cutremur vrancea

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cutremur in Vrancea

Cutremur in Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade s-a produs sambata, la ora 05.13, in judetul Vrancea, la o adancime de 114 kilometri, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului.

Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Focsani (29 de kilometri), Marasesti (30 de kilometri), Adjud (42 de kilometri), Tecuci (45 de kilometri) si Ramnicu Sarat (51 de kilometri).

In zona seismica Vrancea s-au produs, in decembrie, alte sase cutremure cu magnitudini intre 3,1 si 4,5, cel mai puternic dintre acestea fiind inregistrat in 7 decembrie.

In 22 noiembrie, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in Romania in ultimii 10 ani.

Cutremur de 5,7 grade in Romania - s-a simtit si la Bucuresti

Seismul a fost simtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici, care nu au depasit insa 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati. Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.

Tot in Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani. mai mult


Sambata, 20 Decembrie 2014, ora 09:16

Cutremur de 4,2 grade in Vrancea

Cutremur de 4,2 grade in Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter a avut loc, vineri, in zona seismica Vrancea.

Seismul s-a produs la ora 10.25, in judetul Vrancea, la o adancime de 120 de kilometri, a anuntat Institutul National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Cel mai mare cutremur de anul acesta din tara noastra, cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter, a avut loc pe 22 noiembrie.

Cutremur de 5,7 grade in Romania - s-a simtit si la Bucuresti

Seismul s-a produs la ora 21.14, in judetul Vrancea, la o adancime de 39 de kilometri, si s-a simtit in Bucuresti si in numeroase orase ale tarii, printre care Galati, Buzau, Bacau, Piatra Neamt, Iasi, Fetesti, Tulcea, Mangalia, Medias, Ploiesti, Vaslui, Botosani si Campulung Muscel.

Ce au facut sute de romani dupa cutremurul de 5,7 grade din noiembrie

Mai multe persoane au sunat la 112 din cauza unor atacuri de panica, iar reteaua de telefonie mobila a picat. Cei care au simtit cutremurul au scris pe retelele sociale ca acesta a durat intre 30 si 45 de secunde.

D.T. mai mult


Vineri, 12 Decembrie 2014, ora 10:59

1 comentariu
Cutremur de 4,4 grade in Vrancea - replica la seismul mare din noiembrie?

Cutremur de 4,4 grade in Vrancea - replica la seismul mare din noiembrie?

Un seism cu magnitudinea de 4,4 grade s-a produs, duminica seara, in regiunea Vrancea, in jurul orei 23:00.

Epicentrul cutremurului a fost localizat in zona Marasesti - Panciu, iar specialistii sustin ca este vorba despre o replica a seismului de 5,7 grade de pe 22 noiembrie, cea mai puternica inregistrata pana acum, potrivit Cutremur.net.

Institutul National pentru Fizica Pamantului raporteaza ca seismul s-a produs la ora exacta 23:04:04, la coordonatele lat 45.8676 lon 27.184 si adancimea de 38 de kilometri.

Cel mai mare cutremur din ultimii zece ani: Cum ne protejam in cazul unui seism

Este al doilea seism inregistrat duminica in Romania, dupa ce la ora 13:08 a mai avut loc un cutremur, mult mai slab, cu magnitudinea 2,4. Acesta s-a produs in judetul Prahova, la 75 de kilometri adancime.

Cutremurul de la ora 23:00 a fost destul de puternic si s-a simtit atat in Romania, cat si in Republica Moldova.

Ce au facut sute de romani dupa cutremurul de 5,7 grade din noiembrie

Internauti din Focsani, Vaslui, Onesti, Galati, Braila, Iasi, Bacau, Tulcea si Odobesti au confirmat ca au simtit miscarea telurica, scurta, dar destul de puternica, mai ales la etajele superioare ale blocurilor.

La fel au spus si locuitori din R. Moldova, care au raportat ca au simtit cutremurul la Chisinau si Causeni.

Pentru ca nu a fost totusi la fel de puternic ca seismul de pe 22 noiembrie, cel din aceasta seara nu s-a simtit si la Bucuresti sau Brasov, de exemplu.... mai mult


Duminica, 07 Decembrie 2014, ora 23:25

6 comentarii
Nou cutremur in Vrancea

Nou cutremur in Vrancea

Un seism cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter a avut loc marti dimineata, la ora 3:52, in zona seismica Vrancea.

Cutremurul s-a produs in judetul Vrancea, la o adancime de 32 de kilometri, potrivit Institutul National de Fizica Pamantului (INFP).

Cele mai apropiate localitati de epicentru au fost Marasesti (6 km), Focsani (17 km), Tecuci (21 km), Adjud (28 km) si Ramnicu Sarat (53 km).

Cel mai puternic cutremur de anul acesta a avut loc sambata seara, la ora 21:14, tot in judetul Vrancea.

Cutremur de 5,7 grade in Romania - s-a simtit si la Bucuresti

Seismul a avut magnitudinea de 5,7 pe scara Richter, s-a produs la o adancime de 39 de kilometri si s-a simtit inclusiv in Bucuresti, dar si in numeroase alte orase ale tarii.

D.T. mai mult


Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 09:46

1 comentariu
Radulian (INFP): Cutremurul de sambata seara poate avea replici timp de cateva zile

Radulian (INFP): Cutremurul de sambata seara poate avea replici timp de cateva zile

Cele cinci replici ale seismului de sambata seara inregistrate pana acum tot in zona Vrancea sunt normale si este posibil sa apara si altele, timp de cateva zile, a declarat duminica, directorul stiintific al Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP), Mircea Radulian.

"Este o activitate seismica normala si asteptata. De obicei, cutremurele crustale de peste cinci grade, cum a fost cel de aseara, sunt insotite de replici. Perioada in care acestea apar poate fi si ceva mai lunga. Noi intelegem prin replici tot ce se intampla dupa. Conditia este ca aceste evenimente sa fie inregistrate in aceeasi zona. Perioada poate fi de ordinul catorva zile, chiar daca se vor rari", a explicat directorul stiintific al INFP.

Mircea Radulian a mai spus ca replicile inseamna o "reechilibrare a zonei, a tensiunii din Vrancea".

Cutremur de 5,7 grade in Romania: Un oras intreg a ramas fara caldura

"Replicile pot fi pe cateva zile distanta. In general, exista o relatie intre cat de mare a fost cutremurul si cate replici apar si pe ce durata. Altfel spus, cu cat cutremurul este mai mare, cu atat te astepti la mai multe replici si la o durata mai mare in care acestea pot sa apara", a concluzionat Mircea Radulian.

Seismul de sambata seara din Vrancea, cel mai mare inregistrat in ultimii zece ani in Romania, a avut magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter si s-a produs la o adancime de 39 de kilometri.

Consecintele cutremurului din Romania: strazi crapate, cladiri... mai mult


Duminica, 23 Noiembrie 2014, ora 15:53

Nou cutremur in Vrancea

Nou cutremur in Vrancea

Un nou nou cutremur in Vrancea, cu magnitudinea de 2,7 grade pe scara Richter, s-a produs duminica, la ora 12.16, acesta fiind al cincilea seism de minimum 2,5 grade inregistrat dupa cel de 5,7 grade de sambata seara, potrivit Institutului National de Fizica Pamantului (INFP).

Seismul de 2,7 grade a avut loc la adancimea de 30 de kilometri.

Primele patru replici ale cutremurului de 5,7 grade au avut magnitudinile de 2,8, 3,1, 2,5 si 2,7 pe Richter.

Seismul de 5,7 grade de sambata a avut loc la ora 21.14, la adancimea de 39 de kilometri, fiind cel mai mare, ca magnitudine, inregistrat in Romania in ultimii 10 ani.

Cutremur de 5,7 grade in Romania - s-a simtit si la Bucuresti

Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata, sambata seara, in mai multe localitati din judetul Galati.

Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.

Cutremurul a fost resimtit si in Republica Moldova si Bulgaria.

Cutremur de 5,7 grade in Romania: Un oras intreg a ramas fara caldura

Directorul INFP, Constantin Ionescu, a declarat ca seismul de 5,7 grade a fost unul oarecum atipic pentru zona Vrancea, din punct de vedere al adancimii mici la care s-a produs si din acest motiv a fost resimtit relativ puternic. "De regula, in aceasta zona seismica avem cutremure de adancimi de 90 pana la 140 de kilometri", a explicat Ionescu. mai mult


Duminica, 23 Noiembrie 2014, ora 13:43

1 comentariu
Cutremur de 5,7 grade in Romania: Peste 10 replici ale seismului

Cutremur de 5,7 grade in Romania: Peste 10 replici ale seismului

Peste 10 replici s-au inregistrat dupa cutremurul cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter ce a avut loc, sambata seara, in zona Vrancea.

Cea mai importanta replica s-a produs in in jurul orei 22:30, masurand 3,1 pe scara Richter, la o adancime de 36 de km, potrivit Institutului National de Fizica Pamantului (INFP).

Mai mult decat atat, in primele doua ore dupa producerea seismului, au avut loc cinci replici de peste 2 grade, acestea inregistrandu-se la adancimi de sub 39 de kilometri.

Directorul stiintific al INFP, Mircea Radulian, a declarat pentru Realitatea TV, ca replicile ar putea dura mai multe zile, dar ca magnitudinea lor va fi de maxim 3-4 grade. De asemenea, acesta a precizat ca in zonele Galati si Focsani, aflate in apropierea epicentrului, seismul s-a resimtit la o magnitudine de peste 6 grade deoarece a fost un cutremur de suprafata.

"A fost un cutremur normal. Pot exista si replici. Nu inseamna ca va urma un cutremur mare", a adaugat si fostul director al INFP, Gheorghe Marmureanu.

Cutremur de 5,7 grade in Romania - s-a simtit si la Bucuresti

Cutremurul cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter a avut loc, sambata seara, in zona Vrancea.

Seismul s-a produs la ora 21.14, in judetul Vrancea, a avut loc la o adancime de 39 de kilometri si s-a simtit inclusiv in Bucuresti.

Initial s-a anuntat oficial o magnitudine 5,5. Apoi aceasta a fost reevaluata la 5,6 si ulterior la 5,7.

Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt... mai mult


Duminica, 23 Noiembrie 2014, ora 10:34

Cutremur de 5,7 grade in Romania - s-a simtit si la Bucuresti

Cutremur de 5,7 grade in Romania - s-a simtit si la Bucuresti

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter a avut loc, sambata seara, in zona Vrancea.

Seismul s-a produs la ora 21.14, in judetul Vrancea, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Cutremurul a avut loc la o adancime de 39 de kilometri si s-a simtit inclusiv in Bucuresti.

Initial s-a anuntat oficial o magnitudine 5,5. Apoi aceasta a fost reevaluata la 5,6 si ulterior la 5,7.

Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Marasesti (sase kilometri), Tecuci (22 kilometri) si Focsani (21 de kilometri), Adjud (25 de kilometri) si Onesti (51 de kilometri), potrivit INFP.

Patru comune din Vrancea au ramas fara curent electric, a anuntat Cristina Duta de la ISU Vrancea.

In judetul Tulcea a fost afectat peretele unei case si o conducta de apa, iar la Focsani un acoperis de bloc. Nu exista victime, a anuntat Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul de Interne, pentru B1 TV.

Seismul s-a resimtit in numeroase orase ale tarii, printre care Galati, Buzau, Bacau, Piatra Neamt, Iasi, Fetesti, Tulcea, Mangalia, Medias, Ploiesti, Vaslui, Botosani si Campulung Muscel. Mai multe persoane au sunat la 112 din cauza unor atacuri de panica.

Cei care au simtit cutremurul scriu pe retelele sociale ca acesta a durat intre 30 si 45 de secunde.

Directorul stiintific al INFP, Mircea Radulian, a declarat, la Romania TV, ca pot exista replici, timp de 4-5 zile, dar ele vor fi destul de mici, cu o magnitudine de cel mult 4 grade, si... mai mult


Sambata, 22 Noiembrie 2014, ora 21:21

28 comentarii
Cutremur in Vrancea

Cutremur in Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter s-a produs marti, la ora 11.24, in judetul Vrancea, la o adancime de 128 de kilometri, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Focsani (37 de kilometri), Ramnicu Sarat (43 de kilometri), Marasesti (46 de kilometri), Covasna (46 de kilometri) si Targu Secuiesc (57 de kilometri).

Vrancea, scuturata de doua cutremure in cursul noptii trecute

Cutremurul cu cea mai mare magnitudine produs anul acesta in Romania a avut 5 grade si s-a inregistrat la 29 martie, tot in zona seismica Vrancea.

La 6 octombrie 2013, in Vrancea a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simtit si la Bucuresti, dar si in nordul Bulgariei si in Republica Moldova. mai mult


Marti, 28 Octombrie 2014, ora 15:29

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Un barbat si-a facut 50 de operatii estetice ca sa semene cu Kim Kardashian (Foto)
  2. Suntem campioni la ceva - Un fotograf strain, mut de admiratie (Galerie foto)
  3. A sarit dezbracat in apa inghetata pentru a salva o rata (Galerie foto)
  4. Opt religii sub un singur acoperis
  5. Aparitie incredibila pe strazile din China - oamenii au ras in hohote (Video)
  6. Protest inedit fata de casatoriile gay, cu un cal imbracat in mireasa
  7. Reactie necontrolata a ducesei de Cambridge - moment unic (Video)
  8. Reusita epocala a NASA: Teleportarea cuantica la mare distanta
  9. O capsula a timpului din 1795, dezgropata la Boston
  10. Doi copii au incercat sa jefuiasca o banca avand arme de jucarie