deblocare posturi sanatate

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Arafat: Deblocarea posturilor in Sanatate continua in 2014, dupa evaluare (Video)

Arafat: Deblocarea posturilor in Sanatate continua in 2014, dupa evaluare (Video)

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat, sambata, la Alba Iulia, ca in 2014 vor fi deblocate in continuare posturi in sistemul de sanatate, insa numarul acestora va fi stabilit in urma unei evaluari din primul trimestru al anului viitor.

Raed Arafat a declarat, sambata, la Alba Iulia, intr-o conferinta de presa, ca in 2014 trebuie sa fie facuta o noua evaluare a "nevoilor de medici si asistenti in sistemul de sanatate", prin care sa se stabileasca de ce posturi este nevoie, astfel incat acestea sa fie asigurate si supuse aprobarii guvernului.

"Anul viitor trebuie facuta o reevaluare a nevoilor (de medici si asistenti - n.r.), pentru ca asta depinde si de cati rezidenti termina si cati pleaca din sistem, respectiv pe doua cai: unii prin pensionare si altii care parasesc sistemul", a spus Arafat.

Potrivit acestuia, si anul viitor va ramane regula in sistemul de sanatate, conform careia la un angajat plecat, automat o alta persoana va putea ocupa acel post ramas vacant.

"Vom ramane pe regulile acestui an, e unu la unu. Deja, nu mai avem problema pe care am avut-o acum cativa ani, de unu la sapte, trebuiau sa plece sapte ca sa angajam unul. In sectorul sanitar avem unu la unu, respectiv pentru cine pleaca se angajeaza imediat altcineva in locul lui", a explicat Arafat.

Intrebat cate posturi vor fi deblocate in sanatate anul viitor, Raed Arafat a raspuns ca numarul exact va fi stabilit in urma unei evaluari care va avea loc la... mai mult


Sambata, 21 Decembrie 2013, ora 18:51

1 comentariu
Greva medicilor, suspendata. Nicolaescu: Trebuie sa fim realisti cu posibilitatile pe care le avem

Greva medicilor, suspendata. Nicolaescu: Trebuie sa fim realisti cu posibilitatile pe care le avem

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca a stabilit, impreuna cu liderii sindicatelor, ca se va suspenda greva generala inceputa de medici.

"Am convenit cu Sanitas sa accepte suspendarea oricarui conflict colectiv de munca urmand ca miercuri sa avem mai multe runde de intalniri. (...) La final, vom trece in revista daca fiecare a indeplinit ce trebuia sa indeplineasca", a declarat ministrul Sanatatii.

Ministrul a asigurat ca va creste o parte dintre venituri si ca va debloca peste o mie de posturi.

"Vom creste veniturile celor care lucreaza in sector, dar trebuie sa fim realisti, sa ne incadram, in posibilitatile pe care le avem. In afara de problemele legate de contractul colectiv de munca mai avem in lucru un memorandum legat de deblocarea unor posturi in sistemul sanitar. L-am propus guvernului si il vom trece pe ordinea de zi. Sistemul sanitar romanesc se va ocupa in continuare de pacienti", a continuat ministrul.

Peste 1.200 de posturi ar urma sa fie deblocate

Intrebat de jurnalisti despre procentul de majorare a salariilor medicilor, ministrul a ras si a spus ca desi toata lumea pune aceasta intrebare el nu o face.

"Eu nu imi pun intrebarea cu cat vor creste salariile. O sa facem evaluari, astfel incat lucrurile sa fie reale si corecte. Sa nu le promitem oamenilor ce nu putem sa facem. Daca promitem 5 lei sa se dea, daca promitem 10 sa se dea, dar nu promitem 80 de lei si sa nu se dea", a declarat Eugen Nicolaescu.

In ceea ce priveste... mai mult


Luni, 25 Noiembrie 2013, ora 16:17

5 comentarii
Ponta: Am doua domenii in care s-au deblocat posturi si se vor mai debloca

Ponta: Am doua domenii in care s-au deblocat posturi si se vor mai debloca

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara ca, in ceea ce-i priveste pe bugetari, exista doua domenii in care s-au deblocat posturi si urmeaza sa se mai deblocheze in 2013: sanatatea si educatia.

"Am doua domenii in care s-au deblocat posturi si se vor mai debloca: sanatate si educatie", a declarat el, mentionand ca se refera mai ales la personal auxiliar.

"In celelalte institutii, e loc sa mai scada (numarul posturilor - n.red.)", a afirmat el la Romania TV. Una din modalitati este "desfiintarea faimoaselor posturi care sunt tot timpul blocate", a explicat Victor Ponta.

Atacand si subiectul pensiilor, premierul a expus succint situatia din prezent: "90% au castigat la pensii, 10% au pierdut" in urma ultimei recalculari, motiv pentru care, in prezent, "cautam o modalitate sa-i ajutam pe cei care au pierdut. In cazul lor nu e o problema de bani, ci de onoare, oamenii au fost umiliti", a mai spus seful Guvernului.

Incapatanat cu revolutionarii

In ceea ce-i priveste pe revolutionari, premierul a promis ca va fi "incapatanat": "Pana nu ajung la o cifra rezonabila, pana nu faceti curatenie si nu raman cei care merita, nu primeste nimeni nimic!".

Referitor la Legea sanatatii, Victor Ponta a anuntat ca miercuri s-a aprobat noul contract cadru, "am introdus si faimoasa coplata intre 5 si 10 lei la externare, o data".

Laptele si cornul, reciclate

Legat de programul Laptele si cornul, Victor Ponta sustine ca a fost o masura buna, insa care s-a dovedit... mai mult


Joi, 21 Martie 2013, ora 00:13

15 comentarii
Arafat: Posturile in Sanatate au fost deblocate - urmeaza concursurile

Arafat: Posturile in Sanatate au fost deblocate - urmeaza concursurile

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat a declarat, joi, ca posturile din Sanatate au fost deblocate, urmand sa fie demarate concursurile pentru angajare.

Acesta a precizat ca angajari se vor face unu la unu, respectiv dupa plecarea unei persoane se va angaja o alta, ci nu unu la sapte, ca in 2009, cand o persoana putea fi angajata doar dupa plecarea a sapte angajati, informeaza Mediafax.

Raed Arafat a mai spus ca lipsa medicilor nu este una intalnita doar in Romania, ci in intreaga Europa.

"Lipsa de medici este o realitate foarte mare nu numai la noi, ci in toata Europa. Pana in 2020, in Europa lipsa de lucratori sanitari va ajunge la aproximativ un milion", a precizat Arafat.

Ponta vine cu pompierii peste sanatate

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca Guvernul lucreaza cu spitalele ca pompierii, venind sa toarne apa imediat ce incepe sa arda.

Ponta: Lucram cu spitalele ca pompierii, arde situatia si venim repede cu apa

"E un sistem de lucru de tip 'pompier', incepe sa arda situatia la un spital si venim repede cu o cisterna cu apa. Umblam cu masina de pompieri sau cu SMURD-ul ca sa intram doar in situatii de urgenta", a subliniat Ponta miercuri.

Acesta a cerut ministerelor Sanatatii si Finantelor sa se asigure ca finantarea spitalelor va fi previzionata corect si mult mai realist in bugetul pe anul viitor decat in cel din 2012. mai mult


Joi, 18 Octombrie 2012, ora 23:01

1 comentariu
Vasile Cepoi: Sper sa mai putem debloca 2.500 de posturi in sanatate

Vasile Cepoi: Sper sa mai putem debloca 2.500 de posturi in sanatate

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, spera ca in sistemul de sanatate sa mai fie deblocate 2.500 de posturi, pe langa cele 500 deblocate deja, astfel incat sa se acopere necesarul de 3.000 de posturi.

"Am deblocat 500 de posturi. Dupa ce se finalizeaza calculele cu cresterea cheltuielilor salariale prin aceasta crestere de 8% si dupa ce avem o noua evaluare a FMI, vom reveni asupra acestei probleme incercand sa mai deblocam un numar de posturi. Sunt 45.000 de posturi vacante in sistemul de sanatate, 21.000 s-au vacantat dupa blocarea posturilor, nevoia strict necesara, acuta este de 3.000 de posturi. Am deblocat 500, sper sa mai deblocam 2.500", a afirmat Vasile Cepoi.

Ministrul a adaugat insa ca problema deblocarii posturilor nu tine de Legea sanatatii, ci de "economia nationala si de conditionalitatile financiare pe care le avem cu institutiile financiare internationale".

Ministrul Vasile Cepoi si echipa sa s-au intalnit, luni, cu reprezentanti ai autoritatilor locale, cu profesionisti din sistemul medical, reprezentanti ai ONG-urilor, pentru a discuta elaborarea noii legi a sanatatii. mai mult


Luni, 09 Iulie 2012, ora 13:30

1 comentariu
Ministrul Cepoi finalizeaza Legea Sanatatii si cere deblocarea a 11.000 de posturi

Ministrul Cepoi finalizeaza Legea Sanatatii si cere deblocarea a 11.000 de posturi

Legea sanatatii va fi gata pentru dezbatere publica la 1 iulie, iar guvernul Ponta va trebui sa si-o asume politic, declara ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi. In plus, acesta a anuntat ca a cerut guvernului deblocarea a 11.000 de posturi in sectorul sanitar.

"Legea va fi supusa dezbaterii publice, la transparenta decizionala, incepand cu data de 1 iulie. Intr-un fel, ea este in dezbatere publica, pentru ca procesul de elaborare a legii este unul transparent, cu implicarea tuturor actorilor care au dorit sa participe la elaborarea proiectului legii. Primul pas important pe care trebuie sa-l facem este acela al asumarii politice de catre Guvern a solutiilor propuse de noua lege, pentru ca exista mai multe variante posibile, fiecare cu avantajul si dezavantajul stiut, pentru ca nu este un sistem perfect", a declarat Cepoi intr-un interviu acordat pentru Mediafax.

Ministrul a explicat ca noua lege a Sanatatii va cuprinde principiile de definire a pachetului de baza, printre care si riscul pentru care pacientul vrea sa se asigure, respectiv pentru risc minor sau pentru cancer.

In privinta reorganizarii spitalelor, noul ministru a spus ca a trimis o serie de chestionare catre toate spitalele din tara si doar patru sau cinci raspunsuri ar fi continut acordul ca spitalul sa se reorganizeze ca o unitate nebugetara.

"Sigur ca prudenta celorlalti este justificata, pentru ca a reorganiza spitalul ca o fundatie, ca o unitate nebugetara presupune niste responsabilitati... mai mult


Marti, 15 Mai 2012, ora 18:05

11 comentarii
Posturile din Sanatate ar putea fi deblocate

Posturile din Sanatate ar putea fi deblocate

Posturile din Sanatate ar putea fi deblocate, in cazul in care este aprobat un proiect de Hotarare de Guvern aflat in dezbatere la Ministerul Sanatatii.

Proiectul, postat pe site-ul Ministerului Sanatatii, prevede alocarea de specialisti pentru posturile vacante, prin concurs.

Sunt vizate posturile de specialisti, dar si functii de conducere si posturi din structura directiilor de sanatate publica si din Ministerul Sanatatii.

In prezent ordonatorii principali de credite, in cazuri temeinic justificate, pot aproba ocuparea unui procent de maximum 15% din totalul posturilor care s-au vacantat dupa data de 14 aprilie 2009, numai in conditiile incadrarii in cheltuielile de personal aprobate prin buget.

"Unitatile publice din sistemul sanitar se confrunta cu un mare deficit de personal, atat personal de specialitate medico-sanitar, personal auxiliar sanitar, dar si alte categorii de personal, nemedical, absolut necesare pentru efectuarea actului medical", se arata in motivarea proiectului de hotarare.

Proiectul mai arata ca deficitul de personal s-a accentuat si in urma exodului de medici si asistenti catre tarile membre UE, unde salariile sunt mai mari. mai mult


Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 18:29

Guvernul va discuta despre deblocarea posturilor din sanatate

Guvernul va discuta despre deblocarea posturilor din sanatate

Guvernul urmeaza sa discute, in sedinta de saptamana viitoare, posibilitatea deblocarii a cateva mii de posturi din sistemul de sanatate, a declarat, miercuri, unul dintre liderii coalitiei de guvernare, presedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor.

"Saptamana viitoare va fi si acest subiect pe ordinea de zi. Saptamana trecuta am discutat despre acest subiect si a ramas ca in septembrie sa mai discutam o data. Vor fi, probabil, cateva mii de posturi deblocate", a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

Referitor la posibilitatea trecerii Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate (CNAS) in subordinea ministrului Sanatatii, Attila Cseke (UDMR), Hunor Kelemen a mentionat ca acest subiect se va discuta in perioada urmatoare in Guvern.

"In sedinta de astazi nu am discutat (despre CNAS - n.r.). Urmeaza ca in cursul lunii septembrie sa mai discutam", a spus ministrul Culturii.

Kelemen Hunor a opinat ca, "daca raspunderea e a ministrului Sanatatii, atunci si o apropiere de Casa e necesara".

CNAS se afla in prezent in subordinea directa a Guvernului. mai mult


Miercuri, 01 Septembrie 2010, ora 20:52

Cseke cere deblocarea a 5.000 de posturi, Boc aproba doar 1.000

Cseke cere deblocarea a 5.000 de posturi, Boc aproba doar 1.000

Cseke Attila, ministrul Sanatatii, a cerut miercuri in sedinta Guvernului deblocarea a 5.000 de posturi in sistemul spitalicesc.

Premierul i-a repetat ministrului ca nu se poate debloca decat un post la sapte eliberate (adica aproape 1.000 de posturi) si suplimentarile trebuie negociate in toamna cu FMI, potrivit Mediafax.

"Premierul a acceptat deblocarea posturilor doar conform principiului o angajare la sapte posturi eliberate si a aratat ca, daca in urma analizelor Ministerului Sanatatii, va fi nevoie de deblocarea altor posturi, va trebui sa se negocieze cu Fondul Monetar International, in toamna, cand reprezentantii institutiei vor reveni la Bucuresti", au declarat sursele.

Cseke Attila a declarat marti ca este necesara deblocarea a mii de posturi din sistemul sanitar si ca deblocarea va fi discutata in sedinta de Guvern.

Cseke Attila: E nevoie de deblocarea a mii de posturi in sistemul sanitar

"Am propus o strategie pe care urmeaza sa o prezentam si va fi discutata in sedinta de Guvern. Nu vorbesc despre numarul de posturi ce vor fi deblocate, mii de posturi ar fi necesare sa fie deblocate", a declarat ministrul Sanatatii, marti.

Necesitatea deblocarii posturilor a fost subliniata in urma incendiului de la maternitatea Giulesti, in care si-au pierdut viata cinci bebelusi, iar alti sase au suferit arsuri grave.

Tragedia de la Maternitatea Giulesti: Au inceput controalele in spitale mai mult


Miercuri, 25 August 2010, ora 23:24

13 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)