daniela lulache

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Daniela Lulache: Listarea Nuclearelectrica merge inainte - Ce planuri are cu compania

Daniela Lulache: Listarea Nuclearelectrica merge inainte - Ce planuri are cu compania

Listarea Nuclearelectrica merge inainte, aceasta fiind estimata pentru luna septembrie 2013, a afirmat Daniela Lulache, directorul general al companiei.

"Pentru ca stiu ca au aparut, in ultima vreme, informatii contradictorii legate de listare, subliniez ca procesul de listare a Nuclearelectrica merge inainte.

Potrivit angajamentului asumat de autoritatile romane fata de FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana, listarea companiei este estimata sa se deruleze in luna septembrie 2013", a spus Daniela Lulache pentru Bursa.

Potrivit directorului Nuclearelectrica, obiectivul central al managementului companiei pe termen scurt este cresterea valorii pentru actionari, in functie de derularea procesului de listare urmand sa fie stabilite o parte a tintelor de evolutie a companiei.

Managementul Nuclearelectrica a fost pana acum unul aproape exclusiv centrat pe obiective tehnice si de functionalitate, iar schimbarea pe care intentioneaza sa o impuna pe parcursul mandatului sau este focalizarea pe cresterea profitabilitatii companiei. mai mult


Marti, 20 August 2013, ora 14:16

Rosca Stanescu, interventii la Guvern pentru Dan Diaconescu si Daniela Lulache (Video)

Rosca Stanescu, interventii la Guvern pentru Dan Diaconescu si Daniela Lulache (Video)

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a trimis la Guvern o scrisoare semnata de un asistent al lui Dan Diaconescu, in care ii atragea atragea atentia asupra unor aspecte legate de privatizarea Oltchim. Rosca Stanescu a negat ca ar fi incercat sa faca trafic de influenta pentru Dan Diaconescu.

"Va transmit cat pot de urgent acest mesaj in speranta ca va poate fi de folos. Textul pe care il atasez este identic cu cel pe care l-am primit eu insumi de la domnul Eugen Anca, care il asista pe Dan Diaconescu in aceasta tranzactie cu cantec. Cred ca informatiile din mesajul pe care l-am primit pot fi utile pentru luarea unei decizii corecte. In ceea ce ma priveste, am libertatea deplina de la domnul Eugen Anca, inteleg ca si de la Dan Diaconescu, de a va prezenta integral acest document", i-a scris Sorin Rosca Stanescu premierului, documentul fiind prezentat joi seara intr-o emisiune la Romania TV.

Invitat in emisiune, Sorin Rosca Stanescu a respins acuzatiile potrivit carora ar fi incercat sa faca trafic de influenta, sustinand ca, de fapt, a fost "un ajutor colegial", pentru care premierul Ponta i-ar fi si multumit.

Printre solicitarile care mai figurau in scrisoarea semnata de Eugen Anca si trimisa de Sorin Rosca Stanescu mai departe, premierului Victor Ponta, se cerea inclusiv sa se inceapa de urgenta procedurile de privatizare a obiectivelor aflate inca in patrimoniul statului roman sau pentru demararea investitiilor la cele doua CET-uri noi (Ramnicu Valcea si... mai mult


Vineri, 17 Mai 2013, ora 13:49

6 comentarii
Daniela Lulache: Listarea Fondului Proprietatea este un esec

Daniela Lulache: Listarea Fondului Proprietatea este un esec

Listarea Fondului Proprietatea este un esec, atat din punct de vedere al pretului actiunii, cat si al scopului pentru care a fost creat, este de parere fostul presedinte al Fondului, Daniela Lulache.

Din punctul sau de vedere, tergiversarile de pe parcursul celor cinci ani, cat au trecut de la crearea si pana la listarea Fondului, se reflecta in pretul actiunii.

"Ne listam, nu ne listam. Maine, poimaine, peste o luna, peste un an, peste cinci. Acestea sunt toate elementele care au concurat de-a lungul timpului la acest pret de sub 0,6 lei / actiune", a declarat Daniela Lulache, cea care a condus Fondul Proprietatea timp de patru ani, pentru Money.ro.

Pe de alta parte, pagubitii ii considera vinovati pe cei care administrat de-a lungul anilor situatia.

De exemplu, Marie Rose Mociornita, unul dintre cei 200.000 de mostenitori care ar fi trebuit sa fie despagubiti in actiuni, are inca mari semne de intrebare.

"Si eu ma intreb de ce in acest Consiliul de Administratie este domnul Ionut Popescu si nu sunt eu sau cineva ca mine", sustine Marie Rose Mociornita, mostenitor pagubit.

Aceasta are de recuperat 70% din avere familiei sale care a fost confiscata de comunisti si ar trebui sa primeasca actiuni. mai mult


Miercuri, 02 Martie 2011, ora 15:39

3 comentarii
Daniela Lulache a castigat 3,56 milioane lei la Fondul Proprietatea, in 2009

Daniela Lulache a castigat 3,56 milioane lei la Fondul Proprietatea, in 2009

Fostul director general al Fondului Proprietatea, Daniela Lulache, a primit 3,56 milioane lei in cursul anului 2009, din care 2,65 milioane lei au reprezentat "alte beneficii", potrivit prospectului de listare al Fondului.

Prospectul de listare al Fondului mentioneaza, printre altele, remuneratia si beneficiile primite de membrii organelor corporative ale Fondului in cursul anului financiar 2009 si pana la preluarea efectiva a mandatului de catre administratorul unic, Franklin Templeton.

Sume importante au mai primit in cursul anului 2009 Mihai Darie, membru Directorat, remuneratia acestuia fiind de 423.798 lei, la care se adauga "alte beneficii" in valoare de 1,16 milioane lei, precum si Laura Constantin, membru Directorat, care a primit o remuneratie de 317.849 lei, la care se adauga "alte beneficii" de 882.776 lei.

Membrul Consiliului de Supraveghere, Gheorghe Pogea, a primit o remuneratie de 3.214 lei in perioada martie-mai 2010, presedintele Directoratului, Ionut Popescu, a primit o remuneratie de 246.232 lei in perioada decembrie 2009 - septembrie 2010, iar Gratiela Iordache a primit suma de 367.216 lei in perioada aprilie 2009 - iulie 2010.

Bugetul revizuit al Fondului Proprietatea pentru 2010 prevede un profit net de 194,94 milioane lei si cheltuieli de 78,33 milioane lei.

Fondul Proprietatea estimeaza venituri de 299,34 milioane lei in 2011, in crestere cu 8% fata de cele bugetate pentru acest an, de 277,4 milioane lei. Din totalul veniturilor pe... mai mult


Marti, 21 Decembrie 2010, ora 19:51

5 comentarii
Daniela Lulache explica cum a ajuns sa aiba salariul de 13.000 de euro

Daniela Lulache explica cum a ajuns sa aiba salariul de 13.000 de euro

Daniela Lulache, fostul director al Fondului Proprietatea, a explicat, vineri, cum a ajuns sa aiba salariul mai mare decat guvernatorul Bancii Nationale, adica 13.000 de euro, si a sustinut ca noul director, Ionut Popescu, castiga aceeasi suma.

"Bugetul Fondului Proprietatea pe anul 2010 este acelasi ca in 2009, a fost aprobat si afisat pe site-ul institutiei. Bonusurile nu au fost bugetate niciodata, deci Ionut Popescu, directorul general al Fondului, are un salariu de 13.000 de euro si ar putea incasa bonusuri similare celor incasate de fostul director", a afirmat Daniela Lulache, la Realitatea Tv.

Ionut Popescu a anuntat, zilele trecute, ca a cerut consiliului de supraveghere al Fondului ca, de la 1 martie, sa i se reduca salariul la nivelul unui secretar de stat. Salariul net al unui secretar de stat este de 4.800 de lei.

El a adaugat ca salariile celor doi membri din componenta noului consiliu de supraveghere, din care fac parte Gheorge Pogea si Gratiela Iordache, dupa retragerea candidaturii consilierul guvernatorului BNR Lucian Croitoru, au fost deja reduse.

Ionut Popescu a fost numit in decembrie director general al Fondului, dupa revocarea Danielei Lulache. Popescu a cerut sa nu primeasca salarii compensatorii in cazul in care va fi revocat, dupa cum era prevazut in contractele de mandat ale fostilor directori, care au primit compensatii de 464.000 euro, dupa aplicarea unor clauze contractuale.

"Salariul meu se compara cu cel al unui director de... mai mult


Vineri, 12 Februarie 2010, ora 19:55

6 comentarii
Fostul sef al Fondului Proprietatea castiga lunar 13.000 de euro

Fostul sef al Fondului Proprietatea castiga lunar 13.000 de euro

Fostul director general al Fondului Proprietatea, Daniela Lulache, a avut in 2009 un salariu lunar de 13.000 de euro plus bonusuri.

Se pare ca salariul sau a fost stabilit pe baza unui studiu de piata si reprezinta jumatate din castigurile managerilor aflati pe acelasi nivel de competenta din banci si fonduri de investitii.

"Media de la acel moment, spunea ca un salariu de director general este, in medie, intre 25.000 si 30.000 de euro", a declarat Daniela Lulache, citata de Money.

"Doamna Lulache nu are absolut nicio vina. Noi o spunem de parca dumneai ar avea vreo vina. Exista o vorba care spune ca prost nu e ala care ia, ci cel care da", este de parere si consultantul economic, Nies Schnecker.

Fostul presedinte al AVAS, Razvan Orosanu ii da circumstante atenuante Danielei Lulache. "La ce nivel de responsabilitate a activat, era normal sa castige pe masura. In plus, pentru a aduce manageri de valoare la stat, este normal sa ii platesti cel putin la nivelul din economia privata", a spus Orosanu.

Daca Daniela Lulache a avut un salariu de 13.000 de euro, noul director, Ionut Popescu, castiga aproape la jumatate, intre 7.000-8.000 de euro. mai mult


Marti, 02 Februarie 2010, ora 11:21

Ionut Popescu va fi presedintele directoratului Fondului Proprietatea

Ionut Popescu va fi presedintele directoratului Fondului Proprietatea

Ionut Popescu, consilierul pe probleme economice al premierului Emil Boc, este noul director general al Fondului Proprietatea, potrivit deciziilor luate marti de consiliul de supraveghere, care a hotarat si inlocuirea directorului economic si a directorului juridic al Fondului.

Astfel, Daniela Lulache a fost revocata din functia de director general, Mihai Darie din postul de director economic, iar Laura Constantin nu va mai fi director juridic. In locul acestora au fost numiti Ionut Popescu, ca director general si presedinte al noului directorat, Cristian Busu in functia de director economic, iar Valeria Nistor va ocupa postul de director juridic.

De asemenea, Mircea Ursache a parasit functia de presedinte al consiliului de supraveghere, la cererea sa, in aceasta pozitiei fiind numita Gratiela Iordache, deputat PDL. Restul membrilor consiliului au ramas in functii.

Fondul Proprietatea este administrat in sistem dualist din mai 2008, de un consiliu de supraveghere, format din 7 membri, si un directorat, format din 3 membri. Directoratul a asigurat conducerea executiva a FP.

Obiectivele strategice asumate de directorat au urmarit eficientizarea activitatii si dezvoltarea institutionala, in vederea transferarii managementului catre administratorul de fond selectat si admiterii la tranzactionare la BVB. mai mult


Marti, 22 Decembrie 2009, ora 15:47

8 comentarii
Avere de functionar: Directorul Fondului Proprietatea a strans un milion de euro

Avere de functionar: Directorul Fondului Proprietatea a strans un milion de euro

Directorul Fondului Proprietatea, Daniela Lulache, se numara printre cei mai bogati functionari publici din Romania, avand o avere estimata la peste un milion de euro.

Daniela Lulache are doua apartamente si o casa in Bucuresti, bijuterii si obiecte de arta in valoare de 205.000 de euro, un cont la BCR in care are depozitati 80.970 de lei si actiuni la 8 societati comerciale, dupa cum se poate vedea in declaratia sa de avere postata, marti, pe site-ul Proprietatea.

De asemenea, ea a acordat imprumuturi de peste 160.000 de euro, insa are si datorii la diverse banci de 220.792 de lei.

Daniela Lulache si-a facut publica averea, abia dupa ce Agentia Nationala de Integritate (ANI) i-a solicitat sa spuna care este salariul pe care il primeste, aminteste Amos News.

Zvonurile din presa estimau ca salariul ei ar fi de 17 mii de euro pe luna, dar Lulache afirma ca nu isi poate face publice veniturile, deoarece contractul sau are o serie de clauze de confidentialitate.

Daniela Lulache este sotia omului de afaceri Cristian Lulache, ambii nasi de cununie ai ministrului de Interne, Cristian David. mai mult


Marti, 05 August 2008, ora 20:39

19 comentarii
Daniela Lulache e noul director general al Fondului Proprietatea

Daniela Lulache e noul director general al Fondului Proprietatea

Directorul general adjunct al Fondului Proprietatea, Daniela Lulache, a urcat o treapta in ierarhie pentru a deveni director general, ca urmare a deciziei actionarilor din 29 ianuarie, a anuntat Fondul citat de NewsIn.

Daniela Lulache, analist financiar, a fost consultant in finante corporatiste la Erste Financial Advisers Romania, director executiv la Expandia Romania SA, director coordonator la AVAB si director al directiei pentru restructurari de credite si recuperare la Raiffeisen Bank, arata CV-ul succint publicat de Fondul Proprietatea.

"A facut parte din conducerea executiva a Fondului Proprietatea inca de la infiintare, ocupand pana acum functia de director general adjunct", precizeaza Fondul, in comunicatul care anunta deciziile actionarilor din intalnirea de marti.

Numirea directorului general vine dupa o serie de schimbari in conducerea Fondului Proprietatea, care au constat in adoptarea - la finalul anului trecut - a unui sistem dualist, format din directorat si consiliul de supraveghere. Astfel, conducerea Fondului a revenit in exclusivitate directoratului, in timp ce consiliul de supraveghere controleaza conducerea executiva.

Consiliul de supraveghere, cu atributii de administrator, tinde spre o restrangere a prerogativelor sale in favoarea conducerii executive, care urmeaza sa preia raspunderea gestionarii Fondului, odata cu angajarea unui director general.

Consiliul de supraveghere al Fondului Proprietatea este condus, din 1 ianuarie 2008, de... mai mult


Miercuri, 30 Ianuarie 2008, ora 07:10

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  2. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  3. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  4. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  5. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  6. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  7. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  8. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  9. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  10. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)