deblocare posturi

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ponta: Am doua domenii in care s-au deblocat posturi si se vor mai debloca

Ponta: Am doua domenii in care s-au deblocat posturi si se vor mai debloca

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara ca, in ceea ce-i priveste pe bugetari, exista doua domenii in care s-au deblocat posturi si urmeaza sa se mai deblocheze in 2013: sanatatea si educatia.

"Am doua domenii in care s-au deblocat posturi si se vor mai debloca: sanatate si educatie", a declarat el, mentionand ca se refera mai ales la personal auxiliar.

"In celelalte institutii, e loc sa mai scada (numarul posturilor - n.red.)", a afirmat el la Romania TV. Una din modalitati este "desfiintarea faimoaselor posturi care sunt tot timpul blocate", a explicat Victor Ponta.

Atacand si subiectul pensiilor, premierul a expus succint situatia din prezent: "90% au castigat la pensii, 10% au pierdut" in urma ultimei recalculari, motiv pentru care, in prezent, "cautam o modalitate sa-i ajutam pe cei care au pierdut. In cazul lor nu e o problema de bani, ci de onoare, oamenii au fost umiliti", a mai spus seful Guvernului.

Incapatanat cu revolutionarii

In ceea ce-i priveste pe revolutionari, premierul a promis ca va fi "incapatanat": "Pana nu ajung la o cifra rezonabila, pana nu faceti curatenie si nu raman cei care merita, nu primeste nimeni nimic!".

Referitor la Legea sanatatii, Victor Ponta a anuntat ca miercuri s-a aprobat noul contract cadru, "am introdus si faimoasa coplata intre 5 si 10 lei la externare, o data".

Laptele si cornul, reciclate

Legat de programul Laptele si cornul, Victor Ponta sustine ca a fost o masura buna, insa care s-a dovedit... mai mult


Joi, 21 Martie 2013, ora 00:13

15 comentarii
Deblocarea posturilor din sistemul bugetar, aprobata de Comisia de munca din Senat

Deblocarea posturilor din sistemul bugetar, aprobata de Comisia de munca din Senat

Presedintele Comisiei de munca, Liviu Pop, a declarat ca amendamentul adoptat la propunerea sa elimina in fapt abrogarea articolului care prevedea blocarea angajarilor in sistemul bugetar "pe regula 15% din posturile vacantate sa fie ocupate".

"Trebuie sa fim corecti. In conditiile in care exista buget, se pot face aceste angajari. Noi avem prin angajamentele cu Comisia Europeana, Banca Mondiala si FMI prevederea ca in anul 2013 nu trebuie sa depasim 1.187.000 de bugetari. In momentul de fata, din datele pe care le-a prezentat Ministerul de Finante, acest plafon e depasit cu 1.833, deci foarte, foarte putin.

In conditiile in care cheltuielile de buget de personal sunt prevazute in legea bugetului de stat, lucrurile sunt foarte simple: se vacanteaza un post, exista buget, se scoate la concurs. Nu e nevoie sa se vancanteze sapte posturi pentru a angaja o persoana", a explicat Pop pentru Mediafax.

Proiectul de lege urmeaza sa fie supus votului in plenul Senatului, urmand ca decizia finala in acest caz sa fie luata la Camera Deputatilor. mai mult


Marti, 05 Martie 2013, ora 20:30

2 comentarii
FSLI cere deblocarea posturilor didactice auxiliare si nedidactice din invatamant

FSLI cere deblocarea posturilor didactice auxiliare si nedidactice din invatamant

FSLI ii solicita printr-o adresa vicepremierului Florin Georgescu, ministrul Finantelor Publice, deblocarea posturilor didactice auxiliare si nedidactice din invatamantul preuniversitar de stat, gradinitele si scolile functionand in prezent in regim de avarie.

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) arata ca suspendarea ocuparii prin concurs a posturilor vacante sau care se vacanteaza pe parcursul anului scolar creeaza mari dificultati in buna desfasurare a actului de instructie si educatie, in principal, si a procesului didactic, in general.

"Masura suspendarii ocuparii posturilor vacante s-a aplicat cu prioritate posturilor didactice auxiliare si nedidactice, astfel incat s-a ajuns in situatia in care unitatile de invatamant nu au mai putut incadra secretar de scoala, administrator financiar, ingrijitori, bucatari, supraveghetori sau alte categorii de personal didactic auxiliar sau nedidactic", se spune in adresa.

Potrivit sindicalistilor, situatia cea mai grava este in invatamantul prescolar unde, la nivelul lunii noiembrie a anului trecut, numai in Bucuresti erau peste 500 de posturi blocate la un numar de 135 de gradinite, situatia fiind similara la nivel national si agravandu-se progresiv in 2012.

"In lipsa personalului nedidactic, cad in sarcina educatoarei sau profesorului pentru invatamant prescolar asezarea, servirea si strangerea mesei, insotirea si asistarea copiilor la toaleta, curatenia, pregatirea copiilor pentru somn, insotirea si... mai mult


Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 16:18

Ponta: Vom propune FMI sa deblocam posturi din sistemul bugetar

Ponta: Vom propune FMI sa deblocam posturi din sistemul bugetar

Primul ministru al Romaniei, Victor Ponta, a declarat, sambata, la Miercurea Ciuc, ca va propune delegatiei FMI posibilitatea angajarii de personal in sistemul bugetar, in limita fondului de salarii existent.

"Propunerea noastra este sa flexibilizam regula de 1 la 7, in sensul in care in actualul fond de salarii, nu dandu-va bani in plus, dar in actualul fond, sa puteti face angajari. (...). Deci nu va pot spune, ca v-as minti, ca va dau bani in plus pentru salarii, ca nu avem de unde. Dar important este ca in fondul actual de salarii sa nu aveti postul blocat. (...) Fie ca e vorba de primarie sau spitale. La spitale e o catastrofa, au bani la Ambulanta la spital si nu pot angaja pe nimeni', le-a spus Ponta primarilor din Harghita, Covasna si Mures, care s-au plans ca au ajuns sa fie si gunoieri si moase, pentru ca nu pot angaja personal.

Ulterior, premierul a explicat, intr-o conferinta de presa, ca este vorba de o problema foarte grava, care pune in pericol chiar derularea unor proiecte sau desfasurarea activitatii normale din spitale.

'Evident ca vom discuta cu cel de la FMI, fara sa afectam in niciun fel actualul fond de salarii, fara sa-l crestem, pentru ca nu se poate in acest moment, vom discuta aceasta problema foarte grava. A faptului ca sa pui regula 1 la 7 in toate situatiile poti sa te trezesti ca pierzi bani, pierzi proiecte importante, aplicand prea rigid o asemenea regula", a explicat Victor Ponta.

Premierul a tinut sa adauge ca oficialii de la... mai mult


Sambata, 21 Iulie 2012, ora 18:34

16 comentarii
Guvernul cere FMI deblocarea posturilor in educatie si sanatate - surse

Guvernul cere FMI deblocarea posturilor in educatie si sanatate - surse

Guvernul a decis, in sedinta de miercuri, ca va solicita Fondului Monetar International deblocarea posturilor in educatie si sanatate, dar si in alte domenii, dar si ca va amana ordonanta privind tinerii intreprinzatori.

Premierul Emil Boc a promis ca in luna septembrie va fi efectuata o analiza cu privire la posturile care pot fi deblocate in sistemul sanitar, justitie, administratie si invatamant superior. In prezent, se va solicita FMI ca o parte dintre posturile din aceste domenii sa fie deblocate, din pricina lipsei acute de personal, au declarat surse oficiale pentru Mediafax.

Pe de alta parte, Guvernul a decis sa amane aprobarea Ordonantei de Urgenta privind tinerii intreprinzatori cu aproximativ 30 de zile, timp in care proiectul va fi in dezbatere publica. Se pare ca Banca Mondiala a cerut ca legile sa fie mai mult dezbatute si mai putin modificate.

"Banca Mondiala (BM) a aratat ca foarte multe legi sunt modificate dupa aprobare, unele suferind mai multe revizuiri ulterioare, si a cerut ca proiectele de acte normative sa fie mai transparente si sa ramana mai mult timp in dezbatere publica", au relatatat sursele citate.

Misiunea FMI este prezenta in Romania in perioada 20 octombrie - 1 noiembrie, pentru evaluarea acordului si pentru inceperea unor discutii pentru incheierea unui nou acord. mai mult


Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 22:22

2 comentarii
Guvernul va discuta despre deblocarea posturilor din sanatate

Guvernul va discuta despre deblocarea posturilor din sanatate

Guvernul urmeaza sa discute, in sedinta de saptamana viitoare, posibilitatea deblocarii a cateva mii de posturi din sistemul de sanatate, a declarat, miercuri, unul dintre liderii coalitiei de guvernare, presedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor.

"Saptamana viitoare va fi si acest subiect pe ordinea de zi. Saptamana trecuta am discutat despre acest subiect si a ramas ca in septembrie sa mai discutam o data. Vor fi, probabil, cateva mii de posturi deblocate", a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

Referitor la posibilitatea trecerii Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate (CNAS) in subordinea ministrului Sanatatii, Attila Cseke (UDMR), Hunor Kelemen a mentionat ca acest subiect se va discuta in perioada urmatoare in Guvern.

"In sedinta de astazi nu am discutat (despre CNAS - n.r.). Urmeaza ca in cursul lunii septembrie sa mai discutam", a spus ministrul Culturii.

Kelemen Hunor a opinat ca, "daca raspunderea e a ministrului Sanatatii, atunci si o apropiere de Casa e necesara".

CNAS se afla in prezent in subordinea directa a Guvernului. mai mult


Miercuri, 01 Septembrie 2010, ora 20:52

Deblocarea posturilor in sistemul sanitar, discutata in septembrie

Deblocarea posturilor in sistemul sanitar, discutata in septembrie

Premierul Emil Boc a declarat, joi, la Sibiu, ca deblocarea posturilor din sistemul sanitar va fi luata in discutie in luna septembrie.

"In luna septembrie vom discuta exact ce se va intampla, pana atunci nu mai fac niciun fel de declaratie pe aceasta problema", le-a raspuns premierul Emil Boc jurnalistilor care l-au insotit joi in timpul unei vizite pe santierul centurii Sibiului, informeaza Mediafax.

Premierul a adaugat ca toate ministerele "au tot felul de solicitari", lasand sa se inteleaga ca dblocarea a 5.000 de posturi din sistemul sanitar, ceruta de Ministerul Sanatatii este improbabila.

Ministrul Sanatatii a solicitat, miercuri, in sedinta Guvernului, deblocarea a 5.000 de posturi necesare sistemului medical, dar premierul a spus ca nu se poate debloca decat un post la sapte eliberate, ceea ce inseamna 1.000, iar eventuale suplimentari vor trebui negociate in toamna cu FMI. mai mult


Joi, 26 August 2010, ora 19:23

2 comentarii
Boc:Deblocarea posturilor din administratie se discuta dupa 1 septembrie (Video)

Boc:Deblocarea posturilor din administratie se discuta dupa 1 septembrie (Video)

Premierul Emil Boc a declarat, marti, ca despre deblocarea posturilor se va discuta dupa 1 septembrie, deoarece nu se pot face in acelasi timp si angajari si disponibilizari.

Emil Boc a negat informatiile din presa ca impreuna cu ministrul Finantelor s-ar fi opus deblocarii posturilor din administratie, in special din sistemul sanitar, asa cum a cerut ministrul de Resort, Cseke Attila.

"Nimeni nu se opune la niciun fel de procedura legala. Sunt proceduri legale care sunt in curs in momentul de fata si, asa cum am declarat, in luna septembrie vom face toate evaluarile per sistem", a spus premierul, aratand ca, potrivit legislatiei din prezent, exista posibilitatea ocuparii unui post din sapte posturi vacante.

"Exista posibilitatea ca unul din sapte sa se angajeze, potrivit procedurilor legale, si acest lucru se deruleaza. Am cerut sa se faca o evaluare per sistem si sa se vada, in urma aplicarii prevederii legale a angajarii unul din sapte cate posturi sunt disponibile si sa se acorde acolo unde sunt probleme in sistem. Iar dupa aceea vom discuta, in urma finalizarii procesului de restructurare, etapa I, septembrie, ce resurse umane putem avea", a spus Boc.

El a explicat ca nu se pot face angajari in acelasi timp cu procesul de restructurare.

"Nu poti pe de o parte sa faci restructurare si pe de alta parte sa faci angajari in acelasi timp. Trebuie sa faci o analiza obiectiva pentru a putea lua o decizie corecta si fundamentata pe date. Dar repet, unul din... mai mult


Marti, 24 August 2010, ora 13:03

CSM cere deblocarea posturilor vacante din justitie

CSM cere deblocarea posturilor vacante din justitie

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a trimis, marti, primului ministru Emil Boc, Ministerului Finantelor si Ministerului Muncii si Protectiei Sociale o scrisoare pentru sistarea aplicarii prevederilor ordonantei prin care se blocheaza ocuparea posturilor vacante din sistemul judiciar.

"Daca prevederile acestei ordonante s-ar aplica si in cazul magistratilor, toate angajamentele privind resursele umane luate de CSM in fata organizatiilor europene ar fi compromise", a declarat miercuri pentru NewsIn, purtatorul de cuvint al CSM, Cecilia Morariu.

Morariu a precizat ca CSM a cerut sprijinul Ministerului Justitiei si Parchetului General in realizarea acestui demers.

Presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), Mona Pivniceru, considera ca 2009 a inceput "cu stangul" pentru magistrati, din cauza recentelor ordonante de urgenta ale Guvernului, prin care plata salariilor restante a fost amanata, iar ocuparea posturilor vacante suspendata.

"Se va ajunge ca judecatorii sa judece pana la limita biologica si, in acest caz, nu o sa putem fi acuzati ca judecam prost", a declarat, marti, pentru NewsIn, presedintele AMR.

Mona Pivniceru a precizat ca, in prezent, exista 400 de posturi vacante, care nu vor putea fi ocupate din cauza Ordonantei de Urgenta 223/2008 care a intrat in vigoare in 2 ianuarie si care "blocheaza schema justitiei".

"Nu se poate sa dam societatii rebuturi juridice", a mai spus Mona Pivniceru, drept pentru care Consiliul Director al... mai mult


Miercuri, 07 Ianuarie 2009, ora 23:06

5 comentarii
Alte articole despre: CSM, deblocare posturi, Justitie

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Dorel, dezvoltator imobiliar: Cum construiesti un bloc in jurul unui stalp de electricitate
  2. A crezut ca are doi catei - dupa doi ani si-a dat seama ce erau cu adevarat
  3. Proiect inedit realizat de o celebra marca: Adidasi fabricati din gunoaiele oceanului (Foto)
  4. Un german vrea sa faca bani din Grexit intr-un mod inedit (Video)
  5. Cosmarurile se adeveresc? Angajat Volkswagen ucis de un robot
  6. Incident violent la filmarile pentru Piratii in Caraibe: Maimuta a fost scoasa de urgenta din platou
  7. Baza de aparare in fata atacurilor nucleare ale Rusiei, scoasa la vanzare pentru relaxare in familie
  8. Eticheta la nudisti - Cum e sa traiesti un an dezbracat: Am fost spalati pe creier
  9. Viral: Cainele care spune mama - a invatat inaintea copilului familiei (Video)
  10. Papa Francisc face un gest socant: Va mesteca frunze de coca (Video)