cutremur vrancea

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cutremur in zona Vrancea

Cutremur in zona Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter s-a produs luni seara, la ora locala 22.35 (19.35 UTC), in zona seismica Vrancea, judetul Buzau, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Cutremurul a avut loc la o adancime de 147 kilometri, iar cele mai apropiate localitati de epicentru au fost Covasna (37 km), Ramnicu Sarat (50 km), Targu Secuiesc (51 km), Focsani (54 km) si Buzau (59 km).

Cel mai important cutremur din acest an s-a inregistrat pe 29 martie si a avut o magnitudine de 5 grade pe scara Richter. mai mult


Marti, 30 Septembrie 2014, ora 08:38

Alte articole despre: cutremur Vrancea, seism Vrancea
Nou cutremur in Vrancea

Nou cutremur in Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter a avut loc, vineri dimineata, in zona seismica Vrancea.

Seismul s-a produs in judetul Buzau, la ora 3:54, potrivit Institutului Natioanl pentru Fizica Pamantului (INFP).

Cutremurul s-a produs la o adancime de 75 de kilometri, cele mai apropiate localitati de epicentru fiind Covasna (30 km), Targu Secuiesc (46 km), Sacele (51 km), Sfantu Gheorghe (53 km) si Valenii de Munte (54 km).

Marmureanu: Am analizat ultimii 600 de ani. Raman pe varianta unui cutremur foarte puternic, dar tarziu, nu acum

Directorul onorific al Institutului National de Fizica a Pamantului, Gheorghe Marmureanu, a declarat ca a studiat cutremurele din ultimii 600 de ani. El a ajuns la concluzia ca, desi ne paste un seism puternic, acesta va veni "foarte, foarte tarziu, nu acum".

"Eu raman pe analizele facute pe date istorice. Am facut analize pe ce s-a intamplat in ultimii 600 de ani. Vreau sa va spun ca am analizat si toate documentele istorice de pe la manastiri, biserici... Raman pe varianta unui cutremur foarte puternic, dar foarte, foarte tarziu, nu acum. Deocamdata lumea sa stea linistita, sa isi vada de treburile obisnuite", a explicat acesta la Romania TV.

D.T. mai mult


Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 08:38

Alte articole despre: cutremur Vrancea, cutremur Buzau
Nou cutremur in Vrancea

Nou cutremur in Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter s-a produs in zona seismica Vrancea, la ora 12:19.

Seismul a avut loc in judetul Buzau, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP), la o adancime de 105 kilometri.

Cele mai apropiate localitati de epicentrul cutremurului sunt Covasna (43 de kilometri), Ramnicu Sarat (46 de kilometri), Buzau (52 de kilometri), Valenii de Munte (55 de kilometri) si Focsani (56 de kilometri).

Cutremur de 4,8 grade in Muntenia (Video)

Seismul s-a produs la doua zile dupa ce un alt cutremur, de aceata data de 4,8 grade, a avut loc, miercuri seara, la ora 22:45, tot in zona Vrancea.

Initial, Institutul National pentru Fizica Pamantului anuntase un cutremur de 5,2 grade ce ar fi avut epicentrul in Prahova, in apropiere de Ploiesti.

Alte doua cutremure s-au produs duminica in judetul Buzau, in zona seismica Vrancea, intr-un interval de aproximativ patru ore, unul avand magnitudinea de 3 grade pe scara Richter si celalalt fiind de 2,8 grade.

D.T. mai mult


Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 17:00

Alte articole despre: cutremur Vrancea, cutremur Buzau
Al doilea cutremur in aceeasi zi, in zona Vrancea

Al doilea cutremur in aceeasi zi, in zona Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs sambata, la ora 18.55, in judetul Buzau, in zona seismica Vrancea, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Seismul s-a produs la o adancime de 133 de kilometri si a avut epicentrul in judetul Buzau. Orasele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Covasna (41 de kilometri), Ramnicu Sarat (47 de kilometri), Focsani (52 de kilometri), Targu Secuiesc (55 de kilometri) si Buzau (56 de kilometri).

Un alt cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richeter s-a produs sambata, la ora 07.20, in judetul Vrancea.

Cutremur in Vrancea

Cutremurul cu cea mai mare magnitudine produs anul acesta in Romania a avut 5 grade si s-a inregistrat la 29 martie, tot in zona seismica Vrancea.

La 6 octombrie 2013, in Vrancea a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simtit si la Bucuresti, dar si in nordul Bulgariei si in Republica Moldova. mai mult


Sambata, 06 Septembrie 2014, ora 21:08

1 comentariu
Alte articole despre: cutremur Vrancea septembrie 2014
Cutremur in Vrancea

Cutremur in Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter s-a produs sambata, la ora 07.20, in zona seismica Vrancea, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Seismul s-a produs la o adancime de 145 de kilometri si a avut intensitatea I in zona epicentrala, in judetul Vrancea.

Orasele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Covasna (39 de kilometri), Focsani (47 de kilometri), Ramnicu Sarat (48 de kilometri), Targu Secuiesc (51 de kilometri) si Marasesti (55 de kilometri).

Cutremurul cu cea mai mare magnitudine produs anul acesta in Romania a avut 5 grade si s-a inregistrat la 29 martie, tot in zona seismica Vrancea.

La 6 octombrie 2013, in Vrancea a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simtit si la Bucuresti, dar si in nordul Bulgariei si in Republica Moldova. mai mult


Sambata, 06 Septembrie 2014, ora 11:25

Cutremur in Vrancea

Cutremur in Vrancea

Un cutremur de 3,3 grade pe scara Richter s-a produs, miercuri dimineata, la ora 5:57, in zona Vrancea.

Seismul a avut epicentrul in judetul Buzau si s-a produs la o adancime de 129 de kilometri, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Cele mai apropiate orase de locul in care a avut loc cutremurul sunt Covasna (36 de kilometri), Ramnicu Sarat (51 de kilometri), Targu Secuiesc (51 de kilometri), Focsani (55 de kilometri) si Buzau (59 de kilometri).

D.T. mai mult


Miercuri, 03 Septembrie 2014, ora 09:37

Cutremur de 3,9 grade in Vrancea

Cutremur de 3,9 grade in Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter s-a produs marti, la ora 12.04, in zona seismica Vrancea, la o adancime de 150 de kilometri, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului.

Seismul a avut epicentrul la 34 de kilometri de Covasna, 45 de kilometri de Targu Secuiesc, 48 de kilometri de Focsani si 54 de kilometri de Ramnicu Sarat si Marasesti.

Cutremurul cu cea mai mare magnitudine de anul acesta din Romania a avut 5 grade si s-a inregistrat la 29 martie, tot in zona seismica Vrancea.

La 6 octombrie 2013, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simtit si la Bucuresti, dar si in nordul Bulgariei si in Republica Moldova. mai mult


Marti, 19 August 2014, ora 13:46

Cutremur dupa cutremur in zona Vrancea

Cutremur dupa cutremur in zona Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter s-a produs marti la pranz, la ora locala 13,00 (10,00 UTC), in zona seismica Vrancea, judetul Vrancea, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Cutremurul a avut loc la o adancime de 138 de kilometri, iar cele mai apropiate localitati de epicentru au fost Covasna (37 km), Focsani (47 km), Ramnicu Sarat (49 km), Targu Secuiesc (50 km) si Marasesti (55 km).

Trei cutremure in interval de sase ore, in Vrancea

In luna august, in Romania s-au produs sapte cutremure in zona seismica Vrancea, cu magnitudini cuprinse intre 2,5 si 3,3 grade pe scara Richter.

Cel mai mare seism din acest an s-a produs in 29 martie si a avut o magnitudine de 5 grade pe scara Richter. mai mult


Marti, 05 August 2014, ora 19:30

1 comentariu
Alte articole despre: cutremur Vrancea, seism Vrancea marti
Trei cutremure in interval de sase ore, in Vrancea

Trei cutremure in interval de sase ore, in Vrancea

Trei cutremure, cel mai mare avand magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter, s-au produs luni, intr-un interval de doar sase ore, in judetul Vrancea, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Primul seism a fost inregistrat la ora 14.55 si a avut 3,1 grade.

Al doilea, de 2,5 grade pe Richter, s-a produs la 17.11, iar ultimul, cu magnitudinea de 2,7, la ora 20.51.

Cutremurul cu cea mai mare magnitudine de anul acesta din Romania a avut 5 grade si s-a inregistrat la 29 martie, tot in zona seismica Vrancea. Epicentrulul seismului a fost in judetul Buzau. mai mult


Marti, 05 August 2014, ora 10:08

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Oameni ucisi de lucruri cazute din cer
  2. Un avion era prea greu ca sa decoleze: 10 pasageri, rugati sa coboare
  3. Gest socant al unui artist rus. Si-a taiatul lobul urechii in semn de protest
  4. Descoperiri uluitoare despre Tutankhamon: A fost rodul unui incest
  5. Spanzurata pentru un pahar cu apa - un ministru si un guvernator au murit pentru ea
  6. Mango, in centrul unui scandal imens, din cauza bluzei "naziste" (Foto)
  7. Scandal cu inregistrari in bikini in armata americana (Video)
  8. Televiziunea la care se uita cainii, Dog TV, ajunge si in Europa
  9. Ingenios: Cum rezolva chinezii lipsa spatiului (Foto)
  10. Jucarii Ebola, vandute de americani