daniel neagoe posta romana

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Anastase: Il cunosc pe Neagoe, dar nu eu l-am propus la Posta Romana

Anastase: Il cunosc pe Neagoe, dar nu eu l-am propus la Posta Romana

Prim-vicepresedintele PDL Roberta Anastase a admis joi ca il cunoaste pe fostul director al Postei Romane, Daniel Neagoe, dar a adaugat ca nu ea l-a sustinut pentru a obtine aceasta functie, cand democrat-liberalii se aflau la putere.

"Nu am avut niciun fel de amestec in ceea ce priveste atribuirea mandatului fostului director general al Postei Romane, domnul Dan Neagoe. Ii reamintesc domnului Nica faptul ca eu am fost si sunt presedintele Camerei Deputatilor si nu ministrul Comunicatiilor, in sarcina caruia a revenit numirea directorului Postei Romane. In plus, nu am facut parte niciodata din Consiliul de Administratie al Postei Romane, astfel incat sa am cunostinta despre situatia financiara a Companiei Nationale Posta Romana", precieaza presedintele Camerei Deputatilor, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Ea a negat ca mama sa ar avea contracte cu Posta si l-a avertizat pe ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, de faptul ca il va da in judecata, daca acesta va continua cu acuzatiile de acest fel.

Mai mult, ea l-a acuzat pe acesta ca ar avea legaturi cu un om de afaceri brasovean din domeniul comunicatiilor.

"Ii atrag atentia domnului Dan Nica, asa cum a facut-o si seful sau, premierul Victor Ponta, sa inceteze atacurile iresponsabile la adresa presedintilor Parlamentului.

Stim cu totii ca suntem intr-o acerba campanie electorala, dar asemenea modalitati de a face campanie sunt nedemne de un politician responsabil.

Din informatiile pe care le detin si pe... mai mult


Joi, 31 Mai 2012, ora 18:38

7 comentarii
Dan Nica: La Posta Romana s-a furat mult si sistematic

Dan Nica: La Posta Romana s-a furat mult si sistematic

Ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, a declarat joi ca amenda primita de Posta Romana, de la Consiliul Concurentei, a fost reesalonata, astfel incat institutia sa evite falimentul, acuzand insa ca "s-a furat si mult, si sistematic".

"Amenda data de Consiliul Concurentei, de 100 de milioane de lei, a fost reesalonata, ca sa se evite intrarea in faliment a Postei Romane, in 13 iulie", a afirmat Nica.

Acesta a condamnat faptul ca "foarte multi directori s-au complacut in aceasta situatie", precizand ca au fost desfiintate toate cele opt directii regionale si toate cele sase servicii de sector din Bucuresti, care erau inutile. Totodata, a mentionat ca s-au dat afara peste jumatate dintre directorii Postei Romane.

Cat s-a furat la Posta Romana

Ministrul Comunicatiilor a acuzat ca, in cadrul Postei Romane, "s-a furat si mult, si sistematic", completand ca institutia "se va indrepta civil impotriva celor care au adus prejudicii".

Nica a dat mai multe exemple, printre care o suma de sase milioane de euro, platita pentru un soft care nu era necesar, existand deja un astfel de soft, "care avea un defect - era gratuit", potrivit lui Nica.

In plus, ministrul Comunicatiilor a mai dat exemplul unei sume de cinci milioane de euro catre "o firma care n-a prestat nicio activitate si care nu are decat un singur salariat in ultimii ani si a fost adusa o paguba care trebuie achitata de Posta Romana".

Daniel Neagoe - protejatul Robertei Anastase

Dan Nica a mai spus ca... mai mult


Joi, 31 Mai 2012, ora 16:36

36 comentarii
Posta Romana va intra in faliment, daca nu sunt concediati 1.000 de angajati

Posta Romana va intra in faliment, daca nu sunt concediati 1.000 de angajati

Consiliul de Administratie al Postei Romane va discuta, vineri, un plan de restructurare pentru evitarea falimentului, care prevede o noua organigrama, destituirea a doua treimi din directori si 1.068 de salariati TESA, a declarat, joi, ministrul Comunicatiilor, Dan Nica.

"Daca acest plan de restructurare nu va fi aprobat, Posta Romana va intra in faliment, asa cum m-a informat fostul director general al companiei prin intermediul unei scrisori.

Planul de reorganizare prevede o noua organigrama, destituirea si trecerea in somaj a doi din trei directori, adica in loc de 150 de directori vor ramane o treime, si disponibilizarea a 1.068 de salariati TESA, persoane angajate in ultimii ani, fara competentele necesare si cu salarii foarte mari in raport cu angajati cu 30 de ani vechime", a spus Nica.

El a aratat ca situatia Postei Romane este "una extrem de preocupanta", in conditiile in care operatorul national postal a inregistrat pierderi de circa 100 milioane de euro in ultimii trei ani si nu a reusit sa-si mentina veniturile nici macar in zona serviciilor pentru care are monopol pana la finele anului.

"De asemenea, Posta are o datorie la bugetul de stat reesalonata de circa 110 milioane de lei, la care se adauga amenda Consiliului Concurentei, de peste 100 milioane de lei. Prin intermediul unei scrisori dragute, fostul director general al Postei, pe care m-am bucurat sa-l dau afara repede si sa-l las sa se intoarca la meseria lui de baza, de specialist in... mai mult


Joi, 17 Mai 2012, ora 21:20

1 comentariu
Posta Romana, profit pentru prima oara in ultimii trei ani

Posta Romana, profit pentru prima oara in ultimii trei ani

Compania Nationala Posta Romana a anuntat miercuri ca si-a imbunatatit situatia economico-financiara si ca a reintrat pe profit, astfel ca profitul pe luna august a fost de aproximativ 600.000 lei, iar, potrivit analizelor financiare, trendul este ascendent pentru lunile urmatoare.

Posta Romana a inregistrat profit ultima data in anul 2008, cand la nivelul intregului an a realizat un rezultat pozitiv de 32.793 lei.

"Reintrarea pe profit a companiei se datoreaza, in primul rand, implementarii unei serii de masuri interne de eficientizare a activitatii si optimizare a cheltuielilor, in special a celor cu serviciile prestate de terti, precum si dezvoltarea de proiecte pentru cresterea veniturilor companiei.

Mai exact, este vorba despre reducerea cheltuielilor cu 441 milioane euro prin rezilierea si suspendarea unor contracte nesustenabile si reorganizarea retelei postale interne - la inceputul lunii octombrie reteaua postala inregistra un numar de 5.846 subunitati postale ca urmare a deciziei de comasare - la care se adauga implementarea unui nou model de business", se arata intr-un comunicat al companiei.

Oficialii Postei Romane spun ca toate aceste masuri vor contribui la mentinerea pe profit a companiei si la imbunatatirea substantiala a situatiei economico-financiare. In plus, conducerea companiei ia in calcul introducerea in portofoliul companiei Posta Romana a produselor financiar-bancare de retail si relansarea serviciului de curierat rapid.

"Reintrarea... mai mult


Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 14:52

1 comentariu
Dumitru Costin (BNS): Posta Romana are nevoie de management privat

Dumitru Costin (BNS): Posta Romana are nevoie de management privat

Compania Nationala Posta Romana (CNPR) are nevoie de management privat pentru a fi profitabila si competenta, a declarat, marti, presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin.

"Avem nevoie de management privat in Posta Romana. Am sustinut de ani buni aceasta idee. Este singura cale prin care putem aduce competenta si singura cale prin care putem scoate unghiile politicienilor din companiile cu capital de stat. Revendicarea este oficiala si asteptam raspuns de la minister (MCSI n.r.), de la Guvern. Poate au pus compania pe lista celor 16 companii de stat unde se va face management privat", a afirmat Dumitru Costin.

Totodata, liderul sindical a mentionat ca Romania a platit in urma cu doi ani circa doua milioane de euro pentru un studiu de restructurare si modernizare a CNPR, fara ca acesta sa fie pus in aplicare.

"(...) Exista un program de modernizare a acestei companii. Este un program elaborat de cea mai prestigioasa firma de consultanta din domeniul comunicatiilor la nivel european si mondial. Un studiu finalizat la sfarsitul anului 2008, care trebuia pus in aplicare incepand din 2009. Insa, a fost bagat la sertar. Romania a platit doua milioane de euro pentru un studiu de restructurare si modernizare a Postei Romane care nu se aplica", a subliniat presedintele BNS.

Personalul disponibilizat nu poate fi redistribuit

Pe de alta parte, Dumitru Costin a precizat ca personalul ce urmeaza a fi dat afara din cele 900 de subunitati postale nu... mai mult


Marti, 02 August 2011, ora 11:03

1 comentariu
Daniel Neagoe, despre contractele paguboase si iesirea de sub monitorizarea FMI a Postei - Interviu

Daniel Neagoe, despre contractele paguboase si iesirea de sub monitorizarea FMI a Postei - Interviu

Compania Nationala Posta Romana ar putea iesi de sub monitorizarea Fondului Monetar International in 2012, sustine Daniel Neagoe, presedintele - director general al companiei.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Daniel Neagoe a precizat ca singura conditie pe care mai trebuie sa o indeplineasca C.N. Posta Romana S.A. ar fi sa incheie anul 2011 pe profit, un deziderat realizabil dupa rezilierea mai multor contracte paguboase incheiate in urma cu cativa ani.

Potrivit estimarilor facute de seful Postei Romane, compania va realiza, in perioada iulie-decembrie, un profit lunar de cel putin un milion de euro. Pentru a incheia anul pe plus, Compania Nationala Posta Romana va trebui sa realizeze, in partea a doua a anului, un profit minim de 8 milioane de euro, cu care sa acopere pierderile avute in primul semestru din 2011, care s-au cifrat la aproximativ 33 de milioane de lei.

In ceea ce priveste contractele "paguboase" pe care le-a reziliat de cand se afla la conducerea companiei, 25 iunie 2010, Daniel Neagoe sustine ca Posta Romana nu avea nevoie G4S, Blue Air, UTI sau Romprest, compania de stat reusind sa internalizeze mai ieftin toate serviciile prestate de acestea, dar, pe alocuri, cu "mici scaderi in calitate".

Referindu-se la posibilitatea largirii portofoliului de servicii pe zona bancara si de asigurari, Daniel Neagoe a mai declarat ca infiintarea celor doua noi societati Banca Posta Romana si Asigurari Posta Romana "nu va fi un proces simplu", dar este... mai mult


Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 12:33

Concedieri la Posta Romana: 2.500 de angajati vor parasi compania in 2011

Concedieri la Posta Romana: 2.500 de angajati vor parasi compania in 2011

Posta Romana, compania cu cel mai mare numar de angajati din Romania, intentioneaza sa isi reduca numarul angajatilor cu maxim 2.500 pana la sfarsitul acestui an, a declarat, luni, directorul general, Daniel Neagoe.

"In prezent, negociem cu sindicatele, pentru ca intr-o prima faza sa fie plecari voluntare. Am bugetat cate zece salarii compensatorii medii pentru 2.480 de angajati, in total insemnand 12.000 lei brut. Speram sa nu se ajunga la disponibilizari fortate", a precizat Daniel Neagoe.

Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli pe 2011 al companiei, Posta Romana isi propune sa ramana astfel cu 32.663 angajati pana la finalul anului.

"Pentru anul 2011, Compania Nationala Posta Romana SA si-a propus un set de masuri care au ca scop transformarea companiei intr-o organizatie profitabila, competitiva, bine pozitionata pe piata serviciilor postale, printre care si comasarea unor subunitati postale, in cadrul strategiei de reorganizare a retelei. Acest fapt va atrage, inevitabil, cu sine o reducere a numarului de personal.

In acest sens, se are in vedere dinamica si fluctuatia locurilor de munca intr-o companie cu cateva zeci de mii de angajati. Astfel, momentan ne aflam in faza de reglementare a plecarilor voluntare si a pensionarilor normale sau anticipate. In eventualitatea disponibilizarilor s-au bugetat salarii compensatorii care se vor acorda in functie de vechimea in sistemul de Posta, conform prevederilor Contractului Colectiv de Munca", mai spun... mai mult


Luni, 18 Aprilie 2011, ora 14:28

3 comentarii
Posta Romana, in pragul falimentului?

Posta Romana, in pragul falimentului?

Pierderile Postei Romane sunt estimate, in 2010, la un sfert de miliard de lei, ceea ce inseamna ca ar fi al treilea an consecutiv de functionare in paguba.

Guvernul Romaniei a lansat in urma cu o luna marea strategie de restructurare si modernizare a Postei, care seamana insa cu privatizarile Petrom sau Sidex. Concluzia arata ca societatea ar avea nevoie de 113,2 milioane de euro, potrivit Financiarul.

Posta Romana a avut, de la inceputul lui 2009 si pana in prezent, trei directori Mihai Vatavu, Tudor Gabriel Bohalteanu, iar in prezent este Dumitru Daniel Neagoe. Compania numara in prezent 37 de directori in sediul central, carora li se adauga altii din reteaua regionala si directori ai filialelor judetene.

"Cauzele situatiei actuale sunt semnarea unor contracte de achizitii in anul 2008, in valoare de peste 300 de milioane de euro, care depaseste capacitatea financiara de plata a CNPR. Cresterea numarului de personal si a cheltuielilor salariale aferente, implementarea necorespunzatoare a masurilor prevazute in strategia de privatizare aprobata prin HG 1134/2008, amanarea deciziilor privind constructia si automatizarea centrelor regionale de tranzit", arata conducerea Postei, in sinteza factorilor ce au dus la aceasta situatie.

Situatia este insa atat de dramatica, incat nicio strategie nu mai poate salva Posta Romana care se pregateste de liberalizarea pietei incepand cu anul 2013.

Nu se stie cate persoane vor fi disponibilizate

In ceea ce priveste... mai mult


Luni, 19 Iulie 2010, ora 10:24

7 comentarii
Posta Romana are un nou director general

Posta Romana are un nou director general

Compania Nationala Posta Romana are un nou presedinte-director general, in persoana lui Dumitru Daniel Neagoe.

Adunarea Generala a Actionarilor CN Posta Romana SA, intrunita in data de 25 iunie 2010, a decis numirea lui Dumitru Daniel Neagoe in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al companiei.

Incepand cu aceeasi data, Consiliul a decis ca Dumitru Daniel Neagoe sa ocupe si functia de director general al CN Posta Romana SA.

Noul presedinte-director general il inlocuieste la conducerea Postei Romane pe Tudor Gabriel Bohalteanu, care a demisionat din functiile detinute in cadrul companiei. mai mult


Marti, 29 Iunie 2010, ora 21:58

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba