancea

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Nou cutremur in Vrancea

Nou cutremur in Vrancea

Un seism cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter a avut loc marti dimineata, la ora 3:52, in zona seismica Vrancea.

Cutremurul s-a produs in judetul Vrancea, la o adancime de 32 de kilometri, potrivit Institutul National de Fizica Pamantului (INFP).

Cele mai apropiate localitati de epicentru au fost Marasesti (6 km), Focsani (17 km), Tecuci (21 km), Adjud (28 km) si Ramnicu Sarat (53 km).

Cel mai puternic cutremur de anul acesta a avut loc sambata seara, la ora 21:14, tot in judetul Vrancea.

Cutremur de 5,7 grade in Romania - s-a simtit si la Bucuresti

Seismul a avut magnitudinea de 5,7 pe scara Richter, s-a produs la o adancime de 39 de kilometri si s-a simtit inclusiv in Bucuresti, dar si in numeroase alte orase ale tarii.

D.T. mai mult


Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 09:46

1 comentariu
Radulian (INFP): Cutremurul de sambata seara poate avea replici timp de cateva zile

Radulian (INFP): Cutremurul de sambata seara poate avea replici timp de cateva zile

Cele cinci replici ale seismului de sambata seara inregistrate pana acum tot in zona Vrancea sunt normale si este posibil sa apara si altele, timp de cateva zile, a declarat duminica, directorul stiintific al Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP), Mircea Radulian.

"Este o activitate seismica normala si asteptata. De obicei, cutremurele crustale de peste cinci grade, cum a fost cel de aseara, sunt insotite de replici. Perioada in care acestea apar poate fi si ceva mai lunga. Noi intelegem prin replici tot ce se intampla dupa. Conditia este ca aceste evenimente sa fie inregistrate in aceeasi zona. Perioada poate fi de ordinul catorva zile, chiar daca se vor rari", a explicat directorul stiintific al INFP.

Mircea Radulian a mai spus ca replicile inseamna o "reechilibrare a zonei, a tensiunii din Vrancea".

Cutremur de 5,7 grade in Romania: Un oras intreg a ramas fara caldura

"Replicile pot fi pe cateva zile distanta. In general, exista o relatie intre cat de mare a fost cutremurul si cate replici apar si pe ce durata. Altfel spus, cu cat cutremurul este mai mare, cu atat te astepti la mai multe replici si la o durata mai mare in care acestea pot sa apara", a concluzionat Mircea Radulian.

Seismul de sambata seara din Vrancea, cel mai mare inregistrat in ultimii zece ani in Romania, a avut magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter si s-a produs la o adancime de 39 de kilometri.

Consecintele cutremurului din Romania: strazi crapate, cladiri... mai mult


Duminica, 23 Noiembrie 2014, ora 15:53

Cel mai mare cutremur din ultimii zece ani: Cum ne protejam in cazul unui seism

Cel mai mare cutremur din ultimii zece ani: Cum ne protejam in cazul unui seism

Cel mai mare cutremur din ultimii zece ani, cu o magnitudine de 5,7 grade pe scara Richter, s-a produs sambata seara in zona Vrancea. Exista mai multe informatii pe care populatia trebuie sa le cunoasca pentru a sti cum sa actioneze in cazul producerii unui seism.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat a vorbit despre masurile ce trebuie luate in caz de cutremur. Potrivit acestuia, dincolo de consolidarea cladirilor, este necesar ca mobila si aparatura din interiorul acestora sa fie bine fixate, iar oamenii sa aiba provizii pentru minimum 72 de ore.

"In zonele care sunt supuse riscului seismic, mobilierul si echipamentele trebuie fixate. Intotdeaua am ridicat acesta problema. Un spital nu este neaparat sa fie functional dupa un cutremur daca doar ai consolidat cladirea. Daca echipamentele din spital nu sunt fixate si protejate, acest spital devine nefunctional dupa cutremur numai prin faptul ca echipamentele din el se distrug. Cladirea poate sa ramana, dar sa fie nefunctionala, pentru ca totul se distruge in timpul cutremurului", a precizat dr. Raed Arafat la sfarsitul lunii septembrie in cadrul dezbaterii "Prevenirea dezastrelor si masuri in cazul producerii unui cutremur - invatate din experienta japoneza", scrie Mediafax.

Mai mult decat atat, potrivit lui Arafat, populatia face parte din sistemul de interventie si este nevoie de voluntari in cazul unor calamitati.

"In Romania este un sistem de interventie care nu este foarte... mai mult


Duminica, 23 Noiembrie 2014, ora 14:10

3 comentarii
Nou cutremur in Vrancea

Nou cutremur in Vrancea

Un nou nou cutremur in Vrancea, cu magnitudinea de 2,7 grade pe scara Richter, s-a produs duminica, la ora 12.16, acesta fiind al cincilea seism de minimum 2,5 grade inregistrat dupa cel de 5,7 grade de sambata seara, potrivit Institutului National de Fizica Pamantului (INFP).

Seismul de 2,7 grade a avut loc la adancimea de 30 de kilometri.

Primele patru replici ale cutremurului de 5,7 grade au avut magnitudinile de 2,8, 3,1, 2,5 si 2,7 pe Richter.

Seismul de 5,7 grade de sambata a avut loc la ora 21.14, la adancimea de 39 de kilometri, fiind cel mai mare, ca magnitudine, inregistrat in Romania in ultimii 10 ani.

Cutremur de 5,7 grade in Romania - s-a simtit si la Bucuresti

Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata, sambata seara, in mai multe localitati din judetul Galati.

Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.

Cutremurul a fost resimtit si in Republica Moldova si Bulgaria.

Cutremur de 5,7 grade in Romania: Un oras intreg a ramas fara caldura

Directorul INFP, Constantin Ionescu, a declarat ca seismul de 5,7 grade a fost unul oarecum atipic pentru zona Vrancea, din punct de vedere al adancimii mici la care s-a produs si din acest motiv a fost resimtit relativ puternic. "De regula, in aceasta zona seismica avem cutremure de adancimi de 90 pana la 140 de kilometri", a explicat Ionescu. mai mult


Duminica, 23 Noiembrie 2014, ora 13:43

1 comentariu
Cutremur de 5,7 grade in Romania: Peste 10 replici ale seismului

Cutremur de 5,7 grade in Romania: Peste 10 replici ale seismului

Peste 10 replici s-au inregistrat dupa cutremurul cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter ce a avut loc, sambata seara, in zona Vrancea.

Cea mai importanta replica s-a produs in in jurul orei 22:30, masurand 3,1 pe scara Richter, la o adancime de 36 de km, potrivit Institutului National de Fizica Pamantului (INFP).

Mai mult decat atat, in primele doua ore dupa producerea seismului, au avut loc cinci replici de peste 2 grade, acestea inregistrandu-se la adancimi de sub 39 de kilometri.

Directorul stiintific al INFP, Mircea Radulian, a declarat pentru Realitatea TV, ca replicile ar putea dura mai multe zile, dar ca magnitudinea lor va fi de maxim 3-4 grade. De asemenea, acesta a precizat ca in zonele Galati si Focsani, aflate in apropierea epicentrului, seismul s-a resimtit la o magnitudine de peste 6 grade deoarece a fost un cutremur de suprafata.

"A fost un cutremur normal. Pot exista si replici. Nu inseamna ca va urma un cutremur mare", a adaugat si fostul director al INFP, Gheorghe Marmureanu.

Cutremur de 5,7 grade in Romania - s-a simtit si la Bucuresti

Cutremurul cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter a avut loc, sambata seara, in zona Vrancea.

Seismul s-a produs la ora 21.14, in judetul Vrancea, a avut loc la o adancime de 39 de kilometri si s-a simtit inclusiv in Bucuresti.

Initial s-a anuntat oficial o magnitudine 5,5. Apoi aceasta a fost reevaluata la 5,6 si ulterior la 5,7.

Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt... mai mult


Duminica, 23 Noiembrie 2014, ora 10:34

Cutremur de 5,7 grade in Romania - s-a simtit si la Bucuresti

Cutremur de 5,7 grade in Romania - s-a simtit si la Bucuresti

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter a avut loc, sambata seara, in zona Vrancea.

Seismul s-a produs la ora 21.14, in judetul Vrancea, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Cutremurul a avut loc la o adancime de 39 de kilometri si s-a simtit inclusiv in Bucuresti.

Initial s-a anuntat oficial o magnitudine 5,5. Apoi aceasta a fost reevaluata la 5,6 si ulterior la 5,7.

Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Marasesti (sase kilometri), Tecuci (22 kilometri) si Focsani (21 de kilometri), Adjud (25 de kilometri) si Onesti (51 de kilometri), potrivit INFP.

Patru comune din Vrancea au ramas fara curent electric, a anuntat Cristina Duta de la ISU Vrancea.

In judetul Tulcea a fost afectat peretele unei case si o conducta de apa, iar la Focsani un acoperis de bloc. Nu exista victime, a anuntat Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul de Interne, pentru B1 TV.

Seismul s-a resimtit in numeroase orase ale tarii, printre care Galati, Buzau, Bacau, Piatra Neamt, Iasi, Fetesti, Tulcea, Mangalia, Medias, Ploiesti, Vaslui, Botosani si Campulung Muscel. Mai multe persoane au sunat la 112 din cauza unor atacuri de panica.

Cei care au simtit cutremurul scriu pe retelele sociale ca acesta a durat intre 30 si 45 de secunde.

Directorul stiintific al INFP, Mircea Radulian, a declarat, la Romania TV, ca pot exista replici, timp de 4-5 zile, dar ele vor fi destul de mici, cu o magnitudine de cel mult 4 grade, si... mai mult


Sambata, 22 Noiembrie 2014, ora 21:21

28 comentarii
Cutremur de 3,6 grade in Vrancea

Cutremur de 3,6 grade in Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter a avut loc miercuri dimineata in judetul Buzau, zona seismica Vrancea.

Acesta s-a produs la ora locala 09:24, anunta Institutul National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Cutremurul s-a produs la 127 de kilometru adancime, iar cele mai apropiate localitati de epicentru au fost Valenii de Munte (43 km), Covasna (43 km), Sacele (53 km), Buzau (54 km), Mizil (55 km).

In luna noiembrie, 12 cutremure au avut loc in Vrancea, cel mai puternic fiind cel din 3 noiembrie, de 4,5 grade pe scara Richter.

D.T. mai mult


Miercuri, 19 Noiembrie 2014, ora 14:18

Cutremur de 4,5 grade in Vrancea

Cutremur de 4,5 grade in Vrancea

Un cutremur de 4,5 grade pe scara Richter a avut loc luni, la orele 15:09, in zona seismica Vrancea, judetul Buzau.

Seismul a fost localizat la o adancime de 140 de kilometri, potrivit informatiilor furnizate de Institutul National de Fizica a Pamantului.

In aceeasi zona s-au mai inregistrat duminica doua cutremure, unul de 2,9 si altul de 2,6 grade pe scara Richter, la adancimi de 124 si 102 kilometri.

Doua cutremure in vestul Romaniei

Si vestul tarii a fost afectat zilele trecute de o activitate seismica moderata, doua cutremure inregistrandu-se, in noaptea de vineri spre sambata, in Banat, in judetul Caras-Severin.

Primul dintre ele a avut loc la 23:00:04 (UTC), cu o magnitudine de 4,8 grade, la o adancime de 5 kilometri si a fost resimtit si la Timisoara.

Cel de-al doilea a fost inregistrat la 23:41:05 (UTC), cu o magnitudine de 2,5 grade, fiind localizat loc la adancimea de 4 kilometri. mai mult


Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 15:23

1 comentariu
Cutremur in Vrancea

Cutremur in Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter s-a produs marti, la ora 11.24, in judetul Vrancea, la o adancime de 128 de kilometri, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Focsani (37 de kilometri), Ramnicu Sarat (43 de kilometri), Marasesti (46 de kilometri), Covasna (46 de kilometri) si Targu Secuiesc (57 de kilometri).

Vrancea, scuturata de doua cutremure in cursul noptii trecute

Cutremurul cu cea mai mare magnitudine produs anul acesta in Romania a avut 5 grade si s-a inregistrat la 29 martie, tot in zona seismica Vrancea.

La 6 octombrie 2013, in Vrancea a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simtit si la Bucuresti, dar si in nordul Bulgariei si in Republica Moldova. mai mult


Marti, 28 Octombrie 2014, ora 15:29

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Ziua de salariu te poate ucide - studiu
  2. Actrita de la Bollywood, 26 de ani de inchisoare pentru blasfemie
  3. Avion inghetat pe pista: Pasagerii se dau jos si imping (Video)
  4. Dorel loveste pe aeroportul Baneasa: A intrat cu masina in avion
  5. Au plecat sa culeaga ciuperci, dar au gasit marijuana
  6. Campusul Microsoft, pazit de roboti inteligenti
  7. La ce poate conduce teama de un atac militar al Rusiei
  8. Creatura marina "diavolul negru", filmata in premiera mondiala (Video)
  9. Ursuletul Winnie the Pooh, interzis intr-un oras european pentru ca e "hermafrodit"
  10. Supravietuire miraculoasa: A cazut de la etajul 11 pe o masina in miscare